Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Peiling 2e kamer 04.08.2013 Maurice de Hond – Kabinet VVD-PvdA zeer laag

PvdA en VVD liggen op het moment dicht bij het laagste punt van de laatste 3,5 jaar.

In de nieuwe peiling van De Hond staat de coalitie wederom op 35 zetels, tegen 79 in de huidige Tweede Kamer. Ten opzichte van vorige week zijn de verschillen minimaal.

De VVD krijgt 21 zetels (huidig aantal zetels: 41) en de PvdA 14 (huidig aantal: 38).

De scores van de PVV, SP, D66 en 50PLUS liggen dicht bij het maximum voor deze periode. De PVV staat op 29 zetels (huidig: 15), de SP op 23 (huidig:15), D66 op 18 zetels (huidig: 12) en 50PLUS zou volgens de peilingen nu uitkomen op 11 zetels. De partij heeft er momenteel 2.

Stemgedrag.

Al eerder werd via IPSOS-SYNOVATE reeds duidelijk dat er veel spijtoptanten rondlopen bij de stemmers op de VVD en de PvdA.(zie hier)

‘Derde kiezers VVD en PvdA heeft spijt van stem’ – NU 01.08.2013 Van de kiezers die bijna een jaar na de verkiezingen spijt hebben van hun stem, zijn de meeste spijtoptanten te vinden bij de regeringspartijen VVD en PvdA. Dat blijkt donderdag uit de Politieke Barometer van Ipsos. De loyaalste kiezers zitten bij de PVV van Geert Wilders.

Via de peilingen van Maurice de Hond wordt dit nog eens bevestigd. Slechts 42 procent van de kiezers geeft momenteel aan naar het stembureau te zullen gaan. Dat blijkt zondag uit de enquête van Maurice de Hond. Bij de vorige lokale verkiezingen, in 2010, was de opkomst 54 procent. De reden is niet bekend.

De lokale animo is het grootst onder de kiezers van VVD en PvdA. Iets meer de helft van hun landelijke kiezers zal ook voor de gemeenteraad gaan stemmen: 53 procent van de PvdA’ers en 52 procent bij de VVD. Van de D66- en CDA-kiezers is 51 procent van plan te gaan stemmen.

Bij PVV en 50PLUS zullen juist weinig kiezers de moeite nemen naar het stembureau te gaan. De PVV doet maar in een paar gemeenten mee, 50PLUS werkt samen met een paar lokale ouderenpartijen maar doet niet zelfstandig mee.

De Hond verwacht daarom dat de lokale uitslag afwijkt van de landelijke tendens. In de peilingen doen VVD en PvdA het namelijk al tijden slecht, PVV en 50PLUS boeken een flinke winst.

De gemeenteraadsverkiezingen zijn in maart volgend jaar. Enkele maanden later wordt er gestemd voor het Europees Parlement. De animo daarvoor is nog lager. Ongeveer een op de drie Nederlanders wil daarvoor stemmen. Dat is vergelijkbaar met de vorige Europese verkiezingen.

04-08-2013: Voortzetting van stabiele electorale periode. Opkomst cruciale factor bij GR2014 en EP2014

De actuele Thermometer.

Opkomst PVV, SP en 50PLUS lager bij verkiezingen 2014

Verschil in opkomst maskeert mogelijk zwakke positie PvdA en VVD

NU 04.08.2013 Kiezers van de PVV, SP en 50PLUS lijken minder op te gaan komen bij de verkiezingen in 2014 (gemeenteraad en Europees Parlement) dan de kiezers van VVD, PvdA, CDA en D66. Dat meldt Maurice de Hond zondagochtend op peil.nl

Gerelateerde artikelen;

Lees meer over: Maurice de Hond VVD PvdA PVV

Weinig animo voor gemeenteraad

Telegraaf 04.08.2013  Weinig mensen zien het zitten om volgend jaar te stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen. Slechts 42 procent van de kiezers geeft momenteel aan naar het stembureau te zullen gaan. Dat blijkt zondag uit de enquête van Maurice de Hond. Bij de vorige lokale verkiezingen, in 2010, was de opkomst 54 procent. De reden is niet bekend.

Weinig animo voor verkiezing gemeenteraad

Trouw 04.08.2013 Weinig mensen zien het zitten om volgend jaar te stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen. Slechts 42 procent van de kiezers geeft momenteel aan naar het stembureau te zullen gaan. Dat blijkt zondag uit de enquête van Maurice de Hond. Bij de vorige lokale verkiezingen, in 2010, was de opkomst 54 procent. De reden is niet bekend.

Weinig animo voor gemeenteraadsverkiezingen

RTVWEST 04.08.2013 Weinig mensen zien het zitten om volgend jaar te stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen. Slechts 42 procent van de kiezers geeft momenteel aan naar het stembureau te zullen gaan. Dat blijkt zondag uit de enquête van Maurice de Hond. Bij de vorige lokale verkiezingen, in 2010, was de opkomst 54 procent…. Lees verder

gerelateerde artikelen;

Advertenties

augustus 4, 2013 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

4 reacties

 1. Att.:

  Kabinet heeft op dit moment hélemaal geen greintje D E M O C R A T I E !!!

  Absoluut logisch NU en de gevolgen van de traditionelen – de Gevestigde Partijen zijn zogezegd desastreus en kunnen alleen nog maar een klein beetje geholpen worden door de ‘ bepaalde politieke MEDIA ‘, die door hen zijn opgericht met voornamelijk het oog of doelstelling, mensen uit hun eigen gelederen te benoemen, waardoor de vlag overal in de Maatschappij strak vastgehouden zou worden. Deels gelukt, maar NU daadwerkelijk een grote k e n t e r i n g !!!
  Maar die Media – Politiek kan geen “hyping ” meer grootschalig vertonen c.q. veroorzaken, want de doorsnee der Bevolking kijkt over die negatieve oftewel bagger – journalistiek heen.
  En dan wederkerend de E.U. – h y p e s, die nota bene slecht maar ook zéér slecht verkocht wordt. Het allergrootste C I R C U S is er niks bij, waarbij niet alleen de Nederlandse / Hollandse Burgers, maar vooral ook o.m. de van oudsher, de Europese Bevolkingsgroepen beginnen te beseffen, wat voor schades zij, zowel op korte dan wel op de lange termijn ONS , nog prachtige & mooie – E U R O P A aandoen !

  PS..: Daarom echte – hechte & N I E U W E – Staatswetenschappen ligt thans glorieus en zeker VÓÓR DE H A N D,
  Al is `t maar om een t o t a l e CHAOS ” supranationaal ” te voorkomen.

  Reactie door RonAntoineKraft | augustus 5, 2013

 2. […] van democratie, maar dat zo’n ouderenpartij volgens de laatste peilingen van Maurice de Hond d.d. 04 augustus 2013 op maar liefst negen (9) zetels in de Tweede Kamer zou kunnen rekenen, terwijl de twee […]

  Pingback door Koest, oudjes! Senioren in Nederland kunnen zich maar beter gedeisd houden « nelpuntnl.nl | augustus 27, 2013

 3. […] van democratie, maar dat zo’n ouderenpartij volgens de laatste peilingen van Maurice de Hond d.d. 04 augustus 2013 op maar liefst negen (9) zetels in de Tweede Kamer zou kunnen rekenen, terwijl de twee […]

  Pingback door Koest, oudjes! Senioren in Nederland kunnen zich maar beter gedeisd houden | Stop de bankiers | mei 3, 2014

 4. […] van democratie, maar dat zo’n ouderenpartij volgens de laatste peilingen van Maurice de Hond d.d. 04 augustus 2013 op maar liefst negen (9) zetels in de Tweede Kamer zou kunnen rekenen, terwijl de twee […]

  Pingback door Ouderen zijn kippen met gouden eieren voor het kabinet | Stop de bankiers | mei 3, 2014


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: