Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Rechtzaak van de eeuw Geert Wilders PVV ! – Verzoek cassatie afgewezen – deel 2

Cassatie.

Advocaat Spong zei maandag in het tv-programma Pauw & Witteman dat hij de procureur-generaal bij de Hoge Raad maandag verzocht heeft cassatie in het belang der wet in te stellen.

Dat is een speciale procedure waarin de Hoge Raad achteraf bepaalt of een lagere rechter het recht goed heeft uitgelegd. Tot straf of een andere uitspraak tegen Wilders kan zo’n procedure niet leiden. ‘Maar dan wordt tenminste vastgesteld dat die teksten wel haatzaaiend zijn’, motiveerde de advocaat zijn verzoek.

Cassatie eerder al afgewezen.

Er kwam uiteindelijk geen speciale procedure bij de Hoge Raad over de rechtszaak tegen Geert Wilders. De procureur-generaal bij de Hoge Raad maakte dat maandag 26.03.2012 bekend.

Advocaat Gerard Spong had namens een aantal organisaties gevraagd om cassatie in het belang der wet, omdat zij het niet eens zijn met de vrijspraak voor Wilders van discriminatie en haat zaaien. Zij wilden de visie van de Hoge Raad. Aan de vrijspraak was overigens niets meer te veranderen.

De procureur-generaal gaat niet in op het verzoek van advocaat Gerard Spong om een zogeheten vordering tot cassatie in het belang der wet in te stellen, Dit liet hij weten ”Dit rechtsmiddel is niet bedoeld om achteraf vast te stellen of de uitspraak in de concrete zaak juist of onjuist is geweest.”

zie ook: Rechtzaak van de eeuw Geert Wilders PVV ! – Verzoek cassatie afgewezen – deel 1

en ook: Geert Wilders PVV – vervolg rechtzaak van de eeuw ! deel 8 – Vrijspraak

en zie ook: Geert Wilders PVV – vervolg rechtzaak van de eeuw ! deel 7

Spong wil opnieuw uitsluitsel Hoge Raad in zaak-Wilders

Trouw 22.10.2013 Advocaat Gerard Spong wil dat de Hoge Raad zich alsnog uitspreekt over de rechtszaak tegen Geert Wilders. Hoewel de zaak in 2011 definitief is afgesloten met vrijspraak op alle punten, moet het hoogste rechtscollege volgens Spong met het oog op de toekomst vaststellen of de PVV-leider zich schuldig heeft gemaakt aan discriminatie en haat zaaien.

Verwant nieuws

Spong herhaalt verzoek over zaak-Wilders

NU 22.10.2013 Advocaat Gerard Spong wil dat de Hoge Raad zich alsnog uitspreekt over de rechtszaak tegen Geert Wilders.

Hoewel de zaak in 2011 definitief is afgesloten met vrijspraak op alle punten, moet het hoogste rechtscollege volgens Spong met het oog op de toekomst vaststellen of de PVV-leider zich schuldig heeft gemaakt aan discriminatie en haat zaaien.

Gerelateerde artikelen

Lees meer over Gerard Spong Geert Wilders Zaak-Wilders

Spong herhaalt verzoek

Telegraaf 22.10.2013 Advocaat Gerard Spong wil dat de Hoge Raad zich alsnog uitspreekt over de rechtszaak tegen Geert Wilders. Hoewel de zaak in 2011 definitief is afgesloten met vrijspraak op alle punten, moet het hoogste rechtscollege volgens Spong met het oog op de toekomst vaststellen of de PVV-leider zich schuldig heeft gemaakt aan discriminatie en haat zaaien.

oktober 22, 2013 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

4 reacties

 1. […] zie: Rechtzaak van de eeuw Geert Wilders PVV ! – Verzoek cassatie afgewezen – deel 2 […]

  Pingback door Geert Wilders PVV Rechtzaak van de eeuw – afwijzing cassatie definitief « Debat in de Digitale Hofstad | januari 27, 2014

 2. […] zie: Rechtzaak van de eeuw Geert Wilders PVV ! – Verzoek cassatie afgewezen – deel 2 […]

  Pingback door Geert Wilders PVV rommelt met Euro’s van het haatzaaiproces « Debat in de Digitale Hofstad | december 27, 2014

 3. […] zie: Rechtzaak van de eeuw Geert Wilders PVV ! – Verzoek cassatie afgewezen – deel 2 […]

  Pingback door Rechtzaak Geert Wilders PVV – Minder, minder minder – deel 2 « Debat in de Digitale Hofstad | november 26, 2015

 4. […] zie: Rechtzaak van de eeuw Geert Wilders PVV ! – Verzoek cassatie afgewezen – deel 2 […]

  Pingback door Uitspraak rechtzaak Geert Wilders PVV – Minder, minder, minder Marokkanen | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen | december 10, 2016


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: