Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Rel bij de PvdA over wachtgeld van ex-wethouder Rinda den Besten

PvdA-voorzitter Hans Spekman is ‘niet blij’ met de wachtgeldregeling, zegt hij tegen het AD.  Den Besten was wethouder Werk en Inkomen in Utrecht en gaat per 1 april aan de slag bij de PO-raad. Tot die tijd neemt ze vakantie en daarvoor krijgt ze zo’n 14.000 euro wachtgeld.

Gerelateerde artikelen;

12-02: Wethouder: geen wachtgeld

12-02: Onrust Kamer om lager salaris

12-02: ’Wachtgeld verklaarbaar’

 

Twee oud-wethouders van de gemeente Stede Broec hebben terecht 100 procent wachtgeld ontvangen, stelt de Centrale Raad van Beroep.

CRvB: wethouders Stede Broec kregen terecht wachtgeld

BB 15.02.2013  Volgens een voorlopige voorziening van de Centrale Raad van Beroep hebben twee CDA-wethouders van de gemeente Stede Broec terecht 100 procent wachtgeld ontvangen.

Van 50 naar 100 procent
De oud-wethouders, Barbara Reus en Nico Slagter, zijn nu raadsleden voor het CDA. Slagter is fractievoorzitter. Zij vertrokken in april 2010 als wethouders. In de maanden ervoor namen zij taken over van de eind december 2009 overleden burgemeester Henk Eggermont. Daarvoor waren zij parttime in dienst, voor 50 procent. In januari en februari 2010 werd de benoemingsomvang van hun functie van wethouder verhoogd naar 100 procent. In augustus 2010 werd hun wachtgeld vastgesteld op eerst 80 procent en vervolgens 70 procent van hun laatstverdiende loon.

Gerelateerde artikelen;

Geen wachtgeld voor wethouder, maar peperduur feest

Trouw 13.02.2013 Na veel kritiek heeft de vertrokken Utrechtse wethouder Rinda den Besten afgezien van 14.000 euro aan wachtgeld, maar haar afscheidsfeestje in een Utrechts theater kost bijna evenveel geld: 12.500 euro. Dat heeft De Telegraaf uitgezocht.

Duur afscheidsfeest voor Utrechtse PvdA-wethouder

Elsevier 13.02.2013 De Utrechtse wethouder Rinda den Besten (PvdA) heeft inmiddels afgezien van haar wachtgeld, maar ze geeft nog wel een duur afscheidsfeestje. De bijeenkomst woensdagavond kost ongeveer 12.500 euro. Het feestje wordt gehouden in theater Stefanus in de wijk Overvecht, meldt De Telegraaf.

Den Besten ziet na commotie af van wachtgeld

BB 12.02.2013 De Utrechtse oud-wethouder Rinda den Besten (PvdA) wil geen aanspraak meer maken op twee maanden wachtgeld voor haar nieuwe dienstverband als voorzitter van de PO-raad ingaat.

Dat meldt Den Besten dinsdagmiddag op haar Twitter-account. De laatste dagen was er commotie ontstaan, omdat Den Besten 14 duizend euro aan wachtgeld wilde gebruiken om op vakantie te gaan. Ze heeft daar recht op, maar velen vonden het niet kunnen.

Gerelateerde artikelen

Wethouder: geen wachtgeld

Telegraaf 12.02.2013 De Utrechtse PvdA-wethouder Rinda den Besten ziet af van 14.000 euro wachtgeld die ze zou krijgen om 7 weken te overbruggen.

Utrechtse PvdA-wethouder ziet af van wachtgeld

Elsevier 12.02.2013 De Utrechtse wethouder Rinda den Besten (PvdA) ziet af van de 14.000 euro aan wachtgeld dat ze tot het ingaan van haar nieuwe baan zou ontvangen. Ze noemt het besluit om voor een korte periode gebruik te maken van wachtgeld naderhand ‘billijk’. ‘Zo wil ik een mooie periode in mijn politiek leven niet afsluiten. Daarom heb ik besloten af te zien van het recht op wachtgeld,’ Twitterde Den Besten dinsdag.

’Wachtgeld verklaarbaar’

Telegraaf 12.02.2013 De Utrechtse oud-wethouder Den Besten (PvdA) meent haar riante wachtgeldregeling van 14.000 euro goed te kunnen verantwoorden. Ik heb jarenlang veel geïnvesteerd in deze stad. En doe dat nog steeds. Want vandaag (maandag, red.) was ik nog op het stadhuis om dingen af te ronden en goed over te dragen. Daarom kan ik het goed uitleggen.”

Spekman hekelt wachtgeldregeling PvdA-wethouder

NU 11.02.2013 AMSTERDAM – PvdA-voorzitter Hans Spekman is niet blij met de wachtgeldregeling voor de onlangs vertrokken PvdA-wethouder in Utrecht Rinda den Besten. Dat schrijft het AD maandag. De krant meldde vrijdag al dat Den Besten, die 1 april begint als voorzitter van de PO-raad, voor minder dan twee maanden zo’n 14.000 wachtgeld krijgt.

Zie ook:  Omstreden PvdA-wethouder Utrecht stapt op

Lees meer over: Wachtgeld Rinda den Besten

Rel om wachtgeld PvdA’er

Telegraaf 11.02.2013  Binnen de PvdA is een rel ontstaan over het wachtgeld van de vetrekkende Utrechtse wethouder Rinda den Besten. De Pvda’er  heeft al een nieuwe baan, maar ontvangt desondanks de komende 7 weken 14.000 euro wachtgeld. Dat geld gebruikt ze voor een vakantie ‘om uit te rusten’.

PvdA-wethouder Utrecht gebruikt wachtgeld voor vakantie

Elsevier 11.02.2013 Binnen de PvdA is commotie ontstaan over de wachtgeldregeling van vertrekkend PvdA-wethouder Rinda den Besten uit Utrecht. Zij heeft al een nieuwe baan maar ontvangt toch de komende zeven weken 14.000 euro wachtgeld. PvdA-voorzitter Hans Spekman is ‘niet blij’ met de wachtgeldregeling, zegt hij tegen het AD.  Den Besten was wethouder Werk en Inkomen in Utrecht en gaat per 1 april aan de slag bij de PO-raad. Tot die tijd neemt ze vakantie en daarvoor krijgt ze zo’n 14.000 euro wachtgeld.

Zie ook:  Omstreden PvdA-wethouder Utrecht stapt op

Rel om wachtgeld PvdA’er

Telegraaf 11.02.2013  Binnen de PvdA is een rel ontstaan over het wachtgeld van de vetrekkende Utrechtse wethouder Rinda den Besten. De Pvda’er  heeft al een nieuwe baan, maar ontvangt desondanks de komende 7 weken 14.000 euro wachtgeld. Dat geld gebruikt ze voor een vakantie ‘om uit te rusten’.

februari 11, 2013 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , ,

1 reactie

  1. […] Rel bij de PvdA oer wachtgeld van ex-wethouder Rinda den Besten […]

    Pingback door PvdA partijvernieuwing – Over wat van Waarde is « Debat in de Digitale Hofstad | februari 17, 2013


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: