Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Jos van Hal Scheffers PVV – de nasleep

Er was nogal eens gedonder met de partij van Geert Wilders.

Zie ook: Geert Wilders PVV – Geen gedonder in de tent – deel 9

Van Hal Scheffer zag wereld instorten

Lees ook;

26.10.2017

AD 26.10.2017

Frauderende advocate voor het leven uit ambt gezet

Den HaagFM 27.10.2017 Advocate Monique S. is door de Raad van Discipline voor het leven uit haar ambt gezet. De vrouw werd eerder dit jaar in hoger beroep veroordeeld tot veertig maanden celstraf, onder meer voor het oplichten van zes bedrijven tussen 2008 en juni 2012.

S., die kantoor hield in Den Haag, liet cliënten miljoenen euro’s overmaken door valse gerechtelijke stukken op te stellen. Dat geld gebruikte ze onder meer om een zeiljacht te kopen voor haar man. Ook drukte ze voor ruim 130.000 euro aan sieraden van een juwelier uit Krimpen aan den IJssel achterover. Volgens S. deed ze dat onder bedreiging van van haar man, het PVV-Statenlid Jos van Hal die zelfmoord heeft gepleegd.

De rechters waren van mening dat de mishandeling geen invloed kon hebben gehad op het het plegen van de misdrijven. S. pleegde ze voor eigen gewin, meende de rechtbank. De Raad van Discipline in Den Haag was het daarmee eens en heeft nu besloten dat S. nooit meer als advocaat mag optreden. Zou ze dat wel mogen dan “zou het vertrouwen in de advocatuur ernstig worden ondermijnd”.  …lees meer

Gerelateerd;

“Advocate Monique S. werd gedwongen tot fraude”

11 juni 2013

Veertig maanden celstraf voor frauderende advocate

9 februari 2017

Rechtszaak tegen advocate uitgesteld

27 november 2012

Advocaat met wetboek in hand

Celstraf voor frauderende Haagse advocate

OmroepWest 09.02.2017 Oud-advocate Monique S. uit Den Haag is door het gerechtshof veroordeeld tot een gevangenisstraf van 40 maanden vanwege oplichting. De straf is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie.

De 57-jarige Monique S. heeft zich langere tijd schuldig gemaakt aan oplichting van cliënten. Ze vervalste facturen, beschikkingen van de rechtbank, brieven van de Raad van State en brieven van de Raad van Arbitrage voor de bouw. Daardoor dachten cliënten ten onrechte dat zij geld moesten overmaken naar het advocatenkantoor.

In totaal werd ruim 4 miljoen euro ten onrechte op de rekeningen van haar kantoor gestort. Slechts bij een deel daarvan is duidelijk geworden wat ermee is gebeurd.

Zelfmoord
Monique S. was getrouwd met het Utrechts PVV-Statenlid Jos van Hal. S. zei eerder dat ze in zijn opdracht handelde, dat ze bezweek onder zijn jarenlange mishandeling, bedreiging en afpersing. Een maand nadat de zaak aan het licht kwam, pleegde Van Hal zelfmoord.

Bij de rechtbank kreeg Monique S. eerder 42 maanden cel opgelegd. Omdat de zaak al zo lang duurt, valt de straf in hoger beroep iets lager uit.

 

Meer over dit onderwerp: MONIQUE S. CELSTRAF

Veertig maanden celstraf voor frauderende advocate

Den HaagFM 09.02.2017 Advocate Monique S. is in hoger beroep veroordeeld tot veertig maanden celstraf. De vrouw werd eerder veroordeeld tot 3,5 jaar cel, onder meer voor het oplichten van zes bedrijven tussen 2008 en juni 2012.

S., die kantoor hield in Den Haag, liet cliënten miljoenen euro’s overmaken door valse gerechtelijke stukken op te stellen. Dat geld gebruikte ze onder meer om een zeiljacht te kopen voor haar man. Ook drukte ze voor ruim 130.000 euro aan sieraden van een juwelier uit Krimpen aan den IJssel achterover. Volgens S. deed ze dat onder bedreiging van van haar man, het PVV-Statenlid Jos van Hal die zelfmoord heeft gepleegd.

De rechters zijn van mening dat de mishandeling geen invloed heeft gehad op het het plegen van de misdrijven. S. pleegde ze voor eigen gewin, meent de rechtbank. ,…lees meer

Gerelateerd;

Veertig maanden celstraf geëist voor frauderende advocate

 

Oud-advocate 40 maanden de cel in voor oplichting

AD 09.02.2017 De 57-jarige Haagse ex-advocate Monique S. is vandaag door het gerechtshof in Den Haag tot drie jaar en vier maanden gevangenisstraf veroordeeld wegens een miljoenenfraude.

Dat vonnis is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie. Vanwege het lange tijdverloop komt het hof in hoger beroep tot een iets lagere straf dan de 42 maanden die haar door de rechtbank waren opgelegd.

De vrouw was eigenares van een advocatenkantoor met vestigingen in Den Haag en Amersfoort. Het hof acht bewezen dat zij in de periode tussen 2008 tot 2012 haar cliënten voor ruim 4 miljoen euro heeft benadeeld door het plegen van valsheid in geschrifte, witwassen en oplichting van zes bedrijven, waaronder enkele wooncorporaties.

Zij kocht van het geld onder meer juwelen ter waarde van 300.000 euro. Ook kocht zij van het geld kleding, een boot, auto’s en een poppenhuis.

De vrouw moet het geld dat gemoeid was met de fraude terugbetalen. Gebeurt dat niet, dan moet ze nog circa een jaar extra in hechtenis.

Oud-advocate Monique S. krijgt in hoger beroep ruim 3 jaar cel

NU 09.02.2017 De 57-jarige Haagse ex-advocate Monique S. is donderdag in hoger beroep door het gerechtshof in Den Haag tot drie jaar en vier maanden gevangenisstraf veroordeeld wegens een miljoenenfraude.

Dat vonnis is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie. Vanwege het lange tijdverloop komt het hof in hoger beroep tot een iets lagere straf dan de 42 maanden die haar door de rechtbank waren opgelegd.

Volgens S. dwong haar man, het inmiddels overleden PVV-Statenlid Jos van Hal Scheffer, de advocate om haar cliënten miljoenen euro’s afhandig te maken. Ze bezweek naar eigen zeggen onder jarenlange mishandeling, bedreiging en afpersing van haar man.

De vrouw was eigenares van een advocatenkantoor met vestigingen in Den Haag en Amersfoort. Het hof acht bewezen dat zij in de periode tussen 2008 tot 2012 haar cliënten voor ruim 4 miljoen euro heeft benadeeld door het plegen van valsheid in geschrifte, witwassen en oplichting van zes bedrijven, waaronder enkele wooncorporaties.

S. kocht van het geld onder meer juwelen ter waarde van 300.000 euro. Ook kocht zij van het geld kleding, een boot, auto’s en een poppenhuis.

S. moet het geld dat gemoeid was met de fraude terugbetalen. Gebeurt dat niet, dan moet ze nog circa een jaar extra in hechtenis.

Lees meer over: Monique S.

 

(Foto: ANP)

Ruim 3 jaar cel geëist tegen Haagse advocate wegens miljoenenfraude

RTVWEST 26.01.2017  Tegen oud-advocate Monique S. uit Den Haag is in hoger beroep veertig maanden cel geëist wegens miljoenenfraude. Ze was eerder veroordeeld tot een iets hogere gevangenisstraf van 3,5 jaar. Volgens het OM lichtte ze tussen 2008 en 2012 meerdere organisaties op voor miljoenen euro’s. Ze zou ook schuldig zijn aan valsheid in geschrifte en witwassen.

De vrouw was eigenaar van een advocatenkantoor in Den Haag en Amersfoort. Ze verzocht cliënten geld in een depot te storten. Dat geld zou ze onder meer hebben gebruikt om een zeiljacht te kopen voor haar man.

Eerder zei de vrouw dat ze dat allemaal deed in opdracht van haar man, het inmiddels overleden Utrechtse PVV-Statenlid Jos van Hal. Hij zou haar hebben gedwongen om cliënten miljoenen euro’s afhandig te maken. Ze bezweek naar eigen zeggen onder zijn jarenlange mishandeling, bedreiging en afpersing.

Misdrijven

Ook in het hoger beroep zou de verdachte hebben gezegd dat ze niks te maken heeft met de misdrijven. Ze zou haar ex-man en kantoorpersoneel aanwijzen als verantwoordelijken. 

Daar gelooft het OM niet in, zegt de advocaat-generaal. ‘Wat de verdachte in het bijzonder kwalijk moet worden genomen is dat ze derden heeft betrokken bij haar frauduleuze handelingen. Een werkgever dient het kantoorpersoneel te beschermen en te faciliteren. Een werkgever dient het personeel zeker niet te betrekken bij frauduleuze handelingen. Uit de verklaringen volgt dat verdachte een zeer onveilige omgeving heeft gecreëerd voor haar personeel. Door verdachte wordt alle schuld geschoven naar o.a. haar ex-man. Hij is dood en niet in staat een weerwoord te geven op alle beschuldigingen. Dat rekent het OM de verdachte aan.’

Zelfmoord

Van Hal pleegde een maand nadat de zaak aan het licht kwam zelfmoord. Zijn lichaam werd gevonden in een bos bij Zeist.

LEES OOK: Nepbrief Belastingdienst bezorgd in ouderenflat Den Haag

Meer over dit onderwerp: CEL DEN HAAG MILJOENENFRAUDEGEVANGENISSTRAF WITWASSEN

Veertig maanden celstraf geëist voor frauderende advocate

Den HaagFM 26.0`1.2017 Tegen advocate Monique S. is in hoger beroep veertig maanden celstraf geëist. De vrouw werd eerder veroordeeld tot 3,5 jaar cel, onder meer voor het oplichten van zes bedrijven tussen 2008 en juni 2012.

Monique S

S., die kantoor hield in Den Haag, zou cliënten miljoenen euro’s hebben laten overmaken door valse gerechtelijke stukken op te stellen, onder meer van de Raad van State. Daarin werd de cliënten verzocht geld in een depot te storten. Dat geld gebruikte ze onder meer om een zeiljacht te kopen voor haar man. Ook drukte ze voor ruim 130.000 euro aan sieraden van een juwelier uit Krimpen aan den IJssel achterover. Volgens S. deed ze dat onder bedreiging van van haar man, het PVV-Statenlid Jos van Hal die zelfmoord heeft gepleegd. De advocate bezweek naar eigen zeggen onder jarenlange mishandeling, bedreiging en afpersing van haar man.

De rechters waren eerder van mening dat de mishandeling geen invloed heeft gehad op het het plegen van de misdrijven waarvoor ze is veroordeeld. S. pleegde ze voor eigen gewin, meende de rechtbank. Het Openbaar Ministerie gelooft dat nog steeds niet. “Door verdachte wordt alle schuld geschoven naar haar ex-man. Hij is dood en niet in staat een weerwoord te geven op alle beschuldigingen. Dat rekent het OM de verdachte aan.” …lees meer

 

3,5 jaar cel voor Haagse advocate die cliënten voor miljoenen euro’s oplichtte

RTVWEST 06.10.2014 DEN HAAG – Advocate Monique S. is veroordeeld tot 3,5 jaar cel, onder meer voor het oplichten van zes bedrijven tussen 2008 en juni 2012. De rechtbank in Den Haag legde haar deze straf maandag op.

S., die kantoor hield in Den Haag, liet cliënten grote bedragen overmaken door valse gerechtelijke stukken op te stellen, onder meer van de Raad van State. Daarin werd de cliënten verzocht geld in een depot te storten. Dat geld gebruikte ze onder meer om een zeiljacht te kopen voor haar man. Ook drukte ze voor ruim 130.000 euro aan sieraden van een juwelier uit Krimpen aan den IJssel achterover.

Volgens S. deed ze dat in opdracht van haar man, het inmiddels overleden Utrechtse PVV-Statenlid Jos van Hal. Hij zou haar hebben gedwongen om cliënten miljoenen euro’s afhandig te maken. Ze bezweek naar eigen zeggen onder jarenlange mishandeling, bedreiging en afpersing van haar man.  Lees verder

gerelateerde artikelen

3,5 jaar cel voor frauderende advocate

Den HaagFM 06.10.2014 Advocate Monique S. is veroordeeld tot 3,5 jaar cel, onder meer voor het oplichten van zes bedrijven tussen 2008 en juni 2012.

S., die kantoor hield in Den Haag, liet cliënten grote bedragen overmaken door valse gerechtelijke stukken op te stellen, onder meer van de Raad van State. Daarin werd de cliënten verzocht geld in een depot te storten. Dat geld gebruikte ze onder meer om een zeiljacht te kopen voor haar man. Ook drukte ze voor ruim 130.000 euro aan sieraden van een juwelier uit Krimpen aan den IJssel achterover. Volgens S. deed ze dat onder bedreiging van van haar man, het PVV-Statenlid Jos van Hal die zelfmoord heeft gepleegd. De advocate bezweek naar eigen zeggen onder jarenlange mishandeling, bedreiging en afpersing van haar man.

De rechters zijn van mening dat de mishandeling geen invloed heeft gehad op het het plegen van de misdrijven waarvoor ze is veroordeeld. S. pleegde ze voor eigen gewin, meent de rechtbank. “Ze heeft het verkregen geld aangewend voor privéaankopen. Ze heeft verder op geen enkel moment spijt getoond of excuses gemaakt.” …lees meer

3,5 jaar cel geëist tegen frauderende advocate

Den HaagFM 22.09.2014 De 54-jarige Haagse advocate Monique S. moet van het Openbaar Ministerie 3,5 jaar de gevangenis in wegens valsheid in geschrifte en witwassen. De vrouw zou cliënten van haar advocatenkantoor in Den Haag voor miljoenen euro’s hebben opgelicht door brieven en beschikkingen van rechtbanken en de Raad van State te vervalsen.

Volgens het Openbaar Ministerie heeft de vrouw jarenlang haar cliënten benadeeld door fraude te plegen. Justitie zei dat de slachtoffers daar nog steeds de financiële gevolgen van ondervinden. “Daarnaast is ze advocaat en heeft ze een bepaalde verantwoordelijkheid. Ze heeft misbruik gemaakt van haar functie”, zegt een woordvoerder van het OM. “In eerste instantie heeft de vrouw schuld bekend, maar later heeft ze die verklaring veranderd en gezegd dat haar man Jos van Hal Scheffer haar gedwongen heeft”, aldus de woordvoerder. De man, die destijds voor de PVV in de Provinciale Staten van Utrecht zat, pleegde zelfmoord.

De rechtbank doet op 6 oktober uitspraak. …lees meer

 

3,5 jaar cel geëist tegen weduwe PVV-Statenlid

NRC 22.09.2014   Tegen de weduwe van PVV-Statenlid van Hal Scheffer is vandaag 3,5 jaar cel geëist. Zij zou fraude hebben gepleegd met haar advocatenkantoor. Haar man pleegde in juli 2012, een maand nadat de kwestie aan het licht kwam, zelfmoord.

De PVV’er had formeel geen bemoeienis met het bedrijf van zijn vrouw, maar zou in de praktijk wel betrokken zijn geweest bij de administratie. Een dag nadat het nieuws naar buiten kwam trad hij af als Statenlid, een kleine maand later werd in een bos bij Zeist zijn lichaam gevonden..LEES VERDER

Lees meer;

20 SEP Weer klacht tegen rechtbank-expert

25 JUL Het geheugen van S. is nagenoeg verdwenen

19 JUL De advocaat, haar man, het zeiljacht en de rozen

2012 Statenlid PVV dood gevonden in bos

2012 Lichaam vermist PVV-Statenlid gevonden in bos ›

‘Weer klacht ingediend tegen hoogleraar Corine de Ruiter’

NU 20.09.2014 Bij het medisch tuchtcollege is weer een klacht ingediend tegen hoogleraar forensische psychologie Corine de Ruiter. Dat meldtNRC Handelsblad zaterdag.

Nabestaanden van voormalig Provinciaal Statenlid Jos van Hal Scheffer (PVV) verwijten De Ruiter dat zij te snel conclusies heeft getrokken over Van Hal, zonder hem ooit te hebben ontmoet.

Van Hal Scheffer, echtgenoot van het Utrechtse Statenlid advocate Monique S., zou zijn vrouw ertoe hebben gedwonen voor miljoenen te frauderen. Van Hal pleegde vorig jaar zelfmoord nadat de fraude aan het licht kwam.

Gerelateerde artikelen;

Lees meer over Corine de Ruiter Jos van Hal Scheffer

Monique S. voor rechter

Telegraaf 24.07.2014 De rechtbank in Den Haag is donderdag begonnen met de inhoudelijke behandeling tegen Monique S. De 54-jarige failliete voormalig advocate uit Soesterberg heeft bekend dat ze voor miljoenen heeft gefraudeerd met rekeningen aan grote klanten.

Gerelateerde artikelen

14-06: PVV betaalde uitvaart Van Hal Scheffer

11-06: Advocate: fraude gedwongen

27-11: Advocate psychisch onderzocht

26-11: ‘Advocate lichtte corporatie op’

05-07: Stagiaire ontdekte fraude Van H.

04-07: PVV-statenlid dood gevonden

20-06: Verdachte advocate vrij

15-06: Advocate bekende fraude

15-06: Advocaat geschorst

13-06: Aangifte tegen advocate

07-06: Advocate bijft vastzitten om fraude

07-06: Advocate opgepakt

 

Fractiegeld PVV mocht niet voor uitvaart gebruikt worden

BB 14.06.2013 De PVV-fractie in de Provinciale Staten van Utrecht heeft ten onrechte 10.000 euro gebruikt uit het fractiebudget voor de uitvaart van oud-Statenlid Jos van Hal Scheffer. Volgens fractievoorzitter René Dercksen was het een noodgreep omdat er geen geld was voor de begrafenis. De PVV wilde de in opspraak geraakte Van Hal Scheffer toch een waardig afscheid geven.

Gerelateerde artikelen

PVV betaalde uitvaart Van Hal Scheffer

Telegraaf 13.06.2013 De PVV-fractie in de Provinciale Staten van Utrecht heeft ten onrechte 10.000 euro gebruikt uit het fractiebudget voor de uitvaart van oud-Statenlid Jos van Hal Scheffer. Volgens fractievoorzitter René Dercksen was het een noodgreep omdat er geen geld was voor de begrafenis. De PVV wilde de in opspraak geraakte Van Hal Scheffer toch een waardig afscheid geven.

‘PVV betaalde begrafenis van ex-Statenlid Van Hal Scheffer’

Trouw 14.06.2013 De begrafenis van PVV’er Jos van Hal Scheffer is betaald uit het fractiebudget van zijn partij. Dat meldt het AD. Hij was de man van advocate Monique Scheffer, die wordt verdacht van miljoenenfraude.

Het paar leefde een uiterst luxueus leven totdat bleek dat de advocate vermoedelijk een kapitaal had vergaard door fraude. Er werd beslag gelegd op het huis en de rekeningen. Het Statenlid kon dat niet aan en pleegde in juli vorig jaar zelfmoord. Een paar dagen daarvoor had hij zijn lidmaatschap van de PVV opgezegd.

PVV betaalde begrafenis Statenlid na zelfmoord

Elsevier 14.06.2013 De PVV betaalde de begrafenis van Statenlid Jos van Hal Scheffer. De partij had zich garantgesteld voor de kosten, omdat er anders helemaal geen geld zou zijn geweest voor een ceremonie. De PVV heeft ongeveer 10.000 euro voor de begrafenis betaald. Dat bevestigt fractievoorzitter René Dercksen van de Utrechtse provinciale PVV vrijdag in het Algemeen Dagblad.

Haagse advocate: ‘Ik werd gedwongen om bedrijven op te lichten.’

RTVWEST 11.06.2013 DEN HAAG – Een Haagse advocate die wordt verdacht van oplichting zegt dat ze daartoe werd gedwongen door haar echtgenoot Jos van Hal, die vlak na haar aanhouding zelfmoord pleegde. Lees verder

Gerelateerde artikelen:

“Advocate Monique S. werd gedwongen tot fraude”

Den HaagFM 11.06.2013 Monique S., de Haagse advocate die vorig jaar werd opgepakt op verdenking van het oplichten van haar cliënten, zegt dat …lees meer

‘Jos van Hal Scheffer dwong vrouw tot miljoenenfraude’

NU 11.06.2013 Advocate Monique Scheffer zou door haar man, het inmiddels overleden PVV-statenlid Jos van Hal Scheffer, zijn gedwongen om haar cliënten miljoenen euro’s afhandig te maken.

Gerelateerde artikelen;

Lees meer over: Jos van Hal Scheffer

‘Overleden PVV-Statenlid dwong zijn vrouw tot grootschalige fraude’

Trouw 11.06.2013 Advocate Monique Scheffer zou door haar man, het inmiddels overleden PVV-Statenlid Jos van Hal Scheffer, zijn gedwongen om haar cliënten miljoenen euro’s afhandig te maken. Zij bezweek naar eigen zeggen onder jarenlange mishandeling, bedreiging en afpersing van haar man.  ‘Mijn man heeft zich in het kantoor gedrongen, beschikte over de bankpassen en gebruikte het geld om schulden te betalen,’ zei Scheffer tijdens een niet-inhoudelijke zitting dinsdag bij de rechtbank in Den Haag.

Advocate: fraude gedwongen

Telegraaf 11.06.2013 Advocate Monique Scheffer zou door haar man, het inmiddels overleden PVV-statenlid Jos van Hal Scheffer, zijn gedwongen om haar cliënten miljoenen euro’s afhandig te maken. Zij bezweek naar eigen zeggen onder jarenlange mishandeling, bedreiging en afpersing van haar man.

Gerelateerde artikelen;

27-11:  Advocate psychisch onderzocht

26-11:  ‘Advocate lichtte corporatie op’

05-07:  Stagiaire ontdekte fraude Van H.

04-07:  PVV-statenlid dood gevonden

15-06:  Advocaat geschorst

08-06:  PVV-statenlid weg om fraude

07-06:  Advocate opgepakt

Vrouw van PVV-Statenlid: man dwong mij tot miljoenenfraude

Elsevier 11.06.2013 Monique Scheffer zou door haar man, het inmiddels overleden PVV-Statenlid Jos van Hal Scheffer, zijn gedwongen om cliënten van haar advocatenpraktijk miljoenen euro’s afhandig te maken. Zij bezweek naar eigen zeggen onder jarenlange mishandeling, bedreiging en afpersing van haar man. Haar man pleegde een maand nadat de zaak aan het licht kwam, in juli 2012, zelfmoord. Dit deed zij onder druk van haar man, stelt ze nu.

Frauderende advocate psychologisch onderzocht

RTVWEST 18.02.2013 DEN HAAG – Monique S., de Haagse advocate die bijna 6 miljoen euro achterover drukte, zal psychologisch worden onderzocht. Haar advocaat had daarom gevraagd en de rechter heeft dat toegestaan. Lees verder

Automatisch gerelateerde artikelen

Frauderende advocate wordt onderzocht

Den HaagFM 18.02.2013 Monique S., de Haagse advocate die voor bijna zes miljoen euro fraudeerde, zal psychologisch worden onderzocht. De vrouw…. Haar man, Jos van Hal-Scheffer heeft zich via zijn eigen BV BIOP managementdiensten als interim manager aan vele bedrijven verhuurd. Zo was hij nooit hoofdelijk aansprakelijk als na de vele ‘uurtjes factuurtjes’ de tent ‘zomaar’ op de fles ging. Dit tot spijt van de vele leveranciers en vaste medewerkers die wel een toekomstvisie voor hun bedrijf hadden.  …lees meer

Rechtszaak tegen frauderende advocate uitgesteld

RTVWEST 27.11.2012 DEN HAAG – De rechtszaak tegen de van fraude verdachte advocate Monique S. wordt uitgesteld tot er een rapport is van haar psycholoog. Dat heeft de rechtbank in Den Haag dinsdag besloten tijdens een zogeheten pro-formazitting. Lees verder

Advocate psychisch onderzocht

Telegraaf  27.11.2012 De rechtszaak tegen de van fraude verdachte advocate Monique S. wordt uitgesteld tot een rapportage van haar psycholoog is afgerond. Dat heeft de rechtbank in Den Haag dinsdag tijdens een regiezitting besloten.

Gerelateerde artikelen;

26-11: ‘Advocate lichtte corporatie op’

‘Advocate lichtte corporatie op’

Telegraaf 26.11.2012 De van fraude verdachte Haagse advocate Monique S. zou woningcorporatie Casade voor 3,6 miljoen euro hebben opgelicht. Dat blijkt uit de tenlastelegging, zo meldde NRC Handelsblad maandag. De raadsvrouw verschijnt dinsdag voor de rechtbank in een pro-formazitting.

Gerelateerde artikelen:

13-06: Aangifte tegen advocate

Justitie: advocaat lichtte cliënten op voor ruim 5 miljoen euro

NRC 26.11.2012  De Haagse advocaat Monique S. heeft cliënten volgens het Openbaar Ministerie voor ruim 5 miljoen euro opgelicht. Ze wordt ook verdacht van witwassen, valsheid in geschrifte en verduistering van sieraden ter waarde van 130.000 euro. Dat staat in de tenlastelegging tegen haar, meldt NRC Handelsblad vanmiddag. Morgen vindt een eerste regiezitting plaats in Den Haag. Haar man Jos van Hal trad deze zomer terug als PVV-Statenlid nadat de mogelijke fraude door zijn vrouw bekend was geworden. Enige weken later pleegde hij zelfmoord. Van Hal verrichtte administratieve werkzaamheden voor het kantoor van zijn vrouw. Het onderzoek naar zijn eventuele betrokkenheid bij witwassen is stopgezet na zijn overlijden.

Haagse advocate verduisterde zes miljoen

Den HaagFM 23.11.2012 De Haagse advocate Monique S., die in juni werd gearresteerd, blijkt in totaal bijna zes miljoen euro te hebben verduisterd. Tijdens het onderzoek door de politie pleegde haar man, die namens de PVV in de Provinciale Staten van Utrecht zat, zelfmoord.  …lees meer

Haagse advocate verduistert 6 miljoen

RTVWEST 23.11.2012 DEN HAAG – De Haagse advocate Monique S. heeft bijna 6 miljoen euro achterover gedrukt. Tussen 2008 en dit jaar zomer lichtte ze volgens justitie zes bedrijven op, waaronder een aantal woonstichtingen en een projectontwikkelaar.  S. werd in juni opgepakt voor oplichting, witwassen en verduistering en bekende de fraude kort na haar arrestatie. Dinsdag moet de vrouw voor het eerst voor de rechter verschijnen in een zogenoemde pro-formazitting.   Lees verder

Gerelateerde artikelen;

Van Hal Scheffer zag wereld instorten

AD 05.07.2012   In een paar dagen tijd stortte de wereld van Jos van Hal Scheffer in. Hij was niet langer Statenlid voor de PVV in Utrecht. Zijn vrouw zat in de gevangenis. En er werd beslag gelegd op alles wat enige materiële waarde had. Gisterochtend werd het levenloze lichaam van de politicus gevonden.

Als Monique van Hal Scheffer maandagochtend beneden komt, slaat de schrik haar om het hart. Paspoort, sleutelbos, gsm, agenda en portefeuille van haar man Jos keurig in het gelid in de boekenkast. Hij zou nooit het huis verlaten zonder. ‘Het was een daad van afscheid,’ zegt haar beste vriend Rob van der Hilst in het AD. Ze belt Rob meteen en hij gaat naar haar toe. ‘Monique en ik kennen elkaar twintig jaar.’

 Lees ook

Stagiaire ontdekte fraude Van H.

Telegraaf 05.07.2012 De miljoenenfraude in het Haagse advocatenkantoor van Monique van H. blijkt te zijn ontdekt door een stagiaire. Het was studente Leontien Houweling die als eerste aan de bel trok over het gesjoemel met rekeningen en die zo de geruchtmakende fraudezaak aan het licht brak. Aan de zaak werd gisteren een tragisch nieuw hoofdstuk toegevoegd toen de politie in de bossen rond Utrecht het lichaam vond van Jos van Hal Scheffer, de echtgenoot van Van H. Hij werd sinds maandag vermist en blijkt zichzelf met een pistool van het leven te hebben beroofd.

‘Media vermoordden PVV-Statenlid’

Spits 04.07.2012 De druk van de media heeft ervoor gezorgd dat voormalig PVV-Statenlid Jos van Hal Scheffer zelfmoord heeft gepleegd. “De media en dan met name De Telegraaf en RTL Boulevard hebben karaktermoord op Van Hal Scheffer gepleegd”, liet huisvriend en zakenadviseur Rob van der Hilst weten aan RTV Utrecht.

Wilders: “Verschrikkelijk nieuws”

Telegraaf 04.07.2012 De dood van het opgestapte PVV-statenlid Jos van Hal Scheffer is ook bij partijleider Geert Wilders hard aangekomen. Hij sprak woensdag in een reactie van ,,verschrikkelijk nieuws”.

PVV-statenlid dood gevonden

Telegraaf 04.07.2012 De politie heeft in een bos rondom Utecht het stoffelijk overschot gevonden van een man. Het gaat om het vorige maand opgestapte PVV-statenlid Jos van Hal Scheffer, zo bevestigt de politie. Hij heeft waarschijnlijk zelf een einde aan zijn leven gemaakt.

Lichaam vermist PVV-Statenlid gevonden in bos

NRC 04.07.2012 In een bos bij Zeist is vanmorgen het lichaam gevonden van voormalig PVV-Statenlid Jos van Hal Scheffer (49). De politie heeft dit bevestigd aan NRC Handelsblad. Hij werd sinds maandag vermist. De PVV’er legde onlangs zijn functie neer, nadat bekend werd dat zijn vrouw voor miljoenen fraude zou hebben gepleegd.

Lichaam vermist voormalig PVV-Statenlid gevonden

Elsevier 04.07.2012 In de bossen rond Utrecht is het lichaam van Jos van Hal Scheffer gevonden. Hij heeft waarschijnlijk een einde aan zijn leven gemaakt. Van Hal Scheffer trad in juni af als Statenlid voor de PVV omdat zijn vrouw verdacht wordt van fraude. De politie Utrecht heeft de identiteit van het slachtoffer woensdagmorgen bevestigd. Vermoed wordt dat hij zelf een einde aan zijn leven heeft gemaakt. Het voormalig Utrechtse PVV-Statenlid werd sinds maandag vermist.

Fraude
Van Hal Scheffer trad af nadat bekend werd dat zijn echtgenote Monique betrokken is bij een grote fraudezaak. Ze is vastgoedadvocaat en zou woningcorporaties, bouwbedrijven en projectontwikkelaars hebben opgelicht voor zo’n 3 miljoen euro.

Ze had zich zelf gemeld bij de politie en heeft valsheid in geschrifte toegegeven. De 52-jarige vrouw is geschorst als advocaat en aangehouden.

Positie onhoudbaar
Het PVV-Statenlid was formeel niet betrokken bij het advocatenkantoor, maar hielp wel met het werven van nieuwe klanten. Van Hal Scheffer was voor zover bekend geen verdachte in het fraude-onderzoek. Hij vond desondanks dat zijn positie als Statenlid door de affaire onhoudbaar was geworden en trok zich terug.  PVV-leider Geert Wilders spreekt in een reactie over verschrikkelijk nieuws. ‘Ik wens de nabestaanden heel veel sterkte toe.’

Zie ook: PVV-Statenlid stapt per direct op om miljoenenfraude

PVV-statenlid dood gevonden

Telegraaf 04.07.2012 Van Hal Scheffer werd sinds maandag vermist. Hij legde vorige maand zijn functie neer als Statenlid voor de PVV in Utrecht, omdat zijn vrouw, advocaat Monique van H. (52), wordt verdacht van miljoenenfraude. Van Hal Scheffer gold niet als verdachte in de zaak. De PVV’er werkte formeel niet bij het kantoor van zijn vrouw, maar deed daarvoor wel de acquisitie en de administratie. De politie nam bij een huiszoeking papieren en stukken in beslag. Hij vond daarom dat zijn positie als statenlid niet meer te handhaven was.

Lichaam PVV-Statenlid gevonden in bos

Van Hal Scheffer werd sinds maandag vermist

AD 04.07.2012 De politie heeft het lichaam van de sinds maandag vermiste PVV’er Jos van Hal Scheffer gevonden in de bossen rond Utrecht. Dat heeft de politie vanmorgen bevestigd. Waarschijnlijk heeft de man zelf een eind aan zijn leven gemaakt.

Lees ook;

Lichaam ex-Statenlid PVV gevonden in bos

NU 04.07.2012 AMSTERDAM – Het lichaam van het vermiste Statenlid en PVV’er Jos van Hal Scheffer is gevonden in de bossen rond Utrecht. Dat heeft de politie woensdagmorgen bevestigd. Waarschijnlijk heeft hij zelf een eind aan zijn leven gemaakt.

Van Hal Scheffer legde begin juni zijn functie neer, nadat zijn vrouw, een advocate, werd aangehouden op verdenking van miljoenenfraude met vastgoed. De PVV’er werkte formeel niet bij het kantoor van zijn vrouw, maar deed daarvoor wel de acquisitie en de administratie. De politie nam bij een huiszoeking papieren en stukken in beslag.

Gerelateerde artikelen;

Advocate bekent miljoenenfraude  

Den HaagFM 15.06.2012 De Haagse advocate die wordt verdacht van miljoenenfraude heeft bekend. Dat zegt de Orde van Advocaten. De vrouw liet klanten grote bedragen op haar rekening storten door correspondentie te vervalsen. Van het geld kocht ze luxe artikelen. Een deel van de spullen is in beslag genomen bij…Lees meer

Advocate bekent miljoenenfraude

RTVWEST 15.06.2012 DEN HAAG – De Haagse advocate die wordt verdacht van miljoenenfraude heeft bekend. Dat zegt de Orde van advocaten. De vrouw vervalste gerechtelijke stukken en haalde zo cliënten over om grote bedragen op haar rekening te schrijven. Het geld gebruikte ze om luxe artikelen te kopen. Een deel van de spullen is in beslag genomen bij huiszoekingen in haar kantoor in Den Haag en in haar woonhuis. De advocate is geschorst. Lees verder

Verdachte advocate bekent miljoenenfraude

VK 15.06.2012 Van H. zou gerechtelijke stukken hebben vervalst, om cliënten ertoe te bewegen grote bedragen in depot of als voorschot op haar rekeningen over te schrijven. Dat blijkt volgens de deken uit onderzoek dat hijzelf en het Openbaar Ministerie (OM) de afgelopen maanden hebben gedaan.

Advocate bekende fraude

Telegraaf 15.06.2012 Advocate Monique van H., die wordt verdacht van miljoenenfraude, heeft een bekentenis afgelegd. Dat meldt de deken van de Orde van Advocaten in de regio Den Haag, Ernst van Win, vrijdag.

Advocate geschorst vanwege verdenking fraude

RTVWEST 15.06.2012 DEN HAAG – De Haagse advocate die van fraude wordt verdacht is geschorst. De Raad van Discipline heeft haar gehoord en besloten dat ze voor onbepaalde tijd haar beroep niet mag uitoefenen.

De vrouw wordt verdacht van fraude met het geld van haar klanten en het vervalsen van correspondentie. Ze zou werken voor een Haags advocatenkantoor en heeft zichzelf gemeld bij de politie. De Waalwijkse woningcorporatie Casade heeft aangifte gedaan, omdat het bedrijf door de advocate mogelijk voor drie miljoen euro is gedupeerd.  Lees verder

Haagse advocaat vanwege fraude geschorst

Den HaagFM 15.06.2012 De Haagse advocate die van fraude wordt verdacht is geschorst. De Raad van Discipline heeft dat besloten na de vrouw gehoord te hebben.

Ze wordt verdacht van fraude met het geld van haar klanten. De vrouw werkt voor een Haags advocatenkantoor.

De Waalwijkse woningcorporatie Casade deed…Lees meer

Woningcorporatie doet aangifte tegen advocate

Metro 13.06.2012 Woningcorporatie Casade doet aangifte tegen een Haagse advocate wegens fraude. De raadsvrouw, partner van het voormalige Utrechtse PVV-Statenlid Jos van Hal Scheffer, werd vorige week opgepakt op verdenking van miljoenenfraude.

Woningcorporatie doet aangifte tegen advocate

NU 13.06.2012 De Waalwijkse woningcorporatie Casade heeft aangifte gedaan tegen advocate Monique van Hal Scheffer wegens fraude. De hooggespecialiseerde advocate stond de Waalwijkse corporatie bij in een vastgoedzaak.
Vorige week stapte haar man Jos van Hal Scheffer op als Statenlid van de PVV in de provincie Utrecht wegens privéomstandigheden.

Gerelateerde artikelen

Jos van Hal Scheffer PVV prov. Utrecht

Nieuws uit NRC: PVV-Statenlid dient ontslag in om fraudezaak›

NRC 08.06.2012 PVV-lid Jos van H. van de Provinciale Staten in Utrecht zou betrokken zijn bij miljoenenfraude door het advocatenkantoor van zijn vrouw. Dit melden bronnen rond het onderzoek aan NRC Handelsblad. Hij heeft deze week zijn zetel in de Provinciale Staten opgegeven.

Van Hal Scheffer is vooralsnog geen verdachte in het onderzoek naar zijn vrouw. Hij vindt niet dat hemzelf iets valt te verwijten, maar hij is wel van mening dat zijn positie door de huidige situatie niet meer is te handhaven.

De deken van advocaten in Den Haag heeft de Raad van Discipline gevraagd de advocaat voorlopig te schorsen, meldt NRC Handelsblad. De advocaat van Van Hal Scheffer, Theo Hiddema, zegt dat zijn cliënt heeft bekend geschriften te hebben vervalst.

‘Mijn cliënt is geen meesteroplichter,’ zegt Hiddema. ‘Er is eerder sprake van een wanhoopsdaad, een kamikaze.’ Hij kan niets zeggen over de motieven. Volgens Monique van Hal Scheffer is haar echtgenoot niet betrokken bij de vervalsingen. Lees verder›

PVV-Statenlid stapt per direct op om miljoenenfraude

Elsevier 08.06.2012 PVV’er Jos van Hal Scheffer legt per direct zijn functie van Statenlid voor de partij in Utrecht neer. Reden voor zijn plotselinge vertrek is een grote fraudezaak waarbij zijn vrouw, vastgoedadvocaat Monique uit Den Haag, betrokken zou zijn.

Monique wordt ervan verdacht woningbouwcorporaties te hebben opgelicht door uitspraken en brieven van de Raad van State te vervalsen. Ingewijden zeggen dat er de afgelopen tijd 3 miljoen euro is verdwenen van depotrekeningen van het advocatenkantoor.

Onderzoek
PVV-Statenlid Van Hal Scheffer zou ook werkzaam zijn bij het advocatenkantoor van zijn echtgenote

Zie ook:

‘PVV’er betrokken bij miljoenenfraude’

Parool 08.06.2012 Het utrechtse PVV-Statenlid Jos van Hal Scheffer lijkt betrokken te zijn bij de zaak rond de van miljoenenfraude verdachte vastgoedadvocaat Monique van H. (52) uit Den Haag. De advocate werd maandag opgepakt.

Lees ook: Advocate blijft vastzitten om fraude (07-06-12)

PVV-statenlid weg om fraude

Telegraaf 08.06.2012 Jos van Hal Scheffer is per direct opgestapt als Statenlid voor de PVV in Utrecht. Aanleiding zijn publicaties in De Telegraaf waaruit blijkt dat hij via zijn vrouw betrokken is bij de grote fraudezaak op een Haags advocatenkantoor.

Van Hal Scheffer is getrouwd is met de van miljoenenfraude verdachte advocaat Monique van H. (52) en zou ook werkzaam zijn op het advocatenkantoor van zijn vrouw. Hij diende donderdagavond zijn ontslag in, zo bevestigt de Utrechtse PVV-fractieleider René Dercksen. Van Hal Scheffer, die vooralsnog geen verdachte is in het strafrechtelijk onderzoek naar de fraude, vindt niet dat hemzelf iets te verwijten valt, maar hij is wel van mening dat zijn positie door de huidige situatie niet meer te handhaven is.

‘Advocate heeft correspondentie vervalst’

RTVWEST 08.06.2012 DEN HAAG – Advocate Monique van Hal Scheffer, die begin deze week is aangehouden op verdenking van fraude met geld van clienten, zou ook correspondentie van de Raad van State hebben vervalst. Dat zegt Ernst van Win, de deken van de advocatenorde in de regio Den Haag. et Openbaar Ministerie (OM) wil niet ingaan op de verdenking tegen de advocate. Er loopt momenteel zowel een tuchtrechtelijk als een strafrechtelijk onderzoek. De advocate blijft de komende twee weken vastzitten. Lees verder

PVV-statenlid Utrecht stapt op om fraudezaak

NU 08.06.2012 UTRECHT – PVV-statenlid in de provincie Utrecht, Jos van Hal Scheffer, heeft donderdag zijn ontslag ingediend vanwege ”privéomstandigheden”. Dat meldt de PVV in Utrecht vrijdag. De partner van Van Hal Scheffer is maandag aangehouden op verdenking van miljoenenfraude. Volgens de PVV heeft Van Hal Scheffer maandag meteen aangegeven dat hij de privéomstandigheden niet kan combineren met zijn Statenlidmaatschap. Donderdag diende hij officieel zijn ontslag in.

PVV-statenlid weg na fraude partner

Spits 08.06.2012 Jos van Hal Scheffer stapt op als statenlid voor de PVV in de provincie Utrecht. De officiële reden van zijn ontslag: “privéredenen”. Dat meldt de Utrechtse afdeling van de PVV vandaag.

Weer PVV’er die opstapt

Telegraaf 08.06.2012 Opnieuw heeft een PVV’er voortijdig zijn fractie verlaten. Vrijdag werd bekend dat PVV-Statenlid in de provincie Utrecht, Jos van Hal Scheffer, zijn ontslag heeft ingediend wegens privéomstandigheden. Zijn partner werd maandag aangehouden op verdenking van miljoenenfraude.

Advertenties

november 23, 2012 - Posted by | politiek, PVV | , , , , , , , , , , , , ,

4 reacties »

 1. […] Jos van Hal Scheffers PVV – de nasleep […]

  Pingback door Het gerommel van VVD-wethouder Jacques Damen en CDA-burgemeester René Roep Vlissingen « Debat in de Digitale Hofstad | juni 22, 2013 | Beantwoorden

 2. […] Jos van Hal Scheffers PVV – de nasleep […]

  Pingback door Ook Zuipschuiten bij de VVD « Debat in de Digitale Hofstad | december 7, 2013 | Beantwoorden

 3. […] Jos van Hal Scheffers PVV – de nasleep […]

  Pingback door Ook gedonder bij de PvdA « Debat in de Digitale Hofstad | december 11, 2013 | Beantwoorden

 4. […] Jos van Hal Scheffers PVV – de nasleep […]

  Pingback door Peter Rehwinkel PvdA – Het zit me niet mee de laatste tijd « Debat in de Digitale Hofstad | mei 6, 2014 | Beantwoorden


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: