Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Bahattin Erbas PvdA – gedonder bij de Provinciale staten Zuid Holland

Provinciale Staten van Zuid-Holland PvdA

‘Ik blijf onder alle omstandigheden Statenlid’

Vanmorgen werd hij beëdigd in de Provinciale Staten van Zuid-Holland namens de PvdA, terwijl zijn partij hem wil royeren.

Bahattin Erbas (PvdA) werd in 2012 veroordeeld tot 240 uur werkstraf en een half jaar voorwaardelijke gevangenisstraf wegens het versturen van valse rekeningen naar de gemeente Den Haag vanuit zijn functie als gemeenteambtenaar. 

In 2011 kwam namelijk aan het licht dat Bahattin Erbas als gemeente-ambtenaar 40.000 euro aan valse rekeningen ingediend, voor onder meer catering. Hij is daar voor veroordeeld. De gemeente Den Haag ontsloeg hem, en de Partij van de Arbeid verzocht hem zijn lidmaatschap van de Provinciale Staten op te zeggen.

Erbas is woensdag opnieuw beëdigd als Statenlid, omdat Eline van den Boogaard haar zetel opgaf. Volgens de regels mag Erbas die vrijgekomen zetel opeisen. De frauderende politicus zegt veel voor Zuid-Hollanders te kunnen betekenen. PvdA-voorzitter Hans Spekman heeft tegen het ANP gezegd dat wanneer Erbas zijn zetel niet opgeeft, hij geroyeerd zal worden als PvdA-lid.  Spekman vindt namelijk dat Erbas door zijn veroordeling geen volksvertegenwoordiger meer kan zijn.

verder Nieuws over bahattin erbas 

alle 22 nieuwsbronnen »

Motivatie Bahattin Erbas – YouTube

GeenStijl : Nieuwe videoboodschap PvdA uitgelekt

Bahattin Erbas (lijst pvda nr. 17) – YouTube

Foto: still uit motivatievideo PvdA van Bahattin Erbas (2010). In 2014 werd hij uit de PvdA gezet.

Voormalig Statenlid Erbas haalt bakzeil: hij moet 16.000 euro alsnog terugbetalen

RTVWEST 16.11.2016 Het voormalig afgesplitste Statenlid Bahattin Erbas moet zijn declaraties ter waarde van ruim 16.000 euro alsnog terugbetalen aan de provincie Zuid-Holland. Ex-PvdA’er Erbas diende tegen de terugvordering een bezwaarschrift in, maar zonder succes. De Provinciale Staten verklaren de bezwaren namelijk ongegrond.

Eind augustus bleek dat het Openbaar Ministerie geen grond zag om Erbas te vervolgen voor valsheid in geschrifte of verduistering, tijdens zijn periode als afgesplitst Statenlid in 2014 en 2015. Nadat een extern bureau onderzoek had gedaan naar de dubieuze declaraties, is Provinciale Staten bij het OM nagegaan of het zinvol was om aangifte te doen. Parallel hieraan hebben de fractievoorzitters in de Provinciale Staten toen besloten het geld terug te vorderen.

Na het besluit van de Staten om het geld terug te vorderen, diende Erbas een bezwaarschrift in. Volgens hem was het geld dat hij van de provincie kreeg als Statenlid correct besteed.

40.000 euro aan vervalste rekeningen

Erbas raakte in 2011, destijds als Statenlid voor de PvdA, in opspraak vanwege een fraudezaak en trad af. Als ambtenaar van de gemeente Den Haag had hij voor 40.000 euro aan vervalste rekeningen naar het stadhuis gestuurd.

LEES OOK: Zelfstandig Statenlid provincie Zuid-Holland Bahattin Erbas niet vervolgd

De rechtbank in Den Haag veroordeelde Erbas in 2012 tot een werkstraf van 240 uur en een half jaar voorwaardelijke celstraf. In 2014 eiste hij zijn zetel weer op in de Provinciale Staten, als zelfstandig Statenlid.

Meer over dit onderwerp: ERBAS STATENLID PVDA

Statenlid Erbas moet 16.000 euro terugbetalen aan Provincie

Den HaagFM 16.11.2016 Het voormalige PvdA-Statenlid Bahattin Erbas moet ruim 16.000 euro alsnog terugbetalen aan de Provincie Zuid-Holland. Hij heeft niet goed kunnen uitleggen waaraan het geld is besteed.

provinciehuis

Eind augustus besloot het Openbaar Ministerie om Erbas niet te vervolgen voor valsheid in geschrifte of verduistering. De Provincie besloot desondanks wel om het geld terug te vorderen. Erbas diende daartegen een bezwaarschrift in, maar dat is nu afgekeurd.

Erbas raakte in 2011, destijds als Statenlid voor de PvdA, ook al eens in opspraak vanwege een fraudezaak. Als ambtenaar van de gemeente Den Haag had hij voor 40.000 euro aan vervalste rekeningen gestuurd. De rechtbank veroordeelde hem daarvoor tot een werkstraf en voorwaardelijke celstraf. Erbas stapte uit de partij en gaf zijn zetel op. Maar in 2014 eiste hij zijn zetel weer op als zelfstandig Statenlid. …lees meer

Erbas

Zelfstandig Statenlid provincie Zuid-Holland Bahattin Erbas niet vervolgd

RTVWEST 29.08.2016 Het onafhankelijk Statenlid Bahattin Erbas wordt niet vervolgd voor valsheid in geschrifte of verduistering. Volgens het Openbaar Ministerie is er te weinig bewijs om over te gaan tot een strafrechtelijk onderzoek. Erbas zou zo’n 9.000 euro hebben gedeclareerd, zonder goede verantwoording.

Uit een overleg tussen de fractievoorzitters in de Provinciale Staten van Zuid-Holland bleek eind vorig jaar dat enkele uitgaven van Erbas in 2014 en 2015 ‘onvoldoende aantoonbaar gerelateerd waren aan het fractiewerk’. Een extern bureau deed toen onderzoek naar de dubieuze declaraties.

De Provinciale Staten hebben na het onderzoek een melding gedaan bij het Openbaar Ministerie, om uit te zoeken of er sprake is van een strafbaar feit. Een zaak om het geld terug te vorderen loopt sinds maart dit jaar. Volgens Erbas zelf is al het geld correct besteed. Het zelfstandig Statenlid heeft een bezwaar ingediend tegen het terugvorderen. Momenteel wordt uit naam van de Provinciale Staten gewerkt aan een verweerschrift.

Fraude

Bahattin Erbas raakte in 2011 ook al in opspraak vanwege een fraudezaak. Als ambtenaar van de gemeente Den Haag had hij voor 40.000 euro aan vervalste rekeningen naar het stadhuis gestuurd. Hij was toen ook Statenlid van de PvdA, maar trad af.

De rechtbank in Den Haag veroordeelde Erbas in 2012 tot een werkstraf van 240 uur en een half jaar voorwaardelijke celstraf. In 2014 eiste hij zijn zetel weer op in de Provinciale Staten, als zelfstandig Statenlid.

Meer over dit onderwerp: BAHATTIN ERBAS PROVINCIALE  STATEN PVDAFRAUDE PROVINCIE ZUID-HOLLAND

Haags Statenlid Bahattin Erbas niet vervolgd

Den HaagFM 29.08.2016 Het Haagse Statenlid Bahattin Erbas wordt niet vervolgd voor valsheid in geschrifte of verduistering. Volgens het Openbaar Ministerie is er te weinig bewijs om over te gaan tot een strafrechtelijk onderzoek. Erbas zou bij de Provincie Zuid-Holland zo’n 9.000 euro hebben gedeclareerd, zonder goede verantwoording.

De Provinciale Staten hebben na het onderzoek een melding gedaan bij het Openbaar Ministerie, om uit te zoeken of er sprake is van een strafbaar feit. Een zaak om het geld terug te vorderen loopt sinds maart dit jaar. Volgens Erbas zelf is al het geld correct besteed. Het Statenlid heeft een bezwaar ingediend tegen het terugvorderen. Momenteel wordt uit naam van de Provinciale Staten gewerkt aan een verweerschrift.

Bahattin Erbas raakte in 2011 ook al in opspraak vanwege een fraudezaak. Als ambtenaar van de gemeente Den Haag had hij voor 40.000 euro aan vervalste rekeningen naar het stadhuis gestuurd. Hij was toen ook Statenlid van de PvdA, maar trad af. De rechtbank in Den Haag veroordeelde Erbas in 2012 tot een werkstraf van 240 uur en een half jaar voorwaardelijke celstraf. In 2014 eiste hij zijn zetel weer op in de Provinciale Staten, als zelfstandig Statenlid. …lees meer

Provincie Zuid-Holland onderzoekt declaraties fractie Erbas

RTVWEST 04.12.2015 Een ‘extern bureau’ gaat onderzoek doen naar de dubieuze declaraties van het onafhankelijk Statenlid Bahattin Erbas. Erbas zou zo’n 9.000 euro hebben gedeclareerd, zonder goede verantwoording, becijferde een accountant eerder.

Dat is de uitkomst van een overleg tussen de fractievoorzitters in de Provinciale Staten van Zuid-Holland. De fractievoorzitters vinden dat ‘een aantal uitgaven in 2014 en 2015 onvoldoende aantoonbaar gerelateerd zijn aan het fractiewerk’, schrijven zij in een gezamenlijke verklaring vrijdag.
Afgelopen woensdag gaf Erbas tekst en uitleg over de besteding van zijn fractievergoeding. Volgens hem is het gemeenschapsgeld goed besteed. Erbas zei na het overleg met de provincie ‘een goed gevoel te hebben’ over het gesprek.

Omstreden Statenlid raakte in 2011 in opspraak
Bahattin Erbas raakte in 2011 in opspraak, vanwege een fraudezaak. Als ambtenaar van de gemeente Den Haag stuurde hij voor 40.000 euro aan vervalste rekneingen naar het stadhuis. Hij trad daarop af als Statenlid namens de Partij van de Arbeid.
In 2014 kon hij terugkeren, omdat een ander PvdA-Statenlid de Staten verliet. Volgens de regels mocht Erbas aanspraak maken op die vrijgekomen zetel, tot onvrede en woede van de PvdA. Hij liet zich toch installeren en ging door als onafhankelijk lid.

Meer over dit onderwerp: Bahattin Erbas PvdA Politiek Provincie

Extern bureau onderzoekt declaraties Statenlid Bahattin Erbas

Den HaagFM 04.12.2015 Een extern bureau gaat onderzoek doen naar de dubieuze declaraties van het onafhankelijk Statenlid Bahattin Erbas. Erbas zou zo’n 9.000 euro hebben gedeclareerd, zonder goede verantwoording, becijferde een accountant eerder.

Dat is de uitkomst van een overleg tussen de fractievoorzitters in de Provinciale Staten van Zuid-Holland. De fractievoorzitters vinden dat “een aantal uitgaven in 2014 en 2015 onvoldoende aantoonbaar gerelateerd zijn aan het fractiewerk”, schrijven zij in een gezamenlijke verklaring vrijdag.

Afgelopen woensdag gaf Erbas tekst en uitleg over de besteding van zijn fractievergoeding. Volgens hem is het gemeenschapsgeld goed besteed. Erbas zij na het overleg met de provincie “een goed gevoel te hebben” over het gesprek.

Eerder in opspraak

Bahattin Erbas raakte in 2011 in opspraak, vanwege een fraudezaak. Als ambtenaar van de gemeente Den Haag stuurde hij voor 40.000 euro aan vervalste rekneingen naar het stadhuis. Hij trad daarop af als Statenlid namens de Partij van de Arbeid. In 2014 kon hij terugkeren, omdat een ander PvdA-Statenlid de Staten verliet …lees meer

Waar bleven de duizenden euro’s van Fractie Erbas? Omstreden statenlid geeft binnenkort uitleg

RTVWEST 04.11.2015 Bahattin Erbas, voormalig Statenlid en voorzitter van de Fractie Erbas, gaat volgende maand tekst en uitleg geven over de besteding van zijn fractievergoeding. Dat heeft Erbas gezegd tegen Omroep West.

In september bracht de provincie Zuid-Holland een accountantsrapport naar buiten waaruit bleek dat de eenmansfractie van Erbas de fractievergoeding niet juist zou hebben gebruikt. Er waren voor zo’n 2.000 euro aan uitgaven gedaan die niet betaald mochten worden van de vergoeding. Daarbij moest Erbas van ongeveer 7.000 euro een betere onderbouwing geven.
Uit een interne mailwisseling tussen het voormalig Statenlid, de provincie en de accountant bleek al dat Erbas sinds dit voorjaar wordt opgeroepen om zijn gedane uitgaven beter te verantwoorden. In de mails benadrukt Erbas dat het geld correct is besteed, maar zijn onderbouwing ervan bleef, volgens de accountant, onvoldoende.

Buitenland
Tot op heden is de provincie er niet in geslaagd om met Erbas om tafel te gaan omdat hij voor lange tijd in het buitenland was. Provinciale Staten besloot daarom dat Erbas tot het najaar de mogelijkheid kreeg om zijn kant van het verhaal te doen. Woensdag werd bekend dat dit overleg is opgeschoven naar een vergadering van de fractievoorzitters begin december.
Erbas wil tot die tijd niet reageren op het rapport van accountant. ‘Ik doe mijn verhaal eerst bij de fractievoorzitters. Daarna zal ik ook de pers te woord staan.’ Hij zegt wel dat hij er een ‘goed vertrouwen’ in heeft dat het goed komt.

Opspraak
Erbas raakte in 2011 in opspraak als PvdA-Statenlid. Hij was verwikkeld in een fraudezaak en trad af. In 2012 veroordeelde de rechtbank hem tot werkstraf van 240 uur en een half jaar voorwaardelijke celstraf omdat hij als ambtenaar van de gemeente Den Haag voor 40.000 euro aan vervalste rekeningen naar het stadhuis had gestuurd.

In 2014 eiste hij zijn Statenzetel weer op. De PvdA was hier tegen en zette hem uit de partij. Erbas ging toen verder als onafhankelijk Statenlid. Sinds de provinciale verkiezingen van maart 2015 zit Erbas niet meer in Provinciale Staten.

Meer over dit onderwerp:

Erbas Provincie Zuid-Holland StatenlidProvinciale Staten Fractievergoeding GeldPvdA Fraude Ambtenaar

Onderzoek naar uitgaven politicus Bahattin Erbasin Provinciale Staten

Den HaagFM 16.09.2015 Voormalig Statenlid Bahattin Erbas gaf vorig jaar meer dan 2.000 euro uit aan zaken die niet betaald mochten worden van de fractievergoeding. Alle partijen in de Provinciale Staten krijgen jaarlijks een vergoeding van 16.500 euro per fractie en 5.800 euro per Statenlid. Dat geld is alleen bedoeld voor de ondersteuning van hun politieke werk.

Accountantskantoor PriceWaterhouseCoopers onderzocht waaraan de partijen dat geld precies hebben besteed vorig jaar. Volgens de accountant heeft de eenmansfractie Erbas vorig jaar 2.323 euro uitgegeven aan zaken die niet betaald mochten worden van de fractievergoeding. Daarnaast heeft Erbas van 6.953 euro aan andere uitgaven te weinig informatie aangeleverd om vast te stellen of dat geld correct is besteed. Als Erbas niet kan aantonen dat zijn fractievergoeding aan de juiste zaken is uitgegeven, kan de Provincie het geld terugvorderen.

De Haagse Bahattin Erbas raakte in 2011 als Statenlid van de PvdA in opspraak vanwege een fraudezaak en trad af. Als ambtenaar van de gemeente Den Haag stuurde hij voor 40.000 euro aan vervalste rekeningen naar het stadhuis. De rechtbank veroordeelde hem daarvoor tot een werkstraf van 240 uur. Toen vorig jaar een zetel vrijkwam in de provincie liet Erbas zich tegen de zin van de PvdA toch weer installeren. Hij werd uit de partij gezet en ging als onafhankelijke eenmansfractie verder. Sinds de verkiezingen in maart is hij geen Statenlid meer.

Niet de enige

Uit het onderzoek van PricewaterhouseCoopers blijkt dat Barhas niet de enige is die fouten heeft gemaakt met de besteding van fractievergoedingen. Zo werden onterecht telefoonkosten gedeclareerd door de Partij voor de Dieren (263 euro) en 50PLUS (135,79 euro). De PVV betaalde campagneactiviteiten van 23 euro van de fractievergoeding. De drie partijen hebben deze kosten inmiddels terugbetaald. De Provincie maakte zelf ook nog een fout. De fractie van PVV-dissidenten Stephan Jansen en Bart Brands ontving 5.510 euro teveel aan vergoedingen. Ook dat is inmiddels terugbetaald. …lees meer

Oud-politicus Bahattin Erbas onzorgvuldig met fractiebudget van provincie Zuid-Holland

RTVWEST 16.09.2015 Voormalig Statenlid Bahattin Erbas gaf vorig jaar meer dan 2.000 euro uit aan zaken die niet betaald mochten worden van de fractievergoeding. Daarnaast wil de provincie Zuid-Holland tekst en uitleg over een slordige 7.000 euro.

Alle partijen in Provinciale Staten krijgen jaarlijks een vergoeding van 16.500 euro per fractie en 5.800 euro per Statenlid. Dat geld is alleen bedoeld voor de ondersteuning van hun Statenwerk. Accountantskantoor PriceWaterhouseCoopers onderzocht waaraan de partijen dat geld hebben besteed in 2014.

Frauderende ambtenaar

Bahattin Erbas raakte in 2011 als Statenlid van de PvdA in opspraak vanwege een fraudezaak en trad af. Als ambtenaar van de gemeente Den Haag stuurde hij voor 40.000 euro aan vervalste rekeningen naar het stadhuis. De Haagse rechtbank veroordeelde hem in 2012 tot een werkstraf van 240 uur en een half jaar voorwaardelijke celstraf.

Toen in 2014 een zetel vrijkwam in de Statenfractie van de PvdA liet Erbas zich tegen de zin van de partij toch weer installeren. Afgetreden Statenleden krijgen in zo’n geval altijd de kans terug te keren in de politiek, omdat zij nu eenmaal op de kieslijst stonden.

Uit de PvdA gezet

Hij werd uit de partij gezet en ging als onafhankelijke eenmansfractie het provincieparlement in. Sinds de verkiezingen in maart is hij geen Statenlid meer. … Lees verder

gerelateerde artikelen;

Ex-Statenlid sjoemelt weer

Telegraaf 16.09.2015 Voormalig Statenlid Bahattin Erbas, die in 2014 opstapte bij de PvdA na een geruchtmakende fraudezaak en vervolgens een eenmansfractie begon, heeft zich wederom schuldig gemaakt aan gesjoemel. Hij gaf het afgelopen jaar meer dan tweeduizend euro uit aan zaken die niet van de fractievergoeding betaald mochten worden. Daarnaast is hij de provincie Zuid-Holland uitleg tekst en uitleg schuldig over een bedrag van 7.000 euro.

Verslaggever Alexander Bakker confronteerde Erbas met zijn daden voor de camera van De Telegraaf.

Volgens Omroep West  krijgen alle partijen in de Provinciale Staten 16.500 euro per fractie en 8.500 euro per Statenlid dat alleen is bedoeld voor ondersteuning van Statenwerk.

Accountantskantoor PriceWaterhouseCoopers heeft onderzocht waar partijen hun vergoeding aan hebben besteed in 2014. Eenmansfractie Erbas blijkt vorig jaar 2.323 euro te hebben uitgegeven aan zaken waarvoor de vergoeding niet is bedoeld. Daarnaast heeft Erbas nog een bedrag van 6.953 euro besteed, waarover Erbas dermate weinig informatie kan geven dat er niet vastgesteld kan worden of dit geld daadwerkelijk correct is besteed.

Bahattin Erbas werd begin 2014 door de partijtop van de PvdA gedwongen om af te treden vanwege een geruchtmakende fraudezaak op het Haagse stadhuis. Als ambtenaar stuurde hij bijna twee jaar lang vervalste rekeningen voor niet verrichte diensten naar de gemeente. Het bij elkaar gegraaide kapitaal gebruikte de linkse politicus om te kunnen leven als een koning. Voor dit schandaal kreeg hij van de rechter een flinke taakstraf. Ook moest hij 40.000 euro terugbetalen aan Den Haag.

Gerelateerde artikelen;

12-02: Stelend Statenlid rooft zetel

29-01: ‘Erbas moet zetel opgeven’

29-01: Wel excuses aan achterban

29-01: PvdA in de maag met Erbas

Fractie Erbas begint zwijgend in provincieparlement

RTVWEST 26.02.2014 Het omstreden Statenlid Bahattin Erbas is woensdagmorgen officieel begonnen als onafhankelijke Statenfractie in het provincieparlement.

Tijdens de eerste vergadering voor de nieuwe partij sprak hij geen woord. Hij zat in de zaal vlak voor de PvdA-fractie waar hij in januari uit is gezet. Die partij wil dat Erbas zijn zetel opgeeft, omdat hij als gemeenteambtenaar voor tienduizenden euro’s heeft gefraudeerd. Lees verder

Gerelateerde artikelen;

Erbas stapt uit PvdA Zuid-Holland, maar blijft in Staten

RTVWEST 12.02.2014 DEN HAAG – De omstreden politicus Bahattin Erbas stapt al na een paar weken uit de fractie van de PvdA in Provinciale Staten en gaat voor zichzelf beginnen. Hij kondigt dat aan in een brief aan commissaris van de koning Jaap Smit. Erbas was niet welkom bij de PvdA, omdat hij als gemeente-ambtenaar in Den Haag voor tienduizenden euro’s heeft gefraudeerd. Tochliet hij zich op 29 januari installeren als Statenlid voor die partij. Hij werd toen door alle politici in het provinciehuis met de nek aangekeken.

PvdA-voorzitter Spekman riep hem diezelfde dag nog op zijn zetel op te geven. Maar Erbas vond dat hij een tweede kans verdiende. Hij heeft na een ‘uitgebreid beraad’ met zijn omgeving besloten om verder te gaan als onafhankelijk Statenlid. Daarbij rekent hij op een positieve en collegiale samenwerking. Een opmerkelijke uitspraak, gezien de koele ontvangst in Provinciale Staten.   Lees verder

Omstreden Statenlid stapt na 2 weken uit PvdA

Trouw 12.02.2014 Ongeveer 2 weken na zijn terugkeer in de Provinciale Staten van Zuid-Holland stapt de omstreden Bahattin Erbas al uit de fractie van de PvdA. Hij gaat verder als een eenmansfractie. Dat heeft de provincie vandaag bekendgemaakt.

Omstreden Statenlid Erbas stapt na twee weken uit PvdA

NU 12.02.2014 Ongeveer twee weken na zijn terugkeer in de Provinciale Staten van Zuid-Holland stapt de omstreden Bahattin Erbas al uit de fractie van de PvdA. Hij gaat verder als een eenmansfractie. Dat heeft de provincie woensdag bekendgemaakt.

Erbas keerde eind januari terug in de Zuid-Hollandse Staten. Hij mocht een vertrekkende partijgenoot vervangen, omdat hij bovenaan de reservelijst stond, ook al probeerde de PvdA zelf zijn terugkeer te voorkomen.

Stelend Statenlid rooft zetel

Telegraaf 12.02.2014  Het stelende Statenlid Bahattin Erbas is zelf uit de PvdA gestapt. Hij blijft in de Provinciale Staten van Zuid-Holland zitten als eenmansfractie.

De politicus keerde eind vorige maand terug in de politieke arena na het opstappen van een Statenlid dat helemaal klaar is met de PvdA. Volgens de spelregels van de Kieswet was Erbas als eerste aan de beurt om plaats te nemen op het goedbetaalde pluche.

Stelend Statenlid bedankt PvdA en gaat alleen verder

Elsevier 12.02.2014 De veroordeelde fraudeur Bahattin Erbas is uit de PvdA-fractie in de Provinciale Staten van Zuid-Holland gestapt. De Turk die tienduizenden euro’s uit de gemeentekas stal, gaat als eenmansfractie verder. Daarmee is de fraudeur met dank aan de PvdA-fractie in ieder geval tot de Provinciale Statenverkiezingen van maart 2015 verzekerd van een bruine baan.

Partijvoorzitter PvdA Spekman: ‘Statenlid Erbas moet zetel opgeven’

RTVWEST 29.01.2014 DEN HAAG – Ook PvdA-voorzitter Spekman vindt dat Statenlid Bahattin Erbas zijn zetel moet opgeven. Doet hij dat niet, dan wordt hij geroyeerd als PvdA-lid. Lees verder

‘Erbas moet zetel opgeven’

Telegraaf 29.01.2014 De Haagse politicus Batthias Erbas moet de zetel die hij (weer) heeft ingenomen in de Zuid-Hollandse Staten teruggeven aan de PvdA. Doet hij dat niet, dan wordt hij geroyeerd als PvdA-lid. PvdA-voorzitter Hans Spekman heeft dat woensdag laten weten.

Gerelateerde artikelen;

29-01: Wel excuses aan achterban

29-01: PvdA in de maag met Erbas

28-01: PvdA’er Erbas niet meer welkom als Statenlid

Spekman: Statenlid Erbas moet zetel opgeven

Trouw 29.01.2014 De Haagse politicus Batthias Erbas moet de zetel die hij (weer) heeft ingenomen in de Zuid-Hollandse Staten teruggeven aan de PvdA. Doet hij dat niet, dan wordt hij geroyeerd als PvdA-lid. PvdA-voorzitter Hans Spekman heeft dat woensdag laten weten.

Wel excuses aan achterban Video

Telegraaf 29.01.2014  Van excuses wilde de voor fraude veroordeelde PvdA-politicus Bahattin Erbas Turkse vanochtend nog niets weten. Voor de microfoon van De Telegraaf hield de sociaaldemocraat stug vol dat er niets mis is met zijn uiterst omstreden terugkeer in de Provinciale Staten van Zuid-Holland. Maar speciaal voor zijn Turkse achterban, betuigt hij nu toch spijt.

Frauderende PvdA’er: ‘Ik verdien tweede kans’

RTVWEST 29.01.2014 DEN HAAG – Het woensdag geïnstalleerde Statenlid Bahattin Erbas vindt dat hij een tweede kans verdient. Dat zei hij tegen Omroep West. Zijn partij, de PvdA, is een procedure gestart om hem te royeren. Lees verder

Frauderende PvdA’er laat zich ondanks verzet beëdigen

RTVWEST 29.01.2014 DEN HAAG – De frauderende PvdA-politicus Bahattin Erbas laat zich woensdag gewoon beëdigen als Statenlid in de Provinciale Staten van Zuid-Holland. Zijn partij kondigde dinsdag aan dat Erbas niet welkom is in de fractie van de … Lees verder

Stelende PvdA’er keert terug als Statenlid ondanks protesten

Elsevier  29.01.2014 ‘Gewoon omdat het staatkundig kan,’ daarom keert de voor fraude veroordeelde Bahattin Erbas woensdag terug als Statenlid in Zuid-Holland voor de PvdA. Zijn partij zit met Erbas in de maag en doet er alles aan om hem weg te krijgen. Twee jaar lang declareerde hij als Statenlid in Den Haag vervalste rekeningen voor nooit geleverde diensten. Diefstal heet dat in het wetboek voor strafrecht.

Turkse lobby

De PvdA zette Erbas bij de Provinciale Statenverkiezingen in 2011 aanvankelijk op een onverkiesbare plek. Maar dankzij een Turkse lobby werd Erbas met voorkeursstemmen toch gekozen.

Vanwege de geconstateerde fraude dwong de PvdA hem zijn zetel in te leveren, maar nu Statenlid Eline van den Boogaard vertrekt, eist de veroordeelde fraudeur haar plekje op.

Alle volgens de regels

‘Allemaal staatkundig mogelijk,’ zegt Erbas in een reactie tegen De Telegraaf. Over fatsoen moeten anderen maar oordelen vindt hij. De PvdA is alles behalve blij met Erbas die woensdag als Statenlid wordt beëdigd en is een interne procedure gestart tegen hun partijgenoot. Fractievoorzitter Ron Hillebrand wil dat het landelijke PvdA-bestuur Erbas uit de fractie zet en royeert als lid van de PvdA.

PvdA in de maag met Erbas

Telegraaf 29.01.2014 De voor fraude veroordeelde PvdA-politicus Bahattin Erbas wordt vandaag opnieuw beëdigd als Statenlid in Zuid-Holland. Dit tot grote woede van zijn partijgenoten, die alles op alles zetten om hem uit de PvdA te kieperen.

Gerelateerde artikelen;

29-01: Frauderende PvdA’er keert terug

28-01: PvdA’er Erbas niet meer welkom als Statenlid

PVDA ZUID-HOLLAND WIL ERBAS NIET MEER

BB 28.01.2014 De fractie en het bestuur van de PvdA in Zuid-Holland beginnen een interne procedure tegen Bahattin Erbas. Ze willen daarmee bereiken dat de 53-jarige Hagenaar niet terugkeert als PvdA-Statenlid in de provincie. Dat stelt de fractie dinsdag in een verklaring.

Ernstig ambtsmisdrijf

In 2011 gaf Erbas op aandringen van zijn partij zijn zetel op, nadat bekend was geworden dat hij door de gemeente Den Haag was ontslagen wegens een ernstig ambtsmisdrijf. Onlangs gaf hij aan de zetel in te willen nemen die is vrijgekomen na het vertrek van een ander Statenlid.

GERELATEERDE ARTIKELEN;

Frauderende PvdA’er niet meer welkom bij PvdA Zuid-Holland

RTVWEST 28.01.2014 ZUID-HOLLAND – De Partij van de Arbeid in de Provinciale Staten van Zuid-Holland wil niet dat Bahattin Erbas opnieuw deel gaat uitmaken van de fractie. Bahattin zat al eerder in de Provinciale Staten voor de PvdA, maar hij trad in … Lees verder

Gerelateerde artikelen;

PvdA’er Erbas niet meer welkom als Statenlid

Trouw 28.01.2014 De fractie en het bestuur van de PvdA in Zuid-Holland beginnen een interne procedure tegen Bahattin Erbas. Ze willen daarmee bereiken dat de 53-jarige Hagenaar niet terugkeert als PvdA-Statenlid in de provincie. Dat stelt de fractie dinsdag in een verklaring.

PvdA’er Erbas niet meer welkom als Statenlid

Telegraaf 28.01.2014  De fractie en het bestuur van de PvdA in Zuid-Holland beginnen een interne procedure tegen Bahattin Erbas. Ze willen daarmee bereiken dat de 53-jarige Hagenaar niet terugkeert als PvdA-Statenlid in de provincie. Dat stelt de fractie dinsdag in een verklaring.

PvdA’er Erbas niet meer welkom als Statenlid

NU 28.01.2014 De fractie en het bestuur van de PvdA in Zuid-Holland beginnen een interne procedure tegen Bahattin Erbas. Ze willen daarmee bereiken dat de 53-jarige Hagenaar niet terugkeert als PvdA-Statenlid in de provincie.  Dat stelt de fractie dinsdag in een verklaring.

In 2011 gaf Erbas op aandringen van zijn partij zijn zetel op, nadat bekend was geworden dat hij door de gemeente Den Haag was ontslagen wegens een ernstig ambtsmisdrijf.

januari 29, 2014 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , ,

2 reacties

  1. […] zie ook: Bahattin Erbas PvdA – gedonder bij de Provinciale staten Zuid Holland […]

    Pingback door Weer gedonder bij de PvdA « Debat in de Digitale Hofstad | november 13, 2014

  2. […] zie ook: Bahattin Erbas PvdA – gedonder bij de Provinciale staten Zuid Holland […]

    Pingback door Gedonder met wethouder Turgay Tankir PvdA Nijmegen « Debat in de Digitale Hofstad | oktober 22, 2016


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: