Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Weer een wethouder de mist in !!

Omkoping.

Deze keer is het wethouder Jos de Graaf PK gemeente Boxmeer.

De wethouder kreeg een envelop met geld aangeboden maar heeft die teruggeven, legde burgemeester Boxmeer Karel van Soest maandag uit. De burgemeester heeft als voorzitter van het college en de gemeenteraad de raadsleden op de hoogte gebracht van het terugtreden van wethouder De Graaf. De politiek in Boxmeer reageert geschokt op de zaak.

De burgemeester zegt dat de wethouder in een chantabele situatie was terechtgekomen. Wethouder Jos de Graaf  PK meldde pas na een half jaar dat hij een gift had gekregen die hij niet had geaccepteerd. Dat deed hij pas nadat hij door de schenker werd gechanteerd. De Graaf heeft een uitgebreide verklaring [PDF] opgesteld, die op de website van de gemeente is geplaatst. De gemeente Boxmeer doet inmiddels geen zaken meer met de Chinese partij die de wethouder chanteerde. video

ONDERZOEK NAAR POGING TOT OMKOPING WETHOUDER BOXMEER

BB 23.12.2013 De politie gaat strafrechtelijk onderzoek doen naar een vermoedelijke poging om voormalig wethouder Jos de Graaf van Boxmeer om te kopen. Een politiewoordvoerder heeft dat maandag gezegd over de aangifte die de gemeente deed.

Envelop met 3000 euro
De wethouder legde zijn functie in juni neer omdat hij een envelop met 3000 euro had aangenomen tijdens onderhandelingen over de verkoop van een klooster. Hij gaf de envelop enkele dagen later terug, maar moest aftreden omdat hij de gift nooit aan de andere collegeleden meldde.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Wethouder weg om niet melden geweigerd envelopje

BB 24.06.2013 Jos de Graaf is zondag opgestapt als wethouder van Boxmeer omdat hij een gift tijdens onderhandelingen over het Catharinaklooster niet heeft gemeld.

Niet zorgvuldig

De Graaf, die ging over Ruimtelijke Ordening en Economische Zaken, laat in een verklaring weten: ,,Tijdens een onderhandeling is mij een gift aangeboden. Ik heb deze niet geaccepteerd en er is niets onoorbaars gebeurd. Ik heb echter verzuimd dit voorval te melden aan de burgemeester en het college. Met het niet melden van het voorval ben ik onvoldoende zorgvuldig geweest.”

GERELATEERDE ARTIKELEN

Wethouder Boxmeer stapt op om gift

Trouw 24.06.2013 Jos de Graaf is zondag opgestapt als wethouder van Boxmeer omdat hij een gift tijdens onderhandelingen over het Catharinaklooster niet heeft gemeld.

Wethouder stapt op om gift

Telegraaf 24.06.2013 Wethouder Jos de Graaf van Boxmeer is zondag opgestapt omdat hij een gift tijdens onderhandelingen over de verkoop van het Catharinaklooster niet heeft gemeld.

Wethouder Boxmeer stapt op om gift

NU 24.06.2013 Jos de Graaf is zondag opgestapt als wethouder van Boxmeer omdat hij een gift tijdens onderhandelingen over het Catharinaklooster niet heeft gemeld. De Graaf laat in een verklaring weten: ”Tijdens een onderhandeling is mij een gift aangeboden. Ik heb deze niet geaccepteerd en er is niets onoorbaars gebeurd. Ik heb echter verzuimd dit voorval te melden aan de burgemeester en het college. Met het niet melden van het voorval ben ik onvoldoende zorgvuldig geweest.”

juni 24, 2013 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , ,

4 reacties

 1. […] ook: Weer een wethouder de mist in !! Jos de Graaf […]

  Pingback door Wethouders ten val vanwege Integriteit « Debat in de Digitale Hofstad | januari 20, 2015

 2. […] zie ook: Weer een wethouder de mist in !! […]

  Pingback door Gerommel met ex-wethouder Jos de Graaf CDA uit Boxmeer « Debat in de Digitale Hofstad | november 25, 2015

 3. […] zie ook: Jos de Graaf PK wethouder de mist in !! […]

  Pingback door Gerommel in de Politiek versus Integriteit deel 1 – VVD nummer 1 « Debat in de Digitale Hofstad | februari 22, 2017

 4. […] zie ook: Jos de Graaf PK wethouder de mist in !! […]

  Pingback door Gerommel in de Politiek versus Integriteit deel 2 – VVD nummer 1 « Debat in de Digitale Hofstad | februari 23, 2017


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: