Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Geert Wilders PVV – Geen gedonder in de tent – deel 13

Alweer gedonder bij de PVV

Gedonder met Joram van Klaveren en PVV’er Van Vliet wilde overstappen naar de VVD

Ze werden vaak gezien als het grootste politieke talent van de PVV. De poging van Van Vliet is des te opmerkelijker omdat hij een van de best functionerende PVV-Kamerleden is. Hij schopte het als enige PVV’er tot voorzitter van een parlementaire enquêtecommissie (naar woningbouwcorporaties) en leidt ook de Contactgroep Duitsland. Het gesprek had plaats op 30 oktober. Zijlstra heeft het verzoek van Van Vliet niet ingewilligd. Zijlstra bevestigt dat hij op 30 oktober heeft gesproken met Van Vliet. „Over de inhoud daarvan doe ik geen mededelingen.

En eerder al heeft Joram intern ontkend dat hij plannen had voor een opstand tegen Geert Wilders nadat de media daar vorig jaar september over schreef. Uit de correspondentie bleek verder dat Van Klaveren vorig jaar tegenover Wilders klaagde dat een ander lid van de partijtop, fractiesecretaris Martin Bosma, “gewoon heel erg lui is”.

PVV onbereikbaar voor achterban

De PVV’er zou zich o.a.   storen aan de grillige stijl en woede-uitbarstingen van Wilders en aan de relatief linkse koers van de PVV op het gebied van zorg en uitkeringen. Toen er na de nederlaag bij de Kamerverkiezingen kritische evaluaties uit afdelingen kwamen, reageerde hij enthousiast. “Gaat goed”, mailde hij een partijgenoot.

Rechts Nederland versus PVV

Van Klaveren zou al  in 2012 verschillende partijgenoten hebben betrokken bij zijn plannen voor zijn eigen rechtse partij en was daar begin 2013 nog steeds mee bezig. Hij wilde domeinnamen registreren en zijn eigen ideologie op papier zetten en hield enkele PVV’ers op de hoogte.

Meer macht in PVV

Van Klaveren zou uiteindelijk toch voor de PVV hebben gekozen, nadat Wilders hem veel meer invloed in de PVV-top aanbood. Momenteel vormt hij met Wilders en Laurence Stassen de commissie die de kandidaten voor de Europese Verkiezingen bepaalt.

Joram van Klaveren wilde de afgelopen weken niet op de zaak ingaan. De PVV was onbereikbaar. Dit alles blijkt uit interne correspondentie van PVV’ers, schrijft NRC Handelsblad zaterdag.

Lees ook  meer in ‘Hoe de leider van achterdocht de huisstijl van de PVV maakte’, een aflevering van de rubriek Haagse invloeden in NRC Weekend.

Volgens blogger Afshin Ellian: Vertrek Louis Bontes bewijst dat Wilders’ PVV-model vastloopt

zie ook: Geert Wilders PVV – Geen gedonder in de tent – deel 12

en ook: Geert Wilders PVV – Geen gedonder in de tent – deel 11

en zie ook: Geert Wilders PVV – Geen gedonder in de tent – deel 10

Zie verder ook:

Geert Wilders PVV – Geen gedonder in de tent – deel 9

Geert Wilders PVV – Geen gedonder in de tent – deel 8

Geert Wilders PVV – Geen gedonder in de tent – deel 7

Geert Wilders PVV – Geen gedonder in de tent – deel 6

Geert Wilders PVV – Geen gedonder in de tent – deel 5

Geert Wilders PVV – Geen gedonder in de tent deel 4

Geert Wilders PVV – Geen gedonder in de tent deel 3

Geert Wilders PVV – Geen gedonder in de tent ! – deel 2

Geert Wilders PVV – Geen gedonder in de tent !!!!! – deel 1

En zie ook:

Gedonder bij de PVV in Den Haag

zie ook

Geert Wilders PVV versus partijdemocratisering

Geert Wilders PVV – Partijdemocratie, agressieve en sjoemelende kamerleden – versus Gedoogsteun

Van Gedoogsteun, Minderheidskabinet en Gatenkaas.

Hero Brinkman PVV – Een zuipschuit maar zeker geen drankorgel

Hero Brinkman van de PVV slaat weer door

Gerommel in de PVV – VK

Van Vliet blijft bij PVV

Trouw 11.03.2014 PVV-Kamerlid Roland van Vliet is niet van plan zijn partij te verlaten. ‘Ik was PVV’er, ik ben PVV’er en ik blijf PVV’er zolang ik in de politiek zit’, zei hij dinsdag in reactie op berichten dat hij naar de VVD heeft willen overstappen. NRC Handelsblad meldde vandaag dat Van Vliet op 30 oktober vorig jaar aan VVD-fractieleider Halbe Zijlstra heeft gevraagd of hij naar de VVD kon overstappen. Zijlstra weigerde dat. Bronnen op het Binnenhof bevestigen het bericht.

Van Vliet blijft gewoon PVV’er

Telegraaf 11.03.2014  Ronald van Vliet van de PVV is niet van plan over te stappen naar de VVD. „Ik was PVV’er, ik ben PVV’er en ik blijf PVV’er zolang ik in de politiek zit”, zei hij dinsdag in reactie op berichten dat hij naar de VVD heeft willen overstappen.

Volgens PVV-leider Geert Wilders is „het weer verkiezingstijd” en is er sprake van „PVV bashen”. Van Vliet was, is en blijft bij de PVV, voegde hij eraan toe. Andere PVV-Kamerleden wilden er niet op ingaan.

‘PVV’er Van Vliet wilde overstappen naar VVD’

VK 11.03.2014  Tweede Kamerlid Roland van Vliet (PVV) heeft vorig jaar een poging gedaan naar de VVD over te stappen, zo meldt NRC Handelsblad op gezag van anonieme bronnen op het Binnenhof. Volgens PVV-leider Geert Wilders is hier sprake van ‘PVV bashen’.Op 30 oktober zou Van Vliet bij VVD-fractievoorzitter Halbe Zijlstra hebben geïnformeerd of er voor hem plaats zou zijn in de VVD-fractie. Zijlstra wees het verzoek af. 

‘PVV’er Van Vliet wilde overstappen naar VVD’ 

Kamerlid ontkent dat hij partij wilde verlaten

NU 11.03.2014 PVV-Kamerlid Roland van Vliet heeft vorig jaar oktober aan VVD-fractievoorzitter Halbe Zijlstra gevraagd of hij kon overstappen naar de VVD.   Bekijk video – Bronnen op het Binnenhof bevestigen berichtgeving daarover in NRC Handelsblad. Het gesprek had plaats op 30 oktober. Zijlstra heeft het verzoek van Van Vliet niet ingewilligd.

PVV’er Van Vliet wilde overstappen naar de VVD

NRC 11.03.2014 Het Tweede Kamerlid Roland van Vliet (PVV) heeft volgens Haagse bronnen vorig jaar een poging gedaan naar de VVD over te stappen.

In een gesprek op 30 oktober informeerde de PVV’er bij VVD-fractieleider Halbe Zijlstra of er voor hem plaats zou zijn in de VVD-fractie. Zijlstra sloeg het verzoek van Van Vliet af, zo wordt in kringen van de VVD gemeld.

VAN VLIET EEN VAN DE BEST FUNCTIONERENDE PVV-KAMERLEDEN

De VVD hanteert de interne code dat politici uit andere partijen die zinspelen op een overstap naar de VVD het voorbeeld van staatssecretaris Fred Teeven (Veiligheid en Justitie) moeten volgen. Hij stapte na een periode als Kamerlid voor Leefbaar Nederland (2002-2003) uit de politiek en kreeg in 2006 een verkiesbare plaats op de lijst van de VVD.

De poging van Van Vliet is des te opmerkelijker omdat hij een van de best functionerende PVV-Kamerleden is. Hij schopte het als enige PVV’er tot voorzitter van een parlementaire enquêtecommissie (naar woningbouwcorporaties) en leidt ook de Contactgroep Duitsland.  LEES VERDER

Lees het volledige artikel vandaag in NRC Handelsblad. Abonnees kunnen het stuk ook lezen in de digitale editie

‘Van Vliet overstap naar VVD’

Telegraaf 11.03.2014 PVV-Kamerlid Roland van Vliet heeft vorig jaar oktober aan VVD-fractievoorzitter Halbe Zijlstra gevraagd of hij kon overstappen naar de VVD. Bronnen op het Binnenhof bevestigen berichtgeving daarover in NRC Handelsblad.

Het gesprek had plaats op 30 oktober. Zijlstra heeft het verzoek van Van Vliet niet ingewilligd. Zijlstra bevestigt dat hij op 30 oktober heeft gesproken met Van Vliet. „Over de inhoud daarvan doe ik geen mededelingen.”

‘PVV’er Van Klaveren had plannen voor eigen rechtse partij’

Elsevier 08.03.2014 De prominente PVV’er Joram van Klaveren, een vertrouweling van Geert Wilders, liep tot vorig jaar rond met serieuze plannen voor het oprichten van een eigen partij, Rechts Nederland (RNL). Dit onder meer omdat hij de PVV op sociale onderwerpen niet rechts genoeg vond.

zie ook;

Vertrouweling Wilders werkte aan oprichten partij Rechts Nederland

NRC 08.03.2014 Een vertrouweling van PVV-leider Geert Wilders, het Tweede Kamerlid Joram van Klaveren, heeft tot en met begin vorig jaar gewerkt aan een plan uit de PVV te stappen en een nieuwe partij op te richten. Dat meldt NRC Handelsblad vandaag op basis van interne correspondentie van de PVV. LEES VERDER

LEES MEER+

VANDAAG PVV Vertrouweling Wilders werkte aan oprichten partij: Rechts Nederland ›

VANDAAG Wilders is gewoon weer De Baas ›

VANDAAG Hoe de leider van achterdocht de huisstijl van de PVV maakte ›

2013 Partijgenoten die toeren uithalen alsof het een sekte is ›

maart 8, 2014 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , ,

9 reacties

 1. […] zie ook: Geert Wilders PVV – Geen gedonder in de tent – deel 13 […]

  Pingback door Geert Wilders PVV – terug van weggeweest – deel 2 « Debat in de Digitale Hofstad | maart 9, 2014

 2. Ach, al dondert er bij 15 Kamerleden wat… alles gaat bij een echte leider toch door.., omdat de mensen tegenwoordig toch op de leider gaan blijven stemmen !!!

  Reactie door Ron Antoine | maart 9, 2014

 3. […] zie ook Geert Wilders PVV – Geen gedonder in de tent – deel 13 […]

  Pingback door Geert Wilders PVV – Geen gedonder in de tent – deel 14 « Debat in de Digitale Hofstad | maart 30, 2014

 4. […] zie ook Geert Wilders PVV – Geen gedonder in de tent – deel 13 […]

  Pingback door Is ex-PVVer Daniel van der Stoep echt een Seksbeest ?? « Debat in de Digitale Hofstad | november 23, 2015

 5. […] zie ook Geert Wilders PVV – Geen gedonder in de tent – deel 13 […]

  Pingback door Gedonder met Michael Heemels van de PVV Limburg deel 2 « Debat in de Digitale Hofstad | maart 26, 2016

 6. […] zie ook Geert Wilders PVV – Geen gedonder in de tent – deel 13 […]

  Pingback door Geert Wilders PVV – Geen gedonder in de tent ?? – deel 16 « Debat in de Digitale Hofstad | januari 14, 2017

 7. […] zie ook: Geert Wilders PVV – Geen gedonder in de tent – deel 13 […]

  Pingback door Geert Wilders PVV – Geen gedonder in de tent ?? – deel 18 « Debat in de Digitale Hofstad | september 9, 2017

 8. […] zie ook: Geert Wilders PVV – Geen gedonder in de tent – deel 13 […]

  Pingback door Debat in de Digitale Hofstad | januari 9, 2018

 9. […] zie ook: Geert Wilders PVV – Geen gedonder in de tent – deel 13 […]

  Pingback door Gedonder met Henk van Deún PVV « Debat in de Digitale Hofstad | januari 9, 2018


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: