Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Demonstratie 03.08.2014 Amsterdam tegen geweld Gaza

Demonstratie Amsterdam Geweld Gaza

De stoet vertrok rond 16.30 uur vanaf het Museumplein.

De gemeente Amsterdam verwacht zondag zeker 5000 mensen bij een demonstratie voor Gaza. Dat meldt een woordvoerder donderdag. De demonstratie begint om 14.00 uur. De tocht door de hoofdstad duurt tot 18.00 uur. De gemeente en de politie overleggen met de organisatoren over de route die ze aanhouden.

De autoriteiten gaan strenger optreden, vanwege de “maatschappelijke onrust” die is ontstaan na een eerdere demonstratie waarbij ISIS-vlaggen waren te zien en leuzen tegen joden werden geroepen. Bij het protest zijn er tolken aanwezig en worden teksten direct afgeluisterd in een speciale geluids- en beeldwagen van de politie.

WEINIG INCIDENTEN BIJ GAZA-DEMONSTRATIE AMSTERDAM

BB 03.08.2014 Ongeveer 2000 mensen hebben zondag in Amsterdam gedemonstreerd tegen het geweld in Gaza. Onderdeel van de demonstratie was een protestmars door de binnenstad van Amsterdam. De gemeente, politie en het Openbaar Ministerie spraken na afloop van een rustig verloop van de tocht. ,,Het lijkt erop dat iedereen zijn verantwoordelijkheid heeft genomen”, aldus de ‘driehoek’ in een gezamenlijke verklaring.

Vlaggencontrole

De politie heeft vier personen gearresteerd. Twee van hen weigerden mee te werken aan een vlaggencontrole. Een persoon was dronken en gedroeg zich vervelend, en de vierde arrestant had tegen een busje van de NOS geschopt.
GERELATEERDE ARTIKELEN;

Meer dan duizend betogers bij pro-Gaza demonstratie op Museumplein

Trouw 03.08.2014 Meer dan duizend betogers tegen het geweld in Gaza hebben vanmiddag een protestmars door de straten van Amsterdam gehouden. De politie was nadrukkelijk aanwezig en begeleidde de mars. Grote incidenten deden zich niet voor. Vier betogers werden aangehouden. Om hun boodschap kracht bij te zetten gingen betogers op een gegeven moment ‘voor dood’ op de grond liggen. Op de achtergrond klonk het geluid van bommen en kindergehuil.

Verwant nieuws;

Protestmars tegen geweld Gaza in Amsterdam  – Video

NU 03.08.2014 Meer dan duizend betogers tegen het geweld in Gaza hielden zondagmiddag een protestmars door de straten van Amsterdam. De stoet vertrok rond 16.30 uur vanaf het Museumplein. De politie begeleidde de mars.

Vooraan in de stoet hielden betogers een spandoek vast met daarop de tekst “Stop de aanval op Gaza”. Ze riepen leuzen, zoals “Netanyahu moordenaar”, “Free free Palestine” en “Wij zijn allemaal Palestijnen”. Ze droegen T-shirts met de tekst “Stand up for Palestine”.

Gerelateerde artikelen;

Lees meer over Midden-Oostenconflict

Museumplein zondag toneel van pro-Gaza-demonstratie

NU 01.08.2014 Demonstranten houden zondagmiddag een tocht vanaf het Museumplein in Amsterdam om hun steun te betuigen aan de inwoners van Gaza.

De protestactie wordt georganiseerd door Youth for Palestine en de Internationale Socialisten. Zij wilden oorspronkelijk op de Dam demonstreren, maar uit vrees voor mogelijke ordeverstoringen is de actie verplaatst naar het Museumplein.

In Amsterdam is door het conflict in Gaza sprake van een groeiende spanning tussen bevolkingsgroepen. Vooral in de Joodse gemeenschap is meer angst, zei burgemeester Eberhard van der Laan vrijdag. ”Ik krijg veel mails, sms’jes en telefoontjes van mensen die zich zorgen maken.”

Gerelateerde artikelen;

Lees meer over Midden-Oostenconflict Israël Palestina

Vijfuizend man bij Gaza-demo

Telegraaf 31.07.2014  De gemeente Amsterdam verwacht zondag zeker 5000 mensen bij een demonstratie voor Gaza. Dat meldt een woordvoerder donderdag. De demonstratie begint om 14.00 uur. De tocht door de hoofdstad duurt tot 18.00 uur. De gemeente en de politie overleggen met de organisatoren over de route die ze aanhouden.

Gerelateerde artikelen;

31-07: Aanhoudingen voor pro-Gazademonstratie

30-07: Brandbrief aan Van Aartsen

29-07: Van Aartsen diep geraakt

29-07: ‘Anti-ISIS-mars in Den Haag’

28-07: Aboutaleb praat met Joden

26-07: Joden huren bewaking in

25-07: Honderden bij pro-Gaza-protest

Zie ook:

Kleine groep demonstreert tegen Gaza-oorlog in Tel Aviv

NU 10.08.2014 Zeker 150 Israëliërs hebben zich zaterdag verzameld in Tel Aviv bij nieuwe demonstraties tegen de oorlog in de Gazastrook.

De demonstranten riepen om een “einde aan het bloedbad”, ondanks een demonstratieverbod van de politie vanwege de kans op raketaanvallen vanuit Gaza. Er is niemand opgepakt.

Zo’n twintig mensen hielden tegelijkertijd een tegendemonstratie. Volgens de politie waren er geen ongeregeldheden tussen de twee kampen.

Gerelateerde artikelen;

Lees meer over Midden-Oostenconflict Israël

augustus 1, 2014 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , ,

11 reacties

 1. […] zie ook:  Demonstratie 03.08.2014 Amsterdam tegen geweld Gaza […]

  Pingback door Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam begrijpt zijn Haagse collega Jozias van Aartsen | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen | augustus 3, 2014

 2. […] zie ook:  Demonstratie 03.08.2014 Amsterdam tegen geweld Gaza […]

  Pingback door Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam begrijpt zijn Haagse collega Jozias van Aartsen « Debat in de Digitale Hofstad | augustus 3, 2014

 3. Beste mensen ik moet heel eerlijk zeggen dat al die Pro-Palestina demonstraties geen reslutaat opleveren ,je bereikt helemaal niks mee,Enigste hoe je de Zionisten kan stoppen is een 2e Hitler nodig.koning Abdullah Van Saudie Arabië die triljoenen van Mekka opslokt en niet één keer zijn Mede-moslims broeders/zusters in Palestina-Gaza te hulp schiet,en de rest Moslimlanden heb ik ook kritiek al sinds 1947 danst Israëlische Zionisten op Gaza.Ik schaam me dood dat Moslimlanden elkaar te afgunstig zijn en dan nog roepen dat ze in Allah geloven.Schandalig dat Anno nu 2014 niet één Moslimland tegen Israël durft op te nemen ,.Mijn vraag aan Saudi Arabië heb je de moslims enkel voor geld nodig ?Waar blijven die sjeikst van Qatar,Vae,enz.Je hoort ze niet ze hebben Israël de macht in handen gegeven en laten palestijnene één voor een verpletteren,is dit Moslim zijn?Ik vindt dat je actie moet ondernemen tegen israël je bereikt niks met dialoog/demonstratie of boycot artiekel israël Tijd dat Moslim-wereld wakker schud Insch-Allah,Allah akbar ,maar dan ben je terroriste alsof het naam terrorisme gereserveerd is voor de Moslim.Israël terrorist ziet niemand zelfs Ban-Ki Moon niet en Vs gooit olie op het vuur laat Palestina maar Branden zegt het!Enigste Oplossing tijd voor een 2e Hitler voor Israël!Al heeft het de 3e leger ter wereld .

  AL DIE LANDEN DIE SAUDISCHE OLIE KRIJGEN LEVEREN ISRAËL MET DAT GELD WAPENS EN MUNITIE EN ONZE MOSLIM-BROEDERS/ZUSTERS IN GAZA PALESTINA HEBBEN ENKEL STENEN EN DAAR BEREIK JE NIKS MEE TIJD DAT MOSLIM-LANDEN PALESTIJNEN BEVOORRADEN MET WAPENS EN MUNITIE MET VOEDSEL.MEDICIJNEN REDT JE HEN LEVENS NIET MEE WAKE-UP!!!WAPENS LEVEREN AAN PALESTINA!

  Reactie door Pro palestine | augustus 3, 2014

 4. FRANS TIMMERMANS ,MARK RUTTE EN NEDERLANDSE OVERHEID DE BAKERMAT EN TOEVLUCHTSOORD VAN JODEN ,WAAR IS HULP AAN PALESTIJNEN ,IS HET MENSELIJK VOLGENS NEDERLANDSE REGERING WAT ISRAËL SINDS 1947 IN GAZA/PALESTINA DOET,ACH JA ALS HET MAAR DE MOSLIM MAAR OVERKOMT ,ALS HET JODEN WAREN HADDEN WE ZE MET OPEN ARMEN BESCHERMT EN VN RESOLUTIES LATEN NALEVEN,SHAME ON USA,SHAME ON ICC,SHAME ON EU,SHAME ON BAN KI MOON SHAME ON NAVO!

  Reactie door Pro palestine | augustus 3, 2014

 5. VN NAVO HAD ISRAËL ALLANG PLAT MOETEN BOMBARDEREN DAT IS HET ENIGSTE OPLOSSING EINDE OORLOG IN GAZA/PALESTINA!!NEDERLAND LAAT VAN JE HOREN DOE NIET ZWAKZINNNIG ,HOOFDSTAD VAN INTERNATIONALE MENSENRECHTEN VROUWE JUSTITIA OGEN GEBKLINDDOEKT !STOP DIE OORLOG EN ISRAËL BERECHTEN VOOR ICC.EN WILDERS ZIJN SMOEL DICHT HET LIEFST.

  Reactie door Pro palestine | augustus 3, 2014

 6. VN NAVO DIENT ISRAËL PLAT TE BOMBARDEREN DAT IS DE ENIGSTE OPLOSSING EINDE OORLOG IN GAZA/[PALESTINA,PER VANDAAG NIET WACHTEN OF UITSTELLEN DIE HEBBEN VN RESLOLUTIES NIET NAGELEEFD EN GESCHONDEN EN VN SCHOLEN AANGEVALLEN ,DUS WAAR WACHT WERELD NOG OP!

  Reactie door Pro palestine | augustus 4, 2014

 7. ISRAËL PLAT BOMBARDEREN IS DE ENIGSTE OPLOSSING VOOR VREDE EN EINDE OORLOG IN GAZA PALESTINA,ER IS GÉÉN UITWEG,NAVO/VN WAAR WACHT JE OP.EN NEDERLAND DIENT OOK ACTIE TE ONDERNEMEN DAN ACHTER ISRAÉL VIERKANT TE STAAN EN DE JODEN IN BESCHERMING TE NEMEN. ,NEDERLAND IS MEDE-VERANTWOORDELIJK OF BLIND!VROUWE JUSTITIA WEET WEL DE ISIS -LEUZEN TE BERECHTEN MAAR ISRAËL DIE VN RESOLUTIES EN MENSENRECHTEN SCHEND INTERNATIONAL STRAFHOF ICC DURFT NIKS TE ONDERNEMEN TEGEN ISRAËL 1WERELD IS MEDE-VERANTWOORDELIJK VOOR ISRAËLISCHE DADEN IN GAZA/PALESTINA.HEERLIJK DAT OLIE EN GELD OP WERELD !

  Reactie door Pro palestine | augustus 4, 2014

 8. […] zie ook: Demonstratie 03.08.2014 Amsterdam tegen geweld Gaza […]

  Pingback door De strijd tegen het antisemitisme en discriminatie « Debat in de Digitale Hofstad | augustus 4, 2014

 9. […] zie ook: Demonstratie 03.08.2014 Amsterdam tegen geweld Gaza […]

  Pingback door De strijd tegen het antisemitisme en discriminatie ook in Den Haag | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen | augustus 4, 2014

 10. […] zie ook: Demonstratie 03.08.2014 Amsterdam tegen geweld Gaza […]

  Pingback door Pro-Gaza Demonstratie 19.08.2014 Haags Ministerie van Defensie | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen | augustus 18, 2014

 11. […] zie ook: Demonstratie 03.08.2014 Amsterdam tegen geweld Gaza […]

  Pingback door Terugblik Pro-Gaza Demonstratie 19.08.2014 Haags Ministerie van Defensie « Debat in de Digitale Hofstad | augustus 19, 2014


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: