Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Gedonder met ex-wethouder Jos van Rey VVD – deel 2

Bij de achterban van de VVD zijn de laatse tijd nogal wat lieden in opspraak geraakt !!!

Het is nu de beurt aan ex-VVD wethouder (Roermond) Jos van Rey.

Opspraak
Het OM wil niet zeggen waarvan Van Rey precies wordt verdacht. Het onderzoek zou te maken hebben met de voordracht van Ricardo Offermanns (VVD) als burgmeester van Roermond. Van Rey is adviseur van de vertrouwenscommissie die Offermanns enkele weken geleden voordroeg. Jos van Rey kwam eerder dit jaar in opspraak vanwege vermeende belangenverstrengeling tussen hem en projectontwikkelaar Piet van Pol. Van Rey werd beschuldigd van vriendjespolitiek maar de commissie die de zaak onderzocht, concludeerde dat hiervoor geen bewijs is.

Vragen
In juni 2012 was het CDA vanwege alle ophef tegen de voordracht van Jos van Rey als gedeputeerde in Limburg. De christendemocraten hielden de benoeming tegen omdat er rond Van Rey te veel vragen waren over zijn integriteit.

Van Rey heeft namens de VVD ook in de Tweede Kamer en de Provinciale Staten gezeten. Naast wethouder in Roermond, was hij ook lid van de Eerste Kamer.

Dossier: De zaak Van Rey

zie ook: Gedonder met VVD-wethouder Jos van Rey gemeente Roermond

Lees ook… 

19-10: Offermanns meldde zich ziek

19-10: Inval bij VVD-prominent Van Rey 

Verder:

Het gaat best goed met integriteit bestuurders

Trouw 07.05.2013 Wanneer een politicus geld moet terugbetalen, moet opstappen of niet wordt herkozen, is dat een overwinning van de integriteit.

De laatste tijd is het raak met politici die vanwege integriteit in opspraak komen. Burgemeester De Vries van Lingewaard om foutieve declaraties, wethouder Van Rey vanwege het lekken van vertrouwelijke informatie en staatssecretaris Verdaas vanwege onterechte declaraties. Onlangs nog kreeg een raadslid uit Gemert-Bakel een taakstraf opgelegd voor liegen en bleek dat de burgemeester van Neerijnen de indruk van fraude had gewekt.

VVD Roermond houdt deur open voor Van Rey

BB 11.04.2013 Ondanks een stroom van kritiek houdt de VVD in Roermond de deur open voor de omstreden oud-wethouder Jos van Rey. De partij zal hem niet uitsluiten van de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar.

Motie tegen kandidatuur
Op een ledenvergadering woensdag hadden kritische VVD’ers een motie ingediend die een kandidatuur van Van Rey ontraadde, maar die kreeg maar 8 stemmen voor en 33 tegen.

Gerelateerde artikelen

Verdachte VVD’er Van Rey overleeft motie

NU 10.04.2013 De van corruptie verdachte VVD’er Jos van Rey mag actief blijven in de Roermondse politiek.  Een motie die zijn vertrek eiste, is woensdagavond verworpen op een ledenvergadering van de VVD Roermond, meldt de Limburgse zender L1.

Gerelateerde artikelen

Lees meer over: Jos van Rey

VVD’er Van Rey overleeft motie en mag meedoen met verkiezingen

Trouw 10.04.2013 Ondanks een stroom van kritiek houdt de VVD in Roermond de deur open voor de omstreden oud-wethouder Jos van Rey. De partij zal hem niet uitsluiten van de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar. Op een ledenvergadering donderdag hadden kritische VVD’ers een motie ingediend die een kandidatuur van Van Rey ontraadde, maar die kreeg maar 8 stemmen voor en 33 tegen.

Wiegel over lekken Van Rey: zo gaan die dingen nu eenmaal
Elsevier 10.04.2013 Justitie heeft in de lek-affaire rond de Roermondse ex-wethouder Jos van Rey een ‘bijzonder dunne zaak’. Het lekken van partijgenoten aan burgemeesterssollicitanten gebeurt wel vaker in de lokale politiek. Dat zegt de voormalige VVD-leider Hans Wiegel deze week in Elsevier.

De VVD’er reageert op een reconstructie die Elsevier maakte van de handelingen van Van Rey die vanuit de sollicitatiecommissie van de burgemeestersbenoeming in Roermond informatie zou hebben gelekt aan zijn partijgenoot en kandidaat-burgemeester Ricardo Offermanns.

 
Limburgers tegen kandidatuur VVD-er Van Rey

Trouw 30.03.2013  Vier op de vijf Limburgers vindt het niet kunnen dat Jos van Rey zich opnieuw kandidaat stelt voor de gemeenteraad van Roermond. Tegen de voormalig VVD-wethouder en -Senator loopt een strafrechtelijk onderzoek naar corruptie. Dat blijkt uit een zaterdag gepresenteerd onderzoek onder 1500 Limburgers door EenVandaag en L1.

Veel Limburgers tegen Van Rey

Telegraaf 30.03.2013  Vier op de vijf Limburgers vindt het niet kunnen dat Jos van Rey zich opnieuw kandidaat stelt voor de gemeenteraad van Roermond. Tegen de voormalig VVD-wethouder en -Senator loopt een strafrechtelijk onderzoek naar corruptie. Dat blijkt uit een zaterdag gepresenteerd onderzoek onder 1500 Limburgers door EenVandaag en L1.

Gerelateerde artikelen
27-03: Kerkrade breekt niet met Van Pol
01-03: Van Rey wil weer in raad
31-01: Betaald voor stukken

Gemeente blijft zaken doen met omstreden projectontwikkelaar

BB 27.03.2013 Burgemeester en wethouders van Kerkrade zien geen reden om te breken met de Roermondse projectontwikkelaar Piet van Pol. Dat Van Pol wordt verdacht van het betalen van smeergeld aan de voormalig Roermondse VVD-wethouder Jos van Rey is voor het college geen aanleiding om het overleg met hem af te kappen. De gemeente onderhandelt daarom met Van Pol verder over de ontwikkeling van het Centrumplan in Kerkrade. De recherche deed onlangs invallen bij woningen, het kantoor en een vakantieverblijf van Van Pol. Door alle commotie over de corruptieaffaire rond Van Rey zag Van Pol zich gedwongen een deel van het personeel te ontslaan en zijn bedrijf fors te reorganiseren.

Gerelateerde artikelen;

Kerkrade breekt niet met Van Pol

Telegraaf 27.03.3013 Burgemeester en wethouders van Kerkrade zien geen reden om te breken met de Roermondse projectontwikkelaar Piet van Pol. Dat Van Pol wordt verdacht van het betalen van smeergeld aan de voormalig Roermondse VVD-wethouder Jos van Rey is voor het college geen aanleiding om het overleg met hem af te kappen. De gemeente onderhandelt daarom met Van Pol verder over de ontwikkeling van het Centrumplan in Kerkrade.

Bedrijf Van Pol krimpt in om affaire-Van Rey

NU  07.03.2013 Het vastgoedbedrijf van de Roermondse zakenman Piet van Pol, die volgens justitie steekpenningen zou hebben betaald aan de vroegere wethouder Jos van Rey, moet veel mensen ontslaan. Het personeelsbestand wordt tot een minimum ingekrompen. Dat maakte Van Pol Beheer donderdag bekend. Aantallen wilde hij niet noemen.

Gerelateerde artikelen;

Lees meer over: Jos van Rey

Jos van Rey wil terug in gemeenteraad

BB 01.03.2013  De van corruptie verdachte Roermondse VVD-politicus Jos van Rey wil terug in de gemeenteraad. Hij wil zich kandidaat stellen voor de gemeenteraadsverkiezingen over een jaar. Van Rey neemt al enige tijd deel aan de fractievergaderingen. Binnen de fractie bestaat daarover verdeeldheid, zei Püper.

Gerelateerde artikelen;

Jos van Rey wil terug in gemeenteraad Roermond

Trouw 01.03.2013 De van corruptie verdachte Roermondse VVD-politicus Jos van Rey wil terug in de gemeenteraad. Hij wil zich kandidaat stellen voor de gemeenteraadsverkiezingen over een jaar. Om die reden wil Van Rey dat het Openbaar Ministerie snel duidelijkheid verschaft over het strafrechtelijk onderzoek tegen hem. Dat zei vicefractievoorzitter Jan Püper van de VVD in Roermond vrijdag.

Van Rey wil weer in raad

Telegraaf 01.03.2013  De van corruptie verdachte Roermondse VVD-politicus Jos van Rey wil terug in de gemeenteraad. Hij wil zich kandidaat stellen voor de gemeenteraadsverkiezingen over een jaar. Om die reden wil Van Rey dat het Openbaar Ministerie snel duidelijkheid verschaft over het strafrechtelijk onderzoek tegen hem. Dat zei vicefractievoorzitter Jan Püper van de VVD in Roermond vrijdag.

Van Rey wil weer in gemeenteraad Roermond

NU 01.03.2013 De van corruptie verdachte Roermondse VVD-politicus Jos van Rey wil terug in de gemeenteraad.  Hij wil zich kandidaat stellen voor de gemeenteraadsverkiezingen over een jaar. Om die reden wil Van Rey dat het Openbaar Ministerie snel duidelijkheid verschaft over het strafrechtelijk onderzoek tegen hem. Dat zei vicefractievoorzitter Jan Püper van de VVD in Roermond vrijdag.

Gerelateerde artikelen;

Lees meer over: Jos van Rey

Omstreden Van Rey wil weer meedoen aan raadsverkiezingen›

NRC 01.03.2013  Hij wordt verdacht van corruptie, maar dat weerhoudt ex-senator en ex-wethouder Jos van Rey (VVD) er niet van volgend jaar in Roermond mee te doen aan de raadsverkiezingen. Dat heeft Dagblad De Limburger vanochtend gemeld.

Onderzoek naar lek in dossier van wethouder Van Rey›

NRC 27.02.2013 Het Openbaar Ministerie onderzoekt het lekken naar de media van informatie uit het strafrechtelijk onderzoek naar Jos van Rey, voormalig wethouder van Roermond. Dat heeft een woordvoerder van het OM bevestigd.

‘Van Rey werkte krant tegen’

Telegraaf 07.02.2013  De van corruptie verdachte ex-wethouder Jos van Rey van Roermond heeft alles in het werk gesteld om het onderzoek naar zijn schimmige praktijken actief tegen te werken. Dat zegt de hoofdredacteur van De Limburger, de krant die veel berichtte over het corruptieschandaal rond de VVD’er. , Als je in het kamp van zijn tegenstanders terechtkomt zal hij alles doen om je kapot te maken”, zo constateert hoofdredacteur Huub Paulissen tegen nieuwssite The Post Online. Documenten die de krant bij de gemeente opvroeg om de zaak te onderzoeken, werden gecensureerd en verslaggevers werden dreigend bejegend.

Gerelateerde artikelen;

05-02: VVD Roermond negeert partijtop

31-01: Betaald voor stukken

30-01: Van Rey bekeek documenten

29-01: Inval bij projectontwikkelaar

17-01: Roermond kiest wethouders

16-01: Van Rey werkt gewoon door

VVD Roermond negeert partijtop

Telegraaf 05.02.2013 De top van de VVD heeft de afdeling in Roermond dringend geadviseerd afstand te nemen van de van corruptie verdachte Jos van Rey. Landelijk VVD-voorzitter Benk Korthals liet maandag weten moeite te hebben met de aanwezigheid van Jos van Rey bij de fractievergaderingen tijdens het onderzoek van justitie tegen de ex-senator en ex-wethouder. Hij zei dat tijdens een gesprek in Den Haag met bestuursvoorzitter Victor Cillekens van de VVD Roermond. Cillekens bevestigde dinsdag berichten hierover in de Limburgse kranten.

Gerelateerde artikelen

31-01: Betaald voor stukken

30-01: Van Rey bekeek documenten

29-01: Inval bij projectontwikkelaar

26-01: Onderzoek ‘campagne-bv’ VVD

25-01: Vaker aangifte ambtenaren fiscus

VVD Roermond negeert advies partijtop

Trouw 05.02.2013 De top van de VVD heeft de afdeling in Roermond dringend geadviseerd afstand te nemen van de van corruptie verdachte Jos van Rey.

Landelijk VVD-voorzitter Benk Korthals liet maandag weten moeite te hebben met de aanwezigheid van Jos van Rey bij de fractievergaderingen tijdens het onderzoek van justitie tegen de ex-senator en ex-wethouder. 

VVD Roermond negeert advies partijtop

NU 05.02.2013 De top van de VVD heeft de afdeling in Roermond dringend geadviseerd afstand te nemen van de van corruptie verdachte Jos van Rey. Landelijk VVD-voorzitter Benk Korthals liet maandag weten moeite te hebben met de aanwezigheid van Jos van Rey bij de fractievergaderingen tijdens het onderzoek van justitie tegen de ex-senator en ex-wethouder.

Gerelateerde artikelen;

Lees meer over: Jos van Rey

VVD wil dat Van Rey op afstand blijft – Roermond negeert advies

NRC 05.02.2013 VVD-voorzitter Benk Korthals heeft de Roermondse afdeling en fractie van de VVD dringend geadviseerd meer afstand houden tot Jos van Rey, de van corruptie verdachte oud-wethouder. Zowel de lokale afdeling als de fractie voelt daar weinig tot niets voor.

Onlangs werd bekend dat de raadsfractie in Roermond Van Rey, naar wie eenstrafrechtelijk onderzoek loopt, had aangetrokken als adviseur. Het hoofdbestuur van de VVD is het daar niet mee eens, zo zei Korthals gisteren tegen de Roermondse VVD-voorzitter Victor Cillekens in een onderhoud in Den Haag.

Ook burgemeester van Kerkrade bezocht bouwer Van Pol

NRC 02.02.2013  Burgemeester Jos Som (CDA) van Kerkrade was net als de Roermondse ex-wethouder Jos van Rey (VVD) te gast in de vakantievilla van projectontwikkelaar Piet van Pol in Saint-Tropez. Dat antwoordt Som op vragen van NRC Handelsblad.

Van Pol wordt verdacht van omkoping van Jos van Rey. Die zou als wethouder de projectontwikkelaar bevoordeeld hebben bij bouwprojecten in Roermond. Burgemeester Som was ook op een verjaardagsfeest van Van Pol in Zuid-Frankrijk en bezocht feesten op zijn uitnodiging.

Na huiszoekingen dinsdag en in reactie op het feit dat justitie Van Pol aanmerkt als verdachte, lieten B en W van Kerkrade weten zich te beraden op de betrokkenheid van Van Pol bij het centrumplan.

De rijksrecherche doorzocht dinsdag de privéwoning van Van Pol en de kantoren van zijn bedrijf, Van Pol Beheer in Roermond. Bij het hoofdkantoor van bouwconcern VolkerWessels in Rijssen en op adressen in en buiten Roermond zijn documenten gevorderd.

Lees meer;

29 JAN Justitie eist stukken VolkerWessels in corruptiezaak Van Rey

29 JAN Rijksrecherche doorzoekt woning Roermondse projectontwikkelaar

25 JAN Directeur woningcorporatie Vitaal Wonen ontslagen

2012 Weekers: campagne mogelijk betaald door omstreden projectontwikkelaar

2012 Van Rey betaalde donatie aan campagne Weekers niet zelf

Burgemeester Som bezocht vakantiehuis Van Pol

NU 02.02.2013 AMSTERDAM – Burgemeester Jos Som van Kerkrade heeft 10 jaar geleden een bezoek gebracht aan de vakantievilla van de Roermondse projectontwikkelaar Piet van Pol.  Bij toeval, aldus Som zaterdag, want hij kende naar eigen zeggen Van Pol niet. Som reageert op een publicatie zaterdag in NRC Handelsblad.

Gerelateerde artikelen;

Lees meer over: Jos Som Piet van Pol

Van Rey-gate: Som in huis

Telegraaf 02.02.2013 Burgemeester Jos Som van Kerkrade heeft 10 jaar geleden een bezoek gebracht aan de vakantievilla van de Roermondse projectontwikkelaar Piet van Pol. Bij toeval, aldus Som zaterdag, want hij kende naar eigen zeggen Van Pol niet. Som reageert op een publicatie zaterdag in NRC Handelsblad.

Burgemeester Som bezocht vakantiehuis Van Pol

Trouw 02.02.2013 Burgemeester Jos Som van Kerkrade heeft 10 jaar geleden een bezoek gebracht aan de vakantievilla van de Roermondse projectontwikkelaar Piet van Pol. Bij toeval, aldus Som zaterdag, want hij kende naar eigen zeggen Van Pol niet. Som reageert op een publicatie zaterdag in NRC Handelsblad.

februari 3, 2013 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , ,

11 reacties

 1. […] zie ook: Gedonder met ex-wethouder Jos van Rey VVD – deel 2 […]

  Pingback door Gedonder met ex-wethouder Roermond Jos van Rey VVD – deel 2 « Debat in de Digitale Hofstad | mei 11, 2013

 2. […] zie ook: Gedonder met ex-wethouder Jos van Rey VVD – deel 2 […]

  Pingback door Het gerommel van 2e Kamerlid Johan Houwers VVD « Debat in de Digitale Hofstad | juli 22, 2013

 3. […] zie ook: Gedonder met ex-wethouder Jos van Rey VVD – deel 2 […]

  Pingback door Gedonder met ex-wethouder Roermond Jos van Rey VVD – deel 4 « Debat in de Digitale Hofstad | december 6, 2013

 4. […] zie ook: Gedonder met ex-wethouder Jos van Rey VVD – deel 2 […]

  Pingback door Gedonder met ex-wethouder Roermond Jos van Rey VVD – deel 5 « Debat in de Digitale Hofstad | januari 20, 2015

 5. […] zie ook: Gedonder met ex-wethouder Jos van Rey VVD – deel 2 […]

  Pingback door Gerommel bij de VVD – Fractievoorzitter Kathalijne de Kruif van de VVD Stichtse Vecht « Debat in de Digitale Hofstad | februari 19, 2015

 6. […] zie ook: Gedonder met ex-wethouder Jos van Rey VVD – deel 2 […]

  Pingback door Gedonder met ex-wethouder Roermond Jos van Rey VVD – deel 6 « Debat in de Digitale Hofstad | maart 8, 2015

 7. […] zie ook: Gedonder met ex-wethouder Jos van Rey VVD – deel 2 […]

  Pingback door Gerommel in de Politiek versus Integriteit « Debat in de Digitale Hofstad | maart 14, 2015

 8. […] zie ook: Gedonder met ex-wethouder Jos van Rey VVD – deel 2 […]

  Pingback door Gedonder met ex-wethouder Roermond Jos van Rey VVD – deel 7 « Debat in de Digitale Hofstad | april 5, 2016

 9. […] zie ook: Gedonder met ex-wethouder Jos van Rey VVD – deel 2 […]

  Pingback door Gedonder met ex-wethouder Roermond Jos van Rey VVD – deel 8 « Debat in de Digitale Hofstad | april 13, 2016

 10. […] zie ook: Gedonder met ex-wethouder Jos van Rey VVD – deel 2 […]

  Pingback door Gedonder met ex-wethouder Roermond Jos van Rey VVD – deel 8 uitspraak « Debat in de Digitale Hofstad | juli 13, 2016

 11. […] zie ook: Gedonder met ex-wethouder Jos van Rey VVD – deel 2 […]

  Pingback door Gedonder met ex-wethouder Roermond Jos van Rey VVD – deel 9 uitspraak « Debat in de Digitale Hofstad | juli 13, 2016


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: