Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Formatie nieuw kabinet Rutte II versus Herfstakkoord – Slotronde deel 1

Zie ook: Formatie nieuw kabinet Rutte II versus Herfstakkoord – Slotronde deel 2

en: Formatie nieuw kabinet Rutte II na 12.09.2012 versus Herfstakkoord

en ook: Kabinet Rutte II (i.o.) – verdere bezuinigingen Lenteakkoord versus Herfstakkoord

Lees hier het eindverslag van verkenner Kamp dat hij heeft aangeboden aan Kamervoorzitter Verbeet

Deelakkoord begroting 2013  Fotogalerij 01.10.2012

Lees meer over: formatie  –  VVD  –  PvdA

Uitgelicht

Verder met de (in)formatie:

Groen licht CPB; concept-akkoord maandag naar fracties

Elsevier 28.10.2012 Het Centraal Planbureau (CPB) heeft de regeringsplannen van de onderhandelaars van de VVD en de PvdA doorgerekend en goedgekeurd. Maandag komen de Tweede Kamerfracties van de twee beoogde coalitiegenoten bijeen om de plannen te bespreken. Hiermee zijn Mark Rutte (VVD) en Diederik Samsom (PvdA) het officieel eens over he tconcept-regeerakkoord.

ZIE OOK: Rutte en Samsom zijn eruit: akkoord op hoofdlijnen

Onderhandelingen afgerond: fracties bespreken morgen concept-akkoord ›

NRC 28.10.2012 De onderhandelingen zijn afgerond. Na weken van radiostilte krijgen de fracties van PvdA en VVD morgen te zien wat er de afgelopen tijd door hun partijleiders tussen vier muren besproken is.

Akkoord naar fracties

Telegraaf 28.10.2012 Het nieuwe kabinet van VVD en PvdA kan er heel snel zijn. De onderhandelaars Mark Rutte (VVD) en Diederik Samsom (PvdA) zijn het eens geworden over een conceptregeerakkoord, zo is zondag officieel bekend gemaakt. Ze zullen dat maandagochtend voorleggen aan hun fracties. Ook de nieuwe ministersploeg lijkt vrijwel rond.

Onderhandelingen concept- regeerakkoord afgerond

Stuk maandagochtend naar de fracties

NU 28.10.2012 DEN HAAG – De onderhandelingen over het conceptregeerakkoord zijn afgerond. Het Bureau Woordvoering Kabinetsformatie heeft dat zondag laten weten.

Maandagochtend gaat het stuk naar de fracties van VVD en PvdA. Daarna zullen de onderhandelaars Mark Rutte (VVD) en Diederik Samsom (PvdA) verslag uitbrengen aan de informateurs Henk Kamp en Wouter Bos.

Gerelateerde artikelen;

28/10/2012 Ministersploeg kabinet rond

Fracties geïnformeerd over regeerakkoord

RTL 28.10.2012  De fracties van VVD en PvdA worden morgenochtend geïnformeerd over het regeerakkoord. Dat bevestigen bronnen aan RTL Nieuws. Om 10.00 uur komen de fracties bij elkaar. Nieuws vertellen is dat de verdeling rond lijkt te zijn. VVD-Tweede Kamerlid Jeanine Hennis zou een serieuze kans maken om minister van Defensie te worden. Daarmee zou zij de eerste vrouwelijke minister op deze post zijn. Lodewijk Asscher van de PvdA zou vicepremier worden in het tweede kabinet-Rutte.

Lees ook: Rutte II: de belangrijkste namen voor een ministerspost?

Onderhandelingen conceptregeerakkoord klaar

Elsevier 28.10.2012 De onderhandelingen over het conceptregeerakkoord zijn afgerond. Het Bureau Woordvoering Kabinetsformatie heeft dat zondag laten weten. Maandagochtend gaat het stuk naar de fracties. Daarna zullen de onderhandelaars Mark Rutte (VVD) en Diederik Samsom (PvdA) verslag uitbrengen aan de informateurs Henk Kamp en Wouter Bos.

Conceptregeerakkoord maandag naar fracties

Elsevier 28.10.2012 De fracties van PvdA en VVD bespreken maandag het conceptregeerakkoord. Dat is zondag vernomen in kringen rond de kabinetsformatie. Dat lijkt erop te duiden dat de doorrekening van de afspraken door het Centraal Planbureau de onderhandelaars Mark Rutte (VVD) en Diederik Samsom (PvdA) geen aanleiding geeft om opnieuw te gaan onderhandelen.

Regeerakkoord is af, morgen naar de fracties

VK 28.10.2012 De onderhandelingen over het conceptregeerakkoord zijn afgerond. Het Bureau Woordvoering Kabinetsformatie heeft dat zondag laten weten. Maandagochtend gaat het stuk naar de fracties van VVD en PvdA. Daarna zullen de onderhandelaars Mark Rutte (VVD) en Diederik Samsom (PvdA) verslag uitbrengen aan de informateurs Henk Kamp en Wouter Bos.

Hennis-Plasschaert op Defensie

NOS 28.10.2012 VVD-Kamerlid Jeanine Hennis-Plasschaert wordt in het nieuwe kabinet minister van Defensie. Informateur en huidig minister van Sociale Zaken Henk Kamp krijgt Economische Zaken en Landbouw, en VVD-onderhandelaar Stef Blok wordt minister voor Wonen en Rijksdienst. Daarmee staan alle VVD-ministers vast, zo melden bronnen in Den Haag.

‘Hennis-Plasschaert eerste vrouwelijke minister op Defensie’

Elsevier 28.10.2012 Jeanine Hennis-Plasschaert (VVD) wordt in het nieuwe kabinet minister van Defensie. De VVD’er wordt daarmee de eerste vrouwelijke minister op die post. Dat melden bronnen in Den Haag zondag. Het 39-jarige VVD-Kamerlid en oud-europarlementariër stond op de zesde plaats van de kieslijst en kreeg na Mark Rutte en Edith Schippers de meeste voorkeursstemmen.

Zie ook: ‘PvdA’er Lodewijk Asscher vicepremier in nieuw kabinet’

Kamp minister Economische Zaken, Hennis-Plasschaert naar Defensie

NRC 28.10.2012 Informateur en huidig minister van Sociale Zaken Henk Kamp wordt in het nieuwe kabinet minister van Economische Zaken. Jeanine Hennis-Plasschaert wordt minister van Defensie. Dat melden bronnen rond de formatie aan Nu.nlLees verder›

‘Haagse wethouder Sander Dekker wordt staatssecretaris’

RTVWEST 28.10.2012 De Haagse wethouder Sander Dekker wordt staatssecretaris van Onderwijs in het kabinet Rutte II. Dat melden betrouwbare bronnen in de VVD aan Omroep West. In het Haagse stadhuis worden twee mogelijke opvolgers genoemd van Dekker: VVD-fractievoorzitter Boudewijn Revis en oud-wethouder Frits Huffnagel.

Sander Dekker wordt staatssecretaris

Den HaagFM 28.10.2012 De Haagse wethouder Sander Dekker wordt in het nieuwe kabinet staatssecretaris van onderwijs, dat melden bronnen rond de formatie aan Nu.nl. Dekker is nu nog voor de VVD wethouder van financien. De Haagse Jetta Klijnsma, die eerder staatssecretaris was op Sociale Zaken wordt ook…Lees meer

“Sander Dekker op Onderwijs”

Telegraaf 28.10.2012 De Haagse wethouder Sander Dekker wordt waarschijnlijk de nieuwe staatssecretaris van Onderwijs, melden bronnen aan De Telegraaf. De 37-jarige VVD’er zal dan Halbe Zijlstra opvolgen, die naar verwachting de nieuwe fractievoorzitter van de VVD in de Tweede Kamer wordt. Kamerlid Jeanine Hennis wordt waarschijnlijk minister van Defensie.

De ministersploeg lijkt rond – dit zijn de gezichten van Rutte II ›

NRC 28.10.2012 Met het nieuws over Kamp, Hennis-Plasschaert en Blok is duidelijk dat de ministersploeg van kabinet Rutte II waarschijnlijk uit de volgende personen zal bestaan.

Nieuwe ministersploeg lijkt rond; ‘al kan alles nog verschuiven’

VK 28.10.2012 De nieuwe ministersploeg van VVD en PvdA lijkt rond te zijn. Volgens ingewijden maakt VVD-Tweede Kamerlid Jeanine Hennis serieuze kans om minister van Defensie te worden. Eerder waren er geruchten dat haar partijgenoot Henk Kamp hiervoor kandidaat was, maar die zou nu naar Economische Zaken gaan. VVD-fractieleider Stef Blok zou minister worden voor Wonen en Rijksdienst, een nieuwe portefeuille.

Lees ook Asscher, de man met het linkse hart en het rechtse verstand – 26/10/12

Lees ook Chronologie kabinetsformatie – 25/10/12

Ministersploeg kabinet rond

Henk Kamp minister van Economische Zaken, Jeanine Hennis naar Defensie

NU 28.10.2012 DEN HAAG – Met de invulling van VVD’ers Henk Kamp, Stef Blok en Jeanine Hennis-Plasschaert is de kabinetsploeg van het tweede kabinet-Rutte rond.

Gerelateerde artikelen;

Meerderheid oneens met beperking aftrek hypotheekrente

NU 28.10.2012 AMSTERDAM – Een meerderheid van de Nederlanders vindt de plannen van VVD en PvdA om de hypotheekrenteaftrek te beperken geen goed idee.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe plannen uitgelekt: extra huur scheefwoner

RTL 27.10.2012 De VVD en PvdA gaan scheefwonen aanpakken. Woningbouwcorporaties mogen de huur voor mensen met een bovenmodaal inkomen extra verhogen. Dat zijn de partijen overeengekomen in hun regeerakkoord, melden bronnen rond de formatie.

Lees meer over de formatie:

Waarom niet Halsema en De Jager in kabinet?

Trouw 27.10.2012 Nog enkele weken en het kabinet-Rutte II staat op de trappen van paleis Noordeinde. Hoewel de naamgeving alleen al duidt op continuïteit, zal het een ander kabinet zijn dan het vorige. Misschien is het daarom beter te spreken van het eerste kabinet van VVD en PvdA en het oog te richten op de vernieuwing. Maar wat gaat dit kabinet aan vernieuwing brengen?

Spies mist dames

Telegraaf 27.10.2012 Het aantal vrouwelijke kandidaten dat in de race zou zijn voor een ministerspost in het tweede kabinet-Rutte, valt Liesbeth Spies, demissionair minister van Binnenlandse Zaken, wat tegen.

Spies mist dames op kandidaatlijstjes

NU 27.10.2012 HILVERSUM – Het aantal vrouwelijke kandidaten dat in de race zou zijn voor een ministerspost in het tweede kabinet-Rutte, valt Liesbeth Spies, demissionair minister van Binnenlandse Zaken, wat tegen.

Marc Chavannes: Sterke PvdA is kabinetsbelang

NRC 27.10.2012 Alle seinen staan op daadkracht. Een half jaar na de val van het gedoogkabinet-Rutte I staat het nieuwe kabinet te popelen om te regeren. Na de hartelijke ontvangst van werkgevers en werknemers klinkt daar het optimistische signaal: de wittebroodscoalitie gunt de polder een herkansing.

Kiezersbedrog? Welnee. Als Rutte het maar uitlegt

Trouw 26.10.2012 Ook al verklaarde premier Rutte in verkiezingstijd nog zo vurig dat hij zou strijden voor behoud van de hypotheekrenteaftrek voor huizenbezitters, actieve VVD’ers in het land betichten hem niet van kiezersbedrog nu de partij concessies gaat doen. Maar het komt er nu wel op aan dat Rutte en de zijnen goed uitleggen waarom ze deze gevoelige concessie hebben gedaan. Op de website van de VVD Harlingenstaat de stellingname van de liberalen nog fier overeind. 

VVD-stemmers zijn woedend

Telegraaf 27.10.2012   VVD-kiezers hebben geen goed woord over voor de abrupte koerswijziging van hun partij, die de hypotheekaftrek flink wil versoberen. Dat blijkt uit de reacties die De Telegraaf overspoelden.

Maandag slotakkoord onderhandelingen VVD-PvdA

RTL 26.10.2012 Bronnen rond de formatie verwachten dat de doorrekening van het Centraal Planbureau (CPB) van de miljardenbezuinigingen uiterlijk maandagochtend terugkomt.

Aantal maatregelen al uitgelekt

Concrete maatregelen zijn ook al uitgelekt. Zo willen VVD en PvdA gaan morrelen aan de hypotheekrenteaftrek. De aftrek wordt in 28 jaar tijd beperkt van de huidige maximale 52 procent naar 38 procent.

Verder wordt de ziektekostenpremie wordt inkomensafhankelijk, en wordt de zorgtoeslag in 2014 geschrapt. Ook zijn er plannen voor een leenstelsel voor studenten.

Lees meer over de plannen:  Rutte ll: de maatregelen die tot nu toe bekend zijn

Lees meer over de formatie: Nieuwe kabinet-Rutte komt met beperkt kinderpardon

Onderhandelaars maandag verder 

NOS 26.10.2012 De onderhandelingen over een nieuwe regeerakkoord gaan maandag weer verder. Dit heeft PvdA-leider Samsom bekendgemaakt. De gesprekken tussen de VVD en de PvdA zijn in een eindfase gekomen, maar er ligt nog geen definitief akkoord.

Het Centraal Planbureau (CPB) is bezig met de doorrekening van de voorstellen van de onderhandelaars. Mogelijk begin volgende week stuurt het CPB de resultaten naar de onderhandelaars. Vervolgens wordt er verder gepraat.

Het kan zijn dat de Tweede Kamerfracties van de VVD en PvdA maandag of dinsdag het concept-regeerakkoord krijgen. Vervolgens kan, op basis van hun opmerkingen, nog verder onderhandeld worden. Als de fracties instemmen met het concept-regeerakkoord, wordt VVD-leider Rutte als formateur benoemd. Hij zal dan gesprekken voeren met de kandidaat-ministers en kandidaat-staatssecretarissen.

Bekijk ook…

Plannen regeerakkoord op een rijtje

NOS 26.10.2012  video De VVD en de PvdA onderhandelen over een regeerakkoord en dat komt steeds dichterbij. De formatieonderhandelingen zijn nu 44 dagen aan de gang. Het concept-regeerakkoord is officieel nog niet rond, maar er lekken steeds meer plannen uit.

De formatie dag 44

NOS 26.10.2012  De VVD en de PvdA hebben bijna een regeerakkoord. Verschillende plannen zouden al bij het CPB liggen.

Maandag slotakkoord onderhandelingen VVD-PvdA

VK 26.10.2012 Maandag wordt waarschijnlijk de laatste belangrijke dag van de onderhandelingen tussen VVD en PvdA. Bronnen rond de formatie verwachten dat de doorrekening van het Centraal Planbureau (CPB) van de miljardenbezuinigingen mogelijk dit weekeinde al, en anders uiterlijk maandagochtend terugkomt.

“Samsom I nu al ramp”

Telegraaf 26.10.2012 Geert Wilders heeft flink uitgehaald naar de kabinetsplannen van Rutte II. Vanaf 2014 wordt de maximale aftrek jaarlijks met een half procent verminderd, zo onthulde De Telegraaf vanochtend. “Huizenbezitters de klos. Met dank aan VVD”, zo concludeert de PVV-leider op Twitter.

Formatie: snelheid leidt niet altijd tot succes

Elsevier 26.10.2012 De snelheid waarmee Rutte en Samsom op weg zijn naar een akkoord, getuigt van lef. Toch is er nog veel weerstand te overwinnen

Het concept-regeerakkoord is vrijwel af. Dit is wat we op dit moment weten

NRC 26.10.2012 Het houdt een keer op met die radiostilte. Waarschijnlijk volgende week, als Rutte en Samsom naar buiten zullen treden met hun concept-regeerakkoord. Het akkoord waarover de onderhandelaars de afgelopen twee maanden vakkundig de kaken op elkaar hielden. Maar wat weten we al? En hoe nu verder? Lees verder›

 VVD en PvdA weer om de tafel

Telegraaf 26.10.2012 De onderhandelingsdelegaties van VVD en PvdA onder leiding van Mark Rutte en Diederik Samsom zijn vrijdag in de Stadhouderskamer in de Tweede Kamer weer begonnen aan hun gesprekken over een kabinetsformatie. Inhoudelijk lekt daar steeds meer over uit, maar Rutte en Samsom wilden vrijdag nog steeds niets zeggen en verwezen naar de eerder afgesproken radiostilte.

Gerelateerde artikelen;

26-10:Zorgtoeslag weg per 2014

26-10:De Jager: niet jammer

26-10:Rutte naar Turkije

26-10:VVD door de knieën

Lees meer over: formatie  –  VVD  –  PvdA

Laatste loodjes voor CDA-ministers: ‘het eind is in zicht’

RTL 26.10.2012 Voor de CDA-ministers was de ministerraad van vandaag een van de laatste. Nu de VVD en PvdA een akkoord hebben bereikt, zit het werk er voor de demissionaire bewindslieden bijna op. Minister Maxime Verhagen: “Het eind is in zicht, dat is een feit waar je niks aan kunt veranderen.” De portefeuille van Economische Zaken zal in het volgende kabinet waarschijnlijk naar de VVD gaan. De namen van Stef Blok en Henk Kamp worden genoemd als nieuwe minister. Wie Verhagen de meest geschikte kandidaat vindt, wil hij niet zeggen. “Dat moet u aan de heer Rutte vragen!”

Verhagen had graag in het volgende kabinet gezeten, ‘maar dan hadden we een betere uitslag bij de verkiezingen moeten behalen’. Morgen zal er tijdens het CDA-congres gesproken worden over de resultaten van het onderzoek naar de verkiezingsnederlaag.

Asscher, de man met het linkse hart en het rechtse verstand

VK 26.10.2012 De Amsterdamse wethouder Lodewijk Asscher wordt de nieuwe vicepremier, bevestigen bronnen rond de formatie. Zijn naam zoemde al rond in de Haagse wandelgangen toen Job Cohen de handdoek in de ring gooide als PvdA-leider. Zelf heeft hij altijd volgehouden dat hij zijn termijn als wethouder tot 2014 zou afmaken. Nu komt hij toch. Wie is deze kroonprins?

Lees ook Asscher vicepremier in kabinet-Rutte II – 26/10/12

Asscher (PvdA) vicepremier in nieuw kabinet

Bussemaker (PvdA) minister van Onderwijs

NU 26.10.2012 AMSTERDAM – Lodewijk Asscher is de beoogde vicepremier van de PvdA in het nieuw te vormen kabinet met de VVD. Bekijk video – Dat bevestigen bronnen aan NU.nl. In een interview met NU.nl begin september sloot Asscher een overstap naar Den Haag niet uit als de PvdA zou gaan regeren. Toen gaf hij wel aan dat hij ‘het liefst’ zijn werk in Amsterdam zou blijven doen en niet de ambitie had om minister of staatssecretaris te worden.

Gerelateerde artikelen

‘Asscher vicepremier in kabinet Rutte II’

Trouw 26.10.2012 De Amsterdamse wethouder Lodewijk Asscher wordt de nieuwe minister van Sociale Zaken en vice-premier namens de PvdA in het aanstaande kabinet Rutte II (VVD en PvdA). Dat meldt Het Parool op basis van informatie van ingewijden. Asscher wordt vergezeld door Jet Bussemaker, nu rector van de Hogeschool van Amsterdam. Zij wordt minister van Onderwijs.

‘PvdA’er Lodewijk Asscher vicepremier in nieuw kabinet’

Elsevier 26.10.2012 De Amsterdamse wethouder Lodewijk Asscher (PvdA) wordt vicepremier en minister van Sociale Zaken in het nieuwe kabinet.

Zie ook:PvdA-wethouder Asscher steunt bezuinigingsakkoord wél

Lodewijk Asscher wordt vicepremier en minister van Sociale Zaken

NRC 26.10.2012 De Amsterdamse wethouder Lodewijk Asscher wordt vicepremier en minister van Sociale Zaken in het tweede kabinet-Rutte. Dit is bevestigd aan de politieke redactie van NRC Handelsblad door goed ingevoerde bronnen.

De Jager: niet jammer

Telegraaf  26.10.2012 Jan Kees de Jager heeft het een voorrecht gevonden om jarenlang bewindspersoon op het ministerie van Financiën te mogen zijn, maar hij vindt het niet jammer dat een ander het stokje overneemt.

‘Asscher op Onderwijs in kabinet met 13 ministers’

Trouw 26.10.2012 Lodewijk Asscher, de PvdA-wethouder van Onderwijs in Amsterdam gaat naar Den Haag, en wel als minister van Onderwijs. Daar zal hij zitting nemen in een kabinet met 13 ministers, waarvan een ‘programmaminister’ voor woningmarkt en de hervorming van de rijksdienst. De Telegraaf zegt vandaag te weten hoe het tweede kabinet-Rutte eruit gaat zien.

Dit zijn de nieuwe ministers

Telegraaf 26.10.2012 Er komt een extra programmaminister voor de woningmarkt en de hervorming van de rijksdienst, waarmee het totaal aantal ministers in het kabinet-Rutte II op dertien uitkomt. Dat melden bronnen rond de formatie. De post gaat naar de VVD. De liberalen krijgen zeven ministers, de PvdA zes.

Kabinet krijgt dertien ministers, Rosenthal keert niet terug

Elsevier 26.10.2012 Het nieuwe kabinet van VVD en PvdA zal bestaan uit dertien ministers. Dat is er één meer dan nu. Er komt een extra programmaminister voor de woningmarkt en de hervorming van de rijksdienst. Dat meldt De Telegraaf vrijdag op basis van bronnen rond de formatie.

Zie ook: De val van het kabinet-Rutte

Er worden weer namen genoemd, het pimpampetten is begonnen

NRC 26.10.2012 Een dag nadat de befaamde ‘bronnen rond de formatie’ meldden dat een nieuwe regering wel heel dichtbij is, gaat er alweer een nieuw politiek spel van start: het pimpampetten.

SER wil ?Energieakkoord?

Telegraaf 26.10.2012 Het Nederlandse beleid rondom duurzame energie moet voor langere tijd vastgelegd worden, en niet meer om de zoveel tijd wijzigen. Anders wordt het niks met het behalen van doelstellingen over bijvoorbeeld CO2-uitstoot en hernieuwbare energie.

SER pleit voor breed energieakkoord

NU 26.10.2012 DEN HAAG – Nederland heeft een breed energieakkoord nodig waarin bindende afspraken staan over energiebesparing, schone technologie en klimaatbeleid.  Daarvoor pleit de Sociaal-Economische Raad (SER) in een brief aan de onderhandelaars in de kabinetsformatie.

Oxfam Novib: bezuiniging ontwikkelingshulp ‘onverantwoord’

Trouw 26.10.2012 Een mogelijke nieuwe stevige bezuiniging op Ontwikkelingssamenwerking zou ‘heel slecht’ en ‘onverantwoord’ zijn. Dat zegt directeur Farah Karimi van Oxfam Novib vrijdag. Bronnen hebben tegen het ANP bevestigd dat er 1 miljard euro van het budget voor Ontwikkelingssamenwerking afgaat. Dat ligt nu op ruim 4 miljard.

‘Bezuiniging OS onverantwoord’

Telegraaf 26.10.2012  Een mogelijke nieuwe stevige bezuiniging op Ontwikkelingssamenwerking zou „heel slecht” en „onverantwoord” zijn. Dat zegt directeur Farah Karimi van Oxfam Novib vrijdag. Bronnen hebben bevestigd dat er 1 miljard euro van het budget voor Ontwikkelingssamenwerking afgaat. Dat ligt nu op ruim 4 miljard.

PvdA-Europarlementariër: bezuiniging ontwikkelingshulp onaangenaam

 NRC 26.10.2012 De voorzitter van de PvdA-fractie in het Europees Parlement Thijs Berman is ‘niet blij’ met de aanstaande bezuinigingen op ontwikkelingssamenwerking. “Het is onaangenaam nieuws en dan vat ik het voorzichtig samen”.

Wat gaat er nu gebeuren met mijn hypotheekrenteaftrek?

VK 26.10.2012 VVD en PvdA hebben overeenstemming bereikt over de aanpak van de hypotheekrenteaftrek, melden bronnen rond de formatie. Tijdens de verkiezingen van 2010 was het ‘h-woord’ nog een breekpunt voor vele partijen. Twee jaar later is de geest uit de fles en strijdt alleen nog de PVV voor behoud van de bestaande aftrekregels. Vijf vragen over de toekomst van de hypotheekrenteaftrek.

Lees ook ‘Asscher op Onderwijs in kabinet met 13 ministers’ – 26/10/12

Lees ook Ook aftrek huidige hypotheken beperkt – 26/10/12

OPROEP Bedrog door VVD?

Telegraaf 26.10.2012 De VVD beloofde tijdens de verkiezingen de hypotheekrenteaftrek van huizenbezitters veilig te stellen. Maar nu blijkt dat de partij samen met de PvdA toch ook de aftrek voor bestaande gevallen aan gaat pakken. Heeft u op de VVD gestemd en voelt u zich bedrogen door de partij? Ziet u uw maandlasten omhoog schieten door de maatregelen? Mail uw verhaal met uw gegevens naar De Telegraaf

Ook aftrek huidige hypotheken beperkt

Trouw 26.10.2012 De hypotheekrenteaftrek wordt door een kabinet van VVD en PvdA ook voor huidige huizenbezitters en alle vormen van hypotheken beperkt. De renteaftrek wordt vanaf 2014 met jaarlijks een half procent verlaagd. Het geld dat dat de schatkist oplevert (770 miljoen euro per jaar), gaat terug naar de burger via een verlaging van de inkomensbelasting, bevestigen bronnen rond de kabinetsformatie.

Ook aftrek huidige hypotheken beperkt

 NU 26.10.2012 AMSTERDAM – De hypotheekrenteaftrek wordt door een kabinet van VVD en PvdA ook voor huidige huizenbezitters en alle vormen van hypotheken beperkt. De renteaftrek wordt vanaf 2014 met jaarlijks een half procent verlaagd. Het geld dat dat de schatkist oplevert (770 miljoen euro per jaar), gaat terug naar de burger via een verlaging van de inkomensbelasting, bevestigen bronnen rond de kabinetsformatie.

Gerelateerde artikelen

‘Nieuw kabinet beperkt renteaftrek bestaande hypotheken’

Elsevier 26.10.2012 Het nieuwe kabinet van VVD en PvdA beperkt de aftrek van de hypotheekrente voor bestaande gevallen. Vanaf 2014 wordt de maximale aftrek jaarlijks met een half procent verminderd. Dat schrijft De Telegraaf vrijdag op basis van bronnen rond de kabinetsformatie.

In de formatie staat beperking van de renteaftrek van bestaande hypotheken toch op de agenda. Als VVD-leider Mark Rutte op dit punt toegeeft, brengt hij zijn geloofwaardigheid grote schade toe.
Commentaar Jean Dohmen:Hypotheekrente: Rutte moet rug recht houden

Zie ook: Hypotheekrente: Rutte moet rug recht houden

‘VVD en PvdA pakken bestaande gevallen hypotheekrenteaftrek aan’

NRC 26.10.2012 VVD en PvdA gaan de hypotheekrenteaftrek voor bestaande gevallen definitief beperken. Dat schrijft althans De Telegraaf vandaag op basis van bronnen rond de kabinetsformatie.

Economen kritisch over plan om zorgtoeslag af te schaffen

Trouw 26.10.2012 Economen zijn kritisch over het plan van VVD en PvdA om de zorgtoeslag af te schaffen en een volledig inkomensafhankelijke premie in te voeren. Marcel Canoy, hoogleraar Zorgeconomie en hoofdeconoom bij adviesbureau Ecorys, vreest dat de zorg minder transparant wordt. Volgens Wim Groot, hoogleraar Gezondheidseconomie aan de universiteit van Maastricht, is het plan een ‘kansloze missie’.

‘VVD en PvdA schaffen zorgtoeslag af per 2014’

Trouw 26.10.2012 VVD en PvdA willen de zorgtoeslag volledig afschaffen in 2014. De toeslag wordt overbodig op het moment dat de ziektekostenpremies inkomensafhankelijk worden, stellen bronnen rond de kabinetsformatie tegenover het ANP.

Zorgtoeslag weg per 2014

Telegraaf 26.10.2012 VVD en PvdA willen de zorgtoeslag volledig afschaffen in 2014. De toeslag wordt overbodig op het moment dat de ziektekostenpremies inkomensafhankelijk worden, stellen bronnen rond de kabinetsformatie.

Gerelateerde artikelen;

26-10:‘Zorg minder transparant door inkomenspremie’

VVD en PvdA schaffen zorgtoeslag per 2014 af

NU 26.10.2012 DEN HAAG – VVD en PvdA willen de zorgtoeslag volledig afschaffen in 2014. De toeslag wordt overbodig op het moment dat de ziektekostenpremies inkomensafhankelijk worden. Dat stellen bronnen rond de kabinetsformatie. Afschaffen van de zorgtoeslag levert 4,5 miljard euro op.

Gerelateerde artikelen;

Nieuw kabinet schaft zorgtoeslag volledig af

Elsevier 26.10.2012 Het kabinet van VVD en PvdA gaat de zorgtoeslag vanaf 2014 volledig afschaffen. De toeslag wordt overbodig op het moment dat de ziektekostenpremies inkomensafhankelijk worden. Dat zeggen bronnen rond de kabinetsformatie tegen het ANP. Er zijn drastische maatregelen nodig om de zorgkosten terug te dringen. Met een Deltaplan moet een nieuw kabinet – ongeacht de kleur – de zorg efficiënt maken
Commentaar van Arendo Joustra: Nieuw kabinet moet drastisch snoeien in zorg

Zie ook:‘Nieuw kabinet beperkt renteaftrek bestaande hypotheken’

VVD door de knieën

Telegraaf 26.10.2012 De VVD is door de knieën gegaan en pakt samen met de PvdA de hypotheekrenteaftrek ook voor bestaande gevallen aan. Huizenbezitters zijn daarmee definitief de klos. Dat melden bronnen rond de kabinetsformatie aan De Telegraaf nu het regeerakkoord in principe af is. In totaal wordt de komende regeerperiode voor 16 miljard bezuinigd, één miljard meer dan tot nu toe werd aangenomen.

Positief de bezuinigingsgolf in

Trouw 26.10.2012 De vakcentrale FNV en werkgeversorganisatie VNO-NCW zijn gisteren door de onderhandelaars van VVD en PvdA voorbereid op de enorme bezuinigingsgolf die er aan komt. “Het zal lang niet allemaal vrolijk worden wat er op ons afkomt, dat is wel duidelijk”, zei FNV-voorzitter Ton Heerts na afloop van het gesprek.

Advertenties

oktober 27, 2012 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , ,

8 reacties »

 1. […] ook: Formatie nieuw kabinet Rutte II versus Herfstakkoord – Slotronde deel […]

  Pingback door Formatie nieuw kabinet Rutte II versus Herfstakkoord – Slotronde deel 2 « Debat in de Digitale Hofstad | oktober 29, 2012 | Beantwoorden

 2. […] Formatie nieuw kabinet Rutte II versus Herfstakkoord – Slotronde deel 1 […]

  Pingback door Kabinet Rutte II 2012 – Kunnen we dat maken ?? « Debat in de Digitale Hofstad | november 5, 2012 | Beantwoorden

 3. […] Formatie nieuw kabinet Rutte II versus Herfstakkoord – Slotronde deel 1 […]

  Pingback door Kabinet Rutte II – Kamerdebat Regeringsakkoord « Debat in de Digitale Hofstad | november 7, 2012 | Beantwoorden

 4. […] Formatie nieuw kabinet Rutte II versus Herfstakkoord – Slotronde deel 1 […]

  Pingback door Kabinet Rutte II – verdere bezuinigingen Lenteakkoord versus Herfstakkoord « Debat in de Digitale Hofstad | november 17, 2012 | Beantwoorden

 5. […] Formatie nieuw kabinet Rutte II versus Herfstakkoord – Slotronde deel 1 […]

  Pingback door Kabinet Rutte II – verdere bezuinigingen versus een heet voorjaar « Debat in de Digitale Hofstad | december 10, 2012 | Beantwoorden

 6. […] Formatie nieuw kabinet Rutte II versus Herfstakkoord – Slotronde deel 1 […]

  Pingback door Kabinet Rutte II – verdere bezuinigingen versus een heet voorjaar 2013 – deel 2 « Debat in de Digitale Hofstad | januari 1, 2013 | Beantwoorden

 7. […] Formatie nieuw kabinet Rutte II versus Herfstakkoord – Slotronde deel 1 […]

  Pingback door Kabinet Rutte II – verdere bezuinigingen versus een heet voorjaar 2013 – deel 3 « Debat in de Digitale Hofstad | februari 23, 2013 | Beantwoorden

 8. […] Formatie nieuw kabinet Rutte II versus Herfstakkoord – Slotronde deel 1 […]

  Pingback door Kabinet Rutte II – verdere bezuinigingen versus een heet voorjaar 2013 – deel 5 « Debat in de Digitale Hofstad | maart 30, 2013 | Beantwoorden


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: