Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Demonstratie 27.07.2014 Rotterdam tegen geweld Gazastrook

Demonstratie tegen geweld Gazastrook.

De demonstratie van vandaag in Rotterdam was een initiatief van onder meer de Rotterdamse moslimpartij NIDA, Youth for Palestine, het Palestina Komitee Rotterdam en Een Ander Joods Geluid.

‘Al jaren zijn de Palestijnen slachtoffer van de illegale blokkade en bezetting door Israël’, staat op de Facebook-uitnodiging voor het evenement. ‘Wij zijn het lijden van de Palestijnen meer dan zat.” Mede-initiatiefnemer Youth for Palestine belooft de straat op te gaan ‘zolang het bloedvergieten voortduurt.’

De stoet in Rotterdam liep van het Schouwburgplein naar de Erasmusbrug. Op die manier wilden de organisatoren een ‘brug slaan naar mensenrechten in Gaza’. Over hoeveel personen exact meededen doet de politie geen mededelingen, maar het zou ‘druk’ zijn geweest, zo meldt Novum.

Bijna geen incidenten

De politie was ‘zowel herkenbaar als onherkenbaar’ bij de demonstratie aanwezig, laat een woordvoerster weten. De politie verrichte slechts een arrestatie toen een man zich opruiend uitliet. ‘Hij maakte deel uit van een groepje dat opruiend bezig was. We hebben hem meegenomen voor verhoor. Daarna werd het weer rustig’, aldus de woordvoerster.

ISIS-vlag

Daarnaast werd ook een vlag van ISIS in beslag genomen. Volgens de politie verliep de demonstratie verder zonder incidenten. Een videowagen maakte beelden van de stoet, maar er is vooralsnog geen aanleiding om een onderzoek in te stellen.

Eerder werd al gedemonstreerd in Amsterdam en Den Haag

Eerder trokken demonstraties in Den Haag en Amsterdam enkele duizenden deelnemers.  Veel deelnemers hadden ISIS-vlaggen bij zich. Bij de eerdere demonstratie, afgelopen donderdag in de Haagse Schilderswijk, werden volgens een Arabischtalige agent ‘grensoverschrijdende’ leuzen geroepen. Tegen deze groep van veertig á vijftig demonstranten wordt nu onderzoek gedaan door het Openbaar Ministerie. Deze onderzoekt de beelden van het protest in Den Haag om te beoordelen in hoeverre de uitspraken mogelijk strafbaar waren.

Pro-Israël demonstratie in Marseille

In het Franse Marseille vond vandaag een Pro-Israëlbetoging plaats. Daar kwamen meer dan tweeduizend betogers op af. De Franse oproerpolitie moest hen gescheiden houden van een aantal pro-Palestijnse groeperingen, die een tegendemonstratie hielden. Vorige week leidde een demonstratie voor de Palestijnen nog tot rellen in Parijs, waarbij zeventig arrestaties werden verricht. Bij de demonstratie van vandaag waren echter geen incidenten.

zie ook: Anti-ISIS demonstratie Koerden 26.07.2014 Haagse Wijkpark Transvaal

zie ook: Demonstratie 25.07.2014 Haagse Wijkpark Transvaal tegen geweld in Gaza

zie ook: Demonstratie tegen geweld in Gaza 24.07.2014 Hoefkade Schilderswijk

zie ook: Demonstratie CIDI, CvI en CIJO 17.07.2014 op de Dam Amsterdam

zie ook: Nederlands Palestina Komitee DEMONSTRATIE 12.07.2014 TEGEN ZIONISTENLAND ISRAEL

zie ook: Demonstratie 12.07.2014 tegen Zionistenland Israel op het Spuiplein

zie ook: 04.07.2014 Pro-ISIS demonstratie Haagse Schilderswijk

zie ook: Anti-ISIS Demonstratie 29.06.2014 Haagse Koekamp

zie ook: Demonstratie 20.06.14 Iraakse ambassade Den Haag – sympatisanten ISIS tegen Sjiieten

Duizenden bij Gaza-protest Rotterdam Video – foto’s

NOS 27.07.2014 In Rotterdam hebben duizenden mensen gedemonstreerd voor de Palestijnen in de Gazastrook. De deelnemers zijn het niet eens met de Israëlische aanvallen van de laatste weken. Ze wilden vooral aandacht vragen voor de vele kinderen die daarbij zijn omgekomen.

Volgens verslaggever Henrik-Willem Hofs liepen er zeker 10.000 mensen mee. Hij noemde het een felle, maar waardige demonstratie zonder grote incidenten.

Eerder trokken demonstraties in Den Haag en Amsterdam enkele duizenden deelnemers. Het Openbaar Ministerie onderzoekt nog beelden van het protest in Den Haag. Veel deelnemers hadden ISIS-vlaggen bij zich.

Protest tegen geweld Gazastrook in Rotterdamfoto’s

Trouw 27.07.2014 In Rotterdam is vanmiddag gedemonstreerd tegen het geweld op de Gazastrook. Het evenement was pro-Palestina en begon om half twee op het Schouwburgplein met enkele toespraken van lokale politieke partijen en Palestijnse organisaties. Daarop volgde een mars door het centrum.

Volgens de politie waren er veel mensen en is alles rustig verlopen. Hoeveel mensen er waren kon de politie niet zeggen, maar een NOS-verslaggever schat dat er 5.000 tot 10.000 mensen meeliepen.
Veel demonstranten zwaaiden met de Palestijnse vlag. Anderen droegen borden met de leus ‘Boycot Israël’.

Pro-Palestina-demo

Telegraaf 27.07.2014 In Rotterdam wordt zondagmiddag gedemonstreerd tegen het geweld op de Gazastrook. Het evenement is pro-Palestina en begon om 13.30 uur op het Schouwburgplein met enkele toespraken van lokale politieke partijen en Palestijnse organisaties. Daarop volgde een mars door het centrum van de Maasstad. Een NOS-verslaggever schat dat er 5.000 tot 10.000 mensen meelopen.

Protest tegen geweld Gazastrook in Rotterdamfoto’s

Vijf- tot tienduizend mensen aanwezig bij demonstratie

NU 27.07.2014 In Rotterdam is zondagmiddag gedemonstreerd tegen het geweld op de Gazastrook. Het evenement was pro-Palestina en begon om 13.30 uur op het Schouwburgplein met enkele toespraken van lokale politieke partijen en Palestijnse organisaties. Daarop volgde een mars door het centrum van de Maasstad. EenNOS-verslaggever schat dat er vijfduizend tot tienduizend mensen meelopen.

Gerelateerde artikelen;

Lees meer over Midden-Oostenconflict Rotterdam

Duizenden demonstranten bij protest tegen geweld Gazastrook

NRC 27.07.2014 Bij een demonstratie in Rotterdam tegen het opgelaaide geweld in de Gazastrook liepen vandaag duizenden demonstranten mee. Het protest verliep voor het grootste deel zonder problemen. De stoet liep van het Schouwburgplein naar de Erasmusbrug. Op die manier wilden de organisatoren een ‘brug slaan naar mensenrechten in Gaza’. Over hoeveel personen exact meededen doet de politie geen mededelingen, maar het zou ‘druk’ zijn geweest, zo meldt Novum. LEES VERDER

Lees meer;

25 JUL De Gaza-oorlog: de feiten van dag tot dag, zonder de meningen ›

12 JUL Vele honderden betogers bij Haags anti-Israëlprotest ›

2012 Erdogan: Israël voert terroristische acties uit in Gaza ›

2013 Netanyahu biedt Turkije excuses aan voor bestorming schip bij Gaza ›

3 JUL Israël voert opnieuw luchtaanvallen uit op Gaza ›

Zie ook:

Kleine groep demonstreert tegen Gaza-oorlog in Tel Aviv

NU 10.08.2014 Zeker 150 Israëliërs hebben zich zaterdag verzameld in Tel Aviv bij nieuwe demonstraties tegen de oorlog in de Gazastrook.

De demonstranten riepen om een “einde aan het bloedbad”, ondanks een demonstratieverbod van de politie vanwege de kans op raketaanvallen vanuit Gaza. Er is niemand opgepakt.

Zo’n twintig mensen hielden tegelijkertijd een tegendemonstratie. Volgens de politie waren er geen ongeregeldheden tussen de twee kampen.

Gerelateerde artikelen;

Lees meer over Midden-Oostenconflict Israël

juli 27, 2014 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , ,

8 reacties

 1. […] zie ook: Demonstratie 27.07.2014 Rotterdam tegen geweld Gazastrook […]

  Pingback door Demonstratie Schilderswijk 10.08.2014 protest tegen terreurorganisatie ISIS | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen | juli 29, 2014

 2. […] zie ook:  Demonstratie 27.07.2014 Rotterdam tegen geweld Gazastrook […]

  Pingback door Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam begrijpt zijn Haagse collega Jozias van Aartsen | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen | augustus 3, 2014

 3. […] zie ook:  Demonstratie 27.07.2014 Rotterdam tegen geweld Gazastrook […]

  Pingback door Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam begrijpt zijn Haagse collega Jozias van Aartsen « Debat in de Digitale Hofstad | augustus 3, 2014

 4. […] zie ook:  Demonstratie 27.07.2014 Rotterdam tegen geweld Gazastrook […]

  Pingback door De strijd tegen het antisemitisme en discriminatie « Debat in de Digitale Hofstad | augustus 4, 2014

 5. […] zie ook:  Demonstratie 27.07.2014 Rotterdam tegen geweld Gazastrook […]

  Pingback door De strijd tegen het antisemitisme en discriminatie ook in Den Haag | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen | augustus 4, 2014

 6. […] zie ook: Demonstratie 27.07.2014 Rotterdam tegen geweld Gazastrook […]

  Pingback door Terugblik demonstratie Haagse Schilderswijk 10.08.2014 – protest tegen terreurorganisatie ISIS « Debat in de Digitale Hofstad | augustus 11, 2014

 7. […] zie ook: Demonstratie 27.07.2014 Rotterdam tegen geweld Gazastrook […]

  Pingback door Pro-Gaza Demonstratie 19.08.2014 Haags Ministerie van Defensie | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen | augustus 18, 2014

 8. […] zie ook: Demonstratie 27.07.2014 Rotterdam tegen geweld Gazastrook […]

  Pingback door Terugblik Pro-Gaza Demonstratie 19.08.2014 Haags Ministerie van Defensie « Debat in de Digitale Hofstad | augustus 19, 2014


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: