Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Peiling 2e kamer 15.09.2013 Maurice de Hond – Stilte voor de Storm

Peiling 15.09.2013

Peil 15.09.2013.

VVD-kiezers zouden nog maar voor een derde de keus voor de liberalen maken. Dat meldt Maurice de Hond zondag bij zijn wekelijkse peiling. Hij spreekt van ‘cijfers die ongekend zijn voor de grote partijen en helemaal relatief kort na verkiezingen’.

Aan de vooravond van Prinsjesdag staat de PvdA namelijk nog altijd op de laagste stand ooit in de peiling van De Hond. Net als vorige week zou de partij maar 11 Kamerzetels krijgen als er nu verkiezingen zouden worden gehouden. De sociaaldemocraten hebben er nu 38.

Ook coalitiegenoot VVD blijft op hetzelfde lage niveau als vorige week: de liberalen zouden uitkomen op 19 zetels, tegen 41 nu.

De PVV, de SP, 50PLUS en D66 doen het goed in de peiling. De PVV zou de grootste partij worden met 32 zetels (+17). De SP zou stijgen naar 24 zetels (+9) en daarmee in één klap de tweede partij worden. 50PLUS zou 8 zetels winnen en stijgen naar 10. D66 zou eindigen op 19 zetels (+7) en ex aequo met de VVD de derde partij zijn.

15-09-2013: Geen verschuivingen aan de vooravond van Prinsjesdag. Maurice de Hond

De actuele Thermometer.

PVV ook in politieke barometer de grootste

Trouw  19.09.2013 De PVV is nu ook in de politieke barometer van onderzoeksbureau Ipsos de grootste partij van het land. Eerder was de partij van Geert Wilders dat al in de peiling van Maurice de Hond.

PVV ook in politieke barometer de grootste

NU 19.09.2013 De PVV is nu ook in de politieke barometer van onderzoeksbureau Ipsos de grootste partij van het land. Eerder was de partij van Geert Wilders dat al in de peiling van Maurice de Hond.  In de barometer verliest de VVD drie zetels ten opzichte van de peiling van twee weken geleden en komt ze daarmee op 25. De PVV wint er één en komt op 29.

PVV weer de grootste

Telegraaf 19.09.2013 De PVV is nu ook in de politieke barometer van onderzoeksbureau Ipsos de grootste partij van het land. Eerder was de partij van Geert Wilders dat al in de peiling van Maurice de Hond.

Eigen kiezers keren PvdA en VVD de rug toe

PvdA op laagste stand ooit in de peiling van De Hond

Trouw 15.09.2013 Kiezers van de twee coalitiepartijen VVD en PvdA lijken massaal af te haken. Van de mensen die een jaar geleden op de PvdA hebben gestemd, zou nu nog maar een kwart dat doen.

VVD-kiezers zouden nog maar voor een derde de keus voor de liberalen maken. Dat meldt Maurice de Hond zondag bij zijn wekelijkse peiling. Hij spreekt van ‘cijfers die ongekend zijn voor grote partijen en helemaal relatief kort na verkiezingen’.

Eigen kiezers VVD, PvdA haken af

Telegraaf 15.09.2013  Kiezers van de twee coalitiepartijen VVD en PvdA lijken massaal af te haken. Van de mensen die een jaar geleden op de PvdA hebben gestemd, zou nu nog maar een kwart dat doen. VVD-kiezers zouden nog maar voor een derde de keus voor de liberalen maken. Dat meldt Maurice de Hond zondag bij zijn wekelijkse peiling. Hij spreekt van „cijfers die ongekend zijn voor grote partijen en helemaal relatief kort na verkiezingen”.

Advertenties

september 15, 2013 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , ,

1 reactie »

 1. PEILINGEN *****
  Welzijn versus Chaos –

  Alert zijn, vertrouwen geven en geen schrikaanjagend Beleid voeren is één !
  Doorgaans – en veelvuldig de verkeerde keuzes maken is eveneens ook één !
  Discrepanties oftewel grote verschillen creëren is vanzelfsprekend ook hot-item nr.1 !

  Beloftes, die vóór -, tijdens – en ná de Verkiezingen door “de Coalitie ” gedaan is, is e.e.a. met betrekking tot de Programmaturen van de PvdA & VVD, en nota bene wat in het Regeerakkoord staat, staat en valt incluis Vadertje STAAT met een scala van ongenuanceerdheden.
  Tot slot: een groot vertrouwen is essentieel in deze moeilijk periode, om met echte en daadwerkelijke efficiënte Wetenschap, de juiste Kabinet, met de juiste constructies, het een en ander te doen laten bewegen, te bouwen en als Bruggenbouwers, na de goede in- uit – en afwerking, alles te laten overbruggen, zodat Politiek, Overheid, Ondernemerschap & Burgers min of méér content & happy zullen worden.

  Reactie door Ron Antoine | september 15, 2013 | Beantwoorden


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: