Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Pro-Gaza demonstratie 23.08.2014 de Dam Amsterdam

Pro-Gaza demonstratie 23.08.2014 – Back to Palestine.

FOTOSPECIAL Protest voor Palestina ‘rustig’ verlopen – 23/08/14

De demonstratie begint om 14 uur op de Dam.

Daarna lopen de actievoerders via het Rokin, de Vijzelstraat, het Weteringcircuit, de Utrechtsestraat, het Rembrandtplein en het Rokin terug naar de Dam. Rond 17 uur moet de protestactie beëindigd zijn.

De manifestatie wordt georganiseerd door Back to Palestine, die haar proteststem wil laten horen „tegen de hervatte aanvallen op Gaza, de voortdurende blokkade van Gaza en de Israëlische bezetting van Palestina.” Volgens de gemeente zijn er tot op heden geen tegendemonstraties aangemeld.

Bij een pro-Gaza-demonstratie eerder deze maand op het Museumplein nam Amsterdam ook al een reeks maatregelen om de zaak in de hand te houden. Burgemeester Eberhard van der Laan verklaarde toen dat er door het conflict in Gaza in de stad sprake is van een groeiende spanning tussen bevolkingsgroepen.

Hitlergroet verkeerd afgehandeld

Telegraaf 24.08.2014 De politie onderzoekt alsnog het brengen van de Hitlergroet zaterdag tijdens een pro-Palestina-demonstratie in Amsterdam. Tegen een demonstrant die dit deed, is toen niet goed opgetreden en de gemeente, het Openbaar Ministerie en de politie betreuren dat. Dat liet de politie zondag weten.

Hitlergroet op betoging verkeerd afgehandeld

Elsevier 24.08.2014 De politie onderzoekt alsnog het brengen van de Hitlergroet zaterdag tijdens een pro-Palestina-demonstratie in Amsterdam. Tegen een demonstrant die dit deed, is toen niet goed opgetreden en de gemeente, het Openbaar Ministerie en de politie betreuren dat. Dat liet de politie zondag weten.

Orgie van haat in Amsterdam

Telegraaf 23.08.2014 Een pro-Gazademonstratie op de Amsterdamse Dam is gistermiddag ontaard in een uitspatting van wanstaltige leuzen. „Ik ben klaar met deze zionistische honden die uit zijn op ons geld en bloed!”, riep rapper Appa, één van de sprekers, vanaf het podium. De Vlaamse activist Abu Jahjah was het roerend met zijn voorganger eens. „Ik ben trots om op hetzelfde podium te staan als Appa, hij heeft alles al gezegd.”De komst van deze twee extremisten maakten dat de SP slechts uren voorafgaand aan de demonstratie, die om 14.00 uur op de Dam in Amsterdam begon, afhaakte. De politieke partij kon zich niet achter eerder gedane uitingen van de twee scharen. Ook minister Timmermans moest het ontgelden.

Paar honderd betogers voor Palestina op de Dam

Trouw 23.08.2014 In Amsterdam hebben vanmiddag naar schatting enkele honderden mensen een pro-Palestina-demonstratie gehouden. De betoging verliep volgens de politie rustig. Er is een persoon aangehouden voor het verstoren van de openbare orde, aldus een woordvoerster van de politie, die daarover verder geen bijzonderheden had.

Honderden betogers op Dam

Telegraaf 23.08.2014 In Amsterdam hebben zaterdagmiddag naar schatting een paar 100 mensen een pro-Palestina-demonstratie gehouden. De betoging verliep volgens de politie rustig. Er is een persoon aangehouden voor het verstoren van de openbare orde, aldus een woordvoerster van de politie.

Pro-Gazademonstratie in Amsterdam verloopt rustig

NRC 23.08.2014  De demonstratie in Amsterdam tegen de aanvallen op Gaza verloopt tot nu toe rustig. Er zijn nog geen mensen aangehouden, zegt een politiewoordvoerder.

De demonstratie heeft enkele honderden deelnemers getrokken, melden getuigen op Twitter. Een van de sprekers, de Marokkaanse activist en oud-politicus Mohamed Rabbae, maakte een opsomming van VN-resoluties waar Israël zich niet aan houdt. Ook benadrukte hij dat de demonstratie tegen het Israëlisch beleid en niet tegen joden is gericht. Zo prees hij de joden die zich opofferden voor de Palestijnse zaak. LEES VERDER

Tientallen betogers voor Palestina op de Dam.

Telegraaf 23.08.2014 In Amsterdam zijn zaterdagmiddag vele tientallen mensen bijeengekomen voor een pro-Palestina-demonstratie. Een aantal aanwezigen heeft Palestijnse vlaggen bij zich.

De demonstratie is om ongeveer 14 uur begonnen op de Dam, waar ook toespraken worden gehouden. Het is de bedoeling dat de actievoerders door de stad lopen om weer te eindigen op de Dam. Rond 17 uur is het einde voorzien.

Politie weer alert bij pro-Gaza-demonstratie

Trouw 22.08.2014 De politie zal tijdens een aangekondigde pro-Palestina-demonstratie morgen in Amsterdam opnieuw alert zijn op discriminatie, belediging en opruiing. Demonstranten mogen geen discriminerende of antisemitische uitingen doen, hun gezichten niet bedekken, geen vlaggen verbranden en geen vlaggen meedragen van terroristische organisaties als IS en Hamas. Er zijn tolken aanwezig om te vertalen, kondigde de gemeente vandaag aan.

De demonstratie begint om 14:00 uur op de Dam. Daarna lopen de actievoerders via het Rokin, de Vijzelstraat, het Weteringcircuit, de Utrechtsestraat, het Rembrandtplein en het Rokin terug naar de Dam. Rond 17:00 uur moet de protestactie beëindigd zijn. verder..

Verwant nieuws;

Politie weer alert bij betoging

Telegraaf 22.08.2014  De politie zal tijdens een aangekondigde pro-Palestina-demonstratie zaterdag in Amsterdam opnieuw alert zijn op discriminatie, belediging en opruiing. Demonstranten mogen geen discriminerende of antisemitische uitingen doen, hun gezichten niet bedekken, geen vlaggen verbranden en geen vlaggen meedragen van terroristische organisaties als IS en Hamas. Er zijn tolken aanwezig om te vertalen, kondigde de gemeente vrijdag aan.

Advertenties

augustus 23, 2014 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: