Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Peiling 2e kamer 31.08.2014 Maurice de Hond – VVD 30 zetels.

VVD de winnaar.

De VVD blijft stijgen in de wekelijkse peiling van Maurice de Hond. De regeringspartij zou als er nu verkiezingen zouden zijn, volgens De Hond uitgekomen op 30 zetels in de Tweede Kamer.

Evengoed verliest de VVD virtueel wel 11 zetels in de Tweede Kamer, ten opzichte van het huidige daadwerkelijke aantal van 41.

Verloor de VVD enkele maanden geleden nog 8 à 9 zetels aan D66 nu zijn het er nog maar 2 à 3. Wel verliest de VVD minder kiezers aan D66 dan twee maanden geleden. D66 was deze zomer nog virtueel de grootste partij maar zou volgens de peiling nu uitkomen op 20 zetels. Hiermee samen met de PVV dan op een vierde plaats. D66 zit nu met 12 zetels in de Kamer.

De PvdA verliest in deze peiling opnieuw. De partij komt uit op 13 virtuele zetels, terwijl dat er vorige week nog 15 waren en er in werkelijkheid 38 zetels in de Tweede Kamer voor deze partij zijn.

De SP wordt in de peiling van De Hond groter dan daadwerkelijk het geval is: in de Kamer zitten nu 15 SP’ers, volgens de peiler zouden dat er nu 21 zijn.

Het CDA krijgt, net als vorige week, 22 virtuele zetels. In de huidige Tweede Kamer heeft deze partij 13 zetels. Met de 22 uit de peiling zou het CDA de tweede grootste partij van het land zijn.

De actuele Thermometer.

Pail 31.08.2014

VVD blijft stijgen in peiling

Telegraaf 31.08.2014 Volgens de peiler zijn de VVD-kiezers beduidend positiever over premier Mark Rutte van voor juli dit jaar. Evengoed verliest de VVD virtueel wel 11 zetels in de Tweede Kamer, ten opzichte van het huidige daadwerkelijke aantal van 41. Wel verliest de VVD minder kiezers aan D66 dan twee maanden geleden. D66 was deze zomer nog virtueel de grootste partij maar zou volgens de peiling nu uitkomen op 20 zetels (met de PVV dan op een vierde plaats). D66 zit nu met 12 zetels in de Kamer.

Volgens De Hond stappen eerdere VVD-stemmers, die zich nu van de VVD afkeren, beduidend minder naar een partij over, die de regeringsplannen ook steunt. Verloor de VVD enkele maanden geleden nog 8 à 9 zetels aan D66 nu zijn het er nog maar 2 à 3, stelt hij.

Advertenties

augustus 31, 2014 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , ,

Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: