Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Geert Wilders PVV – Verzetstrijder in de 21e eeuw

Verzet tegen bezuiningingen.

Geert Wilders verzetstrijder.

”Het was hartstikke leuk, een warm bad, een geweldig begin eigenlijk”, aldus Wilders, die toegaf dat de meerderheid voor een foto met hem of een handje kwam. Toch waren er ook wel gesprekjes over de huidige situatie in ons land. ”Maar die zijn natuurlijk vluchtig.”

Tot eind juni reist Wilders door het land en misschien gaat hij na de zomervakantie nog door. Aanstaande woensdag gaat hij met de hele fractie naar Almere en binnenkort staan Volendam en Roermond op het programma.

Wilders kiest er bewust voor ook op dagen te gaan dat de Tweede Kamer vergadert, omdat hij het contact met de bevolking ook heel erg belangrijk vindt. ”Maar stemmingen in de Kamer gaan we niet laten schieten.”

De komende twee jaar blijft het staatstekort de norm met 0,6 procentpunt overschrijden.

Het Centraal Planbureau maakte vorige maand bekend dat het begrotingstekort dit jaar en volgend jaar boven de drie procent ligt. Vervolgens kwam het kabinet met een pakket extra bezuinigingsmaatregelen van 4,3 miljard euro voor 2014.

Deze week kreeg het kabinet Rutte-2 twee tegenstrijdige adviezen over het te voeren begrotingsbeleid. Volgens de president van De Nederlandsche Bank (DNB), Klaas Knot, zijn de tegenvallende economische ontwikkelingen en de stijgende werkloosheid in ons land geen redenen om af te zien van bezuinigingen en economische hervormingen. Een dag eerder hield de directeur van het Centraal Planbureau (CPB), Coen Teulings, bij de presentatie van het Centraal Economisch Plan (CEP) juist een pleidooi tegen extra bezuinigingen.

Een vergelijking van de verschillende begrotingstekorten vindt u hier. Het Nederlandse begrotingstekort komt  volgens de Europese Commissie de komende twee jaar 0,6 procentpunt uit boven de Europese norm van 3 procent van het bnp. Het Nederlandse binnenlands product is 600 miljard, 0,6 procent daarvan is 3,6 miljard, pakweg de kosten van het nationaliseren van SNS Reaal. Moet Nederland dat bedrag alsnog gaan bezuinigen? Vandaar dat het kabinet 16 miljard aan bezuinigingen en lastenverzwaringen inboekte, waarmee Nederland in de prognoses van afgelopen november nog onder de 3 procent uitkwam. Maar dat was nog voor de nationalisatie van SNS Reaal

Toch kent ook de VVD een grens aan de bezuinigingsdrift. In plaats van bezuinigen willen VVD en PvdA nu zoeken naar ‘financiële ruimte’. Een beetje stoom kon uit de ketel gelaten worden door garant te staan voor de buffers van DNB en op die manier ‘gratis’ te delen in de rente van de staatsbank. 

Recent sprak de Europese begrotingstsaar Olli Rehn verlossende woorden voor het kabinet namelijk: Nederland doet het goed. 

De kerncijfers uit het CEP die twee weken geleden bekendgemaakt werden, zijn nog steeds hetzelfde. Een toelichting van het Centraal Planbureau op de ramingen die twee weken geleden werden bekendgemaakt voor de Nederlandse economie voor dit en volgend jaar. ”Hier is iets geks gaande”, zei CPB-directeur Coen Teulings.

Zie ook: Centraal Economisch Plan 2013

Coen Teulings waarschuwde terughoudend te zijn met nieuw bezuinigingen. Het kabinet kondigde begin deze maand aan volgend jaar vier miljard extra te bezuinigen om aan de norm te voldoen. CPB-voorzitter Coen Teulings zei vorige week dan ook dat de slechte huizenmarkt zorgt voor een slecht consumentenvertrouwen, wat weer de voornaamste reden is van de krimp van de economie. Wel was hij positief over de toekomst.

DNB-president Klaas Knot denkt dat de ergste daling achter de rug is. DNB-president Klaas Knot zegt daarom dat het kabinet moet doorzetten met de extra 4,5 miljard euro aan bezuinigingen om volgend jaar het begrotingstekort onder 3 procent te krijgen. Notabene het CPB publiceerde gisteren juist een studie met veel munitie voor tegenstanders van forse bezuinigingen. Die zouden een economie in recessie extra beschadigen.

Lees hier het hele jaarverslag van DNB Open pdf (3,9 MB)

SP-leider Emile Roemer zegt: ‘In plaats van zich blind te staren op nieuwe bezuinigingen zou het kabinet moeten werken aan herstel van vertrouwen. Deze Cijfers laten zien dat keihard bezuinigen voor meer onzekerheid en onrust zorgt, Rutte II maakt wat dat betreft precies dezelfde fout als Rutte I. We moeten juist nu investeren en zorgen dat mensen aan het werk komen en aan het werk blijven. Inmiddels zeggen bijna alle economen dat extra bezuinigingen averechts zullen uitpakken. Iedereen ziet het, behalve die politici die nu alweer onderhandelen over nieuwe forse bezuinigingen.’.

Het lijkt wel alsof Geert onraad ruikt en op weg is naar de volgende 2e kamerverkiezingen !!!

Valt kabinet Rutte II dan toch in 2013 ???  Wie het weet mag het zeggen !!!!

Volendam loopt uit voor Wilders

Telegraaf 20.04.2013 PVV-leider Geert Wilders is zaterdag met groot enthousiasme ontvangen in Volendam. Het vissersdorp was uitgelopen om een glimp op te vangen van de politicus. ,,Geert, ik heb al je platen!”, roept iemand vanaf het terras. ,,Hij gaat ons land redden”. denkt de 15-jarige Jack Koning.  Ze willen iets anders dan het huidige kabinet.”, zegt Wilders tegen het NoordHollands Dagblad.

Wilders start verzetstoer in Spijkenisse

Trouw 16.03.2013 Op de markt van Spijkenisse is PVV-leider Geert Wilders zaterdagmiddag begonnen met zijn toer door het land om mensen verzet te laten aantekenen tegen de bezuinigingen van het kabinet. Hij begon al eerder met zijn verzetsactie en vergaarde inmiddels meer dan 30.000 reacties. Vlak voor Prinsjesdag worden alle protesten overhandigd aan het kabinet.

lees verder: Wilders: ’30.000 mensen in verzet tegen Rutte’

lees verder: PVV geeft verzetspamflet aan ministerraad

lees verder: Kamer verwerpt PVV-motie van afkeuring tegen Rutte

lees verder: PVV opent fraudeloket zorg

ANP

Wilders begint met verzetstoer

NU 16.03.2013 Op de markt van Spijkenisse is PVV-leider Geert Wilders zaterdagmiddag begonnen met zijn toer door het land om mensen verzet te laten aantekenen tegen de bezuinigingen van het kabinet. Hij begon al eerder met zijn verzetsactie en vergaarde inmiddels meer dan 30.000 reacties. Vlak voor Prinsjesdag worden alle protesten overhandigd aan het kabinet.

Gerelateerde artikelen

Lees meer over: Geert Wilders PVV

Wilders begint met verzetstoer

Telegraaf 16.03.2013 Op de markt van Spijkenisse is PVV-leider Geert Wilders zaterdagmiddag begonnen met zijn toer door het land om mensen verzet te laten aantekenen tegen de bezuinigingen van het kabinet.

 
Wilders: ‘30.000 mensen in verzet tegen Rutte’

Trouw 15.03.2013 In vier dagen tijd hebben meer dan 30.000 mensen bij PVV-leider Geert Wilders hun ongenoegen geuit over het kabinetsbeleid. ‘Dit toont aan dat mensen in verzet willen komen. Het afbraakbeleid van Rutte moet worden gestopt’, aldus Wilders vrijdag, omringd door stapels papieren met steunbetuigingen voor de verzetsactie.

‘30.000 mensen in verzet tegen Rutte’

NU 15.03.2013 In vier dagen tijd hebben meer dan 30.000 mensen bij PVV-leider Geert Wilders hun ongenoegen geuit over het kabinetsbeleid. ”Dit toont aan dat mensen in verzet willen komen. Het afbraakbeleid van Rutte moet worden gestopt”, aldus Wilders vrijdag.

De PVV-leider kreeg meer reacties dan verwacht op zijn oproep om in verzet te komen. ”Mensen moeten hun naam en e-mailadres opgeven om mee te doen. Dat is een hele stap. Dat zoveel mensen daartoe bereid zijn, laat zien dat er heel veel woede en ontevredenheid heerst.”

Gerelateerde artikelen;

Lees meer over: Geert Wilders Mark Rutte

Wilders: ‘Hardwerkende Nederlanders worden uitgeknepen als een citroen’

VK 14.03.2013 De Nederlandse staat pakt onder premier Mark Rutte steeds meer geld van de burgers af, schrijft PVV-leider Geert Wilders. Door het kabinetsbeleid daalt het vertrouwen, stijgt de werkloosheid en krimpt de economie. ‘Er is maar één manier om uit de crisis raken. Dat is door de belastingen te verlagen en slim te bezuinigen.’

Verder:

Het bezuinigingsbeleid nadert zijn einde

Telegraaf 16.03.2013 Deze week kreeg het kabinet Rutte-2 twee tegenstrijdige adviezen over het te voeren begrotingsbeleid. Volgens de president van De Nederlandsche Bank (DNB), Klaas Knot, zijn de tegenvallende economische ontwikkelingen en de stijgende werkloosheid in ons land geen redenen om af te zien van bezuinigingen en economische hervormingen. Een dag eerder hield de directeur van het Centraal Planbureau (CPB), Coen Teulings, bij de presentatie van het Centraal Economisch Plan (CEP) juist een pleidooi tegen extra bezuinigingen.

Wel of geen extra bezuinigingen? CPB en DNB zijn het oneens›

NRC 14.03.2013 De Nederlandsche Bank en het Centraal Planbureau zijn het oneens over de mate waarin het kabinet moet bezuinigen. DNB-president Klaas Knot zegt dat het kabinet moet doorzetten met de extra 4,5 miljard euro aan bezuinigingen om volgend jaar het begrotingstekort onder 3 procent te krijgen. Het CPB publiceerde gisteren juist een studie met veel munitie voor tegenstanders van forse bezuinigingen. Die zouden een economie in recessie extra beschadigen.

Nederlandsche Bank: kabinet blijf bezuinigen

Elsevier 14.03.2013 De bezuinigingen en economische hervormingen moeten doorgaan ondanks tegenvallende economische ontwikkelingen en de stijgende werkloosheid. Dat vindt president van De Nederlandsche Bank (DNB) Klaas Knot. ‘Er zijn betekenisvolle hervormingen ingezet. Het is een langdurig en pijnlijk proces, maar dat is geen reden om de maatregelen af te zwakken.

‘Rutte II maakt precies dezelfde fout als Rutte I’

Trouw 13.03.2013 Het consumentenvertrouwen heeft zich in Nederland buitengewoon slecht ontwikkeld. Alleen Griekenland staat er slechter voor.

Persconferentie Centraal Economisch Plan

CPB: economie krimpt door dalende consumptie – ‘extra bezuinigingen onverstandig’›

NRC 13.03.2013  De krimp van de Nederlandse economie in 2013 wordt vooral veroorzaakt door het achterblijven van de binnenlandse bestedingen. Alleen Griekenland staat er slechter voor. Dat maakte het CPB vanmorgen bekend in een toelichting op het Centraal Economisch Plan 2013.

Vertrouwen consumenten daalde sinds 2008 opmerkelijk hard

Trouw 13.03.2013 Het consumentenvertrouwen is in Nederland, vergeleken met andere EU-landen, sinds 2008 bijzonder hard gedaald. Alleen de Griekse consumenten verloren nog harder hun vertrouwen in de economie, blijkt woensdag uit een toelichting van het Centraal Planbureau op de ramingen voor de Nederlandse economie voor dit en volgend jaar.

maart 17, 2013 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , ,

4 reacties

 1. […] betreft moeten alle deelnemers direct terug naar Turkije. Dit zei hij tijdens een bezoek aan Spijkenisse.  Op Facebook wordt opgeroepen om donderdag te protesteren bij de Islamistische Universiteit aan […]

  Pingback door Van Geert Wilders PVV en Turks Fruit – deel 6 « Debat in de Digitale Hofstad | maart 17, 2013

 2. […] zie ook: Geert Wilders PVV – Verzetstrijder in de 21e eeuw […]

  Pingback door Geert Wilders PVV – Verzetstrijder in de 21e eeuw deel 2 « Debat in de Digitale Hofstad | juli 1, 2013

 3. […] ook: Geert Wilders PVV – Verzetstrijder in de 21e eeuw – deel […]

  Pingback door Geert Wilders PVV organiseert 21.09.2013 demonstratie op het Haagse Plein | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen | juli 1, 2013

 4. […] zie ook: Geert Wilders PVV – Verzetstrijder in de 21e eeuw – deel […]

  Pingback door Geert Wilders PVV – demonstratie 21.08.2013 Koekamp bij het Malieveld. | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen | juli 18, 2013


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: