Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Ontloopt Geert Wilders PVV strafvervolging met Minder Marokkanen ??

Strafvervolging Minder Marokkanen

Heeft Geert Wilders een truuk bedacht om aan rechtvervolging te ontkomen ?? Of is hij gewoon aandachtsziek ??

PVV-leider Geert Wilders wil zijn eventuele lidmaatschap van het Europees Parlement gebruiken als bescherming tegen strafvervolging. Hij zou als Europarlementariër mogelijk een beroep kunnen doen op strafrechtelijke immuniteit.

Dat vrezen de advocaten die namens het Landelijk Beraad Marokkanen en andere organisaties aangifte hebben gedaan tegen Wilders wegens groepsbelediging, discriminatie en haat zaaien. De advocaten deden aangifte naar aanleiding van de ‘minder, minder’, uitspraken van Wilders op de verkiezingsavond van de gemeenteraad in Den Haag in maart van dit jaar.

Advocate Tamara Buruma heeft het Openbaar Ministerie (OM) in Den Haag donderdag daarom verzocht zo snel mogelijk een beslissing over de vervolging te nemen, in elk geval vóór de installatie van het Europees Parlement op 1 juli.

Het OM laat weten dat het heeft kennisgenomen van het verzoek tot spoed van de raadslieden, maar kan verder niets over de kwestie zeggen. Wanneer de beslissing valt, blijft onduidelijk. Behalve de organisaties hebben zo’n 5000 mensen aangifte tegen Wilders gedaan, wegens zijn uitspraken over Marokkanen tijdens een verkiezingsbijeenkomst in maart.

Immuun
Europarlementariërs genieten tijdens hun mandaat immuniteit voor vervolging in alle lidstaten, behalve het land waar hij of zij vandaan komt. ‘In Nederland is Wilders dus niet immuun’, legt Buruma uit. Volgens haar is er bij herhaling al in het Europese Parlement gezegd dat de immuniteit overal, dus ook in eigen land, zou moeten gelden. Zij wil dat duidelijk is wat het OM met de aangiften gaat doen voordat hierover discussie ontstaat.

‘De vraag is’, aldus Buruma, ‘of Wilders zich erbij gaat neerleggen dat hij in Nederland niet immuun is. Als dat een punt wordt, zou het de procedure enorm kunnen vertragen.’ Buruma en haar collega willen dat met een snel besluit van het OM voorkomen.

zie: VIDEO: 5000 AANGIFTEN

lees: OM: 120 aangiften tegen Samsom en Spekman na oproep Wilders

zie ook: PVV doet aangifte tegen ‘Broodje Marokkaan’

zie ook: Ruzie tussen de PvdA en de PVV op weg naar 19 maart 2014

zie ook: Geert Wilders PVV – broodje Marokkaan

en ook: Haags Smurfendebat

lees: HAATZAAIEN

zie ook: Is Geert Wilders PVV gewoon aandachtsziek ??

Elke andere leider was afgetreden, maar Wilders blijft

Trouw 25.06.2014 2014 is pas halverwege, maar het jaar is voor Geert Wilders al verloren. Ga maar na: twee verkiezingsnederlagen op rij (gemeenteraad en Europa), PVV’ers die de partij de rug toekeren en nu ook geen fractie kunnen vormen in het Europarlement.

Wilders heeft het afgelopen jaar veel energie in het Europese project gestopt en beloofde zijn achterban dat hij korte metten zou maken met ‘het monster uit Brussel’

Bij elke andere partij was de leider afgetreden. Niet bij de PVV. Wilders sprak gisteren zijn teleurstelling uit over het mislukken van het Europese avontuur. Maar zei vervolgens dat hij zich weer volledig op het werk in de Tweede Kamer gaat richten. “Het halve Midden-Oosten staat in brand. Ik blijf strijd voeren tegen de islam.”

‘Wilders gebruikt zetel EP om vervolging te voorkomen’

Trouw 12.06.2014 PVV-leider Geert Wilders wil zijn eventuele lidmaatschap van het Europees Parlement gebruiken als bescherming tegen strafvervolging. Hij zou als Europarlementariër mogelijk een beroep kunnen doen op strafrechtelijke immuniteit. Dat vrezen de advocaten die namens het Landelijk Beraad Marokkanen en andere organisaties aangifte hebben gedaan tegen Wilders wegens groepsbelediging, discriminatie en haat zaaien.

Advocate Tamara Buruma heeft het Openbaar Ministerie (OM) in Den Haag daarom verzocht zo snel mogelijk een beslissing over de vervolging te nemen, in elk geval vóór de installatie van het Europees Parlement op 1 juli.

o  Lees ook: Wilders: ‘Ik heb aan één salaris genoeg’ – 11/06/14

o  Lees ook: Anti-Europeanen stap dichter bij vorming nieuwe EU-fractie– 11/06/14

Advocaten willen snel vervolgingsbesluit Wilders

PVV-leider zou mogelijk lidmaatschap Europees Parlement kunnen gebruiken tegen strafvervolging

NU 12.06.2014 PVV-leider Geert Wilders wil zijn eventuele lidmaatschap van het Europees Parlement gebruiken als bescherming tegen strafvervolging. Dat vrezen de advocaten die namens het Landelijk Beraad Marokkanen en andere organisaties aangifte hebben gedaan tegen Wilders wegens groepsbelediging, discriminatie en haat zaaien.

Als Europarlementariër zou Wilders mogelijk een beroep kunnen doen op strafrechtelijke immuniteit.

Gerelateerde artikelen;

Lees meer over Geert Wilders

Advocaten: snel vervolgingsbesluit Wilders

RTVWEST 12.06.2014 PVV-leider Geert Wilders wil zijn eventuele lidmaatschap van het Europees Parlement gebruiken als bescherming tegen strafvervolging. Hij zou als Europarlementariër mogelijk een beroep kunnen doen op strafrechtelijke immuniteit.

Dat vrezen de advocaten die namens het Landelijk Beraad Marokkanen en andere organisaties aangifte hebben gedaan tegen Wilders wegens groepsbelediging, discriminatie en haat zaaien. De advocaten deden aangifte naar aanleiding van de ‘minder, minder’, uitspraken van Wilders op de verkiezingsavond van de gemeenteraad in Den Haag in maart van dit jaar. Lees verder

Gerelateerde artikelen;

Advertenties

juni 12, 2014 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , ,

7 reacties »

 1. O b j e c t i v i s m e :
  De zin – en onzingedoe van de Media de ervaren en onervarenheid m.b.t. onder meer Volksvertegenwoordiging en diplomatie.
  Och jee, waar hebben we het toch altijd eigenlijk over !

  Reactie door ronantoinekraft | juni 13, 2014 | Beantwoorden

 2. […] en ook: Ontloopt Geert Wilders PVV strafvervolging met Minder Marokkanen ?? […]

  Pingback door Geert Wilders PVV onthoofd ??? « Debat in de Digitale Hofstad | oktober 9, 2014 | Beantwoorden

 3. […] en ook: Ontloopt Geert Wilders PVV strafvervolging met Minder Marokkanen ?? […]

  Pingback door Geert Wilders PVV strafvervolging met uitspraak Minder Marokkanen « Debat in de Digitale Hofstad | december 19, 2014 | Beantwoorden

 4. […] en ook: Ontloopt Geert Wilders PVV strafvervolging met Minder Marokkanen ?? […]

  Pingback door Geert Wilders PVV rommelt met Euro’s « Debat in de Digitale Hofstad | december 27, 2014 | Beantwoorden

 5. […] en ook: Ontloopt Geert Wilders PVV strafvervolging met Minder Marokkanen ?? […]

  Pingback door Geert Wilders PVV rommelt met Euro’s van het haatzaaienproces « Debat in de Digitale Hofstad | december 27, 2014 | Beantwoorden

 6. […] en ook: Ontloopt Geert Wilders PVV strafvervolging met Minder Marokkanen ?? […]

  Pingback door Geert Wilders PVV rommelt met Euro’s van het haatzaaiproces « Debat in de Digitale Hofstad | december 27, 2014 | Beantwoorden

 7. […] en ook: Ontloopt Geert Wilders PVV strafvervolging met Minder Marokkanen ?? […]

  Pingback door Onderzoek AIVD naar relatie Geert Wilders PVV en zijn vriendjes in Israël « Debat in de Digitale Hofstad | december 3, 2016 | Beantwoorden


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: