Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Peiling 2e kamer 22.09.2013 Maurice de Hond – Dieptepunt PvdA met 10 zetels

Dieptepunt PvdA  10 zetels

PvdA dramatisch laag.

De grootste verliezer is de PvdA, die weer een zetel verliest en nu op slechts tien zetels staat: een dieptepunt.

De PvdA zou met dit resultaat de zevende partij van Nederland worden, na 50PLUS die op 11 Kamerzetels uitkomt.

De PVV is bij De Hond de grootste partij van Nederland met 33 zetels. Alleen in de zomer van 2010 stond de partij van Geert Wilders er met 35 zetels nog beter voor.

Met de VVD gaat het ook niet zo best. Van de 41 zetels die de partij vorig jaar in de wacht sleepte, zijn er nu nog 19 over. Veel VVD-stemmers stappen over naar de PVV.

Bij de overige partijen deden zich geen of nauwelijks veranderingen voor.

De Hond deed onderzoek naar de motieven van de PvdA-kiezers. Zo is 67 procent negatief over de plannen van de regering voor 2014. Ook de overgang van verzorgingsstaat naar participatiesamenleving valt bij veel PvdA-stemmers verkeerd: 74 procent is negatief over die verandering. Verder vindt 68 procent dat het kabinetsbeleid een VVD-beleid is en is 81 procent van de aanhang tegen de aanschaf van JSF.

„Een troost voor de PvdA is wellicht dat maar 18 procent van de PvdA-kiezers vindt dat de partij beter opgeheven kan worden”, aldus De Hond. 52 procent van die stemmers denkt dat de PvdA in de toekomst toch weer de grootste kan worden.

22-09-2013: PvdA na Prinsjesdag nog lager met nog maar 10 zetelsMaurice de Hond

De actuele Thermometer..

Partijbureau VVD beklad

Den HaagFM 23.09.2013 Het landelijke partijbureau van de VVD aan de Laan Copes van Cattenburgh in Den Haag is afgelopen weekend door onbekenden beklad.

Naast de deur van het kantoor is ‘Fuck VVD’ op de muur geschreven. Afgelopen weekend werd in Amsterdam ook de deur van het partijbureau van de PvdA in Amsterdam beklad. …lees meer

Partijbureau PvdA beklad

Telegraaf 22.09.2013 ‘Hier is je participatie’, is te lezen op de deur van het partijbureau van de PvdA in Amsterdam. De deur is vandaag door onbekenden beklad. Het is een verwijzing naar de ‘participatiesamenleving’ die volgens koning Willem-Alexander ‘de klassieke verzorgingsstaat’ zal vervangen.

De PvdA staat in de peilingen op een dieptepunt met slechts tien zetels, zo maakte Maurice de Hond vandaag bekend. De overgang van verzorgingsstaat naar participatiesamenleving valt bij veel PvdA-stemmers verkeerd: 74 procent is negatief over die verandering, zo blijkt ook uit de peiling.

Gerelateerde artikelen

22-09: Pvda zakt nog verder weg

19-09: Bos tegen participatie

17-09: Tekst troonrede

‘All time low’ voor PvdA in peiling Maurice de Hond

Trouw 22.09.2013 ls er nu verkiezingen zouden worden gehouden kan de PvdA in de Tweede Kamer rekenen op slechts 10 zetels. Een ‘all-time-low’ volgens Maurice de Hond die zondag zijn nieuwste peiling bekendmaakte. De PvdA zou met dit resultaat de zevende partij van Nederland worden, na 50PLUS die op 11 Kamerzetels uitkomt.

PvdA zevende partij na nieuw zetelverlies

RTL 22.09.2013 De PvdA heeft in de wekelijkse peiling van Maurice de Hond opnieuw een zetel ingeleverd en staat nu op het laagste punt ooit: 10 zetels. Daarmee is de PvdA de zevende partij. Lees verder

Pvda zakt nog verder weg

Telegraaf 22.09.2013 De regeringspartijen verliezen steeds meer kiezers, zo blijkt uit de peiling van Maurice de Hond.

PvdA zakt nog verder weg in peilingen

NU 22.09.2013 De PvdA verliest in de week van Prinsjesdag nog meer van haar achterban. Vooral de aangekondigde aanschaf van de JSF en het aandragen van de participatiemaatschappij valt niet in goede aarde bij de kiezers. Dat blijkt zondag uit peilingen van Maurice de Hond op Peil.nl.

De Hond: PvdA naar tien zetels

NOS 22.09.2013 De PvdA is in de peiling van Maurice de Hond weggezakt naar een historisch dieptepunt van 10 zetels. Daarmee is de PvdA bij De Hond de zevende partij, nog na 50Plus, die bij hem op 11 staat. Vorige week had de PvdA bij De Hond nog 11 zetels. De VVD heeft er net als vorige week 19. Dat zijn er 22 minder dan het huidige aantal Kamerzetels. De PvdA staat op een verlies van 28.

De Hond: opnieuw laagterecord voor PvdA

Trouw 21.09.2013 Maurice de Hond heeft alvast aan RTL Nieuws verklapt dat de PvdA in zijn laatste peiling een nieuw dieptepunt bereikt. De politieke partij zou bij nieuwe verkiezingen maar 9 of 10 zetels krijgen. De Hond maakt gewoonlijk de uitslag van zijn pelingen op zondag bekend.

september 22, 2013 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , ,

2 reacties

 1. Partij van de arbeid is ongeloofwaardig geworden.Nooit meer dus !
  Samson die zijn gezin in de steek laat,maar wel gebruikte in de propaganda
  zal nooit meer aan de bak komen.Vermomd werken in een patat zaak is zijn
  laatste kans in de toekomst.

  Reactie door c de leth | oktober 25, 2013

 2. reactie 1 ben ik het met 100% eens ,dit mannetje zit er alleen om z,n eigen zaakjes [ EU] voor elkaar te krijgen en de burger de zure druiven,beter terug naar Greenpeace alleen beetje laat anders had hij nu in Rusland gezeten

  Reactie door henk | november 27, 2013


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: