Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Peter Rehwinkel PvdA – Het zit me niet mee de laatste tijd

De affaire Peter Rehwinkel PvdA.

Vrijwilligerswerk

Rehwinkel is op 1 november 2013 naar Spanje vertrokken voor een onbetaalde ‘baan’ in opdracht van United Cities and Local Governments. Omdat het vrijwilligerswerk betreft, beloofde Rehwinkel de PvdA-top om tijdens die periode te gaan solliciteren voor een echte baan. De lokale fracties wilde weten of Rehwinkel dit wel heeft gedaan.

Wachtgeld

Ook zou Rehwinkel drie maanden wachtgeld terugstorten. Eerder liet Rehwinkel weten dat hij langer van zijn wachtgeld gebruik zou maken dan de aangekondigde zes maanden. Overigens is de kans groot dat Rehwinkel wel in Spanje is. Volgens GeenStijl vertoeft de PvdA’er in een vakantievilla in het Spaanse Dénia, zo’n 465 kilometer bij Barcelona.

Geen overleg

Peter Rehwinkel PvdA had burgemeester van Groningen moeten blijven om voor UCLG, de Europese organisatie voor gemeenten, aan de slag te kunnen. Omdat hij ontslag nam voor deze nieuwe functie in Barcelona, ging deze juist niet door. Dat zegt Rehwinkel vanmorgen in de Volkskrant. Rehwinkel had zijn vertrek uit Groningen niet besproken binnen UCLG.

”Ik meen echt dat mijn nieuwe functie niet te combineren was met het burgemeesterschap van een grote stad”, zei hij.

Maar pas nadat Ome Peter Rehwinkel (49) ontslag had genomen in Groningen, kreeg hij te horen dat hij, eenmaal burgemeester-af, niet langer welkom was bij UCLG.

‘Het ging toen door me heen: het zit me niet mee de laatste tijd.’, aldus die stoute Peter van de PvdA!!!

Verandering

Rehwinkel (PvdA) vertrok in oktober als burgemeester van Groningen om te werken voor de UCLG, een wereldwijd verbond van gemeentebestuurders. Hij wist dat het zou gaan om een onbetaalde functie, maar daar zou later verandering in kunnen komen.

Rehwinkel wilde bij UCLG aan de slag gaan als kwartiermaker op het gebied van internationale rampenbestrijding. ‘Ik dacht al langer: dit wordt mijn toekomst,’ zegt de oud-burgemeester tegen de krant.

Reconstructie: Hoe de droom van ‘rampenbestrijder’ Rehwinkel in duigen viel

zie ook: Ook gedonder bij de PvdA

Lees ook: PvdA-bestuurders in opspraak: een overzicht

 

Eric Vrijsen: Door rommelende partijgenoten is Samsom straks niet de enige zondebok

zie ook: Stil nu maar, het sop is de kool niet waard

zie ook: Ex-Staatssecretaris C. Verdaas PvdA rommelt met Euro’s

VVD:

De VVD en de Zuipschuiten.

Fraude oud-gedeputeerde Ton Hooijmaijers VVD, Noord Holland – deel 2

En andere (fraude)zaakjes bij de VVD:

Gedonder met ex-wethouder Roermond Jos van Rey VVD

Staatssecretaris Frans Weekers VVD – Tot ziens dan maar ???

Het gerommel van 2e Kamerlid Johan Houwers VVD

Fraude oud-gedeputeerde Ton Hooijmaijers VVD, Noord Holland

Gedonder Berthold Ziengs VVD met Fraude

Het gerommel van VVD-wethouder Jacques Damen en CDA-burgemeester René Roep Vlissingen

En verder zijn ook andere partijen niet bepaald heilig:

PVV-kamerlid Jhim van Bemmel beschuldigd van fraude

Jos van Hal Scheffers PVV – de nasleep

PETER REHWINKEL

Peter Rehwinkel (52, PvdA) is benoemd tot waarnemend burgemeester van Zaltbommel. Dat heeft de gemeente maandagavond bekendgemaakt. Hij begint dinsdag en blijft in ieder geval aan tot de gemeenteraadsverkiezingen in het voorjaar van 2018.

REHWINKEL KEERT TERUG ALS BURGEMEESTER

BB 24.04.2017 Peter Rehwinkel (52, PvdA) is benoemd tot waarnemend burgemeester van Zaltbommel. Dat heeft de gemeente maandagavond bekendgemaakt. Hij begint dinsdag en blijft in ieder geval aan tot de gemeenteraadsverkiezingen in het voorjaar van 2018.

Albert van den Bosch

Zaltbommel zat zonder burgemeester omdat de vorige, Albert van den Bosch, gekozen is in de Tweede Kamer. De commissaris van de Koning in Gelderland, Clemens Cornielje, heeft in overleg met de fractievoorzitters van de gemeenteraad Zaltbommel gekozen voor Rehwinkel.

Barcelona

Rehwinkel legde in november 2013 zijn functie als burgemeester van Groningen neer. Hij wilde in Barcelona aan de slag gaan als speciaal vertegenwoordiger van een organisatie die lokale overheden helpt bij rampen. Dat ging hij onbetaald doen. Er ontstond toen binnen de gemeenteraad ophef over zijn wachtgeldregeling. Daarna ging hij onder meer werken als extern adviseur bij communicatieadviesbureau Hill+Knowlton Strategies. Als burgemeester kreeg hij veel kritiek over zich heen. Onder meer tijdens de Facebookrellen in Haren zou hij weinig behulpzaam zijn geweest en ook bij een dreigende dijkdoorbraak was hij te weinig aanwezig, zo luidden de verwijten. (ANP)

GERELATEERDE ARTIKELEN;

Rehwinkel stopt wachtgeld

Telegraaf 21.08.2015  Oud-burgemeester van Groningen Peter Rehwinkel krijgt geen wachtgeld meer. Rehwinkel gaat werken voor Hill+Knowlton Strategies en heeft zelf verzocht de bijdragen waar hij nog veertien maanden recht op zou hebben stop te zetten. Dat schrijft het Dagblad van het Noorden vrijdag.

Bij zijn vertrek uit Groningen ontstond ophef over zijn wachtgeldregeling, die bedoeld is als overbrugging tot een andere betaalde baan. Hij zei aanvankelijk in Barcelona aan de slag te gaan, maar dat leek geen betaalde baan te zijn. Nog later bleek hij helemaal niet naar Barcelona te gaan.

Rehwinkel had nog tot 1 november 2016 recht op wachtgeld.

Gerelateerde artikelen;

08-07: Rehwinkel krijgt wachtgeld

07-07: Rehwinkel naar adviesbureau

06-08: Rehwinkel blijft bedelen

05-08: Rehwinkel in crisismanagement

07-05: Baan voor Rehwinkel

06-05: ‘Rehwinkel blunderde’

05-05: Rehwinkels baan bestaat niet

04-02: Vragen over Rehwinkel

12-11: Huis Rehwinkel snel verkocht

26-10: De Spaanse droomvilla van Rehwinkel

18-10: Rehwinkel ziet af van wachtgeld

17-10: WUZmail: ‘Wachtgeld voor politici uit balans’

17-10: Rehwinkel baalt van ophef

16-10: Onduidelijkheid baan Rehwinkel

16-10: Verbazing om Rehwinkel

16-10: ‘Rehwinkel verzint baan’

‘Groningse ex-burgemeester Rehwinkel ontvangt nog steeds wachtgeld’

NU 08.07.2015 Oud-burgemeester Peter Rehwinkel van Groningen krijgt ruim 2,5 jaar na zijn vertrek nog wachtgeld van de gemeente. Dat meldt RTV Noord woensdag. Rehwinkel stapte in november 2013 op als burgemeester. Dinsdag werd bekend dat hij als extern adviseur bij Hill+Knowlton Strategies aan de slag gaat. De directeur van het bureau zegt echter tegen de lokale omroep dat Rehwinkel daar niet in vaste dienst gaat, maar wordt ingehuurd voor klussen. Het verdiende geld zal op zijn wachtgeld in mindering worden gebracht.

Rehwinkel wilde na zijn vertrek in Barcelona aan de slag gaan als speciaal vertegenwoordiger van een organisatie die lokale overheden helpt bij rampen. Dat ging hij onbetaald doen.

Er ontstond toen binnen de gemeenteraad ophef over de wachtgeldregeling van de PvdA’er. Als burgemeester kreeg hij veel kritiek over zich heen – onder meer tijdens de Facebookrellen in Haren zou hij weinig behulpzaam zijn geweest en ook bij een dreigende dijkdoorbraak was hij te weinig aanwezig, zo luidden de verwijten.

Lees meer over: Peter Rehwinkel Groningen

Gerelateerde artikelen;

Oud-burgemeester Rehwinkel aan de slag bij adviesbureau 

Oud-burgemeester Rehwinkel start bedrijf in crisismanagement 

Groningen op jacht naar nieuwe burgemeester 

Rehwinkel liep baan Barcelona mis na opstappen Groningen 

Oud-burgemeester Rehwinkel aan de slag bij adviesbureau

NU 07.07.2015 Peter Rehwinkel heeft een nieuwe baan. De oud-burgemeester van Groningen gaat als extern adviseur werken bij communicatieadviesbureau Hill+Knowlton Strategies. Dat laat hij weten op Twitter.

Rehwinkel legde in november 2013 zijn functie als burgemeester neer. Hij wilde in Barcelona aan de slag gaan als speciaal vertegenwoordiger van een organisatie die lokale overheden helpt bij rampen. Dat ging hij onbetaald doen.

Er ontstond toen binnen de gemeenteraad ophef over de wachtgeldregeling van de PvdA’er. Als burgemeester kreeg hij veel kritiek over zich heen – onder meer tijdens de Facebookrellen in Haren zou hij weinig behulpzaam zijn geweest en ook bij een dreigende dijkdoorbraak was hij te weinig aanwezig, zo luidden de verwijten.

Hill+Knowlton prijst in een verklaring onder meer Rehwinkels internationale ervaring in crisiscommunicatie.

Lees meer over: Peter Rehwinkel Groningen

Gerelateerde artikelen;

Oud-burgemeester Rehwinkel start bedrijf in crisismanagement 

Rehwinkel liep baan Barcelona mis na opstappen Groningen 

Rehwinkel ziet drie maanden af van wachtgeld 

Rehwinkel stopt als burgemeester Groningen 

Den Oudsten officieel burgemeester Groningen

Trouw 06.01.2015 Peter den Oudsten (63) is vandaag tijdens een openbare raadsvergadering geïnstalleerd als nieuwe burgemeester van Groningen. Den Oudsten neemt de ambtsketen over van Ruud Vreeman, die sinds het vertrek van Peter Rehwinkel in oktober 2013 waarnemend burgemeester was.

De in Leeuwarden geboren Den Oudsten was sinds 2005 burgemeester van Enschede. Daarvoor was hij vier jaar lang burgemeester van Meppel.

Den Oudsten officieel burgemeester

Telegraaf 06.01.2015 Peter den Oudsten (63) is dinsdag tijdens een openbare raadsvergadering geïnstalleerd als nieuwe burgemeester van Groningen. Den Oudsten neemt de ambtsketen over van Ruud Vreeman, die sinds het vertrek van Peter Rehwinkel in oktober 2013 waarnemend burgemeester was.

De in Leeuwarden geboren Den Oudsten was sinds 2005 burgemeester van Enschede. Daarvoor was hij vier jaar lang burgemeester van Meppel.

Rehwinkel blijft bedelen

Telegraaf 06.08.2014 Hoewel oud-burgemeester van Groningen Peter Rehwinkel een eigen bedrijf is gestart in crisismanagement, blijft hij gewoon zijn hand ophouden en wachtgeld ontvangen.

Rehwinkel is al enkele maanden actief als zelfstandig ondernemer, vertelt hij tegen Binnenlands Bestuur. Hij hoopt ,,op termijn” genoeg te verdienen om zijn wachtgeld op te zeggen. Maar wanneer dat zover is durft hij niet te voorspellen.. ,,Ik heb moeten investeren en ben nog aan het opstarten, maar krijg zeer goede reacties.” Wat hij wél verdient verwerkt hij naar eigen zeggen met zijn wachtgeld.

Gerelateerde artikelen;

05-08: Rehwinkel in crisismanagement

07-05: Baan voor Rehwinkel

06-05: ‘Rehwinkel blunderde’

05-05: Rehwinkels baan bestaat niet

10-10: ‘Zie af van uw wachtgeld!’

REHWINKEL VERREKENT NIEUW INKOMEN MET WACHTGELD

BB 05.08.2014 Oud-burgemeester van Groningen Peter Rehwinkel is een bedrijf begonnen. Hij gaat overheden en bedrijven trainen om zich goed op crises voor te bereiden. Het goede nieuws voor Groningen is dat het wachtgeld volgens hem kan worden afgebouwd: ‘Zoals wettelijk voorgeschreven verreken ik de verdiensten met mijn wachtgeld’, aldus Rehwinkel vanuit zijn verblijfplaats Barcelona.

Afkeuring

Omdat Rehwinkel uit eigen beweging ontslag nam was er algemene afkeuring over de vrijwilligersbaan in Barcelona, gefinancierd met Gronings wachtgeld. De kwestie liep zo hoog op dat Manon Fokke van zijn eigen partij (PvdA) kamervragen stelde. Minister Plasterk oordeelde dat Rehwinkel gewoon sollicitatieplicht had, waarop Rehwinkel toezegde dit te zullen naleven.

International Disaster and Crisismanagement

Maar nu de site van zijn eigen bedrijf sinds enkele dagen officieel in de lucht is, komt er ‘zo snel mogelijk’ een einde aan de uitkering, zo liet Rehwinkel telefonisch weten. Onder de naam ‘International Disaster and Crisis Management’ traint hij bedrijven en overheden hoe te voorkomen dat ‘een crisis ook werkelijk uitgroeit tot een ramp.’ Ook biedt hij recruitment- en adviesdiensten aan.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Oud-burgemeester Groningen begint bedrijf in crisismanagement

Trouw 05.08.2014 Oud-burgemeester van Groningen Peter Rehwinkel is een eigen bedrijf begonnen in crisismanagement. Rehwinkel is met zijn bedrijf International Disaster and Crisis Management (IDCM) als deskundige in te roepen bij bijvoorbeeld natuurrampen of oorlogen, laat hij aan hetDagblad van het Noorden weten.

Verwant nieuws;

 Rehwinkel in crisismanagement

Telegraaf 05.08.2014  eter Rehwinkel, oud-burgemeester van Groningen, heeft een bedrijf gestart dat zich specialiseert in crisismanagement. De op wachtgeld terende PvdA’er is actief onder de naam International Disaster and Crisis Management.

Rehwinkel schrijft op zijn website bedrijven en overheden te kunnen helpen om zich voor te bereiden op calamiteiten. Vanuit Barcelona is de bestuurder bezig om een  speciale cursus op te zetten voor steden die te maken kunnen krijgen met rampen.

PETER REHWINKEL

Rehwinkel begint voor zichzelf: bedrijf in crisismanagement

Elsevier 05.08.2014 Oud-burgemeester van Groningen Peter Rehwinkel begint een eigen bedrijf in crisismanagement. De PvdA’er is als deskundige in te huren bij situaties als natuurrampen of oorlogen.

Het bedrijf van Rehwinkel heet International Disaster and Crisis Management, vertelt hij dinsdag in Dagblad van het Noorden.

Opmerkelijk

Op de website staat dat Rehwinkel helpt bij ‘snelle reactie’ nadat een ramp heeft plaatsgehad. Als burgemeester heeft Rehwinkel ‘verantwoordelijkheid genomen in uitdagende crisissituaties’.

Vooral dat laatste is opmerkelijk, omdat Rehwinkel in Groningen juist onder vuur lag vanwege zijn optreden tijdens de zogenoemde Project X-rellen in Haren. Daarbij trokken honderden jongeren naar Haren, nadat een meisje per ongeluk een openbaar evenement had aangemaakt op Facebook.

Wachtgeld

Rehwinkel was burgemeester van Groningen van september 2009 tot november 2013. Hij vertrok omdat hij naar eigen zeggen een nieuwe baanhad in Barcelona bij de United Cities and Local Governments, als special representative.

Later bleek dat dit geen fulltime baan is, maar slechts een nevenfunctievoor burgemeesters. Rehwinkel kwam daarna onder vuur te liggen toen bleek dat hij ook nog wachtgeld ontving. Dat krijgt hij nu nog steeds, maar tegen de krant zegt Rehwinkel dat hij hoopt daar snel van af te zijn.

zie ook;

18 okt 2013 Rehwinkel stort drie maanden wachtgeld terug in gemeentekas

6 mei Peter Rehwinkel wist niet dat nieuwe baan nevenfunctie was

17 okt 2013 PvdA-top wil dat Rehwinkel toch solliciteert voor nieuwe baan

Baan voor Rehwinkel

Telegraaf  07.05.2014 PvdA’er Peter Rehwinkel, de op wachtgeld terende ex-burgemeester van Groningen, kan morgen al tegen een vorstelijk salaris aan de slag als verkoper bij een snijbedrijf in Dordrecht.

Directeur Jan van Tienhoven van de firma CutCompany wil de werkloze sociaaldemocratische coryfee graag binnenhalen. „We groeien als kool en zitten te springen om personeel. Als hij hier elke ochtend stipt om half negen is, mag hij er via zijn netwerk en hard werken voor zorgen dat ik de borden van gemeenten mag beletteren met door ons uitgesneden namen.”

Hoe de droom van ‘rampenbestrijder’ Rehwinkel in duigen viel

VK 06.05.2014 Een jaar geleden kondigt PvdA’er Peter Rehwinkel (49) aan geen tweede termijn als burgemeester van Groningen te ambiëren. Een half jaar later stapt hij helemaal op, hij gaat in Barcelona bij de organisatie UCLG adviseren over rampenbestrijding.

Het loopt echter helemaal anders. Rehwinkel zit sinds november werkloos thuis. UCLG laat op diezelfde dag in een persverklaring weten dat Rehwinkel als burgemeester van Groningen wel degelijk een taak zal gaan vervullen bij de organisatie. ‘Het bestuur bevestigt het belang van het onderwerp (rampenbestrijding op lokaal niveau, red.) en heeft de burgemeester van Groningen het mandaat gegeven om het onderzoek voort te zetten.’ De organisatie benadrukt wel dat leden van het ‘Executive Bureau’ van UCLG, waar Rehwinkel als burgemeester deel van uitmaakte, is samengesteld uit ‘vertegenwoordigers met een lokaal politiek mandaat’.

MEER OVER;

Rehwinkel: ‘Pas na vertrek uit Groningen duidelijk dat functie niet doorging’

VK 06.05.2014 Peter Rehwinkel, oud-burgemeester van Groningen, vervult geen functie bij de internationale organisatie United Cities Local Governments (UCLG) in Barcelona, bevestigt hij in een interview met de Volkskrant. Hij vertrok in oktober 2013 uit Groningen om zich bij ULCG bezig te gaan houden met internationale rampenbestrijding.

Maar nadat Rehwinkel (49) ontslag had genomen in Groningen, kreeg hij te horen dat hij, eenmaal burgemeester-af, niet langer welkom was bij UCLG. ‘Het ging toen door me heen: het zit me niet mee de laatste tijd.’

‘Rehwinkel blunderde’

Telegraaf 06.05.2014 Peter Rehwinkel had juist burgemeester van Groningen moeten blijven om zijn droombaan in Barcelona te kunnen krijgen. De PvdA’er vertelt dinsdag in een interview met de Volkskrant dat hij daar pas achter kwam nadat hij al ontslag had genomen in Groningen. ,,Ik meen echt dat mijn nieuwe functie niet te combineren was met het burgemeesterschap van een grote stad”, zegt hij.

Gerelateerde artikelen;

05-05: Rehwinkels baan bestaat niet

03-05: Geen betaald werk Rehwinkel

04-02: Vragen over Rehwinkel

12-11: Huis Rehwinkel snel verkocht

Rehwinkel liep baan Barcelona mis na opstappen Groningen

NU 06.05.2014 Peter Rehwinkel had juist burgemeester van Groningen moeten blijven om zijn droombaan in Barcelona te kunnen krijgen. De PvdA’er vertelt dinsdag in een interview met de Volkskrant dat hij daar pas achter kwam nadat hij al ontslag had genomen in Groningen. ”Ik meen echt dat mijn nieuwe functie niet te combineren was met het burgemeesterschap van een grote stad”, zegt hij.

Gerelateerde artikelen;

Lees meer over: Peter Rehwinkel

Peter Rehwinkel wist niet dat nieuwe baan nevenfunctie was

Elsevier 06.05.2014 Rehwinkel reageert dinsdag in de Volkskrant op het bericht dat zijn functie van special representative in Barcelona helemaal niet bestaat.

Verandering

Rehwinkel (PvdA) vertrok in oktober als burgemeester van Groningen om te werken voor de UCLG, een wereldwijd verbond van gemeentebestuurders. Hij wist dat het zou gaan om een onbetaalde functie, maar daar zou later verandering in kunnen komen.

Rehwinkel wilde bij UCLG aan de slag gaan als kwartiermaker op het gebied van internationale rampenbestrijding. ‘Ik dacht al langer: dit wordt mijn toekomst,’ zegt de oud-burgemeester tegen de krant.

zie ook;

Rehwinkel: na vertrek uit Groningen bleek dat nieuwe functie niet doorging

NRC 06.05.2014  Peter Rehwinkel had burgemeester van Groningen moeten blijven om voor UCLG, de Europese organisatie voor gemeenten, aan de slag te kunnen. Omdat hij ontslag nam voor deze nieuwe functie in Barcelona, ging deze juist niet door. Dat zegt Rehwinkel vanmorgen in de Volkskrant. Rehwinkel had zijn vertrek uit Groningen niet besproken binnen UCLG, zo legt hij het uit. LEES VERDER

Lees meer

17 MRT. Overheid investeert 20 miljoen in werkgelegenheid Groningen›

2013 PvdA krijgt integriteitscommissie – raadslid stal geld voor levensonderhoud›

2013 Rehwinkel ziet af van eerste drie maanden wachtgeld›

2013 PvdA-voorzitter maant Rehwinkel tot solliciteren›

2013 Ophef over nieuwe baan Rehwinkel›

Rehwinkel werkt niet voor buitenlandse organisatie

Trouw  05.05.2014 Opnieuw ophef over de Groningse oud-burgemeester Peter Rehwinkel. Hij zou als vrijwilliger gaan werken voor een centrum van lokale overheden, dat in Barcelona is gevestigd. Maar de organisatie laat weten dat Rehwinkel helemaal niet voor haar werkt. Dat meldt RTV Noord.

Verwant nieuws;

‘Baan oud-burgemeester Rehwinkel bij UCLG bestaat niet’

NU 05.05.2014 De baan van Peter Rehwinkel bij het UCLG in Barcelona bestaat niet.

Dat heeft een woordvoerder van de Europese organisatie laten weten aanRTV Noord. In de verklaring aan RTV Noord schrijft het UCLG: “Dhr. Peter Rehwinkel werkt niet voor het UCLG. Hij verloor zijn mandaat toen hij opstapte als burgemeester.”

Gerelateerde artikelen;

Lees meer over: Peter Rehwinkel UCLG

Rehwinkels baan bestaat niet

Telegraaf 05.05.2014  Voormalig burgemeester Peter Rehwinkel van Groningen is niet actief voor de Europese organisatie UCLG. De PvdA’er had gezegd dat hij daar aan de slag zou gaan als vrijwilliger, om een centrum voor rampenbestrijding op te zetten.

Gerelateerde artikelen;

03-05: Geen betaald werk Rehwinkel

04-02: Vragen over Rehwinkel

26-10: De Spaanse droomvilla van Rehwinkel

‘Baan Peter Rehwinkel in Barcelona bestaat niet’

Elsevier 05.05.2014 Peter Rehwinkel (PvdA) werkt niet in Barcelona voor de organisatie United Cities and Local Governments (UCLG). De PvdA’er doet er ook geen vrijwilligerswerk. Dat zegt een woordvoerder van UCLG tegen RTV Noord.

Twijfels

Rehwinkel stopte vorig jaar vervroegd als burgemeester in Groningen waarna hij als vrijwilliger aan de slag zou gaan om een centrum voor rampenbestrijding op de zetten in de hoofdstad van Catalonië. Vorig jaar waren er al twijfels over het werk dat Rehwinkel voor UCLG zou doen. In oktober liet de organisatie nog weten dat de PvdA’er als rapporteur aan de slag zou gaan.

Mandaat

Maar dit bleek niet het geval te zijn. ‘Dhr. Peter Rehwinkel werkt niet voor het UCLG. Hij verloor zijn mandaat toen hij opstapte als burgemeester’ laat de organisatie weten. Functies bij UCLG kunnen alleen gecombineerd worden met een baan als burgemeester.

Vorige week liet Rehwinkel weten dat hij langer van zijn wachtgeld gebruik zou maken dan de aangekondigde zes maanden. Overigens is de kans groot dat Rehwinkel wel in Spanje is. Volgens GeenStijl vertoeft de PvdA’er in een vakantievilla in het Spaanse Dénia, zo’n 465 kilometer bij Barcelona

zie ook;

Geen betaald werk Rehwinkel

Telegraaf 03.05.2014 Ex-burgemeester Peter Rehwinkel van Groningen blijft gebruik maken van wachtgeld. Ondanks zijn inschatting dat hij binnen een half jaar na zijn vertrek nieuw betaald werk zou hebben, is het Rehwinkel nog niet gelukt dat te vinden.

Na half jaar heeft Rehwinkel nog altijd wachtgeld maar geen baan

Elsevier 03.05.2014 Oud-burgemeester van Groningen Peter Rehwinkel (PvdA) maakt nog steeds gebruik van de wachtgeldregeling. Hoewel hij beloofde snel een baan te vinden, zit hij een half jaar na zijn vertrek nog altijd werkloos thuis, op kosten van de belastingbetaler.

Rehwinkel kwam eind vorig jaar in opspraak toen hij anderhalf jaar voor het aflopen van zijn ambtstermijn koos voor een functie in de Spaanse stad Barcelona.

Het leek erop dat de politicus de functie had verzonnen en dat hij niet was gevraagd door het centrum in Barcelona, zoals hij zelf aangaf. In februari uitten verschillende partijen in de Groningse gemeenteraad hun twijfels of hij de eerste drie maanden van zijn wachtgeld al wel had teruggestort. Volgens RTV Noord is dat intussen gebeurd.

zie ook;

Solliciteert Rehwinkel wel? En waar is zijn wachtgeld?

Elsevier 04.02.2014 Vervult de vertrokken Groningse burgemeester Peter Rehwinkel (PvdA) zijn sollicitatieplicht wel? En heeft hij de eerste drie maanden van zijn wachtgeld al teruggestort? Die vragen stellen de fracties van de SP en de Partij voor de Dieren aan het Groningse college van Burgemeester en Wethouders, schrijft Dagblad van het Noorden.

Vrijwilligerswerk

Rehwinkel is op 1 november naar Spanje vertrokken voor een onbetaalde ‘baan’ in opdracht van United Cities and Local Governments. Omdat het vrijwilligerswerk betreft, beloofde Rehwinkel de PvdA-top om tijdens die periode te gaan solliciteren voor een echte baan.

Twijfels

De lokale fracties willen weten of Rehwinkel dit wel heeft gedaan. Ook zou Rehwinkel drie maanden wachtgeld terugstorten.

mei 6, 2014 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , ,

8 reacties

 1. […] zie ook: Peter Rehwinkel PvdA – Het zit me niet mee de laatste tijd […]

  Pingback door PvdA versus Code Rood « Debat in de Digitale Hofstad | juli 4, 2014

 2. […] zie ook: Peter Rehwinkel PvdA – Het zit me niet mee de laatste tijd […]

  Pingback door Wethouder Rabin Baldewsingh PvdA luidt de noodklok | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen | augustus 30, 2014

 3. […] zie ook: Peter Rehwinkel PvdA – Het zit me niet mee de laatste tijd […]

  Pingback door Wethouder Rabin Baldewsingh PvdA luidt de noodklok « Debat in de Digitale Hofstad | augustus 30, 2014

 4. […] van de politica, waarbij overeenkomsten worden gezien met de affaire rond PvdA’er Peter Rehwinkel. Deze burgemeester van Groningen maakte in 2013 zijn vertrek bekend en beweerde een baan in […]

  Pingback door De mysterieuze verdwijning van Tweede Kamerlid Wassila Hachchi D66 « Debat in de Digitale Hofstad | januari 23, 2016

 5. […] van de politica, waarbij overeenkomsten worden gezien met de affaire rond PvdA’er Peter Rehwinkel. Deze burgemeester van Groningen maakte in 2013 zijn vertrek bekend en beweerde een baan in […]

  Pingback door Het mysterie rondom Wassila Hachchi D66 is ontsluierd. « Debat in de Digitale Hofstad | februari 18, 2016

 6. […] zie ook: Peter Rehwinkel PvdA – Het zit me niet mee de laatste tijd […]

  Pingback door Gerommel in de Politiek versus Integriteit deel 1 – VVD nummer 1 « Debat in de Digitale Hofstad | februari 22, 2017

 7. […] zie ook: Peter Rehwinkel PvdA – Het zit me niet mee de laatste tijd […]

  Pingback door Gerommel in de Politiek versus Integriteit deel 2 – VVD nummer 1 « Debat in de Digitale Hofstad | februari 23, 2017

 8. […] zie ook: Peter Rehwinkel PvdA – Het zit me niet mee de laatste tijd […]

  Pingback door De return van Peter Rehwinkel PvdA als waarnemend burgemeester van Zaltbommel « Debat in de Digitale Hofstad | april 25, 2017


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: