Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Peiling 2e kamer 04.09.2012 TNS NIPO – SP 28 zetels, PvdA 26 zetels, VVD 34 zetels

SP 28 zetels.

De VVD is met 34 virtuele zetels nog steeds de grootste partij als er vandaag Tweede Kamerverkiezingen zouden worden gehouden. Maar vergeleken met vorige week zakken de liberalen twee zetels, net als de SP. Daarentegen stijgt de PvdA twee zetels en naar 26. Daarmee is het gat dat anderhalve maand geleden tussen SP en PvdA bestond (20 zetels) nagenoeg gedicht. 
 
De PVV stijgt twee zetels en komt nu op 17 zetels uit, terwijl de ChristenUnie deze week twee zetels daalt. Verder valt op dat een aantal kleine partijen goed scoort, zoals de Partij voor de Dieren (3 zetels) en nieuwkomer 50 Plus (4 zetels). De Piratenpartij komt met 0,6% van de stemmen net tekort voor een zetel. Dat alles blijkt uit de meest recente peiling van TNS NIPO.

TNS Nipo 

Opmars PvdA ook in peiling TNS Nipo, vanavond Carré-debat

Elsevier 04.09.2012 Ook in de peiling van TNS Nipo loopt de PvdA in op de SP en de VVD. Een week voor de Tweede Kamerverkiezingen hebben de lijsttrekkers dinsdagavond in het Carré-debat de ultieme kans om het tij in de peilingen te keren.

De PvdA wint in de peiling van TNS Nipo twee zetels ten opzichte van vorige week. SP en de VVD leveren er juist twee in. Hiermee wordt de opkomst van PvdA-lijsttrekker Diederik Samsom bevestigd. In de politieke barometer gingen de sociaaldemocraten de SP zelfs voorbij.

PvdA loopt ook bij TNS NIPO in op SP en VVD

Trouw 04.09.2012  In de nieuwste peilingen is één trend duidelijk: de SP levert zetels in ten koste van de PvdA. In de meest recente peiling van Maurice de Hond haalt de PvdA nu evenveel zetels (27) als de SP.

Peilingen: PvdA komt steeds dichterbij de SP

NRC 04.09.2012 In de laatste peiling van TNS Nipo is de Partij van de Arbeid op twee zetels na genaderd. In de peiling van Maurice de Hond komt de partij van Samsom met 27 zetels op gelijke hoogte met Emile Roemer. De VVD blijft bij beide peilingen de grootste partij met 34 zetels bij beide peilingen. In de Politieke Barometer van Ipsos Synovate passeerde de PvdA de SP gisteren. LEES VERDER›

PvdA en SP nek aan nek in nieuwste peilingen

VK 04.09.2012 In de andere peiling van vandaag, die van onderzoeksbureau TNS NIPO, staat de SP nog twee zetels voor (28 om 26). De peilingen bevestigen de trend van de politieke barometer van Ipsos Synovate van maandagavond. Daarin streefde de PvdA van Diederik Samsom de SP van Emile Roemer voorbij.

Lees ook ‘PvdA voorbij SP in politieke barometer’ – 03/09/12

PvdA loopt ook bij TNS NIPO in op SP en VVD

Telegraaf 04.09.2012 De PvdA loopt ook in de peiling van onderzoeksbureau TNS NIPO in op de SP en op de VVD. In de peiling stijgt de PvdA twee zetels ten opzichte van vorige week en verliezen de VVD en de SP er allebei twee.

PvdA en SP nek aan nek in nieuwste peilingen

Parool 04.09.2012 In de nieuwste peilingen is één trend duidelijk: de SP levert zetels in ten koste van de PvdA. In de meest recente peiling van Maurice de Hond haalt de PvdA nu evenveel zetels (27) als de SP.

In de andere peiling van vandaag, die van onderzoeksbureau TNS NIPO, staat de SP nog twee zetels voor (28 om 26). De peilingen bevestigen de trend van de politieke barometer van Ipsos Synovate van maandagavond. Daarin streefde de PvdA van Diederik Samsom de SP van Emile Roemer voorbij.

PvdA loopt ook bij TNS NIPO in op SP en VVD

PZC 04.09.2012 De PvdA loopt ook in de peiling van onderzoeksbureau TNS NIPO in op de SP en op de VVD. In de peiling stijgt de PvdA twee zetels ten opzichte van vorige week en verliezen de VVD en de SP er allebei twee.

Nieuwe peiling TNS Nipo: PvdA loopt verder in

BNR 04.09.2012 De VVD, SP en PvdA trekken in de nieuwste peiling van TNS Nipo steeds dichter naar elkaar toe. De liberalen blijven nog wel de grootste met 34.

Advertenties

september 4, 2012 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , ,

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: