Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

The return of Occupy ???

De terugkeer van Occupy.

In de geest van ene Arnold Schwarzenegger waren hun laatste woorden: We’ll be back!

En uitgerekend rondom de Verkiezingen 12.09.2012 komen ze inderdaad weer terug.

Meer:  Occupy-protesten

De manifestaties en protestmarsen van de Occupiers in verschillende Nederlandse steden trokken aardig wat belangstelling. Op verschillende locaties in het land werden bijeenkomsten gehouden o.a. in Breda, Tilburg en Eindhoven, Den Haag, Rotterdam. Amsterdan, Utrecht etc. werden o.a. tentenkampen opgezet …. lees verder.

Zie ook:

Occupy Nederland en verder – week 2….

Occupy Den Haag 99 0/0 Crisis 15.10.2011 en verder

99 0/0 Crisis ook in Den Haag

Occupy voor de rechter

Telegraaf 12.10.2014 De Occupybeweging laat na jaren weer van zich horen. Maandag staat de protestclub voor de hoogste bestuursrechter van ons land. Occupy is van mening dat de Haagse en Amsterdamse burgemeesters drie jaar geleden geen einde aan haar demonstraties had mogen maken.

Verguisd Occupy krijgt alsnog gelijk

Trouw 20.02.2014  Hoon viel vijftien jaar geleden antiglobalisten ten deel. Nu worden hun denkbeelden omarmd door president Obama en topeconomen, stelt hoogleraar Paul van Seters.

Zowel het World Economic Forum (WEF) op zijn bijeenkomst in Davos (22-25 januari) als president Obama in zijn State of the Union (28 januari) vraagt aandacht voor de toenemende inkomensongelijkheid en de desastreuze gevolgen daarvan voor de samenleving. Het WEF wijst op het grote risico voor de wereld, Obama op het schrijnende contrast in zijn land tussen de riante positie van de rijkste 1 procent en de uitzichtloosheid van de overige 99 procent.

Paul van Seters, hoogleraar globalisering en duurzame ontwikkeling aan de universiteit van Tilburg

Uitgebreide versie van dit stuk: www.groenekwesties.blogspot.nl

Occupy Amsterdam terecht ontruimd

Trouw 24.01.2014 Burgemeester Eberhard van der Laan van Amsterdam heeft terecht besloten het tentenkamp van protestbeweging Occupy te ontruimen. Dat oordeelde de bestuursrechter in Amsterdam vrijdag. Occupy moest op 24 maart 2012 het Beursplein verlaten. De protestbeweging had de rechtbank in een hoger beroep nog om een uitspraak over deze ontruiming gevraagd.

Occupy A’dam terecht ontruimd

Telegraaf 24.01.2014  Burgemeester Eberhard van der Laan van Amsterdam heeft terecht besloten het tentenkamp van protestbeweging Occupy te ontruimen. Dat oordeelde de bestuursrechter in Amsterdam vrijdag.

Occupy Amsterdam terecht ontruimd

NU 24.01.2014 Burgemeester Eberhard van der Laan van Amsterdam heeft terecht besloten het tentenkamp van protestbeweging Occupy te ontruimen. Dat oordeelt de bestuursrechter in Amsterdam vrijdag.

No-border-camp

Nieuwe Occupy in Rotterdam

Telegraaf 31.07.2013 Rotterdam wordt vanaf volgende week vrijdag een ‘links bolwerk’. Het No-border-camp is van plan de stad aan te doen met 300 tot 500 actievoerders om te protesteren tegen de landsgrenzen. egen Radio Rijnmond vertelt actievoerder Ron Vrij dat het niet moet uitmaken waar je toevallig geboren bent  en dat iedereen mag gaan en staan waar hij wilt. Of iedereen dan op dezelfde plek gaat zitten? Vrij: “Dat vragen we ons af.” Volgens Vrij moet het wel lukken “als de welvaart een beetje vrij verdeeld zou worden in de wereld”.

Spanje herdenkt ontstaan Occupy-beweging

Trouw 13.05.2013 Duizenden mensen zijn zondag in een tiental Spaanse steden de straat opgegaan om stil te staan bij het begin van de Occupy-beweging. Die ontstond twee jaar geleden tijdens een sit-downprotest op het Puerta del Sol-plein in Madrid.

Nu al einde Occupy kamp

Telegraaf 09.11.2012 Het tentenkamp van tien Occupy’ers tegenover het NS-station in Leeuwarden heeft het nog geen dag uitgehouden.

Gerelateerde artikelen

09-11: Occupy terug in Leeuwarden

Kamp Occupy bij station Leeuwarden

Trouw 09.11.2012Occupy Leeuwarden kampeert weer, want circa tien activisten bouwden in de nacht van donderdag op vrijdag een kamp tegenover het NS-station. Dat schrijft de Leeuwarder Courant.

Occupy Utrecht weg voor zonsondergang

Spits 17.10.2012 De gemeente Utrecht zit er niet op te wachten dat actievoerders van Occupy hun tenten weer in het centrum opzetten. De demonstranten doken vandaag weer op in de stad, maar de Utrechtse politie heeft duidelijk gemaakt dat ze nog voor zonsondergang hun biezen moeten pakken.

Occupy Utrecht verboden

Telegraaf 17.10.2012 Actievoerders van Occupy mogen niet opnieuw een kamp opslaan op de Ganzenmarkt in Utrecht, voor de deur van het stadhuis. De politie heeft de actievoerders die woensdag op die plek opdoken, laten weten dat ze woensdagavond voor zonsondergang vertrokken moeten zijn.

Gerelateerde artikelen

15-10: Occupy terug op Beursplein

In beeld: Van Occupy is één jaar later niets meer over› NRC 15.10.2012 

Occupy terug op Beursplein Video

Telegraaf 15.10.2012 Er staan weer tentjes op het Beursplein in Amsterdam, exact een jaar nadat de Occupy-beweging het plein voor het eerst bezette.

Gerelateerde artikelen

17-09: Arrestaties bij Occupy-protest

11-09: Occupy mag weer op Malieveld

Occupy een jaar later; wat is er nog van over?

NRC 17.09.2012 Ze wilden de wereld redden, de verschillen tussen arm en rijk verkleinen, maar staan bij het grote publiek vooral bekend om hun onhygiënische, half lege tentenkampen. Hun idealen domineerden maandenlang het nieuws, maar een jaar na de oprichting is grote verzet van de Occupy-beweging een stuk minder dan voorheen. Lees verder›

Occupy een jaar later: waar zijn ze gebleven?

VK 17.09.2012 Het is precies een jaar geleden dat de Occupy-beweging voor het eerst demonstreerde voor de Amerikaanse beurs op Wall Street. Om dit te vieren zullen vandaag in dertig wereldsteden rally’s gehouden worden. De grootste manifestatie is in New York. Vanaf vlak bij de geboorteplaats van de beweging, het Zucottipark, lopen driehonderd betogers richting de New Yorkse beurs.

Lees ook  Occupy viert maandag eerste verjaardag – 15/09/12

Occupy mag weer demonstreren op Malieveld – 11/09/12

Leden Occupy verbranden stempassen in Utrecht – 09/09/12

Occupy Utrecht vertrokken van plein bij stadhuis

Occupy Utrecht weg om Koninginnedag

Demonstranten Occupy Rotterdam opgepakt

Occupy Rotterdam voorlopig niet ontruimd

Arrestaties bij Occupy-protest Wall Street

Arrestaties bij Occupy-protest

Occupy gaat stempassen vernietigen

VK 09.09.2012 Zondagmiddag organiseert de protestbeweging Occupy een manifestatie in Utrecht, waarbij onder andere stempassen verbrand worden. De betogers willen mensen bewust maken van het feit dat hun stem eigenlijk niets uitmaakt in het huidige systeem.

Occupy gaat passen vernietigen

Telegraaf 09.09.2012 Zondagmiddag organiseert de protestbeweging Occupy een manifestatie in Utrecht, waarbij onder andere stempassen verbrand worden. De betogers willen mensen bewust maken van het feit dat hun stem eigenlijk niets uitmaakt in het huidige systeem.

Occupy gaat stempassen vernietigen

NU 09.09.2012 UTRECHT – Zondagmiddag organiseert de protestbeweging Occupy een manifestatie in Utrecht, waarbij onder andere stempassen verbrand worden.

Gerelateerde artikelen;

13/07/2012 Occupy Den Haag ontruimd

10/07/2012 Occupy Utrecht afgebroken na geweld

25/04/2012 Occupy lijkt einde te naderen

Advertenties

september 9, 2012 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , ,

2 reacties »

  1. […] De terugkeer van Occupy […]

    Pingback door Blockupy ook in Den Haag | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen | mei 31, 2013 | Beantwoorden

  2. […] De terugkeer van Occupy  ? […]

    Pingback door Blockupy ook in Den Haag « Debat in de Digitale Hofstad | mei 31, 2013 | Beantwoorden


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: