Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Peiling 2e kamer 29.06.2014 Maurice de Hond – D66 nog steeds de grootste

D66 26 zetels.

De Partij voor de Dieren staat op zes zetels, de hoogste score die deze partij ooit in de peiling van De Hond heeft gehaald. De PvdA staat op 12 zetels, één minder dan vorige week. GroenLinks daalde twee zetels en staat nu op zes.

D66 en het CDA worden ook door kiezers van andere partijen in het politieke midden goed beoordeeld. Daarmee staan deze partijen relatief sterk, aldus De Hond. De positie van de VVD is duidelijk beter dan die van de PvdA. Mensen die in 2012 op de PvdA stemden en nu op een andere partij zouden stemmen, „hebben nog maar weinig waardering voor deze partij”. Deze ‘weglopers’ geven de partij een 2,9. Mensen die bij de VVD zijn weggelopen, geven hun voormalige partij nog een 4,6.

De Hond ziet het niet zo gauw gebeuren dat de PVV meer dan 20 zetels in de Tweede Kamer krijgt. „De partij heeft vrijwel geen aantrekkingskracht op andere kiezers dan die nu zeggen op de PVV te stemmen.”

De SP heeft naast de eigen kiezers ook andere linkse kiezers die de partij „vrij positief” beoordelen, aldus De Hond. Hij ziet dat GroenLinks vooral strijdt met D66 en de Partij voor de Dieren. Bij de ChristenUnie en de SGP vindt De Hond het opvallend dat de kiezers van deze partijen over en weer positief zijn. 50PLUS staat er zwak voor: „kiezers van deze partij beoordelen andere partijen beduidend hoger dan de kiezers van andere partijen 50PLUS beoordelen.”

De actuele Thermometer.

D66 weer iets groter in peiling

Telegraaf  29.06.2014  Als er nu verkiezingen zouden zijn, zou D66 26 zetels in de Tweede Kamer kunnen krijgen. Dat blijkt zondag uit de wekelijkse peiling van Maurice de Hond. Er zijn volgens de Hond de afgelopen week twee zetels bijgekomen voor D66, dat daarmee in de peilingen nog steeds de grootste partij is in de landelijke politiek.

Gerelateerde artikelen

22-06: D66 nog steeds de grootste

Advertenties

juni 30, 2014 - Posted by | Uncategorized | , , , , , ,

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: