Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Staatssecretaris Frans Weekers VVD – Tot ziens dan maar ???

Wordt het dag meneer Weekers ????

Niet alleen (ex-) Staatssecretaris C. Verdaas PvdA kwam onder druk te staan en bezweek uiteindelijk. Nu is het de beurt aan nieuwkomer Staatssecretaris  Mr.Drs. F.H.H. Weekers (vvd). Die in opspraak kwam vanwege de affaire  wethouder Jos van Rey VVD. Zal ook hij het onderspit delven ???

Is dit slechts het topje van de ijsberg ????

De populariteit van Kabinet Rutte II is inmiddels aardig gedaald. Een heet voorjaar 2013 is inmiddels op komst. En uit ongecontroleerde bronnen is vernomen dat de drukproef voor de stembiljetten gedateerd 15.05.2013 reeds bij de drukkerij liggen.

Wie het weet mag het zeggen !!!!!!.

Terugkijken: Weekers geeft opheldering aan de Kamer Video

NRC 20.12.2012  Staatssecretaris Frans Weekers van Financiën moest zich vanmiddag verantwoorden in een Kamerdebat. Meerdere partijen eisten onder meer opheldering over de financiering van zijn campagne door de omstreden projectontwikkelaar Piet van Pol. Die kwam er. Lees verder›

Zie ook: Gedonder met VVD-wethouder Jos van Rey gemeente Roermond

Verder:

Weekers wil zelf onderzoek naar aangifte Van Rey

Trouw 04.01.2013 Staatssecretaris Frans Weekers van Financiën gaat onderzoeken hoe het mogelijk was dat hij niet op de hoogte was van een aangifte van de fiscus in maart 2012 tegen de Roermondse ex-senator Jos van Rey. De VVD’er heeft de Belastingdienst daartoe opdracht gegeven, zo meldt hetLimburgs Dagblad. Uit gesprekken die de NOS en de regionale televisiezender L1 voerden met betrokkenen is gebleken dat de Belastingdienst al in maart 2012 aangifte deed tegen Van Rey. Op dat moment was het Openbaar Ministerie ook al bezig met een verkennend onderzoek naar de VVD-politicus.

Weekers wil zelf onderzoek

Telegraaf 04.01.2012 Staatssecretaris Frans Weekers (Financiën) heeft de Belastingdienst opdracht gegeven uit te zoeken hoe het kan dat hij niet op de hoogte was van een aangifte van de fiscus in maart 2012 tegen de Roermondse ex-senator Jos van Rey.

Gerelateerde artikelen;

21-12: VVD-bestuur praat met Weekers

20-12: ‘Weekers is „brandschoon“

20-12: ‘Niet bemoeid met aangifte’

20-12: Weekers door stof

20-12: ‘Weekers heeft dom gehandeld’

20-12: GL wil excuses Weekers

20-12: Kamer wil uitleg Weekers

20-12: Weekers: te lichtvaardig

Staatssecretaris niet op hoogte mogelijke fraude wethouder

NU 04.01.2013 DEN HAAG – Het is niet gebruikelijk dat de staatssecretaris van Financiën wordt ingeseind als een belastinginspecteur aangifte doet bij het Openbaar Ministerie over mogelijke corruptie of fraude.  Het is aan het OM om te bekijken of er vervolging plaatsvindt. Een woordvoerder van staatssecretaris Frans Weekers heeft dat vrijdag gezegd.

Gerelateerde artikelen

Lees meer over: Jos van Rey

Knieval van Weekers voorkomt erger

Trouw 21.12.2012 Het goede nieuws voor het kabinet-Rutte II is: VVD-staatssecretaris Frans Weekers van financiën, onder vuur vanwege gerezen twijfels over zijn integriteit, houdt het vertrouwen van de gehele Tweede Kamer. Het slechte nieuws: de affaire-Weekers bezorgt het toch al gehavende kabinet een nieuwe buts.

VVD-bestuur praat nogmaals met Weekers over reclamezuil

Trouw 21.12.2012 Het goede nieuws voor het kabinet-Rutte II is: VVD-staatssecretaris Frans Weekers van financiën, onder vuur vanwege gerezen twijfels over zijn integriteit, houdt het vertrouwen van de gehele Tweede Kamer. Het slechte nieuws: de affaire-Weekers bezorgt het toch al gehavende kabinet een nieuwe buts.

VVD-bestuur praat nog eens met Weekers

NU 21.12.2012 Het hoofdbestuur van de VVD gaat nog eens praten met staatssecretaris Frans Weekers van Financiën over de reclamezuil die hij tijdens de verkiezingscampagne liet plaatsen in Limburg. 

VVD-bestuur praat met Weekers

Telegraaf 21.12.2012 Het hoofdbestuur van de VVD gaat nog eens praten met staatssecretaris Frans Weekers van Financiën over de reclamezuil die hij tijdens de verkiezingscampagne liet plaatsen in Limburg. De zuil was gefinancierd door de toenmalige Roermondse wethouder Jos van Rey, die later moest opstappen wegens belangenverstrengeling. Donderdag voelde de Tweede Kamer Weekers aan de tand over de kwestie. Ze nam uiteindelijk genoegen met de uitleg en excuses van de staatssecretaris.

Weekers donderdag tijdens het debat in de Tweede Kamer over zijn persoonlijk verkiezingscampagne

VVD-bestuur wil gesprek met Weekers over sponsoring

Elsevier  21.12.2012 Het hoofdbestuur van de VVD gaat praten met VVD-staatssecretaris Frans Weekers van Financiën over de reclamezuil die hij tijdens de verkiezingscampagne liet plaatsen in Limburg.

weekers21

VVD-bestuur wil uitleg Weekers over omstreden donatie

NRC 21.12.2012 Het hoofdbestuur van de VVD gaat in gesprek met staatssecretaris Frans Weekers van Financiën over de omstreden donatie die hij heeft ontvangen voor zijn persoonlijke campagne tijdens de laatste Kamerverkiezingen. 

Weekers overleeft debat over sponsoring Van Rey

Elsevier 20.12.2012 Staatssecretaris van Financiën Frans Weekers (VVD) is het debat in de Tweede Kamer over zijn handelen in de zaak-Van Rey zonder al te veel kleerscheuren doorgekomen. Weekers zei de onduidelijkheid rond de zaak te betreuren maar sprak zichzelf vrij van iedere vorm van vriendjespolitiek. Weekers ging tijdens het debat wel flink door het stof. Hij zei de onduidelijkheid rond de sponsoring geheel voor eigen rekening te nemen en gaf bovendien aan te lichtzinnig te zijn omgegaan met vragen uit de pers.

Doorvragen

De staatssecretaris herhaalde zijn standpunt dat hij had moeten doorvragen toen de van corruptie verdachte Roermondse ex-wethouder en -senator Jos van Rey hem aanbood een billboard met een foto van Weekers langs de A67 te willen plaatsen.

Debat Weekers – ‘Ik heb harde lessen geleerd’

VK 20.12.2012  Vanmiddag ging de Tweede Kamer in debat met staatssecretaris Weekers (Financiën) over zijn relatie met de van corruptie verdachte ex-wethouder van Roermond, Jos van Rey.’De Tweede Kamer accepteerde donderdag in overgrote meerderheid het mea culpa van staatssecretaris van Financiën Frans Weekers. Die ging in het debat over zijn banden met zijn omstreden partijgenoot Jos van Rey door het stof. ‘Ik had kritischer moeten zijn en moeten doorvragen’, aldus Weekers over het aanbod van Van Rey om een reclamezuil met zijn foto erop te bekostigen. 

Lees ook Kamer wil vandaag uitleg van Rutte en Weekers – 20/12/12

Lees ook Weekers: ‘Ik was te lichtvaardig over reclamezuil’ – 20/12/12

Weekers overleeft Kamerdebat over integriteit

Trouw 20.12.2012  Staatssecretaris Frans Weekers van Financiën heeft met een ruiterlijk mea culpa het Kamerdebat over zijn integriteit overleefd. De VVD’er was in opspraak geraakt vanwege banden met zijn omstreden partijgenoot Jos van Rey, die Weekers’ verkiezingscampagne deze zomer had gesponsord. De Kamer accepteerde Weekers’ excuses, maar bekritiseerde daarop premier Mark Rutte omdat die geen reden zag de hand in eigen boezem te steken.

Pijlen weer op Rutte

Telegraaf 20.12.2012  De Tweede Kamer accepteerde donderdag in overgrote meerderheid het mea culpa van staatssecretaris van Financiën Frans Weekers, maar de oppositie was aan het einde van het Kamerdebat toch weer zeer kritisch over premier Mark Rutte.

‘Weekers is „brandschoon“

Telegraaf 20.12.2012  Premier Mark Rutte blijft achter zijn staatssecretaris Frans Weekers van Financiën staan. Volgens hem is Weekers „brandschoon”. Die was onder vuur komen liggen wegens onder meer de financiering van een reclamezuil tijdens de laatste verkiezingscampagne en de vestiging van belastingkantoren.

‘Niet bemoeid met aangifte’

Telegraaf 20.12.2012   Staatssecretaris Frans Weekers van Financiën zegt dat hij zich niet inhoudelijk heeft bemoeid met een fiscale zaak die zijn omstreden partijgenoot Jos van Rey bij hem onder ogen bracht. Hij heeft de brief doorgestuurd naar de top van de Belastingdienst en er alleen nog voor gezorgd dat de ambtenaar het telefoonnummer van Van Rey kreeg.

Gerelateerde artikelen

20-12: GL wil excuses Weekers

20-12: Weekers door stof

Weekers door stof over sponsoring door Van Rey

Trouw 20.12.2012  Staatssecretaris Frans Weekers (Financiën) rekent alle onduidelijkheid rond zijn verkiezingscampagne en sponsoring door zijn omstreden partijgenoot Jos van Rey alleen zichzelf aan. Dat zei hij donderdag in het Kamerdebat over de kwestie. ‘Ik betreur het zeer dat er zoveel over te doen is.’

Lees ook Live debat Weekers – ‘Het woord ‘complotdenken’ is me ontglipt’ – 20/12/12

Lees ook Kamer wil vandaag uitleg van Rutte en Weekers – 20/12/12

Weekers door stof

Telegraaf 20.12.2012  Staatssecretaris Frans Weekers (Financiën) rekent zich alle onduidelijkheid rond zijn verkiezingscampagne en sponsoring door zijn omstreden partijgenoot Jos van Rey alleen zelf aan. Dat zei hij donderdag in het Kamerdebat over de kwestie. „Ik betreur het zeer dat er zoveel over te doen is.”

Weekers betreurt ophef billboard – Kamer neemt daar genoegen mee

NRC 20.12.2012 De Tweede Kamer vindt net als premier Rutte, dat staatssecretaris Frans Weekers voorzichtiger had moeten opereren toen in Limburg een reclamezuil met zijn afbeelding werd geplaatst. Toch accepteren Kamerleden de uitleg van Weekers, zo bleek vanmiddag tijdens het Kamerdebat over de integriteitskwestie rond Weekers.

Staatssecretaris Frans Weekers (Financiën)

Weekers: verkeerde inschatting gemaakt

BB 20.12.2012 Staatssecretaris Frans Weekers (Financiën) rekent zich alle onduidelijkheid rond zijn verkiezingscampagne en sponsoring door zijn omstreden partijgenoot Jos van Rey alleen zelf aan. Dat zei hij donderdag in het Kamerdebat over de kwestie. ,,Ik betreur het zeer dat er zoveel over te doen is.” Weekers zei dat hij kritischer had moeten doorvragen toen Van Rey bij hem kwam met het idee om een grote billboard langs de A73 te betalen. ,,Belangrijker nog: als ik kritischer had doorgevraagd was ik ook tijdens de campagne tot de conclusie gekomen dat het geen goed idee was.”

Gerelateerde artikelen;

Reclamebord volgens Weekers ‘achteraf geen goed idee’

Ook Rutte onder vuur over staatssecretarissen

NU 20.12.2012 DEN HAAG – Achteraf gezien was het “geen goed idee” om de Roermondse wethouder en partijgenoot Jos van Rey te laten betalen voor een campagnebord met Weekers’ beeltenis, in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen dit jaar.

Lees meer over: Frans Weekers

19/12/2012 Rutte maakt zich geen zorgen over Weekers

‘Te lichtvaardig over reclamezuil’

NU 20.12.2012 Staatssecretaris Frans Weekers van Financiën heeft in eerste instantie ”te lichtvaardig” gereageerd op persvragen over een reclamezuil. Die zuil was betaald door de inmiddels van corruptie verdachte ex-wethouder van Roermond, Jos van Rey. Dat heeft de bewindsman woensdag laat in een brief aan de Tweede Kamer laten weten.

‘Weekers heeft dom gehandeld’

Telegraaf 20.12.2012  Staatssecretaris Frans Weekers van Financiën (VVD) heeft „onhandig gehandeld” door eerst te ontkennen dat hij in de verkiezingscampagne een reclamebord heeft laten financieren door de omstreden Roermondse ex-wethouder Jos van Rey (ook VVD), maar dat vervolgens alsnog toe te geven. Tweede Kamerlid Roland van Vliet van de PVV heeft dat donderdag gezegd in een debat met Weekers en premier Mark Rutte. Volgens Van Vliet is het „logisch” dat mensen hierdoor zijn gaan denken dat Van Rey gunsten heeft ontvangen in ruil voor zijn sponsoring.

Van Rey (r) betaalde een mediazuil voor Weekers

Weekers dacht ‘te lichtvaardig’ over kwestie-Van Rey

Elsevier 20.12.2012 Staatssecretaris Frans Weekers (VVD, Financiën) reageerde naar eigen zeggen ‘te lichtvaardig’ toen media vragen begonnen te stellen over een reclamezuil die werd betaald door de van corruptie verdachte wethouder Jos van Rey (VVD).

zie ook;

Weekers: ‘Ik was te lichtvaardig over reclamezuil’

Trouw 20.12.2012  Staatssecretaris Frans Weekers van Financiën heeft in eerste instantie ‘te lichtvaardig’ gereageerd toen media vragen begonnen te stellen over een reclamezuil die hij in verkiezingstijd heeft gebruikt. Die zuil was betaald door de inmiddels van corruptie verdachte ex-wethouder van Roermond Jos van Rey. Dat schreef de bewindsman woensdag in een brief aan de Tweede Kamer.

Weekers: te lichtvaardig

Telegraaf 20.12.2012  Staatssecretaris Frans Weekers van Financiën heeft in eerste instantie „te lichtvaardig” gereageerd toen media vragen begonnen te stellen over een reclamezuil die hij in verkiezingstijd heeft gebruikt. Die zuil was betaald door de inmiddels van corruptie verdachte ex-wethouder van Roermond Jos van Rey. Dat schreef de bewindsman woensdag laat in een brief aan de Tweede Kamer.

weekers2

Weekers: campagne mogelijk betaald door omstreden projectontwikkelaar

NRC 20.12.2012 Staatssecretaris Frans Weekers van Financiën erkent dat zijn verkiezingscampagne in september medegefinancierd kan zijn door projectontwikkelaar Van Pol, die ex-senator en ex-wethouder van Roermond Jos van Rey omgekocht zou hebben. Ook houdt hij het voor mogelijk dat een voor corruptie veroordeelde ex-ambtenaar van de gemeente Roermond meebetaald heeft. Dat blijkt uit de brief die Weekers gisteravond naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. Campagneleider Ben Bremmers zei gisteren dat hij van Van Rey gehoord had dat het geld uit een “een potje van eerdere campagnes” kwam. De Kamerleden willen opheldering over de betaling en over een mogelijk verband tussen de gift en de dossiers.

Lees meer:

20 DEC VVD-bestuur wil uitleg Weekers over omstreden donatieBINNENLAND 

20 DEC  Weekers betreurt ophef billboard – Kamer neemt daar genoegen meeBINNENLAND

20 DEC  Terugkijken: Weekers geeft opheldering aan de KamerBESTE VAN HET WEB 

19 DEC Van Rey betaalde donatie aan campagne Weekers niet zelfBINNENLAND 

19 DEC Rutte: ik was niet op de hoogte van omstreden privédeclaraties VerdaasBINNENLAND

Kamer wil vandaag uitleg van Rutte en Weekers

Trouw 20.12.2012  De Kamer roept Rutte ook nog samen met VVD-staatssecretaris Frans Weekers (Financiën) op het matje. Weekers is onder vuur komen te liggen omdat hij zich schuldig zou hebben gemaakt aan belangenverstrengeling. In de verkiezingscampagne plaatste de toenmalige Roermondse wethouder Jos van Rey langs de A73 een reclamezuil voor zijn partij- en provinciegenoot Weekers.

Voltallige oppositie eist opheldering Weekers

VK 19.12.2012 De voltallige oppostie in de Tweede Kamer, samen goed voor 71 zetels, eist van staatssecretaris Weekers (Financiën, VVD) opheldering over zijn relatie met de Limburgse VVD-politicus Jos van Rey, die verdacht wordt van corruptie. Weekers dient de 24 vragen voor het debat van morgen schriftelijk te beantwoorden.

Lees ook Rutte maakt zich geen zorgen over ‘concludente’ Weekers – 19/12/12

Lees ook Weekers kan ‘complotdenken’ ophelderen in Kamerdebat – 18/12/12

Kamer wil debat over banden tussen Weekers en Van Rey

Trouw 19.12.2012 De Tweede Kamer wil nog deze week een debat met premier Mark Rutte en staatssecretaris Frans Weekers over mogelijke vriendendiensten van de laatste voor oud-wethouder van Roermond en partijgenoot Jos van Rey. Bovendien wil de Kamer de volledige briefwisseling en e-mails tussen Weekers en Van Rey hebben.

Rutte maakt zich geen zorgen over Weekers

NU 19.12.2012 Premier Mark Rutte maakt zich geen zorgen over de positie van staatssecretaris Frans Weekers van Financiën (VVD). Die is onder vuur komen te liggen omdat hij zich schuldig zou hebben gemaakt aan belangenverstrengeling. Rutte zei woensdag dat Weekers maandag in een brief aan de Kamer afdoende duidelijk heeft gemaakt dat hem niets te verwijten valt.

Gerelateerde artikelen;

Lees meer over: Jos van Rey Frans Weekers

Rutte maakt zich geen zorgen over positie staatssecretaris Weekers

NRC 19.12.2012  Premier Mark Rutte is niet bezorgd over de positie van zijn staatssecretaris van Financiën Frans Weekers (VVD). Weekers ligt momenteel onder vuur wegens zijn banden met de van corruptie verdachte ex-wethouder van Roermond en partijgenoot Jos van Rey. De oppositie wilde uiterlijk vandaag een feitenrelaas van Weekers over de gang van zaken rond onder andere de vestiging van een belastingkantoor in Limburg.

Zowel op het punt van de vestiging van het Belastingkantoor in Roermond als op dat vande brief die Van Rey aan Weekers heeft gestuurd, heeft Weekers volgens Rutte klare wijn geschonken. “Dus geen zorgen. Geen enkele.” De bewindsman deed zelf de ophef over zijn contact met de omstreden wethouder af als een “complottheorie”.

Rutte maakt zich geen zorgen over ‘concludente’ Weekers

Trouw 19.12.2012 Premier Mark Rutte maakt zich geen zorgen over de positie van staatssecretaris Frans Weekers van Financiën (VVD). Die is onder vuur komen te liggen omdat hij zich schuldig zou hebben gemaakt aan belangenverstrengeling.

Weekers kan ‘complotdenken’ ophelderen in Kamerdebat

Trouw 18.12.2012 De Tweede Kamer debatteert nog deze week met premier Mark Rutte en staatssecretaris van Financiën Frans Weekers samen. De Kamer wil opheldering omdat er verhalen gaan over contacten van de omstreden Roermondse ex-wethouder Jos van Rey met Weekers, die een rol zouden spelen bij de keuze van vestigingen van belastingkantoren. Weekers zelf spreekt van ‘complotdenken’.

Staatssecretaris Frans Weekers

Weekers: niets verkeerds gedaan

BB 18.12.2012 Staatssecretaris Weekers van Financiën is van mening dat hij niets verkeerds heeft gedaan in zijn contacten met de van corruptie verdachte Roermondse ex-wethouder Jos van Rey. Dit meldt de NOS. Wel heeft Van Rey aan Weekers gevraagd hem te helpen bij het oplossen van persoonlijke belastingproblemen, zo onthulde Nieuwsuur maandag.

Gerelateerde artikelen;

Staatssecretaris Weekers noemt aantijgingen ‘complottheorie’

NRC 18.12.2012 Staatssecretaris Weekers noemt berichten over zijn omstreden financiële contactenmet de Roermondse ex-wethouder Van Rey vanmiddag tegenover de NOS “een complottheorie”. Hij doet zijn werk als staatssecretaris integer, zegt hij.

Kamer wil nog deze week debat met Weekers over relatie met Van Rey

NRC  18.12.2012 De Tweede Kamer wil nog deze week een debat met staatssecretaris Frans Weekers (VVD) over zijn relatie met partijgenoot Jos van Rey. Ook premier Rutte zal daarbij aanwezig zijn. “Er is in de media een discussie over de integriteit van een bewindsman, of je dat nu leuk vindt of niet”, zei D66-fractievoorzitter Alexander Pechtold vanmiddag. “Daarmee kan hij niet de kerstvakantie in.” De oppositie wil onder meer opheldering over de steun van Van Rey, ex-wethouder in Roermond en voormalig VVD-senator, aan Weekers’ persoonlijke verkiezingscampagne. Hij betaalde enkele duizenden euro’s voor een reusachtige beeldtenis van Weekers op een 35 meter hoge paal langs de A73. Lees verder›

Kamer: debat over aantijgingen tegen Weekers

Trouw 18.12.2012 De Tweede Kamer debatteert nog deze week met premier Mark Rutte en staatssecretaris van Financiën Frans Weekers samen. De Kamer wil opheldering omdat er verhalen gaan over contacten van de omstreden Roermondse ex-wethouder Jos van Rey met Weekers, die een rol zouden spelen bij de keuze van vestigingen van belastingkantoren.

VVD’er Frans Weekers valt weinig te verwijten

Elsevier 18.12.2012 De VVD zit in de hoek waar de klappen vallen. Vandaag roept de Tweede Kamer staatssecretaris van Financiën Frans Weekers op het matje om het verwijt van corruptie kracht bij te zetten. De bewindsman heeft de schijn tegen, maar feitelijk valt hem weinig te verwijten. Het vooroordeel wil dat Limburgse politici in een geur van belangenverstrengeling zaakjes bedisselen. Wie de provinciale politiek kent, ziet vooral onderlinge tegenstellingen.

Verkeert Weekers nu in de gevarenzone?  

VK 18.12.2012 Weliswaar is niet bewezen dat staatssecretaris Weekers (Financiën) iets fout heeft gedaan, toch is zijn positie minder stabiel geworden, nu er vragen zijn over zijn campagnebudget en contact met de Roermondse wethouder Van Rey. Drie redenen waarom.

Weekers (VVD) onder vuur 

Telegraaf 18.12.2012  Staatssecretaris Frans Weekers van de VVD ligt onder vuur vanwege zijn nauwe banden met de van corruptie verdachte partijgenoot en ex-wethouder van Roermond Jos van Rey. De oppositie in de Tweede Kamer eist opheldering.

Gerelateerde artikelen;

15-12: Over Van Rey niet alles gemeld

08-12: Zorgen bij raadsleden

05-12: College Roermond getoetst

01-12: VVD wil terug in Roermond

01-12: Van Pol stak geld in campagne

02-11: Van Rey ontkent

02-11: ‘Van Pol nu ook verdachte’

28-10: Gekozen burgemeester

27-10: Jos van Rey betrokken bij ongeval

Frans Weekers in het nauw vanwege relatie Van Rey

Elsevier 18.12.2012 Staatssecretaris van Financiën Frans Weekers (VVD) moet uitleg geven over zijn relatie met de van corruptie verdachte ex-wethouder en -senator Jos van Rey. De omstreden Roermondse voormalige wethouder sponsorde de verkiezingscampagne van Weekers en de Tweede Kamer wil weten of daar gunsten tegenover hebben gestaan.

Weekers: ik heb niets verkeerd gedaan

Trouw 18.12.2012 Staatssecretaris Weekers van Financiën ontkent dat er in de contacten die hij had met de Roermondse ex-wethouder Van Rey dingen zijn gebeurd die niet door de beugel kunnen, meldt de NOS. Van Rey, die na verdenkingen van corruptie opstapte als wethouder in Roermond, plaatste in september een reclamebord langs de A73 met een foto van Weekers en de tekst ‘Stem Limburgs’. Weekers zei aanvankelijk niet te weten wie betaald had voor de reclamezuil, maar gaf later toe dat Van Rey hem benaderd had en zijn toestemming had gekregen. Volgens Weekers stonden daar geen vriendendiensten of gunsten tegenover. 

Oppositie: opheldering over relatie Weekers met Van Rey

Trouw 18.12.2012 De oppositie in de Tweede Kamer wil dat staatssecretaris Frans Weekers van Financiën opheldering geeft over zijn relatie met de voormalige wethouder van Roermond Jos van Rey, die wordt verdacht van corruptie. Dat meldt Nieuwsuur.

Van Rey riep hulp Weekers in bij voorkomen overdrachtbelasting

NRC 17.12.2012 Jos van Rey (VVD) heeft in maart dit jaar als wethouder van Roermond de hulp ingeroepen van staatssecretaris Frans Weekers (Financiën, VVD) om te voorkomen dat hij overdrachtbelasting zou moeten betalen. Weekers verwees Van Rey niet terug naar de Belastingdienst, maar nam de brief in behandeling en stuurde hem door via zijn departement. Van Rey was bereid die belangen, die hij ook privé heeft, tijdelijk onder te brengen in een beheersstichting. Maar dat zou volgens Van Rey leiden tot een aanslag overdrachtsbelasting.

Om dat te voorkomen vroeg Van Rey op 23 maart 2012 in een brief aan Weekers diens “zienswijze en advies”. Van Rey oppert in de brief de komst van een speciale fiscale regeling voor publieke ambtsdragers die, zoals hij, tijdelijk hun bezittingen op afstand moeten plaatsen. Zij zouden vrijgesteld moeten worden van het betalen van overdrachtbelasting. Lees verder›

Oppositie: opheldering over rol Weekers in affaire-Van Rey

NRC 17.12.2012 De oppositie in de Tweede Kamer wil opheldering over de gang van zaken rond de vestiging van een belastingkantoor in Limburg. Volgens het concept-masterplan Limburg wordt de Belastingdienst in Noord- en Midden-Limburg geconcentreerd in Venlo. Dat zou betekenen dat het kantoor in Roermond dicht gaat. Dit melden bronnen in Den Haag aan NRC Handelsblad.

‘Van Rey had meer zakelijke belangen dan gemeld’

Trouw 15.12.2012 De Roermondse ex-wethouder Jos van Rey (VVD) had meer zakelijke belangen met projectontwikkelaar Van Pol dan tot nu toe bekend was. Dat schrijft NRC Handelsblad op basis van onderzoek.

Lees ook Van Pol stak geld in campagne VVD-Kamerlid – 01/12/12

december 21, 2012 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , ,

14 reacties

 1. […] Staatssecretaris Frans Weekers VVD tot ziens dan maar ? […]

  Pingback door Het gerommel van VVD-wethouder Jacques Damen en CDA-burgemeester René Roep Vlissingen « Debat in de Digitale Hofstad | juni 22, 2013

 2. […] en bijna: Staatssecretaris Frans Weekers VVD – Tot ziens dan maar ??? […]

  Pingback door Het gerommel van 2e Kamerlid Johan Houwers VVD « Debat in de Digitale Hofstad | juli 22, 2013

 3. […] Staatssecretaris Frans Weekers VVD – Tot ziens dan maar ??? […]

  Pingback door Ook Zuipschuiten bij de VVD « Debat in de Digitale Hofstad | december 7, 2013

 4. […] Staatssecretaris Frans Weekers VVD – Tot ziens dan maar ??? […]

  Pingback door Ook gedonder bij de PvdA « Debat in de Digitale Hofstad | december 11, 2013

 5. […] Staatssecretaris Frans Weekers VVD – Tot ziens dan maar ??? […]

  Pingback door Peter Rehwinkel PvdA – Het zit me niet mee de laatste tijd « Debat in de Digitale Hofstad | mei 6, 2014

 6. […] Staatssecretaris Frans Weekers VVD – Tot ziens dan maar ??? […]

  Pingback door Gerommel bij de VVD – Fractievoorzitter Kathalijne de Kruif van de VVD Stichtse Vecht « Debat in de Digitale Hofstad | februari 19, 2015

 7. […] zie ook: Staatssecretaris Frans Weekers VVD – Tot ziens dan maar ??? […]

  Pingback door Gerommel in de Politiek versus Integriteit « Debat in de Digitale Hofstad | maart 14, 2015

 8. […] zie ook: Staatssecretaris Frans Weekers VVD – Tot ziens dan maar ??? […]

  Pingback door Overstap 2e kamerlid Bart de Liefde VVD op het randje « Debat in de Digitale Hofstad | februari 6, 2016

 9. […] Zie ook: Staatssecretaris Frans Weekers VVD – Tot ziens dan maar ??? […]

  Pingback door Staatssecretaris Eric Wiebes VVD en het Gedonder met de belastingdienst « Debat in de Digitale Hofstad | oktober 14, 2016

 10. […] Zie ook: Staatssecretaris Frans Weekers VVD – Tot ziens dan maar ??? […]

  Pingback door Staatssecretaris Eric Wiebes VVD en het Gedonder met de belastingdienst deel 2 « Debat in de Digitale Hofstad | januari 28, 2017

 11. […] zie ook: Staatssecretaris Frans Weekers VVD – Tot ziens dan maar ??? […]

  Pingback door Gerommel in de Politiek versus Integriteit deel 1 – VVD nummer 1 « Debat in de Digitale Hofstad | februari 22, 2017

 12. […] zie ook: Staatssecretaris Frans Weekers VVD – Tot ziens dan maar ??? […]

  Pingback door Gerommel in de Politiek versus Integriteit deel 2 – VVD nummer 1 « Debat in de Digitale Hofstad | februari 23, 2017

 13. […] zie ook: Staatssecretaris Frans Weekers VVD – Tot ziens dan maar ??? […]

  Pingback door VVD nog steeds aan de top !!!! « Debat in de Digitale Hofstad | februari 14, 2018

 14. […] zie ook: Staatssecretaris Frans Weekers VVD – Tot ziens dan maar ??? […]

  Pingback door VVD in 2017 nog steeds aan de top !!!! « Debat in de Digitale Hofstad | februari 24, 2018


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: