Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Pro-Gaza Demonstratie Utrecht 10.08.2014

Vredesmars.

Voor de vredesmars op 10.08.2014 in Utrecht hebben zich al ruim 1000 mensen aangemeld. De gemeente gaat ervan uit dat de demonstratie vredig zal verlopen. ‘We kennen in Utrecht niet de maatschappelijke onrust die er kennelijk wel in Amsterdam was’, aldus een woordvoerster. Het uiten van racistische of discriminerende opmerkingen is wel verboden. ‘Maar dat is altijd zo’, merkt de gemeente op.

De Utrechtse vredesmars begint om 14.00 uur op het Vredenburgplein en eindigt daar 3 uur later ook weer. Voor de tocht hebben zich al zo’n 1500 mensen aangemeld. De mars wordt ondersteund door onder andere GroenLinks en de SP in Utrecht, de stichting Een Ander Joods Geluid en het Christian Peacemaker Team.

Utrecht heeft toestemming gegeven voor de demonstratie.  De ‘tolerantierichtlijn’ van het Openbaar Ministerie verbiedt het dragen van gezichtsbedekkende kleding tijdens een demonstratie, net als het dragen van opruiende vlaggen.

Geen voorwaarden Gaza-demonstratie Utrecht

Trouw 07.08.2014 Politie, justitie en de gemeente Utrecht hebben geen voorwaarden gesteld aan een vredesmars voor Gaza, die zondag in Utrecht wordt gehouden. Amsterdam verbood pro-Gaza-demonstranten afgelopen zondag om gezichtsbedekkende kleding te dragen dan wel vlaggen van de Islamitisische Staat (IS, voorheen ISIS) met zich mee te dragen.

Gazabetoging in regenachtig Utrecht FOTO, VIDEO

NOS 10.08.2014 In Utrecht hebben vanmiddag zo’n duizend mensen meegelopen in een vredesmars voor Gaza. Ze demonstreerden tegen wat zij het “disproportionele geweld van Israël tegen de Palestijnen” noemen. De mars is vreedzaam verlopen.

Op het Vredenburg kregen de aanwezigen instructies. “Vlaggen van ISIS, Hamas, al-Qaida en hakenkruizen zijn verboden. Die mag je in je tas laten”, zei de organisatie.

TrefwoordenUtrechtGazavredesmarsLisanne Boersma

Bekijk ook…

Duizend bij vredesmars Gaza Video

Telegraaf 10.08.2014 Naar schatting 1000 mensen hebben zondagmiddag in Utrecht deelgenomen aan een vredesmars voor Gaza. Dat liet de organisatie weten. De tocht door de Utrechtse binnenstad was georganiseerd door Lisanne Boersma die op Facebook een oproep had gedaan om mee te lopen. „Naar aanleiding van de aanhoudende vreselijke gebeurtenissen in Gaza kunnen we ook in Utrecht niets anders dan ons uitspreken tegen het disproportionele geweld dat Israël gebruikt en willen we ons medeleven tonen aan alle slachtoffers en nabestaanden”, schreef ze op Facebook.

Duizend mensen bij vredesmars voor Gaza 

NU 10.08.2014 Naar schatting duizend mensen hebben zondagmiddag in Utrecht deelgenomen aan een vredesmars voor Gaza. Dat liet de organisatie weten.

Overzicht: Dit moet u weten over de escalatie tussen Israël en de Palestijnen l Dossier Midden-Oostenconflict

Gerelateerde artikelen

Lees meer over Conflict Midden-Oosten Gaza Utrecht

Vlag van de vrede welkom

Telegraaf 10.08.2014  Deelnemers aan een vredesmars voor Gaza zondag in Utrecht mogen Palestijnse en vredesvlaggen meedragen. Ook spandoeken „met goede teksten” en megafoons zijn welkom. Maar de organisatie wil geen racistische of antisemitische uitingen zien of horen en roept de deelnemers op om zich niet te laten provoceren.

Gaza-protest niet aan banden

Telegraaf 07.08.2014 Politie, justitie en de gemeente Utrecht hebben geen voorwaarden gesteld aan een vredesmars voor Gaza, die zondag in Utrecht wordt gehouden. Amsterdam verbood pro-Gaza-demonstranten afgelopen zondag om gezichtsbedekkende kleding te dragen dan wel vlaggen van de Islamitisische Staat (IS, voorheen ISIS) met zich mee te dragen.

Voor de vredesmars in Utrecht hebben zich al ruim duizend mensen aangemeld. De gemeente gaat ervan uit dat de demonstratie vredig zal verlopen. „We kennen in Utrecht niet de maatschappelijke onrust die er kennelijk wel in Amsterdam was”, aldus een woordvoerster.

Het uiten van racistische of discriminerende opmerkingen is wel verboden. „Maar dat is altijd zo”, merkt de gemeente op.

Meer;

More news for vredesmars utrecht gaza 

Vredesmars voor Gaza in Utrecht :: SP Utrecht

nu – Agenda – Vredesmars voor Gaza

News for vredesmars utrecht gaza

Lisanne Boersma, initiatiefnemer Vredesmars voor Gaza

Geen voorwaarden Gaza-demonstratie Utrecht

Zondag 10 augustus: Vredesmars voor Gaza …

Sta op voor Palestina – Vredesmars …

GroenLinks Utrecht – Vredesmars voor Gaza

Geen voorwaarden Gaza-demonstratie Utrecht – AD.nl

Geen voorwaarden aan Gaza-demonstratie Utrecht – Nieuws

Vredesmars in Utrecht op 10 augustus 2014 | Gemeente …

Geen voorwaarden Gaza-demonstratie Utrecht – Metro

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next

Zie ook:

Kleine groep demonstreert tegen Gaza-oorlog in Tel Aviv

NU 10.08.2014 Zeker 150 Israëliërs hebben zich zaterdag verzameld in Tel Aviv bij nieuwe demonstraties tegen de oorlog in de Gazastrook.

De demonstranten riepen om een “einde aan het bloedbad”, ondanks een demonstratieverbod van de politie vanwege de kans op raketaanvallen vanuit Gaza. Er is niemand opgepakt.

Zo’n twintig mensen hielden tegelijkertijd een tegendemonstratie. Volgens de politie waren er geen ongeregeldheden tussen de twee kampen.

Gerelateerde artikelen;

Lees meer over Midden-Oostenconflict Israël

augustus 8, 2014 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , ,

3 reacties

  1. […] zie ook:  Pro-Gaza Demonstratie Utrecht 10.08.2014 […]

    Pingback door De strijd tegen het antisemitisme en discriminatie « Debat in de Digitale Hofstad | augustus 8, 2014

  2. […] zie ook:  Pro-Gaza Demonstratie Utrecht 10.08.2014 […]

    Pingback door De strijd tegen het antisemitisme en discriminatie ook in Den Haag | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen | augustus 8, 2014

  3. […] zie ook:  Pro-Gaza Demonstratie Utrecht 10.08.2014 […]

    Pingback door Pro-Palestina demonstratie 17.08.2014 Utrecht « Debat in de Digitale Hofstad | augustus 17, 2014


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: