Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Van Geert Wilders PVV en Turks Fruit – deel 6

Turkse ophef.

In Turkije is veel ophef ontstaan over de opvang van de 9-jarige  Turkse jongen Yunus die na tekenen van ernstige mishandeling bij lesbische pleegouders is geplaatst. Dit doordat zijn biologische moeder hem opeist. Zij wil niet dat hij door een lesbisch stel in Den Haag wordt grootgebracht. De Turkse premier Tayyip Erdogan wil de zaak aankaarten tijdens zijn bezoek aan Nederland.

De plaatsvervanger  van Mark Rutte Lodewijk Asscher (PvdA) zei vrijdag al dat er voor de Turkse premier Tayyip Erdogan, die volgende week naar Nederland afreist, niets te halen valt.

Turkse premier Tayyip Erdogan

Turkse premier Tayyip Erdogan

“Sommige landen willen de onderhandelingen over de toetreding uit de ijskast halen, maar wat ons betreft kan de ijskast een graadje kouder worden gezet”, zei VVD-Kamerlid Mark Verheijen zaterdag in het Radio 1-programma Kamerbreed.

En ook Wethouder Karsten Klein van Den Haag is woedend over de Turkse bemoeienis rond het 9-jarige pleegkind Yunus.

Desonkanks heeft de Turkse gemeenschap in Nederland volgende week een groot protest aangekondigd in Rotterdam.

Geert Wilders PVV.

Wat Wilders betreft moeten alle deelnemers direct terug naar Turkije. Dit zei hij tijdens een bezoek aan SpijkenisseOp Facebook wordt opgeroepen om donderdag te protesteren bij de Islamistische Universiteit aan de Bergsingel in Rotterdam. Dit als reactie op de opvang van de Turkse Yunus. De 9-jarige jongen is uit huis geplaatst en ondergebracht bij een lesbisch stel in Den Haag. Hierover is veel boosheid binnen de Islamitische gemeenschap richting bureau Jeugdzorg.

Voor de demonstratie hebben zich duizenden mensen aangemeld op Facebook. Op internet is inmiddels  een nieuwe oproep gedaan om donderdag om tien uur ’s morgen bij de Islamic University of Rotterdam te demonsteren tegen Jeugdzorg. Eerder werd een protest afgeblazen.  Tot nu hebben via Facebook ongeveer 250 mensen gemeld dat ze zullen komen opdagen.

De website Joop.nl meldt dat een van de organisatoren van de Facebook-campagne om op te roepen tot een demonstratie tegen het onderbrengen van Turks-Nederlandse kinderen bij Nederlandse pleeggezinnen, banden heeft met extreem-rechts. Hij zou aanhanger zijn van de Grijze Wolven. Dat blijkt, aldus de site, uit een foto op zijn Facebook pagina. De man zou poseren voor een vlag van de organisatie en maakt met zijn vingers het symbool (wolfsoren) van de beweging.

Volgens Wilders zijn deze actievoerders tegen de Nederlandse normen en waarden. ‘Als je donderdag gaat protesteren, dan protesteer je ook tegen ons land,’ zegt de PVV-leider.

De verhoudingen tussen Wilders en Turkije zijn al jaren slecht. Vorig jaar noemde de PVV-leider de Turkse premier een  ‘mafkees’. Eerder al in 2009  beschuldigde de Turkse regering Wilders van racisme.

Erdogan doelde op de opkomst van de PVV en steun die de partij van Geert Wilders biedt aan het kabinet-Rutte. Wilders is al jaren fel tegenstander van een eventuele toetreding van Turkije tot de Europese Unie.

‘Als je de Europese geschiedenis ziet als een christelijke club, dan hoort Turkije er niet bij. Maar als je Europa bekijkt met zijn hele geschiedenis, economie, geografie en politieke achtergrond, dan is Turkije zeker een deel van Europa.’, aldus president Abdallah Gül.

Erdogan: radicalisme is schadelijkVideo

Van Geert Wilders PVV en Turks Fruit – deel 5

Zie: Van Geert Wilders PVV en Turks Fruit – deel 4

Zie ook: Van Geert Wilders en Turks Fruit – deel 3

en: Van Geert Wilders en Turks Fruit – deel 2

en: Van Geert Wilders en Turks Fruit – deel 1

Beatrix ontvangt president Gül van Turkijefoto’s

dossier Ophef over Yunus Elsevier

Turkije kraakt Nederlandse jeugdzorg

VK 22.10.2013 De mensenrechtencommissie van het Turkse parlement uit in een rapport stevige kritiek op de jeugdzorg in Nederland. Volgens de Turken haalt Jeugdzorg kinderen te makkelijk weg bij hun ouders. Bij de keuze van pleegouders wordt bovendien te weinig rekening gehouden met de culturele en religieuze achtergrond van het kind.

Turkse kritiek op Jeugdzorg na onderzoek Yunus

RTVWEST 22.10.2013 De mensenrechtencommissie van het Turkse parlement heeft stevige kritiek op de jeugdzorg in Nederland. Volgens een rapport haalt Jeugdzorg kinderen te makkelijk weg bij hun ouders. Hierover bericht De Volkskrant dinsdag. De Turkse commissie onderzocht in juni onder meer de uithuisplaatsing van Yunus.De affaire-Yunus leidde begin dit jaar tot commotie. In het rapport van de Turkse commissie zou ook staan, dat Nederland bij de keuze van pleegouders te weinig rekening houdt met de culturele en religieuze achtergrond van het kind. . Lees verder

Gerelateerde artikelen

Turkse kritiek op Jeugdzorg na onderzoek Yunus

Den HaagFM 22.10.2013 De mensenrechtencommissie van het Turkse parlement heeft stevige kritiek op de jeugdzorg in Nederland. Volgens een rapport haalt Jeugdzorg kinderen te makkelijk weg bij hun ouders, meldt de Volkskrant.…lees meer

Turkije niet in EU door negatieve houding lidstaten’

Trouw 22.09.2013 Turkije zal waarschijnlijk nooit toetreden toe de Europese Unie door vooroordelen en een negatieve houding bij bestaande leden. Dat heeft de Turkse minister van Europese Zaken zaterdag gezegd.

Rapporteur Europarlement: Turkije moet eens in spiegel kijken

Elsevier 22.09.2013 De Turkse regering heeft nog een lange weg te gaan om mensenrechten, democratie en justitie op peil te brengen. Het land kan zich beter daarop focussen in plaats van het bestrijden van vooroordelen in Europa. Dat zegt de rapporteur over Turkije namens het Europees Parlement Ria Oomen (CDA) in een reactie opde uitspraken van de Turkse hoofdonderhandelaar Egemen Bagis.

zie ook;

Turkije: gesprekken over EU-toetreding lopen op niets uit

Elsevier 22.09.2013 Turkije zal waarschijnlijk nooit tot de Europese Unie (EU) toetreden. Vanwege Europese vooroordelen lopen de toenaderingsgesprekken op niets uit. Dat zegt de Turkse minister van Europese Zaken en hoofdonderhandelaar met de EU, Egemen Bagis, in de Britse krant The Daily Telegraph.

‘Vooroordelen houden Turkije uit EU’

RTL 22.09.2013 Turkije zal waarschijnlijk nooit toetreden tot de Europese Unie door vooroordelen en een negatieve houding bij bestaande leden. Dat heeft de Turkse minister van Europese Zaken gezegd.

Volgens Egemen Bagis, de belangrijkste onderhandelaar voor toetreding, ziet Turkije meer in een constructie zoals Noorwegen, waarbij het land geen lid wordt van de EU, maar wel speciale toegang heeft tot de Europese markt. Lees verder

Turkije: waarschijnlijk nooit EU-lid

NOS 22.09.2013 Turkije zal door de vooroordelen in de EU waarschijnlijk nooit lid worden van de Europese Unie. Dat heeft de Turkse minister van Europese Zaken, Egemen Bagis, gezegd in een interview met een Britse krant. Het is voor het eerst dat Turkije erkent dat de onderhandelingen met de EU over toetreding waarschijnlijk op niets uitlopen.

Vooroordelen 

Bagis, die namens Turkije met de EU onderhandelt, zegt in The Daily Telegraph dat zijn land zich sterk heeft gemoderniseerd, maar het slachtoffer blijft van vooroordelen. Volgens hem had Turkije daar ook last van bij zijn mislukte poging de Olympische Spelen van 2020 naar Istanbul te halen.

Trefwoorden EUistanbulTurkijeEgemen Bagisminister van Europese Zaken

Bekijk ook…

‘Turkije zal niet toetreden tot Europese Unie’

NU 22.09.2013 Turkije zal waarschijnlijk nooit toetreden toe de Europese Unie door vooroordelen en een negatieve houding bij bestaande leden. Dat heeft de Turkse minister van Europese Zaken zaterdag gezegd. Volgens Egemen Bagis, de belangrijkste onderhandelaar voor toetreding, ziet Turkije meer in een constructie zoals Noorwegen, waarbij het land geen lid wordt van de EU, maar wel speciale toegang heeft tot de Europese markt.

Steeds minder Turken willen EU-lidmaatschap

Trouw  19.09.2013 Onder de Turkse bevolking neemt het enthousiasme voor toetreding tot de Europese Unie zienderogen af. Uit een peiling blijkt dat nog maar 44 procent van de Turken warmloopt voor het EU-lidmaatschap. In 2004 was dat nog 73 procent, vorig jaar was het gedaald tot 48 procent.

Minder Turken willen EU-lidmaatschap

Telegraaf 19.09.2013  Onder de Turkse bevolking neemt het enthousiasme voor toetreding tot de Europese Unie zienderogen af. Uit een peiling blijkt dat nog maar 44 procent van de Turken warmloopt voor het EU-lidmaatschap. In 2004 was dat nog 73 procent, vorig jaar was het gedaald tot 48 procent.

Turken steeds minder enthousiast over toetreding tot EU

Elsevier 19.09.2013 Turkije is al sinds 1999 kandidaat-lidstaat –  De Turkse bevolking is steeds minder enthousiast over toetreding van hun land tot de Europese Unie (EU). Uit een peiling blijkt dat 44 procent van de Turken positief is over het EU-lidmaatschap, tegenover 73 procent in 2004.

De peiling werd gedaan voor het jaarlijkse opinieonderzoek Transatlantic Trend (pdf).

 
EU wil hervatting overleg Turkse toetreding

NU 27.05.2013 De Europese Unie wil in juni de slepende onderhandelingen met Turkije over toetreding een nieuwe impuls geven.

Gerelateerde artikelen;

Lees meer over: Europese Unie Turkije

EU wil overleg over toetreding Turkije hervatten

Elsevier 27.05.2013  De Europese Unie (EU) wil volgende maand de onderhandelingen met Turkije over toetreding hervatten. In juni kan voor het eerst in drie jaar het overleg tussen Brussel en de Turkse regering verder gaan.

zie ook:

‘Weer overleg Turkse toetreding’

Telegraaf 27.05.2013 De Europese Unie wil in juni de slepende onderhandelingen met Turkije over toetreding een nieuwe impuls geven. Dat maakte het Ierse voorzitterschap van de EU maandag bekend na overleg tussen de twee partijen.

Gerelateerde artikelen;

23-02:  ‘Nieuwe impuls gesprekken’

Bijeenkomst over zaak-Yunus

Telegraaf 11.04.2013 Er komt een informatiebijeenkomst voor de Turkse gemeenschap in de stadsregio Rotterdam over de werkwijze van Bureau Jeugdzorg. Dat stelt CDA-wethouder Hugo de Jonge (jeugd) donderdag in antwoorden op vragen vanuit de raad. Aanleiding hiervoor is de zaak-Yunus waarbij het 9-jarige pleegkind van Turkse komaf bij lesbische pleegouders woont. Daarover ontstond rumoer in Turkije.

Gerelateerde artikelen

31-03: Protest tegen Jeugdzorg

28-03: ‘Sterke positie in zaak-Yunus’

28-03: PVV: Turkije schoffeert

Jeugdzorg en Turkse gemeenschap om tafel

Trouw 11.04.2013 Er komt een informatiebijeenkomst voor de Turkse gemeenschap in de stadsregio Rotterdam over de werkwijze van Bureau Jeugdzorg. Dat stelt CDA-wethouder Hugo de Jonge (jeugd) donderdag in antwoorden op vragen vanuit de raad. Aanleiding hiervoor is de zaak-Yunus waarbij het 9-jarige pleegkind van Turkse komaf bij lesbische pleegouders woont. Daarover ontstond rumoer in Turkije.

Demonstratie tegen Jeugdzorg om Yunus

RTVWEST 31.03.2013 DEN HAAG – Een paar honderd mensen hebben zondag in Rotterdam gedemonstreerd tegen het beleid van Bureau Jeugdzorg. De overwegend Turkse demonstranten zijn boos dat het 9-jarige Turkse jongetje Yunus in Den Haag is ondergebracht bij … Lees verder

Honderden demonstranten in Rotterdam om Yunus

Trouw 31.03.2013 Op het Afrikaanderplein in Rotterdam-Zuid hebben zondagmiddag zo’n 500 mensen gedemonstreerd tegen het beleid van Bureau Jeugdzorg. De overwegend Turkse demonstranten zijn boos dat het 9-jarige Turkse jongetje Yunus is ondergebracht bij een lesbisch stel.

Protest tegen Jeugdzorg

Telegraaf 31.03.2013  Op het Afrikaanderplein in Rotterdam hebben zondagmiddag een paar honderd mensen gedemonstreerd tegen het beleid van Bureau Jeugdzorg. Dat meldde de organisatie van de betoging. Volgens de politie, die uit voorzorg „met een gepast aantal agenten” aanwezig was, is de betoging zonder incidenten verlopen.

Turken demonstreren tegen Jeugdzorg

Nu 31.03.2013 Een grote groep Turken heeft zondagmiddag in Rotterdam opnieuw geprotesteerd tegen het beleid van Jeugdzorg Nederland. De demonstratie is rustig verlopen, laat een woordvoerder van de politie weten.

Volgens RTV Rijnmond waren er enkele honderden mensen aanwezig. De politie was uit voorzorg aanwezig.

Gerelateerde artikelen;

Lees meer over: Yunus Jeugdzorg Rotterdam

Betoging tegen Bureau Jeugdzorg in Rotterdam

Elsevier 31.03.2013 Op het Afrikaanderplein in Rotterdam hebben zondagmiddag een paar honderd mensen gedemonstreerd tegen het beleid van Bureau Jeugdzorg. Dat meldde de organisatie van de betoging. Volgens de politie, die uit voorzorg ,,met een gepast aantal agenten” aanwezig was, is de betoging zonder incidenten verlopen.

Goed dat Turkije voor eeuwig in wachtkamer EU zit

Elsevier 31.03.2013 Zie je de Turken – heel altruïstisch – Griekenland al gaan ondersteunen, financieel? En de banken van Cyprus uit de brand helpen, zonder er zelf beter van te worden? Nee, natuurlijk niet; de elite wil het niet en anders zou er wel een volksoproer uitbreken in en rond Istanbul.

zie ook;

PVV stelt vragen over Turkse schoffering van Nederland

PVV 28.03.2013 Vragen van de leden Helder en Van Klaveren (PVV) aan de minister van Veiligheid en Justitie en de minister van Buitenlandse Zaken over het bericht ‘Erdogan maakt werk van Yunus’.

PVV kwaad over klacht Turkije over Yunus

RTVWEST 28.03.2013 DEN HAAG – De PVV is kwaad omdat Turkije naar het Europees Hof voor de Rechten van de Mens wil stappen in de zaak rond het Haagse pleegjongetje Yunus. Op die manier wil Turkije het 9-jarige kind terugkrijgen bij zijn biologische ouders. Minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken liet donderdagochtend al weten dat hij een klacht van Turkije bij het Europees Hof met vertrouwen tegemoet ziet. Lees verder

Gerelateerde artikelen;

PVV: Turkije schoffeert

Telegraaf 28.03.2013  De PVV noemt een mogelijke stap van Turkije naar het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM) om het 9-jarige pleegkind Yunus weer bij zijn biologische ouders te krijgen „een schoffering van Nederlandse soevereiniteit”. De grootste oppositiepartij heeft over de kwestie vragen gesteld aan minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie en zijn collega Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken.

Rutte: ‘Nederland heeft sterke juridische positie in zaak-Yunus’

Trouw 28.03.2013 Nederland heeft ‘een sterke juridische positie’ mocht het bij het Europees Hof voor de Rechten van de Mensen komen tot een zaak rond het pleegkind Yunus. Dat zei premier Mark Rutte vandaag op zijn wekelijkse persconferentie.

Kabinet ziet klacht over Yunus bij Europees Hof met vertrouwen tegemoet

RTVWEST 28.03.2013 DEN HAAG – Mocht Turkije een klacht indienen bij het Europees Hof voor de Rechten van de Mens over het 9-jarige Haags-Turkse jongentje Yunus, dan ziet het kabinet die zaak met vertrouwen tegemoet. Dat liet minister Frans Timmermans weten. Een Turkse krant meldde dat de Turkse regering via de rechter wil afdwingen dat Yunus wordt herenigd met zijn biologische Turkse familie. Het kind is vlak na zijn geboorte ondergebracht bij lesbische pleegouders in Den Haag. De kwestie kwam ook al aan de orde tijdens het bezoek van de Turkse premier Erdogan vorige week aan premier Mark Rutte…. Lees verder

Gerelateerde artikelen;

Kabinet heeft vertrouwen in zaak-Yunus

Trouw 28.03.2013 Mocht Turkije een klacht indienen bij het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM) over het 9-jarige jongentje Yunus, dan ziet het kabinet die zaak met vertrouwen tegemoet. Dat liet minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken donderdag weten.

Minister Timmermans ziet zaak Yunus met vertrouwen tegemoet

Den HaagFM 28.03.2013 Minister Frans Timmermans ziet een eventuele klacht van Turkije bij het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM) …lees meer

Kabinet heeft vertrouwen in zaak-Yunus

Telegraaf 28.03.2013 Mocht Turkije een klacht indienen bij het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM) over het 9-jarige jongentje Yunus, dan ziet het kabinet die zaak met vertrouwen tegemoet. Dat liet minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken donderdag weten.

‘Nederland heeft sterke positie in zaak Yunus’

NU 28..03.2013 Nederland heeft ”een sterke juridische positie” mocht het bij het Europees Hof voor de Rechten van de Mensen komen tot een zaak rond het pleegkind Yunus.

‘Sterke positie in zaak-Yunus’

Telegraaf 28.03.2013 Nederland heeft „een sterke juridische positie” mocht het bij het Europees Hof voor de Rechten van de Mensen komen tot een zaak rond het pleegkind Yunus. Dat zei premier Mark Rutte donderdag op zijn wekelijkse persconferentie.

Rutte: Nederland heeft sterke positie in zaak-Yunus

Elsevier 28.03.2013 Nederland heeft ‘een sterke juridische positie’ mocht het bij het Europees Hof voor de Rechten van de Mensen komen tot een zaak rond het pleegkind Yunus. Volgens een Turkse krant wil de regering van premier Recep Tayyip Erdogan de kwestie voorleggen aan het hof. Erdogan zint volgens de krant verder op plannen om meer islamitische, Turkse gezinnen aan te sporen om pleegkinderen te nemen.

Erdogan stapt naar Europees hof om zaak Yunus

NU 28.03.2013 De Turkse regering wil via de rechter afdwingen dat het 9-jarige jongetje Yunus wordt herenigd met zijn biologische familie.  Bekijk video – Premier Recep Tayyip Erdogan heeft aangekondigd dat hij naar het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM) stapt, zo meldde de Turkse krant Sabah.

Erdogan stapt naar Europees hof om zaak Yunus

Trouw 28.03.2013 De Turkse regering wil via de rechter afdwingen dat het 9-jarige jongetje Yunus wordt herenigd met zijn biologische familie. Premier Recep Tayyip Erdogan heeft aangekondigd dat hij naar het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM) stapt, zo meldde de Turkse krant Sabah.

‘Premier Erdogan stapt naar Europees Hof om zaak-Yunus’

Elsevier 28.03.2013 De regering van Turkije wil via de rechter afdwingen dat het Turks-Nederlandse pleegkind Yunus wordt herenigd met zijn biologische ouders. Premier Recep Tayyip Erdogan is van plan naar het Europees Hof voor de Rechten van de Mens te stappen. Erdogan zint volgens de krant verder op plannen om meer islamitische, Turkse gezinnen aan te sporen om pleegkinderen te nemen.

Erdogan naar Europees hof

Telegraaf 28.03.2013 De Turkse regering wil via de rechter afdwingen dat het 9-jarige jongetje Yunus wordt herenigd met zijn biologische familie. Premier Recep Tayyip Erdogan heeft aangekondigd dat hij naar het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM) stapt, zo meldde de Turkse krant Sabah.

Turkije wordt niet geïnformeerd over homo-pleegouders

BB 26.03.2013 Het kabinet wilde Turkije al niet informeren over kinderen van Turkse afkomst die te maken krijgen met jeugdzorg en het weet nu zeker dat het dat ook niet hoeft. Die boodschap had staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid) dinsdag voor de Tweede Kamer.

Gerelateerde artikelen;

Staatssecretaris Martin van Rijn sluit niet uit dat Turkije op de hoogte wordt gebracht als een kind met de Turkse nationaliteit in een pleeggezin wordt geplaatst.

CDA: inlichten Turkije over pleeggezin onverstandig

BB 23.03.2013 Het CDA vindt het onverstandig dat staatssecretaris Martin van Rijn niet uitsluit dat Turkije op de hoogte wordt gebracht als een kind met de Turkse nationaliteit in een pleeggezin wordt geplaatst.

Gerelateerde artikelen;

 
CDA: onverstandig dat Van Rijn ruimte laat in kwestie Turkse pleegkinderen

Trouw.23.03.2013 Het CDA vindt het onverstandig dat staatssecretaris Martin van Rijn niet uitsluit dat Turkije op de hoogte wordt gebracht als een kind met de Turkse nationaliteit in een pleeggezin wordt geplaatst.

 
CDA: onverstandig 

Telegraaf 23.03.2013 Het CDA vindt het onverstandig dat staatssecretaris Martin van Rijn niet uitsluit dat Turkije op de hoogte wordt gebracht als een kind met de Turkse nationaliteit in een pleeggezin wordt geplaatst.

CDA noemt Van Rijn onverstandig in zaak Yunus

NU 23.03.2013  Het CDA vindt het onverstandig dat staatssecretaris Martin van Rijn niet uitsluit dat Turkije op de hoogte wordt gebracht als een kind met de Turkse nationaliteit in een pleeggezin wordt geplaatst. Van Rijn gaf vrijdag op vragen van de Tweede Kamerleden Omtzigt en Mona Keizer aan dat de Turkse autoriteiten hebben verzocht hen te informeren als een kind met de Turkse nationaliteit onder verantwoordelijkheid van jeugdzorg komt en over gerechtelijke beslissingen over plaatsing van kinderen met de Turkse nationaliteit in pleeggezinnen. ”Op dit moment wordt bezien hoe hiermee moet worden omgegaan”, aldus Van Rijn.

Gerelateerde artikelen;

Lees meer over; Martin van Rijn

Turkije mogelijk ingelicht over Turkse pleegkinderen

NU 23.03.2013 Het kabinet sluit niet uit dat Turkije wordt geïnformeerd als een kind met de Turkse nationaliteit bij jeugdzorg terecht komt, of als het in een pleeggezin wordt geplaatst. Dat blijkt uit de antwoorden van staatssecretaris Martin van Rijn van Volksgezondheid, op vragen van CDA-Kamerleden Mona Keijzer en Pieter Omtzigt. Eerder noemde vice-premier Lodewijk Asscher de bemoeienis van Turkije met het Turkse pleegkind Yunus, dat bij lesbische pleegouders was geplaatst, nog ‘aanmatigend‘. Ook premier Mark Rutte liet bij het bezoek afgelopen week van de Turkse premier Erdogan duidelijk weten dat de plaatsing van pleegkinderen in Nederland een binnenlandse zaak is.

Gerelateerde artikelen;

Lees meer over: Yunus Jeugdzorg

Kabinet: Turkije krijgt mogelijk info pleegkinderen

Elsevier 23.03.2013 Nederland overweegt om Turkije te informeren wanneer Turkse kinderen in pleeggezinnen worden geplaatst. Dat blijkt uit antwoorden van staatssecretaris van Volksgezondheid Martin van Rijn (PvdA) op Kamervragen van het CDA. Dat meldt Novum zaterdag.

Premier Mark Rutte (VVD) noemde deze week de pleegzorg nog een ‘verantwoordelijkheid van Nederland en van Nederland alleen’.

Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt (CDA) noemt het verstrekken van dossiers aan Turkije ‘onwenselijk’.

Lees ook het weblog Hoe kon Yunus, toen hij vijf maanden oud bij zijn pleegouders kwam, al Turk zijn? van Afshin Ellian

Turkije wordt mogelijk toch ingelicht over pleegkinderen

NRC 23.03.2013 Nederland overweegt Turkije te informeren wanneer Turkse kinderen in pleeggezinnen worden geplaatst. Dat blijkt uit antwoorden op Kamervragen die het CDA had gesteld. Premier Rutte noemde deze week de pleegzorg nog een “verantwoordelijkheid van Nederland en van Nederland alleen”.  Staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Martin van Rijn (PvdA) schrijft dat Turkije heeft laten weten op de hoogte gehouden te willen worden wanneer een kind onder Bureau Jeugdzorg komt te vallen of wanneer een rechter een kind onderbrengt in een pleeggezin. Volgens premier Rutte gaat Turkije niet over de Nederlandse pleegzorg. Hij deed die uitspraak tijdens een bezoek van Erdogan, met wie hij het oneens is over de kwestie.  Lees verder

 
Turken voeren actie tegen jeugdzorgbeleid

Trouw 22.03.2013 Ongeveer 100 Turkse demonstranten zijn vrijdagochtend rond 10 uur bijeengekomen in Lelystad waar ze zich laten horen tegen het jeugdzorgbeleid in ons land. Het protest duurt tot 11 uur en vindt plaats op het Stadhuisplein.

Turken voeren actie

Telegraaf  22.03.2013  Naar schatting 100 tot 150 Turkse demonstranten hebben vrijdagochtend in Lelystad van zich laten horen tegen het jeugdzorgbeleid in ons land. Het protest had plaats op het Stadhuisplein.

Turken voeren actie tegen jeugdzorgbeleid

NU 22.03.2013 Ongeveer 100 Turkse demonstranten zijn vrijdagochtend rond 10 uur bijeengekomen in Lelystad waar ze zich laten horen tegen het jeugdzorgbeleid in ons land. Het protest duurt tot 11 uur en vindt plaats op het Stadhuisplein.

Aanleiding voor de actie is de onrust die in Turkije en onder Nederlandse Turken is ontstaan over de opvang van Turks-Nederlandse kinderen bij homostellen of gezinnen met een andere religieuze achtergrond.

Gerelateerde artikelen;

Lees meer over: Turks protest Turken Yunus

De zaak-Yunus: eerst de context, dan pas de feiten

NRC 22.03.2013 De kwestie-Yunus woedde al negen jaar als een veenbrand. En ontvlamde in de Nederlandse media tot een opinie-oorlog, toen de concrete gang van zaken rond het kind, de ouders en Jeugdzorg nog maar heel summier bekend was. Eerst de context, dan pas de feiten, blogt NRC-ombudsman Sjoerd de Jong.

Negen jaar later werd het kind de inzet van een diplomatieke rel tussen Nederland en Turkije, en een heuse Kulturkampf in de media over islamitische versus moderne waarden. Premier Rutte kwam er gisteren openlijk over in aanvaring met de Turkse premier Erdogan.

In Elsevier concludeerde columnist Syp Wynia dat Turkije niet in de Europese Unie hoort, door de Turkse ophef over de zaak-Yunus en de kwestie rond antisemitische uitlatingen van Turkse scholieren in Arnhem.

Vera Bergkamp, D66-Kamerlid en oud-voorzitter van het COC, zei vorige week vrijdag in Nieuwsuur:

De opiniesite Joop.nl onthulde een vonnis uit 2007, waarin werd bepaald dat de broers van Yunus terug moesten naar de ouders.  Een pijnlijke tik op de vingers voor Jeugdzorg dus, in elk geval procedureel. De hele uitspraak is hier na te lezen.

Maar na die onthulling kwamen in elk geval meer details los over het jarenlange juridische touwtrekken om het kind. Jeugdzorg gaf een feitenrelaasvrij, met een samenvatting van de rechtsgang rond het kind. Des te opmerkeljker, omdat in het verleden gedetailleerd – en kritisch – is geschreven over dossiers van Jeugdzorg, bijvoorbeeld in dit stuk in NRC Handelsblad.

Uri Rosenthal: Turkije gebruikt zelf ook harde woorden

Trouw 22.03.2013 ‘Minister Asscher heeft harde, duidelijke woorden gebruikt in de zaak-Yunus. Maar als er één land is dat zelf ook harde woorden hanteert, dan is het wel Turkije.’ Dat zegt Uri Rosenthal, voormalig minister Buitenlandse Zaken donderdagavond in Nieuwsuur in een reactie op de Turkse bemoeienis met de pleegopvang van het jongetje Yunus.

Forensisch onderzoek na gooien flesje Video – foto’s

Regio15 21.03.2013  Den Haag – Drie demonstranten zijn vanmiddag aangehouden nadat een van hen een leeg limonadeflesje had gegooid naar de stoet waarin de Turkse premier Erdogan reed. De Turkse premier was vandaag voor een ééndaags bezoek in Nederland. Dat bezoek verliep zonder noemenswaardige incidenten. Enige smetje was dat ‘s-middags bij het Buitenhof een demonstrant een leeg limonadeflesje gooide naar één van de auto’s in het gevolg van de premier. Lees meer…

Turkse premier Erdogan: Yunus terug naar biologische moeder

RTVWEST 21.03.2013  De Turkse premier Recep Tayyip Erdogan sprak donderdag tijdens zijn bezoek aan Nederland en premier Mark Rutte de hoop uit dat de 9-jarige Yunus in Den Haag binnenkort door de rechter alsnog wordt teruggeven aan zijn biologische moeder. Rutte zei dat door de rechter al is besloten dat het in het belang is van Yunus dat hij bij zijn huidige pleegouders blijft. ‘Dat is de situatie zoals die is.’ Lees verder

Erdogan en Rutte oneens over zaak Yunus

Turkse premier wil bemoeienis van ministers

NU 21.03.2013 Premier Mark Rutte en de Turkse premier Recep Tayyip Erdogan zijn het oneens over de manier waarop de zaak van het Turkse pleegkind Yunus nu verder moet worden aangepakt. Dat bleek donderdag tijdens een gezamenlijke persconferentie na afloop van hun ontmoeting. Turkije pleit voor overleg op ministerieel niveau, maar Rutte zegt daar niet voor te voelen.

Rutte en Erdogan oneens over kwestie-Yunus

Elsevier 21.03.2013 Premier Mark Rutte (VVD) en de Turkse premier Recep Tayyip Erdogan zijn het niet met elkaar eens in de kwestie-Yunus. Erdogan wil dat Nederland in dit soort zaken met Turkije gaat overleggen, maar Rutte voelt daar niets voor. Erdogan wil dat het Turkse ministerie van Familiezaken en het ministerie van Veiligheid en Justitie met elkaar overleggen ‘om dit soort problemen in de toekomst te voorkomen’. Rutte is het niet eens met zijn Turkse collega. ‘Dit is geen zaak van ministers.’

Rutte en Erdogan twisten over Yunus – ‘openlijke botsing opmerkelijk’›

NRC 21.03.2013 Mark Rutte en Recep Tayyip Erdogan zijn het oneens in de zaak Yunus. “Het is opmerkelijk dat Rutte en Erdogan zo openlijk botsten”, zegt diplomatiek redacteur Mark Kranenburg.  Lees verder›

Beladen bezoek Turkse premier Erdogan aan Nederland

NRC 21.03.2013 De Turkse premier Recep Tayyip Erdogan staat vandaag een druk programma te wachten. Hij arriveerde gisteravond in Amsterdam voor zijn beladen bezoek aan Nederland. Het bezoek gaat gepaard met protesten in verband met de ophef rond de negenjarige Turkse jongen Yunus en zijn lesbische pleegmoeders. Premier Mark Rutte zal zijn collega aanspreken op de Turkse kritiek op de Nederlandse pleegzorg.

Lees meer;

21/03/2013  Rutte en Erdogan twisten over Yunus: ‘dit in toekomst voorkomen’ › 

12:18 Öcalan roept op tot wapenstilstand – ‘historisch maar weinig concreet’ › 

8:00 Een korte uitleg waarom Erdogans bezoek aan Nederland gevoelig ligt ›

20 MRT Ouders kregen eenmaal gelijk in juridische strijd om Yunus ›

16 MRT VVD: toetreding Turkije tot EU verder weg door kwestie-Yunus ›

‘Erdogan toont langzamerhand zijn ware gezicht’

VK 21.03.2013 De toon en werkwijze van Erdogan is de laatste tijd veranderd, betogen schrijver Özcan Akyol en sociaal-cultureel wetenschapper Dilan Yesilgoz. ‘De rechten van vrouwen, homoseksuelen en andersgelovigen worden niet erkend of beschermd. Kan Rutte het daar vandaag eens over hebben met zijn Turkse collega?’

Lees ook ‘Erdogan is niet uit op een vaderrol voor álle Turken’ – 20/03/13

Lees ook Rondvraag: ‘Hier wordt politiek bedreven over de rug van een klein jongetje’ – 19/03/13

‘Met zicht op EU-toetreding hebben Ruttes woorden aan Erdogan meer impact’

VK 21.03.2013 Turkije loslaten, maar wel hard veroordelen, zoals de VVD doet, helpt Turkije, de EU én Nederland niet, vinden Sjoerd Sjoerdsma en Marietje Schaake van D66.

Lees ook Bezoek Erdogan: demonstraties door Koerden en tegen Jeugdzorg – 21/03/13

Lees ook ‘Erdogan toont langzamerhand zijn ware gezicht’ – 21/03/13

Veer: ‘Hopelijk las Erdogan niet de Volkskrant bij het ontbijt’

VK 21.03.2013  De Turkse premier Erdogan is in Nederland, PKK-leider Öcalan riep vandaag, op de eerste dag van het Koerdische nieuwe jaar, op tot een historisch bestand. Slechts symboliek of zou dit daadwerkelijk gaan leiden tot vrede tussen de Turken en de Koerden?
‘Tja, daar heb je nou meteen iets te pakken waarover ik te weinig weet om er een voorspelling over te kunnen doen. Het lijkt wel op die persiflage die het satirische weblog De Speld vandaag van deze rubriek maakte. Overigens wel toevallig dat ik precies op deze dag word geïnterviewd.’

‘Premier Erdogan moet antisemitisme veroordelen’

VK 21.03.2013 Turkije bemoeit zich met de regels van ons land, zie de kwestie-Yunus. Het is tijd dat premier Erdogan daarmee ophoudt. Een twistgesprek tussen Volkskrant opinieredacteur Henk Müller en advocaat Ali Durmus.

Lees ook ‘Met zicht op EU-toetreding hebben Ruttes woorden aan Erdogan meer impact’ – 21/03/13

Lees ook ‘Erdogan toont langzamerhand zijn ware gezicht’ – 21/03/13

Erdogan: handel met Nederland verdubbelen

Trouw 21.03.2013  De handel tussen Nederland en Turkije moet de komende jaren verdubbelen, vindt de Turkse premier Recep Tayyip Erdogan. Hij zei dat donderdag tijdens een ondernemersbijeenkomst in het Kurhaus in Scheveningen.

Erdogan: handel met Nederland verdubbelen

Elsevier 21.03.2013 De handel tussen Nederland en Turkije moet de komende jaren verdubbelen, vindt de Turkse premier Recep Tayyip Erdogan. Hij zei dat donderdag tijdens een ondernemersbijeenkomst in het Kurhaus in Scheveningen. Volgens de politie hebben zich geen incidenten voorgedaan.

Ook bij de Turkse demonstratie voor de Islamitische Universiteit inRotterdam is de opkomst minder groot dan verwacht. Via Facebook hadden zich zo’n duizend demonstranten aangemeld, er zijn er ongeveer honderd gekomen.

Rutte wil geen ministerieel overleg over Yunus

Trouw 21.03.2013 Premier Mark Rutte heeft een Turks verzoek om op ministerieel niveau verder te praten over pleegkinderen van Turkse afkomst in Nederland, zoals het 9-jarige jongetje Yunus, afgewezen. ‘Dit is geen zaak van ministers’, zei Rutte donderdag na een gesprek met de Turkse premier Recep Tayyip Erdogan resoluut.

Voor pleegkinderen in Nederland geldt dat alleen de Nederlandse instellingen voor hen verantwoordelijk zijn, aldus de premier tijdens een persconferentie, die kort na het gesprek met Erdogan werd gegeven.

Arrestaties na bekogelen volgauto Erdogan

Trouw 21.03.2013 De politie heeft donderdag drie mensen gearresteerd nadat er een flesje was gegooid naar een volgauto van de stoet van de Turkse premier Recep Tayyip Erdogan in Den Haag. Volgens de politie was het flesje leeg.

Arrestaties na bekogelen volgauto Erdogan

NU 21.03.2013 De politie heeft donderdag drie mensen gearresteerd nadat er een frisdrankflesje was gegooid naar een volgauto van de stoet van de Turkse premier Recep Tayyip Erdogan in Den Haag.

Boze Turken demonstrerenVideo

Telegraaf 21.03.2013 “Jeugdzorg maakt onze gezinnen kapot”, roept een woedende Turkse demonstrant vandaag in Rotterdam.

Kleine groep Turken demonstreert toch

NU 21.03.2013 Ongeveer 40 Turkse Nederlanders en een overmacht aan politie hebben zich donderdag bij de Islamitische Universiteit in Rotterdam geposteerd. Daar zou een demonstratie zijn tegen de opvang van Turks-Nederlandse kinderen bij christelijke gezinnen of homostellen.

Demonstraties tegen Erdogan rustig verlopen

Trouw 21.03.2013 Een demonstratie in Den Haag tegen de Turkse premier Tayyib Erdogan is donderdag rustig verlopen. Zo’n honderd mensen deden mee aan de protestactie. Rond 14.30 verlieten de meeste demonstranten Het Plein. Volgens de politie hebben zich geen incidenten voorgedaan. Er was een aantal sprekers en er werden leuzen geroepen tegen de Turkse premier.

Demonstratie rustig verlopen

Telegraaf 21.03.2013 Een demonstratie in Den Haag tegen de Turkse premier Tayyib Erdogan is donderdag rustig verlopen. Zo’n honderd mensen deden mee aan de protestactie. Rond 14.30 verlieten de meeste demonstranten Het Plein. Volgens de politie hebben zich geen incidenten voorgedaan. Er was een aantal sprekers en er werden leuzen geroepen tegen de Turkse premier.

Protesten tegen Turkse premier Erdogan rustig verlopen

Elsevier 21.03.2013 De demonstratie op Het Plein in Den Haag tegen de Turkse premier Recep Tayyip Erdogan is rustig verlopen. Er deden zo’n honderd demonstranten deden mee aan het protest, waarvan de meesten rond 14.30 uur Het Plein weer verlieten.

Honderd demonstranten bij anti-Erdogan demonstratie op Plein

RTVWEST 21.03.2013 DEN HAAG – Op het Plein in Den Haag hebben zich donderdagmiddag een kleine honderd demonstranten verzameld. Zij protesteren tegen het bezoek van de Turkse premier Recep Tayyip Erdogan. Lees verder

Gerelateerde artikelen;

Zo’n 100 anti-Erdogan demonstranten

Telegraaf 21.03.2013 Zo’n honderd mensen hebben zich op Het Plein in Den Haag verzameld om te demonstreren tegen de Turkse premier Tayyib Erdogan. Migrantenorganisaties afkomstig uit Turkije zeggen te protesteren tegen de politiek die Erdogan voert tegen Syrië, Koerden, Alevieten, minderheidsgroepen en werkenden.

Vier demonstraties in Den Haag tegen premier Turkije

RTVWEST 21.03.2013 Audiofragment DEN HAAG – Vier organisaties gaan donderdag in Den Haag protesteren tegen de komst van de Turkse premier Recep Tayyip Erdogan naar Nederland. Lees verder

Kleine groep Turken demonstreert toch

Trouw 21.03.2013 Ongeveer 40 Turkse Nederlanders en een overmacht aan politie hebben zich donderdag bij de Islamitische Universiteit in Rotterdam geposteerd. Daar zou een demonstratie zijn tegen de opvang van Turks-Nederlandse kinderen bij christelijke gezinnen of homostellen.

Bezoek Erdogan: demonstraties door Koerden en tegen Jeugdzorg

 Trouw 21.03.2013 Vandaag brengt de Turkse premier Recep Tayyip Erdogan een bezoek aan Nederland. Gisteravond kwam hij al aan, maar om twaalf uur vanmiddag begint het officiële programma. Een aantal groeperingen heeft protesten aangekondigd. Zowel tegen Erdogan als tegen Jeugdzorg.

In Den Haag, waar Erdogan vanmiddag arriveert, wordt gedemonstreerd door de jongerenafdeling (het CiJO) van het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI), op het Buitenhof vanaf 14:00 uur.

Erdogan voor kort overleg bij Rutte: enkele demonstranten

Trouw 21.03.2013 De De Turkse premier Recep Tayyip Erdogan is donderdagmiddag aangekomen bij het Catshuis voor overleg met premier Mark Rutte. Een klein groepje demonstranten wachtte de Turkse regeringsleider op en schreeuwde leuzen.

Erdogan voor overleg bij Rutte

NU 21.03.2013 De Turkse premier Recep Tayyip Erdogan is donderdagmiddag aangekomen bij het Catshuis voor overleg met premier Mark Rutte. Een klein groepje demonstranten wachtte de Turkse regeringsleider op en schreeuwde leuzen. Onder meer de hechte diplomatieke en economische banden komen aan de orde tijdens het overleg. Vorig jaar vierden beide landen 400 jaar diplomatieke betrekkingen.

Erdogan voor overleg bij Rutte

Telegraaf 21.03.2013  De Turkse premier Recep Tayyip Erdogan is donderdagmiddag aangekomen bij het Catshuis voor overleg met premier Mark Rutte. Een klein groepje demonstranten wachtte de Turkse regeringsleider op en schreeuwde leuzen.

Zieke Erdogan zegt bezoek aan Keukenhof af

Trouw 21.03.2013 Erdogan zou een privébezoek brengen aan de Keukenhof.
Donderdagochtend rond 08.30 uur werd het tripje echter afgezegd door het ministerie van Buitenlandse Zaken omdat Erdogan ziek is.
Het is de eerste dag dat de Keukenhof dit jaar open is. ‘Het is jammer dat de heer Erdogan er niet zal zijn, maar er lopen gelukkig al andere gasten rond’, aldus de woordvoerder.

Premier Erdogan ziek

Telegraaf 21.03.2013 De Turkse premier Erdogan gaat niet meer naar de Keukenhof. Zojuist is bekend geworden dat hij ziek is.

Gerelateerde artikelen;

21-03: ‘Yunus’ overschaduwt bezoek Turkse premier

21-03: Relsfeer rond bezoek Erdogan

20-03: Turkse premier in NL

Premier Erdogan ziek tijdens bezoek aan Nederland

NU 21.03.2013 De Turkse premier Recep Tayyip Erdogan is donderdag tijdens zijn bezoek aan Nederland ziek geworden. Dat heeft een woordvoerder van het bloemenpark in Lisse bevestigd. Het is de eerste dag dat de Keukenhof dit jaar open is. ”Het is jammer dat de heer Erdogan er niet zal zijn, maar er lopen gelukkig al andere gasten rond”, aldus de woordvoerder.

Premier Erdogan wijzigt bezoek op laatste moment

Elsevier 21.03.2013 De Turkse premier Recep Tayyip Erdogan is donderdag niet komen opdagen bij het geplande bezoek aan de Keukenhof in Lisse. Erdogan zegt onverwachts geveld te zijn door ziekte. Dat bevestigt Keukenhof donderdag. Erdogan kwam woensdagavond in Amsterdam aan voor een staatsbezoek in verband met de viering van vierhonderd jaar diplomatieke betrekkingen tussen Nederland en Turkije.

Hoe kon Yunus, toen hij vijf maanden oud was, al Turk zijn? – ‘Het is ironisch dat sommige Turkse Nederlanders nadruk leggen op het Turk-zijn van een kind. Het niet-Turkse Nederland moet multicultureel zijn, maar het Turkse Nederland moet monocultureel zijn.’ blogt Afshin Ellian

‘Yunus’ overschaduwt bezoek Turkse premier

Trouw 21.03.2013 De Turkse premier Recep Tayyip Erdogan brengt donderdag een eendaags bezoek aan ons land op uitnodiging van premier Mark Rutte. De komst van Erdogan werd vooraf overschaduwd door de kwestie rond het 9-jarige pleegkind Yunus.

Relsfeer rond bezoek ErdoganVideo

Telegraaf 21.03.2013  De autoriteiten hebben geen idee wat hen vandaag allemaal te wachten staat tijdens het bliksembezoek van premier Erdogan aan ons land. De Turkse regeringsleider heeft een bezoek aan Rotterdam afgezegd, maar het aangekondigde protest bij de Islamitische Universiteit, gericht tegen de opvang van Yunus bij twee pleegmoeders, gaat gewoon door.

Turkse premier al aangekomen in Nederland

 Trouw 21.03.2013 De Turkse premier Recep Tayyip Erdogan is woensdagavond aangekomen in Nederland voor een officieel bezoek. Op beelden van de NOS is te zien hoe de premier samen met zijn vrouw aankomt bij een hotel.

Turkse premier in NLVideo

Telegraaf 21.03.2013 De Turkse premier Recep Tayyip Erdogan is woensdagavond aangekomen in Nederland voor een officieel bezoek. Op beelden van de NOS is te zien hoe de premier samen met zijn vrouw aankomt bij een hotel.

Turkse premier aangekomen in Nederland

NU 21.03.2013 De Turkse premier Recep Tayyip Erdogan is woensdagavond aangekomen in Nederland voor een officieel bezoek. Op beelden van de NOS is te zien hoe de premier samen met zijn vrouw aankomt bij een hotel. De verwachting was dat Erdogan morgen pas naar Nederland zou komen. Vier organisaties hebben protesten in Den Haag aangekondigd tegen het bezoek de Turkse premier.

Discussie ‘belastend voor Yunus’

RTVWEST 21.03.2013 De discussie over zijn verleden en toekomst, legt een ‘zware druk’ op de schouders van de nog maar 9-jarige Yunus. ‘Al die aandacht en informatie is behoorlijk belastend. Dit willen we het liefst niet,’ aldus de directeur van het Bureau Jeugdzorg Haaglanden, Hans Beelen.

Toch maakt Yunus het goed. Volgens de directeur wordt hij prima door zijn lesbische pleegmoeders en het bureau zelf begeleid. Jeugdzorg hoopt dat hij snel weer terug kan naar zijn gewone omgeving in Den Haag. Lees verder

Asscher noemde procedure ’streng en zorgvuldig’

VK 20.03.2013 Bureau Jeugdzorg Haaglanden heeft in de zaak-Yunus veel steken laten vallen. Beschuldigingen tegen de biologische moeder waren onvoldoende gefundeerd en onderzoeken die ontlastend waren voor de ouders werden achtergehouden. Ook rechterlijke uitspraken om de uithuisplaatsing ongedaan te maken, zijn genegeerd.

Lees ook ‘Niets tegen geaardheid pleegouders Yunus’ – 20/03/13

Lees ook CDA wil Turkije jeugdzorg uitleggen – 20/03/13

Lees ook Kabinet zal Erdogan ‘zorgvuldige overwegingen’ zaak-Yunus uitleggen – 19/03/13

Moeder Yunus kreeg gelijk van Hof

Telegraaf 20.03.2013 Jeugdzorg kon niet aannemelijk maken dat de Turkse biologische moeder van het jongetje Yunus (9) niet geschikt was haar kind op te voeden of dat ze haar zoon mishandelde. Daarom wees het gerechtshof de jongen in 2007 toe aan de biologische ouders.

Ouders Yunus hebben niets tegen geaardheid pleegouders

NU 20.03.2013 De biologische ouders van Yunus hebben nooit “de intentie gehad tegen de seksuele geaardheid van de pleegouders van het jongetje van Turkse afkomst te ageren”. Dat benadrukt de advocaat van de ouders in een verklaring, een dag voor het bezoek van de Turkse premier Recep Tayyip Erdogan.

Gerelateerde artikelen;

Lees meer over: Yunus

‘Niets tegen geaardheid pleegouders Yunus’

Trouw 20.03.2013 De biologische ouders van Yunus hebben niets tegen de seksuele geaardheid van de pleegouders van het jongetje van Turkse afkomst. De advocaat van de ouders heeft dat de dag voor het bezoek van de Turkse premier Recep Tayyip Erdogan benadrukt.

Volgens de advocaat hebben de ouders alleen gewild dat hun zoontje bij een pleeggezin terechtkwam ‘waar tegemoet zou worden gekomen aan de identiteit van Yunus en henzelf’. Zo wilden ze voorkomen dat Yunus vervreemd of onthecht zou raken van zijn familie.

‘Niets tegen geaardheid pleegouders Yunus’

Elsevier 20.03.2013 De biologische ouders van Yunus hebben niets tegen de seksuele geaardheid van de pleegouders van het jongetje van Turkse afkomst. De advocaat van de ouders heeft dat de dag voor het bezoek van de Turkse premier Recep Tayyip Erdogan benadrukt.

IslamUni dicht tijdens protest

Telegraaf 20.03.2013 De Islamitische Universiteit in Rotterdam blijft donderdag dicht wegens een mogelijke demonstratie van boze Turken.

Duizend mensen verwacht bij Yunus-protest in Lelystad

RTVWEST 20.03.2013 DEN HAAG – Bij een Turks protest vrijdag in Lelystad worden duizend demonstranten verwacht. Dat liet een woordvoerster van de gemeente Lelystad woensdag weten. De demonstratie is gericht tegen het jeugdzorgbeleid in Nederland. Lees verder

Lelystad verwacht 1000 demonstrerende Turken

Trouw 20.03.2013  Bij het Turks protest van vrijdag in Lelystad worden 1000 demonstranten verwacht. Dat liet een woordvoerster van de gemeente Lelystad woensdag …

Honderden betogen tegen Erdogan in Den Haag

Trouw 20.03.2013  Ongeveer 500 mensen gaan donderdag in Den Haag demonstreren tegen de Turkse premier Recep Tayyip Erdogan. Hij brengt donderdag een officieel …

Protesten in Den Haag tegen Erdogan

Den HaagFM 20.03.2013 Ongeveer 500 mensen gaan donderdag in Den Haag demonstreren tegen de Turkse premier Erdogan. Hij brengt donderdag een of…lees meer

Duizend Turken verwacht bij protest tegen pleegzorg

Demonstratie in Lelystad om opvang Turkse kinderen door homostellen

NU 20.03.2013 Naar verwachting zullen komende vrijdag in Lelystad 1000 Turken demonstreren tegen het jeugdzorgbeleid in Nederland.  Bekijk video – Dat liet een woordvoerster van de gemeente Lelystad woensdag weten. De organisatie achter het protest roept onder meer via Facebook zo veel mogelijk mensen op om naar Lelystad te komen.

Gerelateerde artikelen

Lees meer over: Yunus Lelystad Jeugdzorg Pleeggezin

CDA wil Turkije jeugdzorg uitleggen

Trouw 20.03.2013   Het CDA mengt zich in de discussie over de opvang van het Turks-Nederlands jongetje Yunus bij lesbische pleegouders in Den Haag. ‘In de Tweede Wereldoorlog zaten joodse kinderen ondergedoken bij katholieke gezinnen. Dat heeft ook niet tot massale problemen geleid’, zo stelde CDA-Europarlementariër Ria Oomen-Ruijten woensdag.

Ook CDA mengt zich in Yunus-discussie

RTVWEST 20.03.2013 DEN HAAG – Ook de Europese fractie van het CDA heeft zich gemengd in de discussie over de opvang van het Turks-Nederlands jongetje Yunus bij lesbische pleegouders in Den Haag. Het 9-jarige jongetje houdt de gemoederen in Nederland … Lees verder

CDA wil het Turkije uitleggen

Telegraaf 20.03.2013 Het CDA mengt zich in de discussie over de opvang van het Turks-Nederlands jongetje Yunus bij lesbische pleegouders in Den Haag. „In de Tweede Wereldoorlog zaten joodse kinderen ondergedoken bij katholieke gezinnen. Dat heeft ook niet tot massale problemen geleid”, zo stelde CDA-Europarlementariër Ria Oomen-Ruijten woensdag.

Gerelateerde artikelen

20-03: EU-deur dicht na Yunus-rel

19-03: PVV: bezoek Erdogan afzeggen

19-03: Kabinet legt zaak-Yunus uit

19-03: Erdogan niet naar Rotterdam

19-03: Moslims willen pleegkind

19-03: Boze Turken de straat op

19-03: Turkije klaagt ook in België

18-03: Yunus naar omstandigheden ok

Lesbisch stel verdient lintje”Video

Telegraaf 20.03.2013 Partners Aad en Ron Vijfhuizen vangen al 28 jaar pleegkinderen op. Ze zijn diep geraakt over het nieuws dat een lesbisch stel moest onderduiken, omdat zij een moslimkind opvangen.

Veel meer aanmeldingen pleegouders in Haaglanden

RTVWEST 20.03.2013 DEN HAAG – Bij de Stichting Jeugdformaat zijn de laatste dagen ‘aanzienlijk veel meer’ aanmeldingen binnengekomen van mensen die pleegouder willen worden. Exacte cijfers heeft de organisatie, die in Haaglanden onder meer … Lees verder

Rondvraag: ‘Hier wordt politiek bedreven over de rug van een klein jongetje’

Trouw 19.03.2013  Het populaire Turkse tv-station ATV besteedt avond na avond aandacht aan de lotgevallen van Turkse ouders in Nederland bij wie kinderen werden weggehaald. Aanleiding is het Turkse jongetje Yunus, dat in Nederland wordt opgevoed door twee lesbische pleegmoeders. Waarom wordt er in Turkije zo heftig op de zaak gereageerd ?

Lees ook Asscher vindt bemoeienis aanmatigend, maar zegt bezoek Erdogan niet af – 19/03/13

Lees ook Kabinet zal Erdogan ‘zorgvuldige overwegingen’ zaak-Yunus uitleggen – 19/03/13

‘Belang van Yunus is ondergesneeuwd’

Trouw 19.03.2013 Of het Turkse jongetje Yunus (9) goed zit bij een lesbisch stel? Of het een blunder is van jeugdzorg een islamitische jongen bij twee pleegmoeders te plaatsen? Jo Hermanns, bijzonder hoogleraar opvoedkunde van de Universiteit van Amsterdam wil er niet eens over nadenken. “Deze discussie kent alleen maar verliezers. En aan het eind is er één slachtoffertje: Yunus.”

‘Ook Turks protest bij Jeugdzorg in Den Haag’

RTVWEST 19.03.2013 DEN HAAG – Er zijn meer Turkse protestacties gepland tegen de opvang van pleegkinderen in Nederlandse gezinnen. Mogelijk ook bij het gebouw van bureau jeugdzorg Haaglanden, schrijft de Telegraaf. Lees verder

Gerelateerde artikelen;

Boze Turken de straat op

Telegraaf 19.03.2013 Overal in het land blijken boze Turken protesten op touw te zetten tegen de opvang van Turkse pleegkinderen bij homoparen en christelijke gezinnen. Naast de eerder aangekondigde demonstratie bij de Islamitische Universiteit in Rotterdam is er een dag later een actie gepland bij het hoofdkantoor van Bureau Jeugdzorg Flevoland in Lelystad.

Asscher vindt bemoeienis aanmatigend, maar zegt bezoek Erdogan niet af

Trouw 19.03.2013 Minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) zei dinsdag tijdens het vragenuurtje in de Tweede Kamer wederom dat de Turkse bemoeienis met de pleegopvang van het jongetje Yunis ‘ongepast en aanmatigend’ is. Hij wilde een verzoek van de PVV om het aanstaande bezoek van de Turkse premier Tayyip Erdogan af te zeggen niet inwilligen.

PVV: ‘Bezoek Erdogan afzeggen’

RTVWEST 19.03.2013 DEN HAAG – De PVV vindt dat het kabinet het bezoek van de Turkse premier Erdogan moet afzeggen omdat dat land zich bemoeit met het 9-jarige jongetje Yunus wat bij een lesbisch pleeggezin is ondergebracht. Kamerlid Sietse Fritsma zei … Lees verder

Gerelateerde artikelen;

PVV: bezoek Erdogan afzeggen

Telegraaf 19.03.2013 De PVV vindt dat het kabinet het bezoek van de Turkse premier Recep Tayyip Erdogan moet afzeggen omdat dat land zich bemoeit met het 9-jarige jongetje Yunus omdat dit bij een lesbisch pleeggezin is ondergebracht. Tweede Kamerlid Sietse Fritsma zei dat dinsdag in de Tweede Kamer. Vicepremier Lodewijk Asscher wees dit pleidooi meteen van de hand.

Turkse premier niet naar Rotterdam

Trouw 19.03.2013 De Turkse premier Recep Tayyip Erdogan brengt geen bezoek aan de Islamitische Universiteit in Rotterdam tijdens het staatsbezoek aan Nederland. Dat melden bronnen rond het bezoek van de premier.

Erdogan niet naar Rotterdam

Telegraaf 19.03.2013 De Turkse premier Recep Tayyip Erdogan gaat donderdag niet naar de Islamitische Universiteit in Rotterdam tijdens zijn eendaagse officiële bezoek aan Nederland. Zijn bezoek aan de universiteit is van het programma geschrapt, meldt een woordvoerder van de universiteit dinsdag. Of er van af wordt gezien in verband met de aangekondigde demonstratie van Turken is niet duidelijk. „We hebben gisteren van de ambassade gehoord dat het bezoek niet doorgaat, maar niet gehoord wat de reden is”, aldus de woordvoerder. De details van het nieuwe programma worden dinsdag later op de dag bekendgemaakt.

Ergernis over Asscher in affaire Yunus

Trouw 19.03.2013 Vice-premier Lodewijk Asscher heeft de verhoudingen met Turkije onnodig op scherp gezet. Zijn uitspraak van vrijdag dat de Turkse bemoeienis met het pleegkind Yunus ‘volstrekt ongepast’ is, heeft in het kabinet en de Tweede Kamer tot ergernis geleidt. Dat schrijft het AD dinsdag op de voorpagina.

Kabinet zal Erdogan ‘zorgvuldige overwegingen’ zaak-Yunus uitleggen

Trouw 19.03.2013 Tijdens het bezoek van de Turkse premier Recep Tayyip Erdogan zal het kabinet uitleg geven over de zaak-Yunus. Dat schrijft minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken mede namens premier Mark Rutte dinsdag aan de Tweede Kamer. Het kabinet zal donderdag toelichten ‘welke zorgvuldige afwegingen worden gemaakt bij beslissingen over kinderen die in pleeggezinnen worden geplaatst’.

Kabinet legt zaak-Yunus uit

Telegraaf 19.03.2013  Tijdens het bezoek van de Turkse premier Recep Tayyip Erdogan zal het kabinet uitleg geven over de zaak-Yunus. Dat schrijft minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken mede namens premier Mark Rutte dinsdag aan de Tweede Kamer. Het kabinet zal donderdag toelichten „welke zorgvuldige afwegingen worden gemaakt bij beslissingen over kinderen die in pleeggezinnen worden geplaatst”.

Gerelateerde artikelen;

19-03: Erdogan niet naar Rotterdam

19-03: Boze Turken de straat op

19-03: Turkije klaagt ook in België

Kabinet zal Erdogan zaak-Yunus uitleggen

NU 19.03.2013 Tijdens het bezoek van de Turkse premier Recep Tayyip Erdogan zal het kabinet uitleg geven over de zaak-Yunus. Dat schrijft minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken mede namens premier Mark Rutte dinsdag aan de Tweede Kamer.

Gerelateerde artikelen;

Lees meer over: Yunus

Verzet tegen bezoek Erdogan vanwege pleegkind Yunus

Elsevier 19.03.2013 De PVV wil dat het kabinet het bezoek van de Turkse premier Recep Tayyip Erdogan afzegt vanwege de bemoeienis van Turkije met het negenjarige pleegkind Yunus De PVV wil dat het kabinet het bezoek van de Turkse premier Recep Tayyip Erdogan afzegt vanwege de bemoeienis van Turkije met het negenjarige pleegkind Yunus. Turkije heeft er bezwaar tegen dat het kind bij een lesbisch Nederlands pleeggezin is ondergebracht. Vicepremier Lodewijk Asscher (PvdA) wijst het afzeggen van het bezoek van de hand. Asscher noemde de Turkse ophef over Yunus vorige week ‘volstrekt ongepast’.

Opmerkelijk, omdat de PvdA in september 2011 nog vond dat pleegkinderen geplaatst moeten worden ‘in gezinnen waar de religieuze achtergrond van het kind wordt gerespecteerd’.

PvdA-Kamerleden Jeroen Dijsselbloem en Khadija Arib stelden toen Kamervragen aan toenmalig staatssecretaris van Volksgezondheid Marlies Veldhuijzen van Zanten (CDA) over een moslimjongen in een christelijk pleeggezin.

Dinsdag zei vicepremier Asscher (PvdA) in de Tweede Kamer dat Nederland een zorgvuldige procedure kent bij het in pleeggezinnen plaatsen van kinderen. Daarbij spelen volgens hem afkomst, religie of seksuele voorkeur van de pleegouders geen rol.

‘Turkse kinderen ook niet naar Belgisch pleeggezin’

Trouw 19.03.2013 Turkije vraagt de Belgische overheid om Turkse kinderen niet langer bij Belgische pleeggezinnen onder te brengen. Dat meldden verschillende Vlaamse media dinsdag. Aanleiding is de ophef rond de 9-jarige Yunus, het jongetje van Turkse afkomst dat in Nederland bij lesbische pleegouders woont. Turkije vindt het onacceptabel dat Turkse kinderen bij christelijke of homoseksuele gezinnen worden grootgebracht. Ze zijn bang dat zo’n plaatsing leidt tot vervreemding van hun eigen waarden en tot gedwongen assimilatie.

Turkije klaagt ook in België

Telegraaf 19.03.2013  Turkije vraagt de Belgische overheid om Turkse kinderen niet meer bij Belgische pleegkinderen onder te brengen. Dat meldden verschillende Vlaamse media dinsdag.

Turkije: geen Turkse kinderen bij Belgische pleegouders

Telegraaf 19.03.2013 De Turkse overheid heeft België verzocht om geen Turkse kinderen meer bij christelijke, Belgische pleegouders te plaatsen. Dit zou volgens de Turken leiden tot vervreemding van eigen normen en waarden. Dat melden Belgische media dinsdagochtend.

Het is voor het eerst dat de Turkse overheid zich officieel bemoeit met de zaak rond het pleegkind Yunus dat bij een lesbisch stel werd geplaatst.

In Turkije is veel ophef ontstaan rond de negenjarige Yunus die na signalen van mishandeling bij twee Nederlandse pleegmoeders werd geplaatst. Waarnemend premier Lodewijk Asscher zei vorige week al dat Turkije zich niet met de Nederlandse pleegzorg moet bemoeien. In Rotterdam wordt een Turks protest verwacht tijdens het bezoek van Erdogan.

Moslims willen pleegkind

Telegraaf 19.03.2013 Islamitische stellen hebben meer belangstelling voor een pleegkind dan voorheen. De ophef die is ontstaan over de 9-jarige Nederlands-Turkse Yunus, die tot ontsteltenis van Turkse politici wordt opgevoed door lesbische ouders, wordt gezien als aanleiding. Dat meldt Sp!ts dinsdag.

PVDA-raadslid Okçuoglu: meer islamitische pleeggezinnen nodig

RTVWEST 19.03.2013 Video DEN HAAG – Volgens PVDA-raadslid Mustafa Okçuoglu is het goed dat de zaak rondom de 9-jarige Yunus uit Den Haag besproken wordt. Dat zei het raadslid dinsdag in TV West Vandaag. Dat er in koffiehuizen, moskeeën en in Turkse gezinnen … Lees verder

Gerelateerde artikelen;

‘Yunus maakt het naar omstandigheden goed’  – Video

Telegraaf 18.03.2013 Met het Turkse jongetje Yunus gaat het „naar omstandigheden goed”. Dat zegt een woordvoerder van Bureau Jeugdzorg Haaglanden maandagavond.

Gerelateerde artikelen;

18-03:  Yunus-rel bereikt kookpunt

17-03: Turken verdeeld over Yunus

17-03:  ‘Meld je aan voor pleegzorg’

16-03:  Turks protest ingetrokken

16-03:  Politie houdt protest in de gaten

16-03:  Moeder kidnapte broers van Yunus

 

Hoe moet het zo dadelijk met me worden ????

Yunus maakt het ‘naar omstandigheden’ goed

RTVWEST 18.03.2013 DEN HAAG – Het gaat ‘naar omstandigheden’ goed met het Turkse jongetje Yunus. Dat zegt een woordvoerder van Bureau Jeugdzorg Haaglanden. Het jongetje en zijn twee lesbische pleegouders doken vorige week onder. Dit nadat er in Turkije commotie ontstond over het onderbrengen van islamitische pleegkinderen bij gezinnen met homoseksuele ouders.

Volgens de woordvoerder blijft dit wel ‘een enorme impact’ de 9-jarige jongen hebben. De ouders vroegen ook de Turkse premier Erdogan om in te grijpen. Hij brengt deze week een bezoek aan Nederland. Volgens sommige berichten zou hij ook een bezoek willen brengen aan de jongen.

Op internet is een nieuwe oproep gedaan om donderdag om tien uur ’s morgen bij de Islamic University of Rotterdam te demonsteren tegen Jeugdzorg.    Lees verder

Gerelateerde artikelen;

‘Dat juist Yunus en zijn moeders moeten onderduiken, is diep treurig’

VK 18.03.2013 Het was een beschamende week, schrijft columnist Aleid Truijens. Want niet de belagers, maar juist Yunus en zijn moeders en jeugdwerker Mehmet Sahin, die jodenhaat bij scholieren dapper probeert te bestrijden met Anne Franks Dagboek, moesten onderduiken. Niet hun belagers, en dat is diep treurig.

Stel dat mijn kind uit huis werd geplaatst, en het kwam in een moslimgezin…

Elsevier 18.03.2013 Soms staat er iets in de krant dat grote indruk maakt. Zo las ik jaren geleden een klein stukje over een brand ergens in Amsterdam. Die was ontstaan doordat twee kleine, moederloze kinderen zelf probeerden iets te koken in de afwezigheid van hun vader. Die moest natuurlijk werken. Nu lees ik over dat lesbische stel dat in haar goedheid een Turks kind heeft opgenomen, al bijna negen jaar geleden. Ook dat hebben ze zonder twijfel gedaan omdat zij dat jongetje een mooier en beter leven konden bieden dan wat hij had.

De kwestie, zo begrijpen we uit de Volkskrant, heeft in Turkije tot grote ophef geleid. Want ‘hoe zou jij je voelen als jouw kind bij een lesbienne zou wonen?’ Nou, brrr. Bovendien zijn ze bang dat dat kind wordt geïndoctrineerd met allemaal gemene Christelijke praatjes.

Nou, pech gehad, zeker zolang het ontbreekt aan Turkse pleeggezinnen, want die schijnen er niet bepaald veel te zijn. Evengoed zijn die ouders nu ondergedoken, in een Umwertung aller Werte.

Stel nu dat mijn kind uit huis moest worden geplaatst (en dat gebeurt niet zomaar). Het kwam terecht bij een moslimgezin. En ik ben christelijk. Dan heb je toch niet het lef om eisen te gaan stellen als je het zelf zo enorm hebt verpest?

Turken verdeeld over lot Yunus

Trouw 17.03.2013 Turken lijken bepaald niet eensgezind in hun mening over het lot van de 9-jarige Yunus, die uit een Turks-Nederlands gezin bij lesbische pleegouders werd geplaatst. De kwestie wordt in Turkse media breed uitgemeten en de zaak dreigt een schaduw te werpen over het aanstaande bezoek van de Turkse premier Recep Tayyip Erdogan aan Nederland. De Nederlandse regering vindt dat Turkije zich er niet mee moet bemoeien. Sommige Turken maken zich vooral druk om het uiteenvallen van het gezin, anderen om het feit dat de pleegouders lesbisch zijn.

Turken verdeeld over Yunus

Telegraaf 17.03.2013  Turken lijken bepaald niet eensgezind in hun mening over het lot van de 9-jarige Yunus, die uit een Turks-Nederlands gezin bij lesbische pleegouders werd geplaatst. De kwestie wordt in Turkse media breed uitgemeten en de zaak dreigt een schaduw te werpen over het aanstaande bezoek van de Turkse premier Recep Tayyip Erdogan aan Nederland. De Nederlandse regering vindt dat Turkije zich er niet mee moet bemoeien. Sommige Turken maken zich vooral druk om het uiteenvallen van het gezin, anderen om het feit dat de pleegouders lesbisch zijn.

Gerelateerde artikelen;

17-03: ‘Meld je aan voor pleegzorg’

16-03: Turks protest ingetrokken

16-03: Politie houdt protest in de gaten

16-03: Protest Turken in zaak Yunus

15-03: ‘Bemoeienis Turkije ongepast’

15-03: Politiek steunt pleegouders Yunus

15-03: Ouders Yunus duiken onder

19-02: Reddingsactie Turkse kinderen

Kuzu: ‘Moslims moeten pleegouders worden’

RTVWEST 17.03.2013 DEN HAAG – Het PvdA-Kamerlid Kuzu roept moslims op om massaal pleegouder te worden. Lees verder

Gerelateerde artikelen;

PvdA-Kamerleden: ‘Turkse-Nederlanders, meld je aan voor pleegzorg’

Trouw 17.03.2013 Turkse-Nederlanders kunnen zich verontwaardigd voelen over de plaatsing van het 9-jarige Turkse jongetje Yunus bij lesbische pleegouders, maar ze kunnen ook hun verantwoordelijkheid nemen en zich aanmelden als pleeggezin. Die oproep doen twee Turks-Nederlandse Kamerleden van de PvdA zondag.

‘Meld je aan voor pleegzorg’

Telegraaf 17.03.2013 Turkse-Nederlanders kunnen zich verontwaardigd voelen over de plaatsing van het 9-jarige Turkse jongetje Yunus bij lesbische pleegouders, maar ze kunnen ook hun verantwoordelijkheid nemen en zich aanmelden als pleeggezin. Die oproep doen twee Turks-Nederlandse Kamerleden van de PvdA zondag.

Gerelateerde artikelen;

16-03: Turks protest ingetrokken

16-03: Pleegadressen gezocht

15-03: ‘Bemoeienis Turkije ongepast’

15-03: Politiek steunt pleegouders Yunus

15-03: Ouders Yunus duiken onder

‘Nederlandse Turken moeten zich aanmelden als pleegouders’

NU 17.06.2013 Turkse-Nederlanders kunnen zich verontwaardigd voelen over de plaatsing van het 9-jarige Turkse jongetje Yunus bij lesbische pleegouders, maar ze kunnen ook hun verantwoordelijkheid nemen en zich aanmelden als pleeggezin.  Die oproep doen twee Turks-Nederlandse Kamerleden van de PvdA zondag.

Gerelateerde artikelen;

Lees meer over: Yunus

Turks protest ingetrokken

Telegraaf 17.03.2013 Het protest tegen de opvang van Turkse kinderen bij Nederlandse homoseksuele pleeggezinnen lijkt niet door te gaan. De initiatiefnemer heeft de uitnodiging voor het protest op Facebook ingetrokken

Gerelateerde artikelen;

16-03: Politie houdt protest in de gaten

16-03: Protest Turken in zaak Yunus

‘Turks protest Rotterdam gaat niet door’

NU 17.03.2013 De initiatiefnemer van de demonstratie in Rotterdam tegen de opvang van Turkse kinderen bij Nederlandse homoseksuele gezinnen, heeft laten weten dat het protest niet doorgaat. Dat meldt RTV Rijnmond.

Eerder werd op Facebook onder het account Cocuklarimiza Dokunma een oproep geplaatst om in Rotterdam te komen demonstreren tegen de opvang van Turkse kinderen bij Nederlandse homoseksuele gezinnen.

Gerelateerde artikelen;

Lees meer over: Rotterdam  Turkije

Onduidelijkheid over Turks protest

RTVWEST 17.03.2013 DEN HAAG – Er is grote onduidelijkheid ontstaan over de aangekondigde demonstratie van Turken tegen de opvang van Yunus. De jongen woont bij een lesbisch stel in Den Haag. Duizenden Turken zouden donderdag in Rotterdam demonstreren als de Turkse premier Erdogan daar op bezoek komt. Dat protest is afgelast, maar op Facebook is nu opnieuw een oproep geplaatst voor een andere actie op diezelfde dag. Lees verder

Wilders: ‘demonstrerende Turken moeten terug naar huis’

RTVWEST 16.03.2013 DEN HAAG – PVV-leider Geert Wilders heeft hard uitgehaald naar de deelnemers aan de Turkse protestactie, komende donderdag in Rotterdam. De actie is gericht tegen de opvang van pleegkinderen bij Nederlandse gezinnen. Wat Wilders … Lees verder

gerelateerde artikelen

Turken gaan massaal de straat op tegen opvang Yunus

RTVWEST 16.03.2013 Den Haag – In Rotterdam is donderdag een massaprotest van Turken tegen de opvang van Yunus door lesbische ouders in Den Haag. Lees verder

gerelateerde artikelen;

Tekort aan islamitsche pleegouders

RTVWEST 16.03.2013 DEN HAAG – Er is in Nederland een groot tekort aan pleeggezinnen met een islamtische achtergrond. Dat zegt Pleegzorg Nederland in een reactie op de commotie rond de opvang van het Turkse jongetje Yunus door lesbische ouders in Den … Lees verder

‘Turkije geen lid EU door affaire Yunus’

RTVWEST 16.03.2013 DEN HAAG – Kamerleden willen dat premier Rutte deze week zijn Turkse collega Erdogan flink de oren wast over de affaire rond het jongetje Yunus. Op radio 1 noemde het D66-Kamerlid Weyenberg de houding van de Turken ‘onacceptabel’. Over de opvang van de Turkse jongen Yunus is veel ophef ontstaan, doordat zijn biologische moeder hem opeist. Zij wil niet dat hij door een lesbisch stel in Den Haag wordt grootgebracht. Erdogan wil de zaak aankaarten tijdens zijn bezoek aan Nederland.  Lees verder

Gerelateerde artikelen;

‘Turkije verder van EU door Yunus’

NU 16.03.2013 De rel rond de opvang van de 9-jarige Turkse jongen Yunus laat zien dat Turkije nog lang niet klaar is voor toetreding tot de Europese Unie. “Sommige landen willen de onderhandelingen over de toetreding uit de ijskast halen, maar wat ons betreft kan de ijskast een graadje kouder worden gezet”, zei VVD-Kamerlid Mark Verheijen zaterdag in het Radio 1-programma Kamerbreed.

Gerelateerde artikelen;

Lees meer over: Turkije Yunus

VVD: Turkije kan toetreding tot EU voorlopig vergeten

Elsevier 16.03.2013 Turkije hoeft voorlopig niet op een lidmaatschap van de Europese Unie (EU) te rekenen. De houding in de zaak rond het pleegkind Yunus laat zien dat het land nog te ver van de waarden binnen de EU af staat. Turkije hoeft voorlopig niet op een lidmaatschap van de Europese Unie (EU) te rekenen. De houding in de zaak rond het pleegkind Yunus laat zien dat het land nog te ver van de waarden binnen de EU af staat. Zijn partij is niet blij met de bemoeienis van de Turken met de Nederlandse pleegzorg.

Vice-premier Asscher: ‘Bemoeienis Turkije Yunus ongepast’

RTVWEST 15.03.2013 DEN HAAG – Bemoeienis van Turkije met het 9-jarige Turkse jongetje Yunus is ‘volstrekt ongepast’. Dat zei vice-premier Lodewijk Asscher vrijdag na afloop van de ministerraad. Lees verder

Gerelateerde artikelen

Bemoeienis Turkije met Yunus ongepast

Den HaagFM 16.03.2013 Het is “volstrekt ongepast” dat Turkije zich bemoeit met het 9-jarige Turkse jongetje Yunus. Dat zei vice-pr…lees meer

Politie alert op demonstratie om Yunus

RTVWEST 16.03.2013 DEN HAAG – De politie Rotterdam houdt een aangekondigde demonstratie in de gaten van Turken tegen de opvang van het jongetje Yunus bij lesbische pleegouders in Den Haag. Lees verder

Gerelateerde artikelen;

Zie: Politie houdt protest in de gaten

Zie: Politie houdt Turks protest in de gaten

Zie: Zaak Yunus: ‘Protest duizenden Turken Rotterdam’

Yunus-Turken willen gaan demonstreren

Den HaagFM 16.03.2013 De politie in Rotterdam houdt een aangekondigde demonstratie in de gaten van Turken die willen protesteren tegen de opva…lees meer

Zie: Protest Turken in zaak Yunus

Zie: Turken in Rotterdam de straat op uit protest om Yunus

Zie: Pleegadressen gezocht

Zie: Aanmeldingen Turkse pleegouders na rel om Yunus

Zie: Asscher boos over Turkse bemoeienis pleegkind Yunus

Turkse jongen Yunus ondergedoken

Den HaagFM 16.05.2013 Het Haagse jongetje Yunus is met zijn pleegmoeders ondergedoken. De 9-jarige jongen gaat ook niet meer naar school. Het …lees meer

Zie: Lesbische moeders Turks pleegkind duiken onder

Gezin Haagse Yunus ondergedoken uit angst voor ontvoering

RTVWEST 15.03.2013 DEN HAAG – Het Haagse jongetje Yunus is met zijn pleegmoeders ondergedoken. De 9-jarige gaat ook niet meer naar school. Het gezin is bang voor een ontvoering, nadat de Turkse premier Erdogan aankondigde op bezoek te komen. Yunus is van Turkse afkomst en woont sinds hij 4 maanden oud is bij een lesbisch stel in Den Haag. Zijn biologische, islamitische moeder is daar woest over. Ze riep de hulp in van Erdogan. Die kondigde aan op bezoek te komen bij Yunus, eind deze maand als hij in Nederland is.

Haagse Wethouder woedend

Wethouder Karsten Klein van Den Haag is woedend over de Turkse bemoeienis rond het 9-jarige pleegkind Yunus.   Lees verder

Gerelateerde artikelen;

‘Pleegmoeders Turks jongetje verdienen standbeeld’

BB 15.03.2013 De lesbische pleegouders die het 9-jarige Turkse jongetje Yunus hebben opgevangen, verdienen een standbeeld en geen kritiek. Dat stelt staatssecretaris Martin van Rijn (Pleegzorg) vrijdag. Hij vindt het heel erg dat het gezin moet onderduiken door de commotie in Turkije over het onderbrengen van islamitische pleegkinderen bij gezinnen met homoseksuele ouders.

Gerelateerde artikelen;

Staatssecretaris Van Rijn: ‘Standbeeld voor pleegouders Yunus’

RTVWEST 15.03.2013 DEN HAAG – De lesbische pleegouders die het 9-jarige Turkse jongetje Yunus hebben opgevangen, verdienen een standbeeld en geen kritiek. Dat stelt staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid) vrijdag. Lees verder

Gerelateerde artikelen;

maart 17, 2013 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

11 reacties

 1. Of Turkije wel of geen lid wordt is geen issue,het gaat hier om een Nederlands,Turks kwestie,Jeugdzorg dient de kinderen met Moslim achtergrond naar hen waarden e nnormen aansluitende pleegouders te bieden,.Dit jongen is geplaatst door Jeugdzorg ,de moeder ,Islam,Moslimgemeenschap,Erdogan zelfs de Paus keurt dit niet goed van de Jeugdzorg,.Een kind moet een Vader-Moedergevoel krijgen hier wordt een weerloze kind de rechten ontnomen door jeugdzorg ze te plaatsen bij homosexuelen die zelfs orthodoxe katholicisme afkeurt.Te komen op” bemoeienis” laken door Politici vanuit tweede kamer richting Erdogan,waarom bemoeit Nederland met Zorgequita vader van Maxima ,is dit geen Argentijnse kwestie.Overigens heeft hier de moeder van het jongen zelf de hulp ingeroepen via media.Jeugdzorg is net de waffen SS het zit ‘m tussen de oren van Jeugdzorg.Zij dienen met de gevoelens van moslimkinderen rekening te houden elk kind hunkert naar vader-moeder liefde en geen liefde van één kant in dit geval moeder/moeder.Dat jongen zal de karaktereigenschappen van een man missen wat hem geen” man ”maar een watje zal maken!Jeugdzorg moet niet met de gevoelens van onze moslimkinderen spelen.En wat ze niet aanstaat kaarten ze aan met alsTurken niet naar onze normen en waarden voldoen,dit heeft niets met normen en waarden voldoen,zelfs paus ,Thora,Jodendom,Christendom is tegen homosexualiteit.En Wilders moet dit item niet misbruiken om zijn achterban te versterken dit kwestie heeft niets met integratieproblematiek te maken.By the way.Hier gaat het niet om de belang van iemand zijn geaardheid de belang van een kind staat voorop en zo ga je niet met een weerloze kind om door hem zomaar tussen homosexuelen te stoppen en het kind homosexualiteit te propaganderen.Heeft dee jeugdzorg in 17 Miljoen inwoners van Nederland nietéén passende gezin heterostel voor dat jongen kunnen vinden.

  Reactie door Swlime Ottoman | maart 17, 2013

  • Er zou dus bij de adoptie meer aandacht besteedt kunnen worden aan het effect wat een dergelijke opvoedingssituatie heeft op het kind. Het wel/geen lid van Turkije is geen issue maar de sociale invloed op het ontwikkelingsproces van het kind tijdens de opvoeding is leidend.

   Reactie door jandewandelaar | maart 18, 2013

 2. Mogen ze ook uitleg geven waarom jeugdzorg Artikel 8 Kinderrechten niet naleeft om weerloze kinderen tegen hen wil te ontvoeren Jeugdzorg Stasi!Laat dat maar eerst aankaarten en niet voor verantwoordelijkheden wegschuilen en vooral achter openbare ministerie.en Turkije niet om bemoeienis vragen.Genocide aan Armeniërs dat is bedacht door pinokkio!Turkije heeft met man en macht eervol zijn staatsgebied verdedigd en niet net als Nederland soevereiniteit in ruil voor 1eu opgegeven!Gevoelige kwestie hè.Over weerloze kind genocide aankaarten ,waar slaat dit op als tang op een varken.Laat jeugdzorg eerst maar eens artikel 8 Kinderrechten verdrag maar naleven
  Verdragstext;
  1De Staten die partij zijn, verbinden zich tot eerbiediging van het recht van het kind zijn identiteit te behouden, met inbegrip van nationaliteit, naam en familiebetrekkingen zoals wettelijk erkend, zonder onrechtmatige inmenging.
  2. Wanneer een kind op niet rechtmatige wijze wordt beroofd van enige of alle bestanddelen van zijn identiteit, verlenen de Staten die partij zijn passende bijstand en bescherming, teneinde zijn identiteit zo snel mogelijk te herstellen.
  Toelichting
  Het kind heeft het recht zijn of haar identiteit te behouden, zoals nationaliteit, naam en familiebanden. De overheid steunt het kind om zijn of haar identiteit te herstellen als die ontnomen is. In Nederland is iemands identiteit vastgelegd in een identiteitskaart of een paspoort. Iedere Nederlander vanaf veertien jaar moet zo’n kaart altijd bij zich hebben.

  Reactie door Selime OTTOMAN | maart 19, 2013

 3. […] Van Geert Wilders PVV en Turks Fruit – deel 6 […]

  Pingback door Geert Wilders PVV is het maatje geworden van de Turkse president Erdogan « Debat in de Digitale Hofstad | juni 29, 2013

 4. […] Van Geert Wilders PVV en Turks Fruit – deel 6 […]

  Pingback door Occupy 4 Taksim – demonstratie Beursplein Amsterdam 02.06.2013 « Debat in de Digitale Hofstad | april 6, 2014

 5. […] zie: Van Geert Wilders PVV en Turks Fruit – deel 6 […]

  Pingback door Turkse demonstratie tegen Erdogan op Haagse Malieveld | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen | april 6, 2014

 6. […] ook: Van Geert Wilders PVV en Turks Fruit – deel 6 – […]

  Pingback door Rel bij de PvdA over strafbaar stellen illegalen – deel 3 – Einde ? « Debat in de Digitale Hofstad | mei 3, 2014

 7. […] zie ook: Van Geert Wilders PVV en Turks Fruit – deel 6 – Yunus […]

  Pingback door Rel bij de PvdA over strafbaar stellen illegalen – deel 4 – gedonder « Debat in de Digitale Hofstad | mei 24, 2014

 8. […] zie ook: Van Geert Wilders PVV en Turks Fruit – deel 6 […]

  Pingback door Het gedonder tussen Turkije en Nederland « Debat in de Digitale Hofstad | november 28, 2014

 9. […] zie ook: Van Geert Wilders PVV en Turks Fruit […]

  Pingback door Geert Wilders PVV – Turkije Minder Minder Minder !!! « Debat in de Digitale Hofstad | december 6, 2015

 10. […] zie ook: Van Geert Wilders PVV en Turks Fruit […]

  Pingback door President Tayyip Recep Erdogan Turkije en het gedonder met de Vrije pers – deel 5 « Debat in de Digitale Hofstad | april 27, 2016


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: