Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Peiling 2e Kamer 18.05.2014 Maurice de Hond – D66 en PVV gelijk

D66 en PVV 24 zetels

2e kamer

D66 en PVV staan beiden op 24 zetels. Daarmee levert D66 er eentje in ten opzichte van vorige week.

De VVD staat op 22 zetels, vóór CDA (21) en SP (20). De PvdA volgt met tien zetels. ChristenUnie heeft er acht, GroenLinks zeven. Partij voor de Dieren staat op vijf, SGP en 50Plus ieder vier en de Piratenpartij op één.

EP 2014 – ‘PVV, D66 of CDA wint

De race om het meeste aantal zetels voor Nederlandse partijen in het Europees parlement gaat tussen de PVV, D66 en het CDA. Als de PVV voldoende kiezers weet te mobiliseren, wordt die partij de grootste.

Bij Europese verkiezingen komen de PVV, D66 en het CDA naar verwachting in de peiling op 4 of 5 zetels. De kans is groot dat de Partij voor de Dieren deze keer wel een zetel haalt. Bij de vorige Europese verkiezingen lukte dat niet.

De actuele Thermometer.

Hij verwees naar de nieuwste peilingen, die aangeven dat het in Nederland draait om de PVV en D66, die de meeste stemmen lijken te gaan binnenhalen. Maar daar gaat het volgens Samsom in Europa niet om. Zijn PvdA staat overigens slecht in de peilingen

“Daar gaat het niet om”

Telegraaf 18.05.2014  Het gaat bij de verkiezingen donderdag niet om de PVV of D66 maar om wie de grootste fractie wordt in het Europees Parlement. En daar is een nipte tweestrijd gaande tussen de christendemocraten en de sociaaldemocraten.

D66 en PVV gelijk in peiling De Hond

NU 18.05.2014 D66 en PVV, respectievelijk de grootste voorstander en de grootste tegenstander van Europa, gaan samen aan kop in de wekelijkse peiling van Maurice de Hond. In het weekend voor de Europese verkiezingen staan beide partijen op 24 zetels. Daarmee levert D66 er eentje in ten opzichte van vorige week.

De VVD staat op 22 zetels, vóór CDA (21) en SP (20). De PvdA volgt met tien zetels. ChristenUnie heeft er acht, GroenLinks zeven. Partij voor de Dieren staat op vijf, SGP en 50Plus ieder vier en de Piratenpartij op één.

Alles dat u moet weten over de Europese verkiezingen

Doe de NU.nl-Stemhulp

Gerelateerde artikelen;

Lees meer over: Europese verkiezingen

1 peil 18.05.2014

‘PVV, D66 of CDA wint’

Telegraaf 18.05.2014 De race om het meeste aantal zetels voor Nederlandse partijen in het Europees parlement gaat tussen de PVV, D66 en het CDA. Als de PVV voldoende kiezers weet te mobiliseren, wordt die partij de grootste. Dat verwacht Maurice de Hond zondag, 4 dagen voor de Europese verkiezingen.

Advertenties

mei 18, 2014 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , ,

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: