Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Femke Halsema Groenlinks – verder onderzoek onderwijsinstelling Amarantis

De kwestie Amarantis

Minister Jet Bussemaker van Onderwijs gaat verder onderzoek laten doen naar mogelijke misstanden bij onderwijsinstelling Amarantis. Femke Halsema onderzoekt zelfverrijking bij Amarantis dat schrijft minister Jet Bussemaker vandaag aan de Tweede Kamer in een reactie op het onderzoeksrapport van de Commissie onderzoek financiële problematiek Amarantis.

https://i1.wp.com/static0.volkskrant.nl/static/photo/2012/11/7/12/20121203121505/media_xl_1444752.jpg

Bij de onderwijsgroep, die dit jaar werd opgesplitst vanwege financiële problemen, zijn aanwijzingen gevonden voor zelfverrijking, belangenverstrengeling en financiële onregelmatigheden van bestuurders en hun adviseurs.  Het toezicht op Amarantis schoot op alle niveaus tekort, zo concludeert de commissie.  Amarantis biedt onderwijs aan meer dan 30.000 leerlingen. De onderwijsgroep vertegenwoordigt meer dan 60 scholen en opleidingen en er werken in totaal zo’n 3.300 medewerkers.

Lees hier het rapport, het feitenonderzoek en het deelonderzoek naar de problemen bij Amarantis

  ……en nog Meer  Dosssier Zelfverrijking Amarantis VK

Zie ook: Femke Halsema Groenlinks – voortgang onderzoek onderwijsinstelling Amarantis

Wat nog veel minder past, is dat de commissie die het onderzoek naar Amarantis leidde, tot voor kort onder voorzitterschap stond van de nieuwbakken PvdA ‘Staatssecretaris Martin van Rijn ministerie van WVC. Deze man, die het onderzoek leidde naar graaiers en zichzelf verrijkende bestuurders in het onderwijs, liet zich als bestuursvoorzitter van PGGM een salaris van 469.000 euro uitbetalen. Van Rijn zit nu in één kabinet met Lilianne Ploumen die als voorzitter van de PvdA ooit het voortreffelijke plan lanceerde om PvdA-leden die zichzelf in (semi)overheidsdienst een salaris boven de balkenendenorm toekennen (181.000 euro), uit te sluiten van ministersposten, staatssecretariaten en burgemeesterschappen. Als het onderzoek naar de val van Amarantis iets heeft aangetoond, dan is het wel een stuitend gebrek aan moreel besef bij vrijwel alle betrokkenen.

Kamer: jaarrekening scholen aanscherpen

Trouw 12.12.2012  De Tweede Kamer wil dat minister Jet Bussemaker (Onderwijs) gaat zorgen dat scholen geen financiële zaken meer buiten de balans kunnen houden. De VVD zei dinsdagavond een voorstel van GroenLinks hierover te steunen.

 

‘Jaarrekening scholen scherper’

Telegraaf 12.12.2012 De Tweede Kamer wil dat minister Jet Bussemaker (Onderwijs) gaat zorgen dat scholen geen financiële zaken meer buiten de balans kunnen houden. De VVD zei dinsdagavond een voorstel van GroenLinks hierover te steunen. Een voorbeeld van een onderwijsinstelling waar het recent misging, is onderwijskolos Amarantis.

Kamer wil aanscherping jaarrekening scholen

NU 12.12.2012 De Tweede Kamer wil dat minister Jet Bussemaker (Onderwijs) gaat zorgen dat scholen geen financiële zaken meer buiten de balans kunnen houden.

Gerelateerde artikelen;

Lees meer over: Jesse Klaver Amarantis Jet Bussemaker

Nog geen aangifte Amarantis

Telegraaf 06.12.2012 Minister Jet Bussemaker van Onderwijs is niet van plan aangifte te doen tegen oud-bestuurders van onderwijskolos Amarantis, voordat een commissie de signalen van fraude heeft onderzocht. Dat zei ze donderdag tijdens een debat in de Tweede Kamer.

Bussemaker doet nog geen aangifte Amarantis

Trouw 06.12.2012  Jet Bussemaker van Onderwijs is niet van plan aangifte te doen tegen oud-bestuurders van onderwijskolos Amarantis, voordat een commissie de signalen van fraude heeft onderzocht. Dat zei ze donderdag tijdens een debat in de Tweede Kamer.

‘Amarantis zaak van recherche’

Telegraaf 05.12.2012 Niet Femke Halsema, maar de recherche moet een onderzoek doen naar de signalen van fraude die zijn binnengekomen over de mega-scholengroep Amarantis. Dat vinden SP en PVV, die vandaag van minister Bussemaker (Onderwijs) eisen dat ze aangifte doet naar aanleiding van het onderzoek naar misstanden bij Amarantis.

Staatssecretaris Van Rijn onderzocht graaicultuur en kreeg zelf 469.000 euro’

VK 05.12.2012 De val van Amarantis toont een stuitend gebrek aan moreel besef, schrijft docent Martin Slagter. ‘Wie vreemd genoeg geheel buiten schot blijven, zijn de collegedirecteuren van de verschillende vestigingen van Amarantis.’

Bestuur, inspectie, ministerie: in de zaak amarantis faalden ze

Trouw 04.12.2012 Het toezicht van de onderwijsinspectie op scholengigant Amarantis is ‘niet scherp genoeg’ geweest. Er waren wel signalen dat het mis ging met de financiën, maar de inspectie keek vooral naar het verleden, niet naar de risico’s in de toekomst. En het ministerie van onderwijs hield zich lange tijd te afzijdig.

Als onderwijsbestuurders hun ankerpunt uit het oog verliezen, gaat het overal fout

Trouw 04.12.2012 Minister van onderwijs Jet Bussemaker (PvdA) brak dit weekeinde met de traditie dat bewindslieden niet reageren op concept-rapporten, maar pas praten als een rapport officieel is gepresenteerd. Bussemaker nam in ‘Nieuwsuur’ al positie in over een concept-verslag van de financiële en bestuurlijke problemen bij onderwijsinstelling Amarantis. Zelfs als maar de helft waar is, dan nog hebben de betrokkenen een enorm probleem, waarschuwde ze.

‘Fusies in zorg leiden tot uitbraak van Amarantitis’

Trouw 04.12.2012 De vele fusies tussen zorginstellingen baren SP-Kamerlid Renske Leijten zorgen. Leijten zei dinsdag bij de behandeling van de VWS-begroting een ‘uitbraak van Amarantitis’ te voorzien, verwijzend naar problemen bij onderwijsgigant Amarantis .

Vrees uitbraak ‘Amarantitis’

Telegraaf 04.12.2012 De vele fusies tussen zorginstellingen baren SP-Kamerlid Renske Leijten zorgen. Leijten zei dinsdag bij de behandeling van de VWS-begroting een „uitbraak van Amarantitis” te voorzien, verwijzend naar problemen bij onderwijsgigant Amarantis .

SP vreest uitbraak ‘Amarantitis’ in zorg

NU 04.12.2012 DEN HAAG – De vele fusies tussen zorginstellingen baren SP-Kamerlid Renske Leijten zorgen. Leijten zei dinsdag bij de behandeling van de VWS-begroting een ”uitbraak van Amarantitis” te voorzien, verwijzend naar problemen bij onderwijsgigant Amarantis .

Gerelateerde artikelen;

Lees meer over: Amarantis SP

Topman Amarantis boos

Telegraaf 04.12.2012 Bert Molenkamp, voormalig topman van Amarantis, vindt het uitgelekte conceptrapport over de verstrekkende financiële problemen bij de onderwijskolos vooral vervelend voor zijn eigen reputatie. Molenkamp overweegt daarom juridische stappen tegen de commissie die het onderzoek uitvoerde.

Gerelateerde artikelen;

04-12: Geldnood scholen blijft buiten zicht

03-12: Halsema leidt onderzoek Amarantis

03-12: Misstanden Amarantis gemeld bij minister

03-12: Verder onderzoek naar Amarantis

03-12: Iedereen ging de fout in bij Amarantis

02-12: ‘Roemer wil actie Amarantis’

01-12: Amarantis gewaarschuwd

01-12: Ook vakbond boos op Amarantis

01-12: Graaicultuur schokt kamer

01-12: Zelfverrijking top Amarantis

30-11: Toezicht voor schoolbesturen

Onderzoek naar onderwijsinstelling Amarantis afgerond

Oud-topman Amarantis: rapport schadelijk voor mijn reputatie

NRC 04.12.2012 Bert Molenkamp, een oud-topman van scholengroep Amarantis, overweegt juridische stappen wegens reputatieschade tegen de onderzoekscommissie. Dat zegt Molenkamp in een interview met dagblad Het Parool. De commissie presenteerde gisteren een rapport over de financiële problematiek van de scholengroep. In een zaterdag uitgelekte conceptversie van het rapport schreef de commissie signalen te hebben ontvangen dat bestuurders en adviseurs zicht schuldig maakten aan onder andere belangenverstrengeling en zelfverrijking

https://i1.wp.com/static0.volkskrant.nl/static/photo/2012/11/7/12/20121203121505/media_xl_1444752.jpg

Femke Halsema gaat vervolgonderzoek Amarantis leiden

VK 03.12.2012  Voormalig GroenLinks-partijleider Femke Halsema gaat het vervolgonderzoek naar mogelijke misstanden en fraude bij onderwijsgigant Amarantis leiden. Dat heeft minister Jet Bussemaker (Onderwijs) vandaag bekendgemaakt. Het vervolgonderzoek moet onder meer antwoord geven op de vragen of bestuurders en leidinggevenden aan zelfverrijking hebben gedaan.

MEER OVER:

http://images0.tcdn.nl/migration_catalog/article20162439.ece/BINARY/d/femke+HALSEMA

Halsema leidt onderzoek Amarantis

Telegraaf 03.12.2012 Voormalig GroenLinks-partijleider Femke Halsema gaat het vervolgonderzoek naar mogelijke misstanden en fraude bij onderwijsgigant Amarantis leiden. Dat heeft minister Jet Bussemaker (Onderwijs) maandag bekendgemaakt. Het vervolgonderzoek moet onder meer antwoord geven op de vragen of bestuurders en leidinggevenden aan zelfverrijking hebben gedaan.

Gerelateerde artikelen;

03-12: Misstanden Amarantis gemeld bij minister

03-12: Verder onderzoek naar Amarantis

03-12: Iedereen ging de fout in bij Amarantis

02-12: Roemer: OM moet vervolging Amarantis bekijken

02-12: ‘Roemer wil actie Amarantis’

01-12: Amarantis gewaarschuwd

01-12: Ook vakbond boos op Amarantis

01-12: Graaicultuur schokt kamer

01-12: Zelfverrijking top Amarantis

https://i0.wp.com/media.nu.nl/m/m1nx4m6aqn3b_std640.jpg

Verder onderzoek naar Amarantis

NU 03.12.2012 Minister Jet Bussemaker van Onderwijs gaat verder onderzoek laten doen naar mogelijke misstanden bij onderwijsinstelling Amarantis.  Dat zei de minister maandag na de presentatie van een onderzoeksrapport over de financiële problemen bij Amarantis. Voormalig GroenLinks-partijleider Femke Halsema zal het vervolgonderzoek naar Amarantis leiden. ”De conclusies van de commissie zijn verontrustend en liegen er niet om’’, concludeert Bussemaker. Op basis van het onderzoek zal ze besluiten of er aangifte tegen de bestuurders moet worden gedaan.

Gerelateerde artikelen

Lees meer over: Amarantis

https://i0.wp.com/www.elsevier.nl/upload/f730849d-0fe3-4059-b7b7-d6b2fa354003_halsema31212.jpg

Femke Halsema onderzoekt zelfverrijking bij Amarantis

Elsevier 03.12.2012 Oud-GroenLinks-leider Femke Halsema gaat het vervolgonderzoek naar misstanden en fraude bij onderwijsgigant Amarantis leiden. Het nieuwe onderzoek moet antwoord geven op de vragen of bestuurders en leidinggevenden aan zelfverrijking hebben gedaan.  Dat heeft minister van Onderwijs Jet Bussemaker (PvdA) maandag bekendgemaakt.

Lees hier het rapport, het feitenonderzoek en het deelonderzoek naar de problemen bij Amarantis

Zie ook: ‘Zelfverrijking bij bestuur scholenkoepel Amarantis’

https://i0.wp.com/static1.trouw.nl/static/photo/2012/16/3/11/20121203173000/media_xl_1445156.jpg

Wintels: Amarantis was doodzieke organisatie

Trouw 03.12.2012 Het is goed dat ‘klip en klaar is vastgesteld’ wat er mis is gegaan bij onderwijsinstelling Amarantis. Dat vindt interim-voorzitter Marcel Wintels van de raad van bestuur van Amarantis. Ook vindt hij het goed dat wordt gekeken naar vermeende misstanden door oud-bestuurders van de school, zoals zelfverrijking en vriendjespolitiek.

Verwant nieuws

 https://i0.wp.com/www.nrc.nl/wp-content/uploads/2012/12/ANP-21506347-468x291.jpg

Interim-bestuursvoorzitter noemt Amarantis ‘zieke en stuurloze organisatie’

NRC 03.12.2012 Interim-bestuursvoorzitter Marcel Wintels zegt geschokt te zijn van de misstanden bij onderwijsinstelling Amarantis. In een schriftelijke reactie tegenover de NOS noemt Wintels de instelling “een zieke, stuurloze organisatie in grote financiële nood.”  Lees verder

https://i2.wp.com/www.nrc.nl/wp-content/uploads/2012/12/ANP-21351944-568x394.jpg

Bussemaker: toezicht op onderwijsinstellingen moet scherper

NRC 03.12.2012 Het toezicht op onderwijsinstellingen en de interventiemogelijkheden vanuit de overheid moeten verscherpt worden. Dat schrijft minister Jet Bussemaker vandaag aan de Tweede Kamer in een reactie op het onderzoeksrapport van de Commissie onderzoek financiële problematiek Amarantis. Bij de onderwijsgroep, die dit jaar werd opgesplitst vanwege financiële problemen, zijn aanwijzingen gevonden voor zelfverrijking, belangenverstrengeling en financiële onregelmatigheden van bestuurders en hun adviseurs.  Het toezicht op Amarantis schoot op alle niveaus tekort, zo concludeert de commissie.  Amarantis biedt onderwijs aan meer dan 30.000 leerlingen. De onderwijsgroep vertegenwoordigt meer dan 60 scholen en opleidingen en er werken in totaal zo’n 3.300 medewerkers.

Roemer: OM moet vervolging Amarantis bekijken

Telegraaf 02.12.2012 Het Openbaar Ministerie moet bekijken of Amarantisbestuurders strafrechtelijk vervolgd kunnen worden voor de zelfverrijking en belangenverstrengeling tijdens hun werk voor Amarantis. SP-leider Emile Roemer pleitte daarvoor zondag in het televisieprogramma Eva Jinek op Zondag.

https://i2.wp.com/static1.trouw.nl/static/photo/2012/6/13/9/20121202100855/media_xl_1444044.jpg

Roemer: OM moet vervolging Amarantis bekijken

Trouw 02.12.2012 Het Openbaar Ministerie moet bekijken of Amarantisbestuurders strafrechtelijk vervolgd kunnen worden voor de zelfverrijking en belangenverstrengeling tijdens hun werk voor Amarantis. SP-leider Emile Roemer pleitte daarvoor zondag in het televisieprogramma Eva Jinek op Zondag.

https://i2.wp.com/www.nrc.nl/wp-content/uploads/2012/12/ANP-16259950-468x285.jpg

Roemer: onderzoek rol ministerie en onderwijsinspectie in Amarantis-rel

NRC 02.12.2012 De rol van het ministerie van Onderwijs en de onderwijsinspectie bij de misstanden bij onderwijsgroep Amarantis moet worden bekeken. “Waarom hebben zij al die jaren niet ingegrepen?”, vroeg SP-leider Emile Roemer zich af in Eva Jinek op Zondag.  Lees verder›

 https://i1.wp.com/media.nu.nl/m/m1nx09oaldmk_sqr256.jpg

Roemer wil dat OM vervolging Amarantis bekijkt

NU 02.12.2012 AMSTERDAM – Het Openbaar Ministerie moet bekijken of Amarantisbestuurders strafrechtelijk vervolgd kunnen worden voor de zelfverrijking en belangenverstrengeling tijdens hun werk voor Amarantis.  SP-leider Emile Roemer pleitte daarvoor zondag in het televisieprogramma Eva Jinek op Zondag.

Gerelateerde artikelen;

Lees meer over: Emile Roemer Amarantis

https://i2.wp.com/images0.tcdn.nl/incoming/article21070445.ece/BINARY/d/Emile+Roemer.jpg

‘Roemer wil actie Amarantis’

Telegraaf 02.12.2012 Het Openbaar Ministerie moet bekijken of Amarantisbestuurders strafrechtelijk vervolgd kunnen worden voor de zelfverrijking en belangenverstrengeling tijdens hun werk voor Amarantis. SP-leider Emile Roemer pleitte daarvoor zondag in het televisieprogramma Eva Jinek op Zondag.Zaterdagavond had ook minister Jet Bussemaker (Onderwijs) de mogelijkheid geopperd van aangifte door haar ministerie tegen de voormalige bestuurders en vervolging door het OM.

Gerelateerde artikelen

01-12:Amarantis gewaarschuwd

01-12: Ook vakbond boos op Amarantis

01-12: Graaicultuur schokt kamer

https://i0.wp.com/www.nrc.nl/wp-content/uploads/2012/12/ANP-21351953-568x346.jpg

Bussemaker sluit strafrechtelijke vervolging Amarantis-top niet uit

NRC 01.12.2012  Zeer ernstig, schokkend en onthutsend. Zo kwalificeerde minister van Onderwijs Jet Bussemaker vanavond het uitgelekte conceptrapport over de gang van zaken bij onderwijskoepel Amarantis. In het tv-programma Nieuwsuur zei ze dat ze niet uitsluit dat de bestuurders van Amarantis strafrechtelijk zullen worden vervolgd.

 https://i1.wp.com/images0.tcdn.nl/binnenland/article21123842.ece/BINARY/d/bussemaker.jpg

Amarantis gewaarschuwd

Telegraaf 02.12.2012  ,,Schokkend en onthutsend.” Dat is het eerste oordeel van minister Jet Bussemaker van Onderwijs over het uitgelekte Amarantisrapport. ,,Dit verhaal is zeer ernstig, maar we moeten nog wel kijken of het klopt. Als ook maar de helft waar is, dan hebben de mensen die het betreft een enorm groot probleem met mij”, zei Bussemaker zaterdag in Nieuwsuur.

Gerelateerde artikelen;

01-12: Ook vakbond boos op Amarantis

01-12: Graaicultuur schokt kamer

01-12: Zelfverrijking top Amarantis

30-11: Toezicht voor schoolbesturen

25-10: Meer ROC’s op omvallen

Ook vakbond boos op Amarantis

Telegraaf 02.12.2012 Het gedrag van de bestuurders van onderwijskolos Amarantis was onverantwoord en het toezicht op het bestuur heeft gefaald. Dat stelt vakbond CNV Onderwijs zaterdag in een reactie op een conceptversie van een rapport over de financiële teloorgang van de school.

Gerelateerde artikelen;

01-12: Graaicultuur schokt kamer

01-12: Zelfverrijking top Amarantis

30-11: Toezicht voor schoolbesturen

30-11: Amarantis benieuwd naar onderzoek

https://i2.wp.com/media.nu.nl/m/m1nx4igafwu4_sqr256.jpg

‘Rapport Amarantis schokkend en onthutsend’

Bussemaker gaat kijken of vervolging mogelijk is als berichten kloppen

NU 01.12.2012 DEN HAAG – ”Schokkend en onthutsend.” Dat is het eerste oordeel van minister Jet Bussemaker van Onderwijs over het uitgelekte Amarantisrapport.

Gerelateerde artikelen

Lees meer over Amarantis Jet Bussemaker

https://i2.wp.com/static3.trouw.nl/static/photo/2012/11/11/11/20121201224046/media_xl_1443821.jpg

Minister: Rapport Amarantis schokkend en onthutsend

Trouw 01.12.2012 ‘Schokkend en onthutsend.’ Dat is het eerste oordeel van minister Jet Bussemaker van Onderwijs over het uitgelekte Amarantisrapport. ‘Dit verhaal is zeer ernstig, maar we moeten nog wel kijken of het klopt. Als ook maar de helft waar is, dan hebben de mensen die het betreft een enorm groot probleem met mij’, zei Bussemaker zaterdag in Nieuwsuur. Ze hield nog een slag om de arm omdat ze maandag pas de officiële versie van het rapport krijgt. Zaterdag lekte via de Volkskrant een conceptversie uit.

https://i1.wp.com/static2.volkskrant.nl/static/photo/2012/14/12/10/20121201221523/media_xl_1443805.jpg

CNV: gedrag bestuur Amarantis onverantwoord

VK 01.12.2012 Het gedrag van de bestuurders van onderwijskolos Amarantis was onverantwoord en het toezicht op het bestuur heeft gefaald. Dat stelt vakbond CNV Onderwijs zaterdag in een reactie op een conceptversie van een rapport over de financiële teloorgang van de school. De Volkskrant berichtte over het conceptrapport.

https://i0.wp.com/images0.tcdn.nl/binnenland/article21123460.ece/BINARY/d/jasper+van+dijk.jpg

Graaicultuur schokt kamer

Telegraaf 01.12.2012 Een meerderheid in de Tweede Kamer van in elk geval SP, PVV, PvdA en D66 is flink geschrokken van de uitgelekte conceptversie van het rapport over de Amarantis-scholengemeenschap. Uit dat concept  blijkt onder meer dat bestuurders zich schuldig hebben gemaakt aan zelfverrijking en belangenverstrengeling.

https://i0.wp.com/www.elsevier.nl/upload/0d358839-1b32-4ff6-97f6-f73a80e2c408_kamer1dec.jpg

Tweede Kamer reageert geschokt op Amarantis-rapport

Elsevier 01.12.2012 Een meerderheid in de Tweede Kamer heeft geschokt gereageerd op het gelekte conceptrapport over de ondergang van scholenkoepel Amarantis. De onderzoekscommissie heeft aanwijzingen dat bestuurders en adviseurs zich schuldig hebben gemaakt aan zelfverrijking. Het rapport wordt maandag pas officieel gepresenteerd maar veel partijen reageren nu al op de bevindingen.

Zie ook:  Kamer schrikt van rapport over zelfverrijking bij scholenreus Amarantis  

Zie ook: ‘Zelfverrijking bij bestuur scholenkoepel Amarantis’

https://i0.wp.com/static2.trouw.nl/static/photo/2012/12/5/1/20121201114229/media_xl_1443271.jpg

Kamer geschrokken over ‘graaiende bestuurders’ Amarantis

Trouw 01.12.2012 Een meerderheid in de Tweede Kamer van in elk geval SP, PVV, PvdA en D66 is flink geschrokken van de uitgelekte conceptversie van het rapport over de Amarantis-scholengemeenschap. Uit dat concept, waar de Volkskrant zaterdag over berichtte, blijkt onder meer dat bestuurders zich schuldig hebben gemaakt aan zelfverrijking en belangenverstrengeling.

https://i1.wp.com/static3.trouw.nl/static/photo/2012/12/5/1/20121201114229/media_xl_1443271.jpg

SP en PVV geschokt over uitgelekt rapport Amarantis

Trouw 01.12.2012 De oppositiepartijen SP en PVV zijn geschokt over de uitgelekte conceptversie van het rapport over de Amarantis-scholengemeenschap. Uit dat concept, waar de Volkskrant zaterdag over berichtte, blijkt onder meer dat bestuurders zich schuldig hebben gemaakt aan zelfverrijking en belangenverstrengeling.

https://i1.wp.com/static3.volkskrant.nl/static/photo/2012/6/0/8/20121130225639/media_xl_1443113.jpg

‘Zelfverrijking bij top scholenreus Amarantis’

VK 01.12.2012 Bij de ondergang van de onderwijsmoloch Amarantis zijn aanwijzingen gevonden van zelfverrijking, belangenverstrengeling en financiële onregelmatigheden door bestuurders en hun adviseurs. Dit staat in het nog vertrouwelijke conceptrapport over de val van Amarantis.

Lees ook Amarantis kijkt uit naar resultaat onderzoek – 30/11/12

Lees ook Financieel toezicht voor 9 schoolbesturen – 30/11/12

Lees ook Rotterdamse scholenreus Zadkine aan rand afgrond – 19/10/12

http://images0.tcdn.nl/migration_catalog/article21002443.ece/BINARY/d/schoolbord

Zelfverrijking top Amarantis

Telegraaf 01.12.2012 Van alles was er mis bij onderwijskolos Amarantis. Bij de ondergang van de instelling zijn signalen gevonden van zelfverrijking, belangenverstrengeling en financiële onregelmatigheden door bestuurders en hun adviseurs.

Gerelateerde artikelen;

30-11: Toezicht voor schoolbesturen

30-11: Amarantis benieuwd naar onderzoek

https://i2.wp.com/www.elsevier.nl/upload/51ae99d8-d913-4248-9d64-19b8c69c655c_scholengroep1dec.jpg

‘Zelfverrijking bij bestuur scholenkoepel Amarantis’

Elsevier  01.12.2012 Bestuurders en adviseurs zouden zich bij de ondergang van de onderwijsmoloch Amarantis schuldig hebben gemaakt aan zelfverrijking en belangenverstrengeling. De commissie die onderzoek doet naar de ondergang van de scholenkoepel heeft daar aanwijzingen voor gevonden. Uit een conceptrapport dat in handen is van de Volkskrant blijkt dat er ook aanwijzingen zijn gevonden voor financiële onregelmatigheden. Het rapport wordt maandag gepresenteerd.

Zie ook:

https://i1.wp.com/media.nu.nl/m/m1nx4haat7nv_sqr256.jpg

‘Zelfverrijking bij top Amarantis’

PVV en SP reageren geschokt op vertrouwelijk conceptrapport

NU 01.12.2012 AMSTERDAM – Bij onderwijsgroep Amarantis, die dit jaar werd opgesplitst vanwege financiële problemen, zijn aanwijzingen gevonden van zelfverrijking, belangenverstrengeling en financiële onregelmatigheden van bestuurders en hun adviseurs.  at staat in een nog vertrouwelijk conceptrapport over de val van de onderwijsmoloch, schrijft de Volkskrant zaterdag.

Gerelateerde artikelen

Lees meer over: Amarantis

https://i2.wp.com/www.nrc.nl/wp-content/uploads/2012/12/04434462-468x311.jpg

‘Zelfverrijking en verstrengelde belangen bij top Amarantis’

NRC 31.11.2012 Bij onderwijsgroep Amarantis, die dit jaar werd opgesplitst vanwege financiële problemen, zijn aanwijzingen gevonden van zelfverrijking, belangenverstrengeling en financiële onregelmatigheden van bestuurders en hun adviseurs. Dat schrijft de Volkskrant op basis een nog vertrouwelijk conceptrapport over de val van de onderwijsmoloch.  Lees verder›

Ook andere scholen lopen tegen problemen:

Bestuurders school Amsterdam gepakt om fraude

Trouw 11.12.2012  Drie bestuurders en leidinggevenden van een scholengemeenschap in Amsterdam zijn opgepakt omdat ze fraude met subsidies zouden hebben gepleegd.

Schoolbestuurders vast voor 2,5 ton subsidiefraude

NU 11.12.2012 Drie bestuurders en leidinggevenden van een Amsterdamse scholengemeenschap zijn dinsdag aangehouden voor een subsidiefraude van tweeënhalve ton.

Amsterdamse schoolbestuurders opgepakt voor fraude

Elsevier 11.12.2012 De Fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD) heeft drie schoolbestuurders van een scholengemeenschap in Amsterdam gearresteerd op verdenking van subsidiefraude. Het drietal drukte vermoedelijk geld achterover door subsidies aan te vragen voor kinderen op niet bestaande scholen.  Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) dinsdag bekendgemaakt.

Bij de val van onderwijsconcern Amarantis was er niet alleen sprake van flink mismanagement, maar mogelijk ook van zelfverrijking

Commentaar Arthur van Leeuwen: Amarantis: bestuurders zijn soms slechte mensen

Zie ook: Schoolbestuur huurt skybox in stadion FC Twente

Drie schoolbestuurders Amsterdam opgepakt voor subsidiefraude

NRC 11.12.2012 Drie schoolbestuurders en leidinggevenden van een Amsterdamse Scholengemeenschap zijn aangehouden wegens subsidiefraude. De drie hebben vermoedelijk leerlingen op een niet bestaande basisschool ingeschreven, meldt het Openbaar Ministerie.

december 3, 2012 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , ,

15 reacties

 1. […] Zie ook: Femke Halsema Groenlinks – verder onderzoek onderwijsinstelling Amarantis […]

  Pingback door Onderzoekscommissie verzelfstandiging (Privatisering) van overheidsdiensten – eindrapport « Debat in de Digitale Hofstad | december 4, 2012

 2. […] discussies over misstanden bij onderwijsgigant Amarantis en woningcorporatie Vestia die het vertrouwen in de sector en het aanzien van de overheid hebben […]

  Pingback door Gerommel in de (semi)publieke sector « Debat in de Digitale Hofstad | januari 12, 2013

 3. […] En ook: Onderzoek onderwijsinstelling Amarantis […]

  Pingback door Het Toezicht op Vestia en andere woningcorporaties wordt aangepakt | Bewonersgroep ‘Effe Puffe ? Liever niet !’ | januari 15, 2013

 4. […] zie ook: Femke Halsema Groenlinks – verder onderzoek onderwijsinstelling Amarantis […]

  Pingback door Femke Halsema Groenlinks – voortgang onderzoek onderwijsinstelling Amarantis « Debat in de Digitale Hofstad | februari 15, 2013

 5. […] !!!! en: Vestia-gate ??? En: Renovatie ‘Vergeten Driehoek’ Haagse Schilderswijk ?? En ook: Onderzoek onderwijsinstelling Amarantis  en; Gerommel in de (semi)publieke […]

  Pingback door Parlementaire onderzoek – enquête naar misstanden bij woningcorporaties | Bewonersgroep ‘Effe Puffe ? Liever niet !’ | april 20, 2013

 6. […] !!!! en: Vestia-gate ??? En: Renovatie ‘Vergeten Driehoek’ Haagse Schilderswijk ?? En ook: Onderzoek onderwijsinstelling Amarantis  en; Gerommel in de (semi)publieke […]

  Pingback door Parlementaire onderzoek – enquête naar misstanden bij woningcorporaties « Debat in de Digitale Hofstad | april 20, 2013

 7. […] zie ook: Femke Halsema Groenlinks – verder onderzoek onderwijsinstelling Amarantis […]

  Pingback door Femke Halsema – Een ‘code voor behoorlijk bestuur in de ‘semipublieke sector « Debat in de Digitale Hofstad | mei 16, 2013

 8. […] !!!! en: Vestia-gate ??? En: Renovatie ‘Vergeten Driehoek’ Haagse Schilderswijk ?? En ook: Onderzoek onderwijsinstelling Amarantis  en; Gerommel in de (semi)publieke […]

  Pingback door Het gedonder met Vestia gaat gewoon verder !!!! deel 2 | Bewonersgroep ‘Effe Puffe ? Liever niet !’ | mei 28, 2013

 9. […] zie ook: Femke Halsema Groenlinks – verder onderzoek onderwijsinstelling Amarantis […]

  Pingback door Commissie-Halsema – verdere adviezen « Debat in de Digitale Hofstad | september 11, 2013

 10. […] zie ook: Femke Halsema Groenlinks – verder onderzoek onderwijsinstelling Amarantis […]

  Pingback door Femke Halsema – verdere adviezen Commissie behoorlijk gedrag « Debat in de Digitale Hofstad | september 11, 2013

 11. […] discussies over misstanden bij o.a. onderwijsgigant Amarantis en woningcorporatie Vestia die het vertrouwen in de sector en het aanzien van de overheid hebben […]

  Pingback door Gedonder in de top ook bij de woningcorporaties | Bewonersgroep ‘Effe Puffe ? Liever niet !’ | juli 22, 2014

 12. […] discussies over misstanden bij o.a. onderwijsgigant Amarantis en woningcorporatie Vestia die het vertrouwen in de sector en het aanzien van de overheid hebben […]

  Pingback door Gedonder met topbestuurders in de zorg, het onderwijs, woningcorporaties en toezichthouders « Debat in de Digitale Hofstad | juli 22, 2014

 13. […] discussies over misstanden bij onderwijsgigant Amarantis en woningcorporatie Vestia die het vertrouwen in de sector en het aanzien van de overheid hebben […]

  Pingback door Gerommel in de (semi)publieke sector – deel 2 « Debat in de Digitale Hofstad | mei 7, 2015

 14. […] zie ook: Femke Halsema Groenlinks – verder onderzoek onderwijsinstelling Amarantis […]

  Pingback door Commissie Meurs – De bijna-ondergang van het ROC Leiden « Debat in de Digitale Hofstad | december 2, 2015

 15. […] discussies over misstanden bij onderwijsgigant Amarantis en woningcorporatie Vestia die het vertrouwen in de sector en het aanzien van de overheid hebben […]

  Pingback door Gerommel in de (semi)publieke sector – deel 3 « Debat in de Digitale Hofstad | juli 5, 2016


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: