Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Geert Wilders PVV – De opmaat naar het einde ?

Luister eens effe !!!

Luister eens effe !!

Opmaat naar het einde ???

Ook Bart Brands is het niet eens met de Marokkanen-uitspraak van PVV-leider Geert Wilders op de avond van de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2014.

Hij heeft hij zich ook geërgerd aan een opmerking van Geert Wilders later die avond. Een paar uur na de toespraak met de vraag aan de PVV-achterban of het aantal Marokkanen meer of minder moest worden, zegt Brands een gesprek te hebben opgevangen tussen de partijleider en de Haagse lijsttrekker Léon de Jong. Daaruit maakt hij op dat het ’minder, minder, minder’ een bewuste actie was om de PVV in de Haagse gemeenteraad in de oppositiebanken te houden. „Ik heb hem tegen Léon horen zeggen: als je nou nog uitgenodigd wordt, denk ik dat je niet eens koffie aangeboden krijgt.”

Brands: „Ik twijfel er niet aan dat hij daarmee doelde op de collegeonderhandelingen. Op basis van deze opmerking concludeer ik dat onze voorman van de PVV gecontroleerde oppositie maakt.”

Geert Wilders PVV – De vlag halfstok op school

PVV-leider Geert Wilders laat in een reactie weten dat die bewering „onzin en onwaar” is. Hij heeft de bewuste zin „niet gezegd”. Volgens een woordvoerder van de partij is de politiek van de PVV er juist op gericht om wel in de coalitie te komen. Een reactie op het opstappen van Brands wilde Wilders niet geven.

Geert Wilders PVV – The return of Fitna - deel 2

Elfde
Sinds Wilders in maart op het PVV-verkiezingsfeest zijn kiezers beloofde ‘minder Marokkanen te gaan regelen’, lieten diverse partijgetrouwen hem in de steek. Steeds meer PVV’ers kunnen zich niet verenigen met Wilders’ standpunt en uitspraken over Marokkanen en braken daarom met de partij. Brands is de elfde PVV’er die Wilders de rug toekeert.

Wilders' Ring van Disipelen.

Een overzicht van de PVV’ers die sinds de uitspraak van Wilders in 2014 opstapten: 

 dinsdag 6 mei:

BART BRANDS (Provinciale Statenlid Zuid-Holland)

woensdag 23 april:

Stephan Jansen (Provinciale Statenlid Zuid-Holland en beleidsmedewerker)

woensdag 26 maart:

– Gerben Laagland (Provinciale Statenlid Flevoland)

maandag 24 maart:

– Henk Scherer (Provinciale Statenlid Utrecht)

– Daniël ter Haar (Provinciale Statenlid Gelderland)

zaterdag 22 maart:

– Otto van der Galiën (Provinciale Statenlid en fractievoorzitter PVV-Friesland)

– Pieter Buisman (Provinciale Statenlid PVV-Friesland)

vrijdag 21 maart:

– Joram van Klaveren (Tweede Kamerlid)

Chris van der Helm (Gemeenteraadslid Den Haag)

– Laurence Stassen (PVV-leider Europese Parlement)

donderdag 20 maart:

Roland van Vliet (Tweede Kamerlid)

Grote ophef 

De uitspraken van Wilders hebben al eerder voor grote ophef gezorgd. Advocaat Gerard Spong vindt dat de uitspraken van Wilders strafbaar zijn. Het kabinet heeft afstand genomen van de opmerkingen en ook nieuwsorganisaties als NRC, RTL Nieuws en De Telegraaf vonden dat Wilders te ver is gegaan. Wilders zelf vindt dat er sprake is van een hetze tegen hem en zijn partij. De maatschappelijke en politieke druk tegen Wilders neemt intussen steeds verder toe. Ook het kabinet keerde zich vrijdag openlijk tegen Wilders en diens opmerkingen. Vicepremier Lodewijk Asscher noemde vrijdag het optreden van de PVV-leider tijdens de verkiezingsavond ‘een triest hoofdstuk in onze politieke geschiedenis’. Hij onderstreepte namens het voltallige kabinet te spreken.

Ook gedonder in de 2e kamerfractie PVV

‘PVV had vertrouwenscommissie vanwege slechte sfeer’ PVV-voorman Geert Wilders heeft toen zijn partij gedoogpartner was van het eerste kabinet Rutte een vertrouwenscommissie ingesteld. Die moest de problemen en onderlinge irritaties binnen de Tweede Kamerfractie van de PVV aan het licht brengen. Dat zegt voormalig PVV-Kamerlid Louis Bontes tegen nu.nl. Hij vormde naar eigen zeggen met twee andere PVV’ers  in november 2011 de commissie, die vier weken lang met de overige 21 Kamerleden sprak.

Wildman

 Wijsheid ??

In zijn wijsheid heeft Geertje alvast besloten niet in het Europees Parlement te gaan zitten. Hij heeft lokaal nogal wat scherven bij elkaar te vegen. Want pappen en nathouden is inmiddels ook zijn lijfspreuk geworden.  Is hij alvast aan het oefenen voor de taakstraf die hij kan tegemoet zien als er een uitspraak komt over de aanklacht ?? Er lopen namelijk nog wat klachten tegen Ome Geert !!

Kortom, is het gedonder bij de PVV de Opmaat naar het einde ?????

zie ook: Geert Wilders PVV – Geen gedonder in de tent – deel 15

zie ook: Geert Wilders PVV – Geen gedonder in de tent – deel 14

zie ook: Geert Wilders PVV – Ook een Europees kopje thee ??

zie ook: PVV doet aangifte tegen ‘Broodje Marokkaan’

zie ook: Geert Wilders PVV – broodje Marokkaan

zie ook: Ruzie tussen de PvdA en de PVV op weg naar 19 maart 2014

zie: Overzicht: Uittocht bij de PVV

zie: Overzicht: PVV’ers die tot nu toe vertrokken

Lees alles over de kwestie Geert Wilders in het dossier op AD.nl.

zie ook: LEES HET VOLLEDIG DOSSIER »

lees: HAATZAAIEN

Elke andere leider was afgetreden, maar Wilders blijft

Trouw 25.06.2014 2014 is pas halverwege, maar het jaar is voor Geert Wilders al verloren. Ga maar na: twee verkiezingsnederlagen op rij (gemeenteraad en Europa), PVV’ers die de partij de rug toekeren en nu ook geen fractie kunnen vormen in het Europarlement.

Wilders heeft het afgelopen jaar veel energie in het Europese project gestopt en beloofde zijn achterban dat hij korte metten zou maken met ‘het monster uit Brussel’

Bij elke andere partij was de leider afgetreden. Niet bij de PVV. Wilders sprak gisteren zijn teleurstelling uit over het mislukken van het Europese avontuur. Maar zei vervolgens dat hij zich weer volledig op het werk in de Tweede Kamer gaat richten. “Het halve Midden-Oosten staat in brand. Ik blijf strijd voeren tegen de islam.”

Weer andere opstelling PVV in provincie

RTVWEST 25.06.2014  De fractie van de PVV in Provinciale Staten is voor de tweede keer in korte tijd weer gewijzigd. Fractievoorzitter Vicky Maeijer en Statenlid John van Assendelft namen woensdag afscheid.

Eerder stapten Bart Brands en Stephan Jansen uit de partij en gingen voor zichzelf verder.

Maeijer en Van Assendelft blijven wel bij de PVV, maar gaan ander werk doen. Vicky Maeijer wordt volgende week geïnstalleerd als lid van het Europees Parlement voor de PVV. De beide Statenleden kregen bij hun afscheid een gegraveerde penning van de provincie. Lees verder

Gerelateerde artikelen

Debat geschorst na mot PVV’er Beertema en Pechtold

Trouw 19.06.2014 Een debat in de Tweede Kamer over Europese Zaken is even geschorst na een woordenwisseling tussen PVV-Kamerlid Harm Beertema en D66-leider Alexander Pechtold.

Die ontstond toen Pechtold hem vroeg naar de mogelijke samenwerking van de PVV in het Europees Parlement met een Poolse partij die vrouwen het kiesrecht zou willen afnemen. Terwijl Beertema daarop antwoordde, klonk al snel wat gelach, vooral afkomstig van zijn buurman Pechtold, die daarbij ook wat opmerkingen maakte. Toen Beertema daar een punt van maakte, riep Pechtold: ‘Kinderachtige vent, gewoon doorpraten’.

Ruzie PVV’er en Pechtold

Telegraaf 19.06.2014 Een debat in de Tweede Kamer over Europese Zaken is donderdag even geschorst na een woordenwisseling tussen PVV-Kamerlid Harm Beertema en D66-leider Alexander Pechtold. Die ontstond toen Pechtold hem vroeg naar de mogelijke samenwerking van de PVV in het Europees Parlement met een Poolse partij die vrouwen het kiesrecht zou willen afnemen.

Beertema (PVV) en Pechtold (D66) bekvechten in Tweede Kamer

Elsevier 19.06.2014 D66-leider Alexander Pechtold en PVV-Kamerlid Harm Beertema hebben het tijdens een debat in de Tweede Kamer met elkaar aan de stok gekregen. Het debat moest enkele minuten worden geschorst.

De onmin ontstond tijdens een debat over Europese Zaken toen Pechtold de PVV’er vroeg naar de mogelijke samenwerking van de PVV met een Poolse partij die vrouwen het stemrecht wil afnemen.

Isis

Rond Beertema ontstond na de onderbreking opnieuw commotie in deThorbeckezaal toen de PVV’er zei dat er onder de Tweede Kamerleden ook vrienden van de terroristische organisatie ISIS en de Palestijnse terreurgroep Hamas zijn. De PVV’er schrok vervolgens van de ophef die hij daarmee veroorzaakte en nam zijn woorden deels terug.

zie: ‘We moeten de demon van het antisemitisme uitdrijven’

Wilders wil naar EP

Telegraaf 30.05.2014  PVV-leider Geert Wilders wil in het Europees Parlement, maar ook Tweede Kamerlid blijven. Dat heeft hij vrijdag laten weten. „Ik wil een dubbelmandaat vervullen. Niet voor niets hebben bijna 300.000 mensen op me gestemd”, meldde de PVV-leider.

De PVV-voorman behaalde 290.239 stemmen, terwijl lijsttrekker De Graaff 276.680 stemmen kreeg. Wilders liet eerder al weten niet in het Europees Parlement te gaan zitten. Als lijstduwer staat hij zijn zetel af. Een lid van de Tweede of Eerste Kamer mag op dit moment niet tegelijk lid zijn van het Europees parlement.

Wilders belooft: ik ga niet in Europees Parlement zitten Elsevier 30.04.2014

Wilders meer stemmen dan lijsttrekker De Graaff

NU 30.05.2014 PVV-voorman Geert Wilders heeft als lijstduwer voor de PVV in het Europees Parlement bijna driehonderdduizend voorkeursstemmen behaald. Daarmee haalt hij lijsttrekker Marcel de Graaff in. Dat heeft de Kiesraad vrijdag bekendgemaakt in Den Haag

Gerelateerde artikelen;

Lees meer over: PVVVerkiezingen EU

De gedachte van een PVV op haar retour is prettig, maar prematuur

Trouw 28.05.2014 Een extreem-rechtse vloedgolf overspoelde zondagavond Europa. Alleen een braaf klein landje aan de Noordzee hield manmoedig stand. Daar haalde de grote leider geen enkele van zijn strategische doelen bij deze verkiezingen. In plaats van de drijvende kracht te worden in een gloednieuw eurosceptisch, ultra-nationalistisch samenwerkingsverband in het Europees Parlement, wordt hij hooguit het vijfde wiel aan de wagen van Franse makelij.

Dat Wilders stelselmatig leed onder de lage opkomst lijkt niet erg waarschijnlijk. De opkomst was vijf jaar geleden immers nagenoeg gelijk en toch verliest de PVV nu 3,6 procentpunt

Gelukkig voor Geert Wilders kreeg hij zondagavond een zeteltje meer dan vorige week donderdag werd voorspeld. Kon hij toch nog victorie kraaien, hoe onterecht en vals van toon ook.

Lees ook: Fractievorming eurofobe partijen wordt nog lastig – 26/05/14

Stassen niet in Europa

Telegraaf 26.05.2014 Oud-PVV’er Laurence Stassen komt niet in het Europese Parlement. Dat heeft ze zelf in de nacht van zondag op maandag via Twitter laten weten.

De Nederlandse had zich verkiesbaar gesteld in het district Zuidoost-Engeland, voor de Britse partij An Independence from Europe. „Dit keer geen zetel, maar de volgende keer wel”, meldde ze.

Gerelateerde artikelen

06-05: Opnieuw verlaat politicus Wilders

30-04: Stassen bij Britse anti-EU partij

24-04: Hartong stopt vanwege ‘foute figuren’

Terugkijken: oud-Kamerleden doen een boekje open over de PVV – Video

NRC 26.05.2014  ‘Het was de druppel’; een flink aantal PVV-politici stapte op nadat partijleider Geert Wilders zijn beruchte uitspraak deed over ‘minder Marokkanen’. Oud-Kamerleden van de partij leggen nu voor de camera uit hoe het er gedurende de laatste jaren aan toe ging binnen de partij.

Haags PVV-raadslid klapt uit de school over Geert Wilders

RTVWEST 25.05.2014 DEN HAAG – Het Haagse PVV-gemeenteraadslid André Elissen heeft meegewerkt aan een documentaire over Geert Wilders die zondagavond wordt uitgezonden op TV. Oud-politieagent Elissen was Tweede Kamerlid toen de PVV gedoogpartner was van het kabinet Rutte I (2010-2012). Hij is nu raadslid in Den Haag en nummer zes op de Europese lijst.

In de documentaire ‘Wilders’ Wereld’ geven voormalige PVV-Kamerleden een inkijkje in de cultuur van de PVV en daarmee in de persoon Geert Wilders. Zo beschrijven de oud-parlementariërs gedetailleerd hoe Geert Wilders de partij leidt: met ijzeren hand, bijgestaan door ‘het politburo’ Fleur Agema en Martin Bosma. . Lees verder

Gerelateerde artikelen;

Haags PVV-raadslid klapt uit de school over ‘Wilders’ Wereld’

Den HaagFM 25.05.2014 Het Haagse PVV-gemeenteraadslid André Elissen heeft meegewerkt aan een bijzondere documentaire over Geert Wilders die zondagavond wordt uitgezonden op TV. Oud-politieagent Elissen was Tweede Kamerlid toen de PVV gedoogdpartner was van het kabinet Rutte I (2010-2012). Hij is nu raadslid in Den Haag en nummer zes op de Europese lijst.

In de documentaire ‘Wilders’ Wereld’, geven voormalige PVV-Kamerleden een inkijkje in de cultuur van de PVV en daarmee in de persoon Geert Wilders. Zo beschrijven de oud-parlementariërs gedetailleerd hoe Geert Wilders de partij leidt: met ijzeren hand, bijgestaan door “het politbureau” Fleur Agema en Martin Bosma. De documentaire gaat verder in op de vraag welke motieven schuilgingen achter Wilders’ besluit om Rutte I ten val te brengen. …lees meer

‘Bosma, doe als Asterix en koop je eigen dorp met een hek eromheen’

VK 24.05.2014  Martin Bosma’s vurigste wens is een Groot-Nederland te stichten, een verbond van Vlamingen, Afrikaners en Nederlanders. ‘Koop een wegkwijnend dorp’, schrijft Lidy Nicolasen. ‘Hang het oranje-blanje-bleu van de prinsenvlag in top en laat op gezette tijden het Wilhelmus door luidsprekers knallen.’

PVV’er Martin Bosma voorziet ondergang blank Nederland

VK 21.05.2014 PVV-prominent Martin Bosma vreest dat Nederland uitgroeit tot een nieuw Zuid-Afrika, een land waarin de blanke Afrikaners ‘fungeren als proefkonijn in het multicultureel laboratorium’. Hij waarschuwt dat de autochtone Nederlanders ‘voor de leeuwen worden gegooid’ door linkse politici en journalisten.

Bosma schrijft dat in zijn niet-gepubliceerde boek Handlangers van de ANC-apartheid, dat gisteren uitlekte via NRC Handelsblad. Uitgeverij Prometheus/ Bert Bakker besloot afgelopen najaar het boek niet uit te geven. Eigenaar Mai Spijkers wil niet zeggen waarom niet: ‘Dat is een zaak tussen uitgever en auteur.’

‘Wilders wilde boek Martin Bosma tegenhouden’

VK 20.05.2014 PVV-leider Geert Wilders heeft met hulp van partijgenoten geprobeerd te voorkomen dat zijn fractiesecretaris Martin Bosma een omstreden boek over Zuid-Afrika zou publiceren. Wilders vreesde negatieve publiciteit voor de PVV. Dat schrijft NRC Handelsblad.

De krant heeft een manuscript in bezit van het boek dat Bosma zou willen publiceren. Het Kamerlid zelf ontkent tegenover NRC dat hij een boek over Zuid-Afrika schrijft. Volgens de krant zou uitgeverij Prometheus/Bert Bakker – die eerder een boek van Bosma uitgaf – het manuscript hebben geweigerd. Wilders zou dit ‘geweldig nieuws’ hebben gevonden.

Wilders wilde omstreden boek fractielid Bosma tegenhouden›

NRC 20.05.2014 PVV-leider Geert Wilders heeft met hulp van partijgenoten geprobeerd te voorkomen dat zijn fractiesecretaris Martin Bosma een omstreden boek over Zuid-Afrika zou publiceren.

Wilders vreesde negatieve publiciteit voor de PVV. Hij maande partijgenoten behoedzaam met Bosma om te springen. “Wees svp voorzichtig met mb”, mailde hij. Toen najaar 2013 bleek dat uitgeverij Prometheus/Bert Bakker het boek niet uit wilde brengen, mailde Wilders een partijgenoot dat hij dit “geweldig nieuws” vond. LEES VERDER›

Vandaag in NRC Handelsblad: Het boek dat Geert Wilders niet wilde (€)

Lees meer;

VANDAAG Wilders wilde omstreden boek fractielid Bosma tegenhouden

VANDAAG Het boek dat Geert Wilders niet wilde

8 MRT Vertrouweling Wilders werkte aan oprichten partij Rechts Nederland›BINNENLAND

2012 Uitgevers strijden om de rechten

‘Wilders stelde ‘Lijst Boos’ op bij selectie europakandidaten’

Trouw 16.05.2014 Geert Wilders, fel tegenstander van de EU, wilde als lijsttrekker van de PVV de Europese verkiezingen in. Hij vreesde dat zijn achterban anders op 22 mei niet zou gaan stemmen. Omdat hij echter ‘in principe’ niet naar Brussel wil, zag hij uiteindelijk van het plan af. Dat meldt het AD op basis van interne documenten van de PVV.

Chaos bij opstellen lijst PVV

Telegraaf 16.05.2014 Geert Wilders, fel tegenstander van de EU, wilde als lijsttrekker van de PVV de Europese verkiezingen in. Hij vreesde dat zijn achterban anders op 22 mei niet zou gaan stemmen. Omdat Wilders  ‘in principe’ niet naar Brussel wil, zag hij uiteindelijk van het plan af. Dat meldt het AD op basis van interne documenten van de PVV.

Gerelateerde artikelen:

16-05: ‘Wilders op z’n retour’

‘Wilders is op zijn ‘retour”

NU 16.05.2014 Volgens minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken is PVV-leider Geert Wilders ”op zijn retour”. Hij zegt dat vrijdag in een gesprek met de kranten van de Persdienst.Dat is volgens de PvdA-minister misschien volgende week bij de verkiezing voor het Europees Parlement nog niet te zien, maar ”het is toch echt een wanhoopsdaad als je je met een club als Front National moet afficheren”.

Gerelateerde artikelen;

Lees meer over: Frans Timmermans Geert Wilders

‘Wilders op z’n retour’

Telegraaf 16.05.2014 Volgens minister Frans Timmermans (Buitenlandse Zaken) is PVV-leider Geert Wilders „op zijn retour”. Hij zegt dat vrijdag in een gesprek met de kranten van de Persdienst.

‘Marokkanen-uitspraken hebben PVV sterker gemaakt’

PVV-lijsttrekker Marcel de Graaff positief over vertrek partijgenoten

NU 09.05.2014 De oproep van PVV-leider Geert Wilders om ‘meer of minder-Marokkanen?’ heeft de partij ondanks het opstappen van diverse PVV’ers toch sterker gemaakt.Dat stelt Marcel de Graaff, PVV-lijsttrekker voor de verkiezingen voor het Europees Parlement, in een interview met NU.nl.

Veel politiek actieve PVV’ers vonden de vraag aan zijn toehoorders op de uitslagenavond bij de gemeenteraadsverkiezingen te ver gaan. De aanhang scandeerde massaal ‘minder! minder!’.

Lees hier het hele interview

Alles over de aanstaande Europese verkiezingen

Gerelateerde artikelen

Lees meer over: Marcel de Graaff PVV

Fractie Jansen/Brands

De nieuwe partij krijgt als naam de Fractie Jansen/Brands. Van het tweetal is het Statenlid Stephan Jansen de fractievoorzitter. De afsplitsing van de PVV zal bij de Statenvergadering van 28 mei haar plek in de vergaderzaal innemen. Het is nog niet bekend of dat in de buurt van hun oude partij zal zijn.

Ex-PVV’ers Jansen en Brands samen verder in fractie

RTVWEST 08.05.2014 DEN HAAG – De ex-PVV’ers Stephan Jansen en Bart Brands gaan in Provinciale Staten samen een fractie vormen. Dat meldt Brands donderdag in een brief aan commissaris van de koning Jaap Smit. ansen stapte als eerste uit de PVV uit onvrede over de manier waarop politiek leider Geert Wilders over Marokkanen sprak. Behalve Statenlid was hij ook nog als beleidsmedewerker in de Kamer de rechterhand van Wilders. Deze reageerde nogal laconiek op zijn vertrek door te twitteren dat hij wel erg veel rechterhanden had.

Vechter tegen windmolens

Bart Brands maakte eerder deze week zijn vertrek bekend. Hij verdenkt Wilders ervan dat hij de PVV bewust buitenspel heeft gezet bij collegeonderhandelingen in Den Haag. Brands vocht als Statenlid tegen het aanleggen van de Zandmotor, subsidies voor ‘nepnatuur’ en de bouw van windmolens die hij ‘vogelversnipperaars’ noemt.  Lees verder

Gerelateerde artikelen

OpgestaptePVV’ersstarteneigenfractieinProvincie

Den HaagFM 08.05.2014 De opgestapte PVV’ers Stephan Jansen en Bart Brands gaan in Provinciale Staten samen een fractie vormen. Dat schrijft Brands in een brief aan commissaris van de koning Jaap Smit.

De nieuwe partij krijgt als naam de Fractie Jansen/Brands. Van het tweetal is het Statenlid Stephan Jansen de fractievoorzitter. De afsplitsing van de PVV zal bij de Statenvergadering van 28 mei haar plek in de vergaderzaal innemen. Het is nog niet bekend of dat in de buurt van hun oude partij zal zijn. Jansen stapte als eerste uit de PVV uit onvrede over de manier waarop politiek leider Geert Wilders over Marokkanen sprak. Behalve Statenlid was hij ook nog als beleidsmedewerker in de Kamer de rechterhand van Wilders. Deze reageerde nogal laconiek op zijn vertrek door te twitteren dat hij wel erg veel rechterhanden had. …lees meer

Ex-PVV’ers samen verder

Telegraaf 08.05.2014 Twee ex-PVV’ers in de Provinciale Staten van Zuid-Holland gaan samen verder. Bart Brands, die deze week uit de PVV-fractie stapte, sluit zich aan bij Stephan Jansen die al eerder uit de fractie stapte.

Gerelateerde artikelen

06-05: PVV boos om uitspraken

Overzicht: Bart Brands niet eerste PVV’er die opstapt na Marokkanen-uitspraak

RTVWEST 06.05.2014 Sinds Geert Wilders in maart op het PVV-verkiezingsfeest in Den Haag zijn kiezers beloofde ‘minder Marokkanen te gaan regelen’, lieten diverse partijgetrouwen hem in de steek. Steeds meer PVV’ers kunnen zich niet verenigen met Wilders’ standpunt en uitspraken over Marokkanen en braken daarom met de partij. Een overzicht van de PVV’ers die sinds de uitspraak van Wilders opstapten.Lees verder

Gerelateerde artikelen;

Nu drie onafhankelijke eenmansfracties in Provinciale Staten

RTVWEST 06.05.2014 Met het vertrek van Bart Brands uit de PVV-fractie in Provinciale Staten, telt het provincieparlement in Zuid-Holland nu drie onafhankelijke eenmansfracties. Eerder scheidde collega-PVV’er Stephan Jansen zich af van de moederpartij. Bahattin Erbas verliet begin dit jaar de PvdA-fractie.

Erbas werd in 2011 gekozen als lid van de Provinciale Staten in Zuid-Holland, maar moest het veld ruimen nadat uitlekte dat hij betrokken was bij een fraudezaak. Hij zou veel te veel geld hebben gedeclareerd bij zijn werkgever gemeente Den Haag.

Stephan Jansen stapte eind vorige maand op als lid van de PVV-fractie. In een open brief in de Volkskrant schreef hij dat hij niet kon leven met de ‘minder-minder-minder-Marokkanen’-uitspraak die Geert Wilders ruime een maand eerder deed. Jansen was ook beleidsmedewerker bij de Tweede Kamerfractie van de PVV. Jansen heeft zich inmiddels aangesloten bij de tweemansfractie van Joram van Klaveren en Louis Bontes, beiden ex-PVV’ers in de Tweede Kamer.

Brands ook op de Haagse PVV-lijst bij de gemeenteraadsverkiezingen

Aan dat rijtje wordt nu ook Bart Brands toegevoegd, die al te kennen heeft gegeven zijn zetel in de Provinciale Staten te willen behouden. Bart Brands is Statenlid sinds 2011, en zat eerder namens de PVV in de Haagse gemeenteraad.

Ook bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart stond hij op de lijst voor die partij, op nummer 8. De PVV behaalde toen 7 zetels, maar raadslid Chris van der Helm heeft zich inmiddels ook afgescheiden. Als één van de 6 overgebleven PVV-raadsleden zijn zetel opgeeft krijgt Brands die als eerste aangeboden. Lees verder

Gerelateerde artikelen;

PVV boos om uitspraken

Telegraaf 06.05.2014 De PVV is woedend over de beschuldigingen door het vandaag opgestapte Zuid-Hollandse Statenlid Bart Brands aan partijleider Geert Wilders.

Brands verlaat de PVV niet alleen om de ’Marokkanentoespraak’, maar vooral vanwege een opmerking later op de beruchte verkiezingsavond. Een paar uur na de toespraak met de vraag aan de PVV-achterban of het aantal Marokkanen meer of minder moest worden, ving Brands een gesprek op. Wilders zou toen tegen de Haagse lijsttrekker Léon de Jong hebben gezegd: „Als je nou nog uitgenodigd wordt, denk ik dat je niet eens koffie aangeboden krijgt.” De PVV-leider doelde volgens Brands hiermee op de coalitieonderhandelingen in de hofstad.

Wilders: Uitspraak Brands onzin en onwaar

RTVWEST 06.05.2014 ‘Het is onzin en onwaar’, daarmee reageert PVV-leider Geert Wilders op uitspraken van Statenlid Bart Brands. Brands maakte bekend dat hij vertrekt als Statenlid van de PVV in Zuid-Holland. Niet alleen vanwege de ‘minder’-uitspraak van Wilders maar ook omdat hij meent dat de partijleider zijn uitspraken bewust heeft gedaan om er zo voor te zorgen dat de PVV niet in het college zou belanden in Den Haag.

Brands zou na de bewuste Marokkanenspeech een gesprek hebben opgevangen tussen Wilders en de Haagse PVV-leider Léon de Jong. ‘Als je nou nog uitgenodigd wordt, denk ik dat je niet eens koffie aangeboden krijgt’, zou Wilders hebben gezegd. Het Statenlid is ervan overtuigd dat het gesprek over de coalitievorming in Den Haag ging. Brands erkent dat het een tijd heeft geduurd voor hij opstapte, maar hij wilde ‘niet over één nacht ijs’ en er ‘goed over nadenken.’ Het voormalige gemeenteraadslid in Den Haag is Statenlid sinds 2011. Hij gaat verder als eenmansfractie. Lees verder

Gerelateerde artikelen;

Wilders: “Het is onzin en onwaar.”

Den HaagFM 06.05.2014 “Het is onzin en onwaar”, daarmee reageert PVV-leider Geert Wilders op uitspraken van Statenlid Bart Brands. Brands maakte bekend dat hij vertrekt als Statenlid van de PVV in Zuid-Holland. Niet alleen vanwege de ‘minder’-uitspraak van Wilders maar ook omdat hij meent dat de partijleider zijn uitspraken bewust heeft gedaan om er zo voor te zorgen dat de PVV niet in het college zou belanden in Den Haag.

Brands zou na de bewuste Marokkanenspeech een gesprek hebben opgevangen tussen Wilders en de Haagse PVV-leider Léon de Jong. “Als je nou nog uitgenodigd wordt, denk ik dat je niet eens koffie aangeboden krijgt”, zou Wilders hebben gezegd. Het Statenlid is ervan overtuigd dat het gesprek over de coalitievorming in Den Haag ging..…lees meer

PVV-STATENLID ZUID-HOLLAND VERTREKT

BB 06.05.2014 Bart Brands vertrekt als Statenlid van de PVV in Zuid-Holland. Dat liet hij dinsdag weten. Niet alleen de Marokkanen-uitspraken van PVV-leider Geert Wilders tijdens de uitslagenavond van de gemeenteraadsverkiezingen in maart zijn voor Brands aanleiding om te vertrekken. Brands is ook boos omdat hij meent dat Wilders zijn uitspraken bewust heeft gedaan om er zo voor te zorgen dat zijn partij niet in het college zou belanden in Den Haag.

Coalitievorming Den Haag

Brands zegt dat hij na de speech een gesprek heeft opgevangen tussen Wilders en de Haagse PVV-leider Léon de Jong. ,,Als je nou nog uitgenodigd wordt, denk ik dat je niet eens koffie aangeboden krijgt”, zou Wilders hebben gezegd. Het Statenlid is ervan overtuigd dat het gesprek over de coalitievorming in Den Haag ging.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Opnieuw PVV-Statenlid Zuid-Holland weg

RTVWEST 06.05.2014 Bart Brands vertrekt als Statenlid van de PVV in Zuid-Holland. Dat meldt Brands dinsdag. Niet alleen de Marokkanen-uitspraken van PVV-leider Geert Wilders tijdens de uitslagenavond van de gemeenteraadsverkiezingen in maart, zijn voor Brands aanleiding om te vertrekken.

Volgens Brands heeft Wilders dat ook nog eens bewust gedaan, om er zo voor te zorgen dat zijn partij niet in het college zou belanden in Den Haag. Op 23 april vertrok Stephan Jansen al als Zuid-Hollands PVV-Statenlid vanwege de Marokkanen-uitspraken van Wilders. Lees verder

Gerelateerde artikelen;

PVV-statenlid Bart Brands kondigt vertrek aan

Den HaagFM 06.05.2014 Bart Brands vertrekt als Statenlid van de PVV in Zuid-Holland. Dat meldt Brands dinsdag. Niet alleen de Marokkanen-uitspraken van PVV-leider Geert Wilders tijdens de uitslagenavond van de gemeenteraadsverkiezingen in maart, zijn voor Brands aanleiding om te vertrekken.
Volgens Brands heeft Wilders dat ook nog eens bewust gedaan, om er zo voor te zorgen dat zijn partij niet in het college zou belanden in Den Haag.…lees meer

PVV’er Brands stapt op

NOS 06.05.2014 PVV-Statenlid in Zuid-Holland Bart Brands stapt per direct op. Dat schrijft hij in een brief aan zijn fractiegenoten. Het Statenlid heeft zelf nog niet gereageerd.

Brands is het niet eens met de Marokkanen-uitspraak van PVV-leider Geert Wilders op de avond van de gemeenteraadsverkiezingen in maart. Ook heeft hij zich geërgerd aan een opmerking van Wilders later die avond.

Brands ving na de toespraak een gesprek op tussen Wilders en de lijsttrekker in Den Haag, Léon de Jong. Wilders zou toen hebben gezegd “Als je nou nog uitgenodigd wordt, denk ik dat je niet eens koffie aangeboden krijgt”. De PVV-leider doelde hiermee op de coalitieonderhandelingen in Den Haag, meent Brands.

PVV-Statenlid verlaat partij na Marokkanen-uitspraak

Elsevier 06.05.2014 Opnieuw verlaat een politicus van de PVV de partij. Statenlid Bart Brands stapt niet alleen op vanwege de Marokkanen-uitspraak van Geert Wilders. Volgens Brands deed Wilders de uitspraak bewust zodat de partij niet in het Haagse college zou belanden.

Koffie

Brands ving enkele uren na de verkiezingsuitslag een gesprek op tussen Wilders en de Haagse lijsttrekker Léon de Jong. Wilders zou toen hebben gezegd: ‘Als je nou nog uitgenodigd wordt, denk ik dat je niet eens koffie aangeboden krijgt.’

Het Statenlid is ervan overtuigd dat het gesprek ging om de coalitievorming in Den Haag. ‘Op basis van deze opmerking concludeer ik dat onze voorman van de PVV gecontroleerde oppositie maakt,’ zegt Brands tegen De Telegraaf.

Volgens Elsevier;

Syp Wynia: Zelfs leegloop hoeft niet tot einde PVV te leiden

PVV-Statenlid weg: ‘Wilders saboteerde positie met Marokkanen-actie’

VK 06.05.2014 Bart Brands vertrekt als Statenlid van de PVV in Zuid-Holland. Dat meldt Brands vandaag. Niet alleen de Marokkanen-uitspraken van PVV-leider Geert Wilders tijdens de uitslagenavond van de gemeenteraadsverkiezingen in maart zijn voor Brands aanleiding om te vertrekken.

Brands zegt dat hij na de speech een gesprek heeft opgevangen tussen Wilders en de Haagse PVV-leider Léon de Jong. ‘Als je nou nog uitgenodigd wordt, denk ik dat je niet eens koffie aangeboden krijgt’, zou Wilders hebben gezegd. Het Statenlid is ervan overtuigd dat het gesprek over de coalitievorming in Den Haag ging.

Opnieuw PVV-Statenlid Zuid-Holland weg

Trouw 05.05.2014 Bart Brands vertrekt als Statenlid van de PVV in Zuid-Holland. Dat meldt Brands vandaag. Niet alleen de Marokkanen-uitspraken van PVV-leider Geert Wilders tijdens de uitslagenavond van de gemeenteraadsverkiezingen in maart zijn voor Brands aanleiding om te vertrekken.

Brands zegt dat hij na de speech een gesprek heeft opgevangen tussen Wilders en de Haagse PVV-leider Léon de Jong. ‘Als je nou nog uitgenodigd wordt, denk ik dat je niet eens koffie aangeboden krijgt’, zou Wilders hebben gezegd. Het Statenlid is ervan overtuigd dat het gesprek over de coalitievorming in Den Haag ging.

Verwant nieuws:

Opnieuw verlaat politicus Wilders

Telegraaf 06.05.2014  Aan de ontmanteling van de PVV lijkt geen einde te komen, nu voor de zoveelste keer een politicus Geert Wilders de rug toekeert. Het Zuid-Hollandse Statenlid Bart Brands stapt per direct op. Niet alleen vanwege de ’Marokkanentoespraak’, maar vooral vanwege een opmerking later op de beruchte verkiezingsavond.

Gerelateerde artikelen;

03-05: Ouderen willen vooral ‘minder’

01-05: Opgestapte PVV’er gaat verder

26-04: Wilders: vertrek is bijzaak

26-04: ‘Hoge boete lekkende PVV-ers’

23-04: ‘Tweede PVV’er Z-Holland stapt op’

23-04: Wilders bagatelliseert ‘leegloop’ PVV

PVV-Statenlid weg: ‘Wilders saboteerde positie met Marokkanen-actie’

VK 06.05.2014 Bart Brands vertrekt als Statenlid van de PVV in Zuid-Holland. Dat meldt Brands vandaag. Niet alleen de Marokkanen-uitspraken van PVV-leider Geert Wilders tijdens de uitslagenavond van de gemeenteraadsverkiezingen in maart zijn voor Brands aanleiding om te vertrekken.

Brands zegt dat hij na de speech een gesprek heeft opgevangen tussen Wilders en de Haagse PVV-leider Léon de Jong. ‘Als je nou nog uitgenodigd wordt, denk ik dat je niet eens koffie aangeboden krijgt’, zou Wilders hebben gezegd. Het Statenlid is ervan overtuigd dat het gesprek over de coalitievorming in Den Haag ging.

Opnieuw PVV-Statenlid Zuid-Holland weg

Bart Brands noemt partij ‘gecontroleerde oppositie’

NU 06.05.2014 Bart Brands vertrekt als Statenlid van de PVV in Zuid-Holland. Dat meldt Brands dinsdag. Niet alleen de Marokkanen-uitspraken van PVV-leider Geert Wilders tijdens de uitslagenavond van de gemeenteraadsverkiezingen in maart zijn voor Brands aanleiding om te vertrekken.

Brands is ook boos omdat hij meent dat Wilders zijn uitspraken bewust heeft gedaan om er zo voor te zorgen dat zijn partij niet in het college zou belanden in Den Haag.

Alles over de onrust rond de PVV in ons dossier

Lees meer over: Bart Brands PVV

Opnieuw PVV-Statenlid Zuid-Holland weg

Trouw 06.05.2014 Bart Brands vertrekt als Statenlid van de PVV in Zuid-Holland. Dat meldt Brands vandaag. Niet alleen de Marokkanen-uitspraken van PVV-leider Geert Wilders tijdens de uitslagenavond van de gemeenteraadsverkiezingen in maart zijn voor Brands aanleiding om te vertrekken.

Verwant nieuws;

Advertenties

mei 6, 2014 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , ,

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: