Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Gedonder met VVD-wethouder Jos van Rey gemeente Roermond

Er is de laatste tijd dus nogal wat gedonder bij de VVD.

Weggestuurde wethouders stappen nu pas op

BB 29.10.2012 De wethouders Franklin Monteban en Mark Jan Prins van Landsmeer stappen alsnog op. Dit maakte de gemeente maandag bekend. De wethouders en burgemeester verschilden al lange tijd van mening over de manier van besturen van de gemeente. Dat leidde uiteindelijk tot een onwerkbare situatie. Toen de raad enkele weken later stemde over de ontslagaanvraag voor Nienhuis, sprak een meerderheid zich plotseling alsnog uit voor het vertrek van de wethouders. Daarmee boden ze de burgemeester de mogelijkheid terug te keren.

Gerelateerde artikelen

Wethouders Landsmeer stappen alsnog op

NU 29.10.2012 LANDSMEER – De wethouders Franklin Monteban en Mark Jan Prins van Landsmeer stappen alsnog op. Dit maakte de gemeente maandag bekend.  De wethouders en burgemeester verschilden al lange tijd van mening over de manier van besturen van de gemeente. Dat leidde uiteindelijk tot een onwerkbare situatie. De wethouders kregen 2 weken geleden een motie van wantrouwen aan hun broek, maar weigerden op te stappen en verzochten de gemeenteraad om het besluit te heroverwegen.

Gerelateerde artikelen

14/09/2012 Raad Landsmeer wil dat burgemeester vertrekt

Wethouders Landsmeer weg

Telegraaf 28.10.2012 De wethouders Franklin Monteban en Mark Jan Prins van Landsmeer stappen alsnog op. Dit maakte de gemeente maandag bekend.

Gerelateerde artikelen

14-09:Landsmeer wil vertrek burgemeester

18-09:Inwoners steunen Nienhuis

26-09:Burgemeester Landsmeer stapt op

19-10:Ruzie in Landsmeer

Weggestuurde wethouders weigeren op te stappen

BB 20.10.2012 De wethouders Franklin Monteban en Mark Jan Prins van Landsmeer weigeren op te stappen. Dit hebben zij bekendgemaakt. De twee kregen vorige week van de gemeenteraad een motie van wantrouwen aan hun broek. lees meer

GERELATEERDE ARTIKELEN

Gerelateerde artikelen

19-10: Ruzie in Landsmeer

11-10:  Burgemeester Landsmeer keert mogelijk terug

26-09: Burgemeester Nienhuis van Landsmeer stapt op

18-09: Inwoners steunen weggestuurde burgemeester

14-09: Raad Landsmeer zegt vertrouwen op in burgemeester

En ook het dossier van die inhalige meneer Ton Hooijmaijers VVD, Noord-Holland is nog niet gesloten !!!

‘Geen boevenbende bij provincie Noord-Holland’

BB 31.10.2012 Er is geen reden om aan te nemen dat er bij de provincie Noord-Holland structureel een ‘boevenbende’ was of is. Dat concludeert een commissie onder leiding van emeritus-hoogleraar Hans van den Heuvel woensdag in een rapport. De commissie Schoon Schip onderzocht in opdracht van de provincie de bestuurscultuur in Noord-Holland tussen 2003 en 2011. De commissie stelt wel dat de van corruptie beschuldigde oud-gedeputeerde Ton Hooijmaijers te veel macht naar zich kon toetrekken. Hij kreeg daarbij te weinig tegengas van de andere gedeputeerden en toenmalig commissaris van de Koningin, Harry Borghouts. Die was volgens de commissie niet in staat Hooijmaijers in toom te houden.

Gerelateerde artikelen

Dan is het nu de beurt aan VVD wethouder Jos van Rey.

Opspraak
Het OM wil niet zeggen waarvan Van Rey precies wordt verdacht. Het onderzoek zou te maken hebben met de voordracht van Ricardo Offermanns (VVD) als burgmeester van Roermond. Van Rey is adviseur van de vertrouwenscommissie die Offermanns enkele weken geleden voordroeg. Jos van Rey kwam eerder dit jaar in opspraak vanwege vermeende belangenverstrengeling tussen hem en projectontwikkelaar Piet van Pol. Van Rey werd beschuldigd van vriendjespolitiek maar de commissie die de zaak onderzocht, concludeerde dat hiervoor geen bewijs is.

Vragen
In juni was het CDA vanwege alle ophef tegen de voordracht van Jos van Rey als gedeputeerde in Limburg. De christendemocraten hielden de benoeming tegen omdat er rond Van Rey te veel vragen waren over zijn integriteit.

Van Rey heeft namens de VVD ook in de Tweede Kamer en de Provinciale Staten gezeten. Tegenwoordig is hij naast wethouder in Roermond, lid van de Eerste Kamer.

Dossier: De zaak Van Rey

Lees ook… 

19-10: Offermanns meldde zich ziek

19-10: Inval bij VVD-prominent Van Rey 

CDA-Kamerlid Peter Oskam heeft vragen gesteld aan het kabinet over het verstrekken van gevoelige stukken door de gemeente Roermond aan de van corruptie verdachte oud-wethouder Jos van Rey.

Van Rey krijgt alle medewerking van Roermond 

BB 01.02.2013 De CDA-fractie in de Tweede Kamer heeft vragen gesteld over het verstrekken van gevoelige stukken door de gemeente Roermond aan de van corruptie verdachte oud-wethouder Jos van Rey.

Hoe om te gaan met verdachte oud-bestuurder?
“Niet zo integer” en “merkwaardig” noemt CDA-Kamerlid Peter Oskam het dat de gemeente Roermond Van Rey inzage geeft in stukken die eerder door het Openbaar Ministerie waren gevorderd. Hij wil van de ministers Plasterk en Opstelten weten of er afspraken zijn over de wijze waarop gemeenten om dienen te gaan met een strafrechtelijk onderzoek naar een voormalig bestuurder.

Gerelateerde artikelen;

Van Rey betaalde voor stukken

Telegraaf 31.01.2013 De van corruptie verdachte Roermondse ex-wethouder Jos van Rey betaalde om de documenten in te zien die de Rijksrecherche op 19 oktober in beslag nam in het corrpuptie-onderzoek naar de politicus.

Gerelateerde artikelen;

30-01:  Van Rey bekeek documenten

29-01:  Inval bij projectontwikkelaar

26-01:  Onderzoek ‘campagne-bv’ VVD

25-01:  Vaker aangifte ambtenaren fiscus

16-01:  Van Rey werkt gewoon door

04-01:  Weekers wil zelf onderzoek

Jos van Rey bekeek door OM gevorderde documenten

NU 30.01.2013 De van corruptie verdachte Roermondse ex-wethouder Jos van Rey (VVD) heeft in het stadhuis van Roermond documenten ingezien die de Rijksrecherche op 19 oktober in beslag nam.  Het ging om kopieën van documenten die de gemeente weer had teruggekregen van justitie. Dat heeft de gemeente Roermond woensdag desgevraagd laten weten.

Gerelateerde artikelen;

Lees meer over: Jos van Rey

Van Rey bekeek door OM gevorderde documenten

VK 30.01.2013 De van corruptie verdachte Roermondse ex-wethouder Jos van Rey (VVD) heeft in het stadhuis van Roermond documenten ingezien die de Rijksrecherche op 19 oktober in beslag nam. Het ging om kopieën van documenten die de gemeente weer had teruggekregen van justitie. Dat heeft de gemeente Roermond woensdag desgevraagd laten weten.

Van Rey bekeek documenten

Telegraaf 30.01.2013 De van corruptie verdachte Roermondse ex-wethouder Jos van Rey (VVD) heeft in het stadhuis van Roermond documenten ingezien die de Rijksrecherche op 19 oktober in beslag nam. Het ging om kopieën van documenten die de gemeente weer had teruggekregen van justitie. Dat heeft de gemeente Roermond woensdag desgevraagd laten weten.

Inval bij projectontwikkelaar in zaak Van Rey

Trouw 29.01.2013 Het Openbaar Ministerie (OM) is dinsdagochtend begonnen aan een doorzoeking van woning en kantoor van de Roermondse projectontwikkelaar Piet van Pol. Dat maakte het OM bekend. De doorzoeking vindt plaats in het kader van het corruptieonderzoek in de zaak Jos van Rey. Van Pol is volgens het OM verdachte in deze zaak. Van Pol is een goede vriend van Van Rey (VVD).

Inval bij projectontwikkelaar in zaak Van Rey

NU 29.01.2013 Het Openbaar Ministerie is dinsdagochtend begonnen aan een doorzoeking van woning en kantoor van de Roermondse projectontwikkelaar Piet van Pol. Bekijk video – Dat maakte het OM bekend. De doorzoeking vindt plaats in het kader van het corruptieonderzoek in de zaak Jos van Rey. 

Gerelateerde artikelen;

Lees meer over Jos van Rey

Inval bij projectontwikkelaar

Telegraaf 29.01.2013 Het Openbaar Ministerie (OM) heeft dinsdag de woning en het kantoor van de Roermondse projectontwikkelaar Piet van Pol doorzocht. Ook diens vakantiewoning in Saint Tropez is onder de loep genomen. Dat maakte het OM bekend. De doorzoeking vond plaats in het kader van het corruptieonderzoek in de zaak Jos van Rey. Van Pol is een goede vriend van hem.

Onderzoek ‘campagne-bv’ VVD

Telegraaf 26.01.2013 Het Openbaar Ministerie (OM) onderzoekt in de corruptiezaak tegen Jos van Rey de rol van het bedrijf dat verkiezingscampagnes financierde van prominente VVD’ers. De rijksrecherche bekijkt daarbij of donaties aan deze bv, Liba Adviesbureau, steekpenningen waren. 

Roermond kiest wethouders

Telegraaf 17.01.2013 De gemeenteraad van Roermond heeft donderdag twee nieuwe wethouders gekozen. Daarmee heeft Roermond naast de twee zittende wethouders van CDA en PvdA vier wethouders.

Van Rey werkt gewoon door

Telegraaf 16.01.2013 De van ernstige corruptie verdachte oud-wethouder Jos van Rey van Roermond blijkt in het geheim gewoon door te werken in de Limburgse politiek.

Gerelateerde artikelen;

15-01: Schoon blazoen college Roermond

04-01: Weekers wil zelf onderzoek

03-01: Aangifte tegen Van Rey

21-12: VVD-bestuur praat met Weekers

20-12: Weekers door stof

15-12: Over Van Rey niet alles gemeld

05-12: College Roermond getoetst

01-12: VVD wil terug in Roermond

02-11: Van Rey ontkent

Verdachte Jos van Rey pakt het politieke werk weer op

NRC 16.01.2013  De van corruptie verdachte ex-senator en ex-wethouder Jos van Rey heeft zijn politieke werk in Roermond weer opgepakt. Gisteravond was hij in het stadhuis bij een fractievergadering van zijn partij, de VVD.

Lees meer;

2012 VVD-bestuur wil uitleg Weekers over omstreden donatieBINNENLAND

2012 Weekers: campagne mogelijk betaald door omstreden projectontwikkelaarBINNENLAND

2012 Rutte: ik was niet op de hoogte van omstreden privédeclaraties VerdaasBINNENLAND

2012 Oppositie wil opheldering over dossier-VerdaasBINNENLAND

2012 Staatssecretaris Weekers noemt aantijgingen ‘complottheorie’BINNENLAND

 De VVD in Roermond verzet zich tegen de benoeming van Marianne Smitsmans van GroenLinks tot wethouder. Volgens de VVD zou Smitsmans informatie hebben gelekt over de burgemeestersbenoeming.

VVD Roermond tegen benoeming ‘lekkende wethouder’

BB 16..01.2013 De VVD in de gemeenteraad van Roermond is tegen de benoeming van Marianne Smitsmans (GroenLinks) tot wethouder. Smitsmans heeft volgens de VVD geheime informatie gelekt uit de vertrouwenscommissie voor de benoeming van een nieuwe burgemeester in Roermond.

Gerelateerde artikelen;

VVD Roermond tegen benoeming GL-wethouder

Trouw 16.01.2013 De VVD in de gemeenteraad van Roermond is tegen de benoeming van Marianne Smitsmans (GroenLinks) tot wethouder. Smitsmans heeft volgens de VVD geheime informatie gelekt uit de vertrouwenscommissie voor de benoeming van een nieuwe burgemeester in Roermond.

Schoon blazoen college Roermond

Telegraaf 15.01.2013  De beoogde wethouders van Roermond hebben evenals de twee zittende wethouders politiek gezien een schoon blazoen. Op hun integriteit valt niets aan te merken. Dat concludeert een speciale commissie dinsdag na een onderzoek in opdracht van de gemeenteraad.

Gerelateerde artikelen

03-01: Aangifte tegen Van Rey

15-12: Over Van Rey niet alles gemeld

08-12: Zorgen bij raadsleden

05-12: College Roermond getoetst

‘Belastingdienst deed vorig jaar al aangifte tegen VVD-wethouder Van Rey’

Trouw 03.01.2013 De Belastingdienst had Jos van Rey, de voormalige Roermondse wethouder die wordt verdacht van corruptie, vorig jaar al in het vizier. Een ambtenaar van de plaatselijke Belastingdienst deed in maart 2012 al aangifte tegen Van Reij. Dat melden de NOS en de Limburgse tv-zender L1 vandaag op basis van gesprekken die zij met betrokkenen hebben gevoerd.

Aangifte tegen Van Rey

Telegraaf 03.01.2013  Een ambtenaar van de Belastingdienst in Roermond heeft in maart vorig jaar aangifte gedaan tegen wethouder Jos van Rey. Bronnen hebben dat donderdag bevestigd naar aanleiding van berichtgeving van de Limburgse omroep L1 en de NOS.

Belastingambtenaar deed aangifte tegen Van Rey

NU 03.02.2013 ROERMOND – Een ambtenaar van de Belastingdienst in Roermond heeft in maart vorig jaar aangifte gedaan tegen VVD-wethouder Jos van Rey van Roermond. Bekijk video – Bronnen hebben dat donderdag bevestigd naar aanleiding van berichtgeving van de Limburgse omroep L1 en de NOS.

Gerelateerde artikelen;

Lees meer over: Jos van Rey  

Corrupt bestuur ligt ook in Nederland op de loer

Trouw 21.12.2012 In haar nieuwjaarsrede van 2004 hekelde de toenmalige burgemeester Guusje ter Horst de bestuurscultuur van Nijmegen. Te veel ons kent ons, te vaak een niemandsland waarin zaken zich buiten de bestuurlijke verantwoording afspelen. Het is de vraag of we binnenkort weer ergens zo’n nieuwjaarsrede mogen horen. Er is reden toe. Een ambtenaar grondzaken die zelf een bedrijf in die business heeft, een wethouder met een uitzendbureau dat mensen levert aan zijn eigen gemeente, en vooral: niemand die er wat van zegt.

Voltallige oppositie eist opheldering Weekers

VK 19.12.2012 De voltallige oppostie in de Tweede Kamer, samen goed voor 71 zetels, eist van staatssecretaris Weekers (Financiën, VVD) opheldering over zijn relatie met de Limburgse VVD-politicus Jos van Rey, die verdacht wordt van corruptie. Weekers dient de 24 vragen voor het debat van morgen schriftelijk te beantwoorden.

Lees ook Rutte maakt zich geen zorgen over ‘concludente’ Weekers – 19/12/12

Lees ook Weekers kan ‘complotdenken’ ophelderen in Kamerdebat – 18/12/12

Kamer wil debat over banden tussen Weekers en Van Rey

Trouw 19.12.2012 De Tweede Kamer wil nog deze week een debat met premier Mark Rutte en staatssecretaris Frans Weekers over mogelijke vriendendiensten van de laatste voor oud-wethouder van Roermond en partijgenoot Jos van Rey. Bovendien wil de Kamer de volledige briefwisseling en e-mails tussen Weekers en Van Rey hebben.

Rutte maakt zich geen zorgen over Weekers

NU 19.12.2012 Premier Mark Rutte maakt zich geen zorgen over de positie van staatssecretaris Frans Weekers van Financiën (VVD). Die is onder vuur komen te liggen omdat hij zich schuldig zou hebben gemaakt aan belangenverstrengeling. Rutte zei woensdag dat Weekers maandag in een brief aan de Kamer afdoende duidelijk heeft gemaakt dat hem niets te verwijten valt.

Gerelateerde artikelen;

Lees meer over: Jos van Rey Frans Weekers

Rutte maakt zich geen zorgen over positie staatssecretaris Weekers

NRC 19.12.2012  Premier Mark Rutte is niet bezorgd over de positie van zijn staatssecretaris van Financiën Frans Weekers (VVD). Weekers ligt momenteel onder vuur wegens zijn banden met de van corruptie verdachte ex-wethouder van Roermond en partijgenoot Jos van Rey. De oppositie wilde uiterlijk vandaag een feitenrelaas van Weekers over de gang van zaken rond onder andere de vestiging van een belastingkantoor in Limburg.

Zowel op het punt van de vestiging van het Belastingkantoor in Roermond als op dat vande brief die Van Rey aan Weekers heeft gestuurd, heeft Weekers volgens Rutte klare wijn geschonken. “Dus geen zorgen. Geen enkele.” De bewindsman deed zelf de ophef over zijn contact met de omstreden wethouder af als een “complottheorie”.

Rutte maakt zich geen zorgen over ‘concludente’ Weekers

Trouw 19.12.2012 Premier Mark Rutte maakt zich geen zorgen over de positie van staatssecretaris Frans Weekers van Financiën (VVD). Die is onder vuur komen te liggen omdat hij zich schuldig zou hebben gemaakt aan belangenverstrengeling.

Weekers kan ‘complotdenken’ ophelderen in Kamerdebat

Trouw 18.12.2012 De Tweede Kamer debatteert nog deze week met premier Mark Rutte en staatssecretaris van Financiën Frans Weekers samen. De Kamer wil opheldering omdat er verhalen gaan over contacten van de omstreden Roermondse ex-wethouder Jos van Rey met Weekers, die een rol zouden spelen bij de keuze van vestigingen van belastingkantoren. Weekers zelf spreekt van ‘complotdenken’.

Staatssecretaris Frans Weekers

Weekers: niets verkeerds gedaan

BB 18.12.2012 Staatssecretaris Weekers van Financiën is van mening dat hij niets verkeerds heeft gedaan in zijn contacten met de van corruptie verdachte Roermondse ex-wethouder Jos van Rey. Dit meldt de NOS. Wel heeft Van Rey aan Weekers gevraagd hem te helpen bij het oplossen van persoonlijke belastingproblemen, zo onthulde Nieuwsuur maandag.

Gerelateerde artikelen;

Staatssecretaris Weekers noemt aantijgingen ‘complottheorie’

NRC 18.12.2012 Staatssecretaris Weekers noemt berichten over zijn omstreden financiële contactenmet de Roermondse ex-wethouder Van Rey vanmiddag tegenover de NOS “een complottheorie”. Hij doet zijn werk als staatssecretaris integer, zegt hij.

Kamer wil nog deze week debat met Weekers over relatie met Van Rey

NRC  18.12.2012 De Tweede Kamer wil nog deze week een debat met staatssecretaris Frans Weekers (VVD) over zijn relatie met partijgenoot Jos van Rey. Ook premier Rutte zal daarbij aanwezig zijn. “Er is in de media een discussie over de integriteit van een bewindsman, of je dat nu leuk vindt of niet”, zei D66-fractievoorzitter Alexander Pechtold vanmiddag. “Daarmee kan hij niet de kerstvakantie in.” De oppositie wil onder meer opheldering over de steun van Van Rey, ex-wethouder in Roermond en voormalig VVD-senator, aan Weekers’ persoonlijke verkiezingscampagne. Hij betaalde enkele duizenden euro’s voor een reusachtige beeldtenis van Weekers op een 35 meter hoge paal langs de A73. Lees verder›

Kamer: debat over aantijgingen tegen Weekers

Trouw 18.12.2012 De Tweede Kamer debatteert nog deze week met premier Mark Rutte en staatssecretaris van Financiën Frans Weekers samen. De Kamer wil opheldering omdat er verhalen gaan over contacten van de omstreden Roermondse ex-wethouder Jos van Rey met Weekers, die een rol zouden spelen bij de keuze van vestigingen van belastingkantoren.

VVD’er Frans Weekers valt weinig te verwijten

Elsevier 18.12.2012 De VVD zit in de hoek waar de klappen vallen. Vandaag roept de Tweede Kamer staatssecretaris van Financiën Frans Weekers op het matje om het verwijt van corruptie kracht bij te zetten. De bewindsman heeft de schijn tegen, maar feitelijk valt hem weinig te verwijten. Het vooroordeel wil dat Limburgse politici in een geur van belangenverstrengeling zaakjes bedisselen. Wie de provinciale politiek kent, ziet vooral onderlinge tegenstellingen.

Verkeert Weekers nu in de gevarenzone?  

VK 18.12.2012 Weliswaar is niet bewezen dat staatssecretaris Weekers (Financiën) iets fout heeft gedaan, toch is zijn positie minder stabiel geworden, nu er vragen zijn over zijn campagnebudget en contact met de Roermondse wethouder Van Rey. Drie redenen waarom.

Weekers (VVD) onder vuur 

Telegraaf 18.12.2012  Staatssecretaris Frans Weekers van de VVD ligt onder vuur vanwege zijn nauwe banden met de van corruptie verdachte partijgenoot en ex-wethouder van Roermond Jos van Rey. De oppositie in de Tweede Kamer eist opheldering.

Gerelateerde artikelen;

15-12: Over Van Rey niet alles gemeld

08-12: Zorgen bij raadsleden

05-12: College Roermond getoetst

01-12: VVD wil terug in Roermond

01-12: Van Pol stak geld in campagne

02-11: Van Rey ontkent

02-11: ‘Van Pol nu ook verdachte’

28-10: Gekozen burgemeester

27-10: Jos van Rey betrokken bij ongeval

Frans Weekers in het nauw vanwege relatie Van Rey

Elsevier 18.12.2012 Staatssecretaris van Financiën Frans Weekers (VVD) moet uitleg geven over zijn relatie met de van corruptie verdachte ex-wethouder en -senator Jos van Rey. De omstreden Roermondse voormalige wethouder sponsorde de verkiezingscampagne van Weekers en de Tweede Kamer wil weten of daar gunsten tegenover hebben gestaan.

Weekers: ik heb niets verkeerd gedaan

Trouw 18.12.2012 Staatssecretaris Weekers van Financiën ontkent dat er in de contacten die hij had met de Roermondse ex-wethouder Van Rey dingen zijn gebeurd die niet door de beugel kunnen, meldt de NOS. Van Rey, die na verdenkingen van corruptie opstapte als wethouder in Roermond, plaatste in september een reclamebord langs de A73 met een foto van Weekers en de tekst ‘Stem Limburgs’. Weekers zei aanvankelijk niet te weten wie betaald had voor de reclamezuil, maar gaf later toe dat Van Rey hem benaderd had en zijn toestemming had gekregen. Volgens Weekers stonden daar geen vriendendiensten of gunsten tegenover. 

Oppositie: opheldering over relatie Weekers met Van Rey

Trouw 18.12.2012 De oppositie in de Tweede Kamer wil dat staatssecretaris Frans Weekers van Financiën opheldering geeft over zijn relatie met de voormalige wethouder van Roermond Jos van Rey, die wordt verdacht van corruptie. Dat meldt Nieuwsuur.

Van Rey riep hulp Weekers in bij voorkomen overdrachtbelasting

NRC 17.12.2012 Jos van Rey (VVD) heeft in maart dit jaar als wethouder van Roermond de hulp ingeroepen van staatssecretaris Frans Weekers (Financiën, VVD) om te voorkomen dat hij overdrachtbelasting zou moeten betalen. Weekers verwees Van Rey niet terug naar de Belastingdienst, maar nam de brief in behandeling en stuurde hem door via zijn departement. Van Rey was bereid die belangen, die hij ook privé heeft, tijdelijk onder te brengen in een beheersstichting. Maar dat zou volgens Van Rey leiden tot een aanslag overdrachtsbelasting.

Om dat te voorkomen vroeg Van Rey op 23 maart 2012 in een brief aan Weekers diens “zienswijze en advies”. Van Rey oppert in de brief de komst van een speciale fiscale regeling voor publieke ambtsdragers die, zoals hij, tijdelijk hun bezittingen op afstand moeten plaatsen. Zij zouden vrijgesteld moeten worden van het betalen van overdrachtbelasting. Lees verder›

Oppositie: opheldering over rol Weekers in affaire-Van Rey

NRC 17.12.2012 De oppositie in de Tweede Kamer wil opheldering over de gang van zaken rond de vestiging van een belastingkantoor in Limburg. Volgens het concept-masterplan Limburg wordt de Belastingdienst in Noord- en Midden-Limburg geconcentreerd in Venlo. Dat zou betekenen dat het kantoor in Roermond dicht gaat. Dit melden bronnen in Den Haag aan NRC Handelsblad.

‘Van Rey had meer zakelijke belangen dan gemeld’

Trouw 15.12.2012 De Roermondse ex-wethouder Jos van Rey (VVD) had meer zakelijke belangen met projectontwikkelaar Van Pol dan tot nu toe bekend was. Dat schrijft NRC Handelsblad op basis van onderzoek.

Lees ook Van Pol stak geld in campagne VVD-Kamerlid – 01/12/12

Over Van Rey niet alles gemeld

Telegraaf 15.12.2012 De Roermondse ex-wethouder Jos van Rey (VVD) had meer zakelijke belangen met projectontwikkelaar Van Pol dan tot nu toe bekend was.

‘Commissie gaf rooskleurig beeld van fraude Van Rey’

Elsevier 15.12.2012 De fraudezaak rond de Roermondse oud-wethouder en -senator Jos van Rey (VVD) is omvangrijker dan in het onderzoeksrapport wordt voorgespiegeld. De commissie liet belangrijke feiten uit het onderzoek met opzet weg uit het rapport. Dat schrijft NRC Handelsblad vrijdag op basis van onderzoek. Dat bedrijf plande de exploitatie van een vestiging van entertainmentconcern Movie Max waar Van Rey een aandeel had van 4,99 procent, zo schrijft De Limbuger zaterdag. De advocaat van Van Rey spreekt van toeval. Van Rey zou al aandelen van Movie Maxhebben gehad al voordat het bedrijf besloot zich in Roermond te vestigen.

Van Rey zou samen met zijn goede vriend en projectontwikkelaar Piet van Pol garant hebben gestaan voor de banklening van Mibo. Toen het bedrijf in de betalingsproblemen kwam, zou de Rabobank het geld hebben opgeëist bij Van Pol en Van Rey.

De hele affaire komt niet voor in het onderzoeksrapport van de commissie-Sorgdrager die de fraudepraktijken van Van Rey moest onderzoeken.

Van Rey stapte in oktober op als wethouder van Roermond en als Eerste Kamerlid vanwege een integriteitskwestie.

Hij zou als lid van de sollicitatiecommissie voor de kandidatuur van het burgemeesterschap in Roermond enkele vragen hebben doorgespeeld aan kandidaat en partijgenoot Ricardo Offermanns. Hiernaast werd hij verdacht van belangenverstrengeling vanwege zijn vriendschap met Van Pol, maar het onderzoeksrapport sprak hem hier van vrij.

Zie ook: Jos van Rey stapt definitief op als wethouder en senator

‘Niet alles gemeld over ex-wethouder Van Rey’

NU 15.12.2012 AMSTERDAM – De Roermondse ex-wethouder Jos van Rey (VVD) had meer zakelijke belangen met projectontwikkelaar Van Pol dan tot nu toe bekend was. Dat schrijft NRC op basis van onderzoek. De commissie die de affaire onderzocht, wist dit maar meldde het niet in haar eindrapport. Ook bemoeide de Roermondse burgemeester Henk van Beers zich met de inhoud van het rapport.

Gerelateerde artikelen;

Lees meer over: Jos van Rey VVD Roermond

Offermanns: doorgespeelde informatie Van Rey hielp mij niet

NRC 14.12.2012  Het doorspelen van vertrouwelijke informatie door voormalig wethouder Jos van Rey (VVD) heeft Ricardo Offermanns niet geholpen aan zijn voordracht als burgemeester van Roermond. Dat zegt Offermanns tegen NRC Handelsblad.

Wethouders Roermond voortaan op integriteit getoetst

BB 05.12.2012 Een speciale commissie gaat de nieuwe wethouders in Roermond op hun integriteit toetsen. Dat gebeurt voordat ze door de gemeenteraad benoemd worden, maakte CDA-fractievoorzitter Angely Waajen woensdag bekend bij de presentatie van het nieuwe college in Roermond.

Gerelateerde artikelen;

Extra integriteitstoets voor college Roermond

Trouw 05.12.2012 Een speciale commissie gaat de nieuwe wethouders in Roermond op hun integriteit toetsen. Dat gebeurt voordat ze door de gemeenteraad benoemd worden, maakte CDA-fractievoorzitter Angely Waajen woensdag bekend bij de presentatie van het nieuwe college in Roermond.

Nieuw bestuur zonder VVD in Roermond

BB 05.12.2012 Roermond heeft een nieuwe coalitie. De raadsfracties van CDA, PvdA en vijf kleine partijen hebben dinsdag overeenstemming bereikt over een gezamenlijk programma en de nieuwe wethoudersverdeling. Dat liet fractievoorzitter Angely Waajen van het CDA in Roermond dinsdagavond weten.

Gerelateerde artikelen;

Roermond heeft nieuw bestuur zonder VVD 

Trouw 05.12.2012  Roermond heeft een nieuwe coalitie. De raadsfracties van CDA, PvdA en vijf kleine partijen hebben dinsdag overeenstemming bereikt over een gezamenlijk programma en de nieuwe wethoudersverdeling. Dat liet fractievoorzitter Angely Waajen van het CDA in Roermond dinsdagavond weten.

Meer over

VVD wil terug in coalitie Roermond

NU 02.12.2012 ROERMOND – De VVD wil terug in de coalitie in Roermond. Daarvoor heeft de VVD vrijdag gepraat met de drie formateurs in de gemeenteraad. Dat bevestigden woordvoerders van VVD en CDA zaterdag. De VVD stapte onlangs uit de coalitie nadat boegbeeld wethouder Jos van Rey opstapte. Hij is onderwerp van een justitieel corruptieonderzoek.

Gerelateerde artikelen:

Lees meer over: Jos van Rey VVD Roermond

VVD wil terug in Roermond

Telegraaf 02.12.2012 De VVD wil terug in de coalitie in Roermond. Daarvoor heeft de VVD vrijdag gepraat met de drie formateurs in de gemeenteraad, bevestigden woordvoerders van VVD en CDA zaterdag.

Gerelateerde artikelen;

01-12: Van Pol stak geld in campagne

09-11: v. Beers stopt in Roermond

02-11: Van Rey ontkent

02-11: ‘Van Pol nu ook verdachte’

VVD wil terug in coalitie Roermond

BB 01.12.2012 De VVD wil terug in de coalitie in Roermond. Daarvoor heeft de VVD vrijdag gepraat met de drie formateurs in de gemeenteraad, bevestigden woordvoerders van VVD en CDA zaterdag. De VVD stapte onlangs uit de coalitie nadat boegbeeld wethouder Jos van Rey opstapte. Hij is onderwerp van een justitieel corruptieonderzoek.

Gerelateerde artikelen

https://i1.wp.com/static1.trouw.nl/static/photo/2012/4/10/0/20121201100115/media_xl_1443225.jpg

Van Pol stak geld in campagne VVD-Kamerlid

Trouw 01.12.2012 VVD-Kamerlid Karin Straus heeft voor haar verkiezingscampagne in september financiële steun ontvangen van de van omkoping verdachte projectontwikkelaar Piet van Pol uit Roermond. De omvang van de bijdragen heeft de grens van de binnen de VVD geldende sponsorcode niet overtreden. Een woordvoerster van de VVD-fractie in de Tweede Kamer bevestigt dat naar aanleiding van berichtgeving in NRC Handelsblad zaterdag.

http://images0.tcdn.nl/binnenland/article20982547.ece/BINARY/d/VanRey

Van Pol stak geld in campagne

Telegraaf 01.12.2012  VVD-Kamerlid Karin Straus heeft voor haar verkiezingscampagne in september financiële steun ontvangen van de van omkoping verdachte projectontwikkelaar Piet van Pol uit Roermond. De omvang van de bijdragen heeft de grens van de binnen de VVD geldende sponsorcode niet overtreden.

https://i2.wp.com/media.nu.nl/m/m1nx4glarjo7_sqr256.jpg

Verdachte ondernemer stak geld in campagne VVD-Kamerlid

Zijlstra noemt handelswijze ‘onhandig’

NU 01.12.2012 DEN HAAG – VVD-Kamerlid Karin Straus heeft voor haar verkiezingscampagne in september financiële steun ontvangen van de van omkoping verdachte projectontwikkelaar Piet van Pol uit Roermond.  De omvang van de bijdragen heeft de grens van de binnen de VVD geldende sponsorcode niet overtreden. Een woordvoerster van de VVD-fractie in de Tweede Kamer bevestigt dat naar aanleiding van berichtgeving in NRC Handelsblad zaterdag.

Lees meer over: Karin Straus Piet van Pol

https://i1.wp.com/www.nrc.nl/wp-content/uploads/2012/12/karinstraus-568x377.jpg

Nieuws uit NRC: VVD-Kamerlid gefinancierd door verdachte ondernemer ›

NRC 01.12.2012 Het Limburgse Kamerlid Karin Straus (VVD) heeft haar campagne in september mede laten financieren door de van omkoping verdachte Roermondse projectontwikkelaar Van Pol.  Lees verder›

Staatssecretaris Weekers wist wél van steun Van Rey, erkent fouten

NRC 23.11.2012 Staatssecretaris Frans Weekers van Financiën (VVD) wist wel degelijk dat zijn persoonlijke verkiezingscampagne in Limburg deels is gefinancierd door de toenmalige Roermondse wethouder en VVD-senator Jos van Rey. Dat heeft hij tegenover NRC Handelsblad verklaard.  Lees verder›

Roermond krijgt coalitie zonder VVD

BB 21.11.2012 Roermond krijgt een nieuwe coalitie zonder de VVD, de grootste partij in de gemeenteraad. Informateur Yvonne van Rooy bracht daarover dinsdagavond een advies uit aan de huidige coalitiepartijen CDA en PvdA. Die gaan verder met vijf kleine partijen, die zich verenigd hebben onder de naam O5. Deze partijen leveren twee wethouders. Samen heeft de nieuwe coalitie 16 van de 31 zetels.

Gerelateerde artikelen;

Coalitie Roermond zonder VVD

VK 21.11.2012 Roermond krijgt een nieuwe coalitie zonder de VVD, de grootste partij in de gemeenteraad. Informateur Yvonne van Rooy bracht daarover gisteravond een advies uit aan de huidige coalitiepartijen CDA en PvdA.

MEER OVER:

Van Rey ontkent aannemen giften

Trouw 02.11.2012 De Roermondse ex-wethouder Jos van Rey heeft zich door niemand laten omkopen, ook niet door zijn vriend en projectontwikkelaar Piet van Pol. Dat schrijft zijn raadsvrouw Gitte Stevens in een schriftelijke verklaring als reactie op publicaties in NRC Handelsblad.

Van Rey ontkent

Telegraaf 02.11.2012 De Roermondse ex-wethouder Jos van Rey heeft zich door niemand laten omkopen, ook niet door zijn vriend en projectontwikkelaar Piet van Pol. Dat schrijft zijn raadsvrouw Gitte Stevens vrijdag in een schriftelijke verklaring als reactie op publicaties in NRC Handelsblad.

Gerelateerde artikelen;

31-10: Raadslid blijft zwijgen

23-10: ‘Nieuws schadelijk voor VVD’

24-10: Honden zoeken bij Van Rey

23-10: ‘Zaak-Van Rey zegt niets over VVD’

23-10: ‘Meer betrokkenen zaak Van Rey’

22-10: ‘Affaire Van Rey veel groter’

22-10: Omstreden Van Rey stapt op

27-10: Jos van Rey betrokken bij ongeval

02-11: ‘Van Pol nu ook verdachte’ 

‘Van Pol nu ook verdachte’

Telegraaf 02.11.2012  Ex-wethouder Jos van Rey van Roermond wordt verdacht van omkoping door de bevriende projectontwikkelaar Piet van Pol. Ook van Pol zou door het Openbaar Ministerie (OM) als verdachte gezien worden.

Gerelateerde artikelen;

31-10: Raadslid blijft zwijgen

23-10: ‘Nieuws schadelijk voor VVD’

24-10: Honden zoeken bij Van Rey

23-10: ‘Zaak-Van Rey zegt niets over VVD’

23-10: ‘Meer betrokkenen zaak Van Rey’

22-10: ‘Affaire Van Rey veel groter’

22-10: Omstreden Van Rey stapt op

27-10: Jos van Rey betrokken bij ongeval

‘Van Rey liet zich omkopen door projectontwikkelaar’

NU 02.11.2012 AMSTERDAM – De afgetreden senator en wethouder Jos van Rey (VVD) wordt ervan verdacht dat hij is omgekocht door Piet van Pol, een Roermondse projectontwikkelaar. Dat meldt NRC Handelsblad vrijdag op basis van bronnen rond het corruptieonderzoek dat justitie heeft ingesteld naar de politicus.

Gerelateerde artikelen;

Lees meer over: Jos van Rey Piet van Pol

Nieuws uit NRC: ‘Van Rey liet zich omkopen door projectontwikkelaar’

NRC 02.11.2012 VVD-politicus Jos van Rey wordt ervan verdacht dat hij zich heeft laten omkopen door de Roermondse projectontwikkelaar Piet van Pol. Dat melden bronnen rond het corruptieonderzoek van justitie tegen de afgetreden senator en wethouder, meldt NRC Handelsblad. Justitie wil tot nu toe niet zeggen wie behalve Van Rey verdacht wordt. Bronnen bevestigen aan NRC Handelsblad dat Van Pol de tweede verdachte is.  Het corruptieonderzoek van de rijksrecherche richt zich op vastgoeddeals en besluiten van de gemeente waardoor Van Pol bevoordeeld zou zijn.

Van Rooy aangesteld als informateur Roermond

NU 31.10.2012 Het CDA in Roermond heeft Yvonne van Rooy aangesteld als informateur voor de vorming van een nieuwe coalitie in de Limburgse gemeente. Dat maakte de partij dinsdagavond bekend. De coalitie is haar meerderheid kwijt nadat de grootste partij, de VVD, vorige week opstapte uit onvrede over de gang van zaken rond ex-wethouder Jos van Rey.

Gerelateerde artikelen;

Lees meer over: Yvonne van Rooy Roermond

Vertrouwenscommissie Roermond blijft geheim

VK 26.10.2012 Wat in de vertrouwenscommissie voor de keuze van een nieuwe burgemeester in Roermond is besproken, blijft geheim. De Limburgse gouverneur Theo Bovens wees vrijdag een verzoek van de gemeenteraad van Roermond om opheffing van de geheimhoudingsplicht af. Dat maakte de provincie Limburg bekend.

Lees ook Herverdeling taken college Roermond – 25/10/12

Lees ook Offermanns stapt op als burgemeester Meerssen – 23/10/12

Vertrouwenscommissie Roermond blijft geheim

Trouw 26.10.2012  De Roermondse raad wilde vrij kunnen spreken over door de recherche afgetapte gesprekken. Burgemeester Henk van Beers verhinderde dat met verwijzing naar de vertrouwelijkheid van de commissie. De gouverneur is het met Van Beers eens.

VVD kan mogelijke gevallen van corruptie niet afdoen als toevallige incidenten

Trouw 25.10.2012 De VVD groeit als kool, niet alleen in de landelijke politiek, maar ook in provincies en gemeenten. Het logische gevolg is dat de liberalen in meer colleges een steeds grotere vertegenwoordiging krijgen. Daardoor stijgen ook de kansen op incidenten met bestuurders.Het zou dan ook te gemakkelijk zijn op basis van de mogelijke corruptieschandelen rond Ton Hooijmaijers, gedeputeerde in Noord-Holland, en Jos van Rey, wethouder in Roermond en lid van de Eerste Kamer, te concluderen dat de liberale bestuurscultuur VVD’ers extra gevoelig maakt voor bestuurlijk onoirbare praktijken.

Verder:

‘Opheffen geheimhouding’

Telegraaf 25.10.2012   Burgemeester Henk van Beers van Roermond praat vrijdag met de Limburgse gouverneur Theo Bovens over het mogelijke opheffen van de geheimhoudingsplicht voor de leden van de vertrouwenscommissie burgemeestersvoordracht. Dat gebeurt op uitdrukkelijk verzoek van de fractie van GroenLinks in de raad. Dat bleek donderdagavond in de gemeenteraad.

Verzoek om opheffen geheimhoudingsplicht Roermond

NU 25.10.2012 ROERMOND – Burgemeester Henk van Beers van Roermond praat vrijdag met de Limburgse gouverneur Theo Bovens over het mogelijke opheffen van de geheimhoudingsplicht voor de leden van de vertrouwenscommissie burgemeestersvoordracht.  Dat gebeurt op uitdrukkelijk verzoek van de fractie van GroenLinks in de raad. Dat bleek donderdagavond in de gemeenteraad.

Gerelateerde artikelen

Herverdeling taken college Roermond

Trouw 25.10.2012 Het college van burgemeester en wethouders (B&W) van Roermond heeft de portefeuilles herverdeeld. Dat was nodig na het plotselinge vertrek van drie wethouders van de VVD, nadat de liberalen eerder deze week uit de coalitie met CDA en PvdA waren gestapt.

Nieuwe taken college

Telegraaf 25.10.2012 Het college van burgemeester en wethouders (B&W) van Roermond heeft de portefeuilles herverdeeld. Dat was nodig na het plotselinge vertrek van drie wethouders van de VVD, nadat de liberalen eerder deze week uit de coalitie met CDA en PvdA waren gestapt.

Raad praat over chaos

Telegraaf 25.10.2012  De gemeenteraad van Roermond praat donderdagavond over de bestuurlijke problemen in de stad, die zijn gerezen na het vertrek van VVD-wethouder Jos van Rey.

CDA zoekt naar informateur

Telegraaf 25.10.2012  Het CDA in de gemeenteraad van Roermond gaat nog dit weekend op zoek naar een informateur. Die moet gaan zoeken naar een gemeenschappelijk draagvlak voor een nieuwe coalitie, nu de VVD dinsdag is opgestapt. Fractievoorzitter Angely Waajen van het CDA vroeg de raad donderdagavond om medewerking voor dit initiatief, dat mede gedragen wordt door coalitiegenoot PvdA

Lees meer over : Roermond  –  Van Rey

Ricardo Offermanns weg als voorzitter Limburgse VVD

Elsevier 25.10.2012 Ricardo Offermanns stopt per direct als voorzitter van de VVD in Limburg. Dat maakte het bestuur woensdagavond bekend.  ‘De VVD Limburg is niet gebaat bij een situatie van onrust en onzekerheid,’ liet Offermanns het bestuur woensdagavond weten. 

Zie ook:

Offermanns weg bij VVD Limburg

NRC 25.10.2012 Ricardo Offermanns treedt terug als bestuursvoorzitter van de VVD in Limburg. Volgens hem is de partij niet gebaat bij “een situatie van onrust en onzekerheid” zo zei hij op een vergadering van het provinciaal partijbestuur, meldt de NOS.  Eerder deze week trad Offermanns al terug als burgemeester van Meerssen. Ook trok Offermanns zich terug als kandidaat voor het burgemeesterschap van Roermond, na berichtgeving in NRC Handelsblad dat Justitie beschikt over een opname van een afgeluisterd telefoongesprek tussen hem en toenmalig VVD-wethouder van Roermond en senator Jos van Rey.

Offermanns weg als voorzitter VVD-Limburg

Telegraaf 24.10.2012 Ricardo Offermanns stopt per direct als voorzitter van de VVD in Limburg. Dat heeft hij aan het bestuur van de VVD Limburg laten weten. Dat maakte het bestuur woensdagavond bekend.

Offermanns weg als voorzitter VVD-Limburg

NU 24.10.2012 Ricardo Offermanns stopt per direct als voorzitter van de VVD in Limburg. Dat heeft hij aan het bestuur van de VVD Limburg laten weten. Dat maakte het bestuur woensdagavond bekend. Het bestuur vergaderde woensdagavond over de affaire rond Jos van Rey. De Roermondse VVD-wethouder wordt onder meer verdacht van lekken uit een vertrouwenscommissie.

Gerelateerde artikelen

Offermanns ook weg als voorzitter VVD-Limburg

Trouw 25.10.2012 Ricardo Offermanns stopt per direct als voorzitter van de VVD in Limburg. Dat heeft hij aan het bestuur van de VVD Limburg laten weten. Dat maakte het bestuur woensdagavond bekend.

Teruglezen: profiel Jos van Rey, ongeleid projectiel in Limburg

VK 24.10.2012 De ‘onderkoning van Roermond’ ligt onder vuur. Dat is niets nieuws voor straatvechter Jos van Rey, maar nu zou hij een permanent integriteitsprobleem vormen. Lees hieronder een profiel terug dat in de Volkskrant stond van 8 oktober van dit jaar.

Lees ook Offermanns stapt op als burgemeester Meerssen – 23/10/12

Lees ook Rutte: schadelijk om zo in het nieuws te zijn – 23/10/12

Positie Offermanns als voorzitter VVD Limburg vanavond ter discussie

VK 24.10.2012 De positie van VVD’er Ricardo Offermanns als Kamercentralevoorzitter Limburg staat vanavond op de agenda van zijn provinciale bestuur. Offermans bevindt zich in het oog van de politiek storm in Roermond. Zijn Kamercentrale (regiobestuur) vindt het nodig over Offermanns’ positie te spreken, nu hij verdachte is in de affaire rond de afgetreden VVD-wethouder Jos van Rey uit Roermond. Offermans zou als kandidaat-burgemeester vertrouwelijke informatie hebben gekregen over het sollicitatiegesprek dat hem te wachten stond van Van Rey.

Lees ook Offermanns stapt op als burgemeester Meerssen – 23/10/12

Lees ook Offermanns geen kandidaat meer voor burgemeesterschap Roermond – 22/10/12

Besloten meeting over Offermans

Telegraaf 24.10.2012  Het partijbestuur van VVD Limburg komt woensdagavond bijeen om te praten over de positie van voorzitter Ricardo Offermanns. Het gaat om een besloten bijeenkomst op een geheime locatie.

Gerelateerde artikelen;

19-10:Inval bij VVD-prominent Van Rey 

19-10:Van Rey verdacht van corruptie

19-10:Offermanns meldde zich ziek

19-10:‘Dit zijn Stasi-praktijken in Roermond’

20-10:‘Van Rey moet tijdelijk weg’

20-10:‘Niets onoorbaars’

21-10:‘Bewijs corruptie Van Rey’

22-10:VVD blijft Van Rey steunen

22-10:Van Rey bij advocaat

22-10:Offermanns trekt kandidatuur in

22-10:Nieuwe procedure Roermond

22-10:Omstreden Van Rey stapt op

22-10:‘Affaire Van Rey veel groter’

23-10:‘Meer betrokkenen zaak Van Rey’

23-10:‘Zaak-Van Rey zegt niets over VVD’

23-10:Offermanns stapt op

27-09:Offermans burgemeester

Honden zoeken bij Van Rey

Telegraaf 24.10.2012 Justitie heeft met geldhonden gezocht naar koffers met contant geld in de woningen van de nu afgetreden Roermondse wethouder Van Rey en zijn kinderen.

Wat heeft Jos van Rey eigenlijk fout gedaan?

Elsevier 23.10.2012 VVD’er Jos van Rey vertrekt als wethouder van Roermond en Eerste Kamerlid. Zolang justitie niet met onthullingen over corruptie komt, is de schending van geheimhouding wel erg zwaar aangezet. Hij haalde een outletcentrum binnen en promoveerde het slaperige stadje tot koopgoot. Vanuit de grote steden in het Duitse Roergebied stromen de kooplustigen toe. Roermond floreert en, jawel, daar profiteren behalve de inwoners ook bevriende projectontwikkelaars van. 

Zijn maatje Ricardo Offermanns, burgemeester te Meerssen en voorzitter VVD Limburg, lanceerde stemmenkanon Van Rey in juni als gedeputeerde. Het CDA blokkeerde dat. Van Rey kwam eerder in opspraak wegens innige banden met projectontwikkelaars, al was dat volgens een onderzoek door oud-minister Winnie Sorgdrager (D66) meer rook dan vuur. Voor Offermans, die nu ook kan inpakken als burgemeester van Meerssen, geldt hetzelfde. Twee weken geleden was hij aanwezig bij de presentatie van het boek Onder Burgemeesters van Arno Korsten en Henk Bouwmans.

‘Standpunt Offermanns in openbaar bekendmaken’

BB 23.10.2012 Partij Groot Meerssen wil dat de standpunten van de verschillende fracties over de positie van burgemeester Offermanns niet vanavond informeel in de achterkamertjes, maar in het openbaar tijdens de raadsvergadering moeten worden geuit. lees meer

GERELATEERDE ARTIKELEN;

Ook burgemeester Offermanns weg

BB 23.10.2012 Burgemeester Ricardo Offermanns van Meerssen legt zijn functie per 1 januari. Dat heeft Offermanns dinsdagavond bekendgemaakt. lees meer

Ricardo Offermans stapt op als burgemeester van Meerssen

Elsevier 23.10.2012 Ricardo Offermans (VVD) legt per 1 januari zijn functie neer als burgemeester van het Limburgse Meerssen. Eerder trok hij zich ook al terug als burgemeesterskandidaat van Roermond. De VVD’er reageert daarmee op het tumult dat is ontstaan rondom de opgestapte Roermondse wethouder Jos van Rey (VVD). Van Rey zou vertrouwelijke informatie over de sollicitatieprocedure hebben doorgespeeld aan Offermans tijdens diens race om het burgemeesterschap van Roermond.

Zie ook: Jos van Rey stapt definitief op als wethouder en senator

Offermanns stapt op als burgemeester Meerssen

VK 23.10.2012 Burgemeester Ricardo Offermanns van Meerssen legt zijn functie per 1 januari neer. Dat heeft Offermanns dinsdagavond bekendgemaakt. Offermanns neemt dit besluit naar aanleiding van de affaire rond de maandag opgestapte VVD-wethouder Jos van Rey van Roermond. Daardoor staat de vertrouwensbasis tussen hem en de gemeenteraad ter discussie, concludeert Offermanns.

Lees ook Korthals: zaak-Van Rey zegt niets over VVD – 23/10/12

Lees ook Jos van Rey stapt op als wethouder en senator – 22/10/12

Lees ook Offermanns geen kandidaat meer voor burgemeesterschap Roermond – 22/10/12

Affaire Van Rey: beoogd burgemeester trekt zich terug

Elsevier 23.10.2012 Ricardo Offermans (VVD) trekt zich terug als kandidaat voor het burgemeesterschap van Roermond. De in opspraak geraakte Roermondse wethouder Jos van Rey (VVD) zou Offermans vertrouwelijke informatie hebben doorgespeeld over de sollicitatieprocedure. Dat schrijft Offermans maandag in een brief aan demissionair minister van Binnenlandse Zaken Liesbeth Spies (CDA), meldt VVD-gemeenteraadslid Jan Püper.

Zie ook:

‘Nieuws schadelijk voor VVD’

Telegraaf 23.10.2012 VVD-leider Mark Rutte vindt het schadelijk voor zijn partij dat die nu negatief in het nieuws komt met de ontwikkelingen rond de afgetreden VVD-wethouder Jos van Rey. Rutte zei dat dinsdag na nieuwe onderhandelingen met de PvdA over de vorming van een kabinet.

Rutte: schadelijk om zo in het nieuws te zijn

Trouw 23.10.2012 VVD-leider Mark Rutte vindt het schadelijk voor zijn partij dat die nu negatief in het nieuws komt met de ontwikkelingen rond de afgetreden VVD-wethouder Jos van Rey. Rutte zei dat dinsdag na nieuwe onderhandelingen met de PvdA over de vorming van een kabinet.

Korthals: zaak-Van Rey zegt niets over VVD

Trouw 23.10.2012 De affaire rond de opgestapte wethouder Jos van Rey uit Roermond is ‘vervelend’ voor de landelijke VVD, maar zegt niets over de cultuur en de kwaliteit van de bestuurders in de partij. Dat zei VVD-partijvoorzitter Benk Korthals dinsdag in Den Haag.

‘Zaak-Van Rey zegt niets over VVD’

Telegraaf 23.10.2012 De affaire rond de opgestapte wethouder Jos van Rey uit Roermond is „vervelend” voor de landelijke VVD, maar zegt niets over de cultuur en de kwaliteit van de bestuurders in de partij. Dat zei VVD-partijvoorzitter Benk Korthals dinsdag in Den Haag.

Coalitie Roermond verder zonder VVD

BB 23.10.2012 De VVD in de Roermondse gemeenteraad stapt uit de coalitie. Dat maakte fractievoorzitter Dré Peters dinsdag bekend. lees meer

GERELATEERDE ARTIKELEN;

VVD Roermond stapt uit coalitie

Trouw 23.10.2012 De VVD in de gemeenteraad in Roermond stapt uit de coalitie, dat heeft fractievoorzitter Dré Peters bekendgemaakt op een persconferentie. Peters zei dat de fractie solidair is met de opgestapte wethouder Jos van Rey.

VVD stapt uit coalitie Roermond na rel om Van Rey

NU 23.10.2012 ROERMOND – De VVD in de Roermondse gemeenteraad stapt uit de coalitie. Dat maakte fractievoorzitter Dré Peters dinsdag bekend.

Zie: Klein deel benoemingen burgemeesters verdacht

VVD is solidair met Van Rey en stapt uit college

Trouw 23.10.2012 De VVD in de Roermondse gemeenteraad toont zich solidair met de van corruptie verdachte oud-wethouder Jos van Rey en stapt uit de coalitie. Dat maakte fractievoorzitter Dré Peters dinsdag bekend.

VVD stapt uit de coalitie in Roermond – ‘solidair aan Van Rey’ ›

NRC 23.10.2012 De VVD-fractie stapt uit de coalitie in Roermond. “Wij zijn solidair aan Jos van Rey en stappen uit de coalitie in Limburg”, zei VVD-fractievoorzitter Peters. 

VVD Roermond stapt op

Telegraaf 23.10.2012  De VVD in de Roermondse gemeenteraad stapt uit de coalitie. Dat maakte fractievoorzitter Dré Peters dinsdag bekend.

Affaire Van Rey: VVD trekt zich terug uit college Roermond

Elsevier 23.10.2012 De VVD stapt uit de coalitie in Roermond naar aanleiding van het schandaal dat is ontstaan rond wethouder Jos van Rey (VVD). Dat heeft fractievoorzitter Dré Peters bekendgemaakt. Naast Van Rey hadden ook Raja Moussaoui en Vincent Zwijnenberg plaats in het college van burgemeester en wethouders namens de VVD.

Zie ook: Jos van Rey stapt definitief op als wethouder en senator

Teruglezen: hoe de VVD in Roermond de PVV buiten de deur hield ›

NRC 23.10.2012 Verslaggever Laura Starink schreef vorig jaar maart voor NRC een reportage over het succes van Van Rey en de volkse VVD in Roermond. Lees hier haar volledige artikel terug. 

VVD-top respecteert vertrek Van Rey

NU 23.10.2012 Loek Hermans respecteert het vertrek van Jos van Rey om op te stappen als wethouder van Roermond en als Eerste Kamerlid. Dat zei de fractieleider van de VVD in de senaat dinsdagochtend. Hermans noemde het besluit van Van Rey tegenover de camera van RTL Z triest, maar niettemin goed. “Ik respecteer dat.” Het is in het belang van het onderzoek, aldus Hermans.

Rutte ‘respecteert’ opstappen

Telegraaf 23.10.2012 VVD-leider Mark Rutte respecteert het besluit van zijn partijgenoot Jos van Rey om op te stappen als wethouder van Roermond en als Eerste Kamerlid. „Ik respecteer zijn besluit. Nu moet verder het recht zijn loop hebben en het is onder de rechter, dus we gaan kijken wat er uitkomt”, zei Rutte dinsdag op het Binnenhof, voor hij zich weer aansloot bij de onderhandelingen in de kabinetsformatie met de PvdA.

Mark Rutte ‘respecteert’ opstappen Jos van Rey

Elsevier 23.10.2012 VVD-leider Mark Rutte ‘respecteert’ het besluit van zijn partijgenoot Jos van Rey om op te stappen als wethouder in Roermond en lid van de Eerste kamer.  ‘Nu moet verder het recht zijn loop hebben en het is nu onder de rechter en we gaan kijken wat er uitkomt,’ zei Rutte dinsdag op het Binnenhof, voorafgaand aan de onderhandelingen met de PvdA. De premier wilde verder niets kwijt over de zaak. Van Rey werd eerder al verdacht van belangenverstrengeling tussen hem en projectontwikkelaar Piet van Pol.

Zie ook:

Rutte ‘respecteert’ opstappen Van Rey

Trouw 23.10.2012 VVD-leider Mark Rutte respecteert het besluit van zijn partijgenoot Jos van Rey om op te stappen als wethouder van Roermond en als Eerste Kamerlid. ‘Ik respecteer zijn besluit. Nu moet verder het recht zijn loop hebben en het is onder de rechter, dus we gaan kijken wat er uitkomt’, zei Rutte dinsdag op het Binnenhof, voor hij zich weer aansloot bij de onderhandelingen in de kabinetsformatie met de PvdA.

‘Van Rey lekte uit sollicitatieprocedure naar meerdere personen’

Trouw 23.10.2012 VVD-wethouder Jos van Rey heeft informatie uit de sollicitatieprocedure voor het burgemeesterschap van Roermond doorgespeeld naar meerdere personen. Bronnen rond het onderzoek beweren dat naast partijgenoot Ricardo Offermans ook collega-wethouder Vincent Zwijnenberg informatie kreeg aangeboden door Van Rey. Dat meldt dagblad de Limburger vandaag.

‘Kwestie Van Rey is veel groter’

Trouw 23.10.2012  Jos van Rey is gisteravond opgestapt als wethouder van Roermond en als Eerste Kamerlid voor de VVD. “U begrijpt dat ik zal vechten. Maar het onderzoek zal nog geruime tijd duren. Mijn aanblijven is niet in het belang van Roermond”, stelde Van Rey.

‘Meer betrokkenen zaak Van Rey’  

Telegraaf 23.10.2012  VVD’er Jos van Rey heeft als wethouder behalve aan Ricardo Offermanns ook geheime informatie over de burgemeestersvacature toegespeeld aan partijgenoot Vincent Zwijnenberg. Zwijnenberg was evenals Offermanns in de race voor het burgemeestersschap van Roermond. Hij zou niet zijn ingegaan op het aanbod van Van Rey. Zwijnenberg werd maandag urenlang verhoord door de recherche, maar geldt niet als verdachte.

‘Van Rey gaf ook collega-wethouder geheime informatie’

NU 23.10.2012 Wethouder Jos van Rey van Roermond zou naast kandidaat-burgemeester Ricardo Offermanns ook collega-wethouder Vincent Zwijnenberg hebben voorzien van geheime informatie. Dat meldt Dagblad De Limburger dinsdag. Volgens de krant is Zwijnenberg urenlang verhoord, maar geldt hij niet als verdachte. De NOS meldt dat Zwijnenberg niet zou zijn ingegaan op het aanbod van Van Rey.

Gerelateerde artikelen

‘Affaire Van Rey veel groter’

Telegraaf 22.10.2012 De affaire rond Jos van Rey is nog veel schokkender is dan tot nog toe bekend. Dat zegt GroenLinks-raadslid Marianne Smitsmans. Ze heeft dat begrepen uit informatie die ze maandagmiddag kreeg van de Rijksrecherche toen deze haar ondervroeg in deze kwestie. ,,Dit krijgt een groter staartje.” Van Beers wilde daarover niet verder praten. Een meerderheid van de raad eiste daarop een schorsing voor intern beraad.

Verdachte wethouder en senator van Rey stapt op

BB 22.10.2012 VVD’er Jos van Rey stapt op als wethouder in Roermond en als Eerste Kamerlid. Dat zei hij maandagavond tijdens een extra raadsvergadering van de gemeenteraad. Van Rey wordt verdacht van corruptie en lekken uit een vertrouwenscommissie voor de … lees meer

GERELATEERDE ARTIKELEN

Omstreden Van Rey stapt op

Telegraaf 22.10.2012  VVD’er Jos van Rey stapt op als wethouder in Roermond en als Eerste Kamerlid. Dat zei hij maandagavond tijdens een extra raadsvergadering van de gemeenteraad. Van Rey wordt verdacht van corruptie en lekken uit een vertrouwenscommissie voor de voordracht van een nieuwe burgemeester. Van Rey legt zijn functies per direct neer.

Wethouder en senator Van Rey stapt op

NU 22.10.2012 ‘Mijn aanblijven is niet in het belang van Roermond’. VVD’er Jos van Rey stapt op als wethouder in Roermond en als Eerste Kamerlid. Dat zei hij maandagavond tijdens een extra raadsvergadering van de gemeenteraad. Van Rey wordt verdacht van corruptie en lekken uit een vertrouwenscommissie voor de voordracht van een nieuwe burgemeester, VVD-collega Ricardo Offermanns. Van Rey legt zijn functies per direct neer.

Jos van Rey stapt op als wethouder en senator

Trouw 22.10.2012 VVD’er Jos van Rey stapt op als wethouder in Roermond en als Eerste Kamerlid. Dat zei hij maandagavond tijdens een extra raadsvergadering van de gemeenteraad. Van Rey wordt verdacht van corruptie en lekken uit een vertrouwenscommissie voor de voordracht van een nieuwe burgemeester. Van Rey legt zijn functies per direct neer.

Van Rey stapt op als Eerste Kamerlid en wethouder ›

22.10.2012 VVD’er Jos van Rey stapt, zoals verwacht, op als Eerste Kamerlid en wethouder. Hij legt beide functies neer omdat hij wordt verdacht van het lekken van vertrouwelijke informatie naar partijgenoot Ricardo Offermanns. 

Affaire Van Rey: beoogd burgemeester trekt zich terug

Elsevier 22.10.2012  Ricardo Offermans (VVD) trekt zich terug als kandidaat voor het burgemeesterschap van Roermond. De in opspraak geraakte Roermondse wethouder Jos van Rey (VVD) zou Offermans vertrouwelijke informatie hebben doorgespeeld over de sollicitatieprocedure. Dat schrijft Offermans maandag in een brief aan demissionair minister van Binnelandse Zaken Liesbeth Spies (CDA), meldt VVD-gemeenteraadslid Jan Püper.

Zie ook:

Nieuwe procedure Roermond

Telegraaf 22.10.2012 Minister Liesbeth Spies (Binnenlandse Zaken) vindt dat de procedure voor de burgemeesterspost in Roermond opnieuw moet worden gedaan. Ze volgt daarmee het advies van de commissaris van de Koningin in Limburg.

Roermond doet procedure opnieuw, Offermanns biedt excuses aan

NRC 22.10.2012 De procedure voor de werving van een nieuwe burgemeester van Roermond wordt opnieuw gedaan. Dat heeft minister Spies (Binnenlandse Zaken, CDA) vandaag besloten. Daarmee geeft Spies gehoor aan een advies van de Limburgse commissaris van de koningin Theo Bovens (CDA).

Offermanns geen kandidaat meer voor burgemeesterschap Roermond

Trouw 22.10.2012 VVD’er Ricardo Offermanns trekt zich terug als kandidaat voor het burgemeesterschap in Roermond. Hij heeft dat maandag aan minister Liesbeth Spies (Binnenlandse Zaken) en de Limburgse commissaris van de Koningin Theo Bovens laten weten. De provincie heeft dat maandag bekendgemaakt.

Lekkende VVD’er trekt zich terug voor burgemeesterschap Roermond

NU 22.10.2012 AMSTERDAM – Ricardo Offermans heeft zich teruggetrokken als kandidaat voor het burgemeesterschap van Roermond. Dat heeft Offermans per brief laten weten aan minister Spies van Binnenlandse Zaken, zo meldt Limburg 1.

Offermanns trekt kandidatuur in

Telegraaf 22.10.2012 VVD’er Ricardo Offermanns trekt zich terug als kandidaat voor het burgemeesterschap in Roermond. Hij heeft dat maandag aan minister Liesbeth Spies (Binnenlandse Zaken) en de Limburgse commissaris van de Koningin Theo Bovens laten weten. De provincie heeft dat maandag bekendgemaakt. De Limburgse omroep L1 plaatste de tekst van de brief van Offermanns aan de minister integraal op internet. 

Offermanns trekt kandidatuur Roermond in – benoemingsprocedure opnieuw

NRC 22.10.2012 VVD’er Ricardo Offermanns trekt zich terug als beoogd burgemeester van Roermond. Dat heeft hij per brief medegedeeld aan minister Spies van Binnenlandse Zaken, zo meldt een woordvoerder van haar aan Novum. De verwachting is dat hij zich tijdelijk terugtrekt als senator. Gisteren meldde NRC dat tegen Van Rey en Offermanns onweerlegbaar bewijs bestaat.  Van Rey gaf zaterdagmiddag tijdens een vergadering van de Roermondse VVD-fractie toe dat hij Offermanns heeft gebeld, meldden fractiebronnen gisteren aan NRC. 

Van Rey bij advocaat

Telegraaf 22.10.2012 De in opspraak geraakte VVD-er Jos van Rey overlegde maandagmiddag met zijn advocaat Gitte Stevens in Roermond. Hij werd daarbij vergezeld door collega VVD-wethouder Raja Moussaoui. Stevens wilde na afloop van de ontmoeting niets zeggen.

‘VVD-wethouder Jos van Rey legt tijdelijk functies neer’

Elsevier 22.10.2012 De Roermondse wethouder en Eerste Kamerlid Jos van Rey (VVD) doet voor onbepaalde tijd afstand van zijn politieke functies. Van Rey wordt verdacht van het lekken van vertrouwelijke informatie en corruptie. Dat melden politieke bronnen in Den Haag aan actualiteitenprogramma Een Vandaag.

Van Rey geeft zijn zetel in de Eerste Kamer en zijn wethouderschap tijdelijk op in afwachting van de uitkomst van het onderzoek dat justitie naar de VVD’er is gestart.

Zie ook: Onderzoek integriteit Van Rey

‘VVD-politicus Van Rey treedt tijdelijk terug’

VK 22.10.2012 Jos van Rey, wethouder in Roermond, Eerste Kamerlid en verdachte in een corruptie-onderzoek van het Openbaar Ministerie, treedt tijdelijk terug als Eerste Kamerlid. Dat meldt de site van actualiteitenrubriek EenVandaag.

Lees ook Mogelijk extra raadsvergadering in Roermond over van corruptie verdachte Van Rey – 22/10/12

Lees ook ‘Afgeluisterd gesprek is hard bewijs tegen VVD-senator’ – 21/10/12

‘Van Rey treedt tijdelijk terug als senator’ – wacht corruptieonderzoek af

NRC 22.10.2012 De Roermondse wethouder en VVD-senator Jos van Rey geeft zijn Eerste Kamerzetel op, in afwachting van de uitkomst van het justitieel onderzoek. Dat meldt EenVandaag-journalist Kees Boonman. Ook zou Van Rey zijn wethouderschap neerleggen. De gemeenteraad komt vanavond in een extra vergadering bijeen om te praten over de zaak. Justitie viel afgelopen vrijdag binnen in het huis van Van Rey, de woningen van zijn kinderen en zijn werkkamer op het Roermondse stadhuis. Justitie beschikt over een opname van een afgeluisterd telefoongesprek tussen Van Rey en VVD-burgemeesterskandidaat Ricardo Offermanns. 

‘VVD-politicus Van Rey treedt tijdelijk terug’

Trouw 22.10.2012 Jos van Rey, wethouder in Roermond, Eerste Kamerlid en verdachte in een corruptie-onderzoek van het Openbaar Ministerie, treedt tijdelijk terug als Eerste Kamerlid. Dat meldt de site van actualiteitenrubriek EenVandaag.

‘VVD’er Van Rey treedt tijdelijk terug’

NU 22.10.2012 Jos van Rey treedt tijdelijk terug als Eerste Kamerlid voor de VVD en als wethouder in Roermond. Dat meldt EenVandaag. Een woordvoerder van de Eerste Kamer kon maandagmiddag nog niet bevestigen dat Van Rey zich zou terugtrekken. “Daar heb ik nog geen bericht van.” Wel merkte hij op dat Eerste Kamerleden niet ‘tijdelijk’ kunnen terugtreden als Eerste Kamerlid.

Extra raadsvergadering Roermond

BB  22.10.2012 De gemeenteraad van Roermond komt maandagavond mogelijk in een extra vergadering bijeen. De raadsleden kregen een mail van de griffier van de gemeente dat ze rekening moeten houden met een bijeenkomst maandagavond. lees meer

GERELATEERDE ARTIKELEN;

Extra raadsvergadering in Roermond over van corruptie verdachte Van Rey

Trouw 22.10.2012 De gemeenteraad van Roermond komt maandagavond in een extra vergadering bijeen. De raadsleden kregen een telefoontje van de griffier van de gemeente dat maandagavond de raad om 20.30 uur vergadert.

Extra raadsvergadering in Roermond over van corruptie verdachte Van Rey

VK 22.10.2012  De gemeenteraad van Roermond komt maandagavond in een extra vergadering bijeen. De raadsleden kregen een telefoontje van de griffier van de gemeente dat maandagavond de raad om 20.30 uur vergadert.

Het college van burgemeester en wethouders (B&W) vergadert momenteel over de zaak rond wethouder Jos van Rey. Die wordt verdacht van corruptie en schenden van de ambtseed. Van Rey heeft zich voor deze vergadering niet afgemeld, maar of hij erbij is, kon een woordvoerder van de gemeente niet zeggen. Vanmiddag komt burgemeester Henk van Beers met een verklaring, liet de woordvoerder weten.

Lees ook ‘Afgeluisterd gesprek is hard bewijs tegen VVD-senator’ – 21/10/12

Lees ook Van Rey verdacht van corruptie en lekken – 19/10/12

Extra vergadering Roermond

Telegraaf 22.10.1012 De gemeenteraad van Roermond komt maandagavond in een extra vergadering bijeen. De raadsleden kregen een telefoontje van de griffier van de gemeente dat maandagavond de raad om 20.30 uur vergadert.

Roermond bespreekt situatie rondom Van Rey

BB 21.10.2012 Het college van burgemeester en wethouders van Roermond komt maandagochtend bij elkaar om de situatie te bespreken rond de van corruptie verdachte wethouder Jos van Rey (VVD). Dat maakte de gemeente zondag bekend. Onduidelijk is of Van Rey zelf ook bij … lees meer

GERELATEERDE ARTIKELEN;

VVD blijft Van Rey steunen

Telegraaf 22.10.2012 De VVD in Roermond blijft onvoorwaardelijk achter haar wethouder Jos van Rey staan, die wordt beschuldigd van het aannemen van smeergeld. Justitie verdenkt hem van ambtelijke corruptie en het lekken uit de vertrouwenscommissie voor de benoeming van een nieuwe burgemeester. „Maar Jos heeft alles uitgelegd aan de fractie en er is niets fouts gebeurd”, zegt vicefractievoorzitter Jan Püper van de VVD Roermond.

‘Afgeluisterd gesprek is hard bewijs tegen VVD-senator’

Trouw 21.10.2012 Het Openbaar Ministerie heeft ‘onweerlegbaar bewijs’ tegen de Roermondse wethouder Jos van Rey, tevens namens de VVD senator in de Eerste Kamer. Dat meldt NRC vandaag. De rijksrecherche heeft de bandopname van het telefoongesprek vrijdag afgespeeld tijdens het horen van getuigen. Een van hen is fractievoorzitter Dre Peters, die het verhaal heeft bevestigd tegenover verslaggevers van het NRC. Desite van de krant publiceert het artikel vandaag reeds.

Hard bewijs tegen VVD-senator Jos van Rey

RTL 21.10.2012 Er is onweerlegbaar bewijs dat de Roermondse wethouder en VVD-senator Jos van Rey zijn ambtseed heeft geschonden.  Dat meldt de NRC.In een afgeluisterd telefoongesprek laat Van Rey aan kandidaat-burgemeester Ricardo Offermanns weten welke vragen de sollicitatiecommissie van de gemeente Roermond aan hem gaat stellen. Die vragen zijn geheim.

Lees ook: Van Rey moet tijdelijk Kamer verlaten

‘Hard bewijs tegen Van Rey’

NOS 21.10.2012 NRC Handelsblad meldt dat er hard bewijs bestaat dat de Roermondse wethouder en VVD-senator Jos van Rey de wet heeft overtreden. De website van de krant meldt dat Van Rey zijn ambtseed schond door naar een VVD-burgemeesterskandidaat informatie over een sollicitatieprocedure te lekken.

Bekijk ook…

Trefwoorden: VVDRoermondJos van ReyDré PetersRicardo Offermans

Hard bewijs tegen Van Rey en Offermanns – posities onhoudbaar ›

NRC 21.10.2012 Het OM beschikt over een opname van een afgeluisterd telefoongesprek tussen Van Rey en VVD-burgemeesterskandidaat Ricardo Offermanns. Het is onweerlegbaar bewijs dat de twee schuldig zijn.

‘Bewijs corruptie Van Rey’

Telegraaf 21.10.2012  Het college van burgemeester en wethouders van Roermond komt maandagochtend bij elkaar om de situatie te bespreken rond de van corruptie verdachte wethouder Jos van Rey (VVD). Dat maakte de gemeente zondagmiddag bekend. Onduidelijk is of Van Rey zelf ook bij die vergadering aanwezig is.

Gerelateerde artikelen;

20-10:‘Niets onoorbaars’

20-10: ‘Van Rey moet tijdelijk weg’

19-10:‘Dit zijn Stasi-praktijken in Roermond’

19-10:Van Rey verdacht van corruptie

19-10:Inval bij VVD-prominent Van Rey 

Lees meer over: plaatselijk bestuur  –  jos van rey  –  roermond  –  corruptie

B&W Roermond bespreken situatie Van Rey

Politie heeft belastende bandopname in handen

NU 21.10.2012 ROERMOND – Het college van burgemeester en wethouders van Roermond komt maandagochtend bij elkaar om de situatie te bespreken rond de van corruptie verdachte wethouder Jos van Rey (VVD).

Gerelateerde artikelen;

‘Van Rey teleurgesteld in land en OM’

Advocate VVD’er vindt het schandalig wat er allemaal is gezegd

NU 20.10.2012 ROERMOND – De van corruptie verdachte VVD-senator Jos van Rey vindt dat er niets onoorbaars is gebeurd. Hij is teleurgesteld in het land en het Openbaar Ministerie. Dat zei de raadsvrouwe van Van Rey, Gitte Stevens, zaterdagmiddag op de regionale omroep L1.

Gerelateerde artikelen;

‘Van Rey heeft niets verkeerd gedaan’

RTL 20.10.2012 De van corruptie verdachte VVD-senator Jos van Rey ontkent dat hij iets verkeerd heeft gedaan. Er is ‘niets onoorbaars’ gebeurd, zegt zijn advocaat. Van Rey is verder teleurgesteld in het land en het Openbaar Ministerie. Dat zei zijn advocaat, Gitte Stevens, op de regionale omroep L1.

Lees ook:

Woning VVD-senator Limburg Van Rey doorzocht

VVD-wethouder Van Rey verdacht van corruptie en lekken

‘Van Rey moet tijdelijk Kamer verlaten’

 

Advocate Van Rey: niets onoorbaars gebeurd

Telegraaf 20.10.2012 De van corruptie verdachte VVD-senator Jos van Rey vindt dat er niets onoorbaars is gebeurd. Hij is teleurgesteld in het land en het Openbaar Ministerie. Dat zei de raadsvrouwe van Van Rey, Gitte Stevens, zaterdagmiddag op de regionale omroep L1.

Gerelateerde artikelen;

20-10: ‘Van Rey moet tijdelijk weg’

19-10: ‘Dit zijn Stasi-praktijken in Roermond’

19-10: Offermanns meldde zich ziek

19-10: Van Rey verdacht van corruptie

19-10: Inval bij VVD-prominent Van Rey 

Kamerlid Van Rey (VVD) ‘geschokt’ want er is ‘niets onoorbaars gebeurd’

NRC 20.10.2012 Teleurgesteld in het land en in het Openbaar Ministerie. Eerste Kamerlid Jos van Rey is geschokt dat hij gisteren plotseling thuis werd opgehaald voor verhoor op een geheime locatie. Volgens de VVD’er, verdacht van lekken van informatie, heeft hij niets onoorbaars gedaan. Lees verder›

Verdachte burgemeester Meerssen meldt zich ziek

BB 20.10.2012 Burgemeester Ricardo Offermanns van Meerssen heeft zich vrijdag ziek gemeld. Dat zei locoburgemeester Jo Dejong van Meerssen vrijdagavond. Offermanns is verdachte in het corruptieonderzoek naar de Roermondse wethouder Jos van Rey. lees meer

‘Van Rey moet tijdelijk Kamer verlaten’

Trouw 20.10.2012 Wethouder van Roermond en Eerste Kamerlid Jos van Rey (VVD), die verdacht wordt van het lekken van vertrouwelijke informatie, zou tijdelijk de Kamer moeten verlaten. Dat hebben D66-senator Hans Engels en CDA’er Pieter Omtzigt zaterdag gezegd in het radioprogramma Tros Kamerbreed.

‘Van Rey moet tijdelijk Kamer verlaten’

RTL 20.10.2012 Wethouder van Roermond en Eerste Kamerlid Jos van Rey (VVD), die verdacht wordt van het lekken van vertrouwelijke informatie, zou tijdelijk de Kamer moeten verlaten. Dat hebben D66-senator Hans Engels en CDA’er Pieter Omtzigt gezegd in het radioprogramma Tros Kamerbreed.

‘Van Rey moet tijdelijk weg’

Telegraaf 20.10.2012   Wethouder van Roermond en Eerste Kamerlid Jos van Rey (VVD), die verdacht wordt van het lekken van vertrouwelijke informatie, zou tijdelijk de Kamer moeten verlaten. Dat hebben D66-senator Hans Engels en CDA’er Pieter Omtzigt zaterdag gezegd in het radioprogramma Tros Kamerbreed.

‘Van Rey moet tijdelijk Kamer verlaten’

NU 20.10.2012 DEN HAAG – Wethouder van Roermond en Eerste Kamerlid Jos van Rey (VVD), die verdacht wordt van het lekken van vertrouwelijke informatie, zou tijdelijk de Kamer moeten verlaten.  Dat hebben D66-senator Hans Engels en CDA’er Pieter Omtzigt zaterdag gezegd in het radioprogramma Tros Kamerbreed.

Gerelateerde artikelen;

‘VVD’er Van Rey moet zetel in Eerste Kamer tijdelijk opgeven’

NRC 20.10.2012 VVD’er Jos van Rey moet tijdelijk zijn zetel opgeven in de Eerste Kamer. Dat hebben collega-senator Hans Engels (D66) en Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt (CDA) vanochtend gezegd in het radioprogramma TROS Kamerbreed. Van Rey wordt verdacht van het lekken van informatie uit de procedure ronde de benoeming van een nieuwe burgemeester in Roermond. Lees verder›

Partijgenoot VVD’er Van Rey ook verdacht van corruptie

NRC 20.10.2012 Ricardo Offermanns, burgemeester van Meerssen en voorzitter van de VVD Limburg, wordt ook verdacht van corruptie in het onderzoek dat justitie doet naar Jos van Rey, VVD-senator en wethouder in Roermond. Dat meldt NRC Handelsblad vandaag. Offermanns, die is voorgedragen als burgemeester van Roermond, zou tijdens de procedure die aan de voordracht voorafging de vragen die hij kon verwachten hebben gekregen van Van Rey. Justitie ziet dat als een gunst of dienst die hij niet had mogen aannemen.

‘Dit zijn Stasi-praktijken in Roermond’

Telegraaf 20.10.2012  Justitie bedient zich van Stasipraktijken in Roermond. „Het lijkt hier wel Oost-Berlijn”. Dat zei het Roermondse VVD-gemeenteraadslid Dré Peters na afloop van een verhoor door de rijksrecherche vrijdagavond.

Gerelateerde artikelen;

19-10: Offermanns meldde zich ziek

19-10: Van Rey verdacht van corruptie

19-10: Inval bij VVD-prominent Van Rey 

Lees meer over: plaatselijk bestuur  –  corruptie  – roermond

Jos van Rey verdacht van lekken video, audio

NOS 19.10.2012 De Roermondse wethouder en Eerste Kamerlid voor de VVD Jos van Rey wordt verdacht van corruptie. Hij zou in zijn functie als wethouder geld of diensten hebben aangenomen. Van Rey wordt ook verdacht van het lekken van informatie naar kandidaten voor het burgemeesterschap van Roermond. Hij was adviseur van de vertrouwenscommissie die de zoektocht naar een nieuwe burgemeester leidde. 

VVD-senator verdacht van corruptie ›

NRC 19.10.2012  Het Openbaar Ministerie verdenkt Jos van Rey, senator voor de VVD en wethouder in Roermond, van corruptie. Ook zou hij vertrouwelijke informatie gelekt hebben.

Politie doet inval bij Jos van Rey en stadhuis Roermond

Elsevier 19.10.2012 De rijksrecherche heeft vrijdagochtend een inval gedaan in het huis van de Roermondse wethouder en senator Jos van Rey (VVD). Ook het stadhuis van de Limburgse stad heeft de politie doorzocht. Dat bevestigt het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag. Van Rey is verdachte in een lopend strafrechtelijk onderzoek. Volgens lokale media is Van Rey ook meegenomen voor verhoor, maar is hij niet aangehouden.

Zie ook:

Van Rey verdacht van corruptie

Telegraaf 19.10.2012 Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt de Roermondse wethouder en senator Jos van Rey (VVD) van ambtelijke corruptie en het lekken van vertrouwelijke informatie naar kandidaten in de benoemingsprocedure voor een nieuwe burgemeester van Roermond. De wethouder was als adviseur van de vertrouwenscommissie betrokken bij deze procedure. Dat maakte het OM vrijdagmiddag bekend.

Van Rey verdacht van corruptie en lekken

Trouw 19.10.2012 Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt de Roermondse wethouder en senator Jos van Rey (VVD) van ambtelijke corruptie en het lekken van vertrouwelijke informatie naar kandidaten in de benoemingsprocedure voor een nieuwe burgemeester van Roermond. De wethouder was als adviseur van de vertrouwenscommissie betrokken bij deze procedure. Dat maakte het OM vrijdagmiddag bekend.

Verwant nieuws: Inval stadhuis Roermond en woning VVD’er Van Rey – 19/10/12

VVD’er Jos van Rey verdacht van corruptie

NU 19.10.2012 ROERMOND – Wethouder van Roermond en Eerste Kamerlid Jos van Rey (VVD) wordt verdacht van ambtelijke corruptie en het lekken van vertrouwelijke informatie. Bekijk video – Het Openbaar Ministerie maakte dat vrijdag bekend. De Rijksrecherche deed vrijdag invallen in de woning van Van Rey in Herten bij Roermond, zijn werkkamer in het stadhuis en in de woningen van zijn zoon en een dochter. Bij de invallen werden computers en administratie in beslag genomen.

Gerelateerde artikelen: 19/10/2012 Inval stadhuis en woning wethouder Roermond

Inval stadhuis Roermond en woning VVD’er Van Rey

Trouw 19.10.2012 De Rijksrecherche heeft vrijdag invallen gedaan in de woning van VVD-senator en -wethouder van Roermond Jos van Rey en in het stadhuis van de Limburgse stad. Dat maakte het Openbaar Ministerie (OM) bekend.

Verder:

Per week zijn in het afgelopen jaar twee wethouders gevallen: een totaal van 105 wethouders moesten vanwege een conflict het veld ruimen.

Financieel wankel beleid

De voornaamste reden voor het gedwongen vertrek van een wethouder is financieel wankel beleid. Als er kosten- of budgetoverschrijdingen dreigen, is de kans reëel dat de wethouder zijn biezen moet pakken, concludeert VNG Magazine.

Integriteitsproblemen
Integriteitsproblemen komen het vaakst in de media. Zo ging bijvoorbeeld het vertrek van de Roermondse wethouder Jos van Rey, die inmiddels verdacht wordt van ambtelijke corruptie, met veel rumoer gepaard. Maar aan het vertrek van een wethouder ligt maar zelden een integriteitsprobleem ten grondslag.

105 wethouders gedwongen weg in 2012

BB 03.01.2013 In totaal 105 wethouders hebben in 2012 gedwongen het veld moeten ruimen. Dat beweert VNG Magazine, het officiële blad van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, op basis van eigen onderzoek.

De affaire rond de Roermondse wethouder Jos van Rey (VVD), die verdacht wordt van ambtelijke corruptie, is een van de zeldzame gevallen. Die zaak trok het afgelopen jaar wel veel aandacht.

105 wethouders moesten gedwongen weg in 2012

Trouw 03.01.2013  In totaal 105 wethouders hebben in 2012 gedwongen het veld moeten ruimen. Dat beweert VNG Magazine, het officiële blad van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, op basis van eigen onderzoek. Het gedwongen vertrek van ongeveer twee wethouders per week is zelden geëvenaard. Alleen in 2004 en 2008 vielen de wethouders ook in een dergelijk tempo. Opvallend genoeg gaat het telkens om het tweede volledige jaar dat de wethouders in het zadel zitten na raadsverkiezingen.

Veel wethouders weg

Telegraaf 03.01.2013  In totaal 105 wethouders hebben in 2012 gedwongen het veld moeten ruimen. Dat beweert VNG Magazine, het officiële blad van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, op basis van eigen onderzoek.

Ruim honderd wethouders gedwongen weg in 2012

NU 03.02.2013 In totaal 105 wethouders hebben in 2012 gedwongen het veld moeten ruimen. Dat beweert VNG Magazine, het officiële blad van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, op basis van eigen onderzoek.

Gerelateerde artikelen:

Lees meer over: Wethouders

Ruim 100 wethouders gedwongen weg in 2012

Elsevier 03.01.2013 In totaal zijn het afgelopen jaar 105 wethouders gedwongen om op te stappen. De voornaamste reden voor het gedwongen vertrek is slecht financieel beleid. Dat blijkt uit onderzoek van VNG Magazine, het officiële blad van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten.

zie ook;

105 wethouders zijn in 2012 gedwongen opgestapt

NRC 03.01.2013 In het afgelopen jaar zijn 105 wethouders gedwongen opgestapt. Dat meldt VNG Magazine vanmiddag op basis van een inventarisatie. Lees verder›

Politici zwijgen over geld

Telegraaf 18.12.2012  Politici zijn niet erg transparant over de financiering van hun persoonlijke verkiezingscampagne.

Veel gemeenteraadsleden bezorgd om integriteit

Politici hebben twijfels over declaratiegedrag van ambtenaren

NU 08.12.2012 AMSTERDAM – Veel raadsleden van Nederlandse gemeenten zijn bezorgd over de bestuurlijke integriteit. Dat blijkt zaterdag uit een enquête van de NOS onder lokale politici. De NOS hield de enquête naar aanleiding van integriteitskwesties in de gemeenten Roermond, Lansingerland en Lingewaard in het afgelopen jaar. 

Raadsleden maken zich zorgen over de integriteit van bestuurders

NRC 08.12.2012 Veel raadsleden van Nederlandse gemeenten zijn bezorgd over de bestuurlijke integriteit. Dat blijkt uit een enquête van de NOS onder lokale politici en de belangenvereniging voor raadsleden, Raadslid.nu. Tientallen raadsleden noemen de situatie in hun gemeente matig tot slecht. Lees verder›

Zakelijke belangen bewindslieden worden openbaar

Elsevier 26.10.2012 De zakelijke belangen van bewindspersonen worden openbaar gemaakt. Dit schrijft premier Mark Rutte (VVD) vrijdag in een brief aan de Tweede Kamer. Ministers en staatssecretarissen moeten als zij aantreden al hun zakelijke belangen op afstand plaatsen, aldus persbureau Novum. Ook onbetaalde nevenfuncties moeten ze ‘in principe neerleggen’. Rutte komt daarmee tegemoet aan een wens van D66-leider Alexander Pechtold, die in NRC Handelsblad opgetogen reageert op het nieuws.

Belangenverstrengeling is een actueel thema in de politiek. Eerder deze week trad VVD’er Jos van Rey af als wethouder en senator vanwege verdenkingen van corruptie en het doorspelen van geheime informatie.

Vandaag werd ook bekend dat wethouder Jan den Uil van de gemeente Lansingerland vertrekt. De politicus van de ChristenUnie raakte in opspraak omdat hij zijn zakelijke belangen te veel zou hebben vermengd met die van het wethouderschap.

Zie ook:

Zakelijke belangen minister openbaar

NU 26.10.2012 De zakelijke belangen van aanstaande bewindspersonen worden openbaar gemaakt. Dat laat premier Mark Rutte (VVD) de Tweede Kamer vrijdag in een brief weten.  Ministers en staatssecretarissen moeten als zij aantreden al hun zakelijke belangen op afstand plaatsen. Ook onbetaalde nevenfuncties moeten ze in principe neerleggen.

Gerelateerde artikelen;

Advertenties

oktober 19, 2012 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

13 reacties »

 1. […] aan nieuwkomer Staatssecretaris  Mr.Drs. F.H.H. Weekers (vvd). Die in opspraak kwanm vanwege de affaire Jos van Rey VVD. Zal ook hij het onderspit delven […]

  Pingback door Staatssecretaris Frans Weekers VVD – Tot ziens dan maar ??? « Debat in de Digitale Hofstad | december 21, 2012 | Beantwoorden

 2. […] zie ook: Gedonder met VVD-wethouder Jos van Rey gemeente Roermond […]

  Pingback door Gedonder met ex-wethouder Jos van Rey VVD « Debat in de Digitale Hofstad | februari 3, 2013 | Beantwoorden

 3. […] en ook: Gedonder met VVD-wethouder Jos van Rey gemeente Roermond […]

  Pingback door Gedonder met ex-wethouder Roermond Jos van Rey VVD – deel 2 « Debat in de Digitale Hofstad | mei 11, 2013 | Beantwoorden

 4. […] en ook: Gedonder met VVD-wethouder Jos van Rey gemeente Roermond […]

  Pingback door Het gerommel van 2e Kamerlid Johan Houwers VVD « Debat in de Digitale Hofstad | juli 22, 2013 | Beantwoorden

 5. […] en ook: Gedonder met VVD-wethouder Jos van Rey gemeente Roermond […]

  Pingback door Gedonder met ex-wethouder Roermond Jos van Rey VVD – deel 4 « Debat in de Digitale Hofstad | december 6, 2013 | Beantwoorden

 6. […] en ook: Gedonder met VVD-wethouder Jos van Rey gemeente Roermond […]

  Pingback door Gedonder met ex-wethouder Roermond Jos van Rey VVD – deel 5 « Debat in de Digitale Hofstad | januari 20, 2015 | Beantwoorden

 7. […] en ook: Gedonder met VVD-wethouder Jos van Rey gemeente Roermond […]

  Pingback door Gerommel bij de VVD – Fractievoorzitter Kathalijne de Kruif van de VVD Stichtse Vecht « Debat in de Digitale Hofstad | februari 19, 2015 | Beantwoorden

 8. […] en ook: Gedonder met VVD-wethouder Jos van Rey gemeente Roermond […]

  Pingback door Gedonder met ex-wethouder Roermond Jos van Rey VVD – deel 6 « Debat in de Digitale Hofstad | maart 8, 2015 | Beantwoorden

 9. […] en ook: Gedonder met VVD-wethouder Jos van Rey gemeente Roermond […]

  Pingback door Gerommel in de Politiek versus Integriteit « Debat in de Digitale Hofstad | maart 14, 2015 | Beantwoorden

 10. […] en ook: Gedonder met VVD-wethouder Jos van Rey gemeente Roermond – deel 1 […]

  Pingback door Gedonder met ex-wethouder Roermond Jos van Rey VVD – deel 7 « Debat in de Digitale Hofstad | april 5, 2016 | Beantwoorden

 11. […] en ook: Gedonder met VVD-wethouder Jos van Rey gemeente Roermond – deel 1 […]

  Pingback door Gedonder met ex-wethouder Roermond Jos van Rey VVD – deel 8 « Debat in de Digitale Hofstad | april 13, 2016 | Beantwoorden

 12. […] en ook: Gedonder met VVD-wethouder Jos van Rey gemeente Roermond – deel 1 […]

  Pingback door Gedonder met ex-wethouder Roermond Jos van Rey VVD – deel 8 uitspraak « Debat in de Digitale Hofstad | juli 13, 2016 | Beantwoorden

 13. […] en ook: Gedonder met VVD-wethouder Jos van Rey gemeente Roermond – deel 1 […]

  Pingback door Gedonder met ex-wethouder Roermond Jos van Rey VVD – deel 9 uitspraak « Debat in de Digitale Hofstad | juli 13, 2016 | Beantwoorden


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: