Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Staat het krakende kabinet Rutte 2 op ploffen meneer Weekers ??

Het krakende kabinet Rutte 2.

Dag meneer Weekers !!!!

Dag meneer Weekers !!!!

Dag meneer Weekers !!!!

De scheuren in het kabinet Rutte 2 worden groter. Ligt de drukproef voor de stembiljetten al bij de drukker ??

Wie het weet mag het zeggen !!

Na een verschil van mening met de 2e kamer over de toeslagenkwestie hield Staatssecretaris Frans Weekers de eer aan zichzelf en stapte op.

Bezuiniging op zorgtoeslagen nauwelijks gerealiseerd – Van één van de grootste bezuinigingen uit het eerste kabinet-Rutte is nauwelijks wat terechtgekomen. Het vorige kabinet mikte op een bezuiniging van jaarlijks 600 miljoen euro op de zorgtoeslag, maar daarvan blijkt slechts 98 miljoen gerealiseerd.LEES VERDER

Nog geen opvolger

Pas in het weekend wordt duidelijk wie Weekers opvolgt. Dijsselbloem noemt het vertrek van de staatssecretaris ‘zuur’, met name omdat Weekers moest opstappen, terwijl hij juist probeerde een einde te maken aan de toeslagenfraude.

‘Als er iemand gemotiveerd was om fraude aan te pakken, was het Frans Weekers. Dat heeft hij ook van het begin af aan gedaan toen hij op Financiën zat. Dus het is gewoon heel zuur dat hij dan nu het bijltje erbij neer moet gooien,’ zei Dijsselbloem in de nacht van woensdag op donderdag.

Woensdagnacht bespraken Dijsselbloem, Weekers, premier Mark Rutte (VVD), PvdA-fractievoorzitter Diederik Samsom en VVD-fractievoorzitter Halbe Zijlstra het ontslag. Voorlopig neemt Dijsselbloem de taken van Weekers waar. ‘Ik weet dat de Belastingdienst zeer gemotiveerd is en blijft om het lek boven te krijgen en de fraude aan te pakken. Dus dat gaan we vanaf morgen weer doen,’ zei Dijsselbloem.

Gedoogpartijen

Weekers dient vandaag zijn ontslag in bij de Koning. Hij moest zich in de Tweede Kamer verdedigen voor de fouten van de Belastingdienst bij het uitbetalen van toeslagen. Kamerleden werden tijdens het debat steeds geïrriteerder door antwoorden van de staatssecretaris, die meerdere keren geen antwoord had op vragen over de kwestie.

Weekers werd nog wel gesteund door de coalitiepartijen VVD en PvdA, maar de partijen die het kabinet de facto gedogen sinds het Herstakkoord, D66, ChristenUnie en SGP, waren uiterst kritisch over het optreden van de VVD’er. Ook wilde de PvdA dat Weekers elke week zou melden hoeveel mensen nog steeds geen toeslag hadden gekregen.

Dat was kort en krachtig Co, het ga je goed !!

Dat was kort en krachtig Co, het ga je goed !!

Tweede vertrekkende bewindspersoon

De 46-jarige Weekers was staatssecretaris sinds oktober 2010. Daarvoor was hij bijna twaalf jaar Kamerlid. Hij is de tweede staatssecretaris in het kabinet Rutte-II die opstapt. Het kabinet zat net een maand toen staatssecretaris van Economische Zaken Co Verdaas (PvdA) moest aftreden.

De VVD zou al meerdere kandidaten op het oog hebben. Onder meer VVD-Kamerleden Mark Verheijen (37) en Mark Harbers (44) worden genoemd als mogelijke opvolgers. In het weekend wordt waarschijnlijk duidelijk wie staatssecretaris Frans Weekers (Financiën) gaat opvolgen. Lees hier een profiel van mogelijke opvolgers.

Zie ook: Ex-Staatssecretaris C. Verdaas PvdA rommelt met Euro’s

Staatssecretaris Weekers dient ontslag in

Staatssecretaris Frans Weekers heeft op 30 januari zijn ontslag aangeboden aan de koning. Dat besluit maakte hij op 29 januari in de Tweede Kamer bekend.Lees meer

Staatssecretaris Weekers heeft zijn functie neergelegd nadat hij diverse keren onder vuur is komen te liggen over toeslagen. Lees hier het laatste nieuws. dossier WEEKERS VERTREKT Elsevier

In beeld: Een staatssecretaris op zoek naar draagvlak 22 foto’s

› FOTOSERIE  Foto’s: De aftocht van Weekers

Foto’s: De aftocht van Weekers

VK 30.01.2014 Staatssecretaris Frans Weekers (Financiën) heeft vanavond zijn functie neergelegd. Hij deed dit na een urenlang debat over het feit dat meer dan 100.000 mensen de afgelopen twee maanden geen toeslagen hebben ontvangen.

Frans Weekers: ik bied mijn ontslag aan Video

Elsevier 30.01.2014 Staatssecretaris van Financiën Frans Weekers (VVD) heeft woensdagavond laten weten dat hij opstapt. Hij zei dat hij onvoldoende draagvlak in de Tweede Kamer voelt, terwijl dat volgens hem wel noodzakelijk is als staatssecretaris die gaat over de Belastingdienst (beeld NOS).

Verder:

Staatssecretaris Wiebes dankt raad Amsterdam

Trouw 12.02.2014 Eric Wiebes, sinds begin deze maand staatssecretaris van Financiën, heeft woensdag afscheid genomen van de Amsterdamse gemeenteraad. Wiebes was van mei 2010 tot 4 februari dit jaar wethouder verkeer en vervoer in de hoofdstad. De VVD-politicus bedankte de raad voor de samenwerking. ‘Het was schitterend. Het hoogtepunt in mijn loopbaan. Of het beter wordt, is nog maar de vraag.’

Wiebes dankt raad Amsterdam

Telegraaf 12.02.2014 Eric Wiebes, sinds begin deze maand staatssecretaris van Financiën, heeft woensdag afscheid genomen van de Amsterdamse gemeenteraad. Wiebes was van mei 2010 tot 4 februari dit jaar wethouder verkeer en vervoer in de hoofdstad. De VVD-politicus bedankte de raad voor de samenwerking. „Het was schitterend. Het hoogtepunt in mijn loopbaan. Of het beter wordt, is nog maar de vraag.”

 

Wiebes beëdigd door de koning  – foto’s 

De BelastingTelefoon deugt niet… en meer beren op de weg voor Wiebes

Trouw 06.02.2014 Een probleemoplosser wordt hij in Amsterdam genoemd. Maar in Den Haag liggen er flink wat beren op de weg die de kersverse staatssecretaris Eric Wiebes nog moet bewandelen. Vandaag ligt de Belastingdienst met het nieuws over haar falende informatielijn voor de zoveelste keer onder vuur. Wat krijgt Wiebes nog meer voor zijn kiezen?

Wiebes was nog directeur

Telegraaf 06.02.2014 De nieuwe staatssecretaris van Financiën, Eric Wiebes, heeft zijn baan op het ministerie van Economische Zaken (EZ) tussen 2004 en 2009 gecombineerd met het mededirecteurschap van een holding die eigenaar was van een adviesbedrijf.

Staatssecretaris Wiebes vergat zich af te melden als directeur

Elsevier 06.02.2014 De nieuwe staatssecretaris van Financiën Eric Wiebes (VVD) heeft zijn baan op het ministerie van Economische Zaken tussen 2004 en 2009 gecombineerd met het mededirecteurschap van een holding die eigenaar was van een adviesbedrijf. Dat blijkt uit stukken van de Kamer van Koophandel (KvK), schrijft het Financieele Dagblad donderdag.

Wiebes laat dreigend tekort achter bij gemeente Amsterdam

NRC 06.02.2014 Toch nog een smetje op het blazoen van Eric Wiebes. De VVD’er die deze week onder veel loftuitingen werd gepresenteerd als staatssecretaris van Financiën om puin te ruimen bij de Belastingdienst, blijkt als wethouder verkeer en vervoer een ongelukkige erfenis in Amsterdam te hebben achtergelaten: een dreigend tekort van 30 miljoen euro.LEES VERDER

WIEBES NIET VERVANGEN TOT AAN VERKIEZINGEN

BB 04.02.2014 De Amsterdamse afdeling van de VVD zoekt geen vervanger meer voor Eric Wiebes als wethouder Verkeer en Vervoer. Dinsdag werd bekend dat de liberaal is benoemd tot staatssecretaris van Financiën.

Afrondende fase
Door de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen in maart is het einde van de bestuursperiode van het huidige college van burgemeester en wethouders in zicht. Volgens de partij laat Wiebes goed werk achter en de laatste nog lopende zaken in zijn portefeuille bevinden zich in een afrondende fase. Het college kan die goed zelf afhandelen, meent de VVD. De liberalen menen verder dat de bijkomende financiële lasten, zoals een vergoeding en wachtgeld, die bij benoeming van een nieuwe wethouder komen kijken niet de moeite waard zijn.

GERELATEERDE ARTIKELEN;

De nieuwe man op Financiën. Wie is Wiebes en wat staat hem te doen?

NRC 04.02.2014 Een impressionistisch schilderij. Dat was volgens Eric Wiebes waar je zijn werk als wethouder in Amsterdam mee kon vergelijken. “Ik zet nu heel veel stipjes. Als je straks, na vier jaar, een stap achteruit zet, zie je het hele schilderij.” Nu – anderhalve maand voor de gemeenteraadsverkiezingen – zet hij geen stap achteruit, maar vooruit, omhoog. Richting het Binnenhof en de Haagse kaasstolp. Maar wie is Wiebes en wat wordt zijn grootste uitdaging als staatssecretaris van Financiën? LEES VERDER

Profiel Eric Wiebes

NU 04.02.2014 VVD’er Eric Wiebes vertrekt van Amsterdam naar Den Haag. Dinsdag is hij benoemd tot staatssecretaris van Financiën, als opvolger van de vertrokken Frans Weekers.

De wethouder verkeer en vervoer deinsde de afgelopen vier jaar niet terug voor hoofdpijndossiers als de taxibranche, de gemeentelijke ICT, luchtkwaliteit en de Noord-Zuidlijn. Het “slimste jongetje van de klas”, is hij weleens genoemd. Met minder geld meer doen, bleek zijn motto. ”Meer effect per euro”, noemde hij het zelf.

Wiebes pakt problemen aan

Telegraaf 04.02.2014 Eric Wiebes kon dinsdag meteen na zijn benoeming als nieuwe staatssecretaris van Financiën aan de slag met de problemen bij de Belastingdienst. Die deden zijn voorganger Frans Weekers vorige week de das om in een Kamerdebat.

Oppositie gunt Wiebes de ruimte

NU 04.02.2014 De oppositiepartijen D66, ChristenUnie en GroenLinks vinden dat de nieuwe staatssecretaris Eric Wiebes (Financiën) even de ruimte moet krijgen om zich in te werken.  ”Ik roep de Kamer, en daarmee ook mezelf, op om zich even te beheersen”, zei D66-leider Alexander Pechtold dinsdag. ”Wiebes moet niet meteen onder curatele komen, zoals met zijn voorganger Weekers dreigde te gebeuren.”

Oppositie gunt Wiebes de ruimte

Telegraaf 04.02.2014 De oppositiepartijen D66, CDA, SP, ChristenUnie en GroenLinks vinden dat de nieuwe staatssecretaris Eric Wiebes (Financiën) de ruimte moet krijgen om zich in te werken. „Ik roep de Kamer, en daarmee ook mezelf, op om zich even te beheersen”, zei D66-leider Alexander Pechtold dinsdag. „Wiebes moet niet meteen onder curatele komen, zoals met zijn voorganger Weekers dreigde te gebeuren.”

Wiebes is niet bang voor hoofdpijndossiers

Trouw 04.02.2014 VVD’er Eric Wiebes vertrekt van Amsterdam naar Den Haag. Dinsdag is hij benoemd tot staatssecretaris van Financiën, als opvolger van de vertrokken Frans Weekers. De wethouder verkeer en vervoer deinsde de afgelopen 4 jaar niet terug voor hoofdpijndossiers als de taxibranche, de gemeentelijke ICT, luchtkwaliteit en de Noord-Zuidlijn. Het ‘slimste jongetje van de klas’, is hij weleens genoemd.

Wiebes: eerst nadenken, dan doen

Telegraaf 04.02.2014  „Eerst nadenken en dan doen. En helemaal aan het end van de rit pas meningen hebben.” Op die manier gaat de nieuwe staatssecretaris van Financiën Eric Wiebes de problemen bij de Belastingdienst aanpakken.

Benadering Wiebes was een zegen voor Amsterdam

Trouw 04.02.2014 “Ik hou van een zekere feitelijkheid en zakelijkheid.” Dat zei Eric Wiebes toen hij in mei 2010 aantrad als wethouder verkeer in Amsterdam. Hemelbestormend klonk dat niet. Maar bijna vier jaar later zijn vriend en vijand het erover eens: die zakelijkheid is een zegen geweest voor de stad. De VVD’er is vandaag benoemd als opvolger van de afgetreden staatssecretaris Frans Weekers.

‘A’dam gaat Wiebes missen’

Telegraaf 04.02.2014 Eric Wiebes zal veel kunnen betekenen in Den Haag, reageerde burgemeester Eberhard van der Laan van Amsterdam dinsdag namens het stadsbestuur. „Amsterdam gaat hem missen en is hem dank verschuldigd.”

Pechtold: ‘Wiebes moet niet meteen onder curatele komen’

Trouw 04.02.2014 De oppositiepartijen D66, ChristenUnie en GroenLinks vinden dat de nieuwe staatssecretaris Eric Wiebes (Financiën) even de ruimte moet krijgen om zich in te werken. ‘Ik roep de Kamer, en daarmee ook mezelf, op om zich even te beheersen’, zei D66-leider Alexander Pechtold vandaag. ‘Wiebes moet niet meteen onder curatele komen, zoals met zijn voorganger Weekers dreigde te gebeuren.’

VVD Amsterdam laat post Wiebes vrij

Trouw 04.02.2014 De Amsterdamse afdeling van de VVD zoekt geen vervanger meer voor Eric Wiebes als wethouder Verkeer en Vervoer. Dinsdag werd bekend dat de liberaal is benoemd tot staatssecretaris van Financiën.

Door de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen in maart is het einde van de bestuursperiode van het huidige college van burgemeester en wethouders in zicht. Volgens de partij laat Wiebes goed werk achter en de laatste nog lopende zaken in zijn portefeuille bevinden zich in een afrondende fase. Het college kan die goed zelf afhandelen, meent de VVD. De liberalen menen verder dat de bijkomende financiële lasten, zoals een vergoeding en wachtgeld, die bij benoeming van een nieuwe wethouder komen kijken niet de moeite waard zijn.

VVD A’dam laat post Wiebes vrij

Telegraaf 04.02.2014 De Amsterdamse afdeling van de VVD zoekt geen vervanger meer voor Eric Wiebes als wethouder Verkeer en Vervoer. Dinsdag werd bekend dat de liberaal is benoemd tot staatssecretaris van Financiën.

Wiebes beëdigd door de koning

Trouw 04.02.2014 Koning Willem-Alexander heeft Eric Wiebes officieel beëdigd als staatssecretaris van Financiën. Dat deed de koning vanmiddag op Paleis Noordeinde. De koning had Wiebes eerder al benoemd tot staatssecretaris. Om 14.00 werd hij verwacht op het paleis voor het officiële gedeelte.

Delftenaar Eric Wiebes benoemd tot staatssecretaris Financiën

RTVWEST 04.02.2014 DEN HAAG – Delftenaar Eric Wiebes is dinsdagochtend door koning Willem-Alexander benoemd tot staatssecretaris van Financiën. Om 14.00 zal hij op Paleis Noordeinde door de koning worden ontvangen om te worden beëdigd, zo laat de … Lees verder

Nu officieel: Eric Wiebes staatssecretaris Financiën

Trouw 04.02.2014 Eric Wiebes (VVD) wordt staatssecretaris van Financiën in het tweede kabinet-Rutte. Hij volgt de vorige week opgestapte Frans Weekers op. Sinds gisteren was al bekend dat hij Amsterdam, waar hij wethouder was, zou verruilen voor Den Haag, vandaag maakte de Rijksvoorlichtingsdienst zijn benoeming officieel bekend

Wiebes benoemd tot nieuwe staatssecretaris Financiën 

NU 04.02.2014 De Amsterdamse VVD-wethouder Eric Wiebes wordt definitief de nieuwe staatssecretaris van Financiën. Koning Willem-Alexander heeft hem dinsdag benoemd, maakt de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) bekend. Wiebes bezocht om 14.00 uur koning Willem-Alexander op Paleis Noordeinde voor de officiële beëdiging. Hij volgt de vorige week afgetreden Frans Weekers op, die opstapte tijdens het debat over problemen rond de toeslagen bij de Belastingdienst.

Wiebes benoemd tot staatssecretaris

Telegraaf 04.02.2014 Koning Willem-Alexander heeft de Amsterdamse wethouder Eric Wiebes dinsdag benoemd tot staatssecretaris van Financiën. Om 14.00 uur zal hij op Paleis Noordeinde ter beëdiging door de koning worden ontvangen, aldus de RVD.

Koning benoemt Wiebes tot staatssecretaris van Financiën

Elsevier  04.02.2014 Koning Willem-Alexander heeft Eric Wiebes (VVD) benoemd tot staatssecretaris van Financiën. Om 14.00 uur zal de opvolger van Frans Weekers op Paleis Noordeinde ter beëdiging door de koning worden ontvangen. Dat meldt de Rijksvoorlichtingsdienst dinsdag.

Crisismanager

De naam van de vijftigjarige Amsterdamse wethouder Wiebes circuleerde al enige tijd. Maandag melden bronnen in de Haagse politiek dat hij naar verwachting de nieuwe staatssecretaris zou worden.

Eric Wiebes benoemd tot nieuwe staatssecretaris van Financiën›

NRC  04.02.2014  VVD’er Eric Wiebes is de nieuwe staatssecretaris van Financiën. Dat meldt de Rijksvoorlichtingdienst. De Amsterdamse wethouder verkeer en vervoer wordt al dagen genoemd als de meest logische en meest kansrijke opvolger van zijn vorige week opgestapte partijgenoot Frans Weekers. Wiebes ging vanochtend langs bij premier Rutte, en werd vervolgens officieel benoemd door koning Willem-Alexander. Om 14.00 uur wordt de staatssecretaris ter beëdiging op Paleis Noordeinde door de koning ontvangen. Wiebes wordt onder meer verantwoordelijk voor de Belastingdienst, waar problemen met het uitbetalen van toeslagen de val van Weekers tot gevolg hadden.

Wiebes op de koffie bij premier Rutte

RTVWEST 04.02.2014 DELFT – Delftenaar Eric Wiebes is dinsdagochtend op bezoek gegaan bij premier Mark Rutte op het Binnenhof. De wethouder uit Amsterdam is zo goed als zeker de opvolger van de afgetreden staatssecretaris van Financiën Frans Weekers. Lees verder

Wiebes dinsdagochtend op bezoek bij Rutte 

NU 04.02.2014 De Amsterdamse wethouder Eric Wiebes, zo goed als zeker de opvolger van de afgetreden staatssecretaris van Financiën Frans Weekers, is dinsdagochtend op bezoek gegaan bij premier Mark Rutte op het Binnenhof. Bekijk video – Wiebes zei “zin” te hebben in een “goed gesprek”.

VVD’er Wiebes (1963) is in Amsterdam wethouder van Verkeer en Vervoer. Eerder werkte hij als topambtenaar op het ministerie van Economische Zaken.

Eric Wiebes spreekt met Rutte op het BinnenhofVideo

Trouw 04.02.2014 De Amsterdamse wethouder Eric Wiebes, zo goed als zeker de opvolger van de afgetreden staatssecretaris van Financiën Frans Weekers, is vanochtend op bezoek gegaan bij premier Mark Rutte op het Binnenhof. Wiebes zei ‘zin’ te hebben in een ‘goed gesprek’. Wiebes (1963) is in Amsterdam wethouder van Verkeer en Vervoer. Eerder werkte hij als topambtenaar op het ministerie van Economische Zaken. Als wethouder hield hij zich onder meer bezig met de Noord/Zuidlijn van de Amsterdamse metro.

Wiebes bij Rutte

Telegraaf 04.02.2014 Koning Willem-Alexander heeft de Amsterdamse wethouder Eric Wiebes dinsdag benoemd tot staatssecretaris van Financiën. Om 14.00 uur zal hij op Paleis Noordeinde ter beëdiging door de koning worden ontvangen, aldus de RVD.

Zo overleeft de nieuwe staatssecretaris Den Haag: ‘scheld terug’

VK 03.02.2014 Ga er maar aanstaan, staatssecretaris worden van de Belastingsdienst. VVD’er Eric Wiebes, die morgen benoemd gaat worden, is geen vreemde in ambtelijk Den Haag. Maar sinds het tijdperk-Rutte is er wel het een en ander veranderd. Daarom vijf tips voor een outsider om de Haagse politiek te overleven.

Eric Wiebes: uitstekende probleemoplosser en ‘ook nog een leuke vent’

VK 03.02.2014 Eric Wiebes wordt morgen hoogstwaarschijnlijk benoemd als de nieuwe staatssecretaris van Financiën. Wat weten we over de 50-jarige ex-consultant?

Politiek commentator Felix Rottenberg schreef vorig jaar een column in Het Parool over Eric Wiebes, de man van wie morgen hoogstwaarschijnlijk officieel bekend wordt dat hij Frans Weekers opvolgt als staatssecretaris van Financiën. In de column verhaalt Rottenberg over hoe premier Rutte eens een speech over de kredietcrisis moest houden, toen bleek dat er door een miscommunicatie niets was voorbereid

Lees ook Zo overleeft de nieuwe staatssecretaris Den Haag: ‘scheld terug’ – 03/02/14

Lees ook ‘Amsterdamse wethouder Wiebes gaat Weekers opvolgen’ – 03/02/14

De beloftes van Eric Wiebes

Telegraaf  03.02.2014  Het was niet zozeer de vraag of, maar wanneer de VVD’er Eric Wiebes Amsterdam zou verruilen voor de politiek in Den Haag. De wethouder verkeer en vervoer deinsde de afgelopen 4 jaar niet terug voor hoofdpijndossiers als de taxibranche, de gemeentelijke ICT, luchtkwaliteit en de Noord-Zuidlijn. Het ‘slimste jongetje van de klas’, zoals hij eens werd genoemd, volgt zoals het er naar uitziet, staatssecretaris van Financiën Frans Weekers op.

VVD’er Eric Wiebes ‘doet niet aan politiek gekonkel’

Elsevier  03.02.2014 De vijftigjarige Eric Wiebes (VVD) volgt naar verwachting de woensdag afgetreden staatssecretaris van Financiën Frans Weekers op. Hoewel Wiebes in de Haagse politiek weinig ervaring heeft, kan hij bogen op flink wat jaren in het openbaar bestuur. Zo was hij van 2004 tot 2010 werkzaam op het ministerie van Economische Zaken, in de laatste drie jaar onder meer als plaatsvervangend secretaris-generaal.

Daarvoor was hij als consultant in dienst bij adviesbureau McKinsey en richtte OC&C op, zijn eigen adviesbureau. Sinds 2010 is Wiebes, die in zijn geboorteplaats Delft werktuigbouwkunde studeerde, wethouder van Amsterdam.

Verkeersminister Melanie Schultz van Haegen (VVD) wilde geen landelijke richtlijnen, maar ruimte voor lokale maatregelen was er wel. Dus zag Wiebes mogelijkheden om in enkele gevallen de helmplicht in te voeren en bestuurders van snorscooters in ‘probleemgebieden’ te verplichten op de weg te rijden.

Anderen noemen hem een ‘oorspronkelijke denker die buiten de gebaande paden treedt’. Premier Mark Rutte (VVD) ziet in hem  ‘een sterk analytisch en strategisch denker’.

Keppeltje

In juli vorig jaar ontstond er enige commotie, toen de liberale wethouder en locoburgemeester tijdens een bezoek aan een synagoge weigerde een keppeltje op te zetten. Hij liet bij binnenkomst aan het ontvangstcomité weten dat hij ‘compleet atheïst’ is en daarom geen keppeltje nodig had. In gezelschap van koning Willem-Alexander liep Wiebes als enige zonder hoofddeksel de synagoge in.

Op dit moment loopt naar de kandidaat-staatssecretaris een veiligheidsonderzoek. Als daar verder geen belastende feiten uit tevoorschijn komen, bijvoorbeeld op fiscaal vlak, zal de benoeming niet meer lang op zich laten wachten. Vermoedelijk is Wiebes dan binnen enkele dagen geïnstalleerd.

‘Amsterdamse wethouder Wiebes gaat Weekers opvolgen’

 Trouw 03.02.2013 De Amsterdamse wethouder Eric Wiebes volgt waarschijnlijk de vorige week afgetreden staatssecretaris van Financiën Frans Weekers op. Haagse bronnen zeggen dat de keus van de VVD-top op Wiebes is gevallen. Ze bevestiden daarmee een bericht in De Telegraaf vandaag.

Verwant nieuws

Amsterdamse wethouder beoogd opvolger Weekers

NU 03.02.2014 De Amsterdamse wethouder Eric Wiebes volgt waarschijnlijk de vorige week afgetreden staatssecretaris van Financiën Frans Weekers op. Bronnen zeggen dat de keus van de VVD-top op Wiebes is gevallen. Ze bevestigen daarmee berichten van de NOS en De Telegraaf  van maandag. Minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën kon maandagochtend nog niet reageren op Wiebes.

Gerelateerde artikelen;

Lees meer over: Eric Wiebes Frans Weekers

‘Amsterdamse wethouder Wiebes moet opvolger Weekers worden’

Elsevier 03.02.2014 De Amsterdamse wethouder van Verkeer en Vervoer Eric Wiebes (VVD) is de beoogde opvolger van zijn partijgenoot, de woensdag opgestapte Frans Weekers, als de nieuwe staatssecretaris van Financiën. Dat meldt NOS maandag op basis van bronnen.

 VVD’er wordt nog nagetrokken

Wiebes volgt Weekers op

Telegraaf 03.02.2014 De Amsterdamse wethouder Eric Wiebes (50) wordt hoogstwaarschijnlijk de nieuwe staatssecretaris van Financiën. Hij zal dan Frans Weekers opvolgen, die vorige week vertrok toen in een zwaar Kamerdebat bleek dat de volledige oppositie hem niet meer steunde.

Gerelateerde artikelen;

31-01: ‘Te moeilijke vragen Weekers’

31-01: Weinig regie val Weekers

31-01: Grote schoonmaak in toeslagencircus nodig

29-01: Frans Weekers treedt af

‘Eric Wiebes uit Delft opvolger staatssecretaris van Financiën Frans Weekers’

RTVWEST 03.02.2013 DELFT – Eric Wiebes uit Delft volgt waarschijnlijk de vorige week afgetreden staatssecretaris van Financiën Frans Weekers op. Bronnen zeggen dat de keus van de VVD-top op Wiebes is gevallen. Wiebes is nu wethouder van Verkeer en Vervoer in Amsterdam… Eerder moest Weekers ook al in de Kamer op het matje komen vanwege de toeslagen. De VVD zoekt als vervanger voor hem een crisismananger, die leiding kan geven aan de hervorming van de Belastingdienst. Eerder werd ook staatssecretaris Sander Dekker genoemd, maar de voormalige wethouder van Den Haag hij wordt het waarschijnlijk dus niet.. Lees verder

Gerelateerde artikelen;

Wiebes volgt Weekers op

Telegraaf 03.02.2014 De Amsterdamse wethouder Eric Wiebes (50) wordt hoogstwaarschijnlijk de nieuwe staatssecretaris van Financiën. Hij zal dan Frans Weekers opvolgen, die vorige week vertrok toen in een zwaar Kamerdebat bleek dat de volledige oppositie hem niet meer steunde.

Gerelateerde artikelen;

31-01: ‘Te moeilijke vragen Weekers’

31-01: Weinig regie val Weekers

30-01: VVD komt snel met opvolger 

‘Amsterdamse wethouder Wiebes beoogd opvolger Weekers’›

NRC 03.02.2014  De Amsterdamse wethouder Eric Wiebes wordt waarschijnlijk de nieuwe staatssecretaris van Financiën. De NOS en De Telegraaf melden dat de VVD’er deze week naar voren wordt geschoven als opvolger van Frans Weekers, die vorige week opstapte toen bij een debat over problemen met toeslagen bleek dat de Kamer het vertrouwen in hem had verloren.

‘Weekers had nooit ambtenaren tot zondebok moeten maken’

VK 02.02.2014 Weekers’ aftreden was onvermijdelijk: hij keerde zich tegen zijn ambtenaren, was al ‘aangeschoten’ en werd een electoraal risico, zegt Minou de Ruiter. Weekers en zijn ambtenaren tijdens het Tweede Kamerdebat over de problemen met de toekenning van huur-, zorg- en andere toeslagen.

Na een jaar van Bulgarenfraude, niet-uitgekeerde toeslagen en wankele Kameroptredens was woensdagavond de maat vol voor Frans Weekers, hij moest aftreden. Deze incidenten hebben echter niet rechtstreeks tot zijn aftreden geleid. Weekers heeft de discussie zelf op scherp gezet door tijdens de Bulgarenfraude zijn ambtenaren de zwartepiet toe te spelen. Hierdoor verschoof de nadruk van de beleidsproblemen bij de Belastingdienst naar de leidinggevende kwaliteiten van Weekers zelf. Als men het aftreden van Weekers vergelijkt met andere aftredens, zijn drie zaken doorslaggevend geweest: Weekers’ strategie, zijn reputatie en de politieke context.

‘Weekers zou zelfs over een dode Russische asielzoeker zijn gestruikeld’

VK 01.02.2014 De Betrouwbare Mannetjes konden het nauwelijks aanzien. En niet alleen omdat ze geen idee hadden waar het debat over ging. Als een teleurgestelde Charlie Brown slofte hij de Kamer uit. Stukje draagvlaktekort. Arme Frans. Medelijden, dat wens je je ergste vijand niet toe.

Hoe deden die anderen dat toch? Daar stonden ze, de aasgieren. Ze staarden hem aan, de armen gekruist. Wat had hij daarop te zeggen? Nou? Hij blikte nog eens naar zijn ambtenaren. Niemand schoot hem te hulp. Nou? Driftig zocht hij in de losse A4’tjes naar woorden die hem ook niet zouden helpen. Hij zou het weer over die conversie kunnen hebben. Of misschien moest hij nog iets opschalen? Of uitklaren? Hij kon het best. Gewoon, een stukje betrokkenheid tonen, een stukje vertrouwen uitstralen en dan een stukje verantwoording afleggen. Desnoods zou hij het project kunnen doorrollen of weer een paar nieuwe queries kunnen draaien. Toch? God, wat zei hij toch allemaal? Hij wist zelf niet eens wat dat betekende.

SP wil uitstel

Telegraaf 01.02.2014 De SP wil dat de huishoudentoeslag wordt uitgesteld. Eerst moet de Belastingdienst intern orde op zaken stellen, zei het Tweede Kamerlid Arnold Merkies in het radioprogramma Tros Kamerbreed zaterdag.

Belastingambtenaren kunnen niet reageren op bericht Weekers: ‘censuur!’

VK 31.01.2014 Op de interne site van de Belastingdienst nemen werknemers geen blad voor de mond. Elk mediabericht over henzelf wordt luidkeels becommentarieerd. Maar over de belangrijkste gebeurtenis van de laatste jaren, het aftreden van ‘hun’ staatssecretaris, mogen ze opeens niets zeggen.

De werknemers van de Belastingdienst staan te trappelen om intern hun mening te geven over het ontslag van staatssecretaris Weekers. Maar dat mogen ze niet. De knop om te reageren ontbreekt bij berichten over de exit van Weekers.

Rutte vond Kamer te gedetailleerd bij debat Weekers

‘Politiek is geen debatwedstrijd’

NU 31.01.2014 Minister-president Mark Rutte vindt dat er in de Tweede Kamer tijdens het debat met Frans Weekers te gedetailleerde vragen zijn gesteld aan de deze week afgetreden staatssecretaris.  Bekijk video – “Het kabinet betreurt dat het zo heeft moeten lopen”, zo stelde Rutte tijdens zijn wekelijkse persconferentie. Al eerder liet Rutte weten dat Weekers wat hem betreft niet af had hoeven treden. “Er zijn door de Kamer vragen gesteld op een heel gedetailleerd niveau over de Belastingdienst”, aldus Rutte. “Politiek is geen debatwedstrijd.”

Draagvlak

Weekers maakte woensdagavond laat bekend af te treden als staatssecretaris na een lang en soms stamelend debat. Hij stelde onvoldoende draagvlak te voelen in de Tweede Kamer voor zijn persoon. De gehele oppositie had een motie van wantrouwen tegen de VVD-bewindsman in voorbereiding. Weekers lag al de hele dag onder vuur over de problemen rond het uitbetalen van toeslagen bij de Belastingdienst.

Gerelateerde artikelen;

Rutte: Weekers struikelde over details in het debat

Trouw 31.01.2014  Staatssecretaris van Financiën Frans Weekers struikelde over details in het debat over de toeslagen en niet omdat hij de problemen bij de Belastingdienst niet goed heeft aangepakt. ‘Politiek is geen debatwedstrijd’, zei premier Rutte vandaag tijdens zijn wekelijkse persconferentie. ‘Ik meen dat Weekers goed bezig was.’

‘Te moeilijke vragen Weekers’

Telegraaf 31.01.2014 De vragen die de oppositie in de laatste fase van het debat over de Belastingdienst stelde aan staatssecretaris Frans Weekers (Financiën) waren „te gedetailleerd”. Premier Mark Rutte zei dat vrijdag in zijn wekelijkse persconferentie.

VVD Limburg: Opvolger Weekers moet Limburger zijn

VK 31.01.2014 Niet Sander Dekker, niet Eric Wiebes en ook niet Mark Harbers moet Frans Weekers als staatssecretaris van Financiën opvolgen. Een Limburger kan de problemen bij de Belastingdienst het beste oplossen. Dat zegt de Limburgse VVD-voorzitter Peter de Koning tegen Trouw. Hoewel hij vindt dat de nieuwe bewindspersoon allereerst voldoende gekwalificeerd moet zijn, ‘mag het criterium ‘Limburger’ meewegen’

Limburgse VVD wil een Limburger op Weekers plek

Trouw 31.01.2014  Een Limburger moet Frans Weekers opvolgen als staatssecretaris. Dat vindt de Limburgse VVD-voorzitter Peter de Koning. “De Belastingdienst is een lastig dossier, dus in de eerste plaats moet je een gekwalificeerd iemand hebben. Maar wat mij betreft mag het criterium ‘Limburger’ meewegen.”

De Koning wil geen namen noemen. Hij vindt het vertrek vooral ‘zuur’ voor Weekers zelf. “Maar natuurlijk verliezen wij ook een ingang in Den Haag.”

Het is veel en veel te ingewikkeld met die toeslagen

Trouw 31.01.2014 Gerrit Zalm was er als minister van financiën niet gerust op. Het uitkeren van toeslagen door de Belastingdienst aan miljoenen Nederlanders is een gigantische operatie. Zalm zag bovendien een principieel bezwaar: de Belastingdienst moet geld halen bij de burgers, niet brengen. Maar de Tweede Kamer wilde het.

Verwant nieuws;

Opvolger Weekers dit weekend bekend

Trouw 30.01.2014 In het weekend wordt waarschijnlijk duidelijk wie staatssecretaris Frans Weekers (Financiën) gaat opvolgen. VVD’er Weekers trad gisteren af in een debat over problemen met toeslagen. Hij wordt opgevolgd door een partijgenoot, maar wie dat is, is nog niet bekend. De VVD zou enkele namen op het oog hebben.

Opvolger van Weekers wordt dit weekend bekendgemaakt

Elsevier  30.01.2014 Minister Jeroen Dijsselbloem (Financiën, PvdA) weet nog niet wie Frans Weekers (VVD) opvolgt als staatssecretaris van Financiën. Weekers stapte op nadat hij het draagvlak in de Tweede Kamer verloor in het debat over problemen bij de uitbetaling van toeslagen.

Weekers’ opvolger moet ambtenaren in het gareel dwingen

Elsevier 30.01.2014 De opgestapte staatssecretaris van Financiën Frans Weekers wilde natuurlijk zeggen dat het uitstrooien van miljarden euro’s niet werkt. Maar dat kon niet, want Kamerleden accepteren geen zielige mensen zonder toeslagen.

Het debat begon om kwart voor drie ’s middags en om half elf ’s avonds had de oppositie VVD-staatssecretaris Frans Weekers volledig verstrikt in de grote getallen. De fiscus keert elke maand aan 7 miljoen mensen toeslagen uit. Om fraude te bestrijden, probeerde Weekers het bestand aan bankrekeningen op te schonen van 35 miljoen naar 14 miljoen.  Lees het hele artikel

Overstap oud-wethouder Sander Dekker naar Financiën ‘niet aan de orde’

RTVWEST 30.01.2014 DEN HAAG – Een overstap van staatssecretaris Sander Dekker (Onderwijs) naar Financiën als opvolger van de teruggetreden Frans Weekers is volgens hem ‘niet aan de orde’. Volgens nu.nl wordt Dekker in de Haagse wandelgangen genoemd … Lees verder

Overstap Dekker naar Financiën ‘niet aan de orde’

NU 30.01.2014 Dekker wordt in de Haagse wandelgangen genoemd als een belangrijke kanshebber om Weekers op te volgen. Gevraagd of de overstap voor hem een optie is zegt hij: “Dat lijkt me niet. Ik heb het druk genoeg met mijn huidige baan. Het is niet aan de orde.”

VVD komt snel met opvolger

Telegraaf 30.01.2014 De VVD komt snel met een opvolger voor de woensdag afgetreden staatssecretaris van Financiën Frans Weekers. Betrokkenen denken dat in het weekend de naam bekend zal zijn. Premier Mark Rutte zei donderdag dat hij in de loop van volgende week de nieuwe bewindsman hoopt te kunnen presenteren.

‘Pechtold belde Zijlstra over onhoudbaarheid positie Weekers’

Elsevier 30.01.2014 D66-leider Alexander Pechtold belde VVD-fractieleider Halbe Zijlstra over de positie van staatssecretaris Frans Weekers(VVD, Financiën). Pechtold zei tegen Zijlstra dat de positie van Weekers voor de oppositie onhoudbaar was geworden.

Het telefoongesprek was kort voor aanvang van de tweede termijn van het debat met Weekers, zeggen ingewijden donderdag. Binnen de VVD wordt het telefoongesprek ontkend en wordt gezegd dat Weekers zelf signalen heeft opgepikt dat de oppositie van hem af wilde.

zie ook;

17 mei 2013 Rutte: geen deal VVD en PvdA over Weekers

18 dec 2012 Frans Weekers in het nauw vanwege relatie Van Rey

17 nov 2010 Staatssecretaris Weekers boos op VVD en CDA

Pechtold belde tijdens debat met VVD over Weekers

Trouw 30.01.2014 D66-leider Alexander Pechtold heeft gisteravond met VVD-fractievoorzitter Halbe Zijlstra gebeld om hem te zeggen dat de positie van Weekers voor de oppositiefracties onhoudbaar was geworden. Dat bood Weekers de kans zelf af te treden, in plaats van weggestuurd te worden. Dat zeiden ingewijden vanochtend tegen het ANP.

Meer over;

‘Zag ik Weekers op tv, dacht ik dat ik naar LuckyTV keek’

VK 30.01.2014 Frans Weekers vocht een verloren strijd. Inmiddels was helaas bijna iedereen in Den Haag ervan overtuigd dat Frans er niet zoveel van bakte. Hij stroffelde van de ene affaire naar de andere, schrijft columnist Bert Wagendorp.

Staatssecretaris Frans Weekers van Financiën bood woensdag eerst zijn excuses aan en daarna zijn ontslag. Vorige week verklaarde hij nog dat het in de kwestie van de achterstallige toeslagen eigen schuld dikke bult was, maar dat bleek nu toch niet zo te zijn. Het lag vooral aan de Belastingdienst. Jesse Klaver (GL) eiste excuses.

Frans Weekers: een politieke afgang in drie bedrijven

Trouw 30.01.2014 Frans Weekers trad gisteravond laat af als staatssecretaris, nadat hij zich ‘onvoldoende gesteund’ voelde door de Tweede Kamer. Het was niet voor het eerst dat de ‘lichtvaardige Limburger’ in de problemen kwam. Zijn positie verzwakte zo steeds meer. Een politieke afgang in drie bedrijven.

2012: De verkiezingsposter
In 2012 komt Weekers voor het eerst serieus in opspraak, vanwege zijn nauwe banden met VVD-partijgenoot Jos van Rey, die van corruptie wordt verdacht. Van Rey betaalde mee aan een 35 meter hoge ‘persoonlijke billboard’ van Weekers langs de A35. Als dat bekend wordt, rijst gelijk de vraag: heeft Weekers daar iets voor teruggedaan?

Hoe Weekers talloze keren struikelde en uiteindelijk viel

NRC 30.01.2014 “Weekers solliciteert naar een enkeltje richting Koning, zoals hij de Kamer informeert”, twitterde Alexander Pechtold. Niet gisteren, maar al in mei vorig jaar. Vandaag stapt staatssecretaris Frans Weekers inderdaad naar de koning, nadat hij de laatste tijd van incident naar incident struikelde. De D66-leider stuurde de tweet naar aanleiding van het optreden van Weekers rond de Bulgaarse toeslagenfraude, waarbij Bulgaarse bendes miljoenen wisten te incasseren. “Klunzig”, zo werd de slordige manier waarop hij inlichtingen aan de Kamerleden verschafte genoemd. Na vier brieven over de kwestie was de oppositie nog niet tevreden. En voordat Weekers kritische vragen van de Kamer had beantwoord, schoof hij alvast aan bij EenVandaag om de situatie te bespreken.

Het doet denken aan een soortgelijk geval van ‘onhandig communiceren’, dat NRC vorig jaar in een profiel (€) aanhaalde.  LEES VERDER

Lees meer;

9:05 Zijlstra: voor iedere bewindspersoon moeilijk uit te voeren taak ›

30 JAN Staatssecretaris Weekers stapt op en dat is een juist besluit ›

29 JAN Staatssecretaris Weekers stapt op – ‘verrassend besluit’ ›

29 JAN Problemen met betaling fiscale toeslag opgelost ›

20 JAN Twee Bulgaren uitgeleverd voor toeslagenfraude ›

Met elke struikelpartij kwam Weekers’ val dichterbij

VK 30.01.2014 Een lieverd. Die kwalificatie gaf Volkskrant-journalist Jan Tromp aan Frans Weekers in een groot krantenprofiel dat in mei vorig jaar verscheen. Of beter gezegd: diskwalificatie. Geen enkele politicus wil een lieverd genoemd worden, en minst van allen de baas van de Belastingdienst. Het lukte Weekers als staatssecretaris maar niet om zijn tanden te laten zien aan de hongerige oppositie. Gisteren moest hij zich gewonnen geven.

 
 
‘Hele politiek verantwoordelijk voor debacle Belastingdienst’

Trouw 30.01.2014 Staatssecretaris van financiën Frans Weekers gold lange tijd als een belofte binnen de VVD, maar ook in zijn eigen partij brokkelde de steun voor de vaker struikelende staatssecretaris gisteravond af. Tijdens het debat in de Tweede Kamer over de Belastingdienst hield een zwak opererende Weekers de eer aan zichzelf en trad af.

Het debat ging over de problemen rond het nieuwe systeem van uitbetaling van huur- en zorgtoeslagen. De invoering daarvan hapert sterk, waardoor inmiddels tienduizenden mensen moeten wachten op hun geld. De voltallige oppositie rekende dat Weekers zwaar aan en had een motie van wantrouwen klaarliggen.

Verwant nieuws;

Pechtold gaf het signaal

Telegraaf 30.01.2014 D66-leider Alexander Pechtold heeft woensdagavond met VVD-fractievoorzitter Halbe Zijlstra gebeld om hem te zeggen dat de positie van Weekers voor de oppositiepartijen onhoudbaar was geworden. Hij vond het „netjes” en „niks bijzonders” om de staatssecretaris niet tijdens het debat te confronteren met de motie van wantrouwen die op komst was. Weekers trad nu zelf af, in plaats van weggestuurd te worden.

Rutte: wat mij betreft had Weekers mogen blijven

Elsevier 30.01.2014 Minister-president Mark Rutte (VVD) vond het niet nodig dat zijn partijgenoot Frans Weekers woensdagavond aftrad als staatssecretaris van Financiën. Weekers zou ‘nog steeds heel goed’ in staat zijn geweest om de problemen met de toeslagen bij de Belastingdienst op te lossen. De premier ontkende donderdag dat hij druk zou hebben uitgeoefend op de voormalige staatssecretaris. ‘Dit is zijn beslissing.’

Respect

Rutte zei woensdag al respect te hebben voor het besluit van Weekers om op te stappen. Een ‘ te groot deel’ van de Kamer had geen vertrouwen meer in het beleid van Weekers.

zie ook

17 mei 2013 Rutte: geen deal VVD en PvdA over Weekers

Respect in Kamer voor aftreden Weekers

Trouw 30.01.2014 De Tweede Kamerleden hebben met respect gereageerd op het aftreden van staatssecretaris Frans Weekers van Financiën.

‘Respect voor een moedig besluit’, zegt D66-leider Alexander Pechtold. ‘Het lukte hem al tijden niet om de spanningsboog tussen fraudebestrijding en een sociaal toeslagensysteem overeind te houden. De premier is wat te optimistisch geweest toen hij deze staatssecretaris voluit steunde. Ik had liever gehad dat men dit eerder had zien aankomen. Maar ik ben blij dat men het niet aan de oppositie overlaat. Dit is de koninklijke weg: je verdedigt je in de Kamer en je treedt af in de Kamer.’

Nuttige links;

Premier Rutte: respect voor besluit Weekers om af te treden

Elsevier 30.01.2014 Minister-president Mark Rutte (VVD) respecteert het besluit van zijn partijgenoot, staatssecretaris van Financiën Frans Weekers, om op te stappen. Hij dankt hem voor zijn grote inzet in de afgelopen jaren. Dat zegt Rutte woensdagavond, vlak nadat zijn staatssecretaris verklaarde dat hij geen ‘breed draagvlak‘ meer voelde onder Kamerleden voor zijn beleid.

‘Weekers niet weg gehoeven’

Telegraaf 30.01.2014 Frans Weekers had woensdagavond wat betreft premier Mark Rutte niet hoeven aftreden als staatssecretaris van Financiën. Rutte zei donderdag dat hij „nog steeds” vindt dat Weekers „heel goed” in staat zou zijn geweest om de problemen met toeslagen bij de Belastingdienst op te lossen.

Gerelateerde artikelen;

30-01: ‘Weekers had nog steun VVD’

30-01: ‘Weekers had zaakjes niet op orde’

30-01: Teeven baalt, Dijsselbloem zuur

30-01: Laatste debat ware martelgang

30-01: Pechtold gaf het signaal

30-01: ‘Vertrek Weekers lost niets op’

VVD had nog vertrouwen in staatssecretaris Weekers  

NU 30.01.2014 Premier Mark Rutte en VVD-fractievoorzitter Halbe Zijlstra benadrukken donderdag dat zij staatssecretaris Frans Weekers (Financiën) niet hebben aangezet tot diens aftreden woensdagavond. “Hij had nog ons vertrouwen.” Weekers maakte zijn aftreden bekend tijdens het debat over problemen rond de toeslagen bij de Belastingdienst, waarin de gehele oppositie zich tegen hem keerde en dreigde met een motie van wantrouwen. Rutte ontkent dat hij druk zou hebben uitgeoefend op Weekers. “Dit is zijn beslissing.”

Eervol

Weekers heeft donderdag zijn ontslag officieel aangeboden aan de koning. Die heeft hem dat “op de meest eervolle wijze” verleend. Tot er een opvolger is, neemt minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem (PvdA) de taken van Weekers waar.

Gerelateerde artikelen;

Lees meer over: Frans Weekers Alexander Pechtold Halbe Zijlstr

VVD-top: Weekers heeft zelf de afweging gemaakt

Trouw 30.01.2014 Dat staatssecretaris Frans Weekers gisteravond aftrad, was zijn eigen keuze. Hij had nog steun van de VVD en ook coalitiepartner PvdA wilde hem niet wegsturen. Fractievoorzitter Halbe Zijlstra van de VVD heeft dat vandaag gezegd. Ook van Premier Rutte hoefde Weekers niet op te stappen. Rutte zei vandaag dat hij ‘nog steeds’ vindt dat Weekers ‘heel goed’ in staat zou zijn geweest de problemen met toeslagen bij de Belastingdienst op te lossen.

‘Weekers had nog steun VVD’

Telegraaf 30.01.2014 Dat staatssecretaris Frans Weekers woensdagavond aftrad, was zijn eigen keuze. Hij had nog steun van de VVD en ook coalitiepartner PvdA wilde hem niet wegsturen. Fractievoorzitter Halbe Zijlstra van de VVD heeft dat donderdag gezegd. Zijlstra noemde het „moedig” dat zijn partijgenoot Weekers is opgestapt toen bleek dat hij het draagvlak bij de oppositie kwijt was. „Ik heb daar respect voor.”

Zijlstra: voor iedere bewindspersoon moeilijk uit te voeren taak›

NRC 30.01.2014  Met het opstappen van staatssecretaris van Financiën Frans Weekers (VVD) zijn de problemen met toeslagen nog niet opgelost. Dat zei VVD-fractievoorzitter Halbe Zijlstra zojuist op Radio 1. “Voor iedere bewindspersoon zou dit een moeilijk uit te voeren taak zijn geweest.”

Lees meer;

10:24 Hoe Weekers talloze keren struikelde en uiteindelijk viel ›

20 JAN Twee Bulgaren uitgeleverd voor toeslagenfraude ›

2013 Belastingdienst kan honderden miljoenen niet meer terugkrijgen ›

2013 Pro-formazitting toeslagenfraude: zeker 1500 valse aanvragen ›

2013 VVD-fractieleider Zijlstra tegen NRC: overheid moet stoppen met toeslagen ›

‘Weekers had zaakjes niet op orde’

Telegraaf 30.01.2014 In de loop van het debat over de problemen met de toeslagen werd het steeds duidelijker dat staatssecretaris Frans Weekers zijn zaakjes niet op orde had. Dat zegt Roderik van Grieken van het Nederlands Debat Instituut. „Hij wekte zelfs niet de schijn dat hij precies wist waar hij het over had. Weekers kwam niet zelfverzekerd over.”

Gerelateerde artikelen;

30-01: Pechtold haalde de trekker over

30-01: Druk bij schuldhulpclub om toeslagentoestand

30-01: Teeven baalt, Dijsselbloem zuur

30-01: Pechtold gaf het signaal

30-01: ‘Vertrek Weekers lost niets op’

Teeven baalt, Dijsselbloem zuur

Telegraaf 30.01.2014 In het weekend wordt waarschijnlijk duidelijk wie staatssecretaris Frans Weekers (Financiën) gaat opvolgen. In de wandelgangen wordt Kamerlid Mark Harbers veel genoemd.

Gerelateerde artikelen;

30-01: Pechtold gaf het signaal

30-01: ‘Vertrek Weekers lost niets op’

30-01: Hoge druk belastingdienst

30-01: ‘Vertrek Weekers heel zuur’

30-01: Houding kost Weekers de kop

30-01: Niet de eerste in problemen

30-01: Respect voor aftreden Weekers

29-01: Frans Weekers treedt af

29-01: Weekers ‘onder curatele’

‘Vertrek Weekers lost niets op’

Telegraaf 30.01.2014 Met het opstappen van staatssecretaris Frans Weekers (Financiën) zijn de problemen bij de Belastingdienst niet opgelost. Dat heeft voorzitter Corrie van Brenk van de Abvakabo FNV donderdag gezegd. „ Zijn opvolger doet er verstandig aan wèl goed te luisteren naar de medewerkers.”

Gerelateerde artikelen;

30-01: Niet de eerste in problemen

30-01: Respect voor aftreden Weekers

29-01: Frans Weekers treedt af

29-01: Weekers ‘onder curatele’

29-01: Weekers: onderzoek fiscus

Weekers is niet eerste bewindsman in lastig parket

NU 30.01.2014 Frans Weekers is de tweede staatssecretaris in het kabinet Rutte-II die zijn ontslag indient. Het kabinet zat er nog maar net een maand, toen staatssecretaris Co Verdaas van Economische Zaken (PvdA) moest aftreden. Hij bleek gesjoemeld te hebben met declaraties in zijn vorige functie van Gelders gedeputeerde.

Gerelateerde artikelen

Lees meer over: Frans Weekers

Niet de eerste in problemen

Telegraaf 30.01.2014 Frans Weekers is de tweede staatssecretaris in het kabinet Rutte-II die zijn ontslag indient. Het kabinet zat er nog maar net een maand, toen staatssecretaris Co Verdaas van Economische Zaken (PvdA) moest aftreden. Hij bleek gesjoemeld te hebben met declaraties in zijn vorige functie van Gelders gedeputeerde.

Gerelateerde artikelen;

30-01: Weekers stapt op

‘Vertrek Weekers was onvermijdelijk’  

NU 30.01.2014 Het vertrek van staatssecretaris Frans Weekers (Financiën) woensdagavond was volgens fractievoorzitters in de Tweede Kamer “onvermijdelijk”, maar “een moedig besluit” “Zijn optreden in het debat was niet sterk”, aldus SP-leider Emile Roemer. “Het siert hem wel dat hij zijn eigen conclusie getrokken heeft, maar dat neemt niet weg dat het voor hem een persoonlijk drama is.”

Weekers trad woensdagavond af na een urenlang debat over de gebrekkige administratie bij de Belastingdienst. Hij concludeerde uiteindelijk dat er in de Kamer te weinig vertrouwen in hem was om de problemen bij de dienst aan te pakken.

De misstanden bij de Belastingdienst zijn nog steeds urgent, betoogt de vakbond. De werkdruk is hoog en er zijn te weinig mensen om aanvragen te controleren, toeslagen uit te keren, fraude aan te pakken of zelfs de telefoon op te nemen.

Gerelateerde artikelen;

Lees meer over: Frans Weekers

‘Vertrek Weekers heel zuur’

Telegraaf 30.01.2014 Minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën vindt het „buitengewoon zuur” dat staatssecretaris Frans Weekers is afgetreden. „Als er iemand gemotiveerd was om fraude aan te pakken, was het Frans Weekers. Dat heeft hij ook van het begin af aan gedaan toen hij op Financiën zat. Dus het is gewoon heel zuur dat hij dan nu het bijltje erbij neer moet gooien”, zei Dijsselbloem in de nacht van woensdag op donderdag bij het ministerie van Algemene Zaken.

Gerelateerde artikelen;

30-01: Weekers stapt op

30-01: Houding kost Weekers de kop

30-01: Niet de eerste in problemen

30-01: Respect voor aftreden Weekers

29-01: Frans Weekers treedt af

Respect voor aftreden Weekers

Telegraaf 30.01.2014 Premier Mark Rutte respecteert het besluit van staatssecretaris Frans Weekers (Financiën, VVD) om af te treden. Hij dankt zijn partijgenoot voor zijn grote inzet in de afgelopen jaren. Rutte heeft dat woensdagavond laten weten.

Gerelateerde artikelen;

30-01: Weekers stapt op

29-01: Frans Weekers treedt af

29-01: Weekers ‘onder curatele’

29-01: Weekers: onderzoek fiscus

29-01: Weekers nog in spanning

Frans Weekers treedt af

Telegraaf 30.01.2014 Staatssecretaris Frans Weekers van Financiën treedt af. Hij zei woensdagavond in het debat over de problemen met toeslagen dat hij onvoldoende draagvlak voelt in de Tweede Kamer. Ronald Veerman, chef van De Financiële Telegraaf, pleit voor vereenvoudiging van de logge, ambtelijke belastingdienst.

Gerelateerde artikelen;

30-01: Respect voor aftreden Weekers

Houding kost Weekers de kop

Telegraaf 30.01.2014 Als Tweede Kamerlid gold hij als een toptalent binnen de VVD. Zijn benoeming tot staatssecretaris van Financiën van Rutte-I in 2010 leek een opstapje naar een ministerschap. Maar na zijn herbenoeming in Rutte-II in 2012 raakte Frans Weekers al snel in zwaar weer.

Gerelateerde artikelen;

30-01: Weekers stapt op

Koning verleent Weekers ‘op meest eervolle wijze’ ontslag

Trouw 30.01.2014 Koning Willem-Alexander heeft staatssecretaris Frans Weekers van Financiën ‘op de meest eervolle wijze ontslag verleend, onder dankbetuiging voor de vele en gewichtige diensten’ die door hem zijn bewezen. De Rijksvoorlichtingsdienst heeft dat vandaag laten weten.

Verwant nieuws

STAATSSECRETARIS FRANS WEEKERS TREEDT AF

BB 30.01.2014  Staatssecretaris Frans Weekers van Financiën treedt af. Hij zei woensdagavond in het debat over de problemen met toeslagen dat hij onvoldoende draagvlak voelt in de Tweede Kamer.

Onvoldoende draagvlak
Volgens Weekers had hij onvoldoende draagvlak in de Tweede Kamer om door te gaan. Een deel van de oppositie dreigde woensdagavond met een motie van wantrouwen tegen de staatssecretaris.  De motie zou worden ingediend door fractieleider Norbert Klein van 50PLUS, die het debat over de problemen met de betaling van toeslagen had aangevraagd. Of de motie het gehaald zou hebben, is niet duidelijk.

GERELATEERDE ARTIKELEN;

Staatssecretaris Weekers treedt af 

NU 29.01.2014 Staatssecretaris van Financiën Frans Weekers (VVD) is woensdagavond afgetreden na felle kritiek van de oppositie in de Tweede Kamer op zijn functioneren. Hij stelde onvoldoende draagvlak te voelen in de Tweede Kamer voor zijn persoon.

De VVD-bewindsman lag al de hele dag onder vuur over de problemen rond het uitbetalen van toeslagen bij de Belastingdienst. Het was bovendien niet de eerste keer dat hij door de Kamer op het matje was geroepen over problemen bij de dienst.

In mei vorig jaar overleefde Weekers tenauwernood nog een motie van wantrouwen, destijds gesteund door zeven politieke partijen maar zonder meerderheid van de Tweede Kamer.

De oppositie heeft opgelucht gereageerd op het besluit van Weekers. Volgens D66-leider Alexander Pechtold was het voor Weekers “de koninklijke weg” om de eer aan zichzelf te houden. “Het siert hem dat hij zijn eigen conclusie getrokken heeft”, zo vindt ook SP-fractievoorzitter Emile Roemer.

Weekers is de tweede bewindspersoon uit het kabinet Rutte-II die aftreedt. Vlak na het aantreden trad staatssecretaris van Economische Zaken Co Verdaas (PvdA) af.

Politieke reacties op vertrek Weekers I Lees meer over het debat met Weekers

Problemen Belastingdienst | Achtergrond: bewindslieden Rutte-II in problemen

Gerelateerde artikelen;

Lees meer over: Frans Weekers Toeslagen

Staatssecretaris Weekers treedt af om toeslagenkwestie

Trouw 29.01.2014 Staatssecretaris Frans Weekers (Financiën) heeft gisteravond zijn functie neergelegd omdat hij niet meer genoeg draagvlak had in de Tweede Kamer. Hij deed dit na een urenlang debat over de problemen bij de Belastingdienst met de invoering van een nieuw systeem van huur- en zorgtoeslagen.

De Kamer debatteerde sinds gistermiddag 14.00 uur met Weekers over de kwestie. Pas rond 23.30 uur begon de tweede termijn. Weekers nam toen meteen het woord en zei dat hij niet meer genoeg vertrouwen genoot in de Tweede Kamer.

Staatssecretaris Weekers stapt op – ‘verrassend besluit’›

NRC 29.01.2014 Staatssecretaris Frans Weekers (VVD) zal morgen zijn ontslag aanbieden aan de koning. Dat zei hij zojuist in het debat waarin hij verantwoording moest afleggen over problemen bij de Belastingdienst met de uitbetaling van toeslagen. Hij heeft naar eigen zeggen nog onvoldoende draagvlak in de Tweede Kamer.

Weekers overleefde vorig jaar ternauwernood een motie van wantrouwen toen hij zich moest verantwoorden over de zogenoemde Bulgarenfraude. Weekers wachtte nu een eventuele motie niet af, maar zeker was dat er nog minder vertrouwen in hem zou zijn. Zo zei ChristenUnie-Kamerlid Carola Schouten, wier partij Weekers toen nog steunde, dat hij nu niet langer voldoende gezag had.

Lees meer;

16:18 Rutte: Weekers is niet onder druk gezet ›

10:24 Hoe Weekers talloze keren struikelde en uiteindelijk viel ›

VANDAAG 29 januari 2014 Onder curatele gesteld ›

VANDAAG PvdA gaf worstelende Weekers gisteravond het laatste zetje ›

VANDAAG Staatssecretaris Weekers stapt op en dat is een juist besluit ›

Staatssecretaris Frans Weekers (VVD) stapt op

Elsevier 29.01.2014 Staatssecretaris van Financiën Frans Weekers (VVD) heeft woensdagavond laten weten dat hij opstapt. Hij zei dat hij onvoldoende draagvlak in de Tweede Kamer voelt, terwijl dat volgens hem wel noodzakelijk is als staatssecretaris die gaat over de Belastingdienst.

Dat zegt hij na een lang debat in de Tweede Kamer vanavond. Daarin beloofde hij een onderzoek naar het functioneren van de Belastingdienst in te stellen, om zo toekomstige problemen bij de uitbetaling van toeslagen te voorkomen.

Weekers ‘onder curatele’

Telegraaf 29.01.2014  Staatssecretaris Frans Weekers (Financiën) gaat de Tweede Kamer elke week rapporteren over de problemen met de betaling van huur-, zorg- en andere toeslagen. Hij heeft dat woensdagavond beloofd nadat hij zwaar onder vuur was komen te liggen over de betalingsachterstanden bij deze toeslagen. Volgens de oppositie staat hij daarmee feitelijk „onder curatele”.

Weekers ‘subtiel onder curatele gesteld’

VK 29.01.2014 Staatssecretaris Frans Weekers (Financiën) heeft vandaag in de Tweede Kamer zijn excuses aangeboden aan mensen die bij de Belastingdienst ‘tegen bepaalde muren zijn opgelopen’ nadat ze in december en januari geen toeslagen hadden ontvangen. Voor de Kamer was dat echter niet genoeg. De bewindsman moet wekelijks gaan rapporteren over de kwestie.

VERWANT NIEUWS; Weekers onder druk – 29/01/14

Oppositie pakt Weekers hard aan op functioneren

NU 29.01.2014 Alle oppositiepartijen in de Tweede Kamer hebben staatssecretaris Frans Weekers (Financiën) woensdag flink aangepakt op zijn functioneren in het debat over de problemen rond het uitbetalen van toeslagen.

“Opnieuw neemt Weekers geen verantwoordelijkheid”, stelde Jesse Klaver van GroenLinks. “De problemen lijken van mismanagement te getuigen”, aldus Norbert Klein van 50Plus.

“Waar is de regie bij deze staatssecretaris?”, vroeg Arnold Merkies van de SP zich af. Wouter Koolmees van D66: “Heeft Weekers het toeslagensysteem nog wel onder controle?” En: “zat de staatssecretaris er wel bovenop?”, wil Elbert Dijkgraaf van de SGP weten.

Weekers antwoordde vorige week bovendien bevestigend dat burgers zichzelf de schuld van de problemen moeten geven, na een vraag van een journalist van de NOS.  Later bleek echter dat de problemen ook bij de Belastingdienst zelf lagen, door bijvoorbeeld een slechte telefonische bereikbaarheid, zo gaf Weekers zelf ook toe via een brief aan de Kamer.

Coalitie

De oppositiepartijen spraken ook de VVD en de PvdA aan op het functioneren van Weekers. Volgens het CDA verzaakte Helma Neppérus van de VVD haar taak als volksvertegenwoordiger door geen kritische vragen te stellen. Neppérus stelde dat fraudebestrijding belangrijker was dan dienstverlening.

Henk Nijboer van de PvdA stelde na aandringen van de oppositie dat het ‘niet goed’ is dat er fouten zijn gemaakt. “Maar tegelijkertijd is het bij zo’n grote operatie onvermijdelijk dat mensen er last van hebben.”

Gerelateerde artikelen;

Lees meer over: Frans Weekers

Forse kritiek op Weekers in toeslagendebat

Elsevier 29.01.2014 Staatssecretaris Frans Weekers van Financiën (VVD) wuift volgens oppositieleden de problemen rond het uitbetalen van toeslagen weg. Zij uiten woensdag forse kritiek op Weekers in een Kamerdebat. Kamerleden vrezen dat Weekers en zijn ambtenaren niet goed samenwerken. Meerdere leden van de oppositie onderstreepten woensdag dat Belastingdienstmedewekers geregeld anoniem lekken naar de media over problemen bij de uitvoering van het toeslagenbeleid.

Fout op fout

Zo werd vorige week bekend dat de afgelopen maanden niet alle toeslagen zijn uitbetaald, omdat de overgang naar een systeem waarin mensen nog maar één rekeningnummer mogen gebruiken voor de Belastingdienst niet soepel verloopt. Een ambtenaar zei anoniem tegen RTL Nieuws dat de Belastingdienst ‘fout op fout’ stapelt.

Naast de Belastingdienst maken ook burgers vreemde fouten

Elsevier 29.01.2014 De Belastingdienst kan de enorme gegevensstroom van Nederlanders die hun rekeningnummer moeten doorgeven nauwelijks aan. Maar niet alleen de Belastingdienst, ook burgers maken bijzondere fouten. Het opsturen van gegevens levert soms opmerkelijke taferelen op, schrijft weekblad Elsevier deze week. Staatssecretaris Frans Weekers (VVD, Financiën) moet zich woensdag in de Tweede Kamer verantwoorden over het feit dat veel Nederlanders hun toeslagen te laat ontvangen.

WEEKERS: ‘FRAUDEBESTRIJDING IS NIET ALTIJD KLANTVRIENDELIJK’

BB 29.01.2014 Onterecht niet-uitbetaalde toeslagen zijn niet helemaal te voorkomen, stelt staatssecretaris Weekers tegenover de Kamer in een uitgebreide brief. In de afweging tussen dienstverlening en fraudebestrijding zal de Belastingdienst bij het uitbetalen van toeslagen de balans vaker in het voordeel van de tweede laten moeten laten doorslaan. Maar de Kamer vindt dat hij te makkelijk de bal neerlegt bij de burger.

Eén rekeningnummer

Weekers heeft de Kamer uitvoerig uitgelegd wat er aan de hand is met de uitbetaling van toeslagen en waarom duizenden mensen hun toeslagen aan het eind van december niet of te laat hebben ontvangen. Kern van het verhaal is de al enkele jaren voorgenomen invoering van het gebruik (en controle) van één bankrekeningnummer voor burger en bedrijfsleven om zaken te kunnen doen met de Belastingdienst. Per 1 december was het daadwerkelijk zover. Van 642.000 mensen die sinds 22 oktober hun rekeningnummer hadden gewijzigd of een nieuw nummer hadden opgegeven, kon slechts 70 procent automatisch worden geverifieerd. 

GERELATEERDE ARTIKELEN

Weekers: onderzoek fiscus

Telegraaf 29.01.2014 Er komt een onderzoek naar de „massale productieprocessen” binnen de Belastingdienst. Staatssecretaris Frans Weekers (Financiën) kondigde dat woensdag aan in het Kamerdebat over de problemen bij uitbetaling van toeslagen door de Belastingdienst.

Gerelateerde artikelen;

29-01: Weekers nog in spanning

29-01: Weekers wil niet beschuldigen

29-01: ‘Weekers wuift problemen weg’

29-01: Weekers weer in de knel

29-01: Weekers weer op het matje

28-01: Kamer wil snel debat Weekers

Weekers wil niet beschuldigen

Telegraaf 29.01.2014  Staatssecretaris Frans Weekers van Financiën heeft nooit bedoeld te zeggen dat mensen zelf schuldig zijn als ze de toeslagen niet op tijd ontvangen. Hij bood woensdag excuses aan aan mensen die op problemen zijn gestuit bij de Belastingdienst en erkende dat hij zich zorgvuldiger had moeten uitdrukken.

Gerelateerde artikelen

29-01: ‘Weekers wuift problemen weg’

29-01: Weg met Weekers?

29-01: Weekers weer in de knel

29-01: Weekers weer op het matje

28-01: Kamer wil snel debat Weekers

28-01: Weekers houdt vast aan toeslagenbeleid

Weekers belooft onderzoek naar Belastingdienst›

NRC 29.01.2014 Staatssecretaris van Financiën Frans Weekers heeft de Tweede Kamer vanavond beloofd een onderzoek te gaan instellen naar “massale processen” bij de Belastingdienst. Hij beloofde daarnaast de Kamer wekelijks te zullen informeren over het aantal mensen dat nog op hun toeslag wacht.

Weekers verantwoordt zich momenteel in de Kamer over de problemen die zijn ontstaan met de uitbetaling van toeslagen. De Belastingdienst heeft de huur- en zorgtoeslag van een groot aantal mensen stopgezet vanwege problemen bij de invoering van de maatregel dat toeslagen nog maar op één rekening mogen worden gestort. De bedoeling is dat de maatregel helpt bij het tegengaan van fraude.

Lees meer

29 JAN Staatssecretaris Weekers stapt op – ‘verrassend besluit’ › BINNENLAND

29 JAN Weekers onder vuur in debat toeslagen – biedt excuses aan › BINNENLAND

20 JAN Twee Bulgaren uitgeleverd voor toeslagenfraude › BINNENLAND

4 JAN Weekers verdedigt verhoging eigenwoningforfait › BINNENLAND

Belastingdienst zucht onder hoge werkdruk

Trouw 329.01.2014 De problemen bij de Belastingdienst zijn voorlopig nog niet over. Wanneer over iets meer dan een maand het aangifteseizoen voor de inkomstenbelasting begint, blijft de dienstverlening aan burgers onder druk staan, meldt De Telegraaf. Het zal volgens vakbond Abvakabo langere tijd moeilijk blijven iemand bij de Belastingtelefoon aan de lijn te krijgen. Per dag melden zich bij de ambtenarenvakbond tientallen zwaar overwerkte leden die niet weten hoe het verder moet.

Weekers wil niet beschuldigen

Telegraaf 29.01.2014 Staatssecretaris Frans Weekers van Financiën heeft nooit bedoeld te zeggen dat mensen zelf schuldig zijn als ze de toeslagen niet op tijd ontvangen. Hij bood woensdag excuses aan aan mensen die op problemen zijn gestuit bij de Belastingdienst en erkende dat hij zich zorgvuldiger had moeten uitdrukken.

Gerelateerde artikelen;

29-01: ‘Weekers wuift problemen weg’

29-01: Weg met Weekers?

29-01: Weekers weer in de knel

29-01: Weekers weer op het matje

28-01: Kamer wil snel debat Weekers

28-01: Weekers houdt vast aan toeslagenbeleid

januari 30, 2014 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , ,

9 reacties

 1. […] Het kabinet begon al te kraken met het schandaal  rondom Co Verdaas (PvdA).  En weer later het gedonder met staatssecretaris Weekers (VVD). […]

  Pingback door Minister Plasterk PvdA ontving een rode kaart. « Debat in de Digitale Hofstad | februari 6, 2014

 2. […] zie ook: Minister Plasterk PvdA ontving een rode kaart Onlangs nog bood Minister Plasterk zijn excuses aan. Al eerder ging Frans Weekers een stap verder en bood zijn ontslag aan. Zie: Staat het krakende kabinet Rutte 2 op ploffen meneer Weekers ?? […]

  Pingback door PvdA versus Code Rood « Debat in de Digitale Hofstad | juli 4, 2014

 3. […] zie ook: Minister Plasterk PvdA ontving een rode kaart Onlangs nog bood Minister Plasterk zijn excuses aan. Al eerder ging Frans Weekers een stap verder en bood zijn ontslag aan. Zie: Staat het krakende kabinet Rutte 2 op ploffen meneer Weekers ?? […]

  Pingback door Wethouder Rabin Baldewsingh PvdA luidt de noodklok | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen | augustus 30, 2014

 4. […] zie ook: Minister Plasterk PvdA ontving een rode kaart Onlangs nog bood Minister Plasterk zijn excuses aan. Al eerder ging Frans Weekers een stap verder en bood zijn ontslag aan. Zie: Staat het krakende kabinet Rutte 2 op ploffen meneer Weekers ?? […]

  Pingback door Wethouder Rabin Baldewsingh PvdA luidt de noodklok « Debat in de Digitale Hofstad | augustus 30, 2014

 5. […] zie ook: Staat het krakende kabinet Rutte 2 op ploffen meneer Weekers ?? […]

  Pingback door Overstap 2e kamerlid Bart de Liefde VVD op het randje « Debat in de Digitale Hofstad | februari 6, 2016

 6. […] Zie ook: Staat het krakende kabinet Rutte 2 op ploffen meneer Weekers ?? […]

  Pingback door Staatssecretaris Eric Wiebes VVD en het Gedonder met de belastingdienst « Debat in de Digitale Hofstad | oktober 14, 2016

 7. […] Zie ook: Staat het krakende kabinet Rutte 2 op ploffen meneer Weekers ?? […]

  Pingback door Staatssecretaris Eric Wiebes VVD en het Gedonder met de belastingdienst deel 2 « Debat in de Digitale Hofstad | januari 28, 2017

 8. […] zie ook: Staat het krakende kabinet Rutte 2 op ploffen meneer Weekers ?? […]

  Pingback door VVD nog steeds aan de top !!!! « Debat in de Digitale Hofstad | februari 14, 2018

 9. […] zie ook: Staat het krakende kabinet Rutte 2 op ploffen meneer Weekers ?? […]

  Pingback door VVD in 2017 nog steeds aan de top !!!! « Debat in de Digitale Hofstad | februari 24, 2018


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: