Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Jihad Jane versus Zweedse cartoonist Lars Vilks

Egypte weigert voetbalduel tegen Denemarken

‘Jihad Jane’,  zoals ze zichzelf noemt,  heeft tien jaar celstraf gekregen voor het mislukte complot om de Zweedse cartoonist Lars Vilks te vermoorden. Vilks zou de profeet Mohammed belachelijk hebben gemaakt met zijn tekeningen.

De vijftigjarige Colleen R. LaRose had levenslang kunnen krijgen. Ze kreeg een lagere straf omdat ze na haar arrestatie in 2009 een belangrijke hulp is geweest in andere zaken die met terrorisme te maken hadden.

LaRose bekeerde zich online tot de islam en reisde in 2009 naar Europa. Ze wilde meewerken aan het complot om Vilks te vermoorden.

Ook Jamie Paulin-Ramirez alias ‘sister Fatima’, een medeplichtige van ‘Jihad Jane’, is veroordeeld tot acht jaar cel voor betrokkenheid bij de poging tot moord op een Zweedse cartoonist.

Lees ook;

In 2010 werden de ruiten van Vilks huis ingeslagen en werden flessen benzine naar binnen gegooid. Vilks was op het moment van de aanval niet thuis …lees verder

zie ook: Gemeenteraadsverkiezingen 2010 – Cartoonrel VVD Drenthe

zie ook: Geert Wilders PVV geschokt door aanslag op Deense cartoonist Kurt Westergaard

Medeplichtige van ‘Jihad Jane’ krijgt acht jaar cel

Trouw 09.01.2014 De Amerikaanse Jamie Paulin-Ramirez, een medeplichtige van ‘Jihad Jane’, is gisteren veroordeeld tot acht jaar cel voor betrokkenheid bij de poging tot moord op een Zweedse cartoonist. Dat meldt de rechtbank van Philadelphia.

De 35-jarige Paulin-Ramirez, die zich ‘sister Fatima’ liet noemen, trouwde in 2009 in Ierland met een Algerijnse man. Volgens de rechtbank had zij de man nog nooit ontmoet, en trouwden ze enkel in het kader van terroristische activiteiten in Europa. Daarbij ging het er vooral om de Zweedse cartoonist Lars Vilks te doden. Hij had in 2007 een tekening gemaakt waarbij de profeet Mohamed afgebeeld werd met een hondenlichaam.

Amerikaanse ‘Jihad Jane’ krijgt tien jaar cel voor moordcomplot

Elsevier 07.01.2014 Een Amerikaanse vrouw die zichzelf  ‘Jihad Jane’ noemt heeft tien jaar celstraf gekregen voor het mislukte complot om de Zweedse cartoonist Lars Vilks te vermoorden. Vilks zou de profeet Mohammed belachelijk hebben gemaakt met zijn tekeningen.

 zie ook;

Advertenties

januari 8, 2014 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , ,

Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: