Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

2e Kamervoorzitter Anouchka van Miltenburg (VVD) – Gewoon blijven zitten

2e Kamervoorzitter Anouchka van Miltenburg (VVD)

“Ik probeer het zo goed mogelijk te doen en sta elke dag op met het voornemen om het beter te doen dan gisteren.” “Ik probeer met kritiek mijn voordeel te doen. Maar ik zal geen ander mens worden.” 

Dat zegt Van Miltenburg (VVD) zaterdagnacht in het radioprogramma De Overnachting van Patrick Lodiers. In het interview reageerde zij voor het eerst op alle commotie rondom haar functioneren als voorzitter van de 2e kamer.

Hevige kritiek

Van Miltenburg raakte in december in opspraak nadat fractievoorzitters in de Volkskrant anoniem hevige kritiek op haar uitten. Zo noemde een van hen haar totaal ongeschikt voor haar functie. Ondanks de kritische noten bleef de Tweede Kamer haar steunen. De voorzitter ziet zich dan ook niet genoodzaakt de handdoek in de ring te gooien.

Vloeken

Van Miltenburg reageert voor het eerst op de stevige kritiek die enkele fractievoorzitters op anonieme basis uitten in de Volkskrant. De Kamervoorzitter werd totaal ongeschikt genoemd voor de functie. Toch hield zij de steun van de Tweede Kamer.

Tastbaar

Van Miltenburg had desondanks liever gehad dat de fractieleiders haar persoonlijk zouden aanspreken. ‘Ik kan weinig met mensen die in de krant anoniem dingen zeggen. Dat is niet heel tastbaar. Ik kan iets als iemand m’n arm pakt en zegt “hoe jij dit doet, vind ik slecht”.

Het was in december niet de eerste keer dat Kamerleden kritisch waren over het optreden van Van Miltenburg. Eerder liep Van Miltenburg geëmotioneerd uit de Tweede Kamer toen CDA-leider Sybrand van Haersma Buma haar van partijdigheid beschuldigde.

Dus  Tijd voor een goed gesprek, moet de voorzitter hebben gedacht ›

Eric Vrijsen: Mark Rutte kan zijn protegé Van Miltenburg niet blijven beschermen

Kamervoorzitter Van Miltenburg in conflict met personeel Kamer

NU 18.11.2014  Anouchka van Miltenburg, voorzitter van de Tweede Kamer, heeft een conflict met het personeel van de Kamer over de oprichting van een stafbureau ter ondersteuning van haarzelf en het presidium van de Kamer.

Dat meldt de NOS dinsdag. De zaak komt donderdag voor de rechter. Het personeel, vertegenwoordigd door de Ondernemingsraad, denkt dat de door Van Miltenburg geplande reorganisatie in strijd is met het belang van de werknemers.

Lees meer over: Anouchka van Miltenburg

Gerelateerde artikelen;

Pechtold zwijgzaam na gesprek met Kamervoorzitter

Trouw 16.01.2014 D66-leider Alexander Pechtold heeft vanmiddag een gesprek gehad met Tweede Kamervoorzitter Anouchka van Miltenburg. Op haar functioneren bestaat veel kritiek. Pechtold wilde na afloop van het vertrouwelijke overleg weinig kwijt. Hij zei alleen dat hij bij Van Miltenburg heeft geïnformeerd naar haar visie over 2014.

Enkele dagen terug zei Pechtold nog in De Telegraaf dat ‘iedereen een inwerkperiode is gegund’, maar dat Van Miltenburg nu duidelijk moet maken hoe ze de zaken denkt te gaan aanpakken. Vandaag herhaalde hij die woorden niet.

Verwant nieuws;

Van Miltenburg kan het ook niet makkelijk goed doen

Trouw 14.01.2014 Kamervoorzitter Anouchka van Miltenburg voert deze week ‘functioneringsgesprekken’ met de fractievoorzitters van de Tweede Kamer. Dezelfde fractievoorzitters die in december in een artikel in de Volkskrant anoniem kritiek op haar leverden. We vroegen Karen Zandbergen, chef van de parlementaire redactie van Trouw, of Van Miltenburg voor haar positie moet vrezen.

Er blijft maar ruis rondom Van Miltenburg. Vanochtend schreef De Telegraaf dat ze ‘nog een laatste kans kreeg’. Staat haar positie serieus ter discussie?

Laatste kans Van Miltenburg

Telegraaf 14.01.2014 Tweede Kamervoorzitter Anouchka van Miltenburg krijgt nog een laatste kans van de fractieleiders. De VVD’er mag geen grote fouten meer maken, zo laat een aantal fractievoorzitters de preses weten tijdens de functioneringsgesprekken die ze dezer dagen met hen voert.

Fractieleiders geven Anouchka van Miltenburg laatste kans

Elsevier 14.01.2014 Tweede Kamervoorzitter Anouchka van Miltenburg krijgt van de fractieleiders in de Tweede Kamer nog een kans. Ze merken daarbij op dat Van Miltenburg geen grote fouten meer mag maken. ‘Iedereen is een inwerkperiode gegund, maar ik wil nu wel horen hoe ze de zaken denkt te gaan aanpakken,’ zegt D66-leider Alexander Pechtolddinsdag in De Telegraaf. Het is niet de bedoeling dat er nog langer discussie blijft bestaan over het functioneren van de Kamervoorzitter. ChristenUnie-leider Arie Slob beaamt dat. Toch is er nog kritiek op Van Miltenburg, maar daarover willen Kamerleden niet worden geciteerd, ook niet anoniem, meldt de krant.

Fractieleiders verbazen zich wel over het feit dat Van Miltenburg tijdens een radio-interview heeft gereageerd op de kritiek over  haar functioneren. Onder fractieleiders is ergernis over het feit dat Van Miltenburg al aangafniet te denken aan opstappen. Hierdoor stond de uitkomst van de gesprekken al vast.

Afshin Ellian: De anonieme fractievoorzitters zijn politici van het jaar

zie ook;

Van Miltenburg spreekt fractieleiders over kritiek

Trouw 06.01.2014 Tweede Kamervoorzitter Anouchka van Miltenburg heeft de twaalf fractieleiders uitgenodigd voor een individueel gesprek over de kritiek die in de media op haar functioneren is geuit. Bronnen in Den Haag bevestigen berichtgeving hierover in de Volkskrant vandaag.

Verwant nieuws:

Van Miltenburg spreekt fractieleiders over kritiek

Kamervoorzitter heeft deze week eerste overleg

NU 06.01.2014 Tweede Kamervoorzitter Anouchka van Miltenburg heeft de twaalf fractieleiders uitgenodigd voor een individueel gesprek over de kritiek die in de media op haar functioneren is geuit. Bronnen in Den Haag bevestigen berichtgeving hierover in de Volkskrant maandag.

Gerelateerde artikelen:

Lees meer over: Anouchka van Miltenburg

Fractieleiders uitgenodigd

Telegraaf 06.01.2014 Tweede Kamervoorzitter Anouchka van Miltenburg heeft de twaalf fractieleiders uitgenodigd voor een individueel gesprek over de kritiek die in de media op haar functioneren is geuit. Bronnen in Den Haag bevestigen berichtgeving hierover in de Volkskrant maandag.

Deze week is er al een gesprek met een fractievoorzitter. In de Volkskrant uitten acht fractievoorzitters eerder anoniem kritiek op haar. Een van hen noemde de toestand rond de Kamervoorzitter een „lijdensproces”, terwijl een andere fractievoorzitter zei dat de functie „een maatje te groot” is voor Van Miltenburg.

Van Miltenburg reageerde in het weekeinde voor het eerst op de kritiek.

Kamervoorzitter Van Miltenburg in gesprek met fractieleiders over kritiek

VK 06.01.2014 Tweede Kamervoorzitter Anouchka van Miltenburg gaat na het kerstreces met individuele fractievoorzitters spreken over de kritiek op haar functioneren. Daarop vooruitlopend heeft zij zaterdagnacht in de radio-uitzending De Overnachting al gezegd dat ze op de goede plek zit en daarover niet twijfelt.

Diverse fractievoorzitters bevestigen dat Van Miltenburg net voor het kerstreces bij hen heeft aangekondigd met alle twaalf een gesprek te voeren. Aanleiding is de anonieme kritiek die zij in de Volkskrant over zich heen kreeg van de fractievoorzitters.

VERWANT NIEUWS;

‘Kamervoorzitter Van Miltenburg gaat in gesprek met fractievoorzitters’

NRC 06.01.2014 Tweede Kamervoorzitter Anouchka van Miltenburg gaat individuele gesprekken voeren met de fractievoorzitters in de Tweede Kamer. Dat schrijft de Volkskrant vanochtend.

In de radio-uitzending De Overnachting zei Van Miltenburg (VVD) zaterdagnacht dat ze niet van plan is om te stoppen als Kamervoorzitter. “Ik zie daar helemaal geen reden voor”, zei de politica. In de Volkskrant uitten leiders van ten minste acht fracties afgelopen december anoniem kritiek op Van Miltenburgs functioneren. Zo werd ze “totaal ongeschikt” genoemd en was “de functie een maatje te groot voor haar”. Het zou “niet in het belang van de politiek” zijn als ze de drie jaar die het kabinet mogelijk nog zou kunnen zitten, ook zou blijven zitten. LEES VERDER

Lees meer;

VANDAAG Tijd voor een goed gesprek, moet de voorzitter hebben gedacht ›

5 JAN Kamervoorzitter Van Miltenburg ziet geen reden te vertrekken ›

2013 ‘Geduld is op’ met Anouchka van Miltenburg als Kamervoorzitter ›

2013 ‘Acht fracties in Kamer zitten met voorzitter Van Miltenburg in de maag’ ›

2013 PVV besteedt 80.000 euro subsidie in strijd met de regels ›

Kamervoorzitter ziet geen reden voor vertrek

Trouw 05.01.2014 ‘Ik zie geen reden te twijfelen of ik op de goede plek zit. Ik probeer het zo goed mogelijk te doen en sta elke dag op met het voornemen om het beter te doen dan gisteren. Ik probeer met kritiek mijn voordeel te doen. Maar ik zal geen ander mens worden.’

Dat zei Tweede Kamervoorzitter Anouchka van Miltenburg (VVD) zaterdagnacht in het radioprogramma De Overnachting van Patrick Lodiers. In het interview reageerde zij voor het eerst op alle commotie rondom haar voorzitterschap.

Meer over;

Van Miltenburg: geen reden twijfelen vertrek

Trouw 05.01.2013 “Ik zie geen reden te twijfelen of ik op de goede plek zit. Ik probeer het zo goed mogelijk te doen en sta elke dag op met het voornemen om het beter te doen dan gisteren. Ik probeer met kritiek mijn voordeel te doen. Maar ik zal geen ander mens worden.”

Meer over:

Van Miltenburg ziet geen reden voor vertrek

Kamervoorzitter reageert op commotie

NU 05.01.2014 Tweede Kamervoorzitter Anouchka van Miltenburg (VVD) ziet geen reden te twijfelen of zij op de goede plek zit. “Ik probeer het zo goed mogelijk te doen en sta elke dag op met het voornemen om het beter te doen dan gisteren.” “Ik probeer met kritiek mijn voordeel te doen. Maar ik zal geen ander mens worden.” Dat zegt Van Miltenburg (VVD) zaterdagnacht in het radioprogramma De Overnachting van Patrick Lodiers. In het interview reageerde zij voor het eerst op alle commotie rondom haar voorzitterschap.

Van Miltenburg raakte in december in opspraak nadat fractievoorzitters in de Volkskrant anoniem hevige kritiek op haar uitten.

Gerelateerde artikelen;

Lees meer over: Anouchka van Miltenburg

‘Geen reden twijfelen vertrek’

Telegraaf 05.01.2014 „Ik zie geen reden te twijfelen of ik op de goede plek zit. Ik probeer het zo goed mogelijk te doen en sta elke dag op met het voornemen om het beter te doen dan gisteren. Ik probeer met kritiek mijn voordeel te doen. Maar ik zal geen ander mens worden.”

Gerelateerde artikelen:

18-12: Kus voor omstreden voorzitster

17-12: Samsom niet over voorzitter gepraat

16-12: Kritiek op Kamervoorzitter

16-12: ‘Geen discussie over Van Miltenburg’

14-12: ‘Kritiek binnenskamers’

14-12: Kritiek op Kamervoorzitter

Van Miltenburg ziet geen reden voor vertrek ondanks kritiek

Elsevier 05.01.2014 Tweede Kamervoorzitter Anouchka van Miltenburg (VVD) ziet geen reden te twijfelen of ze op de goede plek is. Ze probeert haar voordeel te doen met de kritiek die zij krijgt. ‘Maar ik zal geen ander mens worden.’

Kamervoorzitter Van Miltenburg ziet geen reden te vertrekken

NRC 05.01.2014 Anouchka van Miltenburg (VVD) is niet van plan om te stoppen als Tweede Kamervoorzitter. “Ik zie daar helemaal geen reden voor”, zei de politica vannacht in het radioprogramma De Overnachting. “Ik denk dat ik nog steeds veel te brengen heb en de meerderheid van de Kamer steunt mij daar volkomen in, dan zie ik geen reden om te twijfelen of ik op de goeie plek zit.”

Van Miltenburg baalde van de kritiek die acht fractievoorzitters begin december anoniem op haar functioneren uitten in de Volkskrant. Toen ze het stuk onder ogen kreeg kwam er “wel een krachtterm uit mijn mond”, zei de Kamervoorzitter, schrijft persbureau Novum.  LEES VERDER

Lees meer

2013 ‘Geduld is op’ met Anouchka van Miltenburg als Kamervoorzitter ›

2013 ‘Acht fracties in Kamer zitten met voorzitter Van Miltenburg in de maag’ ›

2013 PVV besteedt 80.000 euro subsidie in strijd met de regels ›

2013 Koran Wilders went niet aan Kamervoorzitter uit Marokko ›

2013 ‘Houwers moest zetel inleveren van Zijlstra’ ›

Advertenties

januari 5, 2014 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , ,

5 reacties

 1. […] zie ook: 2e Kamervoorzitter Anouchka van Miltenburg (VVD) – Gewoon blijven zitten […]

  Pingback door Nieuwe partijvoorzitter VVD « Debat in de Digitale Hofstad | april 4, 2014

 2. […] zie ook: 2e Kamervoorzitter Anouchka van Miltenburg (VVD) – Gewoon blijven zitten […]

  Pingback door 2e Kamerlid Linda Voortman GroenLinks lekte niet over de Nationale ombudsman – deel 2 « Debat in de Digitale Hofstad | april 17, 2015

 3. […] zie ook: 2e Kamervoorzitter Anouchka van Miltenburg (VVD) – Gewoon blijven zitten […]

  Pingback door Commissie-Oosting – Onderzoek ‘Teeven-deal’ « Debat in de Digitale Hofstad | december 13, 2015

 4. […] zie ook: 2e Kamervoorzitter Anouchka van Miltenburg (VVD) – Gewoon blijven zitten […]

  Pingback door Welkom Khadija Arib (PvdA) als voorzitter van de 2e kamer « Debat in de Digitale Hofstad | januari 15, 2016

 5. […] zie ook: 2e Kamervoorzitter Anouchka van Miltenburg (VVD) – Gewoon blijven zitten […]

  Pingback door Commissie-Oosting – Heropening onderzoek ‘Teeven-deal’ « Debat in de Digitale Hofstad | januari 27, 2016


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: