Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Nationale herdenkingsdag 10 november 2014 MH17

Nationale herdenkingsdag 10 november 2014

Maandag 10.11.2014  vindt er in de RAI in Amsterdam een nationale herdenking plaats voor de slachtoffers. Daarbij zullen ruim 1600 nabestaanden en hoogwaardigheidsbekleders, waaronder de Koning en Koningin, aanwezig zijn. Een aantal van hen zullen ook spreken, net als premier Mark Rutte. Verder zullen de namen van alle slachtoffers worden opgenoemd en wordt er een minuut stilte gehouden. Gedurende de gehele dag zullen overheidsgebouwen de Nederlandse vlag halfstok voeren.

Ongetwijfeld zal het een waardige bijeenkomst worden. Het neerschieten van de MH17 ís een nationale ramp. Het afwijzende, smetvrezerige commentaar op de dag van nationale rouw eind juli – „rouwen doe je alleen” – begreep ik dan ook niet. Wanneer een land niets meer collectief kan beleven, is het geen land meer. LEES VERDER

Verwant nieuws;

Extra informatie rond Nationale Herdenking MH17

De voorbereidingen voor de Nationale Herdenking MH17 op maandag 10 november in de RAI Amsterdam naderen hun voltooiing.

De officiële ceremonie en de daaropvolgende informele bijeenkomst worden bijgewoond door ruim 1600 nabestaanden, onder wie tientallen nabestaanden uit het buitenland Ook komen er ongeveer 150 familierechercheurs en een groot aantal begeleiders van Slachtofferhulp Nederland.

zie ook: Terugblik – Hoorzitting over MH17 crash ging niet door

zie ook:  Nederlands Forensisch Instituut NFI Den Haag stelt dna-profielen op crash MH17 Oekraïne

zie ook: Stille tocht 17.08.2014 Hilversum – herdenking slachtoffers MH17

zie ook:  Stil protest Spui Amsterdam 19.07.2014 – slachtoffers vliegtuigcrash Oekraïne

Zie ook: Vliegramp MH17

De onderste steen – In de Amsterdamse RAI vind de nationale herdenking plaats van de slachtoffers van de aanslag op de MH17. Ongetwijfeld zal het een waardige bijeenkomst worden. Het neerschieten van de MH17 ís een nationale ramp. Het afwijzende, smetvrezerige commentaar op de dag van nationale rouw eind juli – „rouwen doe je alleen” – begreep ik dan ook niet. Wanneer een land niets meer collectief kan beleven, is het geen land meer. LEES VERDER

De Vlag gaat halfstok bij herdenking MH17  op alle overheidsgebouwen tijdens de nationale herdenkingsdag voor de slachtoffers van de vliegramp in Oekraïne op 10 november 2014. Gemeenten, provincies en ambassades en andere diplomatieke vertegenwoordigingen krijgen het verzoek hetzelfde te doen.

Nabestaanden MH17 voeren woord bij herdenking 

FOTOSPECIAL Rampplek MH17 100 dagen na de ramp – 26/10/14

Dossier vliegramp | Chronologie vliegramp l Het conflict in Oost-Oekraïne

Gerelateerde artikelen

Telegraaf  Trouw  VK  Elsevier  NU  NRC AD

NOS; MH17 oekraïnenabestaandenvliegrampRampplekMalaysia AirlinesHuib Gorter  MH17 OEKRAÏNE

18/07: Liveblog Vliegtuigcrash MH17

Rapport ramp met MH17.  Rapport van eerste bevindingen – MH17  Open pdf

zie: Brief kabinet MH17 (178.09 kB)

Persbericht Onderzoeksraad voor de Veiligheid Open pdf (190,5 kB)

Meer

Terugblik

Stichting voor belangen nabestaanden MH17

Trouw 11.11.2014 Nabestaanden van slachtoffers van de ramp in Oekraïne met het Malaysia Airlines-vliegtuig hebben een stichting opgericht om de gezamenlijke belangen van nabestaanden te behartigen. Dat is vandaag bekendgemaakt door de vijf bestuursleden.

Voorzitter Piet Ploeg vertelt aan het ANP dat het idee voor Stichting Vliegramp MH17 snel na de ramp is geboren. ‘Dit is zo groot, er was iets nodig om nabestaanden een stem te geven en slachtoffers recht te doen.’ De initiatiefnemers zijn Dennis Schouten en Naomi Tamtelahitu.

Meer over;

Stichting nabestaanden MH17

Telegraaf 11.11.2014 Nabestaanden van slachtoffers van de ramp in Oekraïne met het Malaysia Airlines-vliegtuig hebben een stichting opgericht om de gezamenlijke belangen van nabestaanden te behartigen. Dat is dinsdag bekendgemaakt door de vijf bestuursleden.

Voorzitter Piet Ploeg vertelt aan het ANP dat het idee voor Stichting Vliegramp MH17 snel na de ramp is geboren. „Dit is zo groot, zo complex en zo ingrijpend, er was iets nodig om nabestaanden een stem te geven en slachtoffers recht te doen.” De initiatiefnemers zijn Dennis Schouten en Naomi Tamtelahitu.

Gerelateerde artikelen;

11-11: ‘Spullen MH17 snel terug’

10-11: Een glimlach na verdriet

10-11: Koningspaar ontroerd 

Rouwen mag weer openbaar

Trouw 11.11.2014 Nederland is niet langer het land van de nuchterheid en de beheersing, dat bleek opnieuw uit de massaal beleefde rouw na de ramp met vlucht MH17. Dat vertoon van emotie helpt om grote, onverhoopte veranderingen het hoofd te bieden.

 •  Nederland is ingrijpend veranderd sinds 1977, zoveel is duidelijk. Wat is er precies gebeurd? Hoe is die verandering te verklaren?

   

Wie in de spiegel van het verleden kijkt, ziet een beeld dat vooral verbazing oproept. In de vroege avond van zondag 27 maart 1977 botste op het vliegveld van Tenerife een Boeing 747 van de KLM op een toestel van de Amerikaanse maatschappij PanAm. Dat ongeluk kostte 583 mensen het leven, onder wie 248 Nederlanders.

Verwant nieuws;

Ruim 900.000 kijkers voor Nationale Herdenking MH17

RTVWEST 11.11.2014 DEN HAAG – Zo’n 937.000 mensen hebben maandagmiddag gekeken naar de nationale herdenking van de ramp met vlucht MH17. De uitzending staat daarmee op de 13de plaats van de dagelijkse kijkerslijst van de Stichting KijkOnderzoek. Lees verder

Ruim 900 duizend kijkers voor herdenking MH17

Trouw 11.11.2014 937.000 mensen hebben gistermiddag gekeken naar de nationale herdenking van de ramp met vlucht MH17. De uitzending staat daarmee op de dertiende plaats van de dagelijkse kijkerslijst van de Stichting KijkOnderzoek. De samenvatting werd om 19:15 uur nog eens door 590.000 mensen bekeken.

Het best bekeken programma was Goede Tijden Slechte Tijden met ruim 2 miljoen fans. Op de tweede plaats staat het Journaal van 20.00 uur met iets minder kijkers. Memories was goed voor de derde stek met ruim 1,7 miljoen liefhebbers.

‘Herdenking zeer belangrijk’

Telegraaf 10.11.2014 De nationale herdenking maandag is voor nabestaanden van de slachtoffers van de vliegramp „zeer belangrijk”. Dat zei voorzitter van Slachtofferhulp Nederland, Harry Crielaars, na afloop. „Niet alleen omdat ze nog steeds zien dat Nederland met ze mee rouwt, maar ook vanwege de steun die ze bij elkaar vinden. Je ziet dat ze elkaar opzoeken.”

Herdenking MH17 afgesloten

Telegraaf 10.11.2014 De nationale herdenking van de vliegramp met vlucht MH17 is maandagmiddag afgesloten. Meer dan 1600 nabestaanden van slachtoffers van de MH17-vliegramp waren hiervoor bij elkaar in de Amsterdamse RAI. De aanwezigen staken bij binnenkomst een bloem in een wand waarop de namen van de slachtoffers stonden geprojecteerd.

Premier Mark Rutte sprak als eerste en constateerde: „Er is alleen de realiteit van 298 doden. Hun stemmen worden niet meer gehoord. Een onbezorgd tot ziens, werd een abrupt vaarwel.”

Lees meer:

– De gezichten van MH17

– Reconstructie: de zwartste dag uit de geschiedenis

– ‘Vlucht MH17 was Russische roulette’

Gerelateerde artikelen;

10-11: Stilte voor slachtoffers MH17

10-11: ‘Wat als het een boze droom was’ 

Nederland herdenkt slachtoffers MH 17

RO 10.11.2014 In de RAI in Amsterdam zijn de slachtoffers van de ramp met vlucht MH17 herdacht. Minister-president Rutte sprak namens de regering tijdens de Nationale Herdenking ten overstaan van ruim 1600 nabestaanden, onder wie tientallen nabestaanden uit het buitenland.

Namens het Koninklijk Huis waren onder meer koning Willem-Alexander en koningin Máxima bij de plechtigheid aanwezig.

Zie ook;

 Documenten en publicaties

Toespraak minister-president Mark Rutte tijdens Nationale Herdenking MH17 disaster (Dutch)

Speech by Prime Minister Rutte at National Remembrance Ceremony MH17 disaster (English)

Speech by Prime Minister Rutte at National Remembrance Ceremony MH17 disaster (German)

Speech by Prime Minister Rutte at National Remembrance Ceremony MH17 disaster (Spanish)

Speech by Prime Minister Rutte at National Remembrance Ceremony MH17 disaster (French)

‘De verbondenheid geeft ons kracht om door te gaan’

Trouw 10.11.2014  “Een onbezorgd tot ziens werd een abrupt vaarwel.” Dat zei premier Rutte vanmiddag tijdens de nationale herdenking voor de slachtoffers van vlucht MH17, in de Rai in Amsterdam. Bij de ramp met het toestel van Malaysia Airlines op 17 juli kwamen 298 mensen om, onder wie 196 Nederlanders. Het thema van de bijeenkomst was geborgenheid en verbinding.

Verwant nieuws;

Herdenking slachtoffers MH17 in RAI in Amsterdam begonnen

NU 10.11.2014 In de RAI in Amsterdam is de herdenking begonnen van de slachtoffers van de vliegramp met de MH17. Volg de herdenking ook in ons liveblog

In de RAI staan 1.600 nabestaanden maandag stil bij de dood van de 298 personen die op 17 juli om het leven kwamen toen het toestel van Malaysia Airlines neerstortte in het oosten van Oekraïne. Voor elke passagier brandt in de hal een kaarsje. Voor de ingang van de RAI hangen maandag de vlaggen van alle negentien landen van de slachtoffers halfstok.

De meeste slachtoffers van de vliegramp hebben de Nederlandse nationaliteit (196), en verder zaten in het vliegtuig veel Maleisische (42) en Australische (27) passagiers.

Liveblog herdenking MH17 | Dossier MH17 | Chronologie van de vliegramp

Lees meer over: 

Vliegramp Oekraïne Herdenking MH17

Gerelateerde artikelen;

Live: Nationale Herdenking MH17-ramp in Amsterdam›

NRC 10.11.2014 Tijdens de Nationale Herdenking in de RAI Amsterdam waren vandaag 1.600 mensen aanwezig. Onder hen waren koning Willem-Alexander en koningin Maxima, premier Rutte en voormalig minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans.

Tijdens de ceremonie kwamen de nabestaanden aan het woord en werden de namen van alle 298 slachtoffers voorgelezen. Douwe Bob, Lennette van Dongen en sopraan Maartje Rammeloo zorgden voor de muzikale invulling. Glennis Grace sloot de ceremonie af met I Was Here. NRC hield een liveblog bij, dat hieronder is terug te lezen. LEES VERDER›

Slachtoffers MH17-ramp herdacht in Amsterdam (foto’s)

Elsevier 10.11.2014 In de Amsterdamse RAI zijn maandag meer dan zestienhonderd nabestaanden samengekomen voor de herdenking van slachtoffers van de MH17-ramp. Ook premier Mark Rutte (VVD) en leden van de koninklijke familie zijn aanwezig.

Rutte was de eerste spreker tijdens de herdenking. ‘Wat als de vakantie een dag later was begonnen? Wat als het vliegtuig vertraging had gehad?’ zei de premier. ‘Het zijn vragen zonder antwoorden.’

Rouw MH17 blijft waardevol, maar zonder daadkracht groeit cynisme

Elsevier 10.11.2014 Nederland herdenkt opnieuw de slachtoffers van de MH17-ramp. Zulke stemmige rouwrituelen hebben hun waarde. Maar als het oppakken van de daders geen stap dichterbij komt, dreigen herdenkingen vooral een vertoon van machteloosheid te worden.

En weer staat Nederland massaal stil bij de MH17-ramp. Vandaag worden opnieuw de slachtoffers herdacht van de – waarschijnlijk onbedoelde – terreuraanslag die de wereld op 17 juli dit jaar schokte.

Waardig

Nederland is inmiddels bedreven geraakt in het collectief rouwen, zou je kunnen zeggen. Het kabinet had er eerst weinig zin in, maar de dag van nationale rouw op 23 juli was een indrukwekkend gebeuren.

Nabestaande MH17 Suze Ann uit Zoetermeer eert ouders en is ook dankbaar

RTVWEST 10.11.2014 VideoRIJSWIJK – Suze Ann Bakker uit Zoetermeer was maandagmiddag een van de sprekers op de Nationale Herdenking MH17 in de RAI in Amsterdam. Ze verloor haar vader en moeder bij de vliegramp in Oekraïne.

Last Post

Bij de bijeenkomst waren 1600 nabestaanden, koning Willem-Alexander, koningin Máxima, prinses Beatrix, premier Mark Rutte en andere leden van het kabinet. ‘Een onbezorgd ‘tot ziens’ werd een abrupt vaarwel. Ze zijn zomaar in het web gevlogen in een oorlog van anderen’, zei premier Rutte tijdens de herdenking.

Nabestaanden noemden alle namen van de 298 slachtoffers, onder wie 196 Nederlanders, gevolgd door de Last Post en een minuut stilte.  Lees verder

gerelateerde artikelen;

Herdenking MH17: ‘Van binnen ga ik kapot’

RTVWEST 10.11.2014  Alle namen van alle inzittenden werden maandag genoemd door nabestaanden tijdens de Nationale Herdenking MH17. Uit dankbaarheid dat ze hebben geleefd. Allereerst werden de namen van de crew genoemd. Na afloop werd een minuut stilte gehouden en klonk het Wilhelmus.

Nabestaande Anton Kotte vertelde over het verlies van zijn oudste zoon Oscar, schoondochter Miranda en zijn kleinkind door de ramp. ‘We voelen ons geamputeerd, maar Nederland heeft zich op zijn best laten zien. De verbondenheid geeft ons kracht om door te gaan’, aldus Kotte. Hij sprak van een trein die heel hard rijdt en waarin de nabestaanden zich bevinden, terwijl ze wazig uit het raam kijken. ‘Gelukkig zullen de herinneringen altijd blijven, zolang wij er zijn.’ Lees verder

Gerelateerde artikelen;

Rutte bij herdenking MH17: ‘Onbezorgd tot ziens werd abrupt vaarwel’

RTVWEST 10.11.2014  ‘Een onbezorgd ‘tot ziens’ werd een abrupt vaarwel. Ze zijn zomaar in het web gevlogen in een oorlog van anderen’. Dat zegt premier Rutte tijdens de Nationale Herdenking MH17 voor de slachtoffers van de ramp met vlucht MH17. 1600 nabestaanden van slachtoffers zijn maandagmiddag bij elkaar in de Amsterdamse RAI.

Bij de ramp kwamen 298 inzittenden om toen het toestel van Malaysian Airlines werd neergehaald door een raket. Lees verder

Gerelateerde artikelen;

Koningspaar ontroerd tijdens herdenking

Trouw 10.11.2014  De nationale herdenking van de ramp met vlucht MH17 heeft grote indruk gemaakt op het koningspaar dat de bijeenkomst maandagmiddag in de Amsterdamse RAI bijwoonde.

‘Met grote ontroering luisterden we tijdens de zeer emotionele herdenkingsbijeenkomst naar de nabestaanden van de slachtoffers van MH17’, laat koning Willem-Alexander weten via de Facebookpagina van het Koninklijk Huis. ‘Veel dank aan de familie, vrienden en alle betrokkenen die hen helpen het onpeilbare verlies te verwerken’, besluit de koning.

Meer over;

‘Er is alleen de harde realiteit van 298 doden’

NU 10.11.2014 In de RAI in Amsterdam zijn maandag de slachtoffers herdacht van de vliegramp op 17 juli met de MH17 in Oost-Oekraïne. Bij de Nationale Herdenking stonden 1.600 nabestaanden en genodigden stil bij de dood van de 298 passagiers.

Premier Mark Rutte sprak namens de regering, aan het begin van de ceremonie. “Wat als de vakantie een dag later was begonnen? Wat als het vliegtuig vertraging had gehad? Wat als ik straks wakker word, en het blijkt allemaal een boze droom te zijn geweest?”, begon hij.

Liveblog herdenking MH17 (gesloten) | Dossier MH17 | Chronologie van de vliegramp

Lees meer over: Vliegramp Oekraïne Herdenking MH17

Gerelateerde artikelen;

Eerdere berichten

Nederland herdenkt slachtoffers MH17

Trouw 10.11.2014  Meer dan 1600 nabestaanden van slachtoffers van de vliegramp met vlucht MH17 in Oekraïne zijn vanmiddag bijeen voor de nationale herdenking in Amsterdam. In de Rai staan ze stil bij de dood van de 298 mensen die op 17 juli om het leven kwamen toen het toestel van Malaysia Airlines werd neergeschoten.

De nationale herdenking is 13.00 uur begonnen en is rechtstreeks op radio en tv te volgen bij de NOS. Vier nabestaanden zullen spreken tijdens de ceremonie, die wordt geleid door Maartje van Weegen. Er zal ook een minuut stilte worden gehouden.

Meer over;

Nationale herdenking in RAI begonnen

Trouw 10.11.2014  Meer dan 1600 nabestaanden van slachtoffers van de MH17-vliegramp zijn vanmiddag bij elkaar in de Amsterdamse RAI. Daar is de Nationale Herdenking begonnen. Premier Mark Rutte is een van de eerste sprekers.

In het midden van de zaal, die speciaal voor de herdenking is gemaakt, staan 298 kaarsen omhuld door bloemen. Rondom de zaal zijn schermen waarop aan het eind foto’s van de slachtoffers worden geprojecteerd, ingezonden door nabestaanden.

Verwant nieuws

Nederland herdenkt MH17

Telegraaf 10.11.2014 Meer dan 1600 nabestaanden van slachtoffers van de MH17-vliegramp zijn maandagmiddag bij elkaar in de Amsterdamse RAI. Daar is de Nationale Herdenking begonnen. Premier Mark Rutte is een van de eerste sprekers.

Vlag halfstok voor herdenking slachtoffers MH17

RTVWEST 10.11.2014 DEN HAAG – De vlag hangt maandag halfstok bij gebouwen van gemeenten, provincies en ambassades. Op de dag van de Nationale Herdenking MH17 worden de slachtoffers herdacht van de vliegramp in juli in Oekraïne.

Herdenking MH17 live te volgen bij TV West

De herdenking vindt vanaf 13.00 uur plaats in de Amsterdam RAI. De herdenking is alleen toegankelijk voor genodigden. TV West zendt de Nationale Herdenking live uit. De uitzending begint om 12.50 uur.

Ook Radio West staat stil bij de Nationale Herdenking. Het programma van Patrick van Houten, Patrick in de Middag, draait aangepaste muziek en Patrick doet verslag van de herdenking. Dat begint om 13.00 uur. Lees verder

» Meer over de ramp met de MH17 in ons dossier

Gerelateerde artikelen;

19 nationale vlaggen halfstok

Telegraaf 10.11.2014 Voor de ingang van de RAI in Amsterdam hangen maandag de vlaggen van alle 19 landen van de slachtoffers van de vliegramp met de MH17 halfstok. Hier vindt vanaf 13.00 uur de Nationale Herdenking plaats, in aanwezigheid van meer dan 1600 nabestaanden uit binnen- en buitenland.

De directe omgeving van de RAI is afgezet en er is veel politie op de been. Naast de vele nabestaanden komen ook koning Willem-Alexander, koningin Máxima, prinses Beatrix, prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven. Ook zijn veel politici, buitenlandse ambassadeurs, familierechercheurs en medewerkers van Slachtofferhulp aanwezig.

Lees meer:

– De gezichten van MH17

– Reconstructie: de zwartste dag uit de geschiedenis

– ‘Vlucht MH17 was Russische roulette’

Gerelateerde artikelen;

10-11: Gasten arriveren bij herdenking

10-11: Kritiek op MH17-oproep

10-11: Vlag halfstok bij ambassades

10-11: Malaysia Airlines dankt NL

10-11: Bijeen voor MH17-herdenking

Vlag halfstok bij Nederlandse ambassades

Trouw 10.11.2014  De ramp met vlucht MH17 wordt niet alleen in Nederland herdacht, maar ook bij de Nederlandse ambassades in het buitenland. De vlag hangt halfstok bij de vertegenwoordigingen, van Zuid-Afrika tot Australië en van Jordanië tot Rwanda.

Het kabinet had gemeenten, provincies en ambassades gevraagd om de vlag halfstok te hangen, zoals bij alle overheidsgebouwen wordt gedaan.

Verwant nieuws;

Vlag halfstok bij ambassades

Telegraaf 10.11.2014 De ramp met vlucht MH17 wordt niet alleen in Nederland herdacht, maar ook bij de Nederlandse ambassades in het buitenland. De vlag hangt halfstok bij de vertegenwoordigingen, van Zuid-Afrika tot Australië en van Jordanië tot Rwanda.

Het kabinet had gemeenten, provincies en ambassades gevraagd om de vlag halfstok te hangen, zoals bij alle overheidsgebouwen wordt gedaan.

Lees meer:

– De gezichten van MH17

– Reconstructie: de zwartste dag uit de geschiedenis

– ‘Vlucht MH17 was Russische roulette’

19 vlaggen halfstok bij RAI

Telegraaf 10.11.2014  Voor de ingang van de RAI in Amsterdam hangen maandag de vlaggen van alle 19 landen van de slachtoffers van de vliegramp met de MH17 halfstok. Hier vindt vanaf 13.00 uur de Nationale Herdenking plaats, in aanwezigheid van meer dan 1600 nabestaanden uit binnen- en buitenland.

Kritiek op MH17-oproep

Telegraaf 10.11.2014 De oproep om tijdens de nationale herdenking van de ramp met MH17 je smartphone op vliegtuigmodus te zetten, kan op de nodige kritiek leveren. Veel mensen vinden het een raar en ongepast initiatief.

De bedoeling is dat zoveel mogelijk mensen uit respect voor de slachtoffers en nabestaanden gedurende één minuut offline gaan.

Oranjes bij nationale herdenking MH17

Trouw 10.11.2014  Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn vandaag aanwezig bij de nationale herdenking van de ramp met vlucht MH17. De herdenking vindt plaats in de RAI in Amsterdam.

Naast het koningspaar komen ook prinses Beatrix, prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven naar de herdenking. Ook voor de rest van de week staan er afspraken in de agenda van de koninklijke familie. Zo is Willem-Alexander dinsdag in Museum Catharijneconvent. De koning geeft daar het startsein voor de nieuwe campagne Maatjes Gezocht van het Oranje Fonds.

Eerste gasten herdenking MH17

Telegraaf 10.11.2014 De nationale herdenking van de vliegramp met vlucht MH17 is maandagmiddag afgesloten. Meer dan 1600 nabestaanden van slachtoffers van de MH17-vliegramp waren hiervoor bij elkaar in de Amsterdamse RAI.

Nabestaanden bijeen in Amsterdam voor MH17-herdenking

NU 10.11.2014 Meer dan zestienhonderd nabestaanden van slachtoffers van de vliegramp met vlucht MH17 in Oekraïne komen maandag bijeen voor een herdenking in Amsterdam.

In de RAI staan ze stil bij de dood van de 298 personen die op 17 juli om het leven kwamen toen het toestel van Malaysia Airlines werd neergeschoten.

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn erbij. Ook prinses Beatrix, prinses Margriet, Pieter van Vollenhoven, kabinets- en Kamerleden, oud-minister Frans Timmermans en andere betrokkenen wonen de herdenking bij.

Dossier MH17 | Chronologie van de vliegramp

Lees meer over: Vliegramp Oekraine

Gerelateerde artikelen

Eerdere berichten

Nationale Herdenking MH17 live op TV West, Willem-Alexander en Máxima aanwezig

RTVWEST 10.11.2014 DEN HAAG – TV West zendt de Nationale Herdenking van de slachtoffers van de vliegramp met de MH17 live uit. De uitzending begint om 12.50 uur.

Ook Radio West staat stil bij de Nationale Herdenking. Het programma van Patrick van Houten, Patrick in de Middag, draait aangepaste muziek en Patrick doet verslag van de herdenking. Dat begint om 13.00 uur.

Bij de Nationale Herdenking MH17 in de Amsterdamse RAI zullen ook koning Willem-Alexander en koningin Máxima aanwezig zijn. Thema’s van de ceremonie zijn geborgenheid en verbinding. De bijeenkomst krijgt een besloten karakter om de nabestaanden een veilige omgeving te bieden, aldus het kabinet. Lees verder

» Meer over de ramp met de MH17 in ons dossier.

gerelateerde artikelen;

Nabestaanden bijeen voor MH17-herdenking

RTVWEST 10.11.2014 Meer dan 1600 nabestaanden van slachtoffers van de vliegramp met vlucht MH17 in Oekraïne komen maandag bijeen voor een herdenking in Amsterdam. In de RAI staan ze stil bij de dood van de 298 personen die op 17 juli om het leven kwamen toen het toestel van Malaysia Airlines werd neergeschoten.

De nationale herdenking begint om 13.00 uur en is op tv te volgen bij Omroep West. Nabestaanden spreken tijdens de dienst, die wordt geleid door Maartje van Weegen. De namen van alle slachtoffers worden genoemd. In het toestel zaten 24 mensen uit de regio van Omroep West. Lees verder

» Lees al het nieuws over de vliegramp met vlucht MH17 van Malaysia Airlines in Oekraïne in ons nieuwsdossier

Gerelateerde artikelen;

HerdenkingvoorMH17-slachtoffers

Den HaagFM 10.11.2014 Meer dan 1.600 nabestaanden van slachtoffers van de vliegramp met vlucht MH17 in Oekraïne komen maandag bijeen voor een herdenking in Amsterdam.

In de RAI staan ze stil bij de mensen die om het leven kwamen toen het toestel van Malaysia Airlines werd neergeschoten. Koning Willem-Alexander en koningin Maxima zijn erbij. Ook prinses Beatrix, prinses Margriet, Pieter van Vollenhoven, kabinets- en Kamerleden, oud-minister Frans Timmermans en andere betrokkenen wonen de herdenking bij. De nationale herdenking begint om 13.00 uur. …lees meer

Bijeen voor MH17-herdenking

Telegraaf 10.11.2014 Meer dan 1600 nabestaanden van slachtoffers van de vliegramp met vlucht MH17 in Oekraïne komen vandaag bijeen voor een herdenking in Amsterdam. In de RAI staan ze stil bij de dood van de 298 personen die op 17 juli om het leven kwamen toen het toestel van Malaysia Airlines werd neergeschoten.

Lees meer:

– De gezichten van MH17

– Reconstructie: de zwartste dag uit de geschiedenis

– ‘Vlucht MH17 was Russische roulette’

Gerelateerde artikelen;

09-11: ‘Separatisten hadden Buk-raket’

08-11: Nederland helpt leger Oekraïne

08-11: Rouwstoet in Hilversum

08-11: ‘Situatie Oost-Oekraïne zorgelijk’

08-11: Slachtoffers MH17 geland in NL

Malaysia Airlines dankt Nederland voor steun

Trouw 10.11.2014  Malaysia Airlines heeft Nederland bedankt voor de steun na de vliegramp in Oekraïne. ‘De vele warme reacties vanuit de Nederlandse samenleving hebben ons diep geroerd. Dit heeft ons bijzonder gesterkt in onze vastberadenheid voor de toekomst’, schreef de luchtvaartmaatschappij in een advertentie in De Telegraaf van vandaag, de dag van de nationale herdenking. Malaysia Airlines dankt vooral ‘alle betrokken Nederlandse overheidsdiensten, al onze partners en de vele vrijwilligers’.

Nationale Herdenking slachtoffers MH17

Trouw 09.11.2014 Nabestaanden en betrokkenen herdenken maandag in de RAI in Amsterdam de slachtoffers van de vliegramp met vlucht MH17 in Oost-Oekraïne. De Nationale Herdenking, die om 13.00 uur begint, gaat over geborgenheid en verbinding.RAI

Tijdens de bijeenkomst spreken nabestaanden, worden de namen van de 298 slachtoffers genoemd, is er een minuut stilte en klinkt er muziek van onder anderen Marco Borsato en het Radio Filharmonisch Orkest.

november 9, 2014 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , ,

11 reacties

 1. […] zie ook:  Nationale herdenkingsdag 10 november 2014 MH17 […]

  Pingback door Nasleep afwikkeling MH17 vliegtuigcrash Oekraïne « Debat in de Digitale Hofstad | april 25, 2015

 2. […] zie ook: Nationale herdenkingsdag 10 november 2014 MH17 […]

  Pingback door Nasleep afwikkeling MH17 vliegtuigcrash Oekraïne – deel 2 « Debat in de Digitale Hofstad | juli 17, 2015

 3. […] zie ook: Nationale herdenkingsdag 10 november 2014 MH17 […]

  Pingback door Nasleep afwikkeling MH17 vliegtuigcrash Oekraïne – deel 3 « Debat in de Digitale Hofstad | oktober 13, 2015

 4. […] zie ook: Nationale herdenkingsdag 10 november 2014 MH17 […]

  Pingback door Nabestaanden MH17 verzamelen zich op 13.10.2015 in het Haagse World Forum | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen | oktober 13, 2015

 5. […] zie ook: Nationale herdenkingsdag 10 november 2014 MH17 […]

  Pingback door Demonstratie 16.07.2017 in Den Haag door nabestaanden aanslag MH17 « Debat in de Digitale Hofstad | juli 16, 2017

 6. […] zie ook: Nationale herdenkingsdag 10 november 2014 MH17 […]

  Pingback door Demonstratie 16.07.2017 nabestaanden aanslag MH17 | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen | juli 16, 2017

 7. […] zie ook: Nationale herdenkingsdag 10 november 2014 MH17 […]

  Pingback door Herdenking slachtoffers aanslag MH17 17.07.2014 – 17.07.2017 « Debat in de Digitale Hofstad | juli 17, 2017

 8. […] zie ook: Nationale herdenkingsdag 10 november 2014 MH17 […]

  Pingback door Nasleep afwikkeling MH17 vliegtuigcrash Oekraïne – deel 10 « Debat in de Digitale Hofstad | september 6, 2017

 9. […] zie ook: Nationale herdenkingsdag 10 november 2014 MH17 […]

  Pingback door MH-17 tribunaal in Den Haag | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen | september 6, 2017

 10. […] zie ook: Nationale herdenkingsdag 10 november 2014 MH17 […]

  Pingback door Nasleep afwikkeling MH17 vliegtuigcrash Oekraïne – deel 11 « Debat in de Digitale Hofstad | oktober 26, 2017

 11. […] zie ook: Nationale herdenkingsdag 10 november 2014 MH17 […]

  Pingback door Tweede monument voor MH17: na het ‘herdenkingsbos’ een wereldbol op 298 stenen | Kunst in de Wijk | maart 25, 2018


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: