Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Peiling 2e kamer 16.11.2014 Maurice de Hond – PvdA zakt weer

Peil 16.11.2014

PvdA zakt weer.

De partij van Diederik Samsom verliest deze week een zetel in de peiling van Peil.nl, het onderzoeksbureau van Maurice de Hond, onder Nederlandse stemgerechtigden. De PvdA komt uit op elf zetels. Dat zijn er nog altijd 27 minder dan dat de partij momenteel heeft in de Tweede Kamer.

Ook coalitiegenoot VVD moet deze week een zetel inleveren en komt daarmee op 23 stuks. Momenteel bezet de partij van premier Mark Rutte 38 zetels in de Kamer.

De verliezen komen ten goede aan het CDA en D66. Beide partijen krijgen er in de peiling een zetel bij en komen daarmee respectievelijk op 24 en 22 zetels. Het CDA komt hiermee op de hoogste score sinds de verkiezingen van 2010.

Bij de overige partijen zijn geen verschuivingen zichtbaar ten opzichte van vorige week. De grootste partij in de peiling is nog steeds de PVV van Geert Wilders met 28 zetels.

De actuele Thermometer.

zie ook: Weer gedonder bij de PvdA

zie ook: Tweede Kamer versplintert: nu vijftien partijen

Kiezers straffen PvdA af

Telegraaf 16.11.2014 Het ging in de peilingen al niet zo goed met de PvdA, maar de problemen van de afgelopen dagen geven de partij nog een extra zetje naar beneden.

Als er nu verkiezingen zouden zijn, zou de PvdA nog maar 11 zetels overhouden van de huidige 38. Dat is er nog net eentje meer dan het absolute dieptepunt van 10 zetels, dat de PvdA in het voorjaar een paar keer haalde. Dat blijkt uit de wekelijkse peiling van Maurice de Hond.

PvdA verliest een zetel in peiling Maurice de Hond

NU 16.11.2014 De schade voor de PvdA in de peilingen als gevolg van de ophef rond de opgestapte Turkse Kamerleden Tunahan Kuzu en Selçuk Öztürk lijkt beperkt te zijn gebleven.

De partij van Diederik Samsom verliest deze week een zetel in de peiling van Peil.nl, het onderzoeksbureau van Maurice de Hond, onder Nederlandse stemgerechtigden. De PvdA komt uit op 11 zetels. Dat zijn er nog altijd 27 minder dan dat de partij momenteel heeft in de Tweede Kamer.

Lees meer over: Verkiezingen PeilingenPolitieke barometer PvdA

 

 

Advertenties

november 16, 2014 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , ,

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: