Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Geert Wilders PVV versus anti-islamfilm Innocence of Muslims Islam

Allah Akbar.

Innocence of Muslims Islam.

Gezien de verkiezingsuitslag moet Geert Wilders PVV weer wat doen om de nodige aandacht te trekken. Islamisering en de dreiging van de Islam is zijn stokpaardje.

Daarom vraagt hij bijzondere aandacht voor een filmpje dat nogal wat onrust heeft veroorzaakt  !!! –>>zie hier

 zie ook:

Boerkaverbod weer uit de kast ??

Van Hoofddoekjes, Burka’s en kruizen deel 3

Geert Wilders PVV – nieuwe feestdag ‘International Leave Islam Day’

Geert Wilders PVV – (Kop)VoddenTaks alsnog in Nederland ????

Geert Wilders met zijn Kopvoddentaks – deel 3

Van Kopvodden-Tax en Dokter Doorzons Haarblonderings Elixer-Tax – deel 2

Geert Wilders PVV – verbod bouw moskeeën binnen de bebouwde kom

Fitna-Schadeclaim Haagse imam Fawaz Jneid afgewezen – deel 2

Geert Wilders PVV – Marked for Death: Islam’s War Against the West and Me

Rechtzaak van de eeuw Geert Wilders PVV ! – Verzoek cassatie afgewezen

Het boek van Geert Wilders over de Islam

De dreiging der Kruistochten in de 21e eeuw

Geert Wilders PVV – Kamerdebat Islamitisch recht in Nederland

Geert Wilders PVV – De geest van Allah is uit de fles

Het dagboek van Geert Wilders over de Islam

Geert Wilders PVV weer in de strijd tegen de Islam

Geert Wilders PVV – demonstratie Ground Zero 11.09.2010 – deel 2

Ruzie in de CDU Berlijn om Speech Geert Wilders PVV

Geert Wilders – Don Quichot in strijd tegen de Torentjes

Geert Wilders PVV – Crime of the Century ?

Geert Wilders PVV – zorgen groei Moslimbevolking

‘Haal anti-islamfilm van internet’

Telegraaf 27.02.2014 Google moet de omstreden anti-islamfilm Innocence of Muslims verwijderen van videosite YouTube. Een Amerikaanse hof van beroep stelde een actrice die de zaak had aangespannen in het gelijk. De figurante vond dat haar copyright was geschonden.

YouTube moet anti-islamfilm Innocence of Muslims weghalen

Elsevier 27.02.2014 Google moet de anti-islamfilm Innocence of Muslims verwijderen van zijn videodienst YouTube. De omstreden film heeft eerder in de Arabische wereld tot een golf van protest en geweld geleid.

Het Amerikaanse hof van beroep stelde woensdag actrice Cindy Lee Garciain het gelijk, die in Innocence of Muslims speelt en een zaak had aangespannen tegen onder meer Google en de Amerikaans-Egyptische producer Nakoula Basseley Nakoula. De actrice vond dat haar copyright was geschonden.

Garcia zag de film voor het eerst toen deze al op YouTube stond, en kwam er toen achter dat teksten zo waren bewerkt dat zij ineens vroeg ‘Is jouw Mohammed een kindermisbruiker?’, staat op de website cnn.com.

In 2012 leidde film tot een golf van felle protesten in onder meer het Midden-Oosten, Noord-Afrika en India. Bij rellen in de Libische stad Benghazi kwamen de Amerikaanse ambassadeur en drie medewerkers om het leven.

Volgens onze bloggers;

Afshin EllianNiet buigen voor het islamitische tuig!

zie ook;

Wilders zet filmpje online

Telegraaf 15.09.2012 PVV-leider Geert Wilders heeft zaterdag het anti-islamfilmpje Innocence of Muslims online gezet op zijn eigen website.  Het filmpje veroorzaakt wereldwijd commotie.

Gerelateerde artikelen;

15-09: Sudan: niet meer mariniers VS

15-09: Taliban eist aanslag op

15-09: Maker anti-islamfilm verhoord

15-09: Traangas tegen betogers Australië

15-09: Dode bij demonstraties Egypte

15-09: Mariniers naar Sudan en Jemen

14-09: Aangerand bij moslimprotest

14-09: Consulaat A’dam dicht

14-09: Dode VS-ambassadeur trofee jihadisten

13-09: ‘Regering VS walgt van anti-islamfilm’

Wilders zet anti-islamfilmpje online

NU 15.09.2012 PVV-leider Geert Wilders heeft zaterdag het anti-islamfilmpje Innocence of Muslims online gezet op zijn eigen website. Het filmpje veroorzaakt wereldwijd commotie. ”Verdedigen van de vrijheid van meningsuiting is het grootste goed. Ook tegen hen die er met geweld op reageren, aldus Wilders naar aanleiding van de plaatsing van het filmpje op zijn website. Hij roept daarom iedereen op Innocence of Muslims te publiceren en ernaar te linken.

Gerelateerde artikelen

15/09/2012 Rellen bij Belgisch protest tegen islamfilm

15/09/2012 ‘Aanval op VS-consulaat Libië was wraak’

15/09/2012 Politie VS verhoort maker anti-islamfilm

15/09/2012 Dode en gewonden bij demonstraties ambassades

15/09/2012 Mariniers naar Sudan en Jemen om protesten anti-islamfilm

Wilders linkt naar anti-islamfilm en verdedigt vrijheid van meningsuiting

NRC 15.09.2012 Geert Wilders, leider van de Partij voor de Vrijheid, heeft vandaag op zijn website een link geplaatst naar de anti-islamfilm Innocence of Muslims. Hij beroept zich daarbij op de vrijheid van meningsuiting, een grondrecht dat volgens hem “niet opgegeven mag worden als wordt gedreigd met geweld en intimidatie”. Lees verder›

Geert Wilders: ‘Publiceren en linken anti-islamfilmpje’

Trouw 15.09.2012  PVV-leider Geert Wilders heeft vanmiddag een link naar het anti-islamfilmpje ‘Innocence of Muslims’ geplaatst op zijn eigen site. Het filmpje veroorzaakt wereldwijd commotie. ‘Verdedigen van de vrijheid van meningsuiting is het grootste goed. Ook tegen hen die er met geweld op reageren. Dus publiceren en linken’, aldus Wilders tegen het ANP. ‘En iedereen zou dat moeten doen als signaal dat geweld niet wordt geaccepteerd en niet werkt.’

Wilders linkt geruchtmakend anti-islamfilmpje

RTL 15.09.2012 PVV-leider Geert Wilders heeft zaterdag het anti-islamfilmpje Innocence of Muslims online gezet op zijn eigen site. Het filmpje veroorzaakt wereldwijd commotie.  ”Verdedigen van de vrijheid van meningsuiting is het grootste goed. Ook tegen hen die er met geweld op reageren. Dus publiceren en linken”, aldus Wilders vandaag tegen het ANP. ”En iedereen zou dat moeten doen als signaal dat geweld niet wordt geaccepteerd en niet werkt.” De film leidt wereldwijd tot grote betogingen door islamieten, omdat hun profeet Mohammed erin werd bespot. De filmmaker Nakoula Bassily Nakoula (55) was in 2009 veroordeeld voor oplichting van banken.

Zie ook;

Innocence of Muslims: een kruising tussen Monty Python en slechte soap

Hoe de anti-islamfilm eigenlijk helemaal niet anti zo was

‘Desert Warrior’.

‘Desert Warrior’.

Innocence of Muslims

en ook:

Het leven van Mohammed – Charlie Hebdo

Het stripverhaal heeft als titel ‘La Vie de Mahomet’. Het verhaal is volgens de uitgever minutieus gebaseerd op moslimgeschriften, en de teksten werden ook nagelezen. Het gaat dus niet om een karikatuur, noch om satire, luidt het. Maar voor strenggelovige moslims is alleen al het afbeelden van de profeet godslastering.

In september publiceerde het blad een Mohammed-karikatuur die aanleiding gaf tot wereldwijd protest onder moslims. In sommige landen werden Franse instellingen zelfs tijdelijk gesloten uit veiligheidsoverwegingen. Vorig jaar werden na een ‘sharia-uitgave’ zelfs de lokalen van Charlie Hebdo in brand gestoken en kreeg de uitgever doodsbedreigingen.

‘Laf? Met een Mohammed-cartoon maakt een tekenaar zich persoonlijk kwetsbaar’

VK 11.01.2013 Nederlandse cartoonisten worden zeker niet gegijzeld door onverdraagzamen, antwoordt tekenaar Jos Collignon Peter Breedveld. ‘Misschien weet je dat ik met een zeker grimmig genoegen over religie teken.’

Lees ook ‘Collignon, wees niet laf en teken wat je onder dreiging wordt verboden’ – 10/01/13

Hoofdredacteur Charlie Hebdo: ‘Het is normaal dat ze mij verachten’

VK 07.01.2013 Vier maanden geleden werd hij nog met onthoofding bedreigd, maar de reacties op de recente strip ‘Het leven van Mohammed’ vallen tot nu toe mee.

‘Islamsatire is dood in Nederland’

VK 03.01.2013 Het Franse satirische weekblad Charlie Hebdo heeft een strip over Mohammed uitgebracht. In Nederland wagen we ons daar niet aan, schrijft Bart Schut, journalist in Parijs. Het zijn geen gemakkelijke tijden voor progressieve islamcritici. Over de houding van links tegenover het Geloof van de Vrede is al veel gezegd en geschreven. De Britse ex-socialist Pat Condell houdt zijn wekelijkse rant op internet tegen wat hij de islamisering van zijn land noemt en de laffe houding die ‘zijn’ Labourpartij ertegen aanneemt. In ons land heeft de – ook al oud-socialistische – journalist Carel Brendel er een boek over geschreven waarvan de titel een begrip onder islamcritici is geworden: Het Verraad van Links.

Frans weekblad publiceert strip Mohammed

Telegraaf 02.01.2013 Het satirische tijdschrift Charlie Hebdo heeft woensdag een strip gepubliceerd over het leven van de profeet Mohammed.

Frans tijdschrift Charlie Hebdo maakt nu weer een strip over Mohammed – Video

NRC 02.01.2013 Video Het Franse satirische weekblad Charlie Hebdo, dat eerder voor ophef zorgde door cartoons over de profeet te publiceren, heeft weer een uitgave over het leven van de profeet Mohammed gemaakt. Vanaf vandaag ligt de strip “La Vie de Mahomet” in de Franse boekhandels.  Het weekblad publiceerde afgelopen september cartoons waarin de profeet Mohammed naakt werd afgebeeld.

Het leidde tot woede en protesten van moslims; Franse ambassades werden zelfs wereldwijd voor korte tijd gesloten. Vorig jaar werd bij het tijdschrift brand gesticht nadat het weekblad zogenaamd de profeet Mohammed had uitgenodigd als gastredacteur. Lees verder›

Charlie Hebdo publiceert strip over het leven van Mohammed

Trouw 31.12.2012 Het Franse satirische weekblad Charlie Hebdo gaat woensdag een speciale bijlage publiceren: een stripverhaal over het leven van de islamitische profeet Mohammed. Hoewel het blad beweert moslims niet te willen beledigen, leidden publicaties van Charlie Hebdo in het verleden al tot problemen.

Verwant nieuws;

Opnieuw Mohammedcartoon

Telegraaf 31.12.2012  Het Franse satirische weekblad Charlie Hebdo publiceert komende woensdag een speciale bijlage met een stripverhaal over het leven van de Islamitische profeet Mohammed. Eerdere Mohammedcartoos in het blad leidden wereldwijd tot protesten van beledigde moslims.

Gerelateerde artikelen;

27-09: Blad zet Mohammed op cover

21-09: Moslims boos bij ambassade

21-09: Le Pen mengt zich in islamdebat

21-09: Moslims straat op

20-09: Actie tegen spotprenten

20-09: Betoging Parijs verboden

20-09: Mohammed ook in Duits blad

20-09: Posten VS Indonesië dicht

Lees verder ook:

Grootmoefti Egypte keurt doodstraf makers anti-islamfilm goed

Trouw 30.01.2013 De grootmoefti van Egypte heeft zijn zegen uitgesproken over de terdoodveroordeling van de geestesvaders van Innocence of Muslims. Ook hij vindt de anti-islamfilm blasfemisch.

Personen die het filmpje deelden gaan naar gevangenis
De uitspraak is overigens slechts symbolisch: de veroordeelden wonen in de Verenigde Staten en Australië. Volgens de aanklagers hebben ze zich onder meer schuldig gemaakt aan sektarisme en godslastering en hebben ze de maatschappelijke stabiliteit en nationale veiligheid in gebaar gebracht.

Een koptische docent gaat wel achter de tralies, meldt Egypt Independent. Hij kreeg zes jaar omdat hij de film op Facebook had gedeeld. Een geloofsgenoot die de film ook online had verspreid kwam vorige maand na drie maanden gevangenisstraf op borgtocht vrij.

Nederlandse sites gehackt om anti-islamfilm

Trouw 09.01.2013 Hackers uit Bangladesh hebben enkele tientallen websites van Nederlands particulieren aangevallen. De sites zijn gehackt uit protest tegen de controversiële anti-islamfilm Innocence of Muslims, die vorig jaar wereldwijd voor ophef zorgde.

https://i1.wp.com/static2.trouw.nl/static/photo/2012/8/6/3/20121201083424/media_xl_1443153.jpg

Rechter weigert verbod Innocence of Muslims

Trouw 01.12.2012 De omstreden anti-islamfilm Innocence of Muslims blijft voorlopig te zien op YouTube. Een poging van een actrice uit de film om de beelden te laten verwijderen, strandde vrijdag bij de rechter in het Amerikaanse Santa Clara.

http://images0.tcdn.nl/migration_catalog/article21049621.ece/BINARY/d/youssef

Rechter weigert verbod film

Telegraaf 01.12.2012 De omstreden anti-islamfilm Innocence of Muslims blijft voorlopig te zien op YouTube. Een poging van een actrice uit de film om de beelden te laten verwijderen, strandde vrijdag bij de rechter in het Amerikaanse Santa Clara.

Gerelateerde artikelen;

28-11: Doodstraf voor islamfilmpje

08-11: Cel maker anti-islamfilm

https://i0.wp.com/media.nu.nl/m/m1nx09ta0tow_sqr256.jpg

Rechter weigert verbod Innocence of Muslims

NU 01.12.2012 LOS ANGELES – De omstreden anti-islamfilm Innocence of Muslims blijft voorlopig te zien op YouTube.  Een poging van een actrice uit de film om de beelden te laten verwijderen, strandde vrijdag bij de rechter in het Amerikaanse Santa Clara.

Gerelateerde artikelen;

Lees meer over: Cindy Lee Garcia Innocence of Muslims Anti-islamfilm

Makers Mohammed-film in Egypte ter dood veroordeeld

Trouw 29.11.2012 Een rechtbank in Caïro heeft bij verstek zeven Egyptische koptische christenen ter dood veroordeeld vanwege de rol die ze zouden hebben gespeeld bij de productie van een film over de profeet Mohammed, die in september geweld veroorzaakte in diverse moslimlanden.

Mohammedfilm: de feiten, achtergronden en Elseviers opinie

Al-Qaeda wil jihad om anti-islamfilm

NU 13.10.2012 CAÏRO – De leider van al-Qaeda heeft moslims zaterdag aangespoord tot een heilige oorlog tegen de Verenigde Staten en Israël om de anti-islamfilm Innocence of Muslims te vergelden. Volgens Ayman al-Zawahri liet de Amerikaanse regering de van origine Egyptische filmmaker begaan onder het voorwendsel van de vrijheid van meningsuiting.

Gerelateerde artikelen;

Al-Qaeda wil meer protesten anti-islamfilm

Trouw 13.10.2012 Al-Qaedaleider Ayman al-Zawahiri heeft opgeroepen tot hernieuwde protesten tegen de anti-islamfilm Innocence of Muslims. De oproep verscheen vandaag op enkele jihadistische websites. In de gesproken boodschap prees Zawahiri ook de aanval op het Amerikaanse consulaat in Benghazi, waarbij de Amerikaanse ambassadeur omkwam.

Al-Qaeda roept op

Telegraaf 13.10.2012  Al-Qaedaleider Ayman al-Zawahiri heeft opgeroepen tot hernieuwde protesten tegen de anti-islamfilm Innocence of Muslims. De oproep verscheen zaterdag op enkele jihadistische websites.

Al-Qa’ida wil heilige oorlog vanwege anti-islamfilm

Elsevier 13.10.2012  Leider van Al-Qa’ida Ayman al-Zawahiri roept op tot een heilige oorlog tegen de Verenigde Staten en Israël vanwege de veelbesproken anti-islamfilm. Al-Zawahiri spreekt zijn lof uit voor alle demonstranten die de Amerikaanse ambassades in Egypte en Libië hebben bestormd. Volgens de leider van de terreurgroep stonden de Verenigde Staten de maker van Innocence of Muslims toe de film te maken omdat het zou vallen onder de vrijheid van meningsuiting.

‘Ze hebben de film niet gezien. Maar ze zijn boos. Ze hadden Salman Rushdie niet gelezen, maar ze waren boos vanwege diens roman De duivelsverzen. Ze hadden de Deense cartoons niet gezien, maar ze vonden dat de tekenaar ervan moest worden gedood.’

Weblog van Afshin Ellian: Niet buigen voor het islamitische tuig!

Zie ook:

Maker anti-islamfilm ontkent schending voorwaarden

NRC 11.10.2012 De maker van Innocence of Muslims ontkent dat hij de voorwaarden heeft geschonden waaronder hij vorig jaar na bankfraude vervroegd vrijkwam. Mark Basseley Youssef (55) mocht zonder toestemming van zijn reclasseringsambtenaar vijf jaar lang geen gebruikmaken van computers of internet, maar kreeg het toch voor elkaar de anti-islamfilm te maken.

Haagse Moslims protesteren tegen Amerikaanse film

RTVWEST 08.10.2012 Honderden leden van de Haagse Hicret moskee hebben gedemonstreerd tegen de Amerikaanse film ‘Innocence of Muslims’. Het protest werd zondag gehouden n het Wijkpark Transvaal. De moskee noemt de film kwetsend voor moslims.

Automatisch gerelateerde artikelen;

Geen media05-10Protest tegen anti-islamfilm in Transvaal

Geen media13-07Politie-inzet gewijzigd met ramadan

Geen media18-02Jami wil aangifte tegen shariageleerde

Video20-10Wethouder beveiligd na moskeebijeenkomst

Geen media14-06Komst moskee zorgt voor ophef in Leiden

Moslimprotest tegen film

Den HaagFM 08.10.2012 Leden van de Haagse Hicret moskee hebben zondag gedemonstreerd tegen de Amerikaanse film ‘Innocence of Muslims’.  Het protest vond plaats in het Wijkpark Transvaal. De moskee noemt de film kwetsend voor moslims.  Eerder waren er…Lees meer

Haagse demonstratie tegen anti-islamfilm

NU 07.10.2012 De Haagse Hicret moskee organiseerde vandaag tussen 12.00 en 13.30 een demonstratie tegen de anti-islam film ‘Innocence of Muslims’ in het Wijkpark …Meer

7 oktober 2012 Haagse demonstratie tegen anti-islamfilm geertje foto’s

Protest tegen anti-islamfilm in Transvaal

RTVWEST 05.10.2012 Bezoekers van de Haagse Hicret moskee gaan zondag demonstreren tegen de film ‘Innocence of Muslims’. Het protest wordt gehouden in het Wijkpark Transvaal. De moskee noemt de film ‘kwetsend’ voor moslims.

Protest tegen anti-islamfilm in Transvaal

Den HaagFM 05.2012 De Haagse Hicret moskee gaat zondag demonstreren tegen de film ‘Innocence of Muslims’. Het protest wordt gehouden in het Wijkpark Transvaal. De moskee noemt de film ‘kwetsend’ voor moslims. Eerder waren er wereldwijd ook al protesten tegen de omstreden film. Daarbij braken in verschillende landen…Lees meer

Thomas von der Dunk: ‘Filmrellen stellen Westen voor lastig dilemma’

Woedende Bengalen steken tempels in brand

Boze moslims steken tempels Bangladesh in brand

‘Kwetswijzer’ kan gelovigen schok besparen

FBI blijft nog even weg uit Benghazi vanwege veiligheidsrisico’s

Waar blijft het medeleven met de gekwetste christenziel?

Maker anti-islamitische film aangehouden

Maker anti-islamfilm Innocence of Muslims opgepakt

Vermoedelijke maker anti-islamfilm ‘Innocence of Muslims’ vastgezet

Amerikaanse producent van anti-islam video gearresteerd

Protest India tegen anti-islamfilm 

‘De moslimgemeenschap ziet dat ze slachtoffer is van Westers ‘meten met twee maten”

Dé fundamentalist bestaat niet

‘Ik vind De Duivelsverzen een magistraal boek. Ben ik nog wel moslim?’

Turkse rechter verbiedt film ‘Innocence of Muslims’

Turken mogen anti-islamfilm niet meer zien

Knapen is niet blij met Europese reactie op antimoslimfilm

NRC 25.09.2012 Ben Knapen (CDA) is niet blij met de verklaring van voorzitter van het Europees Parlement Martin Schulz over de antimoslimfilm Onschuld van moslims. De vrijheid van meningsuiting is daarbij onderbelicht gebleven, zei de staatssecretaris van Buitenlandse Zaken vandaag tijdens het wekelijkse vragenuurtje.  De demissionair bewindsman reageerde op VVD-Kamerlid Klaas Dijkhoff, die zich boos maakte over de verklaringen van de Hoge Commissaris voor de Mensenrechten van de VN Navi Pillay en die van EU-buitenlandvertegenwoordiger Catherine Ashton. Zo noemde Pillay de film een ‘kwaadaardige’ provocatie. Lees verder›

Knapen: reactie VN en EU op anti-islamfilm was niet afgestemd met Nederland

Kabinet: geen Europese wet op handen tegen blasfemie

Knapen weet niets van verdrag tegen blasfemie

Obama: anti-islamfilm beledigt ook de VS – ‘VN-voordracht en campagnespeech’

Terugkijken: Obama spreekt de Verenigde Naties toe

Affiches waarop moslims ‘barbaren’ worden genoemd ‘liefst in elke stad’

‘Autochtone gemeenschap moet rellen in Haren veroordelen’

Westerse leiders laten de moslims in de steek

Hoe zit het met de erkenning van ons eigen geweld?

‘Opgewonden moslims zijn verwende kinderen uit de zevende eeuw’

Nederlanders vinden reacties op islamfilm overtrokken

Elsevier 21.09.2012 De overgrote meerderheid van de Nederlanders (87 procent) vindt de reacties vanuit de islamitische wereld op de film Innocence of Muslims overtrokken. Dat blijkt uit een onderzoek van peil.nl. Ook is 70 procent van de Nederlandse bevolking het eens met het besluit van YouTube om het omstreden filmpje op de website te laten staan.

Voorts vindt de helft van de bevolking de reactie van het Europees Parlement op de film verkeerd. Parlementsvoorzitter Martin Schulz veroordeelde de inhoud en de verspreiding van de film. Hij liet na de de vrijheid van meningsuiting te verdedigen.

Grappen over religie
Nederlanders blijken verdeeld over de stelling dat men ‘sowieso heel terughoudend [moet] zijn met grappen of satire over welke religie dan ook’: 46 procent is het hiermee eens, 52 procent niet. Vooral CDA’ers (76 procent), PvdA’ers (55 procent) en SP’ers (53 procent) onderschrijven deze stelling.  zie: 21-09-2012: Reactie op Innocense of Islam

Pakistan veroordeelt uitspraak minister

Regering Pakistan verwerpt beloning voor dood filmmaker

Bangladesh staakt tegen islamfilm en cartoons

Krant moet grens stellen aan column

Groot moslimprotest in Nigeria

Pakistaanse minister zet ton op hoofd maker anti-moslimfilm

Pakistaanse minister: 100.000 dollar voor doden van maker anti-islamfilm

Minister biedt 100.000 dollar voor dood filmmaker

Pakistaanse minister biedt 100.000 dollar voor dood filmmaker

Franse politie pakt verdachte bedreiging cartoonist

Tientallen arrestaties bij Frans islamprotest

PVV eist vertrek voorzitter EU-parlement

VK 20.09.2012 De PVV heeft stappen ondernomen om de voorzitter van het Europees Parlement, Martin Schulz, uit zijn ambt te ontheffen. Volgens de PVV heeft de Duitse socialist zich onmogelijk gemaakt door openlijk stelling te nemen tegen de vrijheid van meningsuiting in de discussie over de omstreden Amerikaanse anti-islamfilm. ‘Opstappen en wegwezen’, aldus PVV-leider Wilders.

In debat over islamfilm mag vrijheid van meningsuiting nooit onvermeld blijven

‘Meneer Schulz, voor kwetsende meningen creëer je maar een dikke huid’

Rellen islamfilm | Is dit wat moslims willen?

Moslims snel beledigd? Dat roept het Westen over zichzelf af

Geloofsvervolging blijft wereldwijd toenemen

De schepper kan zich heel best Zelf redden

Marine Le Pen mengt zich in islamcontroverse

Dode bij betoging in Pakistan – anti-moslimposters in metro New York

Barack Obama verwerpt anti-islamfilm op Pakistaanse tv

Obama en Clinton veroordelen anti-islamfilm op Pakistaanse tv

Opnieuw protesten tegen anti-islamfilm- en cartoons

VN-mensenrechtenchef veroordeelt cartoons Charlie Hebdo

‘Reactie vanuit moslimlanden op anti-islamfilm overtrokken’

Hevige protesten in moslimlanden tegen anti-islamfilm

Moslims boos bij Franse ambassade Londen

Moslims boos bij Franse ambassade Londen

Moslimprotest Duitsland vredig verlopen

Moslims de straat op in Duitsland

Anti-islamfilm hoeft niet van YouTube af

Boze reacties op Europese veroordeling anti-islamfilm

Anti-islamfilm wakkert het geweld slechts aan

Amerikaanse rechter verwerpt verbod op anti-islamfilm

Rechter VS verwerpt verbod op islamfilm

Moslims in Frankrijk mogen niet demonstreren tegen film

Europarlementariërs boos op voorzitter EU-parlement

Voorzitter Europees Parlement veroordeelt anti-islamfilm ‘ten sterkste’

Voorzitter Europees Parlement veroordeelt anti-islamfilm

Obama vraagt steun moslimleiders bij bestrijden rellen

Een omstreden anti-islam filmpje genaamd Innocence of Muslims, heeft in Noord-Afrika en het Midden-Oosten voor veel onrust gezorgd….

Obama vraagt steun moslimleiders bij bestrijden rellen

Frankrijk sluit twintig ambassades vanwege spotprenten

Jarenlange celstraf voor beledigen profeet Mohammed

Zelfmoordaanslag vanwege anti-islamfilm in Afghanistan

Salafisten

Frans weekblad publiceert Mohammed-prenten

Egypte wil makers anti-islamfilm vervolgen

Aboutaleb: neem anti-islamfilm niet serieus – gezin maker duikt onder

‘Neem anti-islamfilm met een korreltje zout’

Moslims woedend vanwege dit ‘beledigende’ filmpje

Ayaan Hirsi Ali: Betogers vertegenwoordigen de islam

Hirsi Ali kritisch op Westen inzake anti-islamfilm

Gewelddadig protest tegen anti-moslimfilm houdt aan

Vakbonden alert op veiligheid Afghanistan

NU 17.09.2012 RIJSWIJK – De Nederlandse defensievakbonden houden de veiligheid van de Nederlandse militairen in Afghanistan extra goed in de gaten.  Maandag demonstreerden meer dan 1000 betogers in de hoofdstad Kabul tegen de anti-islamfilm Innocence of muslims.

‘We provoceren om aandacht te krijgen’

Trouw 17.09.2012 “Sluit ons op! Begraaf ons levend! Maar kom niet aan onze profeet”, galmt het over het Museumplein. Vanaf een houten stellage spreekt een 28-jarige moslim zo’n vijftig demonstranten toe. Wie hij is, wil hij niet zeggen. “Noem me maar Abou Moussa, mijn roepnaam”, zegt hij.

Zie ook:  ”Hele week lang filmprotesten”

Hirsi Ali kritisch op Westen inzake anti-islamfilm

Moslimwereld in vuur en vlam om film? Slechts 0,0006 procent demonstreert

Duitse politiek verdeeld over vertonen ‘Innocence of Muslims’

Duitsland overweegt verbod op anti-islamfilm

Zeldzaam openbaar optreden Hezbollahleider

Hezbollah: moslimfilm ergste aanval op islam ooit

Hezbollah wil protesten tegen anti-islamfilm

Hezbollah: doorgaan met protest video

Hezbollah roept op tot protest tegen anti-islamfilm – ‘VS verantwoordelijk’

Boze moslims gaan tot in Australië de straat op 

Vakbonden alert op veiligheid Afghanistan

Schrijver veroordeelt protest

Demonstratie Museumplein rustig

NOS 16.09.2012 Een demonstratie in Amsterdam tegen de anti-islamfilm ‘Innocence of Muslims’ is rustig verlopen. Er hadden zich zo’n honderd mensen verzameld op het Museumplein, in de buurt van het Amerikaanse consulaat. Het consulaat ging toen uit voorzorg eerder dicht, maar er waren geen ongeregeldheden.

Gisteren werden in Antwerpen ruim gearresteerd toen een demonstratie tegen de film uitliep op rellen. Die actie was georganiseerd door de moslimgroep Sharia4Belgium, die aanhangers ook heeft opgeroepen naar Amsterdam te komen.

Bekijk ook…

15 sep 2012 Geen demonstratie op Museumplein, maar op de Dam

14 sep 2012 Amerikaanse consulaat A’dam uit voorzorg gesloten

14 sep 2012 VS-consulaat in Amsterdam dicht

Protest Museumplein verloopt rustig ondanks oproep Sharia4Belgium

Elsevier 16.09.2012 De protestactie tegen de Amerikaanse islamkritische film Innocene of Muslimsis zondag rustig verlopen. De radicale splintergroep Sharia4Belgium had opgeroepen tot een massaal protest. Een handjevol mensen was zondag op de protestactie in Amsterdam afgekomen. Er werden leuzen geroepen en vlaggen getoond, maar het protest verliep voor het grote deel vreedzaam.

Wilders
In Nederland zorgt Sharia4Belgium samen met de Nederlandse afsplitsing geregeld voor problemen. Anderhalve week geleden verstoorden aanhangers een verkiezingsbijeenkomst in de Badr Moskee in Amsterdam.

De Nederlandse afdeling heeft onder anderen PVV-leider Geert Wilders bedreigd en beledigde demissionair minister van Justitie Ivo Opstelten (VVD).

Lees ook… 
Honderden moslims gearresteerd bij protest in Antwerpen
Amerikaanse politie verhoort man achter anti-islamfilm 
VN-Commissaris: moslimfilm kwaadaardige provocatie
Meer protesten bij ambassades vanwege anti-islamfilm
Ambassadeur Amerika gedood vanwege islamkritische film

Demonstratie Museumplein rustig verlopen

Trouw 16.09.2012 Bij de demonstratie op het Museumplein in Amsterdam tegen de omstreden anti-islamfilm ‘Innocence of Muslims’ hebben zich zondag geen incidenten voorgedaan. De politie laat weten dat de manifestatie zonder incidenten is verlopen.

Demonstratie Museumplein rustig verlopen

NU 16.09.2012 Bij de demonstratie op het Museumplein in Amsterdam tegen de omstreden anti-islamfilm Innocence of Muslims hebben zich zondag geen incidenten voorgedaan.

Protest tegen anti-islamfilm bij Amerikaanse consulaat Amsterdam

NRC 16.09.2012 Bij het Amerikaanse consulaat op het Museumplein in Amsterdam wordt geprotesteerd tegen de anti-islamfilm ‘Innocence of Muslims’. De Belgische radicale groepering Shariah4Belgium heeft op de website tot protest opgeroepen.

Tientallen demonstreren

Telegraaf 16.09.2012 Enkele tientallen mensen hebben zich zondagmiddag verzameld op het Museumplein in Amsterdam om te protesteren tegen de omstreden anti-islamfilm ‘Innocence of Muslims’. Dat heeft de politie gemeld.

Zie ook: In beeld: Duizenden moslims wereldwijd in protest tegen anti-islamfilm

VN-Commissaris: moslimfilm kwaadaardige provocatie

Maker anti-islamfilm niet naar huis

Amerikaanse politie verhoort man achter anti-islamfilm

Amerikaanse politie ondervraagt ‘maker’ anti-Mohammedfilm

Verenigde Staten zetten leger in tegen rellende moslims

230 aanhoudingen bij filmprotest in Antwerpen

Woede onder moslims over film escaleert

Geweld in moslimlanden om anti-islamfilm breidt zich uit

Egyptische politie slaags met boze moslims in Caïro

september 16, 2012 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

4 reacties

 1. […] zie ook: Geert Wilders PVV versus anti-islamfilm Innocence of Muslims Islam […]

  Pingback door Demonstratie tegen de film ‘Innocence of Muslims’ « Transvaalwijk – Toen en Nu | oktober 6, 2012

 2. […] zie ook: Geert Wilders PVV versus anti-islamfilm Innocence of Muslims Islam […]

  Pingback door Demonstratie Wijkpark Transvaal 07.10.2012 versus anti-islamfilm Innocence of Muslims Islam | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen | oktober 7, 2012

 3. […] Geert Wilders PVV versus anti-islamfilm Innocence of Muslims Islam […]

  Pingback door Geert Wilders PVV versus de Paus – Islamisering versus Secularisering – deel 2 « Debat in de Digitale Hofstad | februari 23, 2013

 4. […] Geert Wilders PVV versus anti-islamfilm Innocence of Muslims Islam […]

  Pingback door Geert Wilders PVV versus de Zomerdip in Nederland « Debat in de Digitale Hofstad | juli 14, 2013


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: