Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Moet de Koran verdwijnen uit de 2e kamer ??

Koran.

In de 2e kamer ligt er naast de koran ook een bijbel, een boek over humanisme, enkele woordenboeken en het reglement van de Tweede Kamer. Kamervoorzitter Anouchka van Miltenburg (VVD) wilde het boek daar weghalen maar zag daar bij nader inzien toch maar vanaf.

PVV

De PVV wil het heilige boek uit de Kamer weren, maar om een andere reden dan Anouchka van Miltenburg (VVD). De partij van Geert Wilders vindt dat het boek van de moslims überhaupt niet in de Tweede Kamer thuishoort.

Hiermee was een relletje geboren. De rest van de Tweede Kamerleden vindt dat het nu net lijkt alsof de voorzitter gehoor geeft aan het verzoek van de PVV. En die partij heeft, zoals de PvdA het formuleerde ‘de pik op moslims’.

Om de lieve vrede te bewaren besloot Van Miltenburg daarom maar om het rommeltje voor lief te nemen en de heilige boeken, samen met de andere boeken, gewoon op haar boekentafeltje te houden.

Van Miltenburg houdt Koran toch maar op tafel

Trouw 24.06.2013 Voorzitter van de Tweede Kamer Anouchka van Miltenburg houdt de Koran toch maar op de tafel van de griffier die naast haar zit in de grote vergaderzaal van de Tweede Kamer. De PVV wilde het heilige boek van de islam daar weg hebben en het leek er maandag even op dat de voorzitter aan dat verzoek zou voldoen.

Rel in Tweede Kamer om koran op tafel van griffier

Elsevier 24.06.2013 In de Tweede Kamer is een relletje ontstaan rond de koran op de tafel van de griffier. Kamervoorzitter Anouchka van Miltenburg (VVD) wilde het boek daar weghalen maar zag daar bij nader inzien toch maar vanaf. Van Miltenburg vond de tafel met al die boeken ‘een beetje rommelig’ worden. Naast de koran ligt er ook een bijbel, een boek over humanisme, enkele woordenboeken en het regelement van de Tweede Kamer.

PVV

Maar ook de PVV wil het heilige boek uit de Kamer weren, maar om een andere reden dan Van Miltenburg. De partij van Geert Wilders vindt dat het boek van de moslims überhaupt niet in de Tweede Kamer thuishoort.

zie ook;

Ophef om koran op tafel

Telegraaf 24.06.2013 Voorzitter van de Tweede Kamer Anouchka van Miltenburg houdt de koran toch maar op de tafel van de griffier die naast haar zit in de grote vergaderzaal van de Tweede Kamer. De PVV wilde het boek van de moslims daar weg hebben en het leek er maandag even op dat de voorzitter aan dat verzoek zou voldoen.2012

Advertenties

juni 24, 2013 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , ,

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: