Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Gerommel bij de PvdA deelgemeente Feijenoord Rotterdam deel 2

Koers houden in roerige tijden.

 

PvdA Rotterdam deelgemeente Feijenoord. 

Omdat veel van de raadsleden van oudsher niet in Nederland zijn opgegroeid, hebben zij feitelijk geen verwantschap met de partij en de sociaaldemocratie in het bijzonder, staat in het rapport. Veel raadsleden weten niet precies wat de functie van de deelgemeente is. Bovendien bestaat er in de fractie veel onderling wantrouwen en weinig respect voor elkaar. „Het zijn allemaal individuen met hun eigen toko”, aldus Brouwer-Korf en Cornelis.

„Doordat bijna elk fractielid zijn eigen achterban heeft, wordt men door die achterban aangesproken op het andere lidmaatschap (vereniging, stichting, moskee etcetera). Daardoor ontstaat er ook een spanning met het raadslidmaatschap van de PvdA, als dit niet synchroon loopt met het andere belang.”

Dat staat in het vertrouwelijk rapport ‘Koers houden in roerige tijden’ van de PvdA’ers Wim Cornelis en Annie Brouwer-Korf dat in bezit is van het ANP. Zij deden op verzoek van PvdA-voorzitter Hans Spekman onderzoek naar de PvdA in Feijenoord.

De aanleiding voor het interne onderzoek is onder meer veel negatieve publiciteit over het rapport van Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten dat eind juni werd gepubliceerd. Hierin is onder meer sprake van vriendjespolitiek bij subsidieverstrekking. 

Ook zou de Turkse PvdA-achterban grote invloed uitoefenen op de lokale politiek. Als deelraadsleden en bestuurders een bepaald onderwerp belangrijk vinden ‘wordt alles uit de kast gehaald om “gelijk” te krijgen’.

Zo was er ‘een grote lobby’ om het illegale meisjesinternaat in de moskee in de wijk Feijenoord te gedogen, terwijl al lang duidelijk was dat de moskee daar geen vergunning voor had.

Dit alles bleek uit het tweehonderd pagina’s dikke rapport dat het onderzoeksbureau schreef in opdracht van de deelgemeente.

De problemen lossen zichzelf misschien vanzelf op. Later dit jaar verdwijnen de deelgemeenten als gevolg van bestuurlijke hervormingen. In Rotterdam komen dan zogeheten gebiedscommissies. De raadsvergoeding gaat van 1.200 euro naar ongeveer 500 euro per maand.

zie ook: Gerommel bij de PvdA deelgemeente Feijenoord Rotterdam deel 1

RAADSLEDEN PVDA-FEIJENOORD ZITTEN ER VOOR ZICHZELF

BB 08.01.2014 Veel PvdA-raadsleden van de Rotterdamse deelgemeente Feijenoord zitten er vooral voor de vergoeding van ruim 1200 euro (inclusief onkosten) per maand. Die vormt een substantieel deel van hun maandelijkse inkomen. Daarnaast zijn de PvdA-raadsleden erg gericht op het krijgen of hebben van baantjes. Daar moeten anderen ook hun inspanningen voor doen, vinden ze.

Vertrouwelijk rapport
Dat staat in het vertrouwelijk rapport Koers houden in roerige tijden van de PvdA’ers Wim Cornelis en Annie Brouwer-Korf dat in bezit is van het ANP. Zij deden op verzoek van PvdA-voorzitter Hans Spekman onderzoek naar de PvdA in Feijenoord. Aanleiding is onder meer veel negatieve publiciteit over het BING-rapport waarin sprake is van onder meer vriendjespolitiek bij subsidieverstrekking. Hierdoor viel het dagelijks bestuur.

GERELATEERDE ARTIKELEN;

‘PvdA heeft te weinig ondersteuning gegeven in Feijenoord’

VK 07.01.2014 Waar ging het mis in Feijenoord? Ook uit het eigen onderzoek dat de PvdA deed naar de lokale bestuurders in deelgemeente Feijenoord blijkt dat het bij de raadsleden aan integriteit ontbreekt. Vorig jaar juni kwam het Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten (BING) al tot de zelfde conclusie.

Volgens het BING-rapport gingen met name PvdA-bestuurders en -deelraadsleden zich meermaals te buiten aan ‘vriendjespolitiek bij subsidieverstrekking’, het uitoefenen van ‘politieke druk’ en ‘ongewenste gedragingen’, waaronder intimidatie en bedreigingen. De omgangsvormen waren ‘soms hard en ruw’. De conclusies van het intern uitgevoerde onderzoek sluiten daarop aan: de raadsleden zitten er vooral voor de vergoeding van ruim 1200 euro (inclusief onkosten) per maand. Volgens onderzoekers Wim Cornelis en Annie Brouwer-Korf hebben de PvdA-leden weinig verwantschap met de partij en de sociaaldemocratie in het bijzonder. Veel raadsleden zouden zelfs niet precies weten wat de functie van een deelgemeente is.

PvdA’ers Feijenoord zitten er vooral voor het geld

Trouw 07.01.2014 Veel PvdA-raadsleden van de Rotterdamse deelgemeente Feijenoord zitten er vooral voor de vergoeding van ruim 1200 euro (inclusief onkosten) per maand. Die vormt een substantieel deel van hun maandelijkse inkomen. Daarnaast zijn de PvdA-raadsleden erg gericht op het krijgen of hebben van baantjes. Daar moeten anderen ook hun inspanningen voor doen, vinden ze.

Dat staat in het vertrouwelijk rapport Koers houden in roerige tijden van de PvdA’ers Wim Cornelis en Annie Brouwer-Korf dat in bezit is van het ANP. Zij deden op verzoek van PvdA-voorzitter Hans Spekman onderzoek naar de PvdA in Feijenoord. Aanleiding is onder meer veel negatieve publiciteit over het BING-rapport waarin sprake is van onder meer vriendjespolitiek bij subsidieverstrekking. Hierdoor viel het dagelijks bestuur.

Verwant nieuws;

‘PvdA’ers Feijenoord zitten vooral voor geld’

NU 07.01.2013 Veel PvdA-raadsleden van de Rotterdamse deelgemeente Feijenoord zitten vooral in de deelraad voor de vergoeding die ze er krijgen. Die vormt een substantieel deel van hun maandelijkse inkomen. Daarnaast zijn de PvdA-raadsleden erg gericht op het krijgen of hebben van baantjes. Daar moeten anderen ook hun inspanningen voor doen, vinden ze.

Dat staat in het vertrouwelijke rapport Koers houden in roerige tijden van de PvdA’ers Wim Cornelis en Annie Brouwer-Korf dat in bezit is van het ANP.

Gerelateerde artikelen;

Lees meer over: Feijenoord PvdA

PvdA’ers Feijenoord willen geld

Telegraaf 07.01.2014 Veel PvdA-raadsleden van de Rotterdamse deelgemeente Feijenoord zitten er vooral voor de vergoeding van ruim 1200 euro (inclusief onkosten) per maand. Die vormt een substantieel deel van hun maandelijkse inkomen. Daarnaast zijn de PvdA-raadsleden erg gericht op het krijgen of hebben van baantjes. Daar moeten anderen ook hun inspanningen voor doen, vinden ze.

‘PvdA’ers Feijenoord zitten vooral voor geld in lokale politiek’

Elsevier 07.01.2014 Veel PvdA-raadsleden van de Rotterdamse deelgemeente Feijenoord zitten vooral in de lokale politiek voor de vergoeding van ruim 1.200 euro per maand, die een substantieel gedeelte vormt van hun maandelijkse inkomen. Daarnaast zijn de PvdA-raadsleden erg gericht op het krijgen of hebben van baantjes,  blijkt uit het vertrouwelijk rapport Koers houden in roerige tijden van de PvdA’ers Wim Cornelis en Annie Brouwer-Korf. Zij deden op verzoek van PvdA-voorzitter Hans Spekman onderzoek naar de PvdA in Feijenoord.

Zie ook;

januari 8, 2014 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , ,

4 reacties

 1. […] zie ook: Gerommel bij de PvdA deelgemeente Feijenoord Rotterdam deel 2 […]

  Pingback door PvdA partijvernieuwing – Over wat van Waarde is – deel 2 « Debat in de Digitale Hofstad | november 14, 2014

 2. […] zie ook: Gerommel bij de PvdA deelgemeente Feijenoord Rotterdam deel 2 […]

  Pingback door Het einde van de PvdA ?? | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen | november 18, 2014

 3. […] zie ook: Gerommel bij de PvdA deelgemeente Feijenoord Rotterdam deel 2 […]

  Pingback door Gerommel in de Politiek versus Integriteit « Debat in de Digitale Hofstad | maart 14, 2015

 4. […] zie ook: Gerommel bij de PvdA deelgemeente Feijenoord Rotterdam deel 2 […]

  Pingback door Gedonder met wethouder Turgay Tankir PvdA Nijmegen « Debat in de Digitale Hofstad | oktober 22, 2016


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: