Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

En weer eens een keer gedonder in de tent bij de PvdA

En weer gedonder !!!!

Het gedonder bij de PvdA had al tussen Turkije en Nederland zo het een en ander los gemaakt.

Deze keer krijgt de PvdA kritiek op haar relatie met de islamitische gemeenschappen. Die is veel te innig, vindt het Utrechtse PvdA-Statenlid Bert de Vries. Hij heeft inmiddels zijn partijlidmaatschap na zeventien jaar opgezegd.

Ronselen Stemvee

Hij zegt dat de partij ‘seculier is, maar wel elke verkiezing naar de moskee rent voor stemmen en moskeegangers op de kandidatenlijst zet’.

‘Ik verzet me ertegen dat de PvdA bij elke verkiezing zo gedreven in de moskee probeert stemmen te winnen’, aldus schreef Bert de Vries in zijn afscheidsmail.

Met de stemmen haalt de partij volgens De Vries ook de invloed van de moskee binnen. ‘De fractie heeft een werkbezoek afgelegd aan drie moskeeën. Een verkeerd signaal’, aldus De Vries.

Er zouden fractievergaderingen achter zijn rug zijn belegd. Tegen RTV Utrecht zegt hij dat hij is tegengewerkt door partijgenoten en dat de omgangsvormen binnen de partij “beschamend” zijn.

De Vries gaat nu als eenmansfractie verder. De PvdA in de Utrechtse Staten zegt dat ze zich niet herkent in de kritiek, aldus een verklaring op hun eigen website.

Al eerder gedonder

De discussie over de manier waarop de PvdA omgaat met moslimgemeenschappen ging al vorige maand een nieuwe ronde in. PvdA-minister Asscher (Sociale Zaken) kondigde toen aan onderzoek te gaan doen naar vier Turkse organisaties, omdat die de integratie van Nederlandse Turken zouden tegenhouden. In de Tweede Kamerfractie liepen mede hierdoor de spanningen zo hoog op dat de PvdA’ers Kuzu en Öztürk opstapten. Zij gingen als zelfstandige fractie verder.

In diezelfde week worstelde Asscher openlijk met een onderzoek van instituut Forum en Motivaction over Nederlands-Turkse jongeren. Dat claimde dat een overgrote meerderheid sympathiseerde met Anti-Assad-strijders en hun geweld zou steunen. Asscher toonde zich eerst bezorgd, maar pleitte een dag later al voor een ‘nieuw, diepgravend’ onderzoek.

Forum stelde in maart op basis van een enquête dat de PvdA de stem van de allochtone kiezer zou kunnen verliezen. Van de 600 geïnterviewde allochtonen zouden vooral jongeren kiezen voor D66 en VVD. Zij ‘beklimmen de maatschappelijke ladder en komen uit bij de partijen die opkomen voor de meer welgestelden’, stelde onderzoeker Fons van de Vijver in Trouw. Het instituut kon niet voorspellen hoe ernstig de exodus wordt. Het aantal allochtonen dat PvdA stemt kan mogelijk slinken van 80 naar 40 procent.

zie: Het gedonder tussen Turkije en Nederland

zie ook: Weer gedonder bij de PvdA

zie ook: PvdA partijvernieuwing – Over wat van Waarde is – deel 2

zie ook: PvdA versus Code Rood

zie ook: PvdA partijvernieuwing – Over wat van Waarde is – deel1

Opgestapt Statenlid: PvdA te innig met moskeeën

Trouw 03.12.2014 Opnieuw krijgt de PvdA kritiek op haar relatie met islamitische gemeenschappen. Die is veel te innig, vindt het Utrechtse Statenlid Bert de Vries. Hij heeft zijn partijlidmaatschap opgezegd en gaat tot de verkiezingen door als eenmansfractie.

De Vries was 17 jaar lid en zit sinds drie jaar in Provinciale Staten. Ook was hij actief in de Amersfoortse afdeling. Onduidelijk is of de omgang met moskeeën de voornaamste reden is van zijn vertrek.
Verwant nieuws

Statenlid Utrecht stapt op. ‘Te veel invloed moskee binnen PvdA’

Trouw 03.12.2014 Het Utrechts Statenlid Bert de Vries van de PvdA heeft gisteren na zeventien jaar ‘loyale steun’ per direct zijn lidmaatschap van de partij opgezegd. Hij vindt dat de fractie zich te veel in de moskee laat zien om stemmen te winnen.

‘Ik verzet me ertegen dat de PvdA bij elke verkiezing zo gedreven in de moskee probeert stemmen te winnen’, schreef De Vries in zijn afscheidsmail. Met de stemmen haalt de partij volgens De Vries ook de invloed van de moskee binnen. ‘De fractie heeft een werkbezoek afgelegd aan drie moskeeën. Een verkeerd signaal’, aldus De Vries.

Klaar met geronsel PvdA

Telegraaf 03.12.2014 Een Utrechts Statenlid van de PvdA heeft gistermiddag na zeventien jaar ’loyale steun’ per direct zijn lidmaatschap van de partij opgezegd. Hij vindt dat zijn fractie zich te veel in de moskee laat zien om zieltjes te winnen.

Bert de Vries vertrekt ook direct uit Provinciale Staten, zei hij gisteren.„Ik verzet me ertegen dat de PvdA bij elke verkiezing zo gedreven in de moskee probeert stemmen te winnen. Met deze stemmen wordt ook de invloed van de moskee naar binnen gehaald”, schrijft De Vries in zijn afscheidsmail. „De fractie heeft een werkbezoek afgelegd aan drie moskeeën. Een verkeerd signaal.”

PvdA-Statenlid Utrecht weg om ‘invloed van moskee’

NU 03.12.2014 Het Utrechtse Statenlid Bert de Vries is uit de fractie van de PvdA gestapt en gaat verder als eenmansfractie. “De partij is niet activistisch genoeg, te veel invloed moskee en omgang in fractie beschamend.” Dat schrijft De Vries, die zijn lidmaatschap van de PvdA na zeventien jaar opzegde, op Twitter.

Fractievoorzitter Kees de Kruijf zegt woensdag dat de PvdA’ers zich “volstrekt niet” herkennen in het beeld dat De Vries schetst. “We hebben de laatste maanden een stevige sociale boodschap verkondigd.” Het vertrek komt volgens De Kruijf niet helemaal onverwacht. “De laatste maanden waren er wat spanningen.”

Tegen RTV Utrecht zegt De Vries, die ook actief was voor de PvdA in de gemeenteraad van Amersfoort: “Ik heb geprobeerd het debat aan te gaan, maar ik werd teruggefloten en gekortwiekt door de muurbloempjes van de PvdA die door een voorzichtige tactiek weer in het college hopen te komen.”

Statenlid PvdA De Vries weg om ‘invloed moskee’ op partij›

NRC 03.12.2014 Het Utrechts Statenlid Bert de Vries is uit de fractie van de PvdA gestapt, omdat de partij niet activistisch genoeg zou zijn en er “te veel invloed” van de moskee is. De Vries gaat verder als eenmansfractie. Hij heeft zijn lidmaatschap na zeventien jaar opgezegd. Tegen RTV Utrecht zegt hij dat hij is tegengewerkt door partijgenoten en dat de omgangsvormen binnen de partij “beschamend” zijn.

PVDA EN TURKSE MOSLIMS

Door een reeks gebeurtenissen van de afgelopen weken staan de verhoudingen tussen de PvdA en Turkse moslims op scherp. Minister Asscher (Sociale Zaken, PvdA) omarmde een omstreden onderzoek, waarin stond dat een groot deel van de Turkse jongeren met de jihad zou sympathiseren. Daarna plaatste Asscher Turkse relgieuze organisaties onder toezicht omdat ze de integratie van Turken zouden belemmeren. Twee Turkse PvdA-Kamerleden Tunahan Kuzu en Selcuk Öztürk stapte op.

Asscher kreeg veel kritiek van Turkse organisaties en Turkije. Volgens Turkije maakt Nederland zich schuldig aan “ongegronde racistische aanvallen”. Vanuit Nederland klinkt de kritiek dat Turkije zich met Nederlandse politiek bemoeit.

Lees ook: ‘Wat is er aan de hand tussen Nederland en Turkije?’

Lees meer;

26 NOV Turkije roept Nederland op: stop met racistische beschuldigingen ›

14 NOV Asscher betreurt breuk met twee Turkse PvdA-Kamerleden ›

2013 PvdA-Kamerlid Öztürk betreurt relativeren Turks geweld 

Advertenties

december 3, 2014 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , ,

3 reacties »

  1. […] verder ook: En weer een keer gedonder in de tent bij de PvdA […]

    Pingback door PvdA-leider Diederik Samsom over de Rooie vanwege het Schaliegas « Debat in de Digitale Hofstad | december 5, 2014 | Beantwoorden

  2. […] verder ook: En weer een keer gedonder in de tent bij de PvdA […]

    Pingback door Volgens Paul Kalma PvdA alsnog de stekker uit Rutte 2 « Debat in de Digitale Hofstad | december 7, 2014 | Beantwoorden

  3. […] verder ook: En weer een keer gedonder in de tent bij de PvdA […]

    Pingback door Jouke de Vries wil PvdA-leider Diederik Samsom inruilen « Debat in de Digitale Hofstad | december 7, 2014 | Beantwoorden


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: