Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Nasleep EP-2014 – omroepfraude NOS-PvdA

Omroepfraude NOS-PvdA

Binnen de VVD, SP, PVV en D66 is vorige week onvrede ontstaan over de NOS die de PvdA zou bevoordelen tijdens een cruciale verkiezingsuitzending. Door alleen sociaaldemocraten uit te nodigen, was het evenwicht volgens de partijen zoek.

De partijen vonden de opzet niet eerlijk en zeiden dat zij deelname aan het programma zouden heroverwegen als de NOS niet zou kiezen voor een andere opzet. Uiteindelijk kwamen van de partijleiders alleen Sybrand van Haersma Buma (CDA) en Samsom naar de uitzending.

Boos

In de memo is ook te lezen dat de partijen boos waren over ‘de valse geschiedschrijving’ van NOS-hoofdredacteur Marcel Gelauff. Hij zei in het Radio 1 Journaal dat het de bedoeling was om de Europese lijsttrekkers uit te nodig, premier Mark Rutte (VVD) en minister Dijsselbloem.

‘Domweg niet,’ zegt een VVD’er. Rutte zou pas in tweede instantie zijn uitgenodigd om aanwezig te zijn bij het programma.

Gelauff spreekt tegen dat de PvdA werd bevoordeeld met drie sprekers. Naast Rutte was ook VVD-leider Halbe Zijlstra uitgenodigd. ‘Je kan ook zeggen: twee VVD’ers hebben geweigerd. Ik zag de premier ondertussen wel campagne voeren voor de VVD.’

’PvdA bevoordeeld’

Telegraaf 28.05.2014  Vier partijen in de Tweede Kamer vinden dat de NOS de PvdA bevoordeelde bij een cruciale verkiezingsuitzending. Door drie PvdA’ers uit te nodigen in het programma op de avond voor de Europese stembusgang, was volgens VVD, SP, PVV en D66 het evenwicht zoek. Het conflict liep zo hoog op, dat de NOS de partijen van chantage betichtte.

LEES OOK

Uit een interne memo die in het bezit is van De Telegraaf blijkt dat het conflict hoog opliep. De NOS betichtte de vier partijen zelfs van chantage.

Bevoordeelde NOS de PvdA tijdens verkiezingsuitzending?

Elsevier 28.05.2014 Binnen de VVD, SP, PVV en D66 is vorige week onvrede ontstaan over de NOS die de PvdA zou bevoordelen tijdens een cruciale verkiezingsuitzending. Door alleen sociaaldemocraten uit te nodigen, was het evenwicht volgens de partijen zoek.

mei 29, 2014 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , ,

3 reacties

  1. […] zie ook: Nasleep EP-2014 – omroepfraude NOS-PvdA […]

    Pingback door PvdA versus Code Rood « Debat in de Digitale Hofstad | juli 4, 2014

  2. […] zie ook: Nasleep EP-2014 – omroepfraude NOS-PvdA […]

    Pingback door Wethouder Rabin Baldewsingh PvdA luidt de noodklok | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen | augustus 30, 2014

  3. […] zie ook: Nasleep EP-2014 – omroepfraude NOS-PvdA […]

    Pingback door Wethouder Rabin Baldewsingh PvdA luidt de noodklok « Debat in de Digitale Hofstad | augustus 30, 2014


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: