Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Ouderenpartij 50Plus – gedonder in de tent – deel 2

Tradities in het Hollandse politieke landschap.

Deze keer is ouderenpartij 50Plus aan de beurt. 

Hoe kon het dan toch weer misgaan? Wat maakt nieuwe politieke partijen zo kwetsbaar?

“Zij missen wat gevestigde partijen vaak wel hebben”, zegt de Groningse politicoloog Gerrit Voerman vandaag in Trouw. “Een systeem van tradities en interne mechanismen om conflicten op te lossen. Ze hebben geen eminence grise, geen mensen die hun sporen hebben verdiend binnen de partij en woorden spreken die zwaar wegen.

Daardoor liep het eerder bij de Boerenpartij, LPF, TON en PVV ook uit de hand.”

zie ook: Ouderenpartij 50Plus – gedonder in de tent – deel 1

en ook: 50Plus – De nasleep en verder

zie ook: Geschiedenis politieke carrière Henk Krol

Dossier Henk Krol verlaat 50Plus VK

Dossier Henk Krol NRC

HENK KROL Elsevier

Verder:

Henk Krol gerust op onderzoek mogelijk subsidiemisbruik

‘Er gaat niks ernstigs gevonden worden, want dat kan niet’

NU 10.05.2014 Henk Krol, kandidaat voor het Europees Parlement voor 50PLUS, is volledig gerust op het onderzoek dat minister Jet Bussemaker van Onderwijs laat doen naar mogelijk subsidiemisbruik door het voormalige Kamerlid. Dat zei Krol zaterdag in de uitzending van Tros KamerbreedEr zijn signalen dat Krol, eerder directeur van de Gay Krant, toen overheidsgeld verkeerd heeft besteed.

Gerelateerde artikelen;

Lees meer overHenk Krol

Krol is overtuigd: verhalen over mij alleen maar geruchten

Elsevier 10.05.2014 Henk Krol, kandidaat voor het Europees Parlement voor 50PLUS, maakt zich totaal geen zorgen over het onderzoek naar mogelijk subsidiemisbruik. Er gaat volgens hem niks ernstigs worden gevonden. De verhalen zijn alleen maar geruchten, zei Krol zaterdag in het radioprogramma Tros Kamerbreed.

De oud-hoofdredacteur ontving tussen 2008 en 2011 zo’n 300.000 euro aan subsidie. Dat geld was bedoeld voor een digitale ontmoetingsplek voor homoseksuele jongeren, maar Krol zou het bedrag hebben gebruikt vooronder meer een seksshop, schreef het AD vrijdag. Krol zei daarop via Twitter dat hij hoopt dat het onderzoek ‘een eind maakt aan de onzin die circuleert’.

Intussen is hij, na een assistentschap voor 50PLUS-lijsttrekker Toine Manders, weer helemaal terug in de politiek. Hij is lijstduwer en kan bij voldoende stemmen tijdens de verkiezingen op 22 mei in het Europees Parlement komen.

Volgens onze bloggers;

‘Pensioenvoorvechter en hedendaagse held van de ouderen blijkt niets minder dan een groot hypocriet. De ironie flirt met Henk Krol,’ schreef Peter Riezebos in zijn blog in oktober vorig jaar.

Henk Krol vreest onderzoek naar mogelijke subsidiefraude niet

NRC 10.05.2014 “Er gaat niets ernstigs gevonden worden, want dat kan niet.” Oud-50Plus-fractievoorzitter Henk Krol is niet bang voor het onderzoek dat het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap gisteren zei te willen doen naar mogelijke subsidiefraude bij zijn stichting Vrienden van de Gay Krant. Hijreageerde vandaag in het Radio 1-programma Tros Kamerbreed.

Het Algemeen Dagblad meldde vorige maand dat Krol tonnen belastinggeld dat was uitgekeerd aan de stichting zou hebben gebruikt om zijn seksshop overeind te houden. Het ministerie maakte tussen 2008 en 2011 in totaal bijna 300.000 euro aan subsidie over.

Het zijn ook die jaren die de auditdienst van Rijksoverheid zal onderzoeken. Een woordvoerder van minister Bussemaker (PvdA) zei gisteren in het AD dat er “vragen zijn gerezen rond de besteding” van het subsidiegeld. Mocht blijken dat de uitgekeerde subsidie is besteed aan andere zaken dan waarvoor ze bedoeld was, dan zal het ministerie het geld terugvorderen.

Krol zei gisteren al op Twitter blij te zijn met het onderzoek, om zo een einde te maken aan “alle onzin die circuleert”. In Tros Kamerbreed herhaalde hij vandaag blij te zijn en benadrukte hij dat het hier alleen maar gaat om “anonieme geruchten”.

VAN PARTIJLEIDER NAAR LIJSTDUWER.

Krol stapte vorig jaar oktober op als partijleider van ouderenpartij 50Plus. De Volkskrantonthulde dat hij, toen hij nog hoofdredacteur van de Gay Krant was, jarenlang geen pensioenpremie had afgedragen voor zijn werknemers. Hij werd opgevolgd door Norbert Klein. Nu is Krol lijstduwer voor de partij tijdens de Europese Verkiezingen van 22 mei. Toine Manders is de lijsttrekker. LEES VERDER

Lees meer;

9 MEI ‘Onderzoek naar mogelijke subsidiefraude Henk Krol’›

23 FEB Henk Krol keert terug in politiek als lijstduwer 50Plus›

2013 Henk Krol en meer BN’ers duwen verkiezingslijsten›

2013 ‘Gay Krant gaat volgend jaar niet zelfstandig verder, wordt bijlage’›

2013 Henk Krol ambieert nieuwe plek op lijst 50Plus›

‘Onderzoek naar mogelijke subsidiefraude Henk Krol’›

NRC 09.05.2014 De auditdienst van de Rijksoverheid gaat de boeken van voormalig 50Plus-Kamerlid Henk Krol onderzoeken op mogelijk subsidiemisbruik. Het onderzoek gebeurt op verzoek van minister van Onderwijs Jet Bussemaker (PvdA), zo schrijft het AD. Volgens een woordvoerder van Bussemaker zijn er ‘vragen gerezen rond de besteding’ van het subsidiegeld. “Mocht blijken dat de subsidie is besteed aan zaken waarvoor die niet bedoeld was, dan zal het ministerie overgaan tot terugvordering.”

Op Twitter laat Henk Krol weten dat hij blij is met het onderzoek.

Lees meer;

10 MEI Henk Krol vreest onderzoek naar mogelijke subsidiefraude niet›

23 FEB Henk Krol keert terug in politiek als lijstduwer 50Plus›

28 JAN 50Plus wijzigt koers niet, ook al suggereerde fractieleider Klein dat›

2013 Henk Krol en meer BN’ers duwen verkiezingslijsten›

2013 ‘Gay Krant gaat volgend jaar niet zelfstandig verder, wordt bijlage’›

Onderzoek naar mogelijke subsidiefraude Henk Krol

Trouw 09.05.2014 Er komt een onderzoek naar mogelijk subsidiemisbruik door Henk Krol.Het AD schrijft dat de Auditdienst van het Rijk de boeken van de voormalige stichting Vrienden van de Gay Krant van de voormalig 50Plus-leider gaat inspecteren. Het onderzoek gebeurt op verzoek van minister Jet Bussemaker van Onderwijs.

Krol, eerder directeur van de Gay Krant, zou overheidsgeld dat hij kreeg om een digitale ontmoetingsplek voor homoseksuele jongeren op te zetten, hebben gebruikt voor onder meer een seksshop.
Krol zegt in een reactie die op zijn verzoek op de website van het AD is geplaatst te hopen dat het onderzoek ‘een einde maakt aan de onzin die circuleert’.

Misbruik subsidie Krol onderzocht

Telegraaf 09.05.2014 Minister Jet Bussemaker van Onderwijs laat onderzoek doen naar mogelijk subsidiemisbruik van voormalig 50PLUS-leider Henk Krol. Er zijn volgens haar signalen dat Krol, eerder directeur van de Gay Krant, overheidsgeld verkeerd heeft besteed.

Gerelateerde artikelen;

18-04: Subsidies in seksshop Krol

11-04: Krol: spijt van knieval  Demmink

23-02: Henk Krol maakt comeback

Onderzoek naar subsidiemisbruik Henk Krol 

NU 09.05.2014 Minister Jet Bussemaker van Onderwijs laat onderzoek doen naar mogelijk subsidiemisbruik van voormalig 50PLUS-leider Henk Krol. Bekijk video – Er zijn volgens haar signalen dat Krol, eerder directeur van de Gay Krant, overheidsgeld verkeerd heeft besteed.

Volgens het AD zou hij overheidssubsidie om een digitale ontmoetingsplek voor homoseksuele jongeren op te zetten, hebben gebruikt voor onder meer een seksshop. Bussemaker stelt dat het geld wordt teruggevorderd als blijkt dat het verkeerd is gebruikt. Wanneer het onderzoek af is, kon ze nog niet zeggen. Krol zegt in een reactie op Twitter te hopen dat het onderzoek ”een einde maakt aan de onzin die circuleert”.

Krol moest vorig jaar opstappen als fractievoorzitter van 50PLUS in de Tweede Kamer toen aan het licht kwam dat hij pensioenpremies van personeel van de Gay Krant niet had afgedragen. Hij is nu kandidaat voor het Europees Parlement voor 50PLUS.

Gerelateerde artikelen;

Lees meer over Henk Krol

Onderzoek naar mogelijke subsidiefraude Henk Krol

Elsevier 08.05.2014 De auditdienst van de Rijksoverheid doet onderzoek naar mogelijk subsidiemisbruik door voormalig leider van 50Plus Henk Krol. Het onderzoek komt er op verzoek naar minister Jet Bussemaker (PvdA, Onderwijs).

Krol zou in zijn tijd als directeur van de Gay Krant overheidsgeld dat was bedoeld voor een digitale ontmoetingsplek voor homoseksuele jongeren, hebben gebruikt voor onder meer een seksshop, meldt het AD.

Bestuur

In de periode dat de subsidie is verstrekt, was er nauwelijks controle bij de stichting Vrienden van de Gay Krant door het ministerie van Onderwijs. In de periode 2008 en 2011 zaten alleen Henk Krol en zijn vader in het bestuur.

Bestuur en fractievoorzitter ruziën over ‘brede volkspartij’ 50Plus

VK 08.05.2014 Het bestuur en de fractieleider van 50Plus zijn openlijk verdeeld over de vraag of hun partij een ‘brede volkspartij’ moet worden. Vicevoorzitter Maurice Koopman vroeg gisteren aan het AD een interview met fractievoorzitter Norbert Klein ‘bij te stellen’.

In het interview zegt Klein dat hij ervan overtuigd is geraakt dat 50plus ‘een brede partij moet zijn en geen belangenvereniging voor ouderen’. ’50Plus is niet alleen verantwoordelijk voor 50-plussers. We zijn ook verantwoordelijk voor het nu en voor het later.’

Ook Klein, die de actie van de vicevoorzitter ‘uitermate vreemd’ noemt, verwijst naar de beginselverklaring van 50Plus die vorige maand is vastgelegd. ‘Daar staat gewoon in dat 50Plus een brede volkspartij is, met een aparte focus op ouderen. Dat is samen met het bestuur besloten.’ Volgens Klein moet 50Plus wel een ‘multi-issuepartij’ zijn. ‘Zaken als defensie en ontwikkelingssamenwerking zijn ook belangrijk. En we zijn er ook voor de 50-plussers van morgen.’

In januari botste Klein ook met het bestuur, nadat hij in een interview met Nu.nl had aangekondigd een ‘andere koers’ te zullen varen dan zijn voorganger Henk Krol. Daags erna werd hij teruggefloten. In een verklaringliet 50Plus weten dat de politieke koers niet ging veranderen. ‘Klein heeft willen aangeven dat in de dagelijkse praktijk ook andere onderwerpen aan de orde komen waarvan verwacht wordt dat 50Plus een duidelijk standpunt heeft.’

Manders in omstreden pensioenfonds

Telegraaf 03.05.2014 Toine Manders is nooit uit een omstreden pensioenfonds voor Europarlementariërs gestapt. De Europarlementariër en oud-lijsttrekker van 50Plus zei bij de Europese verkiezingen in 2009 nog uitdrukkelijk dat te doen.

Europese leider 50Plus bleef in omstreden pensioenfonds

NRC 03.04.2014 Toine Manders is nooit uit een omstreden pensioenfonds voor Europarlementariërs gestapt. Dat terwijl de lijsttrekker voor 50Plus bij de Europese verkiezingen op 22 mei 2009 nog uitdrukkelijk zei dat te gaan doen.

Het aanvullende pensioenfonds voor Europarlementariërs kampt met een tekort van ruim 200 miljoen euro. Het Europarlement vreest er extra belastinggeld voor te moeten uittrekken om aan toekomstige verplichtingen te kunnen voldoen.  LEES VERDER

Lees het hele artikel voor een kleine vergoeding: Europese leider 50Plus bleef in omstreden fonds

Norbert Klein: ‘Henk Krol is als een aflevering van GTST. Dit is een slechte tijd’

VK 23.04.2014 De sprinters krijgen weer wc’s en ook Wilders’ personeel haakt af. Wat vindt fractievoorzitter van de 50plus-partij Norbert Klein van het nieuws van de dag?

Kinderen die overwegen hun ouders in huis te nemen om voor hen te zorgen, schrikken terug van de gevolgen. Hoe ziet u dat?  ‘Ik ben in de Tweede Kamer al flink van leer getrokken tegen dit plan. Je wordt met de mantelzorgboete gestraft als je voor een ander zorgt.’

Hoe hebben uw kinderen op dit nieuws gereageerd? Zeiden ze: ‘Pap je hoeft op je oude dag met die mantelzorgboete niet meer bij ons aan te kloppen’? ‘Gelukkig ben ik niet hulpbehoevend. Ik heb vier kinderen, eentje woont nog thuis. We hebben het eerlijk gezegd alleen over de onrechtvaardigheid van dit plan gehad. Ik heb nog geen AOW dus er valt bij mij ook niets te korten.’

‘Henk Krol gebruikte subsidiepotje voor eigen seksshop’

VK 18.04.2014 Bedrijven van 50Plus-politicus Henk Krol hebben jarenlang subsidiegeld van het ministerie van Onderwijs gebruikt om te voldoen aan de eigen financiële verplichtingen. Via Krols stichting Vrienden van de Gay Krant werd het subsidiepotje, bestemd voor het opzetten van een ‘digitale ontmoetingsplek voor homoseksuele jongeren’, gebruikt om onder meer de IT-ondersteuning van Krols seksshop Gaytel te betalen. Dat blijkt uit documenten die in handen zijn van hetAlgemeen Dagblad.

Roel, Tot mijn vreugde kan ik je melden dat het ministerie heeft besloten onze internetactiviteiten te gaan subsidiëren. Daarmee kunnen ook jouw rekeningen worden voldaan.

Fragment uit een email van Henk Krol

Het zou gaan om tonnen die het oud-Kamerlid en lijstduwer van 50Plus bij de komende Europese verkiezingen via deze weg binnenhaalde. Krol deed een greep uit het subsidiepotje om onder andere onbetaalde facturen te voldoen.

Comeback Krol
De nieuwe episode van vermeend mismanagement en geknoei met de financiën komt Krol ongelegen. Hij kondigde onlangs bij Pauw en Witteman zijn politieke comeback aan. Krol stapte in oktober vorig jaar op als Kamerlid nadat de Volkskrant bekendmaakte dat hij in zijn tijd als directeur van de Gaykrant jarenlang tienduizenden euro’s aan pensioenpremies niet had betaald. Krol is nu lijstduwer voor de ouderenpartij bij de komende Europese verkiezingen en sluit een terugkeer in de Tweede Kamer niet uit. Video

MEER OVER;

o                                               Henk Krol

o                                               Politiek

o                                               50Plus

Henk Krol maakt comeback in politiek

Trouw 23.02.2014 Ex-Tweede Kamerlid Henk Krol maakt een comeback in de politiek. De voormalig fractievoorzitter van 50PLUS wordt lijstduwer van de partij bij de Europese Parlementsverkiezingen eind mei.

Dat is zondag bekendgemaakt door Jan Nagel, tijdelijk voorzitter van 50PLUS. Met voldoende voorkeursstemmen kan Krol een zetel winnen in het EU-parlement.

Meer over;

Henk Krol maakt comeback in politiek 

Voormalig fractievoorzitter wordt lijstduwer 50PLUS bij Europese Parlementsverkiezingen

NU 23.02.2014 Ex-Tweede Kamerlid Henk Krol maakt een comeback in de politiek. De voormalig fractievoorzitter van 50PLUS wordt lijstduwer van de partij bij de Europese Parlementsverkiezingen eind mei.  Bekijk video – Dat is zondag bekendgemaakt door Jan Nagel, tijdelijk voorzitter van 50PLUS. Met voldoende voorkeursstemmen kan Krol een zetel winnen in het EU-parlement.

Henk Krol maakt comeback

Telegraaf 23.02.2014  Ex-Tweede Kamerlid Henk Krol maakt een comeback in de politiek. De voormalig fractievoorzitter van 50PLUS wordt lijstduwer van de partij bij de Europese Parlementsverkiezingen eind mei.

Dat is zondag bekendgemaakt door Jan Nagel, tijdelijk voorzitter van 50PLUS. Met voldoende voorkeursstemmen kan Krol een zetel winnen in het EU-parlement.

Henk Krol keert terug in politiek als lijstduwer 50PLUS

Elsevier 23.02.2014 De voormalige fractievoorzitter van 50Plus Henk Krol staat weer op de kieslijst van zijn partij. De vorig jaar in opspraak geraakte politicus is bij de Europese Parlementsverkiezingen op 22 mei lijstduwer.

Dat zegt Jan Nagel, de tijdelijke voorzitter van de ouderenpartij, zondag. Krol kan een zetel winnen in het Europees parlement, als hij ten minste voldoende voorkeurstemmen weet binnen te halen. De politicus verliet in oktober vorig jaar de Tweede Kamer na onthullingen dat hij als hoofdredacteur van de Gay Krant niet altijd pensioenpremies voor zijn medewerkers had betaald.

Eind januari werd bekend dat Krol assistentie verleent aan Toine Manders, lijsttrekker van 50PLUS in Europa.

‘Pensioenvoorvechter en hedendaagse held van de ouderen blijkt niets minder dan een groot hypocriet. De ironie flirt met Henk Krol,’ schreef Peter Riezebos in zijn blog in oktober vorig jaar.

Henk Krol keert terug in politiek als lijstduwer 50Plus

NRC 23.02.2014 Oud-partijleider van 50Plus Henk Krol maakt een comeback in de politiek. Krol wordt lijstduwer voor de ouderenpartij bij de Europese verkiezingen van mei, zo maakte 50 Plus-voorzitter Jan Nagel vanochtend bekend in het tv-programma Businessclass. LEES VERDER

Faillissement Gay Krant niet door wanbeleid

Trouw 13.02.2014 Het faillissement van de Gay Krant is niet veroorzaakt door onbehoorlijk bestuur. Curator Louis Deterink heeft dat deze week aan voormalig hoofdredacteur Henk Krol laten weten. De Gay Krant ging vorig jaar failliet. Nadien kwam Henk Krol in opspraak omdat er een tijd geen pensioenpremie was betaald aan werknemers. Krol stapte daarom op als fractievoorzitter van 50PLUS in de Tweede Kamer.

Faillissement niet door wanbeleid

Telegraaf 13.02.2014 Het faillissement van de Gay Krant is niet veroorzaakt door onbehoorlijk bestuur. Curator Louis Deterink heeft dat deze week aan voormalig hoofdredacteur Henk Krol laten weten. De Gay Krant ging vorig jaar failliet. Nadien kwam Henk Krol in opspraak omdat er een tijd geen pensioenpremie was betaald aan werknemers. Krol stapte daarom op als fractievoorzitter van 50PLUS in de Tweede Kamer.

Voormalig lijsttrekker Libertarische Partij opgepakt door FIOD

Den HaagFM 03.02.2013 De Fiscale opsporingsdienst FIOD heeft afgelopen week oud-lijsttrekker Toine Manders van de Libertarische Partij gearresteerd en meerdere invallen gedaan in onder andere Den Haag en Cyprus. Dat meldt de partij zondag.…lees meer

Manders niet blij met arrestatie Manders

NU 01.02.2014 De politicus Toine Manders is opgepakt en daar is de politicus Toine Manders niet blij mee. ”Steeds weer wanneer de andere Toine Manders, voorzitter van de Libertarische Partij, in het verleden in het nieuws kwam moest ik aan mensen uitleggen dat het niet om mij ging”, meldde de Toine Manders die bij de komende Europese verkiezingen lijsttrekker voor 50PLUS is. Die Manders is bang ”dat dit onnodig negatief afstraalt op de verkiezingscampagne”, zei hij vrijdag in een verklaring.

Gerelateerde artikelen

Lees meer over: Toine Manders

Europoliticus Manders bezorgd om imago na arrestatie naamgenoot

VK 01.02.2014 50PLUS-Europarlementariër Toine Manders maakt zich zorgen om zijn herverkiezingscampagne nu zijn naamgenoot, voorzitter van de Libertarische Partij, is gearresteerd door de fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst FIOD. Hij is het beu om steeds te moeten uitleggen dat het niet om hem gaat als ‘de andere Toine Manders’ in het nieuws komt, aldus de Europarlementariër gisteren in een verklaring.

Manders last van Manders

Telegraaf 01.02.2014  De politicus Toine Manders is opgepakt en daar is de politicus Toine Manders niet blij mee. „Steeds weer wanneer de andere Toine Manders, voorzitter van de Libertarische Partij, in het verleden in het nieuws kwam, moest ik aan mensen uitleggen dat het niet om mij ging”, meldde de Toine Manders die bij de komende Europese verkiezingen lijsttrekker voor 50PLUS is. Die Manders is bang „dat dit onnodig negatief afstraalt op de verkiezingscampagne”, zei hij vrijdag in een verklaring.

Krol bereid terug te keren in Kamer

Trouw 30.01.2014 Oud-50Plus-leider Henk Krol is bereid terug te keren in de Tweede Kamer, als het congres van zijn partij hem dat zou vragen. Hij zei dat vanavond in het televisieprogramma Eén op Eén.

Krol stapte vorig jaar oktober op als 50Plus-fractievoorzitter nadat bekend was geworden dat in zijn vorige functie als hoofdredacteur van de Gay Krant niet altijd pensioenpremie voor zijn medewerkers had betaald.

Krol kan terugkeren in de Kamer als een van de twee huidige 50Plus-Kamerleden (Norbert Klein en Martine Baay) zou opstappen. Gebeurt dat, dan wil Krol horen of de leden van zijn partij opnieuw vertrouwen in hem hebben. Is dat zo, dan wil hij terug in de Kamer.

Verwant nieuws;

Oud-50Plus-leider Krol is bereid terug te keren in Kamer\

NU 30.01.2014 Oud-50Plus-leider Henk Krol is bereid terug te keren in de Tweede Kamer, als het congres van zijn partij hem dat zou vragen.

Hij zei dat donderdag in het televisieprogramma Eén op Eén. Krol stapte vorig jaar oktober op als 50Plus-fractievoorzitter nadat bekend was geworden dat in zijn vorige functie als hoofdredacteur van de Gay Krant niet altijd pensioenpremie voor zijn medewerkers had betaald.

Gerelateerde artikelen;

Lees meer over: Henk Krol

Krol bereid terug te keren in Kamer

Trouw 30.01.2014 Oud-50Plus-leider Henk Krol is bereid terug te keren in de Tweede Kamer, als het congres van zijn partij hem dat zou vragen. Hij zei dat vanavond in het televisieprogramma Eén op Eén.

Krol stapte vorig jaar oktober op als 50Plus-fractievoorzitter nadat bekend was geworden dat in zijn vorige functie als hoofdredacteur van de Gay Krant niet altijd pensioenpremie voor zijn medewerkers had betaald.

‘Henk Krol heeft bijbaan: assistent van europarlementariër’

Elsevier 30.01.2014 Voormalig 50Plus-fractievoorzitter Henk Krol heeft een nieuwe bijbaan: hij assisteert europarlementariër Toine Manders. Manders werd voor de VVD in het Europees Parlement gekozen, maar werd niet opnieuw kandidaat gesteld voor de verkiezingen en is nu lijsttrekker van ouderenpartij 50Plus in Brussel.

Krol helpt Manders bij zijn nieuwe partij. ‘Hij leest thuis de media en scant me bijvoorbeeld relevante berichten door over 50Plus’, zegt Manders in de Volkskrant. Op Twitter vroeg Krol al om commentaar op het Europeesverkiezingsprogramma van 50Plus.

zie ook;

Nieuwe baan: Henk Krol persoonlijk assistent europarlementariër Manders

VK 30.01.2014 Henk Krol, voormalig VVD-lid en afgetreden Kamerlid voor ouderenpartij 50Plus, heeft een nieuwe bijbaan. Hij is als persoonlijk assistent in dienst genomen door VVD-europarlementariër Toine Manders. Die werd door de VVD niet opnieuw kandidaat gesteld voor Europa en ontpopte zich eind vorig jaar als lijsttrekker voor 50Plus voor de Europese verkiezingen in mei.

MEER OVER;

50Plus ontkent dat het andere koers gaat varen

Trouw 28.01.2014 50Plus ontkent dat de partij een andere koers gaat varen. Bestuur en Tweede Kamerfractie hebben dat in een verklaring laten weten. Ze verwijzen naar het conceptbeginselprogramma dat op 29 maart door de algemene ledenvergadering moet worden vastgesteld.

Afgelopen weekend zei fractieleider Norbert Klein in een interview met Nu.nl wel dat er sprake was van een koerswijziging. Na het vertrek van voormalig partijleider Henk Krol ‘gaat het schip 50Plus gewoon door. Dat betekent dat ik als kapitein een andere koers kan gaan varen’, aldus Klein. Hij zei meer te willen doen dan alleen opkomen voor ouderen.

Meer over;

50PLUS partij ontkent koerswissel

Telegraaf 28.01.2014  50PLUS ontkent dat de partij een andere koers gaat varen. Bestuur en Tweede Kamerfractie hebben dat dinsdag in een verklaring laten weten. Ze verwijzen naar het conceptbeginselprogramma dat op 29 maart door de algemene ledenvergadering moet worden vastgesteld.

50Plus-leider Klein trekt koerswijziging in

Partijleider noemt eerdere uitspraken ‘een beetje onhandig’

NU 28.01.2014 Fractieleider Norbert Klein gaat van 50Plus toch geen bredere partij maken. De koers blijft onveranderd.  Bekijk video – Dat heeft de partij dinsdagbekendgemaakt in een communiqué. Afgelopen zondag pleitte Klein er in een interview met NU.nl nog voor dat de koers zou worden verbreed. Hij wilde zich naast ouderenzorg en pensioenen ook gaan richten op onderwijs en economie.

Gerelateerde artikelen;

Lees meer over: 50Plus Norbert Klein

50Plus richt zich toch weer niet op jongeren

Elsevier  28.01.2014 Dat ouderenpartij 50Plus zich ook op jongeren gaat richten, berust op een misverstand. De partij verandert niet van koers en blijft zich inzetten voor ouderen. Dat benadrukken het partijbestuur en de Tweede Kamerfractie in een gezamenlijke verklaring.

Andere koers

‘Het bestuur van 50PLUS heeft kennis genomen van het interview van de Tweede Kamerfractieleider Norbert Klein zondag 26 januari in nu.nl. In dit interview werd de indruk gewekt dat ‘de nieuwe kapitein een andere koers zou gaan varen’. In het interview met nu.nl zei Klein dat hij ook voor de belangen van jongeren op wil komen. Die worden in het huidige pensioenplan benadeeld. ‘Ik heb vier kinderen, ik wil dat de toekomst er voor hen ook goed uitziet,’ zei Klein. Voormalig partijvoorzitter van 50Plus, Henk Krol, zei overigens ook al dat de partij zich naast ouderen ook op jongeren richt. Krol vond een tweedeling tussen de generaties ‘onnodig’.

zie ook;

50Plus wijzigt koers niet, ook al suggereerde fractieleider Klein dat

NRC 28.01.2014  Ouderenpartij 50Plus gaat haar koers niet wijzigen. Dit weekend suggereerde nieuwbakken fractievoorzitter Norbert Klein dit ineen interview met NU.nl: hij leek de partij te willen verbreden. Niets van waar, zeggen bestuur en fractie vandaag in een gezamenlijke verklaring. “Krol heeft hele duidelijke keuzes gemaakt. Maar na zijn vertrek gaat het schip 50Plus gewoon door. Dat betekent dat ik als kapitein een andere koers kan gaan varen.” LEES VERDER

Lees meer

2013 ‘Gay Krant gaat volgend jaar niet zelfstandig verder, wordt bijlage’ ›

2013 Henk Krol ambieert nieuwe plek op lijst 50Plus ›

2013 Twee leden 50Plus onterecht geroyeerd ›

2013 Jan Nagel overtuigend gekozen als interim-voorzitter 50Plus ›

2013 Welles-nietes tussen Krol en secretaresse over Gaykrant-post ›

50PLUS krijgt andere koers met Norbert Klein

Trouw 26.01.2014 Norbert Klein, sinds oktober fractievoorzitter van 50Plus, gaat een andere koers varen dan zijn voorganger Henk Krol. Hij zegt dat vandaag in een interview met Nu.nl.

‘Krol heeft hele duidelijke keuzes gemaakt. Maar na zijn vertrek gaat het schip 50Plus gewoon door. Dat betekent dat ik als kapitein een andere koers kan gaan varen’, aldus Klein. Krol trad vorig najaar af toen uitkwam dat hij jarenlang pensioenpremies voor zijn personeel had ontdoken. Klein volgde hem op.

Meer over;

Andere koers 50Plus

Telegraaf 26.01.2014 Norbert Klein, sinds vorig oktober fractievoorzitter van 50Plus, gaat een andere koers varen dan zijn voorganger Henk Krol. Hij zegt dat zondag in een interview met Nu.nl.

‘Andere koers’ 50PLUS

Telegraaf 26.01.2014 „Krol heeft hele duidelijke keuzes gemaakt. Maar na zijn vertrek gaat het schip 50Plus gewoon door. Dat betekent dat ik als kapitein een andere koers kan gaan varen”, aldus Klein. Krol trad vorig najaar af toen uitkwam dat hij jarenlang pensioenpremies voor zijn personeel had ontdoken. Klein volgde hem op.

Fractievoorzitter Klein zet bredere koers uit voor 50PlusVideo

‘Ik wil dat de toekomst er voor mijn kinderen ook goed uitziet’

NU 26.01.2014 50Plus wil niet langer alleen de belangen behartigen van mensen boven de vijftig jaar. De partij gaat het niet meer alleen hebben over pensioenen en ouderenzorg, maar neemt meer ruimte voor onderwerpen als economie en onderwijs. Dit laat fractievoorzitter Norbert Klein weten in een interview met NU.nl.

Klein is sinds oktober vorig jaar politiek leider van de ouderenpartij na het halsoverkop vertrek van Henk Krol. Die stapte vorig najaar op nadat bleek dat hij jarenlang verzuimde de pensioenpremies voor zijn personeel af te dragen, terwijl hij bij 50Plus juist zo’n speerpunt maakte van het recht op pensioen.

Gerelateerde artikelen;

Lees meer over: 50Plus Norbert Klein NUopzondag

Ouderenpartij 50Plus gaat zich meer op jongeren richten

Elsevier 26.01.2014 Norbert Klein, sinds vorig jaar oktober fractievoorzitter van 50Plus, gaat een andere koers varen dan zijn voorganger Henk Krol. De huidige voorman van de ouderenpartij wil meer doen dan opkomen voor vijftigplussers.

‘Krol heeft hele duidelijke keuzes gemaakt. Maar na zijn vertrek gaat het schip 50Plus gewoon door. Dat betekent dat ik als kapitein een andere koers kan gaan varen,’ zegt hij zondag in een vraaggesprek met Nu.nl. ‘Ik heb vier kinderen, ik wil dat de toekomst er voor hen ook goed uitziet.’

zie ook;

Hoogtepunten: ‘Het was een jaar vol mannen’

VK 31.12.2013 2014 is in zicht, Volkskrant.nl kijkt nog één keer achterom. Elke dag tot aan oudjaar doen de politiek redacteuren van de Volkskrant verslag van een persoonlijk hoogtepunt of memorabel moment uit het politieke jaar 2013. Maartje Bakker zag staatssecretaris Fred Teeven een motie van wantrouwen overleven en 50Plus-leider Henk Krol ten onder gaan aan fouten uit het verleden.

Henk Krol en meer BN’ers duwen verkiezingslijsten›

NRC 28.12.2013 Nu in vrijwel alle gemeenten de kieslijsten van de politieke partijen bekend zijn voor de verkiezingen van 19 maart, wordt duidelijk wie de partijen hebben gestrikt als lijstduwer, een stemmentrekker die de partij wel wil helpen maar niet in de raad wil plaatsnemen. Onder hen zijn weer een aantal bekende namen.

Lees meer;

23 NOV  Henk Krol ambieert nieuwe plek op lijst 50Plus › BINNENLAND

4 OKT Henk Krol stapt uit de Tweede Kamer – ‘Mijn vijanden hebben gewonnen’ › BINNENLAND

13 gevallen engelen van 2013 – wie vielen er dit jaar in ongenade?›

NRC  26.12.2013 13 gevallen engelen van 2013 – wie vielen er dit jaar in ongenade?. LEES VERDER›

Werd 2012 nog gekenmerkt door opvallend veel duidelijke anti-helden, 2013 leek op het eerste gezicht een jaar met minder in het oog springende publieke figuren die van hun voetstuk vielen. Maar een korte inventarisatie ter redactie leverde toch nog een opmerkelijk lijstje op van mensen die bij het grote publiek op een denkbeeldige zwarte lijst kwamen. Hier komen ze in chronologische volgorde. De herfst blijkt wederom een druk jaargetijde qua vallende sterren:

Video

8. OKTOBER: HENK KROL

Hij kwam, zag, en ging door de zijdeur af. Henk Krol, leek al aan het begin van het jaar een beetje van het rechtgeaarde pad af te zijn. Zo moest hij voor de rechter komen omdat hij de website van het laboratorium Diagnostiek voor U had gehackt en medische dossiers inkeek om te bewijzen dat de site slecht beveiligd was. De rechter vond in tegenstelling tot Krol toch dat het doel niet altijd de middelen heiligt en gaf hem een boete.

Daarna ging het pas echt mis. Het boegbeeld en toch decennia de lieveling van homoseksueel Nederland, bleek als hoofdredacteur van de Gay Krant het betalen van pensioenpremies voor zijn personeel te hebben ontdoken. Hij deed dat om een faillissement van de krant te voorkomen, maar zijn oud-medewerkers hadden daardoor ineens een pensioengat van vier of vijf jaar. En dat stond hem als partijleider van 50Plus, die zich druk maakt over de verworven pensioenrechten van deze leeftijdsgroep, natuurlijk niet echt netjes. Met een verongelijkt – “mijn vijanden hebben gewonnen” – was het na slechts een jaar in de blauwe bankjes te hebben gespendeerd exit voor Krol. Of toch niet?

Henk Krol wil best weer op lijst 50Plus

Trouw 23.11.2013 Henk Krol zou best willen terugkeren naar de Tweede Kamer, als de partij 50Plus hem tenminste weer op de lijst wil zetten. Een koppositie op die lijst ambieert Krol echter niet, zo zei hij zaterdag tegen Omroep Brabant. ‘Laat mij voorlopig maar eens ergens onder aan de lijst staan, dan kan iedereen kijken of ze me wel of niet het vertrouwen willen geven.’

Krol wil best weer op lijst 50Plus

NU 23.11.2013 Henk Krol zou best willen terugkeren naar de Tweede Kamer, als de partij 50PLUS hem tenminste weer op de lijst wil zetten.  Een koppositie op die lijst ambieert Krol echter niet, zo zei hij zaterdag tegenOmroep Brabant. ”Laat mij voorlopig maar onder aan de lijst staan. En dan moet de kiezer maar beslissen.”

Gerelateerde artikelen;

Lees meer over: Henk Krol 50Plus

Oud-leider 50Plus Henk Krol overweegt terugkeer in politiek

Elsevier 23.11.2013De vorige maand opgestapte leider van 50Plus, Henk Krol, overweegt een comeback in de politiek. ‘Ze me maar onderaan de lijst. En dan moet de kiezer maar beslissen.’ Dat zegt Krol in een interview met Omroep Brabant. Begin oktober stapte Krol op als fractievoorzitter van 50Plus nadat naar buiten was gekomen dat hij als hoofdredacteur jarenlang geen pensioenpremie voor zijn personeel betaald. Maar omdat hij om zich heen door veel sympathisanten gesteund weet, overweegt de oud-Gay Krant-hoofdredacteur nu een politieke terugkeer.

zie ook;

Henk Krol ambieert nieuwe plek op lijst 50Plus›

NRC 23.11.2013 De begin vorige maand opgestapte partijleider van 50Plus Henk Krol wil wel terugkeren in de politiek. Het liefst zou hij bij 50Plus weer op de kieslijst willen komen. Dat meldt hij vandaag tegen Omroep Brabant.

Lees meer;

13 NOV Twee leden 50Plus onterecht geroyeerd ›

2 NOV  Jan Nagel overtuigend gekozen als interim-voorzitter 50Plus ›

7 OKT Welles-nietes tussen Krol en secretaresse over Gaykrant-post ›

7 OKT Baay vult plek Henk Krol op in Tweede Kamer ›

6 OKT Henk Krol: berichten dat het fout zat, hebben mij nooit bereikt ›

Krol wil terugkomen

Telegraaf 23.11.2013 Henk Krol zou best willen terugkeren naar de Tweede Kamer, als de partij 50PLUS hem tenminste weer op de lijst wil zetten. Een koppositie op die lijst ambieert Krol echter niet, zo zei hij zaterdag tegen Omroep Brabant. „Laat mij voorlopig maar eens ergens onder aan de lijst staan, dan kan iedereen kijken of ze me wel of niet het vertrouwen willen geven.”

Twee leden 50Plus onterecht geroyeerd›

NRC 13.11.2013 Twee leden van ouderenpartij 50Plus, Adriana Hernández en Dick Schouw, zijn onterecht geroyeerd, zo heeft een commissie van de partij besloten. De twee hadden beroep aangetekend tegen hun royement.

Royement leden 50PLUS onterecht

Trouw 13.11.2013 Het voormalig bestuur van 50PLUS heeft twee leden onterecht geroyeerd. Tot die uitspraak is de commissie van beroep van de partij woensdag gekomen. Het royement heeft om procedurele gronden ten onrechte plaatsgevonden, zegt de commissie, bestaande uit drie juristen. De uitspraak is bindend.

Royement 50PLUS onterecht

Telegraaf 13.11.2013 Het voormalig bestuur van 50PLUS heeft twee leden onterecht geroyeerd. Tot die uitspraak is de commissie van beroep van de partij woensdag gekomen. Het royement vond alleen plaats op procedurele gronden en er heeft geen inhoudelijke afweging plaatsgevonden, zegt de commissie. Deze uitspraak is bindend.

50Plus: leden hadden niet geroyeerd mogen worden

Elsevier 13.11.2013 Het voormalige bestuur van 50Plus had Adriana Hernández en Dick Schouw niet mogen royeren. De twee 50Plus-leden hebben met terugwerkende kracht hun rechten binnen de partij teruggekregen.

Dat heeft de commissie van beroep van 50Plus woensdag bepaald.

Juridisch onjuist

Volgens de commissie van beroep, die uit juristen bestaat, had het bestuur van de partij nooit de beslissing mogen nemen de twee leden te royeren.

Fractievoorzitter 50Plus Limburg vertrekt na benoeming Jan Nagel

Trouw 04.11.2013 Fractievoorzitter Albert Leppers is maandag uit de tweemansfractie van 50Plus in de Provinciale Staten van Limburg gestapt. Ludo Wijnands blijft wel voor de ouderenpartij in de Staten zitten. Leppers vertrekt na goed overleg met het Limburgse bestuur omdat hij zich niet kan vinden in het besluit van het landelijk congres van zaterdag om Jan Nagel te benoemen tot interim-voorzitter.

Voorzitter 50Plus Limburg vertrekt

Telegraaf 04.11.2013 Fractievoorzitter Albert Leppers is maandag uit de tweemansfractie van 50Plus in de Provinciale Staten van Limburg gestapt. Ludo Wijnands blijft wel voor de ouderenpartij in de Staten zitten. Leppers vertrekt na goed overleg met het Limburgse bestuur omdat hij zich niet kan vinden in het besluit van het landelijk congres van zaterdag om Jan Nagel te benoemen tot interim-voorzitter.

‘Keerpunt voor 50PLUS’

Telegraaf 03.10.2013 De ledenvergadering van ouderenpartij 50PLUS van zaterdag was „een keerpunt voor de partij en voor de kiezer”. Dat zei de zaterdag gekozen interim-voorzitter Jan Nagel zondag in tv-programma WNL op Zondag.

Gerelateerde artikelen;

02-11: Miss 50Plus: schaf senaat af

02-11: Jongerentak nog even niet

02-11: Nagel leidt 50PLUS tijdelijk

Miss 50Plus: schaf senaat af

Telegraaf 02.11.2013 Het eerste besluit dat interim-voorzitter Jan Nagel nam was de benoeming van Lisette Leegstra (21) tot ‘Miss 50Plus”. De Emmense, naar eigen zeggen ‘student rechtsgeleerdheid’ aan de Rijksuniversiteit Groningen, doet meteen van zich spreken: “De Eerste Kamer mag meteen worden opgeheven.”

Jongerentak nog even niet

Telegraaf 02.11.2013 Ouderenpartij 50PLUS waagt zich nog even niet aan het oprichten van een jongerentak, ondanks dat steeds meer jongeren lid worden. De kersverse interim-voorzitter Jan Nagel vindt dit een taak voor het nieuwe bestuur. Daarom wordt er in maart op teruggekomen, lichtte Nagel zaterdag toe.

Wie wil er eigenlijk niet in het bestuur van 50Plus?

VK 02.11.2013 Jan Nagel, grondlegger van 50Plus, beziet de immer roerige ontwikkelingen in zijn ouderenpartij liefst van de zonnige kant: hij weet nu al zeker dat het congres vandaag in Hilversum zeker 74 belangstellenden zal trekken. Nadeel is wel dat zij alle 74 uit zijn op een bestuursfunctie. Hij is zelf nummer 75. Zijn dat niet wat te veel kandidaten, met het oog op een ordelijk verloop van het congres? ‘Nee hoor’, zegt Nagel. ‘Het bewijst dat 50Plus een levende partij is.’

Lees ook Nagel alleen terug bij ‘breed vertrouwen’ – 31/10/13

Lees ook Interne rel over nieuw bestuur 50Plus nu ook in rechtszaal uitgevochten – 31/10/13

Jan Nagel overtuigend gekozen als interim-voorzitter 50Plus›

NRC 02.11.2013  Oprichter en senator van 50Plus Jan Nagel wordt tot maart volgend jaar interim-voorzitter van de partij. Dat is vanochtend besloten op een ledenvergadering van 50Plus in Hilversum. Nagel kreeg brede steun op de ledenvergadering, hoewel de regels voor zijn benoeming moesten worden aangepast.

Oprichter Jan Nagel wordt nu ook tijdelijk voorzitter 50PLUS

Elsevier 02.11.2013  Jan Nagel, die aan de basis stond van ouderenpartij 50PLUS, wordt voor de komende tijd interim-voorzitter van de partij. Nagel blijft in elk geval aan tot het voorjaar en zal zijn lidmaatschap van de Eerste Kamer behouden. Dat besluit viel zaterdag op een algemene ledenvergadering van 50PLUS in Hilversum. Het overgrote deel van de vergadering steunde Nagel. Twintig leden stemden tegen.

Jan Nagel wordt interim-voorzitter 50Plus

Trouw 02.11.2013 50PLUS-oprichter Jan Nagel wordt voor de komende tijd interim-voorzitter van de ouderenpartij. Dat is zaterdag besloten op een algemene ledenvergadering in Hilversum.

Jan Nagel gaat 50PLUS tijdelijk leiden

NU 02.11.2013 50PLUS-oprichter Jan Nagel wordt voor de komende tijd interim-voorzitter van de ouderenpartij. Dat is zaterdag besloten op een algemene ledenvergadering in Hilversum. Het overgrote deel van de vergadering steunde Nagel. Twintig leden stemden tegen.

Gerelateerde artikelen;

Lees meer over 50PLUS

Nagel leidt 50PLUS tijdelijk

Telegraaf 02.11.2013  50PLUS-oprichter Jan Nagel wordt voor de komende tijd interim-voorzitter van de ouderenpartij. Dat is zaterdag besloten op een algemene ledenvergadering in Hilversum.

50PLUS heeft ‘veerkracht’

Telegraaf 02.11.2013 Ouderenpartij 50PLUS „bezit over een enorme veerkracht“ en kan de meest heftige stormen doorstaan. Dat zei Mieke Hoek, penningmeester van het hoofdbestuur van 50PLUS, zaterdag aan het begin van een algemene ledenvergadering.

Vergadering 50Plus moet rust brengen

Trouw 02.11.2013 Ruzie in het hoofdbestuur, het vertrek van fractievoorzitter Henk Krol en de strijd om het nieuwe voorzitterschap: na wekenlange onrust bij ouderenpartij 50Plus moet de verkiezing van een nieuw hoofdbestuur zaterdag het begin zijn van rustigere tijden.

Verwant nieuws:

Vergadering moet rust brengen

Telegraaf 02.11.2013 Ruzie in het hoofdbestuur, het vertrek van fractievoorzitter Henk Krol en de strijd om het nieuwe voorzitterschap: na wekenlange onrust bij ouderenpartij 50PLUS moet de verkiezing van een nieuw hoofdbestuur zaterdag het begin zijn van rustigere tijden. Op een algemene ledenvergadering in Hilversum kunnen de leden kiezen uit maar liefst 18 officiële kandidaten. Daarnaast hebben zich meer dan 70 mensen kandidaat gesteld om lid te worden van het partijbestuur.

Gerelateerde artikelen;

31-10: Kort geding tegen 50PLUS

31-10: Alleen terug bij ‘breed vertrouwen’

31-10: Kort geding tegen congres 50Plus

30-10: Scheringa kandidaat bij 50Plus

22-10: ‘Nagel weer leider 50Plus’

‘Machtsstrijd in 50Plus losgebarsten’

NU 31.10.2013 Na het vertrek van Henk Krol als fractievoorzitter is een ware machtsstrijd losgebarsten in 50Plus.

Medeoprichter Jan Nagel wil komende zaterdag op een partijbijeenkomst een poging doen partijleider te worden, maar er is een front tegen hem onder aanvoering van oud-vicevoorzitter Marion Schobre, schrijft De Telegraaf op basis van bronnen in de partij.

Gerelateerde artikelen;

Lees meer over: 50Plus Henk Krol Jan Nagel

Interne rel over nieuw bestuur 50Plus nu ook in rechtszaal uitgevochten

Trouw 31.10.2013 De rust in de Tweede Kamerfractie van 50Plus is wedergekeerd na het vertrek van Henk Krol, maar in de overige gelederen van de partij is opnieuw heibel. Aanstaande zaterdag moet een nieuw partijbestuur worden gekozen, maar het deze week in ere herstelde ex-bestuurslid Adriana Hernandez wil via de rechter uitstel afdwingen, meldt de Telegraaf. Ze vreest in de korte tijd die rest de leden niet te kunnen overtuigen van haar kwaliteiten.

Geschorst bestuurslid 50Plus spant kort geding aan

NU 31.10.2013 Adriana Hernandez, het geschorste bestuurslid van 50Plus, heeft een kort geding tegen de partij aangespannen. Het geding dient donderdagmiddag om 15.15 uur voor de rechtbank in Lelystad.  Hernandez eist opschorting van onderdelen van het partijcongres van 50Plus, dat komende zaterdag in Hilversum wordt gehouden. Ze wil meedingen naar een bestuursfunctie en wil meer tijd om zich als kandidaat te profileren.

Gerelateerde artikelen;

Lees meer overAdriana Hernandez 50plus

Kort geding tegen 50PLUS

Telegraaf 31.10.2013 Adriana Hernandez, het geschorste bestuurslid van 50PLUS, heeft een kort geding tegen de partij aangespannen. Volg het de rechtszaak hier live.

Hernandez eist opschorting van onderdelen van het partijcongres van 50PLUS, dat komende zaterdag in Hilversum wordt gehouden. Ze wil meedingen naar een bestuursfunctie en wil meer tijd om zich als kandidaat te profileren.

Kort geding tegen congres 50Plus

Telegraaf 31.10.2013  Het voorlopig in ere herstelde ex-bestuurslid Adriana Hernandez van 50Plus spant een kort geding aan tegen de partij om te voorkomen dat het congres zaterdag al een nieuw partijbestuur kiest. Hernandez stelt dat ze te weinig tijd heeft om de leden te tonen dat ze een goed bestuurslid is. De zaak dient vanmiddag voor de rechtbank in Lelystad.

Nagel alleen terug bij ‘breed vertrouwen’

Trouw 31.10.2013 Senator voor 50PLUS Jan Nagel wil ‘bijvoorbeeld voor een maand of vijf’ terugkeren als partijvoorzitter, maar alleen als hij daarvoor zaterdag op het partijcongres in Hilversum een echt forse meerderheid krijgt. Voor een paar stemmen extra doet hij het niet, meldde hij donderdag aan het ANP.

Alleen terug bij ‘breed vertrouwen’

Telegraaf 31.10.2013  Senator voor 50PLUS Jan Nagel wil ‘bijvoorbeeld voor een maand of vijf’ terugkeren als partijvoorzitter, maar alleen als hij daarvoor zaterdag op het partijcongres in Hilversum een echt forse meerderheid krijgt. Voor een paar stemmen extra doet hij het niet, meldde hij donderdag aan het ANP.

Oud-bankier Dirk Scheringa ook bestuurskandidaat 50Plus

Trouw 30.10.2013 Oud-bankier Dirk Scheringa is kandidaat voor het bestuur van 50Plus. Dat blijkt uit de kandidatenlijst op de site van de partij. Scheringa wil volgens een woordvoeder van het partijkantoor in aanmerking komen voor een van de acht bestuursplekken die er zijn naast die van de voorzitter.

Oud-bankier Dirk Scheringa kandidaat voor bestuur 50PLUS

Elsevier  30.10.2013 Oud-bankier Dirk Scheringa van de door hem opgerichte DSB-bank, die in 2009 failliet ging, heeft zich gemeld als kandidaat voor het bestuur van ouderenpartij 50PLUS.

Den Uyl

Eerder vandaag werd al bekend dat oud-staatssecretaris Michel van Hulten (83), die zitting nam in het kabinet-Den Uyl tussen 1973 en 1977, graag voorzitter van het bestuur van de ouderenpartij wil worden.

Scheringa kandidaat bij 50Plus

Telegraaf 30.10.2013 Oud-bankier Dirk Scheringa is kandidaat voor het bestuur van 50PLUS. Scheringa wil in aanmerking komen voor een van de acht bestuursplekken die er zijn naast die van de voorzitter.,,Ik heb veel sympathie voor de partij en heb me spontaan opgegeven. Ik stel me graag beschikbaar, ook voor politieke functies, als daar behoefte aan is.”

Gerelateerde artikelen;

31-10: Machtsstrijd bij 50Plus

30-10: Ex-bewindsman wil voorzitter 50PLUS worden

22-10: ‘Nagel weer leider 50Plus’

09-10: Leegloop 50Plus zet door

07-10: ‘Krol bewust pootje gelicht’

06-10: Krol besliste niet alleen

06-10: 50Plus gehalveerd

05-10: Henk Krol verbreekt stilte

Oud-bankier Dirk Scheringa is kandidaat-bestuurslid voor 50Plus›

NRC 30.10.2013 Oud-bankier Dirk Scheringa is kandidaat voor het bestuur van de partij 50Plus. “Ik heb veel sympathie voor de partij en heb me spontaan opgegeven. Ik stel me graag beschikbaar, ook voor politieke functies, als daar behoefte aan is”, zegt hij.

Lees meer

17 OKT VVD’er Manders lijsttrekker 50Plus in Europa ›

7 OKT Baay vult plek Henk Krol op in Tweede Kamer ›

6 OKT Henk Krol: berichten dat het fout zat, hebben mij nooit bereikt ›

5 OKT Norbert Klein definitief nieuwe fractievoorzitter 50Plus ›

4 OKT ‘Krol wil actief blijven voor 50Plus’ – peiling: 50Plus gehalveerd ›

Ex-bewindsman wil voorzitter 50PLUS worden

NU 30.10.2013 Oud-staatssecretaris Michel van Hulten wil voorzitter worden van 50PLUS.  Dat bevestigde hij woensdag desgevraagd.

Van Hulten zat in het kabinet-Den Uyl (1973-1977) en was eerder lid van KVP, PPR, D66 en GroenLinks. Hij was bij de oprichting van 50PLUS betrokken.

Scheringa

Voormalig DSB-topman Dirk Scheringa is kandidaat voor een post in het bestuur 50Plus. Dat zegt hij woensdag in NRC Handelsblad.

Gerelateerde artikelen;

Lees meer over: Michel van Hulten 50PLUS

Ex-bewindsman Van Hulten wil voorzitter 50PLUS worden

Trouw 30.10.2013 Oud-staatssecretaris Michel van Hulten wil voorzitter worden van 50PLUS. Dat bevestigde hij woensdag desgevraagd. Van Hulten zat in het kabinet-Den Uyl (1973-1977) en was eerder lid van KVP, PPR, D66 en GroenLinks. Hij was bij de oprichting van 50PLUS betrokken.

Oud-bewindsman kabinet-Den Uyl wil voorzitter 50PLUS worden

Elsevier 30.10.2013  Oud-staatssecretaris Michel van Hulten (83) mengt zich in de strijd om het voorzitterschap van ouderenpartij 50PLUS. Op de officiële kandidatenlijst met zeventien kandidaten komt zijn naam woensdag nog niet voor. Opmerkelijk is dat hij nu terugkeert bij de partij die hij, nadat hij 50PLUS eerder mede oprichtte, in mei 2011boos de rug toekeerde. Hij wilde niets meer te maken hebben met de politieke doelstellingen en activiteiten van medeoprichter Jan Nagel.  50PLUS is geobsedeerd door de pensioenkwestie, vindt de oud-staatssecretaris. Hij vindt dat de partij zich breder moet gaan oriënteren, Ook wil hij het imago van de partij verbeteren. 50PLUS kwam de afgelopen tijd negatief in het nieuws door de ruzie in de partijtop en het aftreden van fractievoorzitter Henk Krol vanwege een affaire met niet betaalde pensioenpremies bij de Gay Krant.

Loopbaan

De 83-jarige Van Hulten heeft een lange politieke loopbaan. Hij was lid van maar liefst vier verschillende partijen – KVP, D66, PPR en GroenLinks. In het kabinet-Den Uyl (1973-1977), met bewindslieden van de PvdA, PPR, KVP, D66 en ARP, het meest linkse kabinet uit de Nederlandse parlementaire geschiedenis, was hij staatssecretaris van Verkeer en Watersstaat voor de Politieke Partij Radikalen.

Ook zijn zoon was politiek actief. Michiel van Hulten was lid van het Europees Parlement en van 2005 tot 2007 landelijk voorzitter van de PvdA.

Nieuw 50Plus-Kamerlid Martine Baay wil Henk Krol doen vergeten

Trouw 29.10.2013 Martine Baay (55) is sinds vandaag de nieuwe nummer twee van 50Plus. Vanmiddag legde zij de eed af in de Tweede Kamer. De juriste ‘moest even aan het idee wennen’, maar is er klaar voor.

Baay als nieuw Kamerlid voor 50PLUS beëdigd

NU 29.10.2013 De 55-jarige Martine Baay is dinsdag beëdigd als nieuw Tweede Kamerlid voor 50PLUS. Ze is de opvolger van Henk Krol.  Krol stapte begin deze maand op nadat bekend was geworden dat hij in een vorige functie bij de Gaykrant geen pensioenpremie voor een aantal werknemers had betaald.

Gerelateerde artikelen;

Lees meer over Martine Baay 50PLUS

‘Nagel weer leider 50Plus’

Telegraaf 22.10.2013 Oprichter en Eerste Kamerlid Jan Nagel krijgt mogelijk weer de volledige controle over 50Plus. Door de partijregels tijdelijk buiten werking te stellen, wil een groep sympathisanten Nagel terughalen als voorzitter.

Gerelateerde artikelen

09-10: Leegloop 50Plus zet door

07-10: ‘Krol bewust pootje gelicht’

06-10: Krol besliste niet alleen

05-10: Henk Krol verbreekt stilte

Onderzoek Omroep West: Ouderenpartij 50Plus meest afwezig in provinciehuis

RTVWEST 09.10.2013 DEN HAAG – De Ouderenpartij 50Plus was het afgelopen jaar bij de helft van de vergaderingen van Provinciale Staten niet aanwezig. Van de 12 bijeenkomsten miste Statenlid John Struijlaard van de eenmansfractie er 6, blijkt uit … Lees verder

Leegloop 50Plus zet door

Telegraaf 09.10.2013 De leegloop in de top van 50Plus is nog niet tot stilstand gekomen. Gisteren legde opnieuw een bestuurslid haar functie neer. Nu is het secretaris Joke Duijkers van de geplaagde partij die opstapt. Dat doet ze om ’persoonlijke redenen’, meldt ze aan De Telegraaf.

Oud-medewerkers Gay Krant: Krol wist wel van pensioenpremies

Trouw 07.10.2013 Oud-fractieleider van 50Plus Henk Krol heeft wel degelijk geweten dat er jarenlang geen pensioenpremies werden betaald aan medewerkers van de Gay Krant. Dat hebben drie oud-medewerkers in het programma Nieuwsuur gezegd. ‘Hij was diegene die de post openmaakte.’

‘Krol wist wel van pensioenkwestie’

Secretaresse ontkent brieven te hebben weggemoffeld te hebben

NU 07.10.2013 Oud-medewerkers van de Gay Krant weerspreken beweringen van de vrijdag opgestapte 50Plus-fractievoorzitter Henk Krol dat hij niet wist dat er jarenlang geen pensioenpremies werden afgedragen voor medewerkers.

Oud-medewerkers Gay Krant: Krol liegt over pensioenpremies

Elsevier 07.10.2013 Drie oud-medewerkers van de Gay Krant zeggen dat oud-hoofdredacteur Henk Krol niet de waarheid spreekt over de kwestie rond de pensioenpremies bij de krant. Dat zeggen zij in het actualiteitenprogramma Nieuwsuur maandag.

Henk Krol, die vanwege de kwestie vrijdag opstapte als fractievoorzitter van 50Plus, zegt niets te weten van het niet afdragen van de pensioenpremies.

Welles-nietes tussen Krol en secretaresse over Gaykrant-post

NRC 07.10.2013  Er is onenigheid tussen de vrijdag opgestapte 50Plus-fractievoorzitter Henk Krol en zijn voormalige secretaresse bij de Gaykrant. Beiden zeggen dat de ander de post heeft geopend waarin stond dat er problemen waren met de pensioenpremies van de werknemers van de Gaykrant. In het televisieprogramma WNL op Zondag zei Krol gisteren dat hij anderen niet de schuld in de schoenen wil schuiven, maar dat berichten dat het fout zat met de pensioenpremies bij de Gaykrant hem nooit hadden bereikt. Nieuwsuur sprak vandaag met de voormalige secretaresse. Zij ontkent de lezing van Krol en is boos dat haar voormalige directeur haar de schuld geeft van de administratieve wanorde op de redactie van de Gaykrant. Lees verder

Baay definitief in Kamer voor 50Plus

Trouw 07.10.2013 Martine Baay (55) wordt op dinsdag 29 oktober, direct na het herfstreces, beëdigd als nieuw Tweede Kamerlid voor 50Plus. Dat meldt een woordvoerder van de partij. Haar aantreden werd al verwacht na de val vrijdag van partijvoorman Henk Krol.

Baay definitief in Kamer voor 50PLUS

NU 07.10.2013 Martine Baay (55) wordt op dinsdag 29 oktober, direct na het herfstreces, beëdigd als nieuw Tweede Kamerlid voor 50PLUS.  Dat meldt een woordvoerder van de partij. Haar aantreden werd al verwacht na de val vrijdag van partijvoorman Henk Krol.

Baay Kamer in voor 50PLUS

Telegraaf 07.10.2013 Martine Baay (55) wordt op dinsdag 29 oktober, direct na het herfstreces, beëdigd als nieuw Tweede Kamerlid voor 50PLUS. Dat meldt een woordvoerder van de partij. Haar aantreden werd al verwacht na de val vrijdag van partijvoorman Henk Krol.

Baay vult plek Henk Krol op in Tweede Kamer

NRC 07.10.2013  Martine Baay neemt de lege plek in van de vrijdag opgestapte partijleider Henk Krol. Samen met Norbert Klein, de nieuwe fractievoorzitter, gaat zij de tweemansfractie vormen van 50Plus in de Kamer. Dat meldt de ouderenpartij.

Baay, die derde op de lijst van 50Plus stond voor de Tweede Kamerverkiezingen in september vorig jaar, heeft besloten het Kamerlidmaatschap te aanvaarden. Ze studeerde rechten en werd in 1990 advocaat. In 1994 kreeg Baay bekendheid als advocaat toen zij in 1994 een proces over de carpoolstrook op de A1 tegen de staat wist te winnen. Lees verder

Krol: ‘Veel mensen vinden dat ik ze belogen heb. Dat vind ik niet’

VK 07.10.2013 Toen bekend werd dat hij pensioenpremies had ontdoken, was hij direct weg. Maar uitgestreden is Henk Krol niet. ‘Ik wil het ook voor een andere club doen.’ Met de man Henk Krol gaat het niet goed. Normaal gesproken heeft hij zin in een praatje. Nu niet. Op het moment dat het interview moet beginnen, zegt hij: ik doe het niet, ik breng het niet op. Ik wil naar huis, uitrusten, geen media meer. De oud-partijleider van 50Plus heeft niet meer geslapen sinds uitkwam dat hij jarenlang geen pensioenpremies betaalde voor de redactie van de Gay Krant.

 ‘Krol bewust pootje gelicht’

Telegraaf 07.10.2013 De val van 50Plus-leider Krol is een doelbewuste actie geweest om hem van het toneel te laten verdwijnen, vermoedt de top van de partij. „Ze hebben gewacht tot het moment om Henk Krol te vloeren”, zegt 50Plus-oprichter en senator Nagel.

Gerelateerde artikelen;

06-10: Krol besliste niet alleen

06-10: 50Plus gehalveerd

05-10: Henk Krol verbreekt stilte

05-10: Klein fractievoorzitter 50Plus

05-10: Relsfeer blijft binnen 50Plus

04-10: ‘Vriend Henk Krol in de schulden’

04-10: Krol wil bij partij blijven

04-10: Krol stopt als Kamerlid

Ironie flirt met Henk Krol

Elsevier 07.10.2013 Pensioenvoorvechter en hedendaagse held van de ouderen Henk Krol blijkt niets minder dan een groot hypocriet. Het boegbeeld van de ouderenpartij 50PLUS pleegde pensioenfraude binnen zijn eerdere rol bij de Gay Krant en op zodanige wijze dat intentioneel laakbaar gedrag hem verweten kan worden. Het is fascinerend dat juist Krol zich hieraan schuldig heeft gemaakt.

De fractievoorzitter van de ouderenpartij 50PLUS laat haarfijn zien hoe eenvoudig het is om jezelf te diskwalificeren van enige politieke legitimiteit. De schrik zat er bij veel (potentiële) 50PLUS stemmers dan ook goed in, toen de Volkskrant vrijdag meldde dat Krol jarenlang de betaling van pensioenpremies voor zijn eigen personeel bij de Gay Krant heeft ontdoken.

zie ook;

Krol besliste niet alleen – Video

Telegraaf 06.10.2013 Het besluit om geen pensioenpremies te betalen bij de Gaykrant was volgens Henk Krol een beslissing van het hele personeel. De vrijdag teruggetreden voorman van 50PLUS zei dat in het televisieprogramma WNL Op Zondag. Krol gaf aan dat hij de schuld niet op anderen wil schuiven en dat hij uiteindelijk verantwoordelijk is. Maar hij wist niet eerder dat er problemen waren. „Ik wou dat we het eerder hadden gehoord, dan hadden we eerder rond de tafel gaan zitten en waren we eerder met de GayKrant teruggegaan van glossy naar krant.”

Krol weet wie klokkenluider is – Video

Telegraaf 06.10.2013 Het besluit om geen pensioenpremies te betalen bij de Gaykrant was volgens Henk Krol een beslissing van het hele personeel. De vrijdag teruggetreden voorman van 50PLUS zei dat in het..

Krol: ik nam besluit pensioenpremies Gaykrant niet alleen

Elsevier 06.10.2013 Het besluit om geen pensioenpremies af te dragen bij de Gaykrant werd genomen door het hele personeel. Eén medewerker ging onder protest akkoord. ‘Hij zit nu in de WW en ziet mij voortdurend op tv dansen,’ zegt oud-voorman van 50Plus Henk Krolzondag in het televisieprogramma WNL Op Zondag.

Krol besliste niet als enige over pensioenpremie

NU 06.10.2013 Het besluit om geen pensioenpremies te betalen bij de Gaykrant was volgens Henk Krol een beslissing van het hele personeel. 

Gerelateerde artikelen;

Lees meer over: Henk Krol

Henk Krol: ‘Berichten dat het fout zat, bereikten mij nooit’

Trouw 06.10.2013 ‘Ik heb er spijt van hoe het is gegaan, maar ik heb gedaan wat ik kon.’ Dat zei Henk Krol vanochtend bij WNL op zondag over de pensioenkwestie die hem dwong terug te treden als fractievoorzitter van 50Plus. Laat mij mensen een stem geven, daar ben ik goed in.

Krol – naar eigen zeggen iemand zonder verstand van financiën – was volgens hemzelf lange tijd niet op de hoogte van het feit dat er geen pensioenpremies werden betaald bij de Gay krant, de organisatie waar hij de hoogste baas van was.

Henk Krol: berichten dat het fout zat, hebben mij nooit bereikt

NRC 06.10.2013 De vrijdag opgestapte 50Plus-fractievoorzitter Henk Krol heeft spijt van de gang van zaken rondom de pensioenkwestie bij de Gay Krant. Dat zei Krol in het televisieprogramma WNL op Zondag. “Ik heb er spijt van hoe het gegaan is, maar ik heb gedaan wat ik kon.” Lees verder

50Plus gehalveerd in peilingen

CDA voor het eerst sinds jaren weer groter dan VVD

NU 06.10.2013 Het aftreden van fractievoorzitter Henk Krol heeft direct gezorgd voor een halvering van het aantal zetels van 50Plus. Vorig week stond de partij nog op tien zetels, maar zondag waren dat er nog maar vijf. Dat blijkt uit de wekelijkse peiling van Maurice de Hond op Peil.nl.

Overleeft 50Plus het vertrek van Henk Krol?

Trouw 05.10.2013 Voor 50Plus stapelen de problemen zich op. De partij halveert in de peilingen, de achterban is verdeeld over de koers en het partijbestuur is bezig aan een stoelendans om het vertrek van kopstukken Henk Krol en Willem Holthuizen op te vangen. Kan zo’n jonge partij dit soort klappen wel overleven?

Lees ook: Positie Nagel bij 50Plus staat niet ter discussie – 05/10/13

Lees ook: ‘Aanhang 50PLUS halveert door vertrek Krol’ – 04/10/13

Lees ook: ‘Krol blijft mogelijk actief voor 50Plus’ – 04/10/13

Norbert Klein: 'Besluit Krol om op te stappen is verstandig'

Norbert Klein: ‘Besluit Krol om op te stappen is verstandig’

Trouw 05.10.2013 De nieuwe fractievoorzitter van 50PLUS, Norbert Klein, heeft  dat in Nieuwsuur gezegd. 

Henk Krol verbreekt stilte

Telegraaf 05.10.2013 De voormalig voorman van 50Plus, Henk Krol, komt in verweer tegen de verwijten die hem worden gemaakt.

Hij wil zondagochtend bij het tv-programma Op Zondag van WNL uitgebreid ingaan op de recente gebeurtenissen, zegt hij.

Gerelateerde artikelen;

05-10: Klein fractievoorzitter 50Plus

05-10: Eieren, eieren en nog eens eieren

05-10: Relsfeer blijft binnen 50Plus

04-10: ‘Vriend Henk Krol in de schulden’

04-10: ‘Aanhang 50PLUS halveert’

04-10: Krol wil bij partij blijven

Holthuizen: ‘Nagel op de achtergrond, dat lukte tot kerst’

VK 05.10.2013 In één week tijd verloor 50Plus z’n politiek leider én z’n partijvoorzitter, Willem Holthuizen. Die laatste waarschuwt nu: ‘Er is een structureel bestuursprobleem in de partij. Een probleem dat niet zomaar is opgelost, want het heet Jan Nagel.’

‘Ik ben er verbijsterd over. Ik snap het niet. Twintig jaar ben ik vertrouwd geweest met Jan Nagel. Bevriend. We zaten bij elkaar op oudejaarsavond. Ik begrijp niet waarom hij mij heeft laten vallen. Dat is de verdrietige kant van dit verhaal.’

Lees ook ‘Aanhang 50PLUS halveert door vertrek Krol’ – 04/10/13

Lees ook Ouderenpartij 50Plus verstrikt in web van beschuldigingen – 28/09/13

Klein definitief fractievoorzitter 50Plus

Trouw 05.10.2013 Norbert Klein wordt definitief de nieuwe fractievoorzitter van 50Plus. De adviesraad van de partij heeft daar zaterdag tijdens een bijeenkomst in Utrecht unaniem mee ingestemd. ‘Volgens de adviesraad doet Klein zijn werk enorm goed en heeft hij zich al bewezen’, lichtte Eerste Kamerlid en mede-partijoprichter Jan Nagel na afloop toe.

Klein fractievoorzitter 50Plus

Telegraaf 05.10.2013  Norbert Klein wordt definitief de nieuwe fractievoorzitter van 50Plus. De adviesraad van de partij heeft daar zaterdag tijdens een bijeenkomst in Utrecht unaniem mee ingestemd. „Volgens de adviesraad doet Klein zijn werk enorm goed en heeft hij zich al bewezen”, lichtte Senator en mede-partijoprichter Jan Nagel na afloop toe.

Norbert Klein definitief fractievoorzitter 50Plus

‘Natuurlijk ben ik geen Henk Krol’

NU 05.10.2013 Norbert Klein wordt definitief de nieuwe fractievoorzitter van 50Plus. De adviesraad van de partij heeft daar zaterdag tijdens een bijeenkomst in Utrecht unaniem mee ingestemd.  ”Volgens de adviesraad doet Klein zijn werk enorm goed en heeft hij zich al bewezen”, lichtte senator en mede-partijoprichter Jan Nagel na afloop toe.

Gerelateerde artikelen;

Lees meer over: 50PLUS Jan Nage

Leden 50Plus kiezen Norbert Klein als nieuwe leider

Elsevier 05.10.2013 Norbert Klein wordt definitief de nieuwe fractievoorzitter namens de ouderenpartij 50Plus in de Tweede Kamer. Bij een partijbijeenkomst in Utrecht kozen de leden van de partij unaniem voor Klein. ‘De partij heeft gezegd “de schouders eronder” en ik ga ervoor,’ sprak Klein in Utrecht. Na het vertrek van Henk Krol is de keuze voor Klein een logische. Klein kende zijn eerste politieke ervaring als bestuurslid van de JOVD. Wat Krol precies gaat doen is niet duidelijk. Vrijdagavond zei hij tegen RTL Nieuws dat hij bij 50Plus actief wil blijven. Tegen PowNews-verslaggever Rutger Castricum zei hij twee dagen bedenktijd te willen.

Norbert Klein definitief nieuwe fractievoorzitter 50Plus

NRC 05.10.2013 De adviesraad van 50Plus heeft Norbert Klein unaniem gekozen tot fractievoorzitter van de partij. Klein neemt het stokje over van Henk Krol, die gisteren onverwacht aftrad nadat bleek dat hij als directeur van de Gay Krant geen pensioenpremie betaalde aan zijn personeel. Volgende maand organiseert 50Plus een landelijke ledenvergadering. Lees hier een overzicht van de politieke carrière van Henk Krol. Lees verder

Klein definitief fractievoorzitter 50Plus

NU 05.10.2013 Norbert Klein wordt definitief de nieuwe fractievoorzitter van 50Plus. De adviesraad van de partij heeft daar zaterdag tijdens een bijeenkomst in Utrecht unaniem mee ingestemd. Klein zelf liet weten dat er ”op korte termijn geen actieve rol is weggelegd voor Henk Krol. Mogelijk op lange termijn wel, maar dat bepalen de leden.”

Gerelateerde artikelen;

Lees meer over: 50PLUS Jan Nagel

Nagel ziet geen toekomst voor Krol bij 50Plus

NU 05.10.2013 Oprichter en voormalig voorzitter van 50Plus Jan Nagel ziet op dit moment geen toekomst voor Henk Krol binnen de ouderenpartij. Dat zegt hij vrijdagavond in Nieuwsuur.

Krol trad vrijdag af als fractieleider van 50Plus, nadat bekend was geworden dat hij als directeur jarenlang de betaling van pensioenpremies voor zijn personeel bij de Gay Krant had ontdoken.

Positie Nagel bij 50Plus staat niet ter discussie

Trouw 05.10.2013 De positie van Jan Nagel bij 50Plus staat niet ter discussie. Dat liet de mede-oprichter van de politieke partij zaterdag zelf voorafgaande aan een besloten bijeenkomst in Utrecht weten.

Daarmee reageerde hij op een artikel in De Telegraaf, waarin werd gesuggereerd dat ook Nagel wankelt. Vrijdag legde partijleider Henk Krol zijn functie neer. Prominenten van de partij bespreken zaterdag in Utrecht hoe het verder moet met 50Plus.

Een kleine geschiedenis van de kleine politieke carrière van Henk Krol

NRC 04.10.2013 Iets meer dan een jaar na zijn verrassende toetreding tot de Tweede Kamer met ouderenpartij 50Plus, verdwijnt Henk Krol al weer uit Den Haag. Na het bericht van de Volkskrant dat hij als directeur van de Gay Krant jarenlang voor tienduizenden euro’s aan pensioenpremies voor zijn werknemers had ontdoken, kon hij niet meer functioneren. Zijn “strijd is gestreden, zijn vijanden hebben gewonnen”, schreef hij in een verklaring. Hoe zullen we ons hem herinneren en wat wacht 50Plus nu? Lees verder

‘Aanhang 50PLUS halveert’

Telegraaf 04.10.2013 Het vertrek van Henk Krol doet de partij 50PLUS geen goed. Dat blijkt uit een onderzoek van EenVandaag onder 1200 mensen, die 2 weken geleden nog van plan waren op 50PLUS te stemmen. Op dat moment stond de partij in de peiling op 14 zetels. Daar zou nu nog ongeveer de helft van over blijven.

‘Aanhang 50PLUS halveert door vertrek Krol’

Trouw 04.10.2013 Het vertrek van Henk Krol doet de partij 50PLUS geen goed. Dat blijkt uit een onderzoek van EenVandaag onder 1200 mensen, die 2 weken geleden nog van plan waren op 50PLUS te stemmen. Op dat moment stond de partij in de peiling op 14 zetels. Daar zou nu nog ongeveer de helft van over blijven.

‘Krol blijft mogelijk actief voor 50Plus’

Trouw 04.10.2013 De vrijdag afgetreden voorzitter van de Tweede Kamerfractie van 50Plus Henk Krol blijft wellicht actief voor de ouderenpartij. ‘Ik heb vandaag zoveel steunbetuigingen gekregen uit de politiek, uit de partij en van de kiezers dat ik overweeg om voor de partij actief te blijven.’ Dat zei Krol vandaag tegen RTL-Nieuws.

‘Krol wil actief blijven voor 50Plus’ – peiling: 50Plus gehalveerd

NRC 04.10.2013 Henk Krol overweegt om actief te blijven voor 50Plus. Dat heeft hij vandaag gezegd in een interview met tegen RTL Nieuws. Krol trad eerder op de dag af als fractieleider van 50Plus, nadat duidelijk was geworden dat hij als directeur jarenlang de betaling van pensioenpremie voor zijn personeel bij de Gay Krant had ontdoken. Verslaggever Pim Sedee vertelt vanavond in het RTL Nieuws van 18:00 en 19:30 uur over het gesprek dat hij met Krol had in in zijn Haagse pied-à-terre, schrijft RTL Nieuws op zijn website. Lees verder

Krol wil bij partij blijven

Telegraaf 04.10.2013 De vrijdag afgetreden voorzitter van Kamerfractie van 50Plus Henk Krol blijft wellicht actief voor de ouderenpartij. „Ik heb vandaag zoveel steunbetuigingen gekregen uit de politiek, uit de partij en van de kiezers dat ik overweeg om voor de partij actief te blijven. Ik denk dat ik te beschadigd ben om als fractievoorzitter terug te keren, maar misschien kan ik me als bestuurslid blijven inzetten voor ouderen.”

‘Henk Krol overweegt in Tweede Kamer te blijven’

Elsevier 04.10.2013 Henk Krol heeft zijn ontslagbrief nog niet naar Tweede Kamervoorzitter Anouchka van Miltenburg gestuurd. De opgestapte leider van 50Plus overweegt misschien in de Kamer te blijven. Dat laat PowNews-verslaggever Rutger Castricum weten via Twitter.

Henk Krol overweegt actief te blijven voor 50Plus

NU 04.10.2013 Henk Krol, die vrijdag bekend maakte uit de Tweede Kamer te stappen, overweegt actief te blijven voor 50Plus. “Ik heb vandaag zoveel steunbetuigingen gekregen uit de politiek, uit de partij en van de kiezers dat ik overweeg om voor de partij actief te blijven”,  zegt hij tegen RTL Nieuws.

Peiling

Het vertrek van Krol doet de 50Plus geen goed. Dat blijkt uit een onderzoek van EenVandaag onder 1.200 mensen, die 2 weken geleden nog van plan waren op 50Plus te stemmen. Op dat moment stond de partij in de peiling op 14 zetels. Daar zou nu nog ongeveer de helft van over blijven.

Zo kwam de publicatie over Henk Krol tot stand

VK 04.10.2013 Jeroen Trommelen over Publeaks en zijn verhaal over de achtergehouden pensioenpremies van Henk Krol.

Curator weet van niets

Telegraaf 04.10.2013 De curator in het faillissement van de Gay Krant wist tot dusver niet dat er in het verleden geen pensioenpremie is betaald voor de werknemers. Medewerkster Ilona van de Klundert van curator Louis Deterink heeft dat vrijdagochtend gezegd. Er zijn tot dusver geen vorderingen van de pensioenverzekeraar Nationale Nederlanden of uitkeringsinstantie UWV die gaan over onbetaalde premies, legde ze uit.

ANBO: Krol brak een lans

Telegraaf 04.10.2013 De belangenorganisatie voor senioren ANBO denkt dat Henk Krol er heel goed in is geslaagd de belangen van ouderen op de politieke kaart te zetten. „We waren het niet altijd eens met 50PLUS, maar hij heeft wel een lans gebroken voor ouderen”, zei directeur Liane den Haan vrijdagochtend in een reactie op Krols vertrek als fractievoorzitter van 50PLUS in de Tweede Kamer.

Norbert Klein fractievoorzitter 50PLUS – Video

VK 04.10.2013 Norbert Klein neemt het fractievoorzitterschap van 50Plus in de Tweede Kamer op zich. Hij zei dat vrijdag in een reactie op het opstappen van Henk Krol als partijleider en Kamerlid. De vrijgekomen plek in de fractie wordt ingenomen door Martine Baay-Timmerman uit Huizen.

Klein fractievoorzitter 50PLUS

Telegraaf 04.10.2013 Norbert Klein neemt het fractievoorzitterschap van 50PLUS in de Tweede Kamer op zich. Hij zei dat vrijdag in een reactie op het opstappen van Henk Krol als partijleider en Kamerlid. De vrijgekomen plek in de fractie wordt ingenomen door Martine Baay-Timmerman uit Huizen.

Opvolger Krol is Baay-Timmerman

Trouw 04.10.2013 Nu Henk Krol de Tweede Kamer verlaat als fractievoorzitter van 50Plus, wordt de volgende op de kieslijst van de partij gevraagd zijn plek over te nemen als Kamerlid.

Henk Krol vertrekt uit Kamer: kans voor Martine Baay?

Elsevier 04.10.2013 Na het vertrek van Henk Krol uit de Tweede Kamer, is de nummer drie van 50Plus de eerste gegadigde voor de tweede zetel van 50Pluis in het parlement. Martine Baay-Timmerman (55) was al partijsecretaris. Het kan nog spannend worden wie uiteindelijk de nieuwe leider van de ouderenpartij wordt. Norbert Klein, die heeft aangegeven het stokje over te nemen van Henk Krol als fractievoorzitter, kreeg in september 2012 3.511 voorkeurstemmen bij de Tweede Kamerverkiezingen. Baay wist er dubbel zoveel binnen te slepen, meldt RTL Nieuws.

Baay is opgeleid als advocaat, en heeft vanaf 2001 in Marbella gewoond, waar haar toen al gepensioneerde man Henk Baay de Marbella Dutch Business Clubopzette. Baay was toen een aantal jaar niet actief als jurist, en richtte in die tijd een vrouwennetwerk voor Nederlanders aan de Costa del Sol op.

Nagel: Vertrek privézaak

Telegraaf 04.10.2013 Eerste Kamerlid en medeoprichter van 50PLUS Jan Nagel noemt het vertrek van Henk Krol buitengewoon triest voor hemzelf en voor de partij. „Hij heeft de consequentie getrokken dat zijn positie onhoudbaar is geworden”, aldus Nagel vrijdag.

Reacties: ‘In eerste instantie een persoonlijk drama voor Krol’

Trouw 04.10.2013 Het vertrek van Henk Krol als partijleider van 50PLUS is ‘in eerste instantie een persoonlijk drama’. Dat stelt Norbert Klein, het Kamerlid voor 50PLUS dat de afgelopen maanden nauw met Krol samenwerkte. ‘Voor de partij is het natuurlijk ook een ramp.’ Tegenover Radio 1 zegt Klein dat hij niet alle details kent van het bericht in de Volkskrant.

Curator verrast over pensioengat Gay Krant

Trouw 04.10.2013 De curator in het faillissement van de Gay Krant wist tot dusver niet dat er in het verleden geen pensioenpremie is betaald voor de werknemers. Medewerkster Ilona van de Klundert van curator Louis Deterink heeft dat vanochtend gezegd.

Krol schuift schuld af

Telegraaf 04.10.2013 Henk Krol zegt zijn fouten te erkennen, maar de opgestapte 50Plus-leider schuift de schuld voor het pensioenpremieschandaal in zijn tijd als hoofdredacteur van de Gay Krant in de schoenen van een oud-medewerker. ,,Niemand wist het. Het was de verantwoordelijkheid van een werkneemster die haar taak niet goed heeft gedaan.”

Krol: ik ben een strijder, geen boekhouder

Trouw 04.10.2013 Hij maakte zich hard voor de pensioenrechten van ouderen, maar liet zijn eigen personeel in de steek. Henk Krol heeft jarenlang de pensioenpremies van zijn personeel ontdoken, zo bleek vandaga uit een publicatie van de Volkskrant. Krol restte niets anders dan opstappen.

Henk: ‘Ik ben geen boekhouder’

Telegraaf 04.10.2013  „Ik ben een strijder in hart en nieren, geen boekhouder.” Dat schrijft Henk Krol vrijdagochtend in alle vroegte in een mail. In de verklaring legt hij uit waarom hij heeft besloten op te stappen uit de Tweede Kamer.

De volledige verklaring van Krol: ‘Ik heb vele fouten gemaakt’

Trouw 04.10.2013 Henk Krol verlaat vandaag de Tweede Kamer als fractievoorzitter van 50Plus, na een onthulling van de Volkskrant dat hij als hoofdredacteur van de Gay krant pensioenpremies voor zijn werknemers niet betaalde. De volledige verklaring van Krol is hieronder terug te lezen.

Jan Nagel: vertrek Henk Krol is buitengewoon triest

Elsevier 04.10.2013 Eerste Kamerlid en medeoprichter van 50Plus Jan Nagel vindt het ‘buitengewoon triest’ dat fractieleider Henk Krol de politiek verlaat. ‘Hij heeft de consequentie getrokken dat zijn positie onhoudbaar is geworden.’ Dat zegt Nagel vrijdag in reactie op het vertrek van Krol. Hij zegt de feiten over wat er precies is gebeurd bij de Gay Krant niet te kennen. Hij heeft donderdag met Krol gesproken over de publicatie en Krol erkende fouten te hebben gemaakt. ‘En bij een politiek leider worden die fouten natuurlijk onder een vergrootglas gelegd.’ n de Volkskrant staat vrijdag een verhaal over Krol die tussen 2004 en 2007 en in 2009 geen werkgeversbijdrage voor het pensioen van zijn werknemers heeft betaald.

Krol stapt op na onthulling pensioenschandaal

Trouw 04.10.2013 Henk Krol stapt op als volksvertegenwoordiger. De fractievoorzitter van ouderenpartij 50Plus en voormalig hoofdredacteur van de Gay Krant zegt dat het voor hem onmogelijk is geworden om door te gaan als volksvertegenwoordiger.

‘Ik kan niet anders dan mijn functie neerleggen.’ Dat heeft Krol vrijdagochtend laten weten in een schriftelijke verklaring.

De Volkskrant meldde vrijdag dat Krol jarenlang de betaling van pensioenpremies voor zijn personeel bij de Gay Krant heeft ontdoken.

Krol stopt als Kamerlid

Telegraaf 04.10.2013  Henk Krol stapt op als volksvertegenwoordiger. De fractievoorzitter van ouderenpartij 50Plus en voormalig hoofdredacteur van de Gay Krant zegt dat het voor hem onmogelijk is geworden om door te gaan als volksvertegenwoordiger. „Ik kan niet anders dan mijn functie neerleggen.” Dat heeft Krol vrijdagochtend laten weten in een schriftelijke verklaring.

Henk Krol stapt uit de Tweede Kamer – ‘Mijn vijanden hebben gewonnen’›

 NRC 04.10.2013 50Plus-leider Henk Krol stapt uit de Tweede Kamer naar aanleiding van berichtgeving van de Volkskrant. Dat maakte de politicus vanochtend zelf bekend. 50Plus-Kamerlid Norbert Klein neemt voorlopig het stokje van hem over.

50Plus heeft twee zetels in de Tweede Kamer. De nummer drie op de kandidatenlijst, Martine Baay-Timmerman, krijgt nu een zetel en komt samen met Klein in de Kamer.

Henk Krol uit Tweede Kamer na artikel over premieontduiking

Elsevier 04.10.2013 50Plus-fractievoorzitter Henk Krol stapt op uit de Tweede Kamer. Zijn vertrek is veroorzaakt door een publicatie van de Volkskrant, waaruit blijkt dat Krol als hoofdredacteur van de Gay Krant jarenlang geen pensioenpremie voor zijn personeel betaalde. ‘Ik kan niet anders dan mijn functie neerleggen’, stelt Krol in een e-mail die hij vanwege het artikel in de Volkskrant naar verschillende media heeft gestuurd.

Henk Krol uit Tweede Kamer om ontduiken pensioenpremie

NU 04.10.2013 50Plus-leider Henk Krol legt zijn functie als volksvertegenwoordiger neer, nadat naar buiten is gekomen dat hij jarenlang de betaling van pensioenpremie voor zijn personeel heeft ontdoken.

Bekijk video – Krol laat vrijdag in een verklaring weten dat hij uit de Tweede Kamer stapt. “Ik kan niet anders dan mijn functie neerleggen”,

Afscheidsbrief Henk Krol

NU 04.10.2013 50Plus-leider Henk Krol legt zijn functie als volksvertegenwoordiger neer, nadat naar buiten is gekomen dat hij jarenlang de betaling van pensioenpremie voor zijn personeel heeft ontdoken. Hieronder de integrale tekst uit zijn brief die diverse media vrijdagochtend ontvingen.

oktober 5, 2013 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , ,

7 reacties

 1. […] aftreden van fractievoorzitter Henk Krol 50Plus heeft direct gezorgd voor een halvering van het aantal zetels van 50Plus. Vorig week stond de […]

  Pingback door Peiling 2e kamer 06.10.2013 Maurice de Hond – 50plus gehalveerd CDA stijgt « Debat in de Digitale Hofstad | oktober 6, 2013

 2. […] zie ook: Ouderenpartij 50Plus – gedonder in de tent – deel 2 […]

  Pingback door 50Plus – en weer gedonder in de tent « Debat in de Digitale Hofstad | mei 28, 2014

 3. […] zie ook: Ouderenpartij 50Plus – gedonder in de tent – deel 2 […]

  Pingback door De Return van Henk Krol 50 Plus « Debat in de Digitale Hofstad | september 5, 2014

 4. […] zie ook: Ouderenpartij 50Plus – gedonder in de tent – deel 2 […]

  Pingback door Ouderenpartij 50Plus – gedonder in de tent – deel 2 « Debat in de Digitale Hofstad | juni 12, 2017

 5. […] zie ook: Ouderenpartij 50Plus – gedonder in de tent – deel 2 […]

  Pingback door Ouderenpartij 50Plus – en weer gedonder in de tent – deel 2 « Debat in de Digitale Hofstad | juni 12, 2017

 6. […] zie ook: Ouderenpartij 50Plus – gedonder in de tent – deel 2 […]

  Pingback door En weer een keer gedonder bij 50plus « Debat in de Digitale Hofstad | april 19, 2018

 7. […] zie ook: Ouderenpartij 50Plus – gedonder in de tent – deel 2 […]

  Pingback door En weer een keer gedonder bij 50plus – deel 2 « Debat in de Digitale Hofstad | mei 15, 2018


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: