Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Geert Wilders PVV – De strijd tegen de Moskee

Strijd tegen Moskee losgebarsten.

De PVV presenteerde via haar verkiezingsprogramma reeds het verbod van de bouw van moskeeën binnen de bebouwde kom. De PVV wilde eerder al een totaal verbod van nieuwe moskeeën, maar daarvoor kreeg de partij geen steun van de anderen partijen.

Zie ook:

PVV Den Haag – het lawaai van de Haagse Ehli Beyt Moskee

Haagse PVV wil sluiting illegale Moskee Ermelostraat

Bewoners eisen bouwstop voor Turkse islamitische vereniging

De Islamisering van Scheveningen gaat niet door

Geert Wilders PVV – verbod bouw moskeeën binnen de bebouwde kom

Geert Wilders PVV – Referendum Moskee-verbod in Nederland

en verder:

Geert Wilders PVV en de anti-de-islamisering van Nederland

De dreiging der Kruistochten in de 21e eeuw

Geert Wilders – Don Quichot in strijd tegen de Torentjes

Wilders lanceert website MoskNee Video

Telegraaf 25.01.2013 De PVV is een nieuwe website begonnen tegen de bouw van nieuwe moskeeën. De site ging vrijdag om 6:00 online. Op de site staan “bruikbare tips” en links naar voorbeelden van moskeeën. Bezoekers kunnen ook aangeven waar een moskee gepland staat waar ze niet van gediend zijn.

Verder:

‘Megamoskee’ in Gouda wordt veel kleiner en deelt terrein met school en medisch kinderdagverblijf

RTVWEST 17.12.2014 De geplande nieuwbouw van de ‘grootste moskee van Nederland’ op het terrein van de vroegere Prins Willem-Alexanderkazerne in Gouda gaat niet door. Het moskeebestuur tekende woensdag een intentieverklaring met school De Ark en Gemiva, een kinderdagcentrum voor verstandelijk gehandicapte kinderen, om het terrein te delen. Dat bleek woensdagavond tijdens een vergadering van de Goudse gemeenteraad.

In oktober werd al duidelijk dat de gemeente Gouda het terrein van het rijk wil overnemen. Twee partijen dongen om het gebruik van de kazerne: de 3 bestaande moskeeën van Gouda wilden 1 grote nieuwe moskee gaan bouwen voor 4500 bezoekers, en De Ark en Gemiva wilden er een school en medisch kinderdagverblijf voor verstandelijk gehandicapte kinderen vestigen. Beide groepen waren al 10 jaar op zoek naar nieuwe huisvesting.

Buurtbewoner D. Funther vertelde de gemeenteraad dat hij zich nog steeds zorgen maakt over ‘schade aan de wijk’ door de schaalgrootte van het project, ook als de kleinere moskee en de scholen samengaan. Lees verder

gerelateerde artikelen;

‘Megamoskee’ Gouda: woensdagavond meer duidelijkheid

RTVWEST 17.12.2014 GOUDA – Woensdagavond komt er waarschijnlijk meer duidelijkheid over de toekomst van de Prins Willem Alexanderkazerne in Gouda-Noord. Komt er een school of een ‘megamoskee’? Zowel ZMLK school De Ark als de 3 Goudse moskeeën zouden zich er graag huisvesten. Veel inwoners van Gouda-Noord vrezen de komst van een moskee. Een combinatie van de school en de moskee is ook nog mogelijk.

De kazerne is nu nog eigendom van het Rijk, maar de gemeente mag via een zogenaamde ABC-constructie het terrein verkopen aan een ‘maatschappelijk nuttig doel’. Zowel De Ark als de moskeeën voldoen aan dat criterium. De Ark is een school voor zeer moeilijk lerende kinderen en de school is al 11 jaar op zoek naar een nieuwe locatie. Het schoolbestuur wil het liefst behalve een school ook het medisch kinderdagverblijf Gemiva en seniorenwoningen op het voormalig kazerneterrein vestigen.

Omstreden megamoskee

Het plan is in de media bekend geworden als de ‘megamoskee’: het zou gaan om de grootste moskee van Nederland. Over de financiering van de moskee zijn in de Tweede Kamer vragen gesteld: onder anderen de omstreden prediker Tarik Ibn Ali zou geholpen hebben bij de fondsenwerving. Ook waren er vragen over de atoombunker die onder de kazerne zit. CDA-Kamerleden waren bang dat die in handen van extremistische moslims zou kunnen vallen. Een petitie tegen de moskee werd tot nu toe door 2.100 mensen ondertekend.  … Lees verder

gerelateerde artikelen;

Weg vrij voor bouw Turkse moskee in Ede

Trouw 10.12.2014 De Turks-Islamitische gemeenschap in Ede mag een nieuwe moskee bouwen in Ede-Zuid. De Raad van State heeft vandaag de laatste bezwaren tegen de bouw van deze moskee van tafel geveegd. Begin dit jaar stemde de gemeenteraad in Ede al in met de bouw van de gebedsruimte. Over het plan is jarenlang gediscussieerd in de Gelderse gemeente.

De koepel van de moskee wordt maximaal 16 meter hoog. De minaret steekt 25 meter de lucht in. De hoogste bestuursrechter erkent dat omwonenden daardoor wel enig verlies van uitzicht zullen hebben, maar stelt vast dat er geen recht op blijvend vrij uitzicht bestaat op die plek.

Moskee welkom in Ede

Telegraaf 10.12.2014  De Turks-Islamitische gemeenschap in Ede mag een nieuwe moskee bouwen in Ede-Zuid. De Raad van State heeft woensdag de laatste bezwaren tegen de bouw van deze moskee van tafel geveegd. Begin dit jaar stemde de gemeenteraad in Ede al in met de bouw van de gebedsruimte. Over het plan is jarenlang gediscussieerd in de Gelderse gemeente.

Bijna 1500 inwoners van Gouda Noord hebben de petitie ‘Gouda Noord zoals het Hoort’ getekend

RTVWEST 01.12.2014  Bijna 1500 inwoners van Gouda Noord hebben de petitie ‘Gouda Noord zoals het Hoort’ al getekend. De bewoners hebben de petitie gestart omdat ze tegen het grote islamitische centrum El-Wahda zijn. Het centrum zou plek bieden aan ongeveer 1500 bezoekers.

Volgens Edward Uittenbroek, initiatiefnemer van de petitie, gaat het er niet om dat het een islamitisch centrum is, maar om het feit dat het een vekeerschaos gaat worden. Uittenbroek: ‘We hebben al voetbalverenigingen hier, sportverenigingen, 5 scholen. We hebben nu al verkeersproblemen in verband met alle activiteiten die er zijn. Hier is gewoon de ruimte niet om zoiets groots in te passen’.  Lees verder

gerelateerde artikelen;

Na 2 dagen bijna 1000 handtekeningen tegen grote moskee in Gouda Noord

RTVWEST 29.11.2014 De bewoners van Gouda Noord zijn de petitie ‘Gouda Noord zoals het Hoort’ gestart tegen de grote moskee die het gemeentebestuur in de wijk wil bouwen. Na 2 dagen hebben bijna 1000 mensen de petitie getekend. De moskee moet plaats bieden aan ruim 4000 gelovigen. De gemeente zal in april 2015 een besluit nemen over de bouw van ‘de megamoskee.’

De megamoskee op het terrein van de voormalige Prins Willem Alexanderkazerne aan de Groen van Prinsterersingel is een initiatief van 3 Goudse moskeeën. De initatiefnemers van de petitie zijn boos, omdat de moskee in een wijk komt waarin vrijwel geen moslims wonen.

Atoombunker wordt gesloopt

Inmiddels is al wel duidelijk dat de atoombunker op het terrein gesloopt gaat worden. Het CDA in de Tweede Kamer heeft schriftelijke vragen gesteld over dit bouwwerk uit de koude oorlog.

Niet alleen het CDA maakt zich zorgen over de komst van het islamitische centrum  in Gouda ook de PVV plaatst kanttekeningen.   Lees verder

gerelateerde artikelen;

Asscher: uitspraken PVV schandelijk

Trouw 27.11,.2014 Uitspraken van PVV-Kamerlid Machiel de Graaf over moslims zijn ‘verwerpelijk en schandelijk’. Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken zei dat vandaag bij de behandeling van zijn begroting in de Tweede Kamer.

De Graaf riep eerder in het debat onder meer op tot het sluiten van alle moskeeën in Nederland. Volgens Asscher is de PVV daarmee ‘nieuwe grenzen over gegaan’. Door te stellen dat moslims niet dezelfde rechten hebben als andere Nederlanders ging De Graaf ‘in tegen de essentie van onze democratische rechtsstaat’.

Asscher noemt uitlatingen PVV ‘verwerpelijk’

NU 27.11.2014 De PVV is “nieuwe grenzen over gegaan” door “klip en klaar” te stellen dat “moslims niet dezelfde rechten hebben als andere Nederlanders”. Minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) heeft dat donderdag gezegd tijdens de begrotingsbehandeling. Hij noemde de uitspraken van PVV-Kamerlid Machiel de Graaf “verwerpelijk”.

Asscher sprak onder meer zijn afkeer uit over de stelling dat moskeeën moeten sluiten. “Het kan niet dat een land met deze grondwet, een land is waar alle moskeeën worden gesloten en de grenzen dichtgaan voor mensen uit islamitische landen”, aldus de minister.

De PVV vroeg vervolgens in Kamervragen om de islam, volgens hen “een staatsondermijnende totalitaire ideologie die het Vrije Westen de oorlog heeft verklaard” niet meer toe te laten in de Ridderzaal.

Lees meer over: Islam Lodewijk Asscher

Gerelateerde artikelen;

Uitspraken PVV zijn schandelijk

Telegraaf 27.11.2014 Uitspraken van PVV-Kamerlid Machiel de Graaf over moslims zijn „verwerpelijk en schandelijk”. Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken zei dat donderdag bij de behandeling van zijn begroting in de Tweede Kamer.

De Graaf riep eerder in het debat onder meer op tot het sluiten van alle moskeeën in Nederland. Volgens Asscher is de PVV daarmee „nieuwe grenzen over gegaan”. Door te stellen dat moslims niet dezelfde rechten hebben als andere Nederlanders ging De Graaf „in tegen de essentie van onze democratische rechtsstaat”.

Asscher: onbenullige PVV overschrijdt nieuwe grenzen

NRC 27.11.2014 “Meneer de Graaf heeft geen enkel benul van de grondwet”, zei Lodewijk Asscher (PvdA) vandaag in reactie op de uitspraken van het PVV-Kamerlid over moslims. De minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid noemt de oproep van de partij tot het sluiten van moskeeën zijn “verwerpelijk en schandelijk”.

De Graaf zei gisteren in het debat over de begroting van Asschers ministerie in de Tweede Kamer, dat vandaag hervat werd: “De boodschap moge duidelijk zijn: Nederland moet worden gede-islamiseerd. Alle moskeeën moeten worden gesloten.”

Lees in NRC Handelsblad: Partij van Geert Wilders sorteert voor op campagne 2015 (€).

Lees meer;

VANDAAG Harder islamstandpunt PVV: alle moskeeën dicht

PVV: alle moskeeën dicht

Telegraaf 26.11.2014 De PVV vindt dat alle moskeeën in Nederland gesloten moeten worden. PVV-Kamerlid Machiel de Graaf zei dat woensdag in een Kamerdebat.

„We willen Nederland de-islamiseren. De enige leegstand waar Nederland beter van wordt, is de leegstand van moskeeën”, zei De Graaf. „Wij willen geen islam in Nederland, dat is juist”, antwoordde hij op vragen van andere Kamerleden.

PVV wil nu alle Nederlandse moskeeën sluiten

VK 26.11.2014 De PVV vindt dat alle moskeeën in Nederland gesloten moeten worden. PVV-Kamerlid Machiel de Graaf zei dat vandaag in een Kamerdebat.

‘We willen Nederland de-islamiseren. De enige leegstand waar Nederland beter van wordt, is de leegstand van moskeeën’, zei De Graaf. ‘Wij willen geen islam in Nederland, dat is juist’, antwoordde hij op vragen van andere Kamerleden.

Hij gaat daarmee verder dan de PVV eerder ging. De partij van Geert Wilders pleitte tot nog toe voor een stop op het bouwen van nieuwe moskeeën en het sluiten van moskeeën waar geweld wordt gepredikt of die buitenlandse financiering krijgen.

Gemeente Gouda neemt nog geen besluit over ‘megamoskee’

RTVWEST 26.11.2014 De gemeente Gouda zal pas in april 2015 een besluit nemen over de bouw van een nieuwe megamoskee. Dat zou begin december al gebeuren. Reden voor het uitstel is onder meer een groot aantal onbeantwoorde vragen.

3 Goudse moskeeën willen samen een ‘megamoskee’ bouwen op het terrein van de voormalige Prins Willem Alexanderkazerne aan de Groen van Prinsterersingel. Het gebedshuis moet plaats bieden aan ruim 4000 gelovigen.

Atoombunker wordt gesloopt

Inmiddels is al wel duidelijk dat de atoombunker op het terrein gesloopt gaat worden. Het CDA in de Tweede Kamer heeft schriftelijke vragen gesteld over dit bouwwerk uit de koude oorlog.

Niet alleen het CDA maakt zich zorgen over de komst van het islamitische centrum  in Gouda ook de PVVplaatst kanttekeningen. Partijleider Geert Wilders is blij met het besluit van de gemeente. Op Twitter schrijft Wilders: ‘Geweldig nieuws. En van uitstel komt afstel. Nu de rest nog. Hoe minder moskeeën in Nederland hoe beter!’ Lees verder

gerelateerde artikelen;

Plan Goudse ‘megamoskee’ zorgt voor beroering

Trouw 26.11.2014 Het moet de grootste van Nederland worden, maar voorlopig gebeurt er nog even niets. De komst van een moskeecomplex in het noorden van Gouda leidt tot bezwaarprocedures, Kamervragen en veel boos gerucht.

Als de initiatiefnemers van stichting El Wahda hun plannen kunnen uitvoeren, gaat een voormalig marechaussee-kazerne in Gouda-Noord straks ruimte bieden aan 4500 gelovigen. Er komt een moskeezaal, maar ook dertig klaslokalen, ontmoetingsruimten, een lijkwassingsruimte en feestzalen.

Zoals gebruikelijk bij de komst van nieuwe moskeeën heeft een groep bewoners protest aangetekend. Vereniging ‘Gouda Noord zoals het Hoort’ is ruim 100 man sterk en belooft een petitie en als het nodig is een juridische strijd. Met een kleine moskee van 200 of 300 man hebben zij naar eigen zeggen geen problemen. Maar zo’n groot complex als dit zou zorgen voor parkeeroverlast, geluidsoverlast (getoeter bij bruiloften) en de komst van veel allochtonen in een buurt die nu nog overwegend niet-islamitisch is.

Tegenstanders hebben naar eigen zeggen meer redenen om bezorgd te zijn. Zo zou op een avond voor fondswerving de omstreden prediker Tarik Chadlioui het woord hebben genomen. Het komt veel vaker voor dat ultra-orthodoxe, salafistische prominenten helpen bij het financieren van Europese moskeeën. Hun steun betekent lang niet altijd dat de moskee zelf ook ultra-orthodox of extremistisch wordt, maar Chadlioui heeft de schijn wel heel erg tegen. Hij wordt gezien als een van de belangrijkste contacten van extremistengroepen Sharia4Belgium en Sharia4Holland. Ook heeft hij veel contact met Nederlandse jihadgangers.

De gemeente heeft de beslissing over de moskee inmiddels een half jaar uitgesteld, meldt de Telegraaf. Over radicalisme maakt burgemeester Milo Schoenmaker zich geen zorgen. “Extremisme is juist een zorg bij veel moskeebesturen”, zei hij eerder in antwoord op raadsvragen. “In gesprekken met mij zeggen ze: ‘Het gaat om onze kinderen. Waarom zouden wij dan het radicalisme binnenhalen?’ Dat is een garantie dat ze er serieus mee omgaan.”

De gemeente Gouda laat weten dat de atoombunker voorafgaand aan de verkoop wordt gesloopt. Verder zou de daadwerkelijke capaciteit van het moskeecomplex (mocht de kazerne in een moskee veranderen) veel lager uitvallen dan 4500 mensen.

Megamoskee uitgesteld

Telegraaf 26.11.2014 Het stadsbestuur van Gouda stelt het besluit over de allergrootste moskee van Nederland een half jaar uit. Het stadhuis zegt langer de tijd nodig te hebben. Het islamitisch centrum zou gehuisvest moeten worden in de voormalige Prins Willem-Alexander Kazerne. Het complex, inclusief metersdiepe atoombunker, moet onderdak bieden aan maximaal 4500 gelovigen.

Gerelateerde artikelen;

26-11: Opstand tegen grootste moskee

17-09: Haatprediker niet welkom

Corporatie sloot schimmige deal rond Westermoskee

Trouw 24.11.2014 De Amsterdamse woningcorporatie Het Oosten heeft in 2007 125.000 euro betaald om een bezwaar tegen de bouw van de Westermoskee af te kopen. Daarmee is ze in een schimmige affaire verzeild geraakt waarin ook criminelen een rol spelen. Een deel van het geld is verdwenen in de zakken van een medewerker van het Turkse consulaat in Rotterdam, een deel is zoek. De bezwaarmaker zelf, een Amsterdammer van Turkse komaf, zegt nooit meer dan 20.000 euro te hebben ontvangen.

Bij de koop door de gemeente is namelijk de voorwaarde gesteld dat de bouw van de moskee uiterlijk eind 2009 begint.

Dat blijkt uit het boek ‘De Westermoskee’ van journalist Kemal Rijken, dat vandaag verschijnt. Het beschrijft de roerige voorgeschiedenis van die moskee in Amsterdam-West. Er wordt al een kwart eeuw over gesproken, maar de bouw begon pas in 2013 en is nu eindelijk bijna klaar.

Verwant nieuws;

CDA bezorgd over atoombunker onder moskee in Gouda

RTVWEST 22.11.2014 DEN HAAG – Het CDA in de Tweede Kamer heeft schriftelijke vragen gesteld over de komst van een nieuwe moskee in Gouda. Drie Goudse moskeeën willen samen een grote moskee realiseren op het terrein van de voormalige Prins Willem Alexanderkazerne aan de Groen van Prinsterersingel. De partij wil net als de PVV in de Tweede Kamer dat de geldstromen die met de bouw van de moskee gemoeid zijn in kaart worden gebracht.  Voor de ‘mega- moskee’ moet 2,5 miljoen euro worden betaald, dit blijkt uit stukken van het CDA-Kamerlid. … Lees verder

Kamervragen CDA over moskee met atoombunker

AD 22.11.2014 De mogelijke komst van islamitisch centrum El Wahda in de Goudse PWA-kazerne met daarin een atoomvrije bunker heeft geleid tot Kamervragen. CDA-Kamerlid Oskam vraagt minister Opstelten (Veiligheid) welke risico’s hij ziet ‘wanneer mogelijk extremistische moslims toegang hebben tot de atoombunker.’

Westermoskee Amsterdam na twintig jaar bijna opgeleverd

NU 08.11.2014  Bijna twee decennia was er veel over te doen, maar later deze maand is dan toch de bouwkundige oplevering van de ooit zo omstreden Westermoskee in Amsterdam.

De maanden daarna vindt de inrichting plaats, waarmee de grootste islamitische gebedsruimte van Nederland gereed is. Op een oppervlakte van 800 vierkante meter kunnen straks maximaal 1.700 moslims terecht om te bidden.

Grootste moskee is bijna af

Telegraaf 08.11.2014 Bijna twee decennia was er veel over te doen, maar later deze maand is dan toch de bouwkundige oplevering van de ooit zo omstreden Westermoskee in Amsterdam. De maanden daarna vindt de inrichting plaats, waarmee de grootste islamitische gebedsruimte van Nederland gereed is. Op een oppervlakte van 800 vierkante meter kunnen straks maximaal 1700 moslims terecht om te bidden.

Gerelateerde artikelen;

04-04: Bouw Westermoskee begonnen

07-03; Bouw moskee snel van start

02-11: ‘Westermoskee gaat door’

19-10: Compromis Westermoskee

09-10: Westermoskee wankelt

06-10: Westermoskee weer in impasse

Ruiten bewoners Ter Haarkade Leiden ingegooid, spanning rond moskee wellicht oorzaak

RTVWEST 29.07.2014 Bij huizen aan de Ter Haarkade in Leiden zijn maandagnacht ruiten ingegooid. ‘Er is aangifte gedaan’, laat een politiewoordvoerder weten. De politie doet onderzoek. Zondagnacht zouden er ook al ruiten zijn vernield. De bewoners reageren geschrokken: ‘De sfeer wordt steeds grimmiger.’

Volgens de bewoners van de Ter Haarkade is de weerstand die er in de straat heerst tegen de komst van een nieuwe moskee de oorzaak is van het geweld. ‘Als je tegen de komst van de moskee bent, ben je meteen een racist’, zegt een bewoner.  De bewoners zijn bang dat dit ‘het begin van nog meer terroristische pesterijen is.’ Afgelopen weekend werden bij twee woningen op de Ter Haarkade de ramen ingegooid, op dinsdag zijn de ramen nog niet gemaakt.

Leefbaar Leiden

Politieke partij Leefbaar Leiden wijt de ‘oplopende spanningen’ in de wijk ook aan de bouw van de nieuwe moskee in de straat. Volgens Leefbaar Leiden zijn de huizen rondom de nieuwe moskee onverkoopbaar geworden sinds bekend werd dat er een islamitisch centrum komt. Lees verder

Gerelateerde artikelen;

PVV stelt vragen over nieuwe grote moskee in Gouda

RTVWEST 26.05.2014  De PVV in de Tweede Kamer heeft schriftelijke vragen gesteld over de bouw van een nieuwe moskee in Gouda. De drie Goudse moskeeën willen samen een grote moskee realiseren op het terrein voormalige Prins Willem Alexanderkazerne. Het gebedshuis moet plaats bieden aan duizenden gelovigen…. Lees verder

Gerelateerde artikelen;

Woede om ‘monstermoskee’

Telegraaf 03.02.2014 De plannen voor de bouw van een islamitisch centrum in Leiden stuiten op grote bezwaren van omwonenden. Zij eisen dat de gemeente hun woningen opkoopt.

Gerelateerde artikelen;

03-02: Woede om bouw ‘monstermoskee’

Utrecht kijgt ‘monstermoskee’

Telegraaf 13.09.2013 – De Utrechtse wijk Lombok krijgt binnenkort de grootste moskee van Nederland. De bouw van het enorme islamitische gebedshuis met 44 meter hoge minaretten, is bijna voltooid. Kosten: 8,5 miljoen euro. De PVV reageert geschrokken op de komst van wat de partij een ‘monstermoskee’ noemt. Partijleider Wilders eist dat de bouw direct wordt gestopt.

PVV wil buitenlandse financiering moskee verbieden

RTVWEST 12.09.2013 DEN HAAG – De PVV wil donderdag in de Tweede Kamer een motie indienen om de buitenlandse financiering van moskeeën te verbieden.

Volgens de partij staan er inmiddels 475 moskeeën in Nederland die gefinancierd worden door landen als Turkije, Koeweit, de Verenigde Arabische Emiraten en Saoedi-Arabië. ‘Al deze landen stellen dat mensenrechten ondergeschikt zijn aan de sharia’, zegt de PVV.

Onder andere de nieuwe moskee in Rotterdam-Delfshaven wordt voor meer dan een half miljoen euro gefinancierd door een bank in Saoedi-Arabië. . Lees verder

Gerelateerde artikelen;

‘Haagse moskee’ in Rotterdam

Den HaagFM 17.08.0213 De Haagse stichting Sociaal Cultureel Centrum in Nederland (SSCCN) gaat een groot nieuw islamitisch centrum openen in Ro…lees meer

PVV wil duidelijkheid over financiering moskee

RTVWEST 17.08.2013 DEN HAAG – De PVV is boos over de financiering van een nieuwe moskee in Rotterdam-Delfshaven. De moskee is een initiatief van de Haagse stichting Sociaal Cultureel Nederland. Lees verder

Gerelateerde artikelen;

inmenging van Koeweit in Nederland

PVV zaterdag 10 augustus 2013  Vragen van de leden Van Klaveren, De Roon en Wilders (allen PVV) aan de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en de minister van Buitenlandse Zaken over de islamitische inmenging van Koeweit in Nederland

‘Koeweit betaalt moskeebestuurders voor promotie van islam’

Elsevier 10.08.2013 Het ministerie van Islamitische Zaken in Koeweit geeft maandelijks geld aan twee Amsterdamse moskeebestuurders. Uit hun aanstellingsbrieven blijkt dat ze ook Koeweits belangen moeten bevorderen.

Het gaat om Yassin Elforkani en Jacob van der Blom van de Blauwe Moskee, schrijft Het Parool zaterdag. Topambtenaar Mutlaq al-Qarawi van het ministerie van Islamitische Zaken is de voorzitter van Europe Trust Nederland, de eigenaar van het moskeegebouw.

Burgemeester Eberhard van der Laan (PvdA) van Amsterdam zei eerder, toen de financiële banden tussen de Blauwe Moskee en Koeweit bekend werden, geen signalen van inhoudelijke bemoeienis uit Koeweit te hebben. Al-Qarawi zelf zegt echter de leiding over de moskee te hebben.

De PVV’ers komen in actie

Spits  20.12.2012 De strijd van de PVV tegen moskeeën krijgt in Enschede een nieuwe vorm. De provinciale PVV vertegenwoordigt daar bewoners in hun gevecht met de gemeente. De Haagse Kamerfractie kijkt mee: „We zijn bezig met verdere plannen op dit punt.”

https://i2.wp.com/static3.trouw.nl/static/photo/2012/17/2/12/20121130154744/media_xl_1442877.jpg

PVV gaat strijd aan met moskeeën

Trouw 30.11.2012 De PVV gaat het land in om mensen te helpen bij het voorkomen van de bouw van nieuwe moskeeën. ‘We hebben honderden berichten uit het hele land, van Zoetermeer tot Overijssel, van mensen die klagen over de bouw van nieuwe moskeeën’, zegt PVV-leider Geert Wilders vrijdag.

Verder:

Lees meer: Wilders na islam-onderzoek: “Nederland heeft genoeg van de islam”

PVV 01 juni 2013 Nederland heeft genoeg van de islam. Ruim drie kwart van de Nederlanders (77 procent) vindt de islam geen verrijking voor ons land. Ruim twee derde – 68 procent – vindt dat er inmiddels genoeg islam is in Nederland. Opvallend is dat stemmers van alle partijen (van PVV tot VVD, CDA, D66, PvdA, SP en 50plus) in meerderheid deze mening delen.

Klik hier voor het onderzoek van Maurice de Hond

“Stop bouw moskeeën”

Telegraaf 01.06.2013 Een meerderheid van de Nederlanders vindt dat er geen immigranten meer uit islamitische landen zouden moeten worden toegelaten en dat er een stop moet komen op de bouw van nieuwe moskeeën. Dat stelt de PVV op basis van een onderzoek dat de partij liet uitvoeren door Maurice de Hond.

Gebedsoproep ‘is een grondrecht’ en klinkt in zeker 12 steden

Trouw 20.03.2013  Dagelijks of wekelijks vanuit een minaret oproepen tot gebed, mag dat? De discussie die afgelopen maand ontstond omdat een moskee in Deventer van zich wilde laten horen, doet vermoeden dat er voor gebedsoproepen hoge juridische drempels zijn. Dat valt wel mee, zo blijkt nu. In steden als Eindhoven, Apeldoorn en Heerenveen klinkt de zogehetenazan al. Zeker 12 moskeeën roepen publiekelijk op tot gebed, constateertEO-programma De Vijfde Dag na een belronde langs 141 gebedshuizen. Nederland zou in totaal 450 moskeeën tellen. Van de gemeenschappen die de EO consulteerde hebben er 42 ‘de wens’ om dagelijks op te roepen tot gebed.

Meeste omwonenden hebben geen bezwaar
Zij kregen steun van Geert Wilders, die vorige week Kamervragen over de kwestiestelde. De PVV-leider wilde van het kabinet weten of het de ‘imperialistische’ praktijk gaat verbieden. Enkele dagen daarvoor was al gebleken dat de meeste Deventernaren er niet zo’n moeite mee hadden: alleen een minderheid van 167 bewoners zag de dagelijkse oproep niet zitten.

Oproep is grondrecht, maar gemeente kan eisen stellen
De vrijheid om publiekelijk op te roepen tot gebed is volgens advocaat Reinier Ensink gewaarborgd door de grondwet en de wet Openbare Manifestaties. Wel kunnen gemeenten eisen stellen aan de lengte, het tijdstip en het volume.

Lelijkste kerk is reformatorisch, ‘maar niet orthodox’

Trouw 15.03.2013 Het is een ‘bastille’, een ‘gevangenis van het geloof’. Lezers van de christelijke blogs StaatGeschreven en Goedgelovig roepen de Rehobothkerk in Zeist uit tot de lelijkste kerk van Nederland. Het gebouw biedt onderdak aan delokale Gereformeerde Gemeente, een gemeenschap van reformatorische snit. ‘Ongenaakbaar en onaantastbaar, gebouwd om de Ware Leer binnen haar muren te conserveren’, typeren de bloggers. Sommige lezers denken bij het zien van de zeven bakstenen pijpen vooral aan een crematorium, anderen aan een kerncentrale. Ook de naam van de kerk slaat volgens de redacteuren de plank mis.

De Zeister gereformeerden winnen van de geformeerd-vrijgemaakten in Zwolle, wiens Opstandingskerk ook hoog op de lijst stond. De competitie is een reactie op het Nederlands Dagblad. Dat verkoos de Rotterdamse Koninginnekerk (1907-1972) donderdag tot de mooiste gesloopte kerk van het land. Met de verkiezing probeert de krant aandacht te vragen voor de sloop van kerken.

Groningse kerk doet klokslagen in de verkoop

AD 11.03.2013  De Der Aa-Kerk in Groningen gaat klokslagen verkopen om indirect het onderhoud van de kerk te financieren. Mensen kunnen klokslagen opdragen aan vrienden of familieleden. Dat maakte de stichting Bijzondere Locaties Groningen, die verantwoordelijk is voor het onderhoud en het beheer van de Der Aa-kerk, maandag bekend.

Wilders wil verbod op moskee-oproep

Trouw 11.03.2013 De PVV is fel gekant tegen de dagelijkse oproep tot gebed (azan) vanaf de Centrum Moskee in Deventer, PVV-baas Geert Wilders vraagt het kabinet dit zo snel mogelijk te verbieden. Dit meldt De Stentor.

Gemeente Deventer staat dagelijkse azan toe

BB 08.03.3013 De Centrum Moskee in Deventer mag voortaan elke dag tussen 12 en 14 uur maximaal 3 minuten de azan laten horen. De azan is de islamitische oproep tot gebed.

Islamisering
De Tweede Kamerfractie van de Staatkundig Gereformeerde Partij (SGP) vindt het geen gelukkige ontwikkeling. ,,Wij willen graag dat Nederland zo christelijk mogelijk blijft en verdere islamisering staat daar haaks op”, aldus een woordvoerder. ,,De SGP ziet dit niet als een verrijking voor Nederland. We zijn er ongelukkig mee.”

Klokkijken
De PVV spreekt van ,,een imperialistische moskee-oproep die tekenend is voor de islamisering van Nederland”. De partij heeft Kamervragen gesteld aan minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken en minister van Sociale Zaken Lodewijk Asscher. Volgens de partij van Geert Wilders is een oproep tot gebed, zoals nu in Deventer, ,,totaal overbodig, gezien het feit dat we in Nederland klokken hebben hangen en verondersteld mag worden dat ook moslims kunnen klokkijken.”

Gerelateerde artikelen;

Moskee mag elke dag oproepen tot gebed

Trouw 08.03.2013 De Centrum Moskee in Deventer mag voortaan elke dag tussen 12 en 14 uur maximaal 3 minuten de azan laten horen. De azan is de islamitische oproep tot gebed. De azan klonk tot nu toe alleen op vrijdag, maar de moskeebezoekers wilden het geluid graag elke dag horen. Daarop peilde de gemeente Deventer waar het indringende geluid te horen zou zijn en verspreidde vervolgens onder 495 huishoudens rondom de Smyrnastraat een enquêteformulier, waarin bewoners konden aangeven of ze bezwaar hadden tegen de azan.

‘Moskee op Pier niet levensvatbaar’

RTVWEST 31.01.2013 Het plan om een moskee op de Scheveningse Pier te bouwen lijkt niet levensvatbaar. “Het huidige bestemmingsplan biedt geen ruimte voor een godshuis”, aldus de woordvoerster van wethouder Marnix Norder van Den Haag. De Stichting Al Sabah die de moskee zou willen bouwen is ook niet bij de gemeente bekend.

Gerelateerde artikelen

‘Geld voor moskee Pier is geen probleem

PH 31.01.2013 DEN HAAG – Stichting Al Sahab onderzoekt momenteel de mogelijkheden om op de failliete pier van Scheveningen een moskee te vestigen. Al Sahab is een internationale stichting en werkt samen met moslimgemeenschappen in onder meer Duitsland, Engeland en Frankrijk. Daarbij worden investeerders geholpen bij het zoeken van geschikte locaties voor het vestigen van moskeeën en bij juridische kwesties.meer »

Wij maken van de Pier een moskee’

RTVWEST 31.01.2013  Wordt de Pier een moskee? Als het aan de Stichting Al Sahab ligt wel. De stichting, die naar eigen zeggen sinds twee maanden in Nederland actief is om de band tussen Europa en de islam te verbeteren, zou zich hebben gemeld bij de curator van de Pier.

Stichting wil moskee op Pier Scheveningen

NU 31.01.2013 AMSTERDAM – Stichting Al Sahab onderzoekt momenteel de mogelijkheden om op de failliete pier van Scheveningen een moskee te vestigen.  Dat meldt De Weekkrant. Al Sahab is een internationale stichting en werkt samen met moslimgemeenschappen in onder meer Duitsland, Engeland en Frankrijk

‘Moskee op Scheveningse Pier’

Telegraaf 31.01.2013  Er moet een moskee komen op de failliete Pier van Scheveningen. Dat plan heeft de Stichting Al Sahab, die de band tussen Europa en de Islam zegt te willen verbeteren.

Stichting Al Sahab wil moskee op Pier Scheveningen

PH 31.01.2013 DEN HAAG – Stichting Al Sahab onderzoekt momenteel de mogelijkheden om op de failliete pier van Scheveningen een moskee te vestigen. Al Sahab is een internationale stichting en werkt samen met moslimgemeenschappen in onder meer Duitsland, Engeland en Frankrijk. Daarbij … meer »

Bezwaren tegen bouw moskee afgewezen

RTVWEST 30.01.2013 LEIDEN – Bezwaren tegen de bouw van een moskee aan de Ter Haarkade in Leiden Zuid-West, zijn door de Raad van State afgewezen. Een aantal bewoners had tegen de bouw van het gebedscentrum bij de raad beroep aangetekend. Lees verder

gerelateerde artikelen

november 30, 2012 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

13 reacties

 1. […] Geert Wilders PVV – De strijd tegen de Moskee […]

  Pingback door Geert Wilders PVV – Islamisering van Scheveningen gaat niet door « Debat in de Digitale Hofstad | februari 1, 2013

 2. […] Geert Wilders PVV – De strijd tegen de Moskee […]

  Pingback door Islamisering van Scheveningen gaat niet door | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen | februari 1, 2013

 3. […] Zie ook: Geert Wilders PVV – De strijd tegen de Moskee  […]

  Pingback door PVV Den Haag – het lawaai van de Haagse Ehli Beyt Moskee | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen | februari 9, 2013

 4. […] Zie ook: Geert Wilders PVV – De strijd tegen de Moskee  […]

  Pingback door PVV Den Haag – het lawaai van de Haagse Ehli Beyt Moskee « Debat in de Digitale Hofstad | februari 9, 2013

 5. […] Geert Wilders PVV – De strijd tegen de Moskee […]

  Pingback door Geert Wilders PVV versus de Paus – Islamisering versus Secularisering – deel 2 « Debat in de Digitale Hofstad | februari 23, 2013

 6. […] Geert Wilders PVV – De strijd tegen de Moskee […]

  Pingback door Geert Wilders PVV versus de Zomerdip in Nederland « Debat in de Digitale Hofstad | juli 14, 2013

 7. […] Geert Wilders PVV – De strijd tegen de Moskee […]

  Pingback door Geert Wilders PVV alvast in de Kerststemming « Debat in de Digitale Hofstad | december 6, 2013

 8. […] ook: Geert Wilders PVV – De strijd tegen de Moskee – deel […]

  Pingback door Geert Wilders PVV – De strijd tegen de Moskee – deel 2 « Debat in de Digitale Hofstad | januari 3, 2015

 9. De islamisering van Nederland is voornamelijk de schuldt van de PvdA partij, De grenzen en de moskeen zouden gesloten moeten worden om de islamisering te kunnen stoppen.

  Reactie door Anne van Urk | januari 26, 2015

 10. Nou ik vind het ongehoord dat ze overal maar Moskeen plaatsen. Net als dat grote ding in Rotterdam dat past niet in ons straatbeeld, straks worden wij er nog door overlopen of er breekt weer een wereldoorlog uit daar door!

  Reactie door Anne van Urk | januari 28, 2015

 11. […] ook: Geert Wilders PVV – De strijd tegen de Moskee – deel […]

  Pingback door Demonstratie Pro-Patria 28.02.2015 Gouda « Debat in de Digitale Hofstad | februari 21, 2015

 12. […] ook: Geert Wilders PVV – De strijd tegen de Moskee – deel […]

  Pingback door Demonstratie Pro-Patria 28.02.2015 Gouda | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen | februari 21, 2015

 13. […] ook: Geert Wilders PVV – De strijd tegen de Moskee – deel […]

  Pingback door Gedonder met Henk van Deún PVV « Debat in de Digitale Hofstad | januari 10, 2018


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: