Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Het gerommel van VVD-wethouder Jacques Damen en CDA-burgemeester René Roep Vlissingen

Gerommel met declaraties.

VVD-wethouder Jacques Damen en CDA-burgemeester René Roep zouden exorbitante bedragen hebben gedeclareerd.  Dat hebben de Vlissingse fractievoorzitters vrijdagavond besloten op een speciale bijeenkomst, die werd gehouden nadat er ophef onstond over het declaratiebedrag van het tweetal, meldt Omroep Zeeland. De Zeeuwse stad maakte vorige week de gedeclareerde bedragen van het college van burgemeester en wethouders bekend. Bij de gedeclareerde etentjes zou voor ‘aanzienlijke bedragen aan wijn en sterke drank‘ zijn opgevoerd.

Sinds Damen in juni 2011 namens de VVD wethouder werd, heeft hij  voor tienduizenden euro’s gedeclareerd. Damen had een huis in de provincie Utrecht en huurde een appartement op  de Vlissingse Boulevard. Er is inmiddels een terugbetalingsregeling met de man getroffen.

SJOEMELENDE OUD-WETHOUDER VVD KRIJGT BOETE

BB 09.04.2015 De 61-jarige Vlissingse oud-wethouder Jacques Damen (VVD) is donderdag veroordeeld voor valsheid in geschrifte.

Boete
Hij kreeg een boete van 10.000 euro en een voorwaardelijke celstraf van twee maanden. De rechtbank in Middelburg vond niet bewezen dat Damen ook heeft gefraudeerd met reiskostendeclaraties.Het Openbaar Ministerie had voor beide delicten een boete van 10.000 euro en een taakstraf van 150 uur geëist.

Valse verhuisverklaring
Damen werd in 2011 aangesteld als wethouder financiën en woonde destijds -net als nu -in Leersum. Toen hij als wethouder verplicht was zich in Vlissingen te vestigen, schreef hij zich in op een adres van kennissen aan de Boulevard en gebruikte hij dat als postadres. Zou hij niet in Vlissingen wonen, dan zou zijn baan als wethouder in het geding komen. Zou hij wél in Vlissingen wonen, dan zou hij een fiscaal nadeel op zijn Leersumse woning hebben. Volgens de rechtbank had Damen dan ook bewust een valse verhuisverklaring opgemaakt.

GERELATEERDE ARTIKELEN;

10.000 euro boete voor sjoemelende oud-wethouder VVD

Trouw 09.04.2015 De 61-jarige Vlissingse oud-wethouder Jacques Damen (VVD) is vandaag veroordeeld voor valsheid in geschrifte. Hij kreeg een boete van 10.000 euro en een voorwaardelijke celstraf van twee maanden. De rechtbank in Middelburg vond niet bewezen dat Damen ook heeft gefraudeerd met reiskostendeclaraties.

Het Openbaar Ministerie had voor beide delicten een boete van 10.000 euro en een taakstraf van 150 uur geëist.

Damen werd in 2011 aangesteld als wethouder financiën en woonde destijds -net als nu -in Leersum. Toen hij als wethouder verplicht was zich in Vlissingen te vestigen, schreef hij zich in op een adres van kennissen aan de Boulevard en gebruikte hij dat als postadres.

Verwant nieuws;

Boete voor sjoemelende oud-wethouder VVD

NU 09.04.2015 De 61-jarige Vlissingse oud-wethouder Jacques Damen (VVD) is donderdag veroordeeld voor valsheid in geschrifte.

Hij kreeg een boete van 10.000 euro en een voorwaardelijke celstraf van twee maanden. De rechtbank in Middelburg vond niet bewezen dat Damen ook heeft gefraudeerd met reiskostendeclaraties. Het Openbaar Ministerie had voor beide delicten een boete van 10.000 euro en een taakstraf van 150 uur geëist.

Damen werd in 2011 aangesteld als wethouder financiën en woonde destijds -net als nu -in Leersum. Toen hij als wethouder verplicht was zich in Vlissingen te vestigen, schreef hij zich in op een adres van kennissen aan de Boulevard en gebruikte hij dat als postadres.

Lees meer over: Jacques Damen VVD

Gerelateerde artikelen;

Boete voor sjoemelaar VVD

Telegraaf 09.04.2015 De 61-jarige Vlissingse oud-wethouder Jacques Damen (VVD) is donderdag veroordeeld voor valsheid in geschrifte. Hij kreeg een boete van 10.000 euro en een voorwaardelijke celstraf van twee maanden. De rechtbank in Middelburg vond niet bewezen dat Damen ook heeft gefraudeerd met reiskostendeclaraties. Het Openbaar Ministerie had voor beide delicten een boete van 10.000 euro en een taakstraf van 150 uur geëist.

Damen werd in 2011 aangesteld als wethouder financiën en woonde destijds -net als nu -in Leersum. Toen hij als wethouder verplicht was zich in Vlissingen te vestigen, schreef hij zich in op een adres van kennissen aan de Boulevard en gebruikte hij dat als postadres.

Boete en taakstraf geëist tegen oud-bestuurder Vlissingen

NU 26.03.2015 Tegen de van fraude verdachte 61-jarige oud-wethouder van Vlissingen, Jacques Damen (VVD), is donderdag een boete van 10.000 euro en een taakstraf van 150 uur geëist. Dat bleek donderdag bij de rechtbank in Middelburg.

Damen wordt verdacht van valsheid in geschrifte tussen januari en juni 2013. Hij incasseerde in totaal 11.471 euro aan ”onterechte” huisvestings- en reiskosten.

Hij deed dat volgens het Openbaar Ministerie door het zeker vier keer indienen van declaraties van reiskosten die niet waren gemaakt of die niet in het belang van Vlissingen waren. Ook kwam hij met een valse verhuisverklaring.

Lees meer over: Jacques Damen Beveland

Gerelateerde artikelen;

Taakstraf geëist tegen VVD’er

Telegraaf 26.03.2015 Tegen de van fraude verdachte 61-jarige oud-wethouder van Vlissingen, Jacques Damen (VVD), is donderdag een boete van 10.000 euro en een taakstraf van 150 uur geëist. Dat bleek donderdag bij de rechtbank in Middelburg.

Damen wordt verdacht van valsheid in geschrifte tussen januari en juni 2013. Hij incasseerde in totaal 11.471 euro aan „onterechte“ huisvestings- en reiskosten. Hij deed dat volgens het Openbaar Ministerie door het zeker vier keer indienen van declaraties van reiskosten die niet waren gemaakt of die niet in het belang van Vlissingen waren. Ook kwam hij met een valse verhuisverklaring.

Demmers nieuwe burgemeester Vlissingen

NU 16.09.2013 D66’er en politievrouw Letty Demmers is benoemd tot waarnemend burgemeester van Vlissingen.  Ze volgt René Roep (CDA) op, die begin september opstapte vanwege de commotie rond zijn buitenissige declaratiegedrag. Na de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2014 wordt bekeken wanneer de Zeeuwse stad een een permanente burgemeester krijgt.

Demmers was van 2009 tot 2013 korpschef in Zeeland. Daarvoor was zij 12 jaar burgemeester, eerst in de gemeente Reusel-De Mierden en daarna in Best. Eerder was ze wethouder en werkzaam in het bedrijfsleven.

Demmers gaat op 23 september aan de slag in Vlissingen. Haar installatie en beëdiging is op 3 oktober. Haar periode van waarneming duurt tot na de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2014. Na overleg met de nieuwe gemeenteraad zal dan worden bepaald wanneer de vacature voor een nieuwe burgemeester wordt opengesteld.

Roep trad anderhalve week geleden kort voor een raadsvergadering af, nadat duidelijk was geworden dat een grote meerderheid van de raadsleden een motie tegen de burgemeester wilde steunen. Roep lag onder vuur omdat hij de procedures voor de controle op declaraties had veranderd, zonder de raad daarover in te lichten. Ook werd hem ‘onhandig declareren’ verweten.

Gerelateerde artikelen;

Lees meer over: Letty Demmers Vlissingen

D66 doet aangifte tegen oud-wethouder Vlissingen

NU 07.09.2013 De D66-fractie in Vlissingen doet volgende week aangifte van valsheid in geschrifte tegen oud-wethouder Jacques Damen (VVD).

Gerelateerde artikelen

Lees meer over Jacques Damen Vlissingen

Aangifte tegen Damen

Telegraaf 07.09.2013 De D66-fractie in Vlissingen doet aangifte tegen oud-wethouder Jacques Damen (VVD). Volgens de fractie heeft Damen aantoonbaar gerommeld met zijn reiskostendeclaraties. Dat meldt Omroep Zeeland.

D66 doet aangifte tegen oud-wethouder Jacques Damen (VVD)

Elsevier 07.09.2013 De D66-fractie in Vlissingen doet aangifte tegen de opgestapte VVD-wethouder Jacques Damen. Volgens de partij heeft de VVD’er aantoonbaar gerommeld met reiskostendeclaraties. Dat meldt Omroep Zeeland.

Commissaris Zeeland bespreekt opvolging Roep

Trouw 06.09.2013 De Commissaris van de Koning in Zeeland, Han Polman, spreekt vrijdag voor het eerst met de wethouders en de fractievoorzitters in Vlissingen over de donderdag afgetreden burgemeester René Roep. Polman laat weten dat het aanstellen van een interim-burgemeester één van de opties is.

Meer over: Vlissingen Zeeland

Opvolging Roep besproken

Telegraaf 06.09.2013  De Commissaris van de Koning in Zeeland, Han Polman, spreekt vrijdag voor het eerst met de wethouders en de fractievoorzitters in Vlissingen over de donderdag afgetreden burgemeester René Roep. Polman laat weten dat het aanstellen van een interim-burgemeester één van de opties is.

Commissaris Zeeland wil snel oplossing Vlissingen

NU 06.09.2013 De Commissaris van de Koning in Zeeland, Han Polman, spreekt vrijdag voor het eerst met de wethouders en de fractievoorzitters in Vlissingen over de donderdag afgetreden burgemeester René Roep.

Gemeente Vlissingen gaat scherper op bonnetjes letten

Elsevier 06.09.2013 De gemeente Vlissingen gaat scherper in de gaten houden wat er precies door het College van Burgemeester en Wethouders wordt gedeclareerd. Elk kwartaal zullen de bonnetjes onder de loep worden genomen. Dat heeft de gemeenteraad in Vlissingen donderdagavond besloten.

Vlissingen verscherpt toezicht op declaraties

NU 06.09.2013 De gemeenteraad van Vlissingen heeft donderdag in de raadsvergadering ingestemd met een aantal maatregelen die vooral zijn bedoeld om de controle op declaraties van het college van B en W te verscherpen.

Verklaring burgemeester

Telegraaf 05.09.2013 De door zijn declaratiegedrag in opspraak geraakte Vlissingse burgemeester René Roep legt om 16.30 uur een verklaring af. Fracties in de gemeenteraad houden er rekening mee dat hij bekend zal maken dat hij opstapt.

Burgemeester René Roep van Vlissingen stapt op

BB 05.09.2013 De door zijn declaratiegedrag in opspraak geraakte Vlissingse burgemeester René Roep stapt op. Dat heeft hij donderdagmiddag in het Vlissingse gemeentehuis bekendgemaakt.

Hard oordeel
Een meerderheid van de gemeenteraad had laten weten niet verder te willen met Roep en had gedreigd met een motie van wantrouwen.

Gerelateerde artikelen

Burgemeester Vlissingen stapt op na ophef declaraties

Trouw 05.09.2013  Burgemeester René Roep van de gemeente Vlissingen stapt op. Hij heeft dat donderdag bekendgemaakt, enkele uren voor het begin van een gemeenteraadsvergadering. Over het declaratiegedrag van de 60-jarige Roep was in de afgelopen maanden veel ophef ontstaan.

Burgemeester Vlissingen stapt op

NU 05.09.2013 Burgemeester René Roep van de gemeente Vlissingen stapt op. Hij heeft dat donderdag bekendgemaakt, enkele uren voor het begin van een gemeenteraadsvergadering. Over het declaratiegedrag van de 60-jarige Roep was in de afgelopen maanden veel ophef ontstaan.

Burgemeester Roep van Vlissingen treedt af

Elsevier 05.09.2013 De in opspraak geraakte burgemeester van Vlissingen René Roep (CDA) treedt met onmiddellijke ingang af. Dat zegt de burgemeester donderdag in een ingelaste verklaring op het gemeentehuis van Vlissingen. Hij besloot tot aftreden, omdat de stad ‘onbestuurbaar’ dreigt te worden. Gemeenteraadsleden van de Vlissingse PvdA en de lokale partij Partij Souberg-Ritthem (PSR) hielden al rekening met zijn aftreden, meldt RTL Nieuws. Volgens PvdA-fractievoorzitter Jan Koopman en PSR-raadslid Lou Waterman wilde een grote meerderheid van de raad niet verder met Roep.

Burgemeester Roep stapt op

Telegraaf 05.09.2013  De door zijn declaratiegedrag in opspraak geraakte Vlissingse burgemeester René Roep stapt op. Dat heeft hij gezegd in een verklaring op het gemeentehuis. Over zijn declaratiegedrag was de afgelopen maanden veel ophef ontstaan. Volgens PvdA-fractievoorzitter Jan Koopman en Lou Waterman van de lokale partij PSR wil een grote meerderheid van de raad niet verder met Roep. Een raadscommissie velde maandag in een rapport over het declaratiegedrag van het college van burgemeester en wethouders een hard oordeel over Roep en oud-wethouder Jacques Damen. Dat rapport wordt donderdagavond besproken in de raadsvergadering.

Burgemeester Vlissingen stapt op vanwege onderzoek naar declaraties

NRC 05.09.2013 Burgemeester van Vlissingen René Roep (CDA) stapt op. Dat zei hij vanmiddag in een verklaring op het gemeentehuis. Volgens Roep heeft onderzoek door de gemeenteraad niet uitgewezen dat hij onrechtmatig heeft gehandeld, wel dat hij „niet altijd even handig” heeft gehandeld. Lees verder

Raad: Roep moet weg

Telegraaf 05.09.2013 Een meerderheid in de gemeenteraad van Vlissingen wil dat burgemeester René Roep vanavond zijn biezen pakt. Uit een rondgang langs fractievoorzitters van de partijen blijkt dat de geloofwaardigheid van Roep flink is aangetast, nadat onder meer zijn prominente rol in een declaratieschandaal bekend werd.

Is burgemeester Roep van Vlissingen nog te handhaven?

BB 04.09.2013 De gemeenteraad van Vlissingen is verdeeld over de positie van burgemeester René Roep, die door zijn declaratiegedrag in opspraak is geraakt. Fractievoorzitter Lou Waterman van de PSR, één van de grootste fracties, laat weten dat ,,zijn partij neigt naar de conclusie dat Roep zo veel schade heeft opgelopen dat diens positie ,,niet is te handhaven’’.

Gerelateerde artikelen;

Raad Vlissingen verdeeld over positie burgemeester Roep

NU 04.09.2013 De gemeenteraad van Vlissingen is verdeeld over de positie van burgemeester René Roep, die door zijn declaratiegedrag in opspraak is geraakt. Fractievoorzitter Lou Waterman van de PSR, één van de grootste fracties, laat weten dat zijn partij neigt naar de conclusie dat Roep zo veel schade heeft opgelopen dat diens positie ”niet is te handhaven”.

Gerelateerde artikelen;

Lees meer over: Vlissingen

Raad Vlissingen verdeeld over positie Roep

Trouw 04.09.2013 De gemeenteraad van Vlissingen is verdeeld over de positie van burgemeester René Roep, die door zijn declaratiegedrag in opspraak is geraakt. Fractievoorzitter Lou Waterman van de PSR, één van de grootste fracties, laat weten dat ‘zijn partij neigt naar de conclusie dat Roep zo veel schade heeft opgelopen dat diens positie ‘niet is te handhaven”.

Meer over;

Vlissingen verdeeld over Roep

Telegraaf  04.09.2013 De gemeenteraad van Vlissingen is verdeeld over de positie van burgemeester René Roep, die door zijn declaratiegedrag in opspraak is geraakt. Fractievoorzitter Lou Waterman van de PSR, één van de grootste fracties, laat weten dat ‘zijn partij neigt naar de conclusie dat Roep zo veel schade heeft opgelopen dat diens positie ‘niet is te handhaven”.

‘Creditcardcultuur’ in Vlissingen

BB 03.09.2013 Binnen de gemeente Vlissingen was de afgelopen jaren sprake van een creditcardcultuur. Burgemeester René Roep had een eigen creditcard en ook ambtenaren beschikten over enkele creditcards, die op onoverzichtelijke wijze werden gebruikt. Daarnaast werden steeds vaker rekeningen van restaurants rechtstreeks opgestuurd naar de gemeente, zonder dat op een formulier duidelijk was aangegeven waarom een etentje was gehouden of wie er bij betrokken waren.

Gerelateerde artikelen;

‘Creditcardcultuur speelde B en W Vlissingen parten’

NU 02.09.2013 Binnen de gemeente Vlissingen was de afgelopen jaren sprake van een creditcardcultuur. Burgemeester René Roep had een eigen creditcard en ook ambtenaren beschikten over enkele creditards, die op onoverzichtelijke wijze werden gebruikt. Daarnaast werden steeds vaker rekeningen van restaurants rechtstreeks opgestuurd naar de gemeente, zonder dat op een formulier duidelijk was aangegeven waarom een etentje was gehouden of wie er bij betrokken waren. Dat staat in het eindrapport van een Vlissingse raadscommissie naar het declaratiegedrag van burgemeester Roep en andere (oud-)leden van het college van B en W.

Gerelateerde artikelen;

Lees meer over: René Roep Vlissingen

‘Creditcardcultuur speelt Vlissingen parten’

Trouw 02.09.2013 Binnen de gemeente Vlissingen was de afgelopen jaren sprake van een creditcardcultuur. Burgemeester René Roep had een eigen creditcard en ook ambtenaren beschikten over enkele creditards, die op onoverzichtelijke wijze werden gebruikt. Daarnaast werden steeds vaker rekeningen van restaurants rechtstreeks opgestuurd naar de gemeente, zonder dat op een formulier duidelijk was aangegeven waarom een etentje was gehouden of wie er bij betrokken waren.

Vlissingen: creditcardcultuur

Telegraaf 02.09.2013 Binnen de gemeente Vlissingen was de afgelopen jaren sprake van een creditcardcultuur. Burgemeester René Roep had een eigen creditcard en ook ambtenaren beschikten over enkele creditcards, die op onoverzichtelijke wijze werden gebruikt. Daarnaast werden steeds vaker rekeningen van restaurants rechtstreeks opgestuurd naar de gemeente, zonder dat op een formulier duidelijk was aangegeven waarom een etentje was gehouden of wie erbij betrokken waren.

Gerelateerde artikelen;

29-08: ‘Aftreden burgemeester’

21-08: Onterechte declaraties Damen

06-08: Burgemeester Roep bedreigd

01-08: Overleg over declaraties

Rapport: Vlissingen kent ‘creditcardcultuur’

Elsevier 02.09.2013 In de gemeente Vlissingen waren verschillende creditcards in omloop, die op een onduidelijke manier werden gebruikt. Burgemeester René Roep (CDA), die een eigen gemeentelijke creditcard had, declareerde ten onrechte meubelen voor zijn nieuwe huis. Ook oud-wethouder Jacques Damen (VVD) declareerde zijn woonkosten onrechtmatig en moet 10.000 euro terugbetalen, blijkt uit het eindrapport van de onderzoekscommissie van de Vlissingse gemeenteraad maandag. In het rapport, dat in handen is van Omroep Zeeland en maandagavond officieel wordt gepresenteerd, staat dat ook ambtenaren over enkele creditcards beschikten. Het is volgens het rapport niet duidelijk waarom deze creditcards werden gebruikt.

zie ook;

‘Aftreden burgemeester’

Telegraaf 29.08.2013 Burgemeester René Roep van Vlissingen heeft de fractievoorziters in de gemeenteraad bijeengeroepen voor een bijeenkomst donderdag op het stadhuis. Die begint vermoedelijk om 18.00 uur.

Gerelateerde artikelen

06-08: Burgemeester Roep bedreigd

05-08: ‘René Roep moet terugbetalen’

01-08: Overleg over declaraties

Burgemeester Vlissingen roept fracties bijeen

NU 29.08.2013 Burgemeester René Roep van Vlissingen heeft de fractievoorziters in de gemeenteraad bijeengeroepen voor een bijeenkomst donderdag op het stadhuis. Die begint vermoedelijk om 18.00 uur. Wat er precies is besproken tijdens het half uur durende overleg, is niet duidelijk. De fractievoorzitters onthielden zich van commentaar.

Vlissingse oud-wethouder declareerde onterecht

BB 22.08.2013 Oud-wethouder Jacques Damen (VVD) heeft van de gemeente Vlissingen nooit toestemming gekregen om zijn pensionkosten te blijven declareren na zijn verhuizing naar de Zeeuwse stad. Dat staat in een document van de gemeentesecretaris van Vlissingen.

Onterechte declaraties Damen

Telegraaf 22.08.2013  Oud-wethouder Jacques Damen (VVD) heeft van de gemeente Vlissingen nooit toestemming gekregen om zijn pensionkosten te blijven declareren na zijn verhuizing naar de Zeeuwse stad. Dat staat in een document van de gemeentesecretaris van Vlissingen.

Gerelateerde artikelen

05-08: ‘René Roep moet terugbetalen’

01-08: Overleg over declaraties

Vlissingse oud-wethouder Damen declareerde onterecht

NU 21.08.2013 Oud-wethouder Jacques Damen (VVD) heeft van de gemeente Vlissingen nooit toestemming gekregen om zijn pensionkosten te blijven declareren na zijn verhuizing naar de Zeeuwse stad. Dat staat in een document van de gemeentesecretaris van Vlissingen. Damen, die in 2011 werd aangesteld als wethouder financiën, woonde destijds in het Utrechtse Leersum. Voor zijn tijdelijke woonruimte in Vlissingen kreeg hij 90 procent van deze pensionkosten vergoed.

Gerelateerde artikelen;

Lees meer over Vlissingen Jacques Damen

Oud-wethouder Damen declareerde onterecht

VK 21.08.2013 Oud-wethouder Jacques Damen (VVD) heeft van de gemeente Vlissingen nooit toestemming gekregen om zijn pensionkosten te blijven declareren na zijn verhuizing naar de Zeeuwse stad. Dat staat in een document van de gemeentesecretaris van Vlissingen.

VERWANT NIEUWS:

DECLARERENDE BURGEMEESTER VLISSINGEN BEDREIGD EN BELEDIGD

BB 06.08.2013 De door zijn declaraties in opspraak geraakte burgemeester van Vlissingen, René Roep, heeft bij de politie aangifte gedaan van bedreiging en belediging. Een woordvoerster van de gemeente Vlissingen heeft dat dinsdag bevestigd na berichtgeving hierover door de PZC.

Telefoontjes en e-mails
Roep heeft in (nachtelijke) telefoontjes en e-mails bedreigingen ontvangen. De gemeentewoordvoerster kon niet zeggen of de bedreigingen verband hielden met de declaraties van de burgemeester.

Over de rechtmatigheid van declaraties van Roep en andere (oud)leden van het college is ophef ontstaan. Roep had onder meer een duur bed en dure huisraad in rekening gebracht.

GERELATEERDE ARTIKELEN;

Burgemeester Vlissingen bedreigd en beledigd

CDA’er Roep eerder door declaraties in opspraak geraakt

NU 06.08.2013 De door zijn declaraties in opspraak geraakte burgemeester van Vlissingen, René Roep (CDA), heeft bij de politie aangifte gedaan van bedreiging en belediging.  Een woordvoerster van de gemeente Vlissingen heeft dat dinsdag bevestigd na berichtgeving hierover door de PZC.

Gerelateerde artikelen;

Lees meer over: Vlissingen René Roep

Burgemeester Vlissingen bedreigd

Trouw  06.08.2013  Burgemeester René Roep van Vlissingen is de afgelopen weken meermalen bedreigd en beledigd. Dat gebeurde zowel in (nachtelijke) telefoontjes als in e-mails. Over de inhoud van de bedreigingen wil hij niet uitweiden. Hij heeft aangifte gedaan bij de politie, meldt de PZC.

Meer over: Vlissingen Zeeland


Burgemeester Roep bedreigd

Telegraaf 06.08.2013 De door zijn declaraties in opspraak geraakte burgemeester van Vlissingen, René Roep, heeft bij de politie aangifte gedaan van bedreiging en belediging. Een woordvoerster van de gemeente Vlissingen heeft dat dinsdag bevestigd na berichtgeving hierover door de PZC.

Gerelateerde artikelen;

05-08: ‘René Roep moet terugbetalen’

Burgemeester Roep van Vlissingen heeft aangifte gedaan van bedreigingen

Burgemeester Vlissingen bedreigd na declaratiegedrag

Elsevier 06.08.2013 Burgemeester René Roep van Vlissingen heeft bedreigingen en beledigingen ontvangen. Die kreeg hij via e-mail en telefoontjes. Roep heeft aangifte gedaan bij de politie. Dat meldt De Provinciale Zeeuwse Courant. Volgens een woordvoerder van de gemeente Vlissingen houden die bedreigingen verband met het lopende onderzoek naar de declaraties van de CDA-burgemeester.

Vervolgonderzoek Vlissingen naar declaraties

NU 05.08.2013 Vlissingen begint een vervolgonderzoek naar het declaratiegedrag van burgemeester René Roep en andere (oud)leden van het college.

Een meerderheid van de raadsfracties heeft daartoe maandag besloten in een speciale raadsvergadering.

Gerelateerde artikelen

Lees meer over:Vlissingen

Vervolgonderzoek Vlissingen naar declaraties

Trouw  06.08.2013  Vlissingen begint een vervolgonderzoek naar het declaratiegedrag van burgemeester René Roep en andere (oud)leden van het college. Een meerderheid van de raadsfracties heeft daartoe maandag besloten in een speciale raadsvergadering.

Verwant nieuws:


Burgemeester Vlissingen betaalt declaraties terug

Trouw 05.08.2013 De Vlissingse burgemeester René Roep betaalt circa 4500 euro terug aan de gemeente. Hij heeft te veel gedeclareerd voor dubbele woonlasten. Dat heeft een gemeentewoordvoerster maandag laten weten. De regionale krant PZC had op basis van een geheime notitie van de gemeentesecretaris aan de gemeenteraad gemeld dat Roep een declaratie moet terugbetalen. De woordvoerster zegt dat de burgemeester steeds heeft gezegd dat als hij te veel vergoed heeft gekregen, hij het geld zal terugbetalen.

Burgemeester Vlissingen moet declaraties terugbetalen

NU 05.08.2013 De Vlissingse burgemeester René Roep moet circa 4500 euro terugbetalen aan de gemeente. Hij heeft te veel gedeclareerd voor dubbele woonlasten. Dat heeft een gemeentewoordvoerster maandag laten weten. De regionale krant PZC had op basis van een geheime notitie van de gemeentesecretaris aan de gemeenteraad gemeld dat Roep een declaratie moet terugbetalen. De woordvoerster zegt dat de burgemeester steeds heeft gezegd dat als hij te veel vergoed heeft gekregen, hij het geld zal terugbetalen.

‘René Roep moet terugbetalen’

Telegraaf 05.08.2013 De Vlissingse burgemeester René Roep betaalt circa 4500 euro terug aan de gemeente. Hij heeft te veel gedeclareerd voor dubbele woonlasten. Dat heeft een gemeentewoordvoerster maandag laten weten.

Gerelateerde artikelen;

01-08: Overleg over declaraties


CDA-burgemeester Vlissingen moet declaraties terugbetalen

Elsevier 05.08.2013 Burgemeester René Roep van Vlissingen (CDA) moet voor 4.500 euro aan onterechte declaraties terugbetalen. Hij heeft te veel gedeclareerd voor dubbele woonlasten. Dat blijkt uit een geheime memo van de gemeentesecretaris aan de raadsleden van Vlissingen, meldt regionale krant PZC. Roep heeft volgens de krant inmiddels beloofd het bedrag terug te betalen.

In juni werd al bekendgemaakt dat de declaratie- en onkostenveroedingen binnen de gemeente onderzocht moesten worden. Uit die cijfers bleek dat wethouder Jacques Damen (VVD) en burgemeester René Roep veel meer gedeclareerd hebben dan de andere, zuinige leden van het college van de Zeeuwse stad. Daarnaast zou bij gedeclareerde etentjes voor ‘aanzienlijke bedragen aan wijn en sterke drank‘ zijn opgevoerd. Damen maakte in juni bekend om gezondheidsredenen op te stappen.

zie ook;

Vlissingen onderzoekt declaraties burgemeester en wethouder

Elsevier 21.06.2013 Een onafhankelijke instantie moet de declaratie- en onkostenvergoedingen binnen de gemeente Vlissingen onderzoeken. gedeclareerd.

Lees ook:

Premier Mark Rutte (VVD) vindt dat zijn partij voorop moet lopen als het gaat om integriteit. ‘Wij zijn de grootste partij en dat betekent dat we onder een vergrootglas liggen.’ Lees hier het hele artikel

zie ook;

2 jun 2011 Schaamteloos jobhoppen met Geert Dales

3 jun Wethouder Helmond stapt op na declareren taxiritjes café

23 nov 2007 Seksrel: gemeenteraad blijft achter Depla staan

De Lijst wordt almaar langer !!!!

Fraude wethouder Peter Tielemans SDOH gemeente Helmond

Gedonder met ex-wethouder Roermond Jos van Rey VVD – deel 3

Staatssecretaris Frans Weekers VVD tot ziens dan maar ?

Ex-Staatssecretaris C. Verdaas PvdA rommelt met Euro’s

Wethouder Jan den Uil ChristenUnie Lansingerland – gedonder

ex-Burgemeester Harry de Vries CDA Lingewaard – gedonder

Judith Bokhove Groenlinks Rotterdam – gedonder met de nevenfuncties

Interne crisis raadsfractie CDA Helmond.

Fraude oud-gedeputeerde Ton Hooijmaijers VVD, Noord Holland ??

Jos van Hal Scheffers PVV – de nasleep

Schnabbelkoning Jan Franssen VVD vertrekt

Fraude ex-SP Akansel Kaymaz gedeputeerde Gelderland

PVV-kamerlid Jhim van Bemmel beschuldigd van fraude – deel 2

Machiel de Graaf PVV in opspraak

juni 22, 2013 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , ,

10 reacties

 1. […] zie: Het gerommel van VVD-wethouder Jacques Damen en CDA-burgemeester René Roep Vlissingen […]

  Pingback door Het gerommel van 2e Kamerlid Johan Houwers VVD « Debat in de Digitale Hofstad | juli 22, 2013

 2. Deze burgemeester ken ik maar al te goed. Ik kom uit Gilze-Rijen, dat is de gemeente waar hij eerder al burgemeester is geweest. In een brief aan de gemeenteraad van Gilzze en Rijken heb ik geklaagd over blowende hangjongeren aan de achterzijde van mijn wioning en andere woningen aan de Mariastraat oneven nummers in Rijen.
  Ik heb in de brief specifiek aan de raad van Gilze en Rijen om een antwoord gevraagd op mijn vraag of ze de getroffen maatregelen [waarschuwingsborden dat geen personen anders dan bewoners van de Mariastraat tussen 23.00 uur en 06.00 uur zich aldaar mogen ophouden] willen verscherpen door een verhoogd toezicht door de politie en door de plaatsing van OV-masten voor meer verlichting van de donkere achterzijde van de woningen aan de Mariastraat oneven nummers.
  Burgemeester Roep heeft in een korte en weinigzeggende brief de vraag zelf beantwoord zonder dat de brief bij de ingekomen stukken op de raadsagenda werd geplaatst!
  De raad is dus niet gekend in mijn vraag. Dit soort controversiele zaken is voor mij als inwoner van de gemeente Gilze en Rijen ontoelaatbaar.Een brief aande Raad moet immers altijd aan de raad ter behandeling worden voorgelegd.
  Dit heeft ie domweg nagelaten.
  Schande van deze “burgemeester”.!

  Jan Verhees uit Rijen

  Reactie door Jan Verhees | augustus 21, 2013

 3. […] Het gerommel van VVD-wethouder Jacques Damen en CDA-burgemeester René Roep Vlissingen […]

  Pingback door Ook Zuipschuiten bij de VVD « Debat in de Digitale Hofstad | december 7, 2013

 4. […] Het gerommel van VVD-wethouder Jacques Damen en CDA-burgemeester René Roep Vlissingen […]

  Pingback door Ook gedonder bij de PvdA « Debat in de Digitale Hofstad | december 11, 2013

 5. […] Het gerommel van VVD-wethouder Jacques Damen en CDA-burgemeester René Roep Vlissingen […]

  Pingback door Peter Rehwinkel PvdA – Het zit me niet mee de laatste tijd « Debat in de Digitale Hofstad | mei 6, 2014

 6. […] zie ook: Het gerommel van VVD-wethouder Jacques Damen en CDA-burgemeester René Roep Vlissingen […]

  Pingback door Wethouders ten val vanwege Integriteit « Debat in de Digitale Hofstad | januari 20, 2015

 7. […] Het gerommel van VVD-wethouder Jacques Damen en CDA-burgemeester René Roep Vlissingen […]

  Pingback door Gerommel bij de VVD – Fractievoorzitter Kathalijne de Kruif van de VVD Stichtse Vecht « Debat in de Digitale Hofstad | februari 19, 2015

 8. […] zie ook: Het gerommel van VVD-wethouder Jacques Damen en CDA-burgemeester René Roep Vlissingen […]

  Pingback door Gerommel in de Politiek versus Integriteit « Debat in de Digitale Hofstad | maart 14, 2015

 9. […] zie ook: Het gerommel van VVD-wethouder Jacques Damen en CDA-burgemeester René Roep Vlissingen […]

  Pingback door Gerommel in de Politiek versus Integriteit deel 1 – VVD nummer 1 « Debat in de Digitale Hofstad | februari 22, 2017

 10. […] zie ook: Het gerommel van VVD-wethouder Jacques Damen en CDA-burgemeester René Roep Vlissingen […]

  Pingback door Gerommel in de Politiek versus Integriteit deel 2 – VVD nummer 1 « Debat in de Digitale Hofstad | februari 23, 2017


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: