Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

50Plus – De nasleep en verder

Lees hier kritiek van wetenschappers op De Hond en oordeel zelf

NRC 30.03.2013 Verschillende wetenschappers zijn vandaag inNRC Handelsblad zeer kritisch over onderzoeken die Maurice de Hond deed in opdracht van 50Plus van Jan Nagel. De Hond reageerde vanmiddag woedend en beschuldigt NRC van “vuilspuiterij”. Wij zetten de kritiek van de wetenschappers nog eens op een rij. Lees verder

Open publication – Free publishing

Wetenschappers: onderzoeken De Hond tendentieus en discutabel

NRC 30.03.2013 Onderzoeken die opiniepeiler Maurice de Hond voor de ouderenpartij 50Plus van Jan Nagel uitvoerde, zijn “tendentieus” en “discutabel”. Dat zeggen verschillende wetenschappers die bekend zijn met kiezersonderzoek vandaag in NRC Handelsblad.

40 min de tegenhanger van 50Plus

Peiling 2e kamer 24.02.2013 Maurice de Hond – 50plus 17 zetels

Peilingen 2e Kamer 17.02.2013 Maurice de Hond – 50Plus op 16 zetels

Peiling 2e kamer 10.02.2013 Maurice de Hond – 50Plus stijgt PvdA zakt

Peiling 2e Kamer 03.02.2013 Maurice de Hond – 50Plus in de lift

Peiling 2e kamer 27.01.2013 Maurice de Hond – Opmars 50Plus en SP

Aftrap verkiezingscampagne 12.09.2012 – 50plus

Zie ook:

Ouderenpartij 50Plus – gedonder in de tent

Senator Jan Nagel 50PLUS niet blij met de SGP

Peiling 16.01.2011 Maurice de Hond – 50Plus scoort 1 zetel

2e Kamerverkiezingen 9 juni 2010 – De partij OokU van Jan Nagel doet niet mee

Eerste speerpunt Nieuwe partij Jan Nagel OokU

2e kamerverkiezingen 2011 – Jan Nagel met nieuwe partij OokU

Verder:

50PLUS: ouderen worden gepakt

Telegraaf  16.10.2013 De ouderen worden gepakt in het akkoord dat het kabinet vorige week sloot met de oppositiepartijen D66, ChristenUnie en SGP. 50PLUS-fractievoorzitter Norbert Klein zei dat woensdag in het Kamerdebat over het begrotingsakkoord.

Klein deed badinerend over de punten die de oppositiepartijen volgens hem hebben binnengehaald: een tbs-kliniek blijft open (wens ChristenUnie), een pantserinfanteriebataljon blijft bestaan (wens SGP) en bij de publieke omroep wordt slechts één been geamputeerd (wens D66).

‘De huidige lage rekenrente is niet even met een natte vinger vastgesteld’

VK 27.09.2013 De klagende 60-plusser heeft gelijk, hij gebruikt alleen niet altijd de juiste argumenten, schreef Hans Funken (73) gisteren in het Duel. ‘Niet waar’, antwoordt Yvonne Hofs, economieredacteur van de Volkskrant en de auteur van het veelbesproken artikel ‘Hoezo oud en zielig?‘.

Geachte heer Funken,

Dank voor uw brief. U schrijft dat de tekorten van de pensioenfondsen louter het gevolg zijn van de kunstmatig lage rekenrente. 

‘De klagende 60-plusser heeft gelijk, hij gebruikt alleen niet altijd de juiste argumenten’

VK 26.09.2013 Met haar polemische stuk over de boze 60-plussers heeft Yvonne Hofs (44) de sluizen opengezet voor een brede maatschappelijke discussie over ons pensioenstelsel. Hans Funken (73) kruist met haar de degens.

Geachte mevrouw Hofs,

Dat de pensioenfondsen rijk zijn lijdt geen twijfel. Hun ‘tekorten’ zijn kunstmatig gecreëerd, door de gehanteerde, te lage rekenrente. De beweerde tekorten worden dus te hoog voorgesteld. En dat maakt de verlagingen van pensioenuitkeringen kwestieus. 

alle artikelen

De ouderen slaan terug »

‘Mijn waarheid is dat de huidige gepensioneerden steeds armer worden’

‘Vermijd spanning tussen generaties, angst en woede bij ouderen is te begrijpen’

‘De klagende 60-plusser heeft gelijk, hij gebruikt alleen niet altijd de juiste argumenten’

‘Veel 60-plussers zijn veel verder dan leeftijdsboekhouders Nagel en Krol’

Henk Krol: ‘Jong en oud hebben gedeelde belangen bij pensioenprobleem’

Henk Krol: ‘Jong en oud hebben gedeelde belangen bij pensioenprobleem’

VK 24.09.2013 Alle generaties moeten de gevolgen dragen van het wanbeheer van onze pensioengelden, vindt fractieleider Henk Krol van 50Plus. Hij reageert hiermee op de open brief van Volkskrant-verslaggever Yvonne Hofs.

Dat ouderen, meer dan andere groepen, financieel worden benadeeld door het kabinetsbeleid staat als een paal boven water. Sla ieder koopkrachtplaatje van het Nibud of CPB er maar op na. 

‘Veel 60-plussers zijn veel verder dan leeftijdsboekhouders Nagel en Krol’

VK 24.09.2013 Het generatieconflict, de tweedeling jong-oud, is niet nieuw. Hij is er altijd geweest, alleen definiëren we hem nu in kale materiële termen, schrijft columnist Bert Wagendorp.

In een lange en mooie brief in het katern Vonk richtte onze Yvonne Hofs zich afgelopen zaterdag tot de boze 60-plussers. Ze riep hen op niet zo boos te zijn. Eigenlijk, schreef Hofs, hebben de boze 60-plussers het prima voor elkaar, 

Lees ook Henk Krol: ‘Jong en oud hebben gedeelde belangen bij pensioenprobleem’ – 24/09/13

Lees ook Yvonne Hofs: ‘Voer het pensioendebat niet op basis van emoties’ – 23/09/13

Yvonne Hofs: ‘Voer het pensioendebat niet op basis van emoties’

VK 23.09.2013 De open brief ‘Beste 60-plussers, ik schrik van jullie schaamteloze egoïsme en onwetendheid’ van Yvonne Hofs in de Volkskrant van zaterdag en op Volkskrant.nl heeft veel reacties losgemaakt. De brief, waarin acht drogredenen in het pensioendebat worden weerlegd, is tot dusver circa 250 duizend keer gelezen en is daarmee het bestgelezen artikel op Volkskrant.nl ooit. De brievenredactie kreeg meer dan duizend emails binnen – waarvan er enkele zijn gepubliceerd – en ook via sociale media reageerden duizenden lezers instemmend en soms afkeurend. Hofs reageert hierop.

‘Beste 60-plussers, ik schrik van jullie schaamteloze egoïsme en onwetendheid’

VK 22.09.2013 Gepensioneerden worden het hardst gepakt, krijgen niet waar ze recht op hebben en worden door jongeren verfoeid. Allemaal onwetendheid, legt Yvonne Hofs verongelijkte ouderen uit. Acht drogredenen in het pensioendebat.

Beste boze 60-plussers,

Ik schrik van jullie. Echt waar. Niets roept de laatste tijd zo veel emotie op als de – blijkbaar benarde – financiële positie van (bijna)gepensioneerden. Telkens als de Volkskrant aandacht aan dit thema besteedt, wordt de redactie overstroomd met heetgebakerde e-mails van oudere lezers. 

Beeldvorming rond ‘arme’ ouderen door harde feiten achterhaald

Trouw 18.09.2013 Met name onder ouderen klinkt volgens deze krant een roep om een krachtige leider. Een politiek leider, die nu eens orde op zaken stelt. Die het geschipper en het eeuwig dooronderhandelen radicaal terzijde schuift en maatregelen neemt. Ouderen zijn de polder beu.

‘Massale overloop gepensioneerden naar oppositie’

Trouw 16.09.2013 Martin van Rooijen, oud-staatssecretaris van Financiën en voorzitter van gepensioneerdenkoepel KNVG, voorziet dat veel 65-plussers bij nieuwe verkiezingen op oppositiepartijen als SP, PVV, D66 en 50PLUS zullen stemmen. ‘De regeringspartijen behartigen alleen maar de belangen van jongeren en werkenden’.

‘Ouderen massaal naar oppositie’

Telegraaf 16.09.2013 Martin van Rooijen, oud-staatssecretaris van Financiën en voorzitter van gepensioneerdenkoepel KNVG, voorziet dat veel 65-plussers als er nu weer landelijke verkiezingen komen massaal op oppositiepartijen als SP, PVV, D66 en 50PLUS zullen stemmen. De regeringspartijen behartigen alleen maar de belangen van jongeren en werkenden, zei hij in een reactie op de CPB-cijfers over de kabinetsplannen die dinsdag worden gepresenteerd.

Inkomen en vermogen ouderen flink gestegen, jongeren blijven achter

Elsevier 13.09.2013 Ouderen in Nederland hadden in 2010 gemiddeld 26 procent meer inkomen dan ouderen in 1990. Hun financiële positie is daarmee rooskleuriger dan die van huishoudens jonger dan 65 jaar: daar steeg het inkomen minder hard, maar nog altijd met zo’n 18 procent. In dezelfde periode is ook het vermogen van ouderen sterk toegenomen. Uit een vrijdag gepubliceerd rapportwaaraan verschillende ministeries hebben meegewerkt, blijkt dat er sprake is van een verviervoudiging, terwijl het vermogen van jongere huishoudens juist afnam.

Oudere loopt minste kans op armoede, inkomen flink gestegen

Trouw 13.09.2013 Het inkomen en vermogen van ouderen is de afgelopen 20 jaar flink gestegen. Ouderen hebben van alle leeftijdsgroepen de minste kans op armoede, blijkt uit onderzoek dat minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) vrijdag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

50-plusser gaat niet kleiner, maar juist groter wonen

Telegraaf 25.06.2013 De kinderen zijn het huis uit en bij pensionering lopen inkomsten iets terug, maar dat is voor ouderen geen reden om kleiner te gaan wonen. 50-plussers verlaten juist rijtjeshuizen en gaan in duurdere vrijstaande huizen wonen, blijkt uit onderzoek van het Kadaster.

Woningbezitters ouder dan 50

Gekeken naar de huizenbezitters in de regio Noord-Veluwe is tweederde ouder dan 50 jaar. Bij vrijstaande woningen zijn de meeste eigenaren zelfs boven de 65 jaar. De ouderen zijn dus vooral sterk vertegenwoordigd in de markt voor grote en dure woningen.

Gerelateerde artikelen;

05-06:  Aflossingsvrije hypotheek meer bij ouderen

10-04:  Vergrijzing op de werkvloer neemt toe

50PLUS: directe teruggave inkomstenbelasting

Trouw 22.06.2013 50PLUS in de Tweede Kamer wil directe voorlopige teruggave van de te veel betaalde inkomstenbelasting voor gepensioneerden die op hun actuele loonstrookje nog koopkrachtverlies lijden door nieuwe regels.

50PLUS wil directe teruggave inkomstenbelasting

NU 22.06.2013 50PLUS in de Tweede Kamer wil directe voorlopige teruggave van de te veel betaalde inkomstenbelasting voor gepensioneerden die op hun actuele loonstrookje nog koopkrachtverlies lijden door nieuwe regels. Zo reageert de partij op de evaluatie van de zogenoemde Wet uniformering loonbegrip, die het kabinet vrijdagavond naar de Kamer stuurde.

‘Ouderen moeten de zorg zelf organiseren’

Trouw 17.06.2013 Ouderen die denken recht te hebben op zorg van de overheid moeten een denkomslag gaan maken. Zij moeten eigen verantwoordelijkheid nemen en initiatief tonen om de zorg die ze willen te organiseren.

Dat stelt ouderenombudsman Jan Romme van het Nationaal Ouderenfonds maandag op een congres in Huis ter Heide over toekomstbestendige dagbesteding. ‘Van recht hebben op zorg naar eigen initiatief en verantwoordelijkheid’, stelt hij.

Denkomslag nodig bij ouderen

Telegraaf  17.06.2013 Ouderen die denken recht te hebben op zorg van de overheid moeten een denkomslag gaan maken. Zij moeten eigen verantwoordelijkheid nemen en initiatief tonen om de zorg die ze willen te organiseren.

50PLUS: zet brievenbus bij bushalte

Trouw 04.06.2013 Nu PostNL het aantal brievenbussen mag gaan halveren, maakt 50PLUS zich zorgen of er wel genoeg brievenbussen over blijven zodat ouderen niet een te grote afstand hoeven af te leggen als ze een brief of kaart willen posten. Tweede Kamerlid Norbert Klein deed minister Henk Kamp (Economische Zaken) dinsdag de suggestie om de resterende brievenbussen zoveel mogelijk bij een bushalte te zetten.

50PLUS wil brievenbus bij bushalte

Nu 04.06.2013 PostNL het aantal brievenbussen mag gaan halveren, maakt 50PLUS zich zorgen of er wel genoeg brievenbussen over blijven zodat ouderen niet een te grote afstand hoeven af te leggen als ze een brief of kaart willen posten. Tweede Kamerlid Norbert Klein deed minister Henk Kamp (Economische Zaken) dinsdag de suggestie om de resterende brievenbussen zoveel mogelijk bij een bushalte te zetten.

Gerelateerde artikelen;

Lees meer over: Postbedrijven Postbezorging

‘Afschaffen korting 65-plussers beledigend voor ouderen’

Trouw 26.05.2013 Hij noemde het beledigend voor 65-plussers, vervelend en onverstandig. Henk Krol van 50Plus liet er vandaag bij Buitenhof geen misverstand over bestaan. Er deugt weinig van het plan dat de economen Barbara Baarsma en Henriëtte Prast dit weekend in Trouw lanceerden om de kortingen voor 65-plussers af te schaffen.

Volgens de fractieleider van 50Plus worden ouderen al genoeg gepakt. De kortingen ziet hij als een soort ‘dankjewel’ aan de ouderen die zich zo hard voor de samenleving hebben ingezet. Krol tegen Baarsma: “Dat wilt u ze ook nog eens afnemen.”

Verwant nieuws;

‘Schaf de kortingen voor 65-plussers af’ – 25/05/13

‘Persoonlijke pensioenrekening voor iedereen’

Trouw 26.05.2013 Iedereen moet zijn eigen persoonlijke pensioenspaarrekening krijgen, ook de zelfstandigen. Die sparen nogal eens te weinig voor hun oude dag, een algemene spaarplicht kan dat oplossen.

Dat vinden de JOVD, de Jonge Socialisten en de Jonge Democraten, de jongerenorganisaties van VVD, PvdA en D66. Ze presenteerden hun idee zondag in het programma Buitenhof.

Plan moet einde maken aan onzekerheid:

Zeggenschap over pensioen

Telegraaf  26.05.2013 De JOVD, Jonge Socialisten en Jonge Democraten hebben in het TV programma Buitenhof een plan gepresenteerd voor een nieuw pensioenstelsel. Het wordt steeds duidelijker dat het pensioenstelsel kampt met een aantal fundamentele problemen,, maar een definitieve oplossing hiervoor blijft echter uit. Grondige vernieuwing, richting meer zeggenschap voor de deelnemer en meer transparantie, is geboden stellen de jongeren.

‘Individualiseer pensioenfondsen’

NU 26.05.2013 De pensioenfondsen moeten worden geïndividualiseerd. Dat vinden de jongerenpartijen van D66, PvdA en VVD.  De jongerenorganisaties presenteerden hun plan zondag in het programma Buitenhof.

Gerelateerde artikelen;

Lees meer over: Buitenhof Pensioenfondsen

50Plus groeit als kool

Telegraaf 23.04.2013  50Plus is de afgelopen maanden explosief gegroeid. De seniorenpartij wist in vier maanden tijd meer dan zesduizend nieuwe leden aan zich te binden. Coalitiepartijen VVD en PvdA leveren juist in. Zij noteerden een verlies van honderden partijleden in de boeken.

Gerelateerde artikelen

16-04: 50PLUS wil pensioenplan weg

04-04: 50PLUS zakt fors

27-03: PVV maakt pas op plaats

27-03: Ouderenbod tegen 50PLUS 

21-03: Opmars 50PLUS gestrand

Senioren vrezen Abvakabo

Telegraaf 20.04.2013 De ANBO, de belangenorganisatie voor senioren, maakt zich ‘grote zorgen’ over de houding van Abvakabo FNV als onderhandelingspartner in het zorgakkoord. „Het lijkt erop dat het zorgdossier misbruikt wordt om de positie van Abvakabo FNV verder te verstevigen”, stelt ANBO-directeur Liane den Haan.

50PLUS wil pensioenplan van tafel

Trouw 16.04.2013 Het kabinetsplan om de pensioenopbouw fors te verlagen, moet van tafel. Fractieleider Henk Krol van 50PLUS zal dat woensdag naar voren brengen in de Tweede Kamer. Die debatteert dan over het sociaal akkoord dat kabinet, werkgevers en vakbonden vorige week hebben gesloten.

50PLUS wil pensioenplan weg

Telegraaf 16.04.2013 Het kabinetsplan om de pensioenopbouw fors te verlagen, moet van tafel. Fractieleider Henk Krol van 50PLUS zal dat woensdag naar voren brengen in de Tweede Kamer. Die debatteert dan over het sociaal akkoord dat kabinet, werkgevers en vakbonden vorige week hebben gesloten.

50PLUS wil pensioenplan van tafel

NU 16.04.2013 Het kabinetsplan om de pensioenopbouw fors te verlagen, moet van tafel. Fractieleider Henk Krol van 50PLUS zal dat woensdag naar voren brengen in de Tweede Kamer. Die debatteert dan over het sociaal akkoord dat kabinet, werkgevers en vakbonden vorige week hebben gesloten.

Gerelateerde artikelen

Lees meer over: Sociaal akkoord

50Plus zakt verder weg in peiling Maurice de Hond

Elsevier 07.04.2013 Ouderenpartij 50Plus zakt zondag verder weg in de wekelijkse peiling van Maurice de Hond. De grote groeier van de afgelopen maanden stond eerder op 14 zetels in de peiling, maar zou nu op 11 uitkomen. Dat blijkt zondag uit de wekelijkse peiling van De Hond. De partij van Henk Krol heeft virtueel wel 9 zetels meer dan in de Tweede Kamer.

50Plus zakt verder weg in peiling De Hond

NU 07.04.2013 De ouderenpartij 50Plus zakt deze week verder weg in de peiling van het onderzoeksbureau van Maurice de Hond. De partij van Henk Krol zou bij nieuwe verkiezingen nu 11 zetels halen, 3 minder dan vorige week.

Krol: Leegroven van spaarvarkens ouderen gaat maar door

VK 07.04.2013 50PLUS-leider Henk Krol heeft op een algemene ledenvergadering van zijn partij in Utrecht hard uitgehaald naar het kabinet van VVD en PvdA. Volgens hem is het kabinet bezig om de inkomens- en vermogenspositie van pensioengerechtigden zo gunstig mogelijk af te schilderen.

Henk Krol haalt hard uit naar kabinet

NU 06.04.2013 50PLUS-leider Henk Krol heeft op een algemene ledenvergadering van zijn partij in Utrecht hard uitgehaald naar het kabinet van VVD en PvdA. Hij waarschuwt dat ouderen de komende tijd alleen nog maar meer gepakt gaan worden door bezuinigingen van het kabinet. ”Het leegroven van onze spaarvarkens, als we die al hebben, het weggrissen van ons hard verdiende uitgestelde loon, het achterstellen van ouderen, gaat onbeschaamd door.”

Krol en ouderenbonden missen kern debat

Trouw 31.03.2013 Ze hebben inmiddels een goed gesprek gehad, zeggen ze. Grote meningsverschillen zijn er eigenlijk niet. Maar te oordelen naar de reacties van lezers, in de brievenbus en op de site, hebben zowel de ouderenbonden als 50Plus-voorman Henk Krol cruciale communicatiefouten gemaakt.

‘Hoog tijd voor een jongerenrevolutie’

VK 29.03.2013 Een grijs gevaar dreigt voor de jeugd. Vakbonden worden bevolkt door senioren en sinds kort heeft grijs Nederland ook in politiek Den Haag een flinke stem opgezet. Generaties worden met populistische bangmakerij tegenover elkaar gesteld. Het is de hoogste tijd voor een tegengeluid, stelt Tijn Elferink.

Ouderen: kloof arm en rijk te groot

Telegraaf 29.03.2013 Veel ouderen vinden dat het verschil tussen arm en rijk in Nederland te groot is geworden. Dat blijkt uit het rapport Burgerperspectieven van het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP). In het vrijdag gepresenteerde rapport staat bovendien dat het afgelopen kwartaal 55-plussers veel vaker dan jongeren aangaven dat ze denken dat hun financiële positie de komende jaren zal verslechteren; 42 procent tegen 17 procent. Nog veel meer ouderen, namelijk bijna driekwart, vinden dat het verschil tussen arm en rijk in Nederland te groot is geworden. Die mening wordt gedeeld door ongeveer de helft van de mensen tussen de 18 en 34 jaar.

Gerelateerde artikelen;

06-06: ‘Laag loon jongeren verdringt ouderen’

03-03: Ouderen pruimen Wmo niet

 
Tijd voor echte solidariteit tussen jongeren en ouderen

Trouw 23.03.2013  Jongeren verdienen weinig. Toch betalen ze mee aan de pensioenen van ouderen. Daar moet dan wel iets tegenover staan. Henk Krol omarmt nu ook 50-minners, kopte Trouw donderdag. Omarmen lijkt een erg groot woord voor de uitgestoken pink van Krol. Voor een structurele verbetering van de positie van jongeren en voor het versterken van een duurzame economie is meer nodig dan het inleveren van seniorendagen en het versoepelen van schenkingsrecht, zoals Krol voorstelde. Het is tijd voor échte wederkerige solidariteit tussen jong en oud…

50Plus omarmt vanaf nu ook 50-minners

Trouw 21.03.2013 Het moet afgelopen zijn met de strijd tussen jongeren en ouderen, vindt Henk Krol. De 50Plus-voorman, voorheen nog de personificatie van deze tweedeling, is er klaar mee. “Als ik word uitgenodigd in een radio- of tv-programma om tegenover een jongere te zitten, zeg ik voortaan nee. Daar laat ik me niet meer toe verleiden.”

50Plus omarmt ook 50-min

Telegraaf 21.03.2013 Henk Krol, fractievoorzitter van de ouderenpartij 50Plus, wil geen “generatieconflict” tussen zijn partij en de jongeren.

50PLUS gaat zich ook op jongeren richten

NU 21.03.2013  Fractieleider Henk Krol van 50PLUS wil voortaan ook opkomen voor de belangen van jongeren. Hij wil duidelijk maken dat zijn partij er is voor iedereen. ”Ik wil geen tweestrijd, geen generatieconflict’’, zegt hij donderdag in een interview met Trouw. ”Van bijna alle ouderen durf ik de garantie te geven dat ze altijd aan jongeren denken bij alles wat ze doen.”

Gerelateerde artikelen

Lees meer over: 50PLUS

Henk Krol: 50Plus is ook een partij voor jongeren

Elsevier 21.03.2013 50Plus komt niet alleen op voor ouderen, maar verdedigt juist ook de belangen van jongeren. Een tweedeling tussen de generaties is onnodig. Dat zegt 50Plus-leider Henk Krol donderdag in dagblad Trouw. ‘Ik wil geen tweestrijd, geen generatieconflict,’ meldt Krol.

Overleg ouderen en kabinet

Telegraaf 19.03.2013 Verschillende ouderenorganisaties overleggen donderdag met minister Lodewijk Asscher en staatssecretaris Jette Klijnsma van Sociale Zaken over de aanhoudende onrust onder ouderen over de maatregelen van het kabinet die ouderen treffen. Dat lieten de Unie KBO, PCOB, NOOM, NVOG en KNVG dinsdag weten.

Twijfel over afstand tussen Krol en Gay Krant

Trouw 18.03.2013 Henk Krol heeft persoonlijk het faillissement van de uitgever van de Gay Krant aangevraagd en hij was op dat moment nog de enig bestuurder van de beheermaatschappij van de uitgever. Curator Louis Deterink heeft dat maandag gezegd in een eerste toelichting op zijn onderzoek tot dusver.

Twijfel over afstand Krol

Telegraaf 18.03.2013  Henk Krol heeft persoonlijk het faillissement van de uitgever van de Gay Krant aangevraagd en hij was op dat moment nog de enig bestuurder van de beheermaatschappij van de uitgever. Curator Louis Deterink heeft dat maandag gezegd in een eerste toelichting op zijn onderzoek tot dusver.

Grijze dageraad geeft babyboomer weer toekomst

Trouw 09.03.2013 Voor Henk Krol en Jan Nagel van de partij 50Plus dienen zich met het vergrijzen van de bevolking gouden tijden aan. Alleen al het aantal 65-plussers zal de komende kwarteeuw groeien tot 4,5 miljoen, ruim een kwart van de bevolking. Of deze politieke avonturiers beklijvend succes zullen hebben, moet om een aantal redenen echter sterk worden betwijfeld.

Krol: ’50PLUS wordt op termijn overbodig’

Trouw 23.02.2013 Fractieleider Henk Krol van ouderenpartij 50PLUS denkt dat zijn partij op termijn overbodig wordt. Dat zei hij zaterdag in een radioprogramma vanOmroep Brabant.

Henk Krol: 50Plus wordt op termijn overbodig

Elsevier 23.02.2013 Fractievoorzitter van ouderenpartij 50Plus Henk Krol denkt dat zijn partij in de toekomst niet meer nodig zal zijn. De andere partijen moeten dan wel op tijd ‘wakker worden’. Dat zei de Gaykrant-oprichter zaterdag in een radioprogramma op Omroep Brabant. Maar dat is volgens Krol in handen van de andere politieke partijen. ‘Ik hoop dat ze heel snel wakker worden,’ zei Krol. Over de opmars van zijn partij in de peilingen zei Krol zich eerder bezorgd te maken dan dat hij er heel blij van wordt. ‘Ik hoop niet dat er snel verkiezingen komen,’ zei Krol die toegaf nog lang niet genoeg geschikte mensen te hebben om het aantal virtuele zetels te kunnen vullen.

nog verder:

Henk Krol vroeg als Kamerlid subsidies aan

VK 27.03.2013  50Plus-leider Henk Krol heeft als lid van de Tweede Kamer subsidies aangevraagd bij het ministerie van Onderwijs voor een ‘online ontmoetingsplek van homoseksuele jongeren’. Eerder beweerde Krol dat hij was vergeten dat hij nevenfuncties had.

Krol loog over nevenfuncties

Telegraaf 27.03.3013 50Plus-leider Henk Krol heeft als lid van de Tweede Kamer subsidies aangevraagd bij het ministerie van Onderwijs voor een ‘online ontmoetingsplek van homoseksuele jongeren’. Eerder beweerde Krol dat hij was vergeten dat hij nevenfuncties had.

Ouderenbonden niet blij met de komst van 50Plus

Trouw 27.03.2013 De voorzitters van een vijftal ouderenbonden hebben geen hoge pet op van de politieke partij 50Plus. Ze zijn allesbehalve gelukkig met de twee-deling die sinds de komst van de partij is ontstaan tussen jongeren en ouderen. De ouderenpartij hoeft daarom niet te rekenen op de stemmen van de voorzitters van de ouderenbonden..

Ouderenbonden nemen afstand van 50PLUS

Trouw 27.03.2013 50PLUS doet het goed in de peilingen, maar ouderenbonden zijn uiterst kritisch over de politieke partij van Henk Krol. Uit een rondgang van dagblad Trouw blijkt dat vijf organisaties voor senioren helemaal niet gelukkig zijn met de partij.

Ouderenbod tegen 50PLUS

Telegraaf 27.03.3013 50PLUS doet het goed in de peilingen, maar ouderenbonden zijn uiterst kritisch over de politieke partij van Henk Krol. Uit een rondgang van dagblad Trouw blijkt dat vijf organisaties voor senioren helemaal niet gelukkig zijn met de partij.

Ouderenbonden nemen afstand van 50PLUS

NU 27.03.2013 50PLUS doet het goed in de peilingen, maar ouderenbonden zijn uiterst kritisch over de politieke partij van Henk Krol.  Uit een rondgang van dagblad Trouw blijkt dat vijf organisaties voor senioren helemaal niet gelukkig zijn met de partij. ”Het beeld is dat de 50PLUS-partij botweg voor het ouderenbelang gaat. Daarmee willen wij niet geafficheerd worden”, zegt voorzitter Wim van Minnen van CSO, de koepel van ouderenorganisaties, woensdag in de krant.

Opmars 50PLUS gestrand

Telegraaf 21.03.2013 De opmars van 50PLUS is in de Politieke Barometer van donderdag gestrand. Volgens deze peiling zou de partij van Henk Krol 16 zetels in de Tweede Kamer halen als er nu verkiezingen waren. Dat zijn er nog altijd aanzienlijk meer dan de 2 die de partij er in werkelijkheid heeft, maar wel 3 minder dan twee weken terug.

Opmars 50Plus gestrand in peiling

Trouw 21.03.2013 De opmars van 50Plus is in de Politieke Barometer van donderdag gestrand. Volgens deze peiling zou de partij van Henk Krol 16 zetels in de Tweede Kamer halen als er nu verkiezingen waren. Dat zijn er nog altijd aanzienlijk meer dan de 2 die de partij er in werkelijkheid heeft, maar wel 3 minder dan twee weken terug.

Opmars 50PLUS gestrand in peiling

NU 21.03.2013 De opmars van 50PLUS is in de Politieke Barometer van donderdag gestrand. Volgens deze peiling zou de partij van Henk Krol 16 zetels in de Tweede Kamer halen als er nu verkiezingen waren.

Gerelateerde artikelen;

Lees meer over: Peilingen 50PLUS

50Plus steunt geen lokale partijen

NU 11.03.2013 Lokale politieke partijen moeten het bij de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar zien te rooien zonder steun van de populaire ouderenpartij 50Plus. Wel roept de partij zondagavond alle Nederlanders op in 2014 op een lokale partij te stemmen. In december werd al bekend dat 50Plus niet onder eigen naam meedoet aan de verkiezingen.

Gerelateerde artikelen;

Lees meer over: 50Plus

50Plus steunt geen lokale partijen

NU 11.03.2013 Lokale politieke partijen moeten het bij de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar zien te rooien zonder steun van de populaire ouderenpartij 50Plus. Wel roept de partij zondagavond alle Nederlanders op in 2014 op een lokale partij te stemmen. In december werd al bekend dat 50Plus niet onder eigen naam meedoet aan de verkiezingen.

Gerelateerde artikelen;

Lees meer over: 50Plus

PvdA daalt verder in politieke barometer, stijging 50PLUS

VK 07.03.2013 De PvdA daalt deze week drie zetels in de politieke barometer van bureau Ipsos. Vorige week verloren de sociaaldemocraten ook al twee zetels. De partij van Diederik Samsom staat nu op 24 zetels in de peiling, tegen 38 zetels in de werkelijkheid.

Lees ook Ook in Politieke Barometer stijgt 50Plus explosief – 21/02/13

Lees ook 50Plus naar 13 zetels in politieke barometer – 07/02/13

Veroordeling Henk Krol definitief

Trouw 01.03.2013 De veroordeling van Tweede Kamerlid Henk Krol (50PLUS) voor computervredebreuk is definitief. Ook het Openbaar Ministerie gaat niet in hoger beroep, zei een woordvoerster vrijdag. Krol maakte eerder al bekend dat hij zich neerlegt bij de uitspraak.

Veroordeling Krol definitief

Telegraaf 01.03.2013  De veroordeling van Tweede Kamerlid Henk Krol (50PLUS) voor computervredebreuk is definitief. Ook het Openbaar Ministerie gaat niet in hoger beroep, zei een woordvoerster vrijdag. Krol maakte eerder al bekend dat hij zich neerlegt bij de uitspraak.

PowNews hackt Facebookaccount Henk Krol: ‘Goeie grap’

 Trouw 28.02.2013 Eerst sloeg 50PLUS-leider Henk Krol zelf aan het hacken, maar nu is hij door PowNews onder handen genomen. ‘Henk zei dat het zo makkelijk was om te hacken, omdat er makkelijke wachtwoorden werden gebruikt. Dus toen hebben we eens gekeken hoe moeilijk zijn wachtwoorden zijn’, bevestigde Dominique Weesie van PowNews vandaag.

PowNews ‘hackt’ Facebookaccount Henk Krol

NU 28.02.2013 Eerst sloeg 50PLUS-leider Henk Krol zelf aan het hacken, maar nu is hij door PowNews onder handen genomen.  ”Henk zei dat het zo makkelijk was om te hacken, omdat er makkelijke wachtwoorden werden gebruikt. Dus toen hebben we eens gekeken hoe moeilijk zijn wachtwoorden zijn”, bevestigde Dominique Weesie vanPowNews donderdag.

Gerelateerde artikelen;

Lees meer over: Henk Krol PowNews

PowNed zet Krol voor schut

Telegraaf 28.02.2013 Gebruikers van Twitter en Facebook keken vanmiddag raar op toen ze een bericht lazen van Henk Krol. ,,Net een informeel gesprek met deel van de achterban gehad”, zo scheef de 50PLUS-voorman.  ,,Nadeel blijft toch dat ze een beetje stinken, die oudjes.” Krol heeft het bericht inmiddels weer verwijderd en laat weten dat zijn account is gehackt door PowNed.

PowNews hackt Facebook-account van Henk Krol

Elsevier 28.02.2013  Het televisieprogramma PowNews heeft het Facebook-account gehackt van 50PLUS-fractieleider Henk Krol. Het was vrij eenvoudig om het wachtwoord van het account van Krol te achterhalen. ‘Henk zei dat het zo makkelijk was om te hacken, omdat er makkelijke wachtwoorden werden gebruikt,’ zegt Dominique Weesie van PowNews. ‘Dus toen hebben we eens gekeken hoe moeilijk zijn wachtwoorden zijn.’

Peiling: PvdA verliest vooral zetels aan SP en 50PLUS

Trouw 26.02.2013 Als er nu Tweede Kamerverkiezingen zouden worden gehouden, zou de PvdA op 23 zetels uitkomen. Dat is ongeveer het niveau van vlak voor de Tweede Kamerverkiezingen. Met name de SP en 50PLUS profiteren van het verlies van de PvdA. Dat blijkt uit de maandelijkse peiling van EenVandaag.

50PLUS telt meer dan 10.000 leden

Trouw 26.02.2013 Had ouderenpartij 50PLUS tijdens de verkiezingen in september nog maar 1000 leden, nu staat de teller al op meer dan 10.000. Partijleider Henk …

Henk Krol gaat niet in hoger beroep

Trouw 26.02.2013 Had ouderenpartij 50PLUS tijdens de verkiezingen in september nog maar 1000 leden, nu staat de teller al op meer dan 10.000. Partijleider Henk Krol bevestigde dinsdag berichtgeving hierover van RTL Nieuws.

Henk Krol legt zich neer bij veroordeling

NU 26.02.2013 Tweede Kamerlid Henk Krol (50PLUS) gaat niet in hoger beroep tegen zijn veroordeling. Dat zei hij dinsdag. Krol heeft ingebroken in de website van een Brabants laboratorium en daar patiëntendossiers ingezien. Hij kreeg een boete van 750 euro voor computervredebreuk.

Gerelateerde artikelen;

Lees meer over: Henk Krol

Ouderenombudsman Jan Romme vindt dat partijen in de zorgsector met elkaar in gesprek moeten gaan om antwoorden te vinden op allerlei bezuinigingsmaatregelen, zoals die in de thuiszorg en op de dagbesteding. Hij vindt dat er een einde moet komen aan het lukraak bekritiseren van het kabinet.

Maatschappelijke discussie over ouderen nodig

BB 25.02.2013 Er moet een brede maatschappelijke discussie komen over hoe Nederland de komende 10 tot 15 jaar met ouderen wil omgaan. Dat stelt Ouderenombudsman Jan Romme. Hij roept iedereen op om met kansrijke ideeën te komen die kabinetsmaatregelen kunnen opvangen, zoals het wegvallen van de dagbesteding.

Gerelateerde artikelen

‘Maatschappelijke discussie over ouderen nodig’

NU.24.02.2013 BUNNIK – Er moet een brede maatschappelijke discussie komen over hoe Nederland de komende 10 tot 15 jaar met ouderen wil omgaan. ”Dat er in de zorg voor hen veel gaat veranderen, is een feit. Laten we daarom allerlei goede, vaak nog kleine initiatieven verzamelen en die breder inzetten om kabinetsmaatregelen op te vangen”, oppert Ouderenombudsman Jan Romme. De ombudsman is een dienst van het Nationaal Ouderenfonds.

Gerelateerde artikelen

Lees meer over: Ouderen Ouderenombudsman

Maatschappelijke discussie over ouderen nodig, vindt Ouderenombudsman

Trouw 24.02.2013 Er moet een brede maatschappelijke discussie komen over hoe Nederland de komende 10 tot 15 jaar met ouderen wil omgaan. ‘Dat er in de zorg voor hen veel gaat veranderen, is een feit. Laten we daarom allerlei goede, vaak nog kleine initiatieven verzamelen en die breder inzetten om kabinetsmaatregelen op te vangen’, oppert Ouderenombudsman Jan Romme. De ombudsman is een dienst van het Nationaal Ouderenfonds.

‘Vijftigplussers zijn nare kostenposten. Weg met ons!’

 VK 20.02.2013 Wij vijftigplussers zijn slome uitvreters. We kunnen maar beter geruimd worden, zegt Malou van Hintum. ‘We lopen alleen maar in de weg, en jonger worden we er ook niet op.’

Lees ook ‘Praten over rijke ouderen is pas écht populistisch’ – 09/02/13

Lees ook @diederiksamsom uren in de verdediging om ouderenbeleid – 11/02/13

Fiscus treft vooral werkende ouder en gepensioneerde

Trouw 14.02.2013 Werkende ouders en gepensioneerden gaan er dit jaar honderden euro’s op achteruit door fiscale wijzigingen. Dat zegt FNV-voorzitter Ton Heerts. De vakcentrale gaat de komende weken haar leden helpen bij het invullen van hun belastingaangifte. Hieraan doen ruim 5000 vrijwilligers mee.

 

Ouderen voelen zich last van de samenleving

Trouw 04.02.2013 In veel culturen was je leven op je zestigste klaar en mocht je dood. Ook hier staat de solidariteit met ouderen onder druk. Het wordt steeds duidelijker dat onze samenleving in de maag zit met het steeds maar groeiende aantal ouderen. Op alle fronten lijkt er een soort offensief ingezet te worden om ouderen te ‘blamen’ en ‘shamen’ (Trouw, 2 februari). Vele ouderen hebben het gevoel dat ze eigenlijk niet meer zouden moeten leven. Zij voelen zich hét probleem van deze tijd.

en nog verder:

De ouderenpartij staat nu op 17 zetels in de peiling.

In de peiling van De Hond zijn deze week nauwelijks verschillen te zien in zetelaantallen. 50PLUS stijgt een zetel (naar 17) en is daarmee de vijfde partij van het land. In de Kamer heeft 50PLUS in werkelijkheid 2 zetels. De VVD staat in de peiling op 24 (41 in de Kamer), de PVV op 22 (15 in de Kamer) en PvdA en SP op 21. De PvdA heeft in werkelijkheid 38 zetels, de SP 15.

Tevens is de actuele Thermometer beschikbaar.

Peiling Maurice de Hond: 50Plus groter dan CDA

Trouw 24.02.2013 Het consumentenvertrouwen onder ouderen ligt lager dan ooit. Dat blijkt uit onderzoek door Maurice de Hond. Verder blijft 50Plus, de partij van Henk Krol, maar zetels winnen. In de wekelijkse peiling van De Hond komt de partij nu uit op 17 zetels, tegen 15 voor het CDA.

Peiling De Hond: vooral ouderen somber over economie

Elsevier 24.02.2013 Het consumentenvertrouwen onder ouderen ligt lager dan ooit. Kiezers van de PVV, de SP en ouderenpartij 50PLUS hebben het minste vertrouwen in de economie.

Dat blijkt zondag uit een onderzoek van Maurice de Hond. Hij koppelde het consumentenvertrouwen aan leeftijd en politieke voorkeur.

Verschillen

Bij Nederlanders tussen de 18 en 30 jaar ligt het consumentenvertrouwen op -23 (op een index van 100). Bij de respondenten boven de 50 jaar ligt dat een stuk lager, op -57. De verschillen tussen deze twee groepen zijn de afgelopen jaren toegenomen.

Commentaar Philip Willems: Kabinet pakt spaarzame 65-plussers. Dat Asscher ontkent, is een schande

Vooral PVV-kiezers hebben geen vertrouwen in de economie (-71). Bij kiezers van SP en 50PLUS ligt dit rond de -65. VVD’ers en CDA’ers hebben met -30 en -35 iets meer vertrouwen in de economie. En ook kiezers van D66 zijn met -15 niet zo negatief.

Stabiel

Het lage consumentenvertrouwen onder ouderen verklaart mogelijk de opmars van de partij 50PLUS van fractievoorzitter Henk Krol. De ouderenpartij staat nu op 17 zetels in de peiling van De Hond en is daarmee virtueel de vijfde partij.

zie ook;

Somberder dan ooit

Telegraaf 24.02.2013 Het consumentenvertrouwen onder ouderen ligt lager dan ooit. Dat blijkt uit onderzoek door Maurice de Hond.

In de peiling van De Hond zijn deze week nauwelijks verschillen te zien in zetelaantallen. 50PLUS stijgt een zetel (naar 17) en is daarmee de vijfde partij van het land. In de Kamer heeft 50PLUS in werkelijkheid 2 zetels. De VVD staat in de peiling op 24 (41 in de Kamer), de PVV op 22 (15 in de Kamer) en PvdA en SP op 21. De PvdA heeft in werkelijkheid 38 zetels, de SP 15.

Ouderen somberder dan ooit over economie

NU 24.02.2013 DEN HAAG – Het consumentenvertrouwen onder ouderen ligt lager dan ooit. Dat blijkt uit onderzoek door Maurice de Hond. De Hond koppelde het consumentenvertrouwen aan leeftijd en aan politieke voorkeur. Dan blijkt dat bij Nederlanders tussen de 18 en 30 het consumentenvertrouwen op -23 ligt. Bij de groep mensen boven de 50 ligt het vertrouwen nog een stuk lager, op -57.

‘Henk Krol hoeft zich over ons geen zorgen te maken!’

VK 22.02.2013 Gepensioneerde Rob Tompot maakt zich geen zorgen over zijn generatie maar wel over de toekomst van zijn kinderen. ‘Gepensioneerden hebben nu gemiddeld meer te besteden dan de werkende Nederlander.’

Lees ook Peter Middendorp: ‘Krols woorden zijn als zijn erectiepillen. Ze doen het niet’ – 16/02/13

Lees ook Ook in Politieke Barometer stijgt 50Plus explosief – 21/02/13

Ook in Politieke Barometer stijgt 50Plus explosief

VK 21.02.2013 50Plus, de partij van Henk Krol, blijft het goed doen in de peilingen. In de jongste Politieke Barometer van Ipsos komt de ouderenpartij uit op 17 zetels. 50Plus zit nu met twee zetels in de Kamer. In eerdere peilingen van Maurice de Hond en TNS Nipo steeg 50Plus ook al enorm. De Hond hield het op 16 zetels, TNS Nipo noteerde zelfs een plus van 22 zetels, tot 24.

De VVD blijft in de Politieke Barometer de grootste partij met 32 zetels, een verlies van 9 ten opzichte van het huidige zeteltal. De PvdA staat in de peiling op 27 zetels, 11 minder dan de huidige 38. De PVV volgt met 17 zetels, D66 en SP staan op 16, het CDA zakt terug naar 11.

50Plus blijft groeien in peiling

Partij van fractieleider Henk Krol staat op zeventien zetels

NU 21.02.2013 AMSTERDAM – 50Plus blijft groeien, ook in de Politieke Barometer van Ipsos. De partij van fractieleider Henk Krol krijgt zeventien zetels.

Gerelateerde artikelen

Lees meer over 50Plus

50PLUS zoekt kandidaten

Trouw 20.02.2013 Nu het ouderenpartij 50PLUS in de peilingen voor de wind gaat, zijn er nieuwe kandidaten nodig. Op de site van de partij staat vandaag een oproep voor kandidaten die bijvoorbeeld een plekje ambiëren in de Eerste of Tweede Kamer of Provinciale Staten.

Meer over;

50PLUS zoekt kandidaten

Telegraaf 20.02.2013 Nu het ouderenpartij 50PLUS in de peilingen voor de wind gaat, zijn er nieuwe kandidaten nodig. Op de site van de partij staat woensdag een oproep voor kandidaten die bijvoorbeeld een plekje ambiëren in de Eerste of Tweede Kamer of Provinciale Staten.

Krol doet aandelen Gay Krant weg

Trouw 18.02.2013 50PLUS-politicus Henk Krol doet zijn aandelen in de Gay Krant weg. Daarmee neemt hij afstand van het blad. Krol is de enige aandeelhouder en geeft de aandelen aan de Stichting Vrienden van de Gay Krant. Een zegsman van de Gay Krant meldde dit maandag. Krol is oprichter, eigenaar en oud-hoofdredacteur van het blad.

Henk Krol geeft aandelen Gay Krant weg

Elsevier 18.02.2013 50Plus-fractievoorzitter Henk Krol doet afstand van zijn aandeel in de door hem zelf opgerichte Gay Krant. Krol wil alle schijn van belangenverstrengeling uit de weg gaan. Krol, die de enige aandeelhouder is, geeft de aandelen aan de Stichting Vrienden van de Gay Krant waar hij zelf bestuurslid van is.

Henk Krol doet Gay Krant van de hand

NRC 18.02.2013 Henk Krol doet zijn belang in de Gay Krant over aan de stichting Vrienden van de Gay Krant, dat laat de Gay Krant vandaag weten. Reden is dat Krol nu fractievoorzitter is van 50Plus in de Tweede Kamer. De krant schreef al eerder dat de administratie van 50Plus een ‘grote janboel’ is en dat Krols bedrijven zaken doen met zijn eigen partij.

Krol doet aandelen Gay Krant weg

NOS 18.02.2013 Henk Krol, fractievoorzitter van 50Plus, doet zijn aandelen in de Gay Krant weg. Dat meldt de Gay Krant.

Bekijk ook…

Krol doet Gay Krant weg

Telegraaf 18.02.2013  50PLUS-politicus Henk Krol doet zijn aandelen in de Gay Krant weg. Daarmee neemt hij afstand van het blad. Krol is de enige aandeelhouder en geeft de aandelen aan de Stichting Vrienden van de Gay Krant. Een zegsman van de Gay Krant meldde dit maandag. Krol is oprichter, eigenaar en oud-hoofdredacteur van het blad.

Henk Krol doet afstand van Gay Krant

NU 18.02.2013 AMSTERDAM – 50Plus-politicus Henk Krol is binnenkort niet langer eigenaar van de Gay Krant. Hij doet zijn belang in de Gay Krant over aan een stichting.  Krol is de enige aandeelhouder en geeft de aandelen aan de Stichting Vrienden van de Gay Krant. Een zegsman van de Gay Krant meldt dit maandag. Krol is oprichter, eigenaar en oud-hoofdredacteur van het blad.

Krol ageert, het midden regeert

Trouw 17.02.2013 Het parlementaire meerderheidskabinet-Rutte/Asscher is dus in de praktijk een minderheidskabinet. Het zal althans zo moeten opereren om te kunnen voortbestaan.  Dat is de les van het Aswoensdag-akkoord tussen de coalitie en de oppositiepartijen D66, ChristenUnie en SGP. Oude politieke wijsheden, zoals de boutade ‘een ramp voor het land, een feest voor de oppositie’ kunnen de prullenmand in. De conclusie moet zijn dat de Nederlandse politiek nieuwe, althans betrekkelijk nieuwe, wegen inslaat. Zelfs tekent zich met de week scherper een nieuwe tegenstelling af.
De inhoud van het akkoord laat ik hier buiten beschouwing. Dat vertoont alle kenmerken van een compromis, zodat het niet onverdeelde tevredenheid oproept.

‘Krols woorden zijn als zijn erectiepillen. Ze doen het niet’

VK 16.02.2013 ‘Henk Krol deinst niet terug, hij schaamt zich niet’, constateert Volkskrantcolumnist Peter Middendorp. Heeft u weleens iets van Henk Krol gekocht, de voorman van 50Plus? Hij verkocht ondeugdelijke erectiepillen, Libifit geheten. Het staat op zijn Wikipedia-pagina, onder de vermelding dat hij zich ten onrechte initiatiefnemer van Roze Zaterdag in Tilburg noemt. De verkoop van ondeugdelijke erectiepillen heeft Henk Krol geen slecht gedaan, integendeel: ondeugdelijke erectiepillen zijn een ideaal product om een cent aan te verdienen. De markt is onverzadigbaar, de mensen hebben er ontzettend veel van nodig.

Geen schadeclaim Krol

Telegraaf 15.02.2013 Het Brabantse laboratorium Diagnostiek voor U, dat vorig jaar slachtoffer was van de computerinbraak door politicus Henk Krol, laat de schadeclaim tegen hem vallen. Directeur Astrid van der Put heeft dat vrijdag gezegd in reactie op de veroordeling van Krol.

Krol: uitspraak merkwaardig

Telegraaf 15.02.2013  ,,Vreemd en merkwaardig”. Dat is de eerste reactie van Tweede Kamerlid Henk Krol (50PLUS) op zijn veroordeling door de rechtbank in Den Bosch voor het hacken van een internetsite van een laboratorium.

750 euro boete voor 50Plusser Krol in hack-zaak

VK 15.02.2013 50Plus-fractievoorzitter Henk Krol moet van de rechter een boete betalen voor het hacken van de site van het Brabantse laboratorium Diagnostiek voor U. De rechtbank in Den Bosch vindt dat hij te ver is gegaan omdat hij na de ontdekking dat hij eenvoudig kon inloggen, meteen naar de media is gestapt en het laboratorium te weinig tijd heeft gegeven om te reageren.

Boete Henk Krol voor hack

Telegraaf 15.02.2013 Tweede Kamerlid Henk Krol (50PLUS) is vrijdag veroordeeld tot 750 euro boete voor inbraak bij de internetsite van het Brabantse laboratorium Diagnostiek voor U. De rechtbank in Den Bosch vindt dat hij te ver is gegaan omdat hij na de ontdekking dat hij eenvoudig kon inloggen, meteen naar de media is gestapt en het laboratorium te weinig tijd heeft gegeven om te reageren.

Henk Krol krijgt boete voor hacken

Journalist en hacker volgens rechter te snel met bevindingen naar buiten getreden

NU 15.02.2013 DEN BOSCH – Oud-journalist en huidig Tweede Kamerlid Henk Krol (50Plus) is vrijdag door de rechtbank van Den Bosch veroordeeld voor het hacken van een medisch systeem.  Krol kreeg een geldboete van 750 euro opgelegd, zijn bron kreeg een voorwaardelijke geldboete van 250 euro. Het OM had eerder een geldboete van 1500 geëist tegen de 50Plus-voorman.

Henk Krol veroordeeld tot boete voor computerinbraak

Elsevier 15.02.2013 Fractievoorzitter Henk Krol van ouderenpartij 50PLUS is vrijdag veroordeeld tot een boete van 750 euro voor inbraak bij de internetsite van het Brabantse laboratorium Diagnostiek voor U. Krol is te ver gegaan met zijn actie. Het Openbaar Ministerie (OM) wilde Krol vervolgen omdat hij zich schuldig heeft gemaakt aan computervredebreuk door in de privacygevoelige dossiers van patiënten kijken. Krol kreeg de inloggegevens via een vrijwilliger en lid van de ouderenpartij.

Henk Krol krijgt boete voor hacken

NRC 15.02.2013 Tweede Kamerlid Henk Krol van de 50Plus-partij is veroordeeld voor het kraken van een medisch systeem. Krol kreeg een geldboete van 750 euro opgelegd, zijn bron kreeg een voorwaardelijke geldboete van 250 euro. Het OM eiste 1.500 euro van hem. Lees verder

Uitspraak over hack Henk Krol

Telegraaf 15.02.2013 De rechtbank in Den Bosch doet vrijdagmiddag uitspraak in de strafzaak tegen Tweede Kamerlid Henk Krol (50PLUS) wegens inbraak bij de internetsite van het Brabantse laboratorium Diagnostiek voor U. Tegen de politicus is een boete geëist.

Peiling: 50PLUS naar 24 zetels

Trouw 14.02.2013 Als er nu verkiezingen waren, zou 50PLUS 24 zetels in de Tweede Kamer halen. Dat blijkt uit een peiling van TNS NIPO, die vandaag is gepubliceerd. 26 procent van 50-plussers zou op de partij van Henk Krol stemmen. 50PLUS, dat momenteel in de Kamer 2 zetels heeft, zou daarmee de tweede partij van het land worden.

Bizarre stijging 50PLUS in nieuwe peiling TNS Nipo

Elsevier 14.02.2013 Volgens een peiling van TNS Nipo is ouderenpartij 50PLUS virtueel gegroeid naar 24 zetels. Daarmee zou de groep van Henk Krol de tweede partij van Nederland zijn. Dat meldt TNS Nipo donderdag. Bij de vorige peiling op 19 december stond de partij op slechts zeven zetels.50PLUS haalde bij de vorige Kamerverkiezingen twee zetels.

50Plus profiteert enorm van onrust ouderen

NU 14.02.2013 De ouderenpartij 50Plus stijgt enorm in de peilingen als gevolg van de onzekerheid die heerst onder ouderen over de economische crisis en de gevolgen daarvan voor hun inkomen. De partij zou met 24 zetels de tweede partij zijn in de Tweede Kamer, na VVD (28), als er nu verkiezingen zouden worden gehouden. Zo blijkt uit een peiling die TNS NIPO heeft uitgevoerd. De partij zou met 24 zetels de tweede partij zijn in de Tweede Kamer, na VVD (28), als er nu verkiezingen zouden worden gehouden. Zo blijkt uit een peiling die TNS NIPO heeft uitgevoerd.

Bestuur: Krol moet zakelijke belangen op afstand zetten

Trouw 11.02.2013 Het bestuur van ouderenpartij 50Plus wil dat lijsttrekker en fractievoorzitter in de Tweede Kamer Henk Krol zijn zakelijke belangen op afstand zet. Dat schrijft het AD. Het AD onthulde zaterdag de zakelijke belangen van Krol bij zijn partij. De fractievoorzitter gaf onlangs toe dat hij zijn belangen eerder had moeten melden.

50Plus zet Krol op afstand

Telegraaf 11.02.2013 50Plus heeft enkele maatregelen genomen om de janboel binnen de partij weg te nemen. Voorzitter Willem Holthuizen wil dat lijsttrekker en fractievoorzitter in de Tweede Kamer Henk Krol zijn zakelijke belangen op afstand zet. Het bestuur van de partij gaat ook ‘heel diep nadenken’ of het bedrijf van Krol nog de partijkrant kan blijven produceren.

Gerelateerde artikelen;

09-02: Krol: functies gemeld

09-02: Henk Krol: ‘Rijke ouderen kunnen best meer bijdragen’

50Plus zet belangen Henk Krol op afstand van de partij

Elsevier 11.02.2013 De zakelijke belangen van de lijsttrekker van 50Plus, Henk Krol, worden waarschijnlijk op afstand gezet van de ouderenpartij. Dit weekend bleek dat de ouderenpartij bedrijfsruimte huurt van de lijsttrekker. Ook wordt de partijkrant geproduceerd door een bedrijf van Krol. Voorzitter van 50Plus Willem Holthuizen zegt maandag tegen het AD dat hij wil dat Krol zijn zakelijke belangen op afstand zet.

‘50Plus wil geen zaken meer doen met bedrijven Krol’

 NRC 11.02.2013  50Plus probeert de banden met de bedrijven van partijleider Henk Krol door te snijden. Het partijbestuur gaat ‘heel diep nadenken’ of het bedrijf van Krol de partijkrant kan blijven produceren, schrijft het ADvandaag. Wel blijft de partij een kantoor huren bij een bedrijf van Krol omdat dat nou eenmaal zo is afgesproken, zegt partijvoorzitter Willem Holthuizen in de krant.

Krol over beschuldigingen: ‘Niets onoirbaars gedaan’

Trouw 09.02.2013 Fractievoorzitter van 50PLUS Henk Krol heeft zijn nevenfuncties op tijd gemeld bij de Tweede Kamer. Zijn partij huurt kantoorruimte bij een bedrijf van Krol, maar volgens hemzelf is daar ‘niets onoirbaars aan’.

Dat zei Krol zaterdag in een reactie op berichtgeving in het Algemeen Dagbladdat hij zijn nevenfuncties niet heeft gemeld en dat hij zaken doet met zijn eigen partij. Volgens Krol heeft hij op 1 februari zijn andere bezigheden gemeld.

Krol: functies gemeld

Telegraaf 09.02.2013 DEN HAAG – Fractievoorzitter van 50PLUS Henk Krol heeft zijn nevenfuncties op tijd gemeld bij de Tweede Kamer. Zijn partij huurt kantoorruimte bij een bedrijf van Krol, maar volgens hemzelf is daar “niets onoirbaars aan”.

‘Administratieve chaos bij 50PLUS’

NU 09.02.2013 AMSTERDAM – De administratie van 50PLUS zou een ‘grote janboel’ zijn. Partijleider Henk Krol doet met zijn bedrijven zaken met zijn eigen partij en hij heeft geen van zijn nevenfuncties bij de Tweede Kamer gemeld. Dat concludeert het AD zaterdag uit een eigen onderzoek.

Gerelateerde artikelen;

Lees meer over: 50PLUS

‘Praten over rijke ouderen is pas écht populistisch’

VK 09.02.2013 De jacht op de ‘rijke oudere’ heeft alle kenmerken van een hetze en trekt zich van feiten niet veel aan, vindt Gerhard Hormann. ‘Het is niet alleen appels met peren vergelijken, het is rekenwerk van het niveau Diederik Stapel.’

50Plus wil dat rijke ouderen meer betalen

NU 09.02.2013 AMSTERDAM – De overheid mag rijke ouderen best meer laten betalen. “Ik vind dat puissant rijken, jong of oud, überhaupt meer kunnen bijdragen om de crisis op te lossen”, zegt 50Plus-leider Henk Krol zaterdag in De Telegraaf.  Mensen moeten volgens Krol worden aangesproken op hun geld en niet op hun leeftijd. “Mijn mening is dat de sterkste schouders de zwaarste lasten moeten dragen.”

Gerelateerde artikelen;

Lees meer over: 50PLUS Ouderen

Krol: Rijke oudere moet meer betalen

Telegraaf 09.02.2013 AMSTERDAM – Rijke ouderen moeten meer gaan betalen om de overheidsfinanciën op orde te brengen. Dat stelt 50PLUS-leider Krol in een interview met De Telegraaf.

Lees het interview zaterdag in De Telegraaf.

Gerelateerde artikelen;

09-02: Henk Krol: ‘Rijke ouderen kunnen best meer bijdragen’

‘Rijke generatie? Stapeling van maatregelen raakt gepensioneerden hardst’

VK 07.02.2013 De cumulatie van financieel nadelige maatregelen werkt voor veel ouderen desastreus uit, stelt Martin van Rooijen. ‘Herbezinning op de discriminatoire stapeling van maatregelen is dan ook geboden.’ De overheid zegt te ‘bezuinigen’, maar verhoogt in feite de lasten. Daarbij kiest zij voor tientallen aanpassingen, die elk op zich enige logica in zich kunnen hebben, maar die bij elkaar opgeteld onvoorzien grote gevolgen hebben. Wij noemen dat ‘stapelen’. Elke maatregel op zichzelf kan relatief onschuldig zijn, maar de gestapelde maatregelen vormen een onoverzienbare berg.

50Plus naar 13 zetels in politieke barometer

VK 06.02.2013 De partij 50Plus zet haar opmars in de politieke peilingen door. In de politieke barometer van Ipsos Synovate krijgt de partij 13 zetels. Twee weken geleden waren er dat er nog acht. Ook in de peiling van Maurice de Hond klimt 50Plus gestaag.

Lees ook ’50Plus over de 8000 leden’ – 05/02/13

Lees ook Samsom: 50Plus kan beloften niet waarmaken – 03/02/13

’50Plus over de 8000 leden’

Trouw 05.02.2013 De seniorenpartij 50PLUS heeft inmiddels meer dan 8000 leden. Dat beweert althans de voorman in de Tweede Kamer, Henk Krol. ‘In het afgelopen weekeinde kwamen er al duizend bij’, meldt hij. Het zijn volgens hem vooral mensen die weglopen bij andere partijen.

Hebben ouderen de sterkste schouders?

Trouw 05.02.2013 Ze worden altijd als een kwetsbare groep voorgesteld, de ouderen. Zozeer zelfs dat een politieke partij die alleen opkomt voor de belangen van een bepaalde generatie hoge ogen gooit bij de verkiezingen? Hebben de ouderen het zo slecht als 50 Plus, SP en PVV ons doen wil geloven, of heeft PvdA-leider Diederik Samsom gelijk als hij zegt dat het meest vermogen bij de ouderen zit?

50Plus is geen politiek, 50Plus is een kortingsactie

NRC 05.02.2013  Zouden het gordijnstemmers zijn, die 50Plus-kiezers? Mensen die het ordinair vinden om met hun portemonnee te stemmen, maar het stiekem toch doen? De laatste peiling van Maurice de Hond belooft in ieder geval Wilderiaanse tijden voor fractievoorzitter Henk Krol.

‘Inmiddels is 50Plus de grootste partij bij de kiezers die ouder zijn dan 50 jaar!’, aldus De Hond in zijn peiling van zondag 3 februari.   ‘Ouderen steeds bozer’, zo concludeert de partij zelf. Bij Pauw en Witteman zei hij dat ouderen er in deze crisis het meest op achteruit gaan. ‘Onwaar’, zo checkte nrc.next. Dat zijn de alleenverdieners met kinderen.

‘Ouderen vormen de rijkste groep van Nederland’ Video

NRC 05.02.2013  Ouderen vormen de rijkste groep van Nederland. Dat zei Diederik Samsom volgens persbureau ANP gisteren tijdens het ‘Libelle Nieuwscafé’ in Den Haag. De PvdA-leider haalde zich daarmee direct de woede van Henk Krol van 50Plus en Geert Wilders van de PVV op de hals. Krol zei dat de PvdA “niet langer een sociaal gezicht” heeft en Wilders noemde Samsom op Twitter een “bejaardenbasher”.

En, klopt het?
Het antwoord is te vinden in het rapport ‘Welvaart in Nederland’ van het Centraal Bureau voor de Statistiek uit 2012 (pdf). Jonge huishoudens hebben nauwelijks vermogen, dat wordt pas opgebouwd in de loop der jaren. De 65-plusser (of 55-plusser) bezit vaak een huis en heeft nauwelijks of geen hypotheekschuld meer.

De ouderen zouden al 10 procent hebben ingeleverd en er dit jaar door belastingmaatregelen en pensioenkortingen nog eens fors op achteruitgaan. Die achteruitgang zou „veel hoger” zijn dan bij de alleenverdieners met kinderen. Maar het CPB rekende een eventuele eerdere achteruitgang, belastingmaatregelen en pensioenkortingen allemaal al mee. Zowel over de periode 2002 – 2017 als over 2011 – 2017 zijn de ouderen niet de groep die er het meest op achteruit gaat, de alleenverdieners met kinderen wel.  Lees verder

Opmerking Samsom over rijke ouderen leidt tot irritatie

Elsevier 04.02.2013 Opmerkingen over rijke ouderen van PvdA-leider Diederik Samsom hebben maandag tot ergernis geleid bij een deel van de oppositie in de Tweede Kamer en ouderenbond Anbo. Samsom zei maandag dat mensen boven de 50 jaar de rijkste groep van Nederland vormen. Ook PVV-leider Geert Wilders en Henk Krol van 50PLUS reageerden negatief. Wilders noemde Samsom op Twitter een ‘bejaardenbasher’. De PvdA is volgens hem ‘de schaamte nu definitief voorbij’.

Directeur Liane den Haan van de Anbo vindt dat Samsom ‘generaliseert’ over de vermogenspositie van ouderen.

zie ook

Samsom: ouderen rijkste groep van het land

Trouw 04.02.2013 PvdA-leider Diederik Samsom ‘weigert te zeggen’ dat ouderen het enige slachtoffer zijn van de economische crisis. In tegenstelling tot zo’n 40 jaar geleden vormen mensen van boven de 50 de rijkste groep van het land. Zij bezitten gezamenlijk 30 tot 40 procent van het totale vermogen. Samsom zei dat maandag tijdens een door het damesblad Libelle georganiseerde bijeenkomst in Den Haag.

Samsom ziet ouderen als rijkste groep van het land

PvdA-leider ‘weigert te zeggen’ dat ouderen het enige slachtoffer zijn van crisis

NU 04.02.2013 DEN HAAG – PvdA-leider Diederik Samsom ”weigert te zeggen” dat ouderen het enige slachtoffer zijn van de economische crisis.  Bekijk video – In tegenstelling tot zo’n 40 jaar geleden vormen mensen van boven de 50 de rijkste groep van het land. Zij bezitten gezamenlijk 30 tot 40 procent van het totale vermogen.

 Gerelateerde artikelen;

Lees meer over: Samsom Ouderen

Samsom: ouderen rijkste groep van het landVideo

Telegraaf 04.02.2013 PvdA-leider Diederik Samsom „weigert te zeggen” dat ouderen het enige slachtoffer zijn van de economische crisis. In tegenstelling tot zo’n 40 jaar geleden vormen mensen van boven de 50 de rijkste groep van het land. Zij bezitten gezamenlijk 30 tot 40 procent van het totale vermogen. Samsom zei dat maandag tijdens een door het damesblad Libelle georganiseerde bijeenkomst in Den Haag.

Gerelateerde artikelen;

03-02: ”Krol belooft te veel”

01-02: ANBO: laksheid kabinet mede-oorzaak kortingen

01-02: Forse verlaging pensioen

”Krol belooft te veel”Video

Telegraaf 03.02.2013 Fractieleider Henk Krol van50PLUS kan zijn beloften om ouderen erop vooruit te laten gaan niet waarmaken. PvdA-leider Diederik Samsom zei dat in het tv-programma Eva Jinek op zondag. 50PLUS, nu twee zetels in de Tweede Kamer, is in de peilingen bezig aan een gestage opmars.

Samsom: 50Plus kan beloften niet waarmaken

Trouw 03.02.2013 Fractieleider Henk Krol van 50Plus kan zijn beloften om ouderen erop vooruit te laten gaan niet waarmaken. PvdA-leider Diederik Samsom zei dat in het tv-programma Eva Jinek op zondag.

Samsom: 50Plus doet valse beloften aan ouderen

Elsevier 03.02.2013 Volgens PvdA-fractievoorzitter Diederik Samsom kan Henk Krol van 50Plus de beloften die hij aan ouderen doet over koopkrachtverbetering niet waarmaken. Krol zegt dergelijke beloften nooit te hebben gedaan. Samsom zei in het programma Eva Jinek op Zondag dat door de economische crisis iedereen moet inleveren, ook ouderen. 50Plus-fractievoorzitter Henk Krol uit op Twitter zijn verontwaardiging over de uitspraken van Samsom: ‘Samsom beweert dat ik ouderen een 13de maand zou hebben beloofd. Een LEUGEN. Laat hij aantonen waar en wanneer. Kan hij dat niet dan excuus.’ De partij is het niet eens met de opstelling van het kabinet dat zegt dat hetgeen schuld heeft aan de onevenredige lastenverzwaring voor ouderen.

Kabinet pakt spaarzame 65-plussers. Dat Asscher ontkent, is een schande

Terecht is er ophef ontstaan over de enorme stapeling van lastenverzwaringen die ouderen treffen. Zij zijn door de kabinetten Rutte I en Rutte II te hard gepakt. Hoog tijd dat de overheid op zichzelf gaat bezuinigen. Lees het commentaar van Philip Willems

Boete van 1.500 euro geëist tegen Henk Krol voor hack

 Trouw 01.02.2013  Tegen Tweede Kamerlid Henk Krol (50PLUS) is vrijdag een boete van 750 euro, plus 750 euro voorwaardelijk, geëist voor inbraak bij de internetsite van het Brabantse laboratorium Diagnostiek voor U. Volgens de officier van justitie heeft de politicus zich vorig jaar schuldig gemaakt aan computervredebreuk door in dossiers van patiënten te kijken.

De site van Diagnostiek voor U is bedoeld voor medische professionals en bevat de medische gegevens van duizenden Brabanders. Krol kreeg de inloggegevens via een vrijwilliger en lid van 50PLUS, die de code had afgekeken van zijn psychiater.

Meer over; 50Plus Politiek Media Internetcriminaliteit

OM eist 1500 euro van Henk Krol wegens hacken

NU 01.02.2013 Het Openbaar Ministerie (OM) eist van 50Plus-fractieleider Henk Krol 1500 euro boete, waarvan 750 euro voorwaardelijk, wegens hacken. Tegen Krols tipgever wordt 250 euro boete geëist.

Gerelateerde artikelen;

Lees meer over Henk Krol Diagnostiek voor U

Boete geëist tegen Henk Krol

Telegraaf 01.02.2013  Tegen Tweede Kamerlid Henk Krol (50PLUS) is vrijdag een boete van 750 euro, plus 750 euro voorwaardelijk, geëist voor inbraak bij de internetsite van het Brabantse laboratorium Diagnostiek voor U. Volgens de officier van justitie heeft de politicus zich vorig jaar schuldig gemaakt aan computervredebreuk door in dossiers van patiënten te kijken.

Gerelateerde artikelen;

01-02: Boete geëist tegen Henk Krol

14-01: Krol voor de rechter

03-01: Richtlijn ‘ethische hackers’

04-12: Henk Krol vervolgd voor hacken

OM eist 1.500 euro tegen 50Plus-voorzitter Henk Krol voor hacken

NRC 01.02.2013  Het Openbaar Ministerie eist 1.500 euro, waarvan de helft voorwaardelijk, tegen Henk Krol wegens hacken, meldt NOS. Fractievoorzitter van 50Plus Henk Krol zou ook duizend euro schadevergoeding moeten betalen.

Tweede Kamerlid Henk Krol moet voor rechter verschijnen

Elsevier 01.02.2013 Fractievoorzitter Henk Krol van ouderenpartij 50Plus moet vrijdagochtend in Den Bosch voor de rechter verschijnen voor computervredebreuk. Volgens het Openbaar Ministerie zou Krol via internet bij het Brabantse laboratorium ‘Diagnostiek voor U’ medische dossiers hebben ingezien. Krol wilde aantonen dat de beveiliging van de website van het bedrijf erg slecht is.

zie ook;

Henk Krol voor de rechter

Telegraaf 01.02.2013 Fractievoorzitter Henk Krol van 50Plus staat vrijdagochtend in Den Bosch voor de rechter voor computervredebreuk. Het Tweede Kamerlid zou via internet bij het Brabantse laboratorium Diagnostiek voor U medische dossiers hebben ingezien. Zo wilde hij aantonen dat de beveiliging van de website van het bedrijf erg slecht is. De hack vond plaats in april toen Krol nog Statenlid was in Noord-Brabant.

Gerelateerde artikelen;

23-01: Krol klopt aan bij Klijnsma

20-01: Ouderen massaal ongerust

14-01: Krol voor de rechter 

Tweede Kamerlid Henk Krol voor de rechter

Trouw 01.02.2013  Fractievoorzitter Henk Krol van 50Plus staat vrijdagochtend in Den Bosch voor de rechter voor computervredebreuk. Het Tweede Kamerlid zou via internet bij het Brabantse laboratorium Diagnostiek voor U medische dossiers hebben ingezien. Zo wilde hij aantonen dat de beveiliging van de website van het bedrijf erg slecht is.

Heel politiek Den Haag ontdekt de boze senior

VK 30.01.2013  De strijd om de gunst van de oudere kiezer is losgebarsten. 50Plus, PVV, SP: de ene partij toont zich nog meer begaan met ouderen dan de andere. Nog even en vijftigplussers vormen de helft van het electoraat.

50PLUS klopt aan bij Klijnsma

Trouw 23.01.2013 Leider Henk Krol van ouderenpartij in de Tweede Kamer 50PLUS gaat begin volgende week om de tafel met staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken. De senioren krijgen volgens hem met te veel financiële tegenslagen ineens te maken.

Krol klopt aan bij Klijnsma

Telegraaf 23.01.2013 Leider Henk Krol van ouderenpartij in de Tweede Kamer 50PLUS gaat begin volgende week om de tafel met staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken. De senioren krijgen volgens hem met te veel financiële tegenslagen ineens te maken.

Gerelateerde artikelen;

23-01: Klijnsma belooft actie voor mensen met schuld

23-01: WUZmail: Waardevast pensioen

23-01: ‘ABP kort pensioen’

23-01: Reparatie lager pensioen in de toekomst ongewis

22-01: Eis uitleg pensioen- verlaging

22-01: WUZmail: Buik vol van pensioengeklaag

22-01: Tientallen pensioenfondsen gaan korten

20-01: Veel animo meldpunt koopkracht

20-01: Ouderen massaal ongerust

19-01: Ouderen de pineut

Vijftigers van nu zijn weer ‘de verloren generatie’

Trouw 21.01.2013 ‘De verloren generatie’ werden wij genoemd. Als tiener was ik mij er al van bewust. Wij hoorden er niet bij, bij die babyboomers. Geboren tussen 1955 en 1970 was de ‘verloren generatie’ blijkbaar iets niet, wat onze voorgangers, de babyboomers, wel waren. Zij waren de generatie van de van energie barstende naoorlogse geboortegolf. Zij deden alles voor de eerste keer: samenwonen, universiteiten bezetten, protesteren, kraken. Zo’n beetje elk taboe in de Nederlandse samenleving werd door hen op de korrel genomen. De ‘protestgeneratie’ werden zij ook wel genoemd.

Meldpunt krijgt ruim 1300 klachten over koopkracht ouderen

Trouw 20.01.2013 Al meer dan 1300 mensen hebben zich bezorgd gemeld bij het meldpunt van ouderenpartij 50PLUS over hun koopkracht. Partijleider Henk Krol verwacht volgende week, wanneer mensen hun AOW en pensioen binnen krijgen, nog meer meldingen. Dat zei hij zondagochtend in het televisieprogramma van Eva Jinek.

Ouderen bezorgd over koopkracht

Telegraaf 20.01.2013 Al meer dan 1300 mensen hebben zich bezorgd gemeld bij het meldpunt van ouderenpartij 50PLUS over hun koopkracht. Partijleider Henk Krol verwacht volgende week, wanneer mensen hun AOW en pensioen binnen krijgen, nog meer meldingen. Dat zei hij zondagochtend in het televisieprogramma van Eva Jinek.

50PLUS begint meldpunt koopkracht senioren

Trouw 16.01.2013 Ouderenpartij 50PLUS begint donderdag met een internetmeldpunt voor de gevolgen van diverse nieuwe maatregelen voor de koopkracht van senioren. Dat maakte partijvoorman Henk Krol woensdag bekend. Het wordt niet alleen een uitlaatklep, zegt hij, de resultaten zijn bedoeld om de gevolgen grondig te onderzoeken.

Henk Krol op 1 februari voor de rechter

VK 14.01.2013 Fractievoorzitter Henk Krol van 50Plus moet op 1 februari voor de meervoudige kamer van de rechtbank in Den Bosch verschijnen voor computervredebeuk. Het Tweede Kamerlid heeft dat vandaag zelf bekendgemaakt via Twitter.

Kamerlid Henk Krol wél vervolgd om ‘hacken’

Trouw 15.01.2013 Henk Krol, fractievoorzitter van 50-Plus, wilde aantonen hoe slecht de patiëntengegevens van de kliniek ‘Diagnostiek voor U’ zijn beschermd, maar wordt nu door het Openbaar Ministerie vervolgd. Wat is precies het verschil tussen zijn zaak en de situatie van andere ‘hackers’ of klokkenluiders?

Geen lokale verkiezingen voor 50Plus in 2014

Trouw 27.12.2012 De seniorenpartij 50Plus zal in 2014 niet meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen. De partij vreest baantjesjagers, onderlinge ruzies en scheuringen. Bovendien wil de partij niet de concurrentie aangaan met lokale bondgenoten. Dat heeft Eerste Kamerlid en oprichter Jan Nagel donderdag gezegd.

50Plus doet niet mee met gemeenteraadsverkiezingen

NRC 27.12.2012 De partij 50Plus doet niet mee met de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen, in maart 2014. Dat zegt ex-voorzitter en Eerste Kamerlid Jan Nagel. Hij vreest “gedoe met baantjesjagers” in zijn jonge partij, die opkomt voor de belangen van ouderen. Nagel richtte 50Plus drie jaar geleden op en heeft sindsdien zetels gewonnen in de Provinciale Staten van acht provincies, in de Eerste Kamer en in de Tweede Kamer.

Geen lokale verkiezingen voor 50Plus

Partij vreest baantjesjagers, onderlinge ruzies en scheuringen

NU 27.12.2012 DEN HAAG – De seniorenpartij 50Plus zal in 2014 niet meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen. De partij vreest baantjesjagers, onderlinge ruzies en scheuringen. Bovendien wil de partij niet de concurrentie aangaan met lokale bondgenoten.

Gerelateerde artikelen;

Lees meer over: 50Plus

Krol ongelukkig met naam 50Plus

NU 22.12.2012 AMSTERDAM – 50Plus-fractieleider Henk Krol vindt dat de naam van zijn partij misschien anders had gemoeten.  Wat hem betreft wordt 50 voortaan weggelaten en wordt het simpelweg Plus, zei hij zaterdagochtend in het radioprogramma Kamerbreed.

zie ook: Koers van verjonging blijkt splijtzwam in ouderenbond – ANBO

Gerelateerde artikelen

Lees meer over: Henk Krol

50PLUS steunt procederende senioren ‘met alle middelen’

Trouw 04.12.2012  De partij 50PLUS is van plan de groep ouderen te steunen die naar de rechter stapt als het kabinet niet binnen 2 weken de AOW-plannen aanpast. Dat heeft partijvoorman Henk Krol dinsdag laten weten. 50PLUS wil de boze senioren ‘met alle middelen’ ten dienste staan.

50PLUS steunt procederende senioren

NU 04.12.2012 De partij 50PLUS is van plan de groep ouderen te steunen die naar de rechter stapt als het kabinet niet binnen 2 weken de AOW-plannen aanpast. Dat heeft partijvoorman Henk Krol dinsdag laten weten. 50PLUS wil de boze senioren ”met alle middelen” ten dienste staan. Tegen Webwereld laat de advocaat van Diagnostiek voor U weten van plan te zijn de schade te verhalen.

Gerelateerde artikelen;

Lees meer over: AOW 50plus

Zie: Ouderen dreigen staat met rechtszaak om pensioengat

Zie ook: Snellere verhoging AOW-leeftijd: in 2018 naar 66 jaar

Tweede Kamerlid Henk Krol wordt vervolgd

Trouw 04.12.2012  Fractievoorzitter Henk Krol van de partij 50PLUS wordt door justitie vervolgd voor het hacken van medische dossiers. Dat heeft de woordvoerder van de fractie dinsdag bevestigd.Het Eindhovense Tweede Kamerlid zou via internet bij het Brabantse laboratorium ‘Diagnostiek voor U’ medische dossiers boven water hebben gehaald. Zo wilde hij aantonen dat de veiligheid van de website van het bedrijf erg slecht is.

Henk Krol vervolgd voor hacken – video

Telegraaf 04.12.2012 Fractievoorzitter Henk Krol van de partij 50PLUS wordt door het Openbaar Ministerie vervolgd voor computervredebreuk. Het Openbaar Ministerie in Den Bosch heeft dat dinsdag bevestigd nadat het Tweede Kamerlid en zijn partij het nieuws zelf bekend hadden gemaakt.

Kamerlid Krol vervolgd om hacken medische dossiers

NU 04.12.2012 50Plus-fractievoorzitter Henk Krol wordt door Justitie vervolgd voor het hacken van medische dossiers. Hij bekeek enkele medische dossiers door slechts een viercijferige pincode te gebruiken. Bekijk video – Dat bevestigt Krol dinsdag tegenover NU.nl. Het kamerlid wordt verdacht van het hacken van medische dossiers bij het Brabantse laboratorium ‘Diagnostiek voor U’. In april bleek dat de toegang zo slecht was geregeld dat ingelogd kon worden met een pincode. Uiteindelijk waren de gegevens van duizenden patiënten inzichtelijk.

Gerelateerde artikelen;

Lees meer over; Henk Krol Hacken

Tweede Kamerlid ouderenpartij vervolgd voor hacken

Elsevier 04.12.2012 Fractievoorzitter van de partij 50Plus, Henk Krol, wordt door justitie vervolgd voor hacken. Het Tweede Kamerlid zou via internet bij het Brabantse laboratorium ‘Diagnostiek voor U’ medische dossiers boven water hebben gehaald. Krol wilde daarmee aantonen dat de beveiliging van de website van het bedrijf erg slecht is. Krol zegt ‘geen seconde wakker te liggen over de affaire’. Hij heeft alleen maar aan de kaak willen stellen hoe simpel het was om de website binnen te komen. Dat deed hij na een tip van een partijgenoot.

Zie ook: Ouderenpartij 50Plus blij verrast met verkiezingsuitslag

Rutte wil af van fatalisme over 50-plussers

Trouw 04.12.2012 Premier Mark Rutte wil af van het idee dat oudere werknemers alleen als probleemgeval moeten worden gezien, voor wie geen ruimte meer is op de arbeidsmarkt. Het kabinet wil in overleg met vakbonden en werkgevers zorgen voor een ‘positieve impuls’ voor deze groep. Als ze werkloos worden, moeten ze hulp krijgen bij het zoeken van een nieuwe baan en het moet voor bedrijven aantrekkelijker worden hen in dienst te nemen, zei hij dinsdag tijdens de algemene beschouwingen in de Eerste Kamer.

‘Senioren aan tafel hadden het regeringsdebacle kunnen voorkomen’

VK 10.11.2012 VVD-leider Rutte en PvdA-voorman Samsom hebben in recordtijd een kabinet in elkaar gezet met als onmiddellijk effect een historisch zetelverlies in de peilingen, waarbij de VVD zelfs de helft van haar zetels inlevert. Een sterkere inbreng van oudere politici had het debacle kunnen voorkomen, schrijft André Aleman, hoogleraar neuropsychologie.

Jan Nagel treedt terug, 50Plus krijgt een andere voorzitter

Trouw 10.11.2012 Jan Nagel, mede-oprichter van 50PLUS, treedt zaterdag op het congres van deze partij om statutaire redenen af als voorzitter. Oud-burgemeester van onder meer Bussum Willem Holthuizen is de enige kandidaat om hem op te volgen.

50PLUS: Nagel maakt plaats voor Holthuizen

Telegraaf 10.11.2012 Jan Nagel, mede-oprichter van 50PLUS, treedt zaterdag op het congres van deze partij om statutaire redenen af als voorzitter. Oud-burgemeester van onder meer Bussum Willem Holthuizen is de enige kandidaat om hem op te volgen.

Nagel: ‘Dit kabinet is een ramp voor Nederland’

VK 10.11.2012 Jan Nagel, senator en mede-oprichter van 50PLUS, vlast al op nieuwe verkiezingen voor de Tweede Kamer. Dat bleek zaterdag in Hilversum bij zijn afscheid als voorzitter van de partij.

Jan Nagel wil regels voor deelname politieke tv-debatten

Trouw 10.11.2012 Er moeten eerlijke regels komen voor wie mag meedoen aan politieke debatten op de publieke televisie in verkiezingstijd. Dat vindt althans Senator en scheidend voorzitter van 50PLUS Jan Nagel. De regels moeten wel worden geformuleerd ‘met nadrukkelijke handhaving van de journalistieke onafhankelijkheid’, aldus Nagel.

Nieuwe voorzitter 50PLUS

NOS 20.10.2012 Jan Nagel stopt als voorzitter van 50PLUS. Hij is Eerste Kamerlid en die functie is volgens de statuten van de partij onverenigbaar met het voorzitterschap. Het afgelopen jaar had Nagel dispensatie van het congres om de partij verder op te kunnen bouwen.

Bekijk ook…

Holthuizen volgt voorzitter Nagel op bij 50PLUS

Trouw 20.10.2012 Oprichter en eerste voorzitter van 50PLUS Jan Nagel treedt 10 november af om statutaire redenen. Hij wordt opgevolgd door de oud-burgemeester van Bussum, VVD’er Willem Holthuizen. Dat heeft de ouderenpartij zaterdag bekendgemaakt.

Holthuizen volgt Nagel op bij 50PLUS

NU 20.10.2012 HILVERSUM – Oprichter en eerste voorzitter van 50PLUS Jan Nagel treedt 10 november af om statutaire redenen.

Gerelateerde artikelen;

Lees meer over: 50PLUS Jan Nagel Willem Holthuizen

Nagel vertrekt bij 50PLUS

Telegraaf 20.10.2012  Oprichter en eerste voorzitter van 50PLUS Jan Nagel treedt 10 november af om statutaire redenen. Hij wordt opgevolgd door de oud-burgemeester van Bussum, VVD’er Willem Holthuizen. Dat heeft de ouderenpartij zaterdag bekendgemaakt.

maart 31, 2013 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , ,

6 reacties

 1. […] 50Plus – De nasleep en verder […]

  Pingback door Ouderenpartij 50Plus – gedonder in de tent – deel 2 « Debat in de Digitale Hofstad | oktober 5, 2013

 2. […] en ook: 50Plus – De nasleep en verder […]

  Pingback door 50Plus – en weer gedonder in de tent « Debat in de Digitale Hofstad | mei 28, 2014

 3. […] en ook: 50Plus – De nasleep en verder […]

  Pingback door De Return van Henk Krol 50 Plus « Debat in de Digitale Hofstad | september 5, 2014

 4. […] en ook: 50Plus – De nasleep en verder […]

  Pingback door Ouderenpartij 50Plus – gedonder in de tent – deel 2 « Debat in de Digitale Hofstad | juni 12, 2017

 5. […] en ook: 50Plus – De nasleep en verder […]

  Pingback door En weer een keer gedonder bij 50plus « Debat in de Digitale Hofstad | april 19, 2018

 6. […] en ook: 50Plus – De nasleep en verder […]

  Pingback door En weer een keer gedonder bij 50plus – deel 2 « Debat in de Digitale Hofstad | mei 15, 2018


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: