Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Peiling 2e kamer 09.09.2012 Maurice de Hond – VVD 33 zetels, PvdA 32 zetels, SP 23 zetels

SP derde plaats.

Dat blijkt zondag uit een onderzoek van Maurice de Hond. Van de respondenten zegt 24 procent zeker op de VVD te zullen en 20 procent op de PvdA.

Stemmen
Twee weken geleden zei nog ruim 40 procent van de PvdA-stemmers dit jaar ook op de sociaaldemocraten te stemmen. Inmiddels geeft 68 procent van de PvdA’ers aan opnieuw voor deze partij te kiezen.

Volgens De Hond wint de partij van Diederik Samsom aan alle kanten. Van degenen die in 2010 D66 stemden, zegt 11 procent nu PvdA te stemmen.

Verder zegt 8 procent van de SP-kiezers over te stappen naar PvdA, 7 procent van de CDA-stemmers en 5 procent van de PVV-kiezers. Ook geven meer twijfelaars PvdA een kans. Twee weken geleden was dat nog 35 procent en drie dagen voor de verkiezingen is dat 53 procent.

Winst
In de peilingen heeft de PvdA de afgelopen weken een verrassende opmars gemaakt. In de Politieke Barometer van Ipsos Synovate zijn VVD en PvdA met 35 zetels zelfs even groot.

VVD-lijsttrekker Mark Rutte zegt niet nerveus te worden vanwege de plotselinge winst van de sociaaldemocraten. Volgens Rutte wordt  Nederland onveiliger met de PvdA aan de macht.

Commentaar Gerry van der List: PvdA verdient geen beloning van kiezer

Commentaar van Syp Wynia: Als Samsom wint, krijgt Nederland Roemer erbij

09-09-2012: De grote electorale verschuivingen tussen 26-8 en 8-9 bij TK2012

09-09-2012: Stemvoornemen naar demografische kenmerken kort voor TK2012

De actuele Thermometer.

De Hond:PvdA sterkst bij twijfelaars

NOS 09.09.2012 De PvdA doet het goed onder de twijfelende kiezers. Van hen zegt 23 procent te overwegen om op de partij van Samsom te stemmen. Tweede bij de zwevende kiezers is de VVD, 14 procent van hen neigt naar deze partij, zegt opiniepeiler Maurice de Hond

De Hond: PvdA wint aan alle kanten

Trouw 09.09.2012 De PvdA steeg de afgelopen weken in de peilingen van Maurice de Hond 14 zetels. De opiniepeiler stelt zondag dat 68 procent van de mensen die in 2010 op de PvdA stemden, nu aangeeft dat ze dat woensdag opnieuw gaan doen.

‘PvdA wint aan alle kanten’

Telegraaf 09.09.2012 De PvdA steeg de afgelopen weken in de peilingen van Maurice de Hond 14 zetels. De opiniepeiler stelt zondag dat 68 procent van de mensen die in 2010 op de PvdA stemden, nu aangeeft dat ze dat woensdag opnieuw gaan doen.

Peiling: meeste twijfelende kiezers neigen naar PvdA

Elsevier 09.09.2012 Eenderde van de kiezers twijfelt nog over de partij waarop ze gaan stemmen bij de verkiezingen op 12 september. Onder de twijfelende kiezers doet de PvdA het beter dan de VVD. Van hen zegt 23 procent te neigen naar de PvdA tegenover 14 procent naar de VVD.

Zie ook:

Een derde van kiezers twijfelt nog

NU 09.09.2012 AMSTERDAM – Volgens onderzoek van Maurice de Hond twijfelt nog een derde van alle kiezers over hun stem in de verkiezingen van woensdag.

Gerelateerde artikelen

Advertenties

september 9, 2012 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , ,

2 reacties »

 1. Alle Hens Aan Dek ,

  Politieke Media 666 zetels, Politiek 1000 zetels en Kraft 16 Miljoen…, en wereldwijd Miljarden zitplaatsen.

  At your & my S e r v ic e.., yeahh.. !

  Reactie door Ron Antoine Kraft | september 9, 2012 | Beantwoorden

 2. NIEUWE POLITIEK OF NIEUW S Y S T E E M:

  V E R D E E L & H E E R S ( Media-Politiek NVJ )

  DE VERWEESDE SAMENLEVING IN DE WERELD IS AL LANG MOE EN MURW GESLAGEN EN HET VREEMDE IS NAMELIJK, DAT ER GEEN EENS WAT AAN HEN GEVRAAGD WERD OF WORDT.
  DOORGAANS INLEVEREN EN ANDERE AUTORITEIT (-EN) ZEGGEN MAAR WIJ ZIJN (NOG) DE BESTE IN DE WERELD MET DIT EN DAT ZUS EN ZO !

  Voorbeeld: de Pensioenen & de AOW Drees & Suurhoff draaien hun graf om.., en de zogenaamde D E M O C R A T I E op o.m. dit gebied.

  En wie draait nog meer zijn / haar graf om ? VELE AANTALLEN !

  Attentie:dit betekent nog geen knollen voor citroenen verkopen, maar mooie verkooppraatjes doen telkens weer verschonen en mettertijd doemen de Politiek – Instituten & Denk-tanks e.d. op, met nog meerdere achterstanden, alwaar trouwens niemand op staat te wachten. Daardoor komt de Politiek steeds meer op verval. Zodoende ook de Overheid en NU zijn de Bedrijven & Burgers aan de beurt.

  – P A P P E N & N A T H O U D E N EFFECT –

  Waar blijven we straks bij 1,2, of zelfs 3 keren Bezuinigen m.n. Noord & Zuid ? Zijn we dan niet alreeds overstag gegaan?
  Chaos kompleet , hier koud daar warm….? De Orde ?
  Is `t E I N D E dan, alreeds z o e k ?
  Redeloos – radeloos & reddeloos.
  Van wie was dat ook al weer ?

  K R A F T vindt dat het een ratjetoe is, vooral als het echt anno 2012 zo doorgaat in deze op z`n / haar zachtjes gezegd en geschreven verweesde ” WERELD ” – P o l i t i e k & H a n d e l s k l i m a a t.

  PS.1:Natuurlijk en vanzelfsprekend zijn er dusdanig, HECHTE & ECHTE O P L O S S I N G E N op de voorhand, maar daar wordt niet naar geluisterd, althans niet, of niet genoeg. Laat staan voldoende !!!
  GOED BESTUREN, anders zijn de Burgers aanzet, toch….

  PS.2: Laten we op inhoud gooien, naar algemene tevredenheid en niet het boeiende Z E T E L – A A N T A L ervan af te laten hangen.

  PS.3:Op naar een optimistisch, objectief, boeiende, en dus positieve samenleving, waar vraag en aanbod in elkaars verlengden liggen *****

  Opmerking: op naar een goeie,serieus en oprechte echte Verdeel & Heers.

  Reactie door ronantoinekraft | oktober 17, 2012 | Beantwoorden


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: