Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Geert Wilders PVV bedreigt de Economie

Geert Wilders is een bedreiging voor de economie

Er werd al eerder gezegd dat Geert Wilder PVV slecht is voor de economie. Dan zijn er  nu wederom bedreigingen binnengekomen.  Namelijk het dreigement van Saudi-Arabië vanwege de krankzinnige uitlatingen van Geert Wilders PVV !!

Sticker

De PVV-leider liet in december groene stickers met de Saudische vlag drukken met daarop in het Arabisch de tekst: “De islam is een leugen. Mohammed is een boef. De koran is gif.” Hij gebruikte daarbij de vlag van Saudi-Arabië.Dat heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken laten weten.

Het kabinet nam nadrukkelijk afstand van de stickeractie. Vicepremier Lodewijk Asscher (PvdA) sprak van ‘een walgelijke sticker met als enige doel om te kwetsen’. Volgens Wilders was de bedoeling niet om te kwetsen, maar om te choqueren.

Nadat de Saudische ambassadeur in Nederland onlangs in Riyad aan de bel had getrokken, zou de Saudische regering de kamers van koophandel in het land een brief hebben gestuurd. Daarin staat volgens Saudische media dat Nederlandse bedrijven niet meer mogen meedoen aan toekomstige projecten. Ook zouden er minder visa worden verleend aan Nederlandse zakenmensen en investeerders.

Handelsboycot

Saudi-Arabië overweegt dus harde handelsmaatregelen tegen Nederland, na de beledigende opmerkingen van PVV-leider over de islam en Saudi-Arabië. Dat bevestigt een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken tegenover de NOS. Wilders is niet onder de indruk, laat hij weten in een reactie aan nu.nl. Volgens hem is Saudi-Arabië “een verschrikkelijk land” dat Nederland zelf allang had moeten boycotten.  “Wie denken ze dat ze zijn om een Nederlandse politicus de les te lezen?”

Import

Volgens het CBS voerde Nederland in 2012 voor bijna 4,7 miljard euro aan goederen in uit Saudi-Arabië. Het gaat voor 90 procent om ruwe olie en olieproducten.

Export

Daarnaast exporteerde Nederland in 2012 voor ruim 2,2 miljard euro aan goederen naar Saudi-Arabië. Het gaat vooral om machines, chemische producten en voeding.

Het belangrijke Saoedische bedrijf dat in Nederland actief is: SABIC (moederbedrijf van DSM).
Nederlandse bedrijven in Saoedi-Arabië: Shell, FrieslandCampina.

Volgens de Nederlandse overheid zijn er vijf sectoren in Saudi-Arabië die kansrijk zijn voor het Nederlandse bedrijfsleven: waterbeheer, medische sector, bouw- en infrastructuur, onderwijs en de energiesector.
Bron: CBS

Eerdere bedreigingen Geert Wilders PVV

De PVV-leider wordt beveiligd sinds de moord op Theo van Gogh, begin november 2004. Op de website van zijn partij ‘vierde’ Wilders onlangs dat gegeven: ‘Sinds die onheilspellende dag, negen jaar geleden, ben ik gedwongen geweest om voortdurend onder politiebescherming te leven. Ik heb gewoond in kazernes, gevangenissen en safe houses. De bedreigingen duren nog steeds voort en hebben me beroofd van mijn privacy en mijn vrijheid.’ Meer

Wat zijn nu eigenlijk de kosten voor de beveiliging van meneer Geert Wilders ?

zie ook: Geert Wilders PVV – weer bedreiging vanwege Vlag en Sticker

Bekijk hier ook het bericht op NOS.nl met een uitgebreide fotoserie
Lees hier het bericht ‘Wilders kalkt anti-islamtekst op Saudische vlag’ op Nieuws.nl

Lees hier het artikel op gatesofvienna.net

zie ook: Civil LibertiesCounterjihadEuropeGeert WildersPC/MCPolitics,ReligionSharia by Baron Bodissey.

zie ook: Let us Raise a Flag of Truth and Liberation | Vlad Tepes

zie ook: DUTCH POLITICIAN GEERT WILDERS CREATES NEW SAUDI FLAG, ISLAM IS A LIE, MUHAMMAD IS A CRIMINAL AND THE KORAN IS POISON…… 

en ook: Geert Wilders PVV op de Dodenlijst van Al Qaeda

SAUDI-ARABIË

BOYCOT – Elsevier

Van Doorn wil zich achter de schermen inspannen ‘om plooien glad te strijken’. Volgens hem zou de anti-islamsticker van PVV-leider Geert Wilders niet de enige reden zijn voor een boycot. ‘Al wil de overheid dat doen voorkomen.’

Volgens Van Doorn is een boycot eerder ‘een laatste druppel en is het voor Saudi-Arabië twee voor twaalf.’ Hij stelt dat in Saudi-Arabië de irritatie groeit over Nederland en andere Europese landen.

Van Doorn zegt dat te hebben gehoord tijdens verschillende gesprekken met Saudische burgers, regeringsfunctionarissen en leden van de koninklijke familie.

‘Mekka is voor het bedrijfsleven een mis waard’

VK 29.06.2014  ‘Voor het Nederlandse bedrijfsleven tellen noch mensenrechten noch godsgeloof – wat dat betreft heeft Wilders indirect natuurlijk wel aardig enige nationale hypocrisie blootgelegd’, schrijft Thomas von der Dunk.

‘Paris vaut bien un messe’ – Parijs is wel een mis waard. Met deze woorden beargumenteerde de protestantse koning Hendrik III van Navarra in 1589 zijn overgang naar het katholicisme om koning Hendrik IV van Frankrijk te kunnen worden. Als de macht lonkt, zijn vrome beginselen even van minder belang.

‘Kou Saudiërs nog niet uit de lucht’

Telegraaf 25.06.2014 Volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken is het nog te vroeg om te concluderen dat de kou uit de lucht is in de relatie met Saudi-Arabië. Een woordvoerder van VNO-NCW zei eerder woensdag dat het gevaar van een Saudische boycot tegen Nederlandse bedrijven lijkt weg te ebben.

‘Kou met Saudiërs nog niet uit de lucht’

NU 25.06.2014 Volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken is het nog te vroeg om te concluderen dat de kou uit de lucht is in de relatie met Saudi-Arabië.

Een woordvoerder van VNO-NCW zei eerder woensdag dat het gevaar van een Saudische boycot tegen Nederlandse bedrijven lijkt weg te ebben.

”Bedrijven hebben geen last meer van handelsbelemmeringen. Daar is wel sprake van geweest de afgelopen tijd. Maar we hebben de afgelopen weken geen nieuwe gevallen van gedupeerde ondernemers gehad”, aldus de woordvoerder van de werkgeversorganisatie.

Gerelateerde artikelen;

Lees meer over: Saudi-Arabië

‘Saoedische boycot Nederlandse bedrijven valt mee’

VK 25.06.2014 Het gevaar van een boycot tegen Nederlandse bedrijven in Saoedi-Arabië lijkt weg te ebben. De rust is weer teruggekeerd. Dat heeft een woordvoerder van VNO-NCW woensdag gezegd, naar aanleiding van berichtgeving in het Financieele Dagblad.

 

‘Bedrijven hebben geen last meer van handelsbelemmeringen. Daar is wel sprake van geweest de afgelopen tijd. Maar we hebben de afgelopen weken geen nieuwe gevallen van gedupeerde ondernemers gehad’, aldus de woordvoerder.

VERWANT NIEUWS;

‘Nederlandse bedrijven in de problemen in Saoedi-Arabië door Wilders’ – 19/06/14

Wilders stuurde islamsticker met envelop Tweede Kamer – 30/05/14

‘Saoedische boycot valt mee’

Telegraaf 25.06.2014 Het gevaar van een boycot tegen Nederlandse bedrijven in Saoedi-Arabië lijkt geweken te zijn. Dat meldt een woordvoerder van ondernemingsorganisatie VNO-NCW.

“Het lijkt erop dat bedrijven geen last meer ondervinden van handelsbelemmeringen”, verklaart de woordvoerder. “De afgelopen tijd hebben wij meerdere meldingen van gedupeerde ondernemers binnen gekregen, maar de laatste weken zijn er geen nieuwe gevallen meer bijgekomen.”

‘Nederlandse bedrijven weinig last van Saoedische sancties’›

NRC 25.06.2014 Nederlandse bedrijven lijken weinig last te hebben van de handelssancties van Saoedi-Arabië. Terwijl het land nog altijd niet heeft duidelijk gemaakt of er überhaupt sprake is van een boycot, blijken Nederlandse ondernemingen weer goede zaken te doen in de Golfstaat. Dat schrijft het Financieele Dagblad na een rondgang.

Lees meer

17 MEI Saudi-Arabië overweegt handelsmaatregelen wegens Wilders›BINNENLAND

21 MEI ‘Saoedi-Arabië gaat over tot sancties tegen Nederland vanwege stickers’›BUITENLAND

2013 Jordanië krijgt de zetel in de VN-Veiligheidsraad die Saoedi-Arabië weigerde›BUITENLAND

2013 ‘Daders uit Saoedi-Arabië pleegden aanslag in Jemen’›BUITENLAND

2012 IOC overtuigt Saoedi-Arabië: ook hun dames mogen eindelijk naar de Spelen›BESTE VAN HET WEB

Nederlandse bedrijven doen (weer) goede zaken met Saudi-Arabië

Elsevier 25.06.2014 Nederlandse bedrijven ontvangen weer gewoon opdrachten uit Saudi-Arabië. Van een eventuele handelsboycot lijkt geen sprake (meer) te zijn. Dat meldt het Financieele Dagblad woensdag.

Belemmeringen

Volgens minister Frans Timmermans (PvdA) van Buitenlandse Zaken hadden Nederlandse bedrijven de afgelopen tijd last vanhandelsbelemmeringen in Saudi-Arabië.

Maar of er überhaupt sprake is geweest van economische sancties tegen Nederland is niet duidelijk. Officieel aangekondigde sancties zijn er nooit geweest en lijken er ook niet te komen.

VNO-NCW reageerde vorige maand woedend op de controverse die PVV-leider Geert Wilders had gecreëerd met zijn anti-islamstickers.

Ruwe olie

Volgens het CBS voerde Nederland in 2012 voor bijna 4,7 miljard euro aan goederen in uit Saudi-Arabië. Het gaat voor 90 procent om ruwe olie en olieproducten.

Volgens Elsevier

Eric Vrijsen: Stickeractie kan Geert Wilders nog duur komen te staan

‘Handel met Saudi-Arabië moeilijker door anti-islamsticker’

Elsevier 19.06.2014 Enkele Nederlandse bedrijven ondervinden wel degelijk hinder van de anti-islamsticker van PVV-leider Geert Wilders. MinisterFrans Timmermans (PvdA, Buitenlandse Zaken) is daarom nog steeds van plan naar Saudi-Arabië af te reizen.

‘De gevolgen die Nederlandse bedrijven ondervinden variëren sterk,’ schrijft Timmermans in antwoord op Kamervragen. ‘Sommige bedrijven ondervinden geen problemen, terwijl andere bedrijven geconfronteerd worden met handelsbelemmeringen.’

Sancties

Vorige maand werd bekend dat Saudi-Arabië sancties zou invoeren tegen Nederlandse bedrijven die actief zijn in het land. Het was onduidelijk om wat voor sancties het precies ging, en wie daardoor zou worden geraakt.

Agenda’s

Timmermans is ook nog steeds van plan naar Saudi-Arabië te gaan, maar wanneer blijft onduidelijk. Zodra de agenda’s van de ministers van beide landen het toe laat, wil Timmermans naar Riyadh gaan om de kwestie te bespreken.

Timmermans na ramadan naar Saoedi-Arabië

Trouw 17.06.2014 Minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken reist waarschijnlijk pas na de ramadan naar Saoedi-Arabië. Dat land boycot het Nederlandse bedrijfsleven vanwege een stickeractie van PVV-fractieleider Geert Wilders.

Meer over;

Timmermans’ diplomatie na ‘rotzooi van Wilders’ is vooral erg stil

Elsevier 13.06.2014 Na de verkiezingen bleef het wel heel erg stil rond de vermeende Saudische boycot van Nederland. Gaat minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans nog naar Riyad?

Eind mei kondigde de minister van Buitenlandse Zaken aan ‘op korte termijn’ af te reizen naar Saudi-Arabië. Maar een concrete datum blijkt er nog steeds niet zijn. Is dit soms stille diplomatie?

Timmermans hoopvol na gesprekken met Saudi-Arabië 

NU 13.06.2014 Minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken is hoopvol gestemd over de contacten met Saudi-Arabië, dat een handelsboycot tegen Nederland zou willen instellen vanwege een anti-islamsticker van Geert Wilders. Bekijk video – ,,Mijn Saudische collega was op reis met de koning. We zijn nu naar een datum aan het kijken. Ik ben gewoon met ze in gesprek en dat gaat goed. Men wil graag het gesprek, men zoekt naar een moment.”

De Saudische autoriteiten hebben nog altijd niet officieel bevestigd dat er handelsmaatregelen tegen Nederland worden of zijn genomen.

Gerelateerde artikelen;

Lees meer over: Frans Timmermans Saudi-Arabië

‘Wilders mocht envelop Tweede Kamer gebruiken’

Trouw 30.05.2014  PVV-leider Geert Wilders mocht een envelop van de Tweede Kamer gebruiken toen hij zijn omstreden anti-islamsticker naar de Saoedische ambassadeur in Den Haag stuurde. Alle Kamerleden hebben te allen tijde het recht om briefpapier of enveloppen met het logo van de Tweede Kamer te gebruiken. Dat heeft Tweede Kamervoorzitter Anouchka van Miltenburg vandaag laten weten.

Wilders mocht envelop gebruiken

Telegraaf 30.05.2014 PVV-leider Geert Wilders mocht een envelop van de Tweede Kamer gebruiken toen hij zijn omstreden anti-islamsticker naar de Saudische ambassadeur in Den Haag stuurde. Alle Kamerleden hebben te allen tijde het recht om briefpapier of enveloppen met het logo van de Tweede Kamer te gebruiken, heeft Tweede Kamervoorzitter Anouchka van Miltenburg vrijdag laten weten.

Wilders mocht envelop Tweede Kamer gebruiken

Volgens Kamervoorzitter mogen Kamerleden briefpapier gebruiken

NU 30.05.2014 PVV-leider Geert Wilders mocht een envelop van de Tweede Kamer gebruiken toen hij zijn omstreden anti-islamsticker naar de Saudische ambassadeur in Den Haag stuurde.   Alle Kamerleden hebben te allen tijde het recht om briefpapier of enveloppen met het logo van de Tweede Kamer te gebruiken, heeft Tweede Kamervoorzitter Anouchka van Miltenburg vrijdag laten weten.

Werkgeversorganisatie VNO-NCW veroordeelde via een adverentie in lokale kranten de actie van Wilders.

Gerelateerde artikelen;

Lees meer over: Saudi-Arabië Islamsticker

Wilders stuurde islamsticker met envelop Tweede Kamer

VK 30.05.2014 Waarom de Saoedi’s zo lang boos blijven op Nederland? Het gaat niet alleen om wát er op de anti-islamsticker van PVV-leider Geert Wilders staat, maar ook hóe deze is verstuurd naar de Saoedische ambassade in Den Haag. ‘Een van de dingen die ze enorm steekt is dat die sticker en de begeleidende brief in een envelop van de Tweede Kamer zijn bezorgd’, zei minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken woensdag na afloop van de wekelijkse ministerraad.

Islamsticker in envelop Kamer

Telegraaf 30.05.2014 De Saoedi’s zijn niet alleen kwaad om wat er op de anti-islamsticker van PVV-leider Geert Wilders staat, maar ook om de manier waarop deze is verstuurd naar de Saoedische ambassade in Den Haag. Dat gebeurde namelijk in een envelop van de Tweede Kamer.

'Islamsticker werd verstuurd in envelop Tweede Kamer'

‘Islamsticker werd verstuurd in envelop Tweede Kamer’

‘Absoluut ongebruikelijk dat een politieke partij een Tweede Kamer envelop gebruikt’

NU 30.05.2014 De Saoedi’s zijn niet alleen kwaad om de tekst op de anti-Islamsticker van Geert Wilders, maar ook op het feit dat de sticker werd verzonden in een envelop van de Tweede Kamer. De Saoedi’s zijn niet alleen kwaad om de tekst op de anti-Islamsticker van Geert Wilders, maar ook op het feit dat de sticker werd verzonden in een envelop van de Tweede Kamer.

Dat meldt de Volkskrant. “Een van de dingen die ze enorm steekt is dat die sticker en de begeleidende brief in een envelop van de Tweede Kamer zijn bezorgd”, aldus minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken. Met de envelop wordt de suggestie gewekt dat de brief tevens is goedgekeurd door het voltallige parlement. Eerder werd bekend dat Saudi-Arabie dreigt de handelsbetrekkingen met Nederland op te schortenDe beslissing zou zijn genomen op basis van een rapport van de Saudische ambassadeur in Nederland.

Die heeft geschreven dat PVV-leider Geert Wilders zich vijandig opstelt jegens de islam en Saudi-Arabië. Volgens berichten zijn de eerste sancties al van kracht.

Werkgeversorganisatie VNO-NCW verdoordeelde via een adverentie in lokale kranten de actie van Wilders.

Gerelateerde artikelen;

Lees meer over; Islamsticker

Timmermans: ik wil morgen, maar afhankelijk van Saudi’sVideo

 

NOS 28.05.2014 Minister Timmermans weet nog niet wanneer hij naar Saudi-Arabië gaat om over de stickeractie van de PVV te spreken. Hij heeft vanmorgen een brief geschreven aan zijn Saudische collega. “Wat mij betreft zo snel mogelijk. Ik ben op elk moment bereid daar naartoe te gaan, maar ik ben ook afhankelijk van de Saudi”s.”

‘Potverdrie, wat een land, dat Saoedi-Arabië! Fascinerend!’

VK 28.05.2014 Wachtend op Saoedische regeringsfunctionarissen, waarmee hij zal spreken over Wilders’ stickeractie, verdiept een topambtenaar van Buitenlandse Zaken zich nog eens in het land, stelt columnist Max Pam zich zo voor. Hij leest: ‘Saoedi-Arabië zal binnenkort met onthoofdingen moeten stoppen. Niet uit principiële overwegingen, maar omdat er een tekort dreigt aan beulen die het zwaard kunnen hanteren.’

‘Saudische’ tips voor Timmermans AUDIO

NOS 28.05.2014 Minister Timmermans van Buitenlandse Zaken zal niet alleen moeten uitleggen, maar ook heel goed moeten luisteren als hij naar Saudi-Arabië gaat om over de stickeractie van de PVV te spreken. Dat zegt politicoloog Tiest Sondaal. Hij geeft les op een universiteit in Saudi-Arabië. In Met Het Oog Op Morgen gaf hij enkele tips aan de minister.

Wat moet Timmermans vooral doen?

“Allereerst is het belangrijk dat de minister persoonlijk voor het voetlicht brengt dat de Nederlandse regering de Koran en de Islam respecteert en de acties van de heer Wilders in de sterkst mogelijke bewoordingen afkeurt. En wat voor stappen de regering overweegt om soortgelijke incidenten in de toekomst te voorkomen.

Bekijk ook…

Timmermans overlegt over datum bezoek Riyad

NU 28.05.2014 Minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken heeft zijn Saudische collega woensdag gevraagd data te geven waarop hij welkom is in Riyad.

Wat Timmermans betreft, reist hij zo snel mogelijk af naar Saudi-Arabië om te praten over de vermoedelijke handelsmaatregelen die het land tegen Nederland heeft genomen in reactie op een anti-islamsticker van PVV-leider Geert Wilders.

Gerelateerde artikelen;

Lees meer over: Frans Timmermans Saudi-Arabië

Overleg bezoek Saudi-Arabië minister

Telegraaf 28.05.2014 Minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken heeft zijn Saudische collega woensdag gevraagd data te geven waarop hij welkom is in Riyad. Wat Timmermans betreft, reist hij zo snel mogelijk af naar Saudi-Arabië om te praten over de vermoedelijke handelsmaatregelen die het land tegen Nederland heeft genomen in reactie op een anti-islamsticker van PVV-leider Geert Wilders.

Advertentie tegen Wilders in Saoedische kranten

VNO-NCW veroordeelt in advertentie islamsticker

VK 27.05.2014 Werkgeversorganisatie VNO-NCW heeft vandaag en gisteren een anti-Wildersadvertentie geplaatst in diverse Saoedische dagbladen. In de advertentie – onder meer in de kranten Asharq Al-Awsat, Al-Riyadh en Al-Yaum – wordt namens Nederlandse ondernemers nadrukkelijk afstand genomen van de anti-islamsticker die PVV-leider Geert Wilders eind vorig jaar verspreidde. Daarop stond de Saoedische vlag afgebeeld met de tekst ‘De islam is een leugen. Mohammed is een boef. De Koran is gif’.

Ondernemers nemen afstand van Wilders in Saudische kranten

Elsevier 27.05.2014 Werkgeversorganisatie VNO-NCW neemt namens de Nederlandse ondernemers afstand van de ‘provocatieve acties’ van PVV-leider Geert Wilders. VNO-NCW heeft in een advertentie in Saudische kranten verklaard ‘meer dan genoeg’ te hebben van het gedrag van Wilders. Dat laat een woordvoerder van VNO-NCW dinsdag weten.

Stickers

In de advertenties neemt VNO-NCW afstand van de anti-islamstickers die Wilders begin dit jaar liet afdrukken. Op de stickers stonden voor moslims beledigende teksten naast de vlag van Saudi-Arabië afgebeeld.

De Arabische grootmacht is daar ontstemd over en dreigt met handelssancties. Minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans (PvdA) reist op korte termijn naar Saudi-Arabië om de gemoederen tot bedaren te brengen.

Volgens Elsevier;

Eric Vrijsen: Stickeractie kan Geert Wilders nog duur komen te staan

VNO-NCW veroordeelt islamsticker

Telegraaf 27.05.2014  VNO-NCW heeft een advertentie geplaatst in een aantal dagbladen in Saoedi-Arabië waarin afstand wordt genomen van de anti-islamsticker die PVV-leider Geert Wilders eind vorig jaar verspreidde. De werkgeversorganisatie zegt meer dan genoeg te hebben van de provocatieve acties van Wilders.

Timmermans op korte termijn naar Saoedi-Arabië

Trouw 27.05.2014 Minister Frans Timmermans (Buitenlandse Zaken) reist op korte termijn naar Saoedi-Arabië. Dat heeft een woordvoerder van de minister van Buitenlandse Zaken vandaag gezegd.

Verwant nieuws;

Timmermans snel naar Saudi-Arabië

Telegraaf 27.05.2014 Frans Timmermans reist op korte termijn naar Saudi-Arabië. Dat heeft een woordvoerder van de minister van Buitenlandse Zaken dinsdag gezegd.

De Saudi’s boycotten Nederlandse bedrijven omdat op de sticker de Saudische vlag staat met de tekst: ‘De islam is een leugen. Mohammed is een boef. De Koran is gif’. Deze actie zit de Saudi’s volgens Timmermans „heel hoog”, maar ze willen er wel een gesprek over voeren.

Timmermans naar Saudi-Arabië om ‘handelssancties’– Video

‘Geert Wilders heeft een miljard mensen op hun ziel getrapt’

NU 27.05.2014 Minister Frans Timmermans Buitenlandse Zaken vertrekt op korte termijn naar Saudi-Arabië in verband met de dreigende handelsmaatregelen van het land tegen Nederlandse bedrijven. Bekijk video – Saudi-Arabië is bereid met Nederland te praten om het conflict naar aanleiding van de stickeractie van PVV-leider Geert Wilders op te lossen, stelt Timmermans dinsdag via zijn woordvoerder.

Boycot

Saudische media meldden vorige week dat het land begonnen is met de invoering van handelsmaatregelen tegen Nederland als reactie op belediging door Wilders. Die verspreidde eind vorig jaar een sticker van de Saudische vlag met daarop de tekst: ”De islam is een leugen. Mohammed is een boef. De Koran is gif.”

De vermeende handelsboycot van Nederland is door de Saudische regering echter nog altijd niet bevestigd. Maar Timmermans krijgt van steeds meer bedrijven te horen dat ze geen contracten krijgen en samenwerking met de Saudi’s niet doorgaat. Hij kan nog niet zeggen hoe groot de schade is.

Nederlandse bedrijven in afwachting van Saudische sancties

Gerelateerde artikelen;

Lees meer over Saudi-Arabië Frans Timmermans

Lukt het Timmermans om Saudi-Arabië gunstiger te stemmen?

Elsevier 27.05.2014 Minister Frans Timmermans (PvdA, Buitenlandse Zaken) reist op korte termijn naar Saudi-Arabië. De bewindsman hoopt met het bezoek een eind te maken aan de handelsboycot, die het gevolg zou zijn van de anti-islam sticker van PVV-leider Geert Wilders.

Eerder ging directeur-generaal politieke zaken, Wim Geerts, al naar Saudi-Arabië. De topambtenaar heeft ‘goede indicaties’ dat de problemen met Saudi-Arabië kunnen worden opgelost.

Symbolen

Timmermans zegt dat de Saudiërs ‘diep gekrenkt‘ zijn over de stickers van Wilders. ‘De kou is nog niet uit de lucht.

Commentaar;

Eric Vrijsen: Stickeractie kan Geert Wilders nog duur komen te staan

Handel

In een gesprek met Geerts bevestigde de viceminister van Buitenlandse Zaken van Saudi-Arabië de handelsboycot niet. Hij gaf wel aan dat Saudi-Arabië ernstig was beledigd door de actie. Zondag en maandag sprak Geerts met viceminister Khaled Al-Jindan.

Vorige week begon Saudi-Arabië met het invoeren van handelssanctiestegen Nederlandse bedrijven die handel (willen) drijven met het land. Lokale media meldden dat de stickeractie van Wilders aanleiding was voor de sancties.

Vlag

Wilders verspreidde eind vorig jaar stickers met de vlag van Saudi-Arabië met daarop de tekst: ‘De islam is een leugen. Mohammed is een boef. De Koran is gif.’ In Nederland keek er nog nauwelijks op van de stickers, maar in Saudi-Arabië stond maanden later verontwaardiging over de actie.

zie ook;

Timmermans naar Saoedi-Arabië voor oplossing conflict rond Wilders

NRC 27.05.2014 Minister Frans Timmermans (Buitenlandse Zaken, PvdA) reist “op korte termijn” af naar Saoedi-Arabië om te praten over een oplossing voor het conflict rond de stickeractie van Geert Wilders. Zijn woordvoerder zei vanochtend tegen persbureau Novum dat er “goede indicaties” zijn dat het conflict kan worden opgelost. LEES VERDER

Lees meer

26 MEI Dit brengen andere media vanochtend

23 MEI Vrees voor Saoedische sancties

23 MEI Hoe deze stickeractie nu al miljoenen kost

21 MEI ‘Saoedi-Arabië gaat over tot sancties tegen Nederland vanwege stickers’›

19 MEI ‘Boycot Arabieren om Wilders kost banen’

Nederlandse topambtenaar naar Saoedi-Arabië voor overleg Wilders’ sticker

Trouw  25.05.2014 Een topambtenaar van het ministerie van Buitenlandse Zaken is vandaag en morgen in Saoedi-Arabië om meer duidelijkheid te krijgen over een mogelijke handelsboycot tegen Nederlandse bedrijven. Die zou het gevolg zijn van een stickeractie van PVV-leider Geert Wilders.

Minister Frans Timmermans heeft zijn directeur-generaal politieke zaken, Wim Geerts, naar de Saoedische hoofdstad gestuurd. Timmermans overweegt zelf ook om op korte termijn naar Riyad te gaan. Dat hangt af van de uitkomsten van de besprekingen van zijn topambtenaar.

Verwant nieuws

Topman BuZa in Saudi-Arabië

Telegraaf 25.05.2014  Een topambtenaar van het ministerie van Buitenlandse Zaken is zondag en maandag in Saudi-Arabië om meer duidelijkheid te krijgen over een mogelijke handelsboycot tegen Nederlandse bedrijven. Die zou het gevolg zijn van een stickeractie van PVV-leider Geert Wilders.

Rutte: ‘Stickeractie Wilders buitengewoon schadelijk voor Nederland’

VK 23.05.2014 Premier Rutte is beschikbaar om als dat nodig is het Nederlandse standpunt over de omstreden stickeractie van PVV-leider Geert Wilders aan Saoedi-Arabië uit te leggen. Hij zei dat vandaag tijdens zijn wekelijkse persconferentie. Rutte noemde de stickeractie van Wilders ‘buitengewoon schadelijk’ voor Nederland.

Saoedi-Arabië zwijgt nog over handelssancties

Trouw 23.05.2014 Nederland heeft nog altijd geen bevestiging van Saoedi-Arabië gekregen dat er handelssancties tegen ons land zijn genomen. Maar minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken hoort van steeds meer bedrijven dat er sprake is van een boycot of dat ze geen contract of visa voor Saoedi-Arabië krijgen. ‘Dus er is wel iets aan de hand’, constateerde hij vandaag voorafgaande aan de ministerraad.

Saudi-Arabië zwijgt nog over handelssancties Video

NU 23.05.2014 Nederland heeft nog altijd geen bevestiging van Saudi-Arabië gekregen dat er handelssancties zijn genomen. Minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken hoort echter steeds vaker dat er sprake is van een boycot tegen bedrijven.

Bekijk video – Ook hoort de minister dat sommige bedrijven geen contract of visa voor Saudi-Arabië krijgen. ”Dus er is wel iets aan de hand”, constateerde hij vrijdag voorafgaande aan de ministerraad.

Gerelateerde artikelen;

Lees meer over: Frans Timmermans Saudi-Arabië

‘Saudi-Arabië uitleg geven stickers’

Telegraaf 23.05.2014 Premier Mark Rutte is beschikbaar om als dat nodig is het Nederlandse standpunt over de omstreden stickeractie van PVV-leider Geert Wilders aan Saudi-Arabië uit te leggen. Hij denkt dat de kwestie zal worden opgelost.

In het wekelijkse gesprek met de minister-president zei hij „goede verwachtingen” te hebben „dat het mogelijk is deze plooi glad te strijken”. Hij verwees daarbij op de „erg lange” en „heel erg hechte banden” die bestaan tussen Nederland en Saudi-Arabië.

Arnoud van Doorn gaat in Saudi-Arabië plooien glad strijken

RTVWEST 22.05.2014 Het Haagse oud-raadslid Arnoud van Doorn reist vrijdag naar Saudi-Arabië. De ex-PVV’er die zich tot de islam heeft bekeerd, gaat voor zaken maar de mogelijke handelsboycot komt zeker aan de orde. Dat zegt hij tegen Omroep West…. Lees verder

Gerelateerde artikelen;

Arnoud van Doorn naar Saoedi-Arabië om handelsboycot te voorkomen

Den HaagFM 22.05.2014 Oud-gemeenteraadslid Arnoud van Doorn (Partij van de Eenheid) reist vrijdag naar Saoedi-Arabië. De ex-PVV’er die zich tot de islam heeft bekeerd, gaat voor zaken naar het land maar de mogelijke handelsboycot komt zeker aan de orde. Het land maakte deze week bekend Nederland te willen boycotten vanwege acties van PVV-leider Geert Wilders.

Van Doorn wil zich achter de schermen inspannen “om plooien glad te strijken”. Volgens hem zou de anti-islamsticker van Wilders niet de enige reden zijn voor een boycot. “Al wil de overheid dat wel doen voorkomen.” Volgens de Hagenaar is dat eerder “een laatste druppel en is het voor Saoedi-Arabië twee voor twaalf”. …lees meer

Ex-PVV’er naar Saudie-Arabië

Telegraaf 22.05.2014  Oud-PVV-er en tevens islambekeerling Arnoud van Doorn vindt het „jammer dat de verhoudingen zo verstoord zijn dat Saudi-Arabië het noodzakelijk vindt om gepaste actie te nemen”.

Diplomaten maken overuren om Saoedi-Arabië te sussen

Trouw 22.05.2014 Hoewel de berichten over een handelsboycot door Saoedi-Arabië zijn gebaseerd op geruchten, maken Nederlandse diplomaten in Den Haag en Riyad overuren om te voorkomen dat het daadwerkelijk zover komt. Deze belediging is te groot om zomaar over hun kant te laten gaan

Volgens premier Mark Rutte kan de Saoedische kwestie ‘veel banen kosten’, zei hij woensdagmiddag. Minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken hamert al dagen op de mogelijke ‘schade’ voor Nederlandse bedrijven: bij een boycot staat voor circa 2,2 miljard euro aan export op het spel.

Hoe reageert Saoedi-Arabië op stickeractie Wilders?

Trouw 22.05.2014 Vaardigt Saoedi-Arabië sancties uit tegen Nederland na de stickeractie van Geert Wilders tegen de islam? Volgens Saoedische media is dat al gebeurd. Maar minister Timmermans en de Nederlandse bedrijven die belangen hebben in Saoedi-Arabië of daar producten verkopen, wisten gisteren officieel van niks. Terwijl Timmermans op zoek is naar helderheid, wachten de bedrijven op wat komen gaat.

Saudi-Arabië nu al klap ondernemers

Telegraaf 22.05.2014 De Arabische nachtmerrie van een handelsboycot door de machtige sjeiks uit Saudi-Arabië is voor meerdere Nederlandse ondernemers direct al harde werkelijkheid geworden. Diverse bedrijven melden DFT dat orders worden stopgezet en handelsgesprekken opgeschort, na de door Geert Wilders aangewakkerde handelsrel. Vooral ondernemers van middelgrote ondernemingen maken zich grote zorgen.

Gerelateerde artikelen;

21-05: ‘Saudi-Arabië zet sancties door’

16-05: ‘Boycot om uitspraken Wilders’

‘Bedrijven ongerust over dreigement Saudi-Arabië’

NU 22.05.2014 Bedrijven merken al iets van het dreigement van Saudi-Arabië om geen zaken te doen met Nederlandse bedrijven. Dat liet minister Henk Kamp (Economische Zaken) woensdag weten inNieuwsuur.

Ondernemingen zijn soms al maandenlang bezig met contracten en merken volgens hem dat er “hick ups” zijn en dat afspraken niet doorgaan. Ze maken zich daar ongerust over, aldus Kamp.

Gerelateerde artikelen;

Lees meer over: Saudi-Arabië

Kamp: onrust bij bedrijven over dreigement Saoedi-Arabië

Trouw22.05.2014 Bedrijven merken al iets van het dreigement van Saudi-Arabië om geen zaken te doen met Nederlandse bedrijven. Dat liet minister Henk Kamp (Economische Zaken) woensdag weten in Nieuwsuur. Ondernemingen zijn soms al maandenlang bezig met contracten en merken volgens hem dat er ‘hick ups’ zijn en dat afspraken niet doorgaan. Ze maken zich daar ongerust over, aldus Kamp.

Verwant nieuws

Boycot verontrust bedrijven

Telegraaf 22.05.2014 Bedrijven merken al iets van het dreigement van Saudi-Arabië om geen zaken te doen met Nederlandse bedrijven. Dat liet minister Henk Kamp (Economische Zaken) woensdag weten in Nieuwsuur. Ondernemingen zijn soms al maandenlang bezig met contracten en merken volgens hem dat er ‘hick-ups’ zijn en dat afspraken niet doorgaan. Ze maken zich daar ongerust over, aldus Kamp.

Gerelateerd

Denen kennen boycot Saudi’s 21/05

Sancties treffen Harderwijk 21/05

Sancties kunnen banen kosten

Denen kennen boycot Saudi’s

Telegraaf 22.05.2014 De woede van Saudi-Arabië en andere moslimlanden over twaalf spotprenten van de profeet Mohammed, had ruim acht jaar geleden grote gevolgen voor Denemarken. Een paar maanden nadat de spotprenten in de Deense krant Jyllands Posten verschenen, braken er anti-Deense demonstraties in moslimlanden uit, werden Deense ambassades in brand gezet én werden Deense producten in het Midden-Oosten geboycot.

Brief aan Saoedi’s tegen boycot wekt wrevel moslims

VK 21.05.2014 Enkele Marokkaans-Nederlandse organisaties hebben Saoedi-Arabië ‘met klem’ verzocht af te zien van een handelsboycot tegen Nederland. Tegen dit initiatief wordt in kringen van moslims fel geageerd.

In een maandag verstuurde brief aan de Saoedische ambassadeur Abdullah Abdulaziz Alshaghrood stellen de organisaties dat een boycot hen evenzeer treft: ‘Nederlandse belangen zijn onze belangen.’ Als de economie schade oploopt, zijn ook moslims daar de dupe van. Bovendien voeren ze zelf al actie tegen de ‘islamracist’ Wilders.

Wilders: dit is onacceptabel Video

 

Telegraaf 21.05.2014  PVV-leider Geert Wilders vindt het onaanvaardbaar dat Saudi-Arabië handelsmaatregelen heeft ingevoerd tegen Nederlandse bedrijven in reactie op zijn anti-islamsticker.

‘Saudische sancties zeer schadelijk’

Telegraaf 21.05.2014  ‘Saudi-Arabië is het mekka voor de Nederlandse bouwwereld. Een boycot zal het Nederlandse bedrijfsleven daarom behoorlijk schaden.’ Ronald Veerman chef van De Financiële Telegraaf legt uit.

Lees meer in het bijbehorende artikel

ZIE OOK: ‘Saudi-Arabië zet sancties door’

‘Kwestie Saudi-Arabië kan veel banen kosten’

Nederlandse export in 2012 was ruim 2,2 miljard euro

NU 21.05.2014 Mogelijke sancties van Saudi-Arabië tegen Nederland kunnen “veel banen kosten”. Premier Mark Rutte zei dat woensdag bij RTL Z. Hij zei erbij dat het kabinet nog bezig is bij de Saudische overheid te achterhalen of berichten over de sancties kloppen. Als dat het geval is, zal een hoge ambtenaar van het ministerie van Buitenlandse Zaken dit weekend naar de Saudische hoofdstad Riyad reizen.

Gerelateerde artikelen

Lees meer over: Saudi–Arabië

Saoedische sancties kunnen banen kosten

VK 21.05.2014 Sancties van Saoedi-Arabië tegen Nederland, in reactie op een anti-islamsticker van PVV-leider Geert Wilders, zijn mogelijk slecht voor onze economie. Volgens premier Mark Rutte kunnen die mogelijke sancties ‘veel banen kosten’. Wilders noemt eventuele maatregelen onaanvaardbaar en een aanval op ‘onze vrijheid van meningsuiting’.

Kwestie Saudi-Arabië kan Nederland veel banen kosten’

Geert Wilders

AD 21.05.2014 Mogelijke sancties van Saudi-Arabië tegen Nederland kunnen ‘veel banen kosten’. Premier Mark Rutte zei dat bij RTL Z. Hij zei erbij dat het kabinet nog bezig is bij de Saudische overheid te achterhalen of berichten over de sancties kloppen.

Als dat het geval is, zal een hoge ambtenaar van het ministerie van Buitenlandse Zaken dit weekend naar de Saudische hoofdstad Riyad reizen. Hij zal daar namens het kabinet uitleggen dat waar de Saudi’s zo boos over zijn een actie is van één politieke partij (de PVV) en dat het kabinet er afstand van neemt, aldus Rutte.

Lees ook

‘Ontslag om rel Saudi-Arabie’

Telegraaf 21.05.2014  Mogelijke sancties van Saudi-Arabië tegen Nederland kunnen „veel banen kosten”. Premier Mark Rutte zei dat woensdag bij RTL Z. Hij zei erbij dat het kabinet nog bezig is bij de Saudische overheid te achterhalen of berichten over de sancties kloppen.

Buitenlandse Zaken niet op de hoogte van sancties Saudi-Arabië

Elsevier 21.05.2014  De islamstickers van Wilders hebben tot sanctiedreiging van Saudi-Arabië geleid  Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken weet niets van economische sancties die Saudi-Arabië tegen het Nederlandse bedrijfsleven zou hebben ingevoerd. Het Saudische ministerie van Buitenlandse Zaken in Riyad heeft geen verklaring afgegeven waarin de sancties zouden worden aangekondigd. Dit meldt een woordvoerder van Buitenlandse Zaken aan elsevier.nl.

Geen bevestiging

De verklaring waarover wordt gesproken in Saudische media is niet door het Ministerie van Buitenlandse Zaken in Riyad bevestigd,’ laat de woordvoerder weten.

Wel heeft Den Haag ‘indicaties’ dat Saudi-Arabië handelsmaatregelen tegen Nederland overweegt vanwege het beledigen van de Saoedische vlag en het islamitische geloof door PVV-leider Geert Wilders. ‘Nederland staat hierover in contact met de autoriteiten in Riyad.

Volgens Elsevier;

Eric Vrijsen: Stickeractie kan Geert Wilders nog duur komen te staan

Saoedi-Arabië stelt sancties in tegen Nederland

Trouw 21.05.2014 Saoedi-Arabië is begonnen met de invoering van handelsmaatregelen tegen Nederlandse bedrijven in reactie op de stickeractie van Geert Wilders. Dat meldden lokale media op basis van een verklaring van het ministerie van Buitenlandse Zaken in Riyad.

De maatregelen worden op aangeven van koning Abdullah ingevoerd. Wilders liet in december groene anti-islamstickers drukken met daarop in het Arabisch de tekst: ‘De islam is een leugen. Mohammed is een boef. De koran is gif.’ Hij gebruikte daarbij de vlag van Saoedi-Arabië, waar normaal gesproken de islamitische geloofsbelijdenis op staat.

Saudische acties tegen Nederlandse bedrijven

AD 21.05.2014 Saoedi-Arabië is begonnen met de invoering van handelsmaatregelen tegen Nederlandse bedrijven in reactie op de stickeractie van Geert Wilders. Dat meldden lokale media op basis van een verklaring van het ministerie van Buitenlandse Zaken in Riyad. We mogen ons niet monddood laten maken door een barbaars land dat het woord mensenrechten niet eens kan spellen

Geert Wilders

De maatregelen worden op aangeven van koning Abdullah ingevoerd. Wilders introduceerde de stickers enkele maanden geleden. Het gaat om een afbeelding van de vlag van Saudi-Arabië met de anti-islamitische tekst: ‘De islam is een leugen. Mohammed is een boef. De Koran is gif.’

De maatregelen houden in dat Nederlandse bedrijven per direct niet meer in aanmerking komen voor opdrachten in Saudi-Arabië. Bedrijven in de Arabische staat mogen geen Nederlandse spullen meer importeren.

 Lees ook

‘Saudi-Arabië zet sancties door’ Video

Telegraaf 21.05.2014 Saudi-Arabië stelt handelssancties in tegen Nederlandse bedrijven. Dat melden lokale media op basis van een verklaring van het ministerie van Buitenlandse Zaken in Riyad. De maatregelen zijn een reactie op de vijandige houding van Geert Wilders jegens de islam.

ZIE OOK:

‘Geen sorry zeggen om sticker’

‘Boycot om uitspraken Wilders’

Marokkaanse oproep aan Saudi’s

Timmermans naar Saudi-Arabië

Saudi-Arabië treft handelssancties tegen Nederland

Elsevier 21.05.2014 Saudi-Arabië is begonnen met het invoeren van handelssancties tegen Nederlandse bedrijven die handel (willen) drijven in het Arabische land. De maatregelen worden genomen op aanraden van koning Abdullah. Dat staat in een verklaring van het Saudische ministerie van Buitenlandse Zaken.

Stickers

Volgens lokale media is de stickeractie van PVV-leider Geert Wilders de reden voor de economische sancties. De koning zou zich beledigd hebben gevoeld door de stickers waarop naast de vlag van Saudi-Arabië de tekst ‘de is lam is een leugen. Mohammed is een boef. De Koran is gif’ te lezen was.

Hoewel de stickers in Nederland op weinig succes konden rekenen, is het incident maanden later wel opgepikt in Saudi-Arabië. Minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans (PvdA) is geschrokken door de Saudische maatregelen en reist af naar het land om meer economische schade te voorkomen.

Volgens Elsevier;

Eric Vrijsen: Stickeractie kan Geert Wilders nog duur komen te staan

‘Saoedi-Arabië gaat over tot sancties tegen Nederland vanwege stickers’›

NRC 21.05.2014   Saoedi-Arabië zou begonnen zijn met het instellen van sancties tegen Nederlandse bedrijven naar aanleiding van acties van Geert Wilders. “Religie is een rode lijn die niet overtreden mag worden”, zei een bron van het ministerie van Buitenlandse Zaken in het land tegen de Engelstalige nieuwssite Arab News. Ons eigen ministerie van Buitenlandse Zaken doet momenteel onderzoek naar de situatie,meldt NU.nl.

Ook andere politici hebben gereageerd op wat eerst nog dreigementen van Saoedi-Arabië waren. Premier Rutte zei dit weekend dat Nederland “zijn uiterste best doet de Saoedi’s uit te leggen dat deze uitspraken niet zijn gedaan door de Nederlandse regering, maar door de voorman van één politieke partij.” Lodewijk Asscher, minister van Sociale Zaken en vicepremier, noemde de eventuele sancties een “krankzinnig dreigement” tegenover RTL Nieuws.

Lees meer;

19 MEI ‘Boycot Arabieren om Wilders kost banen’

17 MEI Saudi-Arabië overweegt handelsmaatregelen wegens Wilders›

‘Saudi-Arabië legt Nederlandse bedrijven sancties op’ 

NU 21.05.2014 Saudi-Arabië is begonnen met de invoering van handelsmaatregelen tegen Nederlandse bedrijven in reactie op de stickeractie van Geert Wilders. De maatregelen worden op aangeven van koning Abdullah ingevoerd.

ingevoerd. Bekijk video – Dat melden lokale media woensdag op basis van een verklaring van het ministerie van Buitenlandse Zaken in Riyad.

De Saudische autoriteiten hebben nog niet bevestigd dat er sancties zijn afgekondigd. Dat zei minister Frans Timmermans (Buitenlandse Zaken) woensdag. “Wij proberen daarover nu helderheid te

Gerelateerde artikelen

Lees meer over: Saudi-Arabië

‘Stickeractie kan Geert Wilders nog duur komen te staan’

Elsevier 20.05.2014 Door Eric Vrijsen BLOGBedrijven die dreigen met schadeclaims vanwege zijn anti-islamacties, vormen de zwakke plek van Geert Wilders. Verstandig dat minister Timmermans in het belang van Nederlandse ondernemers een diplomaat naar Saudi-Arabië stuurt om de boel te sussen.

Eigenlijk was iedereen Geert Wilders’ bumpersticker al vergeten, maar vlak voor de Europese Verkiezingen speelt de kwestie toch weer op.

Enige maanden geleden presenteerde de PVV-leider het plakplaatje: de vlag van Saudi-Arabië met daarop een Arabische tekst. De islam is een leugen, de profeet een vlerk en de Koran giftig.

Toch stuurt PvdA-minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken een diplomaat naar Riyad om de Saudi’s te sussen. Verstandig, want anders lopen Nederlandse bedrijven orders mis.

Iran

Hier in Nederland halen veel moslims de schouders op over de sticker, maar de Saudi’s moeten er wel op reageren. In het Midden-Oosten vechten zij met Iran om het regionale leiderschap.

De Iraniërs verwijten de Saudi’s dat de religieus-ideologische erfenis van Mohammed bij hen niet in goede handen is. Vandaar dat zo’n Wilderssticker door Riyad hoog wordt opgespeeld.

Lees het hele artikel

Lees ook:

Saudi-Arabië overweegt sancties om ‘beledigende’ sticker Wilders

Lees ook:

Timmermans probeert boos Saudi-Arabië gunstiger te stemmen

‘Wilders zet mijn werkvisum in Saoedi-Arabië op het spel’

VK 20.05.2014 Op Saoedi-Arabië valt veel aan te merken, maar Wilders’ enige echte slachtoffer is Nederland, schrijft Tiest Sondaal, docent internationale betrekkingen aan King Fahd University in de Saoedische stad Dhahran. ‘Hoe ironisch dat de man die zich presenteert als de vertegenwoordiger van het Nederlands belang de Nederlandse economie substantiële schade berokkent.’

Tegenwoordig gaan gesprekken minder vaak over de kansen van Nederland op het WK in Brazilië, maar vaker over uitspraken van Wilders over Oost-Europeanen, Marokkanen en de islam

Net als vele andere politici is Geert Wilders een actieve twitteraar. Niet verwonderlijk, want met meer dan driehonderdduizend volgers heeft de voorman van de Partij voor de Vrijheid (PVV) een groot bereik in binnen- en buitenland.

VERWANT NIEUWS;

‘Geen sorry zeggen om sticker’

Telegraaf 20.05.2014 Minister Jeroen Dijsselbloem (Financiën) vindt het jammer dat de sticker met anti-islamitische tekst die PVV-leider Geert Wilders maakte, nu toch in de belangstelling staat. „De sticker is van een aantal maanden geleden en ik had er niks meer over gehoord. Helaas krijgt het nu weer aandacht”, stelde Dijsselbloem maandagavond in het tv-programma Pauw en Witteman. Hij vindt: „We hoeven geen sorry te zeggen om een sticker”.

Gerelateerde artikelen;

19-05: Marokkaanse oproep aan Saudi’s

18-05: Timmermans naar Saudi-Arabië

Dijsselbloem: geen sorry zeggen om Wilders’ sticker

Trouw 19.05.2014 Minister Jeroen Dijsselbloem (Financiën) vindt het jammer dat de sticker met anti-islamitische tekst die PVV-leider Geert Wilders maakte, nu toch in de belangstelling staat. ‘De sticker is van een aantal maanden geleden en ik had er niks meer over gehoord. Helaas krijgt het nu weer aandacht’, zei Dijsselbloem maandagavond in het tv-programma Pauw en Witteman.

Verwant nieuws;

‘Excuses om sticker Geert Wilders niet nodig’

NU 19.05.2014 Minister Jeroen Dijsselbloem (Financiën) vindt het jammer dat de sticker met anti-islamitische tekst die PVV-leider Geert Wilders maakte, nu toch in de belangstelling staat. ”De sticker is van een aantal maanden geleden en ik had er niks meer over gehoord. Helaas krijgt het nu weer aandacht”, stelde Dijsselbloem maandagavond in het tv-programma Pauw en Witteman.

Gerelateerde artikelen;

Lees meer over: Geert Wilders Jeroen Dijsselbloem

‘Geen sorry om sticker’

Telegraaf 19.05.2014  Minister Jeroen Dijsselbloem (Financiën) vindt het jammer dat de sticker met anti-islamitische tekst die PVV-leider Geert Wilders maakte, nu toch in de belangstelling staat. „De sticker is van een aantal maanden geleden en ik had er niks meer over gehoord. Helaas krijgt het nu weer aandacht”, stelde Dijsselbloem maandagavond in het tv-programma Pauw en Witteman. Hij vindt: „We hoeven geen sorry te zeggen om een sticker”.

Gerelateerde artikelen;

19-05: Marokkaanse oproep aan Saudi’s

18-05: Timmermans naar Saudi-Arabië

Marokkaanse belangengroepen roepen Saoedi-Arabië op af te zien van sancties

Trouw 19.05.2014 Enkele belangengroepen die opkomen voor Marokkanen in Nederland doen een dringend beroep op Saoedi-Arabië om geen handelsboycot tegen ons land in stellen. In een brief aan ambassade in Den Haag vragen onder meer het Landelijk Beraad Marokkanen en de Marokkaanse Ouderen Bond om van sancties af te zien.

Esther de Lange: ‘Het is niet aan Saoedi-Arabië om ons de maat te nemen’

VK 19.05.2014 Minister Timmermans probeert de woede van Saoedi-Arabië over Wilders te sussen, Wubbo Ockels schrijft kort voor zijn dood in een brief dat we allemaal ‘astronauten op het ruimteschip Aarde’ zijn en Europa is ook voor migranten een ‘ver-van-mijn-bedshow’. Esther de Lange, lijsttrekker van het CDA voor de Europese verkiezingen, over het nieuws van vandaag.

Het is alweer even geleden dat Geert Wilders met zijn anti-islamsticker kwam, maarSaoedi-Arabië is daar zo boos over, dat het handelssancties overweegt. Zijn ze daar gek geworden?

Timmermans gaat boze Saoedi’s trachten te sussen

Sancties dreigen na anti-islamsticker Wilders

VK 19.05.2014 Minister Timmermans van Buitenlandse Zaken gaat ‘op niet al te lange termijn’ naar Saoedi-Arabië om het land ertoe te bewegen af te zien van handelssancties tegen Nederland.

De Saoedi’s dreigen daarmee uit protest tegen het beschimpen van de Saoedische vlag door PVV-leider Geert Wilders. In december vorig jaar verspreidde Wilders groene anti-islamstickers geënt op de vlag van Saoedi-Arabië. In plaats van de islamitische geloofsbelijdenis stond op de sticker de tekst: ‘De islam is een leugen. Mohammed is een boef. De koran is gif.’ Wilders stuurde een sticker met brief naar de Saoedische ambassade in Den Haag.

o Lees ook Saoedi-Arabië overweegt handelsmaatregelen tegen Nederland – 17/05/14

o Lees ook Asscher noemt dreigement Saoedi-Arabië krankzinnig – 17/05/14

Timmermans naar Saudi-Arabië

Telegraaf 18.05.2014 Minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken zal binnenkort naar Saudi-Arabië gaan naar aanleiding van het dreigement dat het land handelsmaatregelen neemt tegen Nederland. Hij zal daar proberen „de plooien glad te strijken” en mogelijke economische schade te voorkomen. Bij de Saudiërs is irritatie ontstaan door de actie van PVV-leider Geert Wilders, die een sticker maakte met een anti-islamitische tekst met de Saudische vlag.

Gerelateerde artikelen;

17-05: Asscher: krankzinnig

31-12: Mailadres islamsticker niet geblokt

27-12: Google blokkeert mail Wilders

19-12: Wilders komt met anti-islamsticker

Timmermans wil plooien met Saudi-Arabië gladstrijken

NU 18.05.2014 Minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken zal binnenkort naar Saudi-Arabië gaan naar aanleiding van het dreigement dat het land handelsmaatregelen neemt tegen Nederland.

Hij zal daar proberen ”de plooien glad te strijken” en mogelijke economische schade te voorkomen. Bij de Saudiërs is irritatie ontstaan door de actie van PVV-leider Geert Wilders, die een sticker maakte met een anti-islamitische tekst met de Saudische vlag.

Timmermans probeert boos Saudi-Arabië gunstiger te stemmen

Elsevier  18.05.2014 De dreiging met sancties tegen Nederland is voor minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans (PvdA) aanleiding om op bezoek te gaan in Saudi-Arabië. Hij wil mogelijke economische schade voorkomen.

Hij zal in het Arabische land proberen ‘de plooien glad te strijken’, zei de minister zondag in het tv-programma Buitenhof. Timmermans heeft geen idee hoe groot de economische schade wordt als de sancties echt doorgaan. Nederland exporteert voor 2 miljard euro naar het Arabische land.

Irritatie

Bij de Saudiërs is irritatie ontstaan door de actie van PVV-leider Geert Wilders, die een aantal maanden geleden een groene sticker maakte met een anti-islamitische tekst, vergezeld van de vlag van het strengislamitische land.

Op de stickers staat in het Arabisch: ‘De islam is een leugen. Mohammed is een boef. De koran is gif’. Het kabinet nam nadrukkelijk afstand van de stickeractie. Vicepremier Lodewijk Asscher (PvdA) sprak van ‘een walgelijke sticker met als enige doel om te kwetsen’.

Volgens de minister is de methode die Wilders gebruikt steeds dezelfde: je trapt iemand op zijn ziel, wil een reactie uitlokken en dan kruip je vervolgens in de slachtofferrol.

Volgens onze bloggers;

Afshin EllianSaudi-Arabië heeft het Westen al te veel schade toegebracht

Asscher noemt dreigement Saoedi-Arabië krankzinnig

Trouw 17.05.2014 Vicepremier Lodewijk Asscher vindt mogelijke economische sancties van Saoedi-Arabië tegen Nederland een ‘krankzinnig dreigement’. Dat zei hij vandaag tegen RTL Nieuws. ‘We hebben in Nederland vrijheid van meningsuiting. Het is glashelder dat wat Wilders zegt op geen enkele manier de mening is van de regering. Het slaat nergens op als een ander land denkt sancties te moeten opleggen. Slechte zaak’, liet hij weten.

Verwant nieuws;

Asscher vindt dreigement Saudi-Arabië ‘krankzinnig’

‘We hebben in Nederland vrijheid van meningsuiting’

NU 17.05.2014 Vicepremier Lodewijk Asscher vindt mogelijke economische sancties van Saudi-Arabië tegen Nederland een ”krankzinnig dreigement’’. Dat zei hij zaterdag tegen RTL Nieuws.

Gerelateerde artikelen;

Lees meer over: Saudi-Arabie Lodewijk Asscher

Asscher: krankzinnig

Telegraaf 17.05.2014 Vicepremier Lodewijk Asscher vindt mogelijke economische sancties van Saudi-Arabië tegen Nederland een „krankzinnig dreigement”. Dat zei hij zaterdag tegen RTL Nieuws. „We hebben in Nederland vrijheid van meningsuiting. Het is glashelder dat wat Wilders zegt op geen enkele manier de mening is van de regering. Het slaat nergens op als een ander land denkt sancties te moeten opleggen. Slechte zaak”, liet hij weten.

Gerelateerde artikelen;

17-05: ‘Saudi-Arabië is verschrikkelijk’

16-05: ‘Boycot om uitspraken Wilders’

‘Saudi-Arabië is verschrikkelijk’

Telegraaf 17.05.2014  PVV-leider Geert Wilders is niet onder de indruk van de dreiging van Saudi-Arabië om handelsmaatregelen te nemen tegen Nederland naar aanleiding van zijn anti-islamsticker. Volgens hem is Saudi-Arabië „een verschrikkelijk land” dat Nederland zelf allang had moeten boycotten.

Gerelateerde artikelen;

16-05: ‘Boycot om uitspraken Wilders’

Wilders niet onder de indruk van actie Saudi-Arabië

NU 17.05.2014 Volgens hem is Saudi-Arabië ”een verschrikkelijk land” dat Nederland zelf allang had moeten boycotten. Dat laat Wilders zaterdag weten in een reactie. Hij wijst erop dat Saudi-Arabië een dictatuur is die het woord vrijheid en democratie niet eens kan spellen. ”Wie denken ze dat ze zijn om een Nederlandse politicus de les te lezen?”

Gerelateerde artikelen;

Lees meer over: Saudi-Arabië PVV Geert Wilders

Saudi-Arabië overweegt handelsmaatregelen tegen Nederland

Trouw 17.05.2014 Saoedi-Arabië overweegt handelsmaatregelen tegen Nederland omdat PVV-leider Geert Wilders de Saudische vlag en de islam heeft beledigd. Dat heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken laten weten.

‘Er zijn indicaties dat Saoedi-Arabië handelsmaatregelen overweegt. Nederland heeft hierover contact met Saoedi-Arabië’, zegt een woordvoerder. Het ministerie wilde niet spreken van een handelsboycot.

Saudi-Arabië overweegt sancties om ‘beledigende’ sticker Wilders

Elsevier 17.05.2014 Saudi-Arabië wil handelsmaatregelen nemen tegen Nederland naar aanleiding van het afdrukken van anti-islamstickers door PVV-leider Geert Wilders. Saudi-Arabië noemt de stickers ‘beledigend’.

Dat heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken laten weten. De boosdoeners zijn groene stickers met de Saudische vlag die Wilders in december liet afdrukken. Op de stickers staat in het Arabisch: ‘De islam is een leugen. Mohammed is een boef. De koran is gif’. Het kabinet nam nadrukkelijk afstand van de stickeractie. Vicepremier Lodewijk Asscher (PvdA) sprak van ‘een walgelijke sticker met als enige doel om te kwetsen’. Volgens Wilders was de bedoeling niet om te kwetsen, maar om te choqueren.

Saudi-Arabië overweegt handelsmaatregelen wegens Wilders

NRC 17.05.12014 Saudi-Arabië overweegt handelsmaatregelen tegen Nederland, na beledigende opmerkingen van PVV-leider over de islam en Saudi-Arabië. Dat bevestigt een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken tegenover de NOS. Midden-Oostencorrespondent Harald Doornbos kwam gisteren al met het nieuws naar buiten. Wilders is niet onder de indruk, laat hij weten in een reactie aan nu.nl. Volgens hem is Saudi-Arabië “een verschrikkelijk land” dat Nederland zelf allang had moeten boycotten. “Wie denken ze dat ze zijn om een Nederlandse politicus de les te lezen?”  LEES VERDER

‘Boycot om uitspraken Wilders’

Telegraaf 16.05.2014 Saudi-Arabië schort de handelsbetrekkingen met Nederland op. Dit meldt althans de zakenkrant Al Iqtisadiya op gezag van een anonieme bron bij de Saudische Raad van Kamers van Koophandel, meldt het Spaanse persbureau EFE. De beslissing zou zijn genomen op basis van een rapport van de Saudische ambassadeur in Nederland. Die zou naar huis hebben geschreven dat PVV-leider Geert Wilders zich vijandig opstelt jegens de islam en Saudi-Arabië.

En ook: 

‘PVV slecht voor economie’

Telegraaf 16.05.2014 Anti-Europese partijen als de PVV zijn gevaarlijk voor de Nederlandse en Europese economie. Dat zei D66-leider Alexander Pechtold vrijdagavond in het radioprogramma WNL Opiniemakers. Luister hier de uitspraken terug.

 

 

Pechtold: anti-Europese partijen slecht voor economie

Trouw 16.05.2014 Anti-Europese partijen als de PVV zijn gevaarlijk voor de Nederlandse en Europese economie. Dat zei D66-leider Alexander Pechtold vanavond in het radioprogramma WNL Opiniemakers.

PVV maar ook de SP stemmen tegen alles wat onze economie zou versterken, zei Pechtold, doelend op maatregelen om de eurozone te stabiliseren, die de interne markt versterken en die de werkloosheid aanpakken.

‘PVV slecht voor economie’

Telegraaf 16.05.2014 Anti-Europese partijen als de PVV zijn gevaarlijk voor de Nederlandse en Europese economie. Dat zei D66-leider Alexander Pechtold vrijdagavond in het radioprogramma WNL Opiniemakers.

Advertenties

mei 18, 2014 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , ,

1 reactie »

  1. […] Mei 2014 – Geert voorspelt dat het kabinet gaat vallen. 18 Mei 2014 – Geert bedreigt de economie. 23 Mei 2014 – Geert verliest de verkiezingen. 24 Mei 2014 – Geert dreigt voor de 2e […]

    Pingback door WWW Wat Wist Wilders??? | augustus 3, 2014 | Beantwoorden


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: