Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

PvdA Groningen – groot gedonder in de tent

Intimidatie, roddel en achterklap vanwege Tramcrisis.

PvdA-top Groningen vertrekt

NU 31.10.2012  Wethouder Elly Pastoor en afdelingsvoorzitter Piet Boekhoudt van de PvdA in de stad Groningen hebben dinsdagavond hun functies neergelegd. Volgens beiden is ”er geen weg terug” na het vernietigende rapport dat de Drentse commissaris van de Koningin Jacques Tichelaar vorige week schreef over het reilen en zeilen van de partij in Groningen.

Gerelateerde artikelen;

Lees meer over: Groningen

PvdA prominenten Groningen leggen functie neer

BB 31.10.2012 Wethouder Elly Pastoor en afdelingsvoorzitter Piet Boekhoudt van de PvdA in de stad Groningen hebben dinsdagavond hun functies neergelegd. Volgens beiden is ,,er geen weg terug” na het vernietigende rapport dat de Drentse commissaris van de Koningin Jacques Tichelaar vorige week schreef over het reilen en zeilen van de partij in Groningen.

Gerelateerde artikelen;

Hele PvdA-top in Groningen weg

 NRC 31.10.2012 De Groningse wethouder Elly Pastoor en PvdA-afdelingsvoorzitter Piet Boekhoudt leggen toch hun functie neer naar aanleiding van het vernietigende rapport over de interne verhoudingen van de PvdA in Groningen. Dat maakten ze gisteravond bekend tijdens een partijbijeenkomst in de Lutherse kerk in Groningen, meldt het Dagblad van het Noorden.

Eerder deze maand kwam het keiharde rapport (pdf) uit van de Drentse commissaris van de koningin, Jacques Tichelaar. Hij onderzocht de crisis binnen de partij na het uiteenvallen van het college in Groningen. Conclusie: alle beeldbepalende PvdA’ers in de stad moesten plaatsmaken om definitief af te rekenen met de verziekte sfeer.

Het partijbestuur nam het advies in zijn geheel over, maar Boekhoudt weigerde aanvankelijk “het dictaat van het partijbestuur” te volgen en op te stappen.

Groningse PvdA-voorzitter weigert weg te gaan

Trouw 26.10.2012 De voorzitter van de PvdA in de stad Groningen, Piet Boekhoudt, weigert voorlopig op te stappen. Daarmee legt hij de aanbeveling uit het rapport van Jacques Tichelaar, die vindt dat de complete Groningse PvdA-top moet opstappen, naast zich neer.

PvdA’er wil niet opstappen

Telegraaf 26.10.2012 Voorzitter Piet Boekhoudt van de PvdA Groningen-stad weigert op te stappen. Daarmee gaat hij lijnrecht in tegen de landelijke partijleiding. Die wil dat de aanbevelingen uit het rapport van Jacques Tichelaar, dat oproept tot een grote schoonmaak in de Groningse PvdA-top, worden overgenomen.

Groningse PvdA-voorzitter weigert plaats te maken

NU 26.10.2012 GRONIGEN – PvdA-voorzitter van de stad Groningen Piet Boekhoudt weigert op te stappen. Dat meldt RTV Noord vrijdag.  Hij negeert daarmee een oproep van de landelijke partijleiding die wil dat alle beeldbepalende PvdA’ers in de stad plaatsmaken.

Gerelateerde artikelen

Dig Istha wethouder stad Groningen

Trouw 25.10.2012 Dig Istha wordt wethouder voor de PvdA in Groningen. Istha maakt nu nog deel uit van het partijbestuur. Of hij die functie zal combineren met die van wethouder, weet hij nog niet, zo meldde hij donderdag. In het nieuwe gemeentebestuur van Groningen, het college viel enkele weken geleden, komen twee PvdA-wethouders. Op aanraden van de Drentse Commissaris van de Koningin Jacques Tichelaar, die een vernietigend rapport schreef over de cultuur binnen de Groningse sociaaldemocraten,

Grote schoonmaak PvdA

Telegraaf 25.10.2012  De PvdA in de stad Groningen is tot op het bot verdeeld, doet aan verdeel-en-heerspolitiek en kenmerkt zich door intimidatie, roddel en achterklap. Daarom moet er een grote schoonmaak komen, concludeert de Drentse Commissaris van de Koningin Jacques Tichelaar. Volgens hem moet iedereen die iets te vertellen heeft binnen de Groningse PvdA weg.

Gerelateerde artikelen;

24-10: Nieuw college Groningen

Tichelaar: PvdA Groningen kenmerkt zich door intimidatie en achterklap

Trouw 25.10.2012 De PvdA in de stad Groningen is tot op het bot verdeeld, doet aan verdeel-en-heerspolitiek en kenmerkt zich door intimidatie, roddel en achterklap. Daarom moet er een grote schoonmaak komen, concludeert de Drentse Commissaris van de Koningin Jacques Tichelaar. Volgens hem moet iedereen die iets te vertellen heeft binnen de Groningse PvdA weg.

‘Grote schoonmaak PvdA Groningen’

NU 25.10.2012 De PvdA in de stad Groningen is tot op het bot verdeeld, doet aan verdeel-en-heerspolitiek en kenmerkt zich door intimidatie, roddel en achterklap. Daarom moet er een grote schoonmaak komen, concludeert de Drentse Commissaris van de Koningin Jacques Tichelaar. Volgens hem moet iedereen die iets te vertellen heeft binnen de Groningse PvdA weg.

Gerelateerde artikelen;

Rapport: complete PvdA-top Groningen moet weg

Elsevier 25.10.2012 De sfeer binnen de Partij van de Arbeid in Groningen is ernstig verziekt. Daarom moeten alle gezichtsbepalende, lokale sociaal-democraten opstappen. Dat is de uitkomst van een vernietigend rapport van de Drentse commissaris van de koningin Jacques Tichelaar (PvdA).  Tichelaar lichtte de situatie in de Groninger PvdA door, nadat het College van Burgemeester en Wethouders vorige maand, mede wegens aanhoudende interne twisten bij de sociaal-democraten, uiteenviel.

Zie ook: College van Groningen gevallen vanwege ‘tramcrisis’

PvdA’ers Groningen moeten weg – ‘ernstig verziekte sfeer’

NRC 25.10.2012  A lle beeldbepalende PvdA’ers in de stad Groningen moeten plaatsmaken. Naast de al afgetreden wethouders moeten ook de fractievoorzitter en voorzitter van het afdelingsbestuur weg om te kunnen beginnen met een schone lei.

Dat staat in een rapport (pdf) van Jacques Tichelaar die de crisis binnen de partij na het uiteenvallen van het college in Groningen eerder deze maand onderzocht. Volgens Tichelaar is er ‘geen andere uitweg’. Hij spreekt van een ernstig verziekte sfeer binnen de partij. Volgens hem zijn er al jaren problemen. Het landelijke partijbestuur laat weten de aanbevelingen van Tichelaar over te nemen. 

Groningen heeft nieuw college na crisis

NU 24.10.2012 De stad Groningen krijgt een nieuw college dat bestaat uit PvdA, SP, D66, CDA en VVD.  Onder de informateurs Johan Remkes (commissaris van de Koningin in Noord-Holland) en Jacques Tichelaar (van Drenthe) hebben de onderhandelaars van de partijen woensdag een akkoord bereikt. GroenLinks, al jaren in het college van B en W, keert niet terug.

Gerelateerde artikelen;

oktober 26, 2012 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , ,

6 reacties

 1. […] PvdA Groningen – groot gedonder in de tent […]

  Pingback door PvdA partijvernieuwing – Over wat van Waarde is « Debat in de Digitale Hofstad | februari 17, 2013

 2. […] PvdA Groningen – groot gedonder in de tent […]

  Pingback door Het gedonder bij de PvdA gaat gewoon verder « Debat in de Digitale Hofstad | september 21, 2013

 3. […] PvdA Groningen – groot gedonder in de tent […]

  Pingback door Debat in de Digitale Hofstad | september 21, 2013

 4. […] PvdA Groningen – groot gedonder in de tent […]

  Pingback door Gedonder bij de PvdA gaat gewoon verder !!!! « Debat in de Digitale Hofstad | september 21, 2013

 5. […] PvdA Groningen – groot gedonder in de tent […]

  Pingback door JSF-gedonder bij de PvdA gaat gewoon verder !!!! « Debat in de Digitale Hofstad | september 21, 2013

 6. […] zie ook: PvdA Groningen – groot gedonder in de tent […]

  Pingback door Weer gedonder bij de PvdA « Debat in de Digitale Hofstad | november 13, 2014


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: