Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Gedonder Berthold Ziengs VVD met Fraude

Fraude bij Tecumseh.

Berthold Ziengs is vanwege de verdenkingen van het Openbaar Ministerie (OM) in juli 2011 afgetreden als lid van Provinciale Staten in Drenthe. Maar hij bleef aan als bestuurder van de nauw aan de VVD gelieerde ‘Club van 100’, een lobby die fondsen werft voor de VVD. Berthold Ziengs doet de ledenwerving. Eerder leidde hij in Drenthe drie verkiezingscampagnes van de VVD.

Berthold Ziengs zou de Belastingsdienst hebben opgelicht met zijn vastgoedbedrijf Tecumseh. De buit zou 661.774 euro bedragen. Hij wordt ook beschuldigd van witwassen via zijn andere privébedrijven.

Bijna 2 jaar cel voor frauderend ex-Statenlid

BB 24.09.2013 Oud-VVD-Statenlid Berthold Ziengs (45) uit Assen moet 22 maanden de cel in voor belastingfraude en witwaspraktijken. Dit heeft de rechtbank dinsdag beslist. Ziengs heeft vanaf 2006 5 jaar lang de belastingdienst getild en ruim 660.000 euro opgestreken. Dat geld werd vervolgens witgewassen.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Frauderende oud-VVD-politicus Ziengs de cel in

Trouw 24.09.2013 Oud-VVD-Statenlid Berthold Ziengs (45) uit Assen moet 22 maanden de cel in voor belastingfraude en witwaspraktijken. Dit heeft de rechtbank dinsdag beslist. Ziengs heeft vanaf 2006 5 jaar lang de belastingdienst getild en ruim 660.000 euro opgestreken. Dat geld werd vervolgens witgewassen.

Verwant nieuws;

Frauderende oud-politicus de cel in

NU 24.09.2013 Oud-VVD-Statenlid Berthold Ziengs (45) uit Assen moet 22 maanden de cel in voor belastingfraude en witwaspraktijken. 

Dit heeft de rechtbank dinsdag beslist. Ziengs heeft vanaf 2006 vijf jaar lang de belastingdienst getild en ruim 660.000 euro opgestreken. Dat geld werd vervolgens witgewassen.

Gerelateerde artikelen;

Lees meer overBerthold Ziengs

Frauderende VVD’er de cel in

Telegraaf 24.09.2013  Oud-VVD-Statenlid Berthold Ziengs (45) uit Assen moet 22 maanden de cel in voor belastingfraude en witwaspraktijken. Dit heeft de rechtbank dinsdag beslist. Ziengs heeft vanaf 2006 5 jaar lang de belastingdienst getild en ruim 660.000 euro opgestreken. Dat geld werd vervolgens witgewassen.

Gerelateerde artikelen

10-09: Cel geëist tegen oud-politicus

06-09: Verdachte bij VVD op sleutelplek

Twintig maanden cel geëist tegen ex-Statenlid VVD

NU 10.09.2013 Als het aan justitie ligt, gaat oud-VVD-Statenlid Berthold Ziengs twintig maanden de cel in voor fraude. Het OM maakte de eis dinsdag bekend in de rechtbank in Assen. Ziengs zou hebben gefraudeerd met de in- en verkoopfacturen van een van zijn bedrijven. Volgens het Openbaar Ministerie heeft hij de fiscus voor bijna zevenhonderdduizend euro getild.

Gerelateerde artikelen;

Lees meer over VVD Berthold Ziengs

Cel geëist tegen oud-politicus Ziengs voor fraude

Trouw 10.09.2013 Tegen oud-Statenlid (VVD) Berthold Ziengs (45) uit Assen is dinsdag voor de rechtbank in Assen een celstraf van 24 maanden, waarvan 4 maanden voorwaardelijk geëist. De oud-politicus wordt verweten de belasting voor ruim 660.000 euro te hebben getild. Vanaf 2006 zou de man facturen hebben vervalst en belastingeld onterecht hebben opgestreken. Dit geld werd vervolgens door witwaspraktijken ‘verdampt’.

Cel geëist tegen oud-politicus

Telegraaf 10.09.2013 Tegen oud-Statenlid (VVD) Berthold Ziengs (45) uit Assen is dinsdag voor de rechtbank in Assen een celstraf van 24 maanden, waarvan 4 maanden voorwaardelijk geëist. De oud-politicus wordt verweten de belasting voor ruim 660.000 euro te hebben getild. Vanaf 2006 zou de man facturen hebben vervalst en belastingeld onterecht hebben opgestreken. Dit geld werd vervolgens door witwaspraktijken ‘verdampt’.

Verdachte bij VVD op sleutelplek

Telegraaf 06.09.2013 Ondanks de belofte van premier Mark Rutte dat de VVD een verscherpt integriteitsbeleid zal voeren, handhaaft de partij de van fraude verdachte Berthold Ziengs in een sleutelrol in een belangrijke liberale lobby-organisatie.

‘Fraudeverdachte nog nauw betrokken bij VVD’

NU 06.09.2013 Een voormalig VVD-Statenlid in Drenthe, Berthold Ziengs, dat verdacht wordt van fraude is nog steeds nauw betrokken bij de partij. Ondanks de belofte van de VVD om een verscherpt integriteitsbeleid te voeren zou hij een sleutelrol hebben bij de fondsenwerving voor de partij. Dat schrijft het Financieele Dagblad vrijdag.

Advertenties

september 6, 2013 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , ,

7 reacties »

 1. […] Gedonder Berthold Ziengs VVD met Fraude […]

  Pingback door Ook Zuipschuiten bij de VVD « Debat in de Digitale Hofstad | december 7, 2013 | Beantwoorden

 2. […] Gedonder Berthold Ziengs VVD met Fraude […]

  Pingback door Ook gedonder bij de PvdA « Debat in de Digitale Hofstad | december 11, 2013 | Beantwoorden

 3. […] Gedonder Berthold Ziengs VVD met Fraude […]

  Pingback door Peter Rehwinkel PvdA – Het zit me niet mee de laatste tijd « Debat in de Digitale Hofstad | mei 6, 2014 | Beantwoorden

 4. […] Gedonder Berthold Ziengs VVD met Fraude […]

  Pingback door Gerommel bij de VVD – Fractievoorzitter Kathalijne de Kruif van de VVD Stichtse Vecht « Debat in de Digitale Hofstad | februari 19, 2015 | Beantwoorden

 5. […] zie ook: Gedonder Berthold Ziengs VVD met Fraude […]

  Pingback door Gerommel in de Politiek versus Integriteit « Debat in de Digitale Hofstad | maart 14, 2015 | Beantwoorden

 6. […] zie ook: Gedonder Berthold Ziengs VVD met Fraude […]

  Pingback door Gerommel in de Politiek versus Integriteit deel 1 – VVD nummer 1 « Debat in de Digitale Hofstad | februari 22, 2017 | Beantwoorden

 7. […] zie ook: Gedonder Berthold Ziengs VVD met Fraude […]

  Pingback door Gerommel in de Politiek versus Integriteit deel 2 – VVD nummer 1 « Debat in de Digitale Hofstad | februari 23, 2017 | Beantwoorden


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: