Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

ANP en Sargasso – het wantrouwen van kiezers die stemmen op de SP en de PVV

Wantrouwende kiezer kan frustratie kwijt bij SP en PVV

RTL 02.09.2012 Mensen die op de SP en de PVV stemmen, blijken meer argwanend tegenover politici te staan dan mensen met een andere politieke voorkeur.

Dat blijkt uit een analyse door het ANP en Sargasso van cijfers van het Nationaal Kiezersonderzoek onder gemiddeld 3750 respondenten bij in totaal 13 verkiezingen in de afgelopen 40 jaar.

Kiezers van SP en PVV wantrouwen politici meer dan anderen

Trouw 02.09.2012 Mensen die op de SP en de PVV stemmen, staan over het algemeen meer argwanend tegenover politici dan mensen met een andere politieke voorkeur. Dat blijkt uit een analyse door het ANP en Sargasso van cijfers van het Nationaal Kiezersonderzoek onder gemiddeld 3750 respondenten bij in totaal 13 verkiezingen in de afgelopen 40 jaar.

Kiezers van SP en PVV wantrouwen politici meer dan anderen

Parool 02.09.2012 Mensen die op de SP en de PVV stemmen, staan over het algemeen meer argwanend tegenover politici dan mensen met een andere politieke voorkeur. Dat blijkt uit een analyse door het ANP en Sargasso van cijfers van het Nationaal Kiezersonderzoek onder gemiddeld 3750 respondenten bij in totaal 13 verkiezingen in de afgelopen 40 jaar.

Sceptici naar SP en PVV

Telegraaf 02.09.2012 Mensen die op de SP en de PVV stemmen, staan over het algemeen meer argwanend tegenover politici dan mensen met een andere politieke voorkeur. Dat blijkt uit een analyse door het ANP en Sargasso van cijfers van het Nationaal Kiezersonderzoek onder gemiddeld 3750 respondenten bij in totaal 13 verkiezingen in de afgelopen 40 jaar.

Kiezers van SP en PVV wantrouwen politici meer dan anderen

VK 02.09.2012 Mensen die op de SP en de PVV stemmen, staan over het algemeen meer argwanend tegenover politici dan mensen met een andere politieke voorkeur. Dat blijkt uit een analyse door het ANP en Sargasso van cijfers van het Nationaal Kiezersonderzoek onder gemiddeld 3750 respondenten bij in totaal 13 verkiezingen in de afgelopen 40 jaar.

‘Argwanende kiezer kiest SP of PVV’

Spits 02.09.2012 SP- en PVV-stemmers zijn argwanender tegenover politici dan mensen met andere politieke voorkeuren. Dat blijkt uit cijfers van het Nationaal Kiezersonderzoek, die zijn geanalyseerd door ANP en Sargasso. Er werd gekeken naar data van gemiddeld 3750 respondenten bij in totaal 13 verkiezingen in de afgelopen 40 jaar.

Sceptische kiezer gunt stem het meest aan SP en PVV

Elsevier 02.09.2012 Kiezers met weinig vertrouwen in de politiek wijken vaker uit naar partijen aan de buitenkant van het politieke spectrum. Vooral de SP en PVV zijn populair onder wantrouwende kiezers.

Dat blijkt uit een analyse van persbureau ANP en weblog Sargasso van het stemgedrag bij dertien verkiezingen in de afgelopen veertig jaar. 

Wantrouwende kiezers zijn niet erg, maar juist goed voor de democratie, stelt Tom van der Meer, politicoloog aan de Universiteit van Amsterdam. ‘Het is juist goed voor de democratie dat de PVV en de SP dat wantrouwen kanaliseren,’ zegt de onderzoeker.

In het verleden was het vooral Pim Fortuyn die wantrouwende kiezers naar zich toetrok. Ook de Centrumdemocraten (CD) waren populair onder dit segment.GroenLinks is de partij voor mensen met het meeste vertrouwen in de politiek.

Zie ook: Diederik Samsom vindt Mark Rutte betrouwbaar

Wantrouwende kiezer naar SP en PVV

NU 02.09.2012 RIJSWIJK – Mensen die op de SP en de PVV stemmen, staan over het algemeen meer argwanend tegenover politici dan mensen met een andere politieke voorkeur.  Dat blijkt uit een analyse van cijfers van het Nationaal Kiezersonderzoek onder gemiddeld 3750 respondenten bij in totaal 13 verkiezingen in de afgelopen 40 jaar. Het onderzoek werd verricht door persbureau ANP en Sargasso

Advertenties

september 2, 2012 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , ,

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: