Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Demonstratie 20.06.14 Iraakse ambassade Den Haag – sympatisanten ISIS tegen Sjiieten

Shaam al-Ghareeba 9 – Open oproep protest voor Ahle Sunnah in Irak!

AHL AS-SUNNAT – SOENNIETEN VERSUS SJIIETEN

Op internet wordt opgeroepen om vrijdag 20.06.2014 bij de Iraakse ambassade aan de Johan de Wittlaan te demonstreren tegen de Sjiieten in Irak en Syrië, en daarmee vóór de terreurorganisatie ISIS.

De oproep wordt gedaan op een Facebookpagina met de naam ‘Shaam al-Ghareeba 9’. Volgens de pagina zijn zij niet de organisatie, maar slechts een platform voor het bericht. Mensen die mee willen demonstreren worden opgeroepen ‘vrijdagmiddag na het gebed vrij te houden’. Nadere informatie wordt volgens het bericht later nog verstrekt.

De Iraakse regering is de laatste jaren zeer impopulair onder Soennieten. In die regering zitten vooral Sjiitische politici. De groep Soennieten in Irak voelt zich bedreigd sinds de val van Saddam Hoessein en op dit moment verovert de extreme Soennitische terreurorganisatie ISIS met bloedige slachtpartijen terrein in zowel Irak als Syrië. De organisatie wil in de landen een streng Islamitisch bewind invoeren.

Het bericht op Facebook heeft als kop ‘Open oproep protest voor Ahle Sunnah in Irak!’. Ahl as-Sunnat is de stroming van een grote groep moslims wereldwijd.

zie ook:  Geert Wilders PVV vreest aanslag op Nederland door gewelddadige moslimradicalen

zie ook;  Aanhangers van ISIS wederom in aktie in Den Haag

‘Met de islam heeft het allemaal niets te maken’

VK 18.06.2014  ISIS, Boko Haram, Al Shabaab en de Taliban, met de islam heeft het allemaal niet te maken, schrijft Max Pam in zijn column. ‘Heus, ik zeg het u.’

ISIS komt graag en met een zekere trots uit voor de meedogenloze executies. Vooral op jongeren schijnt de moordlustige beweging een grote aantrekkingskracht uit te oefenen.

In Noord-Irak voert ISIS standrechtelijke executies uit, die sterk doen denken aan de pogroms die door Duitse troepen destijds zijn uitgevoerd aan het Oostfront. Zij die uitverkoren waren om geëxecuteerd te worden, moesten in een kuil gaan liggen. Daarna werden zij met mitrailleurvuur doodgeschoten. Of de slachtoffers van ISIS ook hun eigen kuil moesten graven, was niet te zien op de vastgelegde moordpartijen, maar mij zou dat niet verbazen.

Verder:

Irak Elsevier

Geen animo om aangifte te doen tegen steun ISIS van Haags raadslid Khoulani

RTVWEST 04.07.2014 DEN HAAG – De actie op Facebook om aangifte te doen tegen het Haagse raadslid Abdoe Khoualini voor zijn steun aan terreurgroep ISIS lijkt mislukt. Meer dan 500 mensen tekenden de petitie, maar niemand stapt naar de politie. Het gemeenteraadslid zorgde enkele weken voor ophef door openlijk zijn steun uit te spreken voor de terreurorganisatie ISIS die momenteel dood en verderf zaait in Irak. ‘Leve ISIS’ en ‘op naar Bagdad om het schorem aldaar aan te pakken’, schreef Khoulani op zijn Facebook.Lees verder

Gerelateerde artikelen;

Geen animo om aangifte te doen tegen raadslid Khoulani

Den HaagFM 04.07.2014 De actie op Facebook om aangifte te doen tegen het Haagse raadslid Abdoe Khoulani voor zijn steun aan terreurgroep ISIS lijkt mislukt. De petitie werd meer dan 500 keer getekend, maar niemand stapt naar de politie.

De initiatiefnemer van de actie, die om ‘veiligheidsredenen’ anoniem wil blijven, is teleurgesteld over het resultaat. Hij “kan het zich niet voorstellen” dat moslims de uitspraken van Khoulani “niet erg” vinden en daarom geen aangifte doen. “Het zou kunnen dat mensen bang of gemakzuchtig zijn”, zegt de man die zich een “niet-westerse allochtoon” noemt. Hij gaat vrijdag zelf alsnog aangifte doen tegen de leider van de Partij van de Eenheid.

Khoulani zorgde enkele weken geleden voor ophef door openlijk zijn steun uit te spreken voor de terreurorganisatie ISIS. “Leve ISIS” en “op naar Bagdad om het schorem aldaar aan te pakken”, schreef het gemeenteraadslid op zijn Facebook.

Onderzoek

Het Openbaar Ministerie liet eerder weten te onderzoeken of de uitspraken van Khoulani strafbaar zijn. Khoulani vindt het onderzoek “belachelijk”.  …lees meer

Aangifte tegen Haags gemeenteraadslid Khoulani om ISIS-uitspraken

RTVWEST 27.06.2014 Op internet is een petitie gestart om aangifte te doen tegen het Haagse gemeenteraadslid Abdou Khoulani. De initiatiefnemer van de petitie heeft bij de politie een afspraak gemaakt om komende vrijdag in Den Haag zelf aangifte te doen tegen de in opspraak geraakte fractievoorzitter van de Partij van de Eenheid. Vanwege zijn veiligheid wil hij anoniem blijven.

Khoulani schreef op zijn Facebook ‘Leve ISIS’ en ‘op naar Bagdad om het schorem aldaar aan te pakken’. Zijn steunbetuiging  aan de terreurgroep die dood en verderf zaait in Irak, leidde tot geschokte reacties in de gemeenteraad. Volgens Pieter Grinwis (CU/SGP) heeft Khoulani zich schuldig gemaakt aan ‘het verheerlijken van geweld’. De petitie is hier te vinden. Lees verder

Gerelateerde artikelen;

Aangifte tegen gemeenteraadslid Khoulani om ISIS-uitspraken

Den HaagFM 27.06.2014 Op internet is een petitie gestart om aangifte te doen tegen gemeenteraadslid Abdou Khoulani van de Partij van de Eenheid.

Khoulani schreef onlangs op zijn Facebook “Leve ISIS” en “op naar Bagdad om het schorem aldaar aan te pakken”. Zijn steunbetuiging aan de terreurgroep die dood en verderf zaait in Irak, leidde tot geschokte reacties in de gemeenteraad en buiten het stadhuis.

De initiatiefnemer van de petitie heeft bij de politie een afspraak gemaakt om vrijdag zelf aangifte te komen doen tegen de politicus. Vanwege zijn veiligheid wil hij anoniem blijven. Het Openbaar Minsterie onderzoekt of de uitspraken van Khoulani strafbaar zijn. Khoulani zelf noemt dat “belachelijk”. …lees meer

Aangifte tegen Marcouch na kritische ISIS-uitspraken

VK 24.06.2014 De Stichting Islamitisch Onderwijs (SIO) in Amsterdam en Omstreken heeft aangifte van smaad en laster gedaan tegen PvdA-Kamerlid Ahmed Marcouch. Zijn reactie op uitspraken van secretaris Abdoe Khoulani over de extreem-jihadistische beweging ‘Islamitische Staat van Irak en Syrië’ (ISIS) is bij het stichtingsbestuur verkeerd gevallen, schrijft Trouw.

Aangifte tegen Marcouch om ISIS

Telegraaf 24.06.2014 De Stichting Islamitisch Onderwijs (SIO) in Amsterdam en Omstreken heeft aangifte van smaad en laster gedaan tegen PvdA-Kamerlid Ahmed Marcouch.

Zijn reactie op uitspraken van secretaris Abdoe Khoulani over de extreem-jihadistische beweging ‘Islamitische Staat van Irak en Syrië’ (ISIS) is bij het stichtingsbestuur verkeerd gevallen, schrijft Trouw

Gerelateerde artikelen

23-06: ‘Uitspraken ISIS onwenselijk’

20-06: Onderzoek Facebookbericht Khoulani

19-06: Haags raadslid: leve ISIS!

Ambassade Irak extra beveiligd

Telegraaf 24.06.2014 De ambassade van Irak in Den Haag wordt de komende tijd extra beveiligd. Dat heeft de ambassadeur laten weten aan Omroep West. Wat de extra beveiligingsmaatregelen zijn, wil hij niet zeggen. Aanleiding zouden recente ontwikkelingen in Irak zijn, maar het is niet bekend waar het precies om gaat.

Extra beveiliging Iraakse ambassade

RTVWEST 24.06.2014 De Iraakse ambassade in Den Haag krijgt extra beveiliging van de politie vanwege recente ‘ontwikkelingen’ in Irak. Dat bevestigt de Iraakse ambassadeur Saad Ibrahim Al Ali aan Omroep West. Wat de extra beveiligingsmaatregelen zijn wil hij niet zeggen.

De ambassade ontving vorige week bedreigingen nadat er een demonstratie gepland was van ISIS-sympathisanten. De Iraakse diplomaat vreesde voor de veiligheid van zijn personeel. Daarop vroeg hij het Ministerie van Buitenlandse Zaken om extra beveiliging.

 Gerelateerde artikelen

Extra beveiliging Iraakse ambassade na bedreigingen

Den HaagFM jun 24, 2014 De Iraakse ambassade in Den Haag krijgt extra beveiliging van de politie vanwege ‘recente ontwikkelingen’ in Irak. Dat bevestigt de Iraakse ambassadeur Saad Ibrahim Al Ali aan Omroep West. Wat de extra beveiligingsmaatregelen zijn wil hij niet zeggen.

Anil Kumar: “Ik walg ervan als een politicus extremistische uitspraken doet”

Den HaagFM 23.06.2014 Anil Kumar (grote foto), fractievertegenwoordiger van de ChristenUnie heeft zich geërgerd aan de uitspraken van gemeenteraadslid Abdou Khoulani (kleine foto) van de Partij van de Eenheid.

Vorige week ontstond commotie rondom de uitspraken van zijn collega-politicus. “Khoulani heeft een charmante persoonlijkheid en veel jongeren zijn fan van hem. Hij moet opletten wat hij zegt, zeker in een stad als Den Haag waar we al te maken hebben met groeiend extremisme onder moslimjongeren. Ik walg ervan.” …lees meer

Amsterdamse wethouder Simone Kukenheim: ‘Uitspraak Khoulani onwenselijk’

RTVWEST 23.06.2014 DEN HAAG – De steunbetuiging van het Haagse gemeenteraadslid Abdoe Khoulani aan terreurorganisatie ISIS is onwenselijk. Dat zegt een woordvoerder van de Amsterdamse wethouder Simone Kukenheim (Onderwijs). Khoulani op Facebook: ‘Leve ISIS’

Khoulani liet vorige week op zijn Facebookpagina weten dat hij begrip heeft voor de acties van de terreurorganisatie ISIS in Irak. Het Openbaar Ministerie onderzoekt of de uitspraken van het gemeenteraadslid van de Partij van de Eenheid strafbaar zijn. Khoulani vindt het onderzoek belachelijk. Lees verder

Gerelateerde artikelen;

Amsterdamse wethouder: “Steunbetuiging aan ISIS van Khoulani is onwenselijk”

Den HaagFM 23.06.2014 De steunbetuiging van het Haagse gemeenteraadslid Abdoe Khoulani aan terreurorganisatie ISIS is onwenselijk. Dat zegt een woordvoerder van de Amsterdamse wethouder Simone Kukenheim (Onderwijs).

Khoulani zit in het bestuur van de Stichting Islamitisch Onderwijs (SIO). De stichting wil in Amsterdam een nieuwe islamitische scholengemeenschap beginnen. “Het is onwenselijke dat iemand uit het bestuur dit soort uitspraken doet. Het bestuur is verantwoordelijk voor het aannemen van het personeel”, aldus de woordvoerder van de Amsterdamse wethouder. Khoulani liet vorige week op zijn Facebookpagina weten dat hij begrip heeft voor de acties van de terreurorganisatie ISIS in Irak. Het Openbaar Ministerie onderzoekt of de uitspraken van het gemeenteraadslid van de Partij van de Eenheid strafbaar zijn. Khoulani vindt het onderzoek belachelijk…lees meer

‘Uitspraken Khoulani over ISIS onwenselijk’

Trouw 23.06.2014 De steunbetuiging van het Haagse gemeenteraadslid Abdoe Khoulani aan de radicaalislamitische terreurorganisatie ISIS is onwenselijk. Dat zei een woordvoerder van de Amsterdamse wethouder Simone Kukenheim (Onderwijs) vandaag.

Khoulani zit ook in het bestuur van de Stichting Islamitisch Onderwijs (SIO). Deze stichting wil in Amsterdam een nieuwe islamitische scholengemeenschap beginnen. ‘Het is onwenselijk dat iemand uit het bestuur dit soort uitspraken doet. Het bestuur is verantwoordelijk voor het aannemen van het personeel’, stelt de woordvoerder.

Khoulani betuigde afgelopen donderdag op Facebook steun aan de radicaal-islamitische beweging die in Noord-Irak aan een opmars bezig is. ‘Leve ISIS en in shaa Allah op naar Baghdad om dat schorem aldaar aan te pakken’, schreef hij.

‘Uitspraken ISIS onwenselijk’

Telegraaf 23.06.2014 De steunbetuiging van het Haagse gemeenteraadslid Abdoe Khoulani aan de radicaalislamitische terreurorganisatie ISIS is onwenselijk. Dat zei een woordvoerder van de Amsterdamse wethouder Eric van der Burg (Onderwijs) maandag.

Gerelateerde artikelen

20-06: Onderzoek Facebookbericht Khoulani

20-06: Woede na lofzang op gruwelen ISIS

19-06: Haags raadslid: leve ISIS!

27-03: Raadslid zweert op ‘Allah’

11-03: Lijsttrekker moslimpartij opgepakt

UITSPRAKEN VAN RAADSLID OVER ISIS ONDERZOCHT

BB 21.06.2014 Het Openbaar Ministerie (OM) in Den Haag onderzoekt of de uitspraken van het Haagse gemeenteraadslid Abdoe Khoulani over de terreurorganisatie ISIS strafbaar zijn. Dat meldde het OM vrijdag in reactie op berichtgeving van Omroep West.

Steun aan ISIS

Donderdag werd bekend dat Khoulani (Partij van de Eenheid) publiekelijk zijn steun heeft betuigd aan de soennitische terreurorganisatie. Op zijn Facebooksite schreef hij: ‘Leve ISIS en in shaa Allah op naar Baghdad om dat schorem aldaar aan te pakken.”

GERELATEERDE ARTIKELEN;

Khoulani: onderzoek justitie naar uitspraken over ISIS belachelijk

RTVWEST 20.06.2014  Het Haagse gemeenteraadslid Abdoe Khoulani (Partij van de Eenheid) is niet verrast dat het Openbaar Ministerie (OM) de strafbaarheid van zijn steunbetuiging aan terreurorganisatie ISIS onderzoekt.

Khoulani schreef afgelopen week op Facebook: ‘Leve ISIS en in shaa Allah op naar Baghdad om dat schorem aldaar aan te pakken.’ ISIS zaait sinds enkele weken dood en verderf in Irak en wordt door de Verenigde Naties beschouwd als een terroristische organisatie. Volgens minister Timmermans (PvdA) van Buitenlandse Zaken maakt ISIS zich schuldig aan de ‘gruwelijkste barbarij’.

‘Ik roep niet op tot geweld’

Maar het PvdE-raadslid zelf blijft achter zijn uitspraken staan. Diverse raadsleden van andere partijenreageerden geschokt op de steunbetuiging van Khoulani. Volgens het Samenwerkingsverband Marokkaanse Nederlanders heeft het gemeenteraadslid zich schuldig gemaakt aan het ‘verheerlijken van geweld’. Khoulani bestrijdt dat. ‘Mijn uitspraken kun je op meerdere manieren interpreteren en je mag er van vinden wat je wilt, maar ik heb nergens opgeroepen tot geweld of geweld verheerlijkt.’

Dat justitie zijn uitlatingen onderzoekt noemt het Haagse raadslid een ‘belachelijke situatie’. ‘Ik steun de verzetsbeweging ISIS. Ik keur hun strijd goed, maar geweld tegen onschuldige burgers keur ik af. In een vrij land mag ik dat zeggen als politicus.’ Het onderzoek van het OM zegt het raadslid dan ook met vertrouwen tegemoet te zien.

Gerelateerde artikelen;

Khoulani: “Onderzoek naar uitspraken over ISIS belachelijk”

Den HaagFM 20.06.2014 Het gemeenteraadslid Abdoe Khoulani van de Partij van de Eenheid is niet verrast dat het Openbaar Ministerie (OM) de strafbaarheid van zijn steunbetuiging aan terreurorganisatie ISIS onderzoekt.

“Dit is precies de hypocrisie die ik heb willen aantonen. Zodra op allerlei fora wordt opgeroepen tot het doden van moslims, het echte haatzaaien, gebeurt daar helemaal niets mee. Ik doe een controversiële uitspraak en het OM springt er bovenop”, zegt hij.

Khoulani schreef afgelopen week op Facebook: “Leve ISIS en in shaa Allah op naar Baghdad om dat schorem aldaar aan te pakken.” ISIS zaait sinds enkele weken dood en verderf in Irak en wordt door de Verenigde Naties beschouwd als een terroristische organisatie. Volgens minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken maakt ISIS zich schuldig aan de “gruwelijkste barbarij”. …lees meer

ISIS-sympathisanten met vlaggen in Den Haag

RTVWEST 20.06.2014 Op Twitter is vrijdag aan het eind van de dag een foto opgedoken van mannen die met ISIS-symbolen in Den Haag staan. De vier mannen zijn onherkenbaar en houden hun spandoek en twee borden vast in een straat die oranje versierd is voor het WK.

In Den Haag stond voor vrijdagavond een demonstratie bij de ambassade van Irak gepland door ISIS-sympathisanten, maar die ging uiteindelijk niet door. Eerder riep de de Iraakse ambassadeur de Haagse burgemeester van Aartsen al op om de demonstratie te verbieden.

‘Sympathiseren mag’

Nog meer stof werd opgeblazen toen het Haags gemeenteraadslid Abdoe Khoulani zijn steun voor de terreurorganisatie ISIS uitsprak. Het Openbaar Ministerie liet vrijdag weten onderzoek te doen naar de strafbaarheid van die uitspraken. Minister Opstelten vertelde de Tweede Kamer donderdag dat sympathiseren met een terreurorganisatie in principe mag.

Gerelateerde artikelen;

ISIS-sympathisanten met vlaggen in de Schilderswijk

Den HaagFM 20.06.2014 Op Twitter is vrijdag aan het eind van de dag een foto opgedoken van mannen die met ISIS-symbolen in de Schilderswijk staan. De vier mannen zijn onherkenbaar en houden hun spandoek en twee borden vast in een straat die oranje versierd is voor het WK.

De foto is getwitterd door de Belgische historicus en arabist Pieter van Ostaeyn. Waar hij de foto vandaan heeft is nog niet duidelijk. De radicaalislamitische ISIS heeft in korte tijd een deel van Noord-Irak veroverd en op grote schaal mensen geëxecuteerd. In Den Haag stond voor vrijdagavond een demonstratie bij de ambassade van Irak gepland door ISIS-sympathisanten, maar die ging uiteindelijk niet door. …lees meer

Abdoe Khoulani: “ISIS is niet alleen maar een moordbrigade”

Den HaagFM 20.06.2014 Het beeld dat over de Iraakse terreurorganisatie ISIS wordt geschetst klopt niet, zegt het Haagse raadslid Abdoe Khoulani op Den Haag FM. “Natuurlijk sta ik niet achter de executies, maar ISIS is niet alleen maar een moordbrigade. Ze worden ook met bloemen en chocolade onthaald.”

Khoulani kwam deze week in opspraak toen hij op Facebook steun betuigde aan ISIS. Volgens de SGP/ChristenUnie “verheerlijkt hij geweld en grenst aan het zaaien van haat.” Maar volgens het islamitische raadslid ligt de situatie een stuk ingewikkelder. “ISIS is een hele brede volksbeweging, die bestaat uit allerlei stammen van voornamelijk Soenitische moslims in het noorden van Irak. Zij zijn de afgelopen tien jaar op beestachtige wijze onderdrukt door het monsterlijke regime in Bagdad.” …lees meer

OM onderzoekt strafbaarheid ISIS-uitspraak Haags raadslid Khoulani

RTVWEST 20.06.2014 Het Openbaar Minsterie (OM) onderzoekt of uitspraken van het Haags gemeenteraadslid Abdoe Khoulani strafbaar zijn. Dat bevestigt het OM aan Omroep West. Khoulani schreef op zijn Facebook ‘Leve ISIS en in shaa Allah op naar Baghdad om dat schorem aldaar aan te pakken’.

‘We onderzoeken wat er door hem is gezegd, waar hij de uitspraken heeft gedaan en of het mogelijk strafbaar is’, zegt een woordvoerder. Voor zover bekend zijn er nog geen aangiften gedaan tegen het gemeenteraadslid. … Lees verder

Gerelateerde artikelen

OM onderzoekt strafbaarheid pro-ISIS-uitspraak raadslid Abdoe Khoulani

Den HaagFM 20.04.2014 Het Openbaar Minsterie (OM) onderzoekt of uitspraken van gemeenteraadslid Abdoe Khoulani van de Partij voor de Eenheid strafbaar zijn.

Khoulani schreef op zijn Facebook “Leve ISIS en in shaa Allah op naar Baghdad om dat schorem aldaar aan te pakken”. ”We onderzoeken wat er door hem is gezegd, waar hij de uitspraken heeft gedaan en of het mogelijk strafbaar is”, zegt een woordvoerder. Voor zover bekend zijn er nog geen aangiften gedaan tegen het gemeenteraadslid.

In een interview met Den Haag FM vertelt Khoulani dat hij het geweld verwerpt, maar het wel eens is met de strijd die ISIS voert. “ISIS bestaat voornamelijk uit Soenitische moslims uit het noorden van Irak. Zij zijn de afgelopen tien jaar op beestachtige wijze onderdrukt door het monsterlijke regime in Bagdad”, aldus Khoulani. …lees meer

OM doet onderzoek naar raadslid dat Isis bejubelt

Trouw 20.04.2014 Het Openbaar Ministerie (OM) onderzoekt of de uitspraken van het Haagse raadslid Abdoe Khoulani strafbaar zijn. De politicus van de Partij van de Eenheid betuigt op zijn Facebookpagina steun aan de bloeddorstige Syrische en Iraakse strijdgroep Isis.

Het OM heeft kennis genomen van de uitspraken en houdt ze nu juridisch tegen het licht, bevestigt een woordvoerder tegenover het ANP. Khoulani schreef onder meer ‘Leve Isis!’ en ‘op naar Bagdad om dat schorem aldaar aan te pakken’.

Isis, dat in Syrië strijdt tegen president Assad en vorige week delen van Irak veroverde, staat bekend als de meest bloeddorstige terreurorganisatie van de regio. In Irak gingen Isis-strijders de afgelopen week over tot massale moordpartijen.

‘Isis is een verzetsgroep’

Tegenover Trouw beschreef hij die passage donderdag als een oproep tot rechtvaardigheid. Isis is geen terreurorganisatie, meent hij, maar een verzetsgroep die opkomt voor de vervolgde soennitische minderheid. Dat diens strijders op grote schaal standrechtelijke executies uitvoeren is volgens Khoulani een onjuist gerucht.

Aan Omroep West laat Khoulani weten dat hij niet verrast is met het OM-onderzoek. “Dit is precies de hypocrisie die ik heb willen aantonen”, vertelthij. “Zodra op allerlei fora wordt opgeroepen tot het doden van moslims, het echte haatzaaien, gebeurt daar helemaal niets mee. Ik doe een controversiële uitspraak en het OM springt er bovenop.”

Islam  – Lees het volledige dossier »

Verwant nieuws;

IRAK

Onderzoek naar Khoulani: zijn ISIS-uitspraken strafbaar?

Elsevier 20.06.2014 Het Openbaar Ministerie (OM) doet onderzoek naar de uitlatingen van de lijsttrekker van de islamitische Partij van de Eenheid, Abdoe Khoulani. Het Haagse raadslid betuigde op Facebook steun aan terreurorganisatie ISIS.

Er wordt bekeken of de uitspraken van Khoulani strafbaar zijn, meldt het OM in reactie op berichtgeving van Omroep West.

Er is geen aangifte gedaan tegen het raadslid. ‘We hebben kennisgenomen van de uitspraken en bekijken of wat er gezegd is strafbaar is,’ zegt een woordvoerder van OM. Khoulani zelf vindt het onderzoek ‘belachelijk’.

Schorem

Het raadslid van de partij van ex-PVV’er Arnoud van Doorn schreef op zijn Facebook-profiel: ‘Leve ISIS en in shaa Allah op naar Baghdad om dat schorem aldaar aan te pakken.’

Khoulani beweerde dat hij niet heeft willen provoceren. Sterker, hij probeerde op Facebook zijn omstreden uitlatingen kracht bij te zetten. Het is hypocriet dat ‘tokkies op fora mogen roepen dat moslims dood mogen gaan omdat ze een pro-ISIS demonstratie willen houden bij de Iraakse ambassade,’ zei het raadslid. Dat protest is deze week door de organisatie afgelast

Veroveringstocht

De laatste dagen verovert de soennitische ISIS in rap tempo grote delen van Irak. De terreurbeweging is uit op een kalifaat, een streng-islamitische staat, en ziet de sjiieten als ketters.

Volgens onze bloggers;

Afshin Ellian: Waarom sjiieten en soennieten elkaar naar het leven staan

zie ook;

Onderzoek Facebookbericht Khoulani

Telegraaf 20.06.2014 Het Openbaar Ministerie (OM) in Den Haag onderzoekt of de uitspraken van het Haagse gemeenteraadslid Abdoe Khoulani over de terreurorganisatie ISIS strafbaar zijn. Dat meldde het OM vrijdag in reactie op berichtgeving van Omroep West.

Gerelateerde artikelen;

19-06: Haags raadslid: leve ISIS!

‘Partij van de Eenheid verheerlijkt geweld’

RTVWEST 20.06.2014  De openlijke steunbetuiging van het islamitische Haagse gemeenteraadslid Abdoe Khoulani (Partij van de Eenheid) aan terreurgroep ISIS is ‘het verheerlijken van geweld en ‘grenst aan het zaaien van haat’. Dat zegt gemeenteraadslid Pieter Grinwis van de ChristenUnie/SGP.

Khoulani schreef afgelopen week op zijn Facebook ‘Leve ISIS en in shaa Allah op naar Baghdad om dat schorem aldaar aan te pakken’. ISIS zaait sinds enkele weken dood en verderf in Irak. Maar niet iedereen in de Haagse gemeenteraad deelt de afschuw over de steunbetuiging van Khoulani. Fatima Faid van beoogd coalitiepartij Haagse Stadspartij wijst op de vrijheid van meningsuiting. ‘Iedereen mag zeggen in dit land wat hij vindt.’ Lees verder

Gerelateerde artikelen;

“Partij van de Eenheid verheerlijkt geweld door steun ISIS”

Den HaagFM 20.06.2014 De openlijke steunbetuiging van het islamitische Haagse gemeenteraadslid Abdoe Khoulani (Partij van de Eenheid) aan terreurgroep ISIS is “het verheerlijken van geweld en grenst aan het zaaien van haat”. Dat zegt gemeenteraadslid Pieter Grinwis van de ChristenUnie/SGP.

Abdoe Khoulani schreef afgelopen week op zijn Facebook “Leve ISIS en in shaa Allah op naar Baghdad om dat schorem aldaar aan te pakken”. ISIS zaait sinds enkele weken dood en verderf in Irak. Grinwis is “werkelijk geschokt” en noemt de steunbetuiging “huiveringwekkend”. Ook de SP vindt de uitlatingen van Khoulani onverantwoord. PVV-fractievoorzitter Léon de Jong schrijft op Twitter: “PvdE laat met haar steun aan terreurorganisatie ISIS zien dat Den Haag jihad-hoofdstad van het vrije westen is.” …lees meer

‘Partij van de Eenheid verheerlijkt geweld’

RTVWEST 20.06.2014 De openlijke steunbetuiging van het islamitische Haagse gemeenteraadslid Abdoe Khoulani (Partij van de Eenheid) aan terreurgroep ISIS is ‘het verheerlijken van geweld en ‘grenst aan het zaaien van haat’. Dat zegt gemeenteraadslid Pieter Grinwis van de ChristenUnie/SGP.

Abdoe Khoulani schreef afgelopen week op zijn Facebook ‘Leve ISIS en in shaa Allah op naar Baghdad om dat schorem aldaar aan te pakken’. ISIS zaait sinds enkele weken dood en verderf in Irak.

Maar niet iedereen in de Haagse gemeenteraad deelt de afschuw over de steunbetuiging van Khoulani. Fatima Faid van beoogd coalitiepartij Haagse Stadspartij wijst op de vrijheid van meningsuiting. ‘Iedereen mag zeggen in dit land wat hij vindt.’

Gerelateerde artikelen;

“Partij van de Eenheid verheerlijkt geweld door steun ISIS”

Den HaagFM 20.06.2014 De openlijke steunbetuiging van het islamitische Haagse gemeenteraadslid Abdoe Khoulani (Partij van de Eenheid) aan terreurgroep ISIS is “het verheerlijken van geweld en grenst aan het zaaien van haat”. Dat zegt gemeenteraadslid Pieter Grinwis van de ChristenUnie/SGP.

Abdoe Khoulani schreef afgelopen week op zijn Facebook “Leve ISIS en in shaa Allah op naar Baghdad om dat schorem aldaar aan te pakken”. ISIS zaait sinds enkele weken dood en verderf in Irak. Grinwis is “werkelijk geschokt” en noemt de steunbetuiging “huiveringwekkend”. Ook de SP vindt de uitlatingen van Khoulani onverantwoord. PVV-fractievoorzitter Léon de Jong schrijft op Twitter: “PvdE laat met haar steun aan terreurorganisatie ISIS zien dat Den Haag jihad-hoofdstad van het vrije westen is.” …lees meer

Coalitiepartij Haagse Stadspartij ‘niet geschokt’ door steun aan ISIS

RTVWEST 19.06.2014 DEN HAAG – Fatima Faid van de coalitiepartij Haagse Stadspartij is ‘niet geschokt’ door de openlijke steunbetuiging van gemeenteraadslid Abdoe Khoulani van de Partij van de Eenheid, aan de moordende terreurgroep ISIS. Khoulani schrijft op Facebook dat moslims die de pro-ISIS demonstratie wilden organiseren, met de dood bedreigd worden. ‘Ow wee als je de waarheid wilt verkondingen. Welkom in mijn hypocriete wereld, leve ISIS’, schrijft Khoulani op Facebook.  ‘Meneer Khoulani heeft een punt’, concludeert Faid, ‘we leven in een tijd van hypocrisie’.Lees verder

Gerelateerde artikelen;

Haags raadslid heeft begrip voor daden ISIS

RTVWEST 19.06.2014 VideoDEN HAAG – Het Haagse gemeenteraadslid Abdoe Khoulani (Partij van de Eenheid) heeft er begrip voor dat terreurorganisatie ISIS dood en verderf zaait in Irak. ‘Ik snap dat ze dat doen, absoluut’, zegt hij tegen Omroep West. De soennitische terreurbeweging ISIS maakt zich schuldig aan de ‘gruwelijkste barbarij’, aldus minister Timmermans (PvdA) van Buitenlandse Zaken. Maar Khoulani schrijft op Facebook ‘Leve ISIS en in shaa Allah op naar Baghdad om dat schorem aldaar aan te pakken’.Lees verder

Gerelateerde artikelen;

Gemeenteraadslid PvdE steunt terreurorganisatie ISIS

Den HaagFM 19.06.2014 Gemeenteraadslid Abdoe Khoulani spreekt zijn steun uit voor de terreurorganisatie ISIS. “Leve ISIS en in shaa Allah op naar Baghdad om dat schorem aldaar aan te pakken”, schrijft de fractievoorzitter van de Partij van de Eenheid (PvdE) op Facebook.

In Irak zaait ISIS (Islamitische Staat in Irak en de Levant) sinds enkele weken dood en verderf. Beelden van executies door ISIS-strijders gingen de afgelopen weken de wereld over. De terreurbeweging heeft in korte tijd een deel van Noord-Irak veroverd en op grote schaal mensen geëxecuteerd. De soennitische terreurbeweging maakt zich schuldig aan de “gruwelijkste barbarij”, zei minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken.

Arnoud van Doorn @ArnoudvDoorn

Volgen

Abdoe Khoulani (#PvdE) op #Facebook: Welkom in de hypocriete wereld waar tokkies op fora mogen roepe…  …lees meer

Lijsttrekker Den Haag: leve ISIS!

Telegraaf 19.06.2014 De lijsttrekker van de islamitische Partij van de Eenheid in Den Haag heeft zijn sympathie betuigd aan de extremistische terreurgroep Islamitische Staat in Irak en al-Sham (ISIS). “Leve ISIS”, schrijft Abderazak Khoulani op zijn Facebookpagina. “Op naar Bagdad om dat schorem aldaar aan te pakken.” Jihiadsten van ISIS zijn al dagen in gevecht met het Iraakse regeringsleger, blijkbaar tot blijdschap van Khoulani. De VN-top heeft zich uitgesproken tegen het aanhoudende geweld in Irak

Haags gemeenteraadslid steunt terreurorganisatie ISIS

RTVWEST 19.06.2014 Het Haagse gemeenteraadslid Abdoe Khoulani spreekt zijn steun uit voor de terreurorganisatie ISIS. ‘Leve ISIS en in shaa Allah op naar Baghdad om dat schorem aldaar aan te pakken’, schrijft de fractievoorzitter van de Partij van de Eenheid op Facebook.

In Irak zaait ISIS (Islamitische Staat in Irak en de Levant) sinds enkele weken dood en verderf. Beelden van executies door ISIS-strijders gingen de afgelopen weken de wereld over.  De terreurbeweging heeft in korte tijd een deel van Noord-Irak veroverd en op grote schaal mensen geëxecuteerd. De soennitische terreurbeweging maakt zich schuldig aan de ‘gruwelijkste barbarij’, aldus minister Timmermans (PvdA) van Buitenlandse Zaken.

Gerelateerde artikelen;

Haagse islampartij bejubelt Isis: ‘Op naar Bagdad’

Trouw 19.06.2014 De sympathie voor de extreem-djihadistische beweging Isis beperkt zich in Nederland niet tot jonge radicale moslims. Ook de fractievoorzitter van de Haagse Partij voor de Eenheid heeft op zijn Facebookpagina steun betuigd aan de extremistische groepering Isis.

‘Leve Isis’, schrijft Abdoe Khoulani. ‘En in shaa Allah op naar Bagdad om dat schorem aldaar aan te pakken.’ ‘In shaa Allah’ is Arabisch voor ‘als God het wil’. Khoulani reageert in het bericht op het niet-doorgaan van een pro-Isis-demonstratie in Den Haag. Ook hekelt hij de ChristenUnie. Die stelde eerder deze week Kamervragen over het protest. Overigens liet minister Opstelten (Justitie) donderdag in een brief aan de Tweede Kamer weten dat het openbaar sympathiseren met terreurorganisaties niet strafbaar is. Hij reageerde op de controverse rond de voorgenomen pro-ISIS-demonstratie.

Verwant nieuws;

Minister Opstelten: ‘Sympathiseren met terreurorganisatie mag’

RTVWEST 19.06.2014 DEN HAAG – Het is in Nederland niet strafbaar om openlijk te sympathiseren met een terroristische organisatie zoals ISIS. Dat heeft minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie donderdag aan de Tweede Kamer laten weten. Aanleiding voor de reactie van Opstelten is het aangekondigde protest voor de Iraakse ambassade in Den Haag. De demonstratie was gericht tegen de Iraakse regering die moslims onderdrukt, aldus de organisatie. Opstelten sluit niet uit dat de demonstratie een steunbetuiging aan ISIS was. ISIS is een soennitische extremistische organisatie die in Irak aan een opmars bezig is. Het protest is inmiddels afgeblazen.Lees verder

Het is aan de burgemeester om eventueel beperkingen en veiligheidsmaatregelen bij protesten te treffenals die dat nodig vindt, aldus minister Opstelten.

Gerelateerde artikelen;

Opstelten: symphatiseren met terreurorganisatie mag

Trouw 19.06.2014 Het is in Nederland niet strafbaar om openlijk met een terroristische organisatie te sympathiseren. Dat heeft minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) vandaag aan de Tweede Kamer geschreven. De aanleiding was een protest van vermeende ISIS-symphatisanten, dat was aangekondigd voor de ambassade van Irak in Den Haag.

Verwant nieuws;

Symphatiseren met ISIS mag

Telegraaf 19.06.2014 Het is in Nederland niet strafbaar om openlijk te sympathiseren met een terroristische organisatie. Wel kunnen mensen vervolgd worden als zij deelnemen aan zo’n organisatie. Ook is het niet toegestaan om aan te sporen tot deelname aan een gewapende strijd in bijvoorbeeld Syrië of Irak, omdat dit werving is.

Gerelateerde artikelen;

18-06: Demonstratie voor ISIS afgelast

18-06: Irak: ‘Verbied ISIS-betoging’

Symphatiseren met terreurorganisatie mag

NU 19.06.2014 Het is in Nederland niet strafbaar om openlijk te sympathiseren met een terroristische organisatie. Wel kunnen mensen vervolgd worden als zij deelnemen aan zo’n organisatie.

Ook is het niet toegestaan om anderen aan te sporen mee te doen met een gewapende strijd in bijvoorbeeld Syrië of Irak. Dat zou werving zijn.

Gerelateerde artikelen;

Lees meer over: Ivo Opstelten ISIS

‘Gangster-islam bedreigt ons land’

Telegraaf 19.06.2014 Met de terugkeer van geradicaliseerde Syriëgangers loopt Nederland veel eerder het risico van een hausse aan zware criminaliteit dan van aanslagen.

Dat vreest jongerenwerker en voormalig CDA-raadslid Ibrahim Wijbenga. Hij waarschuwt voor de groeiende invloed van ’gangster-islam’ in Nederland.

Wijbenga, die gisteren aangifte heeft gedaan wegens doodsbedreigingen door drie lieden achter haatwebsite De Ware Religie, zegt dat een ’aanzienlijk’ deel van de Syriëgangers en jonge moslimextremisten een crimineel verleden heeft. „Velen verbaasden zich dat crimineeltjes ineens ’vroom’ gingen doen en naar Syrië vertrokken. Maar ja, wat is nu stoerder: doodgeschoten worden bij een gewapende overval op een juwelier of op het slagveld.”

Wilders presenteert een plan met tien concrete maatregelen tegen jihadisten

PVV presenteert plan om terugkerende jihadisten aan te pakken

Elsevier 18.06.2014 Nederland moet zich beschermen tegen jihadisten die hebben meegevochten aan de kant van ISIS en andere terroristische groepen in Syrië en Irak, vindt Geert Wilders. Wat wil de PVV doen om het gevaar van deze jihadisten in te dammen?

Geert Wilders        ✔ @geertwilderspvv

Volgen

PVV lanceert 10-puntenplan tegen islam-terreur: http://pvv.nl/index.php/36-fj-related/geert-wilders/7687-pvv-lanceert-10-puntenplan-tegen-islam-terreur.html …

De PVV-voorman is erg bang dat jihadisten ook in Nederland toe zullen slaan, als er niet voortijdig wordt opgetreden. Ook wil Wilders herinvoering van de grenscontroles. Er moet ook meer geld komen voor de AIVD, die Nederland moet behoeden voor terrorisme.

Politiehokje

Maandag liet minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans (PvdA) weten dat er aan de zijde van ISIS, die op dit moment dood en verderf zaait in Irak, veel Nederlandse jihadisten vechten.

Er bestaat een reëel gevaar dat jihadisten bij terugkeer aanslagen zullen plegen, getuige de aanval op het Joods Museum in Brussel door een oud-Syriëganger. Niet voor niets worden joodse instellingen in Nederland op dit moment strenger beveiligd. Zo staat voor de Portugese Synagoge in Amsterdam een politiehokje.

Volgens onze bloggers;

Afshin Ellian: Vrede in Irak? Tijdelijke opdeling is de enige oplossing

zie ook;

Protest ‘ISIS-aanhangers’ Den Haag afgelast

RTVWEST 18.06.2014 Een demonstratie van ‘ISIS-sympathisanten’ vrijdag bij de Iraakse ambassade in Den Haag gaat niet door. Dat heeft de organisatie aan de Haagse burgemeester Jozias van Aartsen laten weten, zo meldde zijn woordvoerder woensdag.

Volgens de woordvoerder zeggen de demonstranten dat ze nooit hebben aangegeven voor ISIS te willen demonstreren en komen ze donderdag met een verklaring.

De radicaalislamitische ISIS heeft in korte tijd een deel van Noord-Irak veroverd en op grote schaal mensen geëxecuteerd. Tegen de betoging in Den Haag was veel weerstand.

Gerelateerde artikelen;

Terreurdemonstratie gaat niet door

Den HaagFM18.06.2014 De demonstratie van symphatisanten van de islamitische terreurorganisatie ISIS bij de Iraakse ambassade gaat vrijdag niet door.

Dat heeft de organisatie aan burgemeester Jozias van Aartsen laten weten. Volgens een woordvoerder zeggen de demonstranten dat ze nooit hebben aangegeven voor ISIS te willen demonstreren en komen ze donderdag met een verklaring. De radicaalislamitische ISIS heeft in korte tijd een deel van Noord-Irak veroverd en op grote schaal mensen geëxecuteerd. …lees meer

Protest ‘ISIS-aanhangers’ Den Haag afgelast

Trouw 18.06.2014 Een demonstratie van ‘ISIS-sympathisanten’ die vrijdag bij de Iraakse ambassade in Den Haag zou plaatsvinden gaat niet door. Dat heeft de organisatie aan de Haagse burgemeester Jozias van Aartsen laten weten, meldde zijn woordvoerder vandaag.

Volgens de woordvoerder zeggen de demonstranten dat ze nooit hebben aangegeven voor ISIS te willen demonstreren en komen ze donderdag met een verklaring.

Demonstratie voor ISIS afgelast

Telegraaf 18.04.2014 Een demonstratie van ‘ISIS-sympathisanten’ vrijdag bij de Iraakse ambassade in Den Haag gaat niet door. Dat heeft de organisatie aan de Haagse burgemeester Jozias van Aartsen laten weten, zo meldde zijn woordvoerder woensdag.

Volgens de woordvoerder zeggen de demonstranten dat ze nooit hebben aangegeven voor ISIS te willen demonstreren en komen ze donderdag met een verklaring.

Gerelateerde artikelen;

17-06: ‘ISIS-protest Den Haag zaak Van Aartsen’

16-06: ‘Veel NL’ers bij ISIS’

Betoging voor steun aan ISIS gaat niet door, zegt organisatie

Elsevier 18.06.2014 Een demonstratie voor steun aan ISIS bij de Iraakse ambassade in Den Haag is afgelast. Volgens de woordvoerder van de organisatie hebben de demonstranten nooit aangegeven voor ISIS te willen demonstreren.

Donderdag wordt er meer toelichting gegeven, meldt de organisatie, waarvan de naam niet bekend is. Het besluit werd overgebracht aan burgemeester Jozias van Aartsen (VVD).

Weerstand

Tegen de betoging bestond veel weerstand. ISIS is een terreurbeweging die opereert in Syrië en Irak. De soennitische terroristen zijn verantwoordelijk voor veroveringen en massale executies op onschuldige burgers.

Bij het intussen verwijderde bericht op de Facebook-pagina van platform Shaam al-Ghareeba 9 – naar eigen zeggen niet de organisatie – stond een foto waarop mannen te zien waren die zwaaiden met de kenmerkende zwarte vlaggen van ISIS.

Verbod

ChristenUnie en CDA pleitten dinsdag in de Tweede Kamer voor een verbod op de demonstratie. Minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans (PvdA) zei niets te kunnen doen en verwees de zaak door naar de gemeente Den Haag.

Lees ook…

Roep om verbod op pro-ISIS-demonstratie: wat doet Den Haag?

Van Aartsen oordeelde dat de betoging niet kon worden verboden, omdat daartoe geen wettelijke gronden bestaan. Wel zou er extra worden gelet op strafbare feiten, zoals het mogelijk oproepen tot geweld.

Iraakse ambassadeur roept Haagse burgemeester op ISIS-demonstratie te verbieden

RTVWEST 18.06.2014 De Iraakse ambassadeur in Nederland roept de Haagse burgemeester Jozias van Aartsen op een demonstratie van ISIS-sympathisanten van aanstaande vrijdag alsnog te verbieden. De demonstranten willen bij de Iraakse ambassade in Den Haag steun uitspreken voor de extremistische soennitische strijdgroep ISIS. Op internet worden moslims opgeroepen na het middaggebed massaal te komen demonstreren.

De Iraakse ambassadeur noemt de demonstratie een ‘provocatie voor de Irakezen in Nederland’ en hij vindt het ‘onbegrijpelijk’ dat burgemeester Van Aartsen de bijeenkomst laat doorgaan. ‘Het gaat om de ergste terreurbeweging van de afgelopen decennia. Dit valt niet meer onder de vrijheid van meningsuiting. Het doorgaan van deze demonstratie schaadt het aanzien van Nederland in het buitenland’, zegt Saad Ibrahim Al Ali.

Volgens minister Timmermans (PvdA) van Buitenlandse Zaken is het aan burgemeester Van Aartsen om een demonstratie te verbieden. Dat zei de minister dinsdag in antwoorden op Kamervragen van de ChristenUnie. De woordvoerder van de burgemeester zegt dat Van Aartsen bij zijn eerdere reactie blijft. Woensdag wordt in de gemeenteraad over de pro-ISIS-demonstratie gesproken. … Lees verder

Gerelateerde artikelen;

Irak: ‘Verbied ISIS-betoging’

Telegraaf 18.06.2014 Den Haag moet de geplande demonstratie van ISIS-sympathisanten verbieden, vindt de Iraakse ambassadeur in Nederland. „Het gaat om de ergste terreurbeweging van de afgelopen decennia. Dit valt niet meer onder de vrijheid van meningsuiting. Het doorgaan van deze demonstratie schaadt het aanzien van Nederland in het buitenland”, zegt ambassadeur Saad Ibrahim Al Ali volgensOmroep West.

Gerelateerde artikelen;

17-06: ‘ISIS-protest Den Haag zaak Van Aartsen’

Timmermans en Van Aartsen verbieden terreurdemonstratie niet

Den HaagFM 18.06.2014 Minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken zal de aangekondigde demonstratie voor de terreurgroepering ISIS niet verbieden.

Symphatisanten van de radicale islamgroepering willen vrijdag bij de Iraakse ambassade in Den Haag demonstreren voor ISIS dat in Irak en Syrië dood en verderf zaait. Timmermans wees erop dat er in ons land het recht op demonstratie bestaat. En als sympathisant maak je je nog niet schuldig aan terrorisme, voegde hij eraan toe. …lees meer

Ronny Naftaniel noemt demonstratie voor terreurgroep “krankzinnig”

Den HaagFM 17.06.2014 Ronny Naftaniel, de oud-directeur van het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) in Den Haag, noemt de plannen voor een demonstratie vóór de terreurorganisatie ISIS “krankzinnig”. Sinds 2003 is Naftaniel voorzitter van het Joods Humanitair Fonds.

Op internet wordt opgeroepen om vrijdag bij de Iraakse ambassade aan de Johan de Wittlaan te demonstreren tegen de Sjiieten in Irak en Syrië, en daarmee vóór de terreurorganisatie ISIS. Volgens het bericht wil de organisatie zo steun betuigen aan Soennitische moslims in Irak. Op dit moment verovert ISIS met bloedige slachtpartijen snel terrein in zowel Irak als Syrië. …lees meer

Timmermans: demo ISIS-aanhangers is zaak burgemeester Van Aartsen

RTVWEST 17.06.2014  De Haagse burgemeester Jozias van Aartsen moet bezien of een mogelijke demonstratie van ISIS-sympathisanten vrijdag bij de ambassade van Irak wel of niet kan doorgaan. Dat zei minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken dinsdag op vragen van de ChristenUnie. Die partij wil de betoging verbieden.

Massa executie

Dinsdag verscheen op internet een oproep om mee te demonstreren tegen sjiieten in Irak en Syrië. De radicaalislamitische ISIS heeft in korte tijd een deel van Noord-Irak veroverd en op grote schaal mensen geëxecuteerd. De soennitische terreurbeweging maakt zich schuldig aan de ‘gruwelijkste barbarij’, aldus Timmermans. Haar snelle opmars heeft velen verrast.Lees verder

Gerelateerde artikelen;

‘ISIS-protest Den Haag zaak Van Aartsen’

Telegraaf  17.06.2014 De burgemeester van Den Haag moet bezien of een demonstratie van ISIS-sympathisanten vrijdag bij de ambassade van Irak wel of niet kan doorgaan. Dat zei minister Frans Timmermans (Buitenlandse Zaken) dinsdag op vragen van de ChristenUnie. Die partij wil de betoging verbieden.

Gerelateerde artikelen

17-06: Meer dan 100 jihadisten gedood

17-06: Turkije sluit consulaat Basra

17-06: Grootste raffinaderij Irak dicht 

17-06: Veel doden in Baquba

17-06: Turkije: geen media-aandacht Irak

17-06: VN: oorlog M-O dichtbij

17-06: IEA bezorgd over Irak

16-06: ‘Amerikanen en Iraniërs bespraken Irak’

16-06: VS: geen samenwerking Iran

16-06: VN: ISIS pleegt oorlogsmisdaden

16-06: Amerikaanse actie in Irak

16-06: Jihadstrijders naar Syrië en Irak

Oproep tot steun voor ISIS bij Iraakse ambassade in Den Haag

Elsevier 16.06.2014 Op Facebook wordt opgeroepen om vrijdagmiddag na het gebed te komen demonstreren tegen de sjiieten en hun ‘onrechtvaardige en illegale regering’ in Irak. De betoging zal zijn bij de Iraakse ambassade in Den Haag.

Bij het bericht staat een foto, waarop mannen te zien zijn die zwaaien met de zwarte vlaggen van ISIS, de soennitische terreurorganisatie. Het bericht is intussen verwijderd van Facebook, maar is nog wel te zien bij GeenStijl.

Burgeroorlog

Soennieten en sjiieten vechten in Irak een burgeroorlog uit. Veel soennieten – de geloofsstroming van de geëxecuteerde Iraakse oud-president Saddam Hussein – voelen zich achtergesteld door de regering in Bagdad, die vooral uit sjiieten bestaat. Ook premier Nuri al-Maliki behoort tot die sektarische stroming.

Lees ook… ISIS wil een kalifaat stichten, maar wat is dat nu precies?

zie ook;

Oproep voor demonstratie in Den Haag tegen Sjiieten

RTVWEST 16.06.2014 Op internet wordt op dit moment opgeroepen om vrijdag bij de Iraakse ambassade in Den Haag te demonstreren tegen de Sjiieten in Irak en Syrië. Volgens het bericht wil de organisatie steun betuigen aan Soennitische moslims in Irak.

Haagse demonstratie tegen Sjiieten in Irak en Syrië

Den HaagFM 16.06.2014 Op internet wordt opgeroepen om vrijdag bij de Iraakse ambassade aan de Johan de Wittlaan te demonstreren tegen de Sjiieten in Irak en Syrië, en daarmee vóór de terreurorganisatie ISIS.

Volgens het bericht wil de organisatie zo steun betuigen aan Soennitische moslims in Irak. Op dit moment verovert de extreme Soennitische terreurorganisatie ISIS met bloedige slachtpartijen terrein in zowel Irak als Syrië. De organisatie wil in de landen een streng islamitisch bewind invoeren.

Op Facebook wordt aan mensen die mee willen demonstreren gezegd “vrijdagmiddag na het gebed vrij te houden”. …lees meer

ZIE OOK:

Irakese vluchtelingen demonstreren voor verblijfsvergunning (fotoserie)

Den HaagFM 17.06.2014 Irakese vluchtelingen die verblijven in de Vluchtkerk aan de Sportlaan hebben dinsdag tegenover de Tweede Kamer gedemonstreerd. De Irakezen vragen opnieuw om verblijfsvergunningen, nu de situatie in Irak steeds gevaarlijk wordt.

“Al dertien jaar is de veiligheidssituatie slecht, maar het wordt nog steeds slechter en slechter”, zegt een woordvoerder van de actiegroep Recht op Bestaan. “Irak is een land geworden waar iedereen slachtoffer kan worden van terreur.” Volgens de uitgeprocedeerde asielzoekers is het nu helemaal onmogelijk om hen terug naar Irak te laten gaan.  …lees meer

Irakeze vluchtelingen vragen opnieuw om verblijfsvergunningen

Den HaagFM 16.06.2014 Irakeze vluchtelingen die verblijven in de Vluchtkerk aan de Sportlaan vragen opnieuw om verblijfsvergunningen, nu de situatie in Irak steeds gevaarlijk wordt.

“Al dertien jaar is de veiligheidssituatie slecht, maar het wordt nog steeds slechter en slechter”, zegt een woordvoerder van de actiegroep Recht op Bestaan. “Irak is een land geworden waar iedereen slachtoffer kan worden van terreur.” Volgens de uitgeprocedeerde asielzoekers is het nu helemaal onmogelijk om hen terug naar Irak te laten gaan. De asielzoekers zeggen zich ook zorgen te maken over hun situatie in Nederland. “Mogen wij blijven, moeten wij weer op straat leven, in het vluchthuis, of in een asielzoekerscentrum wachten tot de situatie verbetert?”

De komende weken willen de vluchtelingen regelmatig actie gaan voeren op het Plein bij de Tweede Kamer om aandacht te vragen voor de toenemende onveiligheid in Irak en hun situatie in Nederland. …lees meer

En verder ook:

Bashar al-Assad is een Alawiet, een aanhanger dus van een wat geheimzinnig geloof dat niet onder de Islam valt. De laatste jaren zijn Alawitische leiders gaan doen alsof ze bij de Sjiieten horen door zich bijv. in een moskee te laten zien, maar dat is puur politiek. Bashar al-Assad wilde zo meeroeien met de opkomst van de politieke islam.

Lees bijv. het boek The Truth about Syria van Midden-Oosten deskundige Prof. Barry Rubin over hoe het precies zit met het hoofdzakelijk Alawitische regime in Syrië.

zie ook: Geert Wilders PVV – bedreigd door Nederlandse Syriëgangers

zie ook: De hele wereld kijkt naar OPCW in Den Haag

zie ook: De dood van Hagenaar pater jezuïet Frans van der Lugt in Syrië

zie ook: De ISIS WEDEROM ACTIEF IN DEN HAAG

zie ook: Strijd Midden-Oosten wordt heviger, deze groepering eist de hoofdrol op

LEES MEER OVER:

Obama roept op tot een democratischer Irak

Obama overweegt beperkte aanval op Syrië

Obama ziet oplossing voor atoomprobleem Iran

Obama bezorgd over Syrië na de val van het regime

Obama blokkeerde cyberaanval op Syrië

BASHAR AL-ASSAD BURGEROORLOG FALLUJA

GROOT-BRITTANNIË IRAK IRAN

ISLAMITISCHE STAAT IN IRAK EN DE LEVANT

NOURI AL-MALIKI RAMADI SYRIË VERENIGDE STATEN

ISIS – NU

Irak – Elsevier

Dit zijn de partijen die zich roeren in de strijd tegen ISIS

juni 17, 2014 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

14 reacties

 1. […] zie ook: Demonstratie 20.06.14 Iraakse ambassade Den Haag – sympatisanten ISIS tegen Sjiieten […]

  Pingback door Geert Wilders PVV vreest aanslag op Nederland door gewelddadige moslimradicalen « Debat in de Digitale Hofstad | juni 21, 2014

 2. […] de aangekondigde Demonstratie 20.06.14 uiteindelijk niet doorging waren er toch acties van ISIS-sympathisanten met vlaggen in Den […]

  Pingback door Dreigen er terroristische acties van ISIS-activisten ook in Den Haag ??? | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen | juni 22, 2014

 3. […] zie ook Demonstratie 20.06.14 Iraakse ambassade Den Haag – sympatisanten ISIS tegen Sjiieten […]

  Pingback door Anti-ISIS demonstratie 29.06.2014 Haagse Koekamp « Debat in de Digitale Hofstad | juni 25, 2014

 4. […] zie ook Demonstratie 20.06.14 Iraakse ambassade Den Haag – sympatisanten ISIS tegen Sjiieten […]

  Pingback door Anti-ISIS Demonstratie 29.06.2014 Haagse Koekamp | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen | juni 25, 2014

 5. […] zie ook Demonstratie 20.06.14 Iraakse ambassade Den Haag – sympatisanten ISIS tegen Sjiieten […]

  Pingback door 04.07.2014 Pro-ISIS demonstratie Haagse Schilderswijk | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen | juli 4, 2014

 6. […] zie ook: Demonstratie 20.06.14 Iraakse ambassade Den Haag – sympatisanten ISIS tegen Sjiieten […]

  Pingback door Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam begrijpt zijn Haagse collega Jozias van Aartsen | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen | augustus 3, 2014

 7. […] zie ook: Demonstratie 20.06.14 Iraakse ambassade Den Haag – sympatisanten ISIS tegen Sjiieten […]

  Pingback door Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam begrijpt zijn Haagse collega Jozias van Aartsen « Debat in de Digitale Hofstad | augustus 3, 2014

 8. […] zie ook: Demonstratie 20.06.14 Iraakse ambassade Den Haag – sympatisanten ISIS tegen Sjiieten […]

  Pingback door De strijd tegen het antisemitisme en discriminatie « Debat in de Digitale Hofstad | augustus 4, 2014

 9. […] zie ook: Demonstratie 20.06.14 Iraakse ambassade Den Haag – sympatisanten ISIS tegen Sjiieten […]

  Pingback door De strijd tegen het antisemitisme en discriminatie ook in Den Haag | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen | augustus 4, 2014

 10. […] zie ook: Demonstratie 20.06.14 Iraakse ambassade Den Haag – sympatisanten ISIS tegen Sjiieten […]

  Pingback door Dreigen er terroristische acties van ISIS-activisten ook in Den Haag ??? deel 2 | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen | augustus 9, 2014

 11. […] zie ook: Demonstratie 20.06.14 Iraakse ambassade Den Haag – sympatisanten ISIS tegen Sjiieten […]

  Pingback door Anti-ISIS demonstratie 20.09.2014 Schilderswijk en Transvaal | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen | augustus 11, 2014

 12. […] zie ook: Demonstratie 20.06.14 Iraakse ambassade Den Haag – sympatisanten ISIS tegen Sjiieten […]

  Pingback door Debat 14.08.2014 over de Spanningen bij de Demonstraties in Schilderswijk | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen | augustus 12, 2014

 13. […] zie ook: Demonstratie 20.06.14 Iraakse ambassade Den Haag – sympatisanten ISIS tegen Sjiieten […]

  Pingback door Terugblik Debat 14.08.2014 spanningen Demonstraties Haagse Schilderswijk « Debat in de Digitale Hofstad | augustus 15, 2014

 14. […] zie ook: Demonstratie 20.06.14 Iraakse ambassade Den Haag – sympatisanten ISIS tegen Sjiieten […]

  Pingback door Terugblik ISIS-strijders op het Zandje – Veilig Spoorwijk | oktober 8, 2017


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: