Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Daniël van der Stoep Artikel 50 ex-PVV werkt samen met de Britse UKIP

Partij Artikel 50 Daniël van der Stoep ex-PVV

De partij Artikel 50 van voormalig PVV’er Daniël van der Stoep wil meer samenwerken met de Britse onafhankelijkheidspartij UKIP van Nigel Farage. Twee UKIP-europarlementariërs spreken volgende week zaterdag op het partijcongres in Den Haag. Ook historicus Thierry Baudet en Leroy Theuniszen, de Artikel 50-lijsttrekker van Roermond die morgen negentien jaar wordt, en Van der Stoep zelf zullen op die bijeenkomst een toespraak houden. Dat laat Van der Stoep weten aan Elsevier.nl. Eerder wilde de Britse premier David Cameron, wiens partij daar de grootste is, niet worden geassocieerd met een partij waar vrouwen niet op de kieslijst mochten.

Ondanks de eerdere weigering van het lidmaatschap van EFD, werkt Van der Stoep ‘veel samen’ met de partij van Nigel Farage.

PVV’er Daniel van der Stoep die dronken achter het stuur een kettingbotsing veroorzaakt.

NRC Handelsblad meldde  eerder dat de PVV in zijn persbericht onnauwkeurige informatie gaf  over de datum van een ongeluk. Volgens de PVV’er vond het ongeluk woensdag 17 augustus plaats, maar uit tweets zou blijken dat het incident al gemeld werd op zondag 14 augustus. Van der Stoep houdt echter vol dat het ongeval op een woensdag gebeurde.

Bekijk video – Hij stelt uiteindelijk zijn zetel ter beschikking, omdat hij onder invloed van alcohol een aanrijding heeft veroorzaakt. Dat heeft hij in de nacht van woensdag op donderdag laten weten via Twitter en de website van de PVV-fractie. PVV’er uit Europarlement na rijden onder invloed – Video

Ex-PVV’er komt met eigen partij – Daniël van der Stoep gaat in 2014 met een eigen, eurosceptische partij meedoen aan de Europese verkiezingen. Dat zei hij eerder in een interview met Sp!ts. De voormalige PVV’er keerde terug in het Europees Parlement maar als eenmans-fractie.

In 2012 richtte hij de partij Artikel 50 op, met als slogan ‘Uit de EU! Referendum nu!’. De partij is vernoemd naar een artikel in het Europees Verdrag waarin staat dat een lidstaat uit de Europese Unie kan stappen.

PVV’ers in opspraak

Van der Stoep is dus niet de eerste PVV’er die in opspraak kwam. Hieronder een feitenoverzicht van enkele, al dan niet bewezen, uitspattingen van andere PVV’ers.

zie ook: Geert Wilders PVV en de Zuipschuiten

zie ook:  Geert Wilders PVV – Geen gedonder in de tent – deel 9

Anti-EU-partij UKIP haalt banden aan met oud-PVV’er

Elsevier 22.01.2014 De partij Artikel 50 van voormalig PVV’er Daniël van der Stoep wil meer samenwerken met de Britse onafhankelijkheidspartij UKIP van Nigel Farage. Twee UKIP-europarlementariërs spreken volgende week zaterdag op het partijcongres in Den Haag. Ook historicus Thierry Baudet en Leroy Theuniszen, de Artikel 50-lijsttrekker van Roermond die morgen negentien jaar wordt, en Van der Stoep zelf zullen op die bijeenkomst een toespraak houden. Dat laat Van der Stoep weten aan Elsevier.nl. Eerder wilde de Britse premier David Cameron, wiens partij daar de grootste is, niet worden geassocieerd met een partij waar vrouwen niet op de kieslijst mochten.

Ondanks de eerdere weigering van het lidmaatschap van EFD, werkt Van der Stoep ‘veel samen’ met de partij van Nigel Farage.

Alternatief voor Le Pen

De toespraken van UKIP-europarlementariërs Paul Nuttal en Roger Helmer moeten volgens de oud-PVV’er laten zien dat zijn partij een alternatief vormt voor het extreemrechtse Front National van Marine le Pen, die met de PVV samenwerkt.

Uit de PVV

Europarlementariër Van der Stoep moest tweeënhalf jaar geleden weg bij de PVV, nadat hij in Den Haag een verkeersongeluk veroorzaakte met ruim vijf keer de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed. Een paar maanden later keerde hij terug in het Europees Parlement.

zie ook

Nieuwe anti-EU-partij

Telegraaf 11.11.2012 Artikel 50. Zo heet de nieuwe politieke partij van onafhankelijk Europarlementariër Daniël van der Stoep. De oud-PVV’er wil met deze, naar eigen zeggen eurosceptische partij in 2014 meedoen met de Europese verkiezingen.

Europarlementariër Van der Stoep lanceert nieuwe partij

NU 11.11.2012 BRUSSEL – Artikel 50. Zo heet de nieuwe politieke partij van onafhankelijk Europarlementariër Daniël van der Stoep.  De oud-PVV’er wil met deze, naar eigen zeggen eurosceptische partij in 2014 meedoen met de Europese verkiezingen. Voornaamste doel van de partij is het vertrek van Nederland uit de Europese Unie, zo maakte Van der Stoep zondag bekend.

Gerelateerde artikelen;

Lees meer over: Daniël van der Stoep Artikel 50

Europarlementariër lanceert nieuwe eurosceptische partij

Trouw 11.11.2012  Artikel 50. Zo heet de nieuwe politieke partij van onafhankelijk Europarlementariër Daniël van der Stoep. De oud-PVV’er wil met deze, naar eigen zeggen eurosceptische partij in 2014 meedoen met de Europese verkiezingen.

januari 22, 2014 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , ,

2 reacties

  1. Samenwerking in Europa, de E.U. is van het aller hoogste Belang, ten behoeve van. de populaire Populisten, de Bevolking, iedereen dus, van de WERELD en Ons Europa

    Reactie door ronantoinekraft | januari 23, 2014

  2. […] zie ook: Daniël van der Stoep Artikel 50 ex-PVV werkt samen met de Britse UKIP […]

    Pingback door Is ex-PVVer Daniel van der Stoep echt een Seksbeest ?? « Debat in de Digitale Hofstad | november 23, 2015


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: