Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Jouke de Vries wil PvdA-leider Diederik Samsom inruilen

Diederik

IMG_0309[1]

Inruilen.

Volgens De Vries is het duidelijk dat Samsom „niet lekker in zijn vel zit”. Hij „pakt niet de rol” van voormalig VVD-leider Frits Bolkestein. Die slaagde er tijdens Paars-I wel in zijn partij vanuit de Tweede Kamer profiel te geven. De PvdA heeft volgens De Vries een „sleets verhaal”. Dat komt omdat ze geen afwijkende standpunten durft in te nemen, uit angst om coalitiepartner VVD voor het hoofd te stoten. De PvdA zit „in de kooi van de coalitie”, zei De Vries. Samsom durft volgens hem niet te veel afstand te nemen van de VVD omdat hij de coalitie wil voortzetten.

GE DIGITAL CAMERA GE DIGITAL CAMERA IMG_0288 IMG_0294

Lees ook

zie verder ook: Volgens Paul Kalma PvdA alsnog de stekker uit Rutte 2

zie ook: Waarom het kabinet-Rutte II de hele rit gaat uitzitten

zie ook: PvdA-leider Diederik Samsom over de Rooie vanwege het Schaliegas

verder ookEn weer een keer gedonder in de tent bij de PvdA

zie: Het gedonder tussen Turkije en Nederland

zie ook: Weer gedonder bij de PvdA

zie ook: PvdA partijvernieuwing – Over wat van Waarde is – deel 2

zie ook: PvdA versus Code Rood

zie ook: PvdA partijvernieuwing – Over wat van Waarde is – deel1

Willem Vermeend: PvdA moet zich aan afspraken houden

VK 09.12.2014 Hoger- en lager opgeleiden treffen elkaar bijna nergens. En is Hans Spekman de aangewezen persoon om de PvdA weer een rood smoelwerk te geven? Vandaag in onze dagelijkse rubriek Nieuwsbreak, voormalig staatssecretaris van Financiën en oud-minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Willem Vermeend (PvdA).

Nederland is één van de meest egalitaire landen ter wereld. Wij zijn heel gelijk

Hoger- en lager opgeleiden treffen elkaar bijna nergens, zegt het Sociaal en Cultureel Planbureau. Geldt dat ook voor u?
‘Ik loop al vanaf mijn vierde jaar op het voetbalveld rond, daar kom ik alle lagen van de bevolking tegen.’

Ons gevoel klopt niet?
‘Het gevoel klopt wel, maar als je internationaal kijkt  kan het bijna niet gelijkmatiger. Dat mag ook wel eens worden benadrukt.’

Mensen zitten helemaal niet te wachten op politici die rondhangen op straat.

Vandaag staat een groot profiel van Hans Spekman in de Volkskrant. Is hij de aangewezen persoon om de PvdA weer een rood smoelwerk te geven?

‘Ik was een groot voorstander van Spekman als voorzitter van de Partij van de Arbeid. Toen ik minister van Sociale Zaken was, vond ik hem een van de beste wethouders van Nederland. Gedreven, pragmatisch en hij deed er alles aan om mensen uit de bijstand te halen.’

En wat moet de PvdA doen?

‘De PvdA moet terug naar haar eigen profiel. De partij die voor duurzame economische groei en werk staat, die samen met de coalitiepartner succesvol de werkloosheid terugdringt. De partij die pal staat voor een goed stelsel van sociale zekerheid en een eerlijke verdeling van welvaart. Maar geen partij die opeens een ander standpunt inneemt over schaliegas of die in strijd met het regeerakkoord zich profileert op het terrein van vreemdelingen- en asielbeleid. Als je afspraken maakt, hou je je daaraan en laat dat beleidsthema vooral aan anderen over.’

‘Alternatief voor Samsom’

Telegraaf 07.12.2014 Als de PvdA bij de Provinciale Statenverkiezingen weer verliest, moet ze op zoek naar een alternatief voor partijleider Diederik Samsom. Ze heeft dan onder zijn leiding drie verkiezingen op rij verloren. Hoogleraar bestuurskunde Jouke de Vries zei dat zondag in het tv-programma Buitenhof. De Vries is lid van de PvdA en deed in 2002 zelf mee aan de lijsttrekkersverkiezing van die partij, maar legde het af tegen Wouter Bos.

Gerelateerde artikelen

07-12: VVD-PvdA: doorzetten!

07-12: ‘Alternatief voor Samsom’

Jouke de Vries: PvdA moet alternatief zoeken voor Samsom

RTVWEST 07.12.2014 Hoogleraar Jouke de Vries van de Universiteit Leiden vindt dat de PvdA op zoek moet naar een nieuwe leider, als de partij weer verliest bij de Provinciale Statenverkiezingen. Hij uitte zijn kritiek op Diederick Samsom zondag in het tv-programma Buitenhof.

Op 18 maart volgend jaar zijn de Provinciale Statenverkiezingen. Als de PvdA er weer bekaaid vanaf komt, heeft de partij 3 verkiezingen op een rij verloren.

Volgens De Vries is het duidelijk dat Samsom ‘niet lekker in zijn vel zit’ en een ‘sleets verhaal’ heeft. De partij durft geen duidelijke standpunten in te nemen, uit angst coalitiepartner VVD voor het hoofd te stoten, zegt hij. De PvdA zit ‘in de kooi van de coalitie’, meent De Vries. Lees verder

gerelateerde artikelen:

‘PvdA moet alternatief zoeken voor Diederik Samsom’

NU 07.12.2014 Als de PvdA bij de Provinciale Statenverkiezingen weer verliest, moet ze op zoek naar een alternatief voor partijleider Diederik Samsom. Ze heeft dan onder zijn leiding drie verkiezingen op rij verloren.

Hoogleraar bestuurskunde Jouke de Vries zei dat zondag in het tv-programma Buitenhof. De Vries is lid van de PvdA en deed in 2002 zelf mee aan de lijsttrekkersverkiezing van die partij, maar legde het af tegen Wouter Bos.

Volgens De Vries is het duidelijk dat Samsom ”niet lekker in zijn vel zit”. Hij ”pakt niet de rol” van voormalig VVD-leider Frits Bolkestein. Die slaagde er tijdens Paars-I wel in zijn partij vanuit de Tweede Kamer profiel te geven.

Lees meer over: Diederik Samsom PvdA

Gerelateerde artikelen;

Advertenties

december 7, 2014 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , ,

4 reacties

 1. […] zie ook: Jouke de Vries wil PvdA-leider Diederik Samsom inruilen […]

  Pingback door De wereld van de PvdA aldus PvdA-coryfee Adri Duivesteijn « Debat in de Digitale Hofstad | december 20, 2014

 2. […] zie ook: Jouke de Vries wil PvdA-leider Diederik Samsom inruilen […]

  Pingback door De PVDA is te onzichtbaar geworden « Debat in de Digitale Hofstad | januari 3, 2015

 3. […] zie ook: Jouke de Vries wil PvdA-leider Diederik Samsom inruilen […]

  Pingback door PvdA partijvernieuwing – Over wat van Waarde is – deel 3 « Debat in de Digitale Hofstad | januari 17, 2015

 4. […] zie ook: Jouke de Vries wil PvdA-leider Diederik Samsom inruilen […]

  Pingback door PvdA partijvernieuwing – Over wat van Waarde is – deel 4 « Debat in de Digitale Hofstad | april 10, 2015


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: